logo Piotr i Paweł

Piotr i Paweł

Janki

Opinie o Piotr i Paweł

k. 2010-08-23 00:01:39
co to na dzisiejsze czasy 1400 zł? , dostajesz 1400 brutto +premie czyli wychodzi przeważnie te 1400zł na ręke.
1
były pracownik 2010-08-24 19:57:03
prawcownik - 2010-08-20 11:29:43

Kasjer - 1100 - 1200 zł.
Kierownik Działu - 1200 - 1400 zł.
Kierownik zmiany - 1700 - 2000 zł.
Informatyk - 1200 - 1300 zł.
Magazynier - 1300 - 1350 zł.
Kierownik zaopatrzenia - 2000
Kierownik sklepu
3000zł.

PiP to żenadix

ten podział kasy to bzdura!!!! kasa jest większą ale to kierownik sklepu ustala o wartości premii!!!!!
pffff 2010-08-25 22:12:02
kasa jest taka wlasnie twoje nadgodziny nie sa wyplacane ani nie doceniaja twoj wysilek odejmij to sobie wszystko od stalej niby pensji i wydzie ci ze okradaja cie jak wszedzie a ty szary człowieczku musisz naginac bo takie jest gówniane zycie nie ma sprawiedliwosci i nigdy jej nie bedzie dopuki wladze sprawuja wyzyskiwacze i oszusci.
ktoś 2010-08-26 19:10:30
skąd takie informacje ,jestem kierownikiem działu i zarabiam zdecydowanie więcej,zastanawiam się tylko kto tak sra we własne gniazdo,jak się nie podoba to na siłę nikt nie trzyma
haaaaaa 2010-08-26 22:27:07
to motto firmy rob ponad norme i tak ci nie zaplacimy a jak sie nie podoba to nikt na sile nie trzyma los jest kaprysny kiedys i do was tak ktos powie super uczucie
!!!! 2010-09-03 23:20:01
hura !!!! nie ma juz tych (usunięte przez administratora) fałszywych prezes zrobil porzadek nieh jeszcze zrobi porzadek z (usunięte przez administratora)!!!! a wtedy bedzie zycie piekne
ss 2010-09-04 14:26:52
wolnosc słowa piekna rzecz
'' 2010-09-05 12:07:53
nie dosc ze pensje tragiczne to pracujesz pod takimi bez doswiadczenia i bez polotu co oni robia na takich stanowiskach ????????
*** 2010-09-05 17:11:33
tylko szczury uciekają z tonącego okrętu.))))
ja... 2010-09-05 22:27:52
W sklepie Piotr i Paweł Białystok są w większości donosiciele i prowokatorzy sami podkrecaja innych przyjdzie co do czego to wydaja kolezanke i kolege dopuki tam beda pracowac tacy ludzie ten sklep nie bedzie funkcjonowal. Haos i zero wspolpracy miedzy soba jak wsciekłe psy rzucaja sie na siebie. Na wyzszych stanowiskach sa ludzie nienadajacy sie do tej pracy nie maja reki do podwładnych najlepszym dowodem jest te forum gdyby był szacunek miedzy nimi to by te wpisy nie istniały.
1
LUDZIE 2010-09-05 22:36:36
Psyhiatryk niezatrudniajcie sie tam bo do zakład zamkniety!!!!
2
kkkk 2010-09-07 21:24:15
cyrk a nie sklep pupil pseudo zaopatrzeniowiec łazi po sklepie i straszy ze dalej beda zwolnienia zajmoje sie plotkami zamiast praca !!!!! juz nie ma co straszyc dosyc kazdy ma juz tej horej atmosfery nigdy tak nie bylo nie kazdy nadaje sie na stanowisko kierownicze.................
hahaha 2010-09-08 09:49:54
Nowy kierownik sklepu w (usunięte przez administratora) zatrudnia swoje dziewczyny z pss.wszyscy dostawcy juz o tym wiedza i caly bialystok szumi i sie smieje!!!
PIP 2010-09-12 18:26:58
Nie mogę uwierzyć co się dzieje w tak małym sklepie, jak można dopowadzić do takiej sytuacji, aby 2 kierowników było zwolnionych w jednym dniu. Albo kierownicy zostali przyłapani na gorącym uczynku, albo są już osoby na ich miejsce ustawione odgórnie.
Ola 2010-09-14 11:01:07
witam
pracowalam jeden dzien w janach i juz nastepnego dnia zrezygnowalam bo mi atmosfera nie odpowiadala tam i jak rezygnowalam to tez jak musialam podac nip i nr konta(niedawno zalozone) i ich nie znalam to pani prezes cala sie zalamala a jesli chodzi o pensje to w urzedzie pracy mi mowiono ze 1600 brutto a jak musialam umowe podpisac w dniu rezygnacji to bylo 1350 brutto + premia uznaniowa to nie wyjdzie nawet tyle ile mi mowili w urzedzie chyba ze cudem...
anonim 2010-09-16 17:03:01
PRACA W PIOTRZE I PAWLE W PABIANICACH TO TOTALNA PORAŻKA ATMOSFERA PANUJE TAM OKROPNA JAK SIĘ TRZYMA PALEC W (usunięte przez administratora)E PANIĄ KIEROWNICZKĄ TO JEST SIĘ DOBRYM PRACOWNIKIEM ,GDY SIĘ MA WŁASNE ZDANIE NA DANY TEMAT TO JEST SIĘ ZŁYM .FUNKCJA KIEROWNIKA SKLEPU PRZEROSŁA P. ASIE BO WSZYSCY ZACZELI SIĘ Z NIEJ ZLEWAĆ I MAJĄ JĄ GŁĘBOKO GDZIEŚ . PANI KIEROWNIK ZMIANOWA (usunięte przez administratora)TEŻ MA SWOICH ULUBIEŃCÓW KTÓRYM WOLNO WSZYSTKO.
1
JA 2010-09-29 16:44:31
PIOTR I PAWEŁ TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIESTETY PRACOWAŁEM TAM TO WIEM
hehe 2010-11-07 17:57:48
Jakoś dziwnie przycichło to forum, czyżby pracownicy sie kogoś przestraszyli ? :)
bzz 2010-11-18 07:13:37
od kiedy zwolnili kierowniczki to nie ma kto tu wypisywać głupot
a 2010-11-20 22:17:08
a przez kogo byli zwalniani albo z jakiego powodu się zwalniali
gal anonim 2010-12-17 21:27:50
:)
anonim 2011-01-19 17:54:59
Kolejne groźby, kierownictwo same sobie robi autoreklame :D
janek 2011-04-19 22:26:20
nie wiem jak Wy ale ja bylem w Zarzązie Firmy na rozmowie to tam oferowali 4 tyś za robote papierkową na Tatrzańskiej :)

Widocznie ci co w marketach to pracują na tych co w zarządzie :)

no wiecie ktos musi zarobic na takie pensje zarządu ;p
marcin 2012-02-05 16:49:34
bardzo proszę czy moze ktos mi pomóc i odpowiedziec jak pracuje kierownik zmiany,kierownik zaopatrzenia,szef działu chodzi mi o godziny pracy,i jakby ktos przyblizyc mi zarobki jaki maja bede wdzieczny dzieki
5
życzliwy 2012-03-10 23:48:07
no zarobki baaaardzo wysokie, zapraszam do pracy.
2
anonim 2013-10-04 12:45:01
Witam.Czy wiecie ile wynosi pensja na okresie próbnym na stanowisku kasjer/sprzedawca w Warszawie na ul.Malborskiej?
vicki 2014-01-10 14:15:21
Pracowałam w pip też trochę to wiem,wszystko ładnie pięknie ale tylko w słowach.Pracownika mają za nic,nie płacą za nadgodziny,każą sprzedawac przeterminowaną żywność.Coś okropnego.A jak coś sie zapytasz to od razu Cie zwalniają bo za dużo chcesz wiedziec.Nie polecam.
2
Andzia_od_Bercika 2014-06-03 18:55:05

Goście

Napisano 25 minut temu

Witam :) Pracowałe(a)m w nowootwartym shitmarkecie piotr i naganiacz ...albo odwrotnie...w Rudzie Śląskiej,atmosfera jest tam przewalona - chodzi o kontakt ,kierownik-pracownik... kierowniczką jest (tfu) katarzyna"jakaśtam"-kibelek,to co ona z ludźmi wyprawia woła o pomste do Dyrekcji firmy.Wcześniej zwolniono kilku ludków bo restrukturyzacja (niby nowy market ale brak klientów),potem zwalniali się stopniowo ,wiem że już piąteczka się zwolniła.Ta pani kierownik była zwolniona za MOBBING z kilku miejsc pracy-ostatnio podobno z Biedrony.Nie wiem jak ta kobita może powiedzieć pracownicy co wykonuje pracę na TRZECH działach "ja tylko czekam aż Pani się noga powinie... dziewczyna z małym dzieckiem i swoje obowiązki wykonywała więcej niż należycie!... gdyby tam spytać pracowników to każdy powie że tylko pracuje tam z tego powodu że ma blisko do roboty.Teraz z innej beczki: był u nas kierownik krzysiek -teraz na Żorach...jakoś się market sprawiał ...a teraz?? słyszała(e))m i wiem o tym że (tfu)kierowniczka nawet nie przyjmuje przedstawicieli ! Nawet sobie kartke wydrukowała - "Przedstawiciele będą przyjmowani tylko w poniedziałki i środy" !! buuuhahaha facet przyjechał z Bielska i go odesłała z kwitkiem bo nie może sobie poradzić z nadmiarem obowiązków - zresztą tak samo jak odsyła innych przedstawicieli :D

Była(e)m obecna(y) podczas rozmowy tej kierowniczki z pracownikiem ochrony gdy wyrzucał jajka na straty (to było w Maju - jeszcze było chłodno) i jajka były w przeddzień ukończenia terminu ważności - i co się okazalo ?? że Pan z Ochrony znalazł jajka kurze z martwymi pisklętami w środku!!! Oczywiście kierowniczka powiedziała że całe szczęście że nikt ich nie kupił .. (bo niby kto jak klientów odstrasza :D)A dlaczego odstrasza?? Gdy jest jakiś towar w gazetce a niedowiozą to kierowniczka nawet z biura nie wyjdzie i ludzi nie przeprosi !! A ludzie po "karczek bez kości przyjechali nawet z Chorzowa".

Naszą kartę czasu pracy kazali wypisywać tak aby nie wyszło że pracowałyśmy 12 godzin tylko 11!.Taka jest ta polityka o której pewnie nikt z Dyrekcji nie wie. (a może i wiedzą).

Specjalnie nie napiszę czy jestem płci żeńskiej czy męskiej bo to jest nieistotne, ale niech któś przyjedzie z "góry" i się zapyta tych biednych roboli jak wygląda sytuacja w "pseudo-firmie".

specjalnie nie napisała(e)m imion i tytułów z dużej litery ponieważ do takich glisd którzy gardzą i pomiatają Szanownymi Pracownikami nie mam szacunku . Życzę załodze z Rudy Śląskiej powodzenia i szukajcie pracy bo się psychicznie wykończycie !!!
2
normalny 2014-06-04 23:10:34
ale napisałaś się, a ile błędów, ho ho ho :) ...żal mi Twoich rodziców - wychowali idiot(k)ę
Ania 2014-09-27 16:55:23
Witam pracuję jeszcze w tym markecie, panuje tam wyzysk, pomiatanie pracownikami, zarobki minimalne tylko zarząd ma się doskonale, rozbijają się samochodami, co jeden to inny pomysł, na to wszystko przyjeżdża Eleonora i nic jej nie odpowiada, tylko z tych marketów uciekać jak najdalej, nie polecam totalna masakra!!!
vitta 2014-11-13 20:23:01
Podaja Ci kwote, na dane stanowisko jest okreslone wynagrodzenie. Nie polecam pracy w zadnym PiP.
2
mock lusinski 2014-12-29 22:35:58
Witam wszystkich zainteresowanych pracą w PiP. Ten wpis, może zaspokoi waszą ciekawość. Od grudnia jestem byłym pracownikiem tej firmy lub raczej lepiej powiedzieć firmy, która jest franczyzobiorcą, ma jej logo, musi spełniać wszelkie standardy itp. to tzw. ukryty PiP, z którego firma matka pobiera pożytki.
Moja opinia jest oparta o prawie 3 letnie doświadczenie. Umowa sprecyzowana jest w standardowy sposób. Masz umowę na 3 lata, ale z kochanym przez wszystkich paragrafem-bez podania przyczyny można zostać zwolnionym za dwutygodniowym wypowiedzeniem, za zwyczaj jest to praktykowane z dnia na dzień, bez uprzedzenia i w najmniej przez pracownika spodziewanym momencie, paragraf jest w cenie i nie obliguje pracodawcy do niczego. W moim przypadku tak się stało. Jeśli chodzi o propozycję awansów lub szkoleń podnoszących kwalifikacje, to w placówkach, które są "lewizną", bo według mnie nie są to prawdziwe sklepy PiP, i w dużym stopniu wpływają na negatywny odbiór całej sieci- wynosi zero, ponieważ rządzi w nich klika znajomych. Jak to się mówi "znajomi królika i jego cała rodzina". Może w oryginale jest lepiej ale wątpię,ponieważ myślę, iż centrala firmy reagowałaby na brak kompetencji swoich kierowników i ich przedstawicieli, zwalnianie osób kompetentnych i na ich miejsce zatrudnianie natychmiast osób ze swojej rodziny. Myślę, że prowadzenie marki w taki sposób prowadzi do jej degradacji i znikomego miejsca na rynku sieci spożywczych. Brak podstawowych towarów z danego rynku, wielkie ilości strat, które mogłyby być złagodzone sprzedażą pracownikom lecz niestety znikającym w lot, a pracownicy wiedzą gdzie te rzeczy poszły. Od 3 lat zero podwyżek, oprócz tych państwowych czyli z 1500 brutto na 1700 brutto. Jest dużo więcej takich kwiatków, ale myślę, że osoba która trochę myśli dwa razy zastanowi się nim podejmie to wyzwanie jakim jest PiP w owczej skórze.
5
lukas 2015-05-28 17:23:48
Piotr i Paweł w jankach jedna duża bzdura co te kierownictwo robi z pracownikami z radomia proszę a przedewszystkim nowy prezes pan i pani paris szukam instytucji ktara się wezmie za ten sklep
1
ttmmj 2015-05-31 23:25:11
czy ktoś wie jakie są realne zarobki na magazynach pip a w szczególności chodzi mi o błonie
joanna 2015-07-04 10:02:30
czy ktoś wie może jak jest na Wojska Polskiego w Bydgoszczy ???
pracuś 2015-07-13 21:26:44
Co za brednie.... sami porzuceni przez los nieudacznicy i lenie ! Praca spoko i atmosfera tak samo tylko trzeba pracować a nie się opier###. Ja zarabiam 2 800 na rękę i nie jestem kierownikiem sklepu, a pracuje tylko 40 godzin tygodniowo. Weźcie się do roboty ludzie.
anita 2015-11-11 14:27:14
Pracuję już jakiś czas w PiP i nigdy nie spotkałam się ze sprzedażą przeterminowanej żywności.Poza tym atmosfera w dużej mierze zależy od kierownika sklepu.U nas jest zgrana załoga i w porządku kierownik.Negatywne opinie na temat pracy w PiP są wielce przesadzone, jeżeli wykonuje się swoje obowiązki i chce się pracować, jest ok.
Pozdrawiam
gość 2015-12-09 16:09:52
Witam bylem pracownikiem PiP w warszawie przy ul malborskiej. Powiem tak sklep bardzo fajny, pracownicy miedzy soba bardzo uprzejmi i zgrani, ale ten caly kierownik sklepu nadaje sie do pchania karuzeli
li. Nie potrafi zarzadzac zespolem jest opryskliwy dla pracownikow. Tacy ludzie powinni pracowac ze zwierzetami bo tylko chodzi i burczy lub siedzi u siebie w biurze i przez tel rozmawia, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ruszy zeby cos zrobic. A pracowników ma za nic.Niech ktos sie za niego wezmie bo ludzi do pracy nie bedzie bo beda rezygnowac wszyscy po kolei.
gość 2015-12-09 16:11:12
Witam bylem pracownikiem PiP w warszawie przy ul malborskiej. Powiem tak sklep bardzo fajny, pracownicy miedzy soba bardzo uprzejmi i zgrani, ale ten caly kierownik sklepu nadaje sie do pchania karuzeli
li. Nie potrafi zarzadzac zespolem jest opryskliwy dla pracownikow. Tacy ludzie powinni pracowac ze zwierzetami bo tylko chodzi i burczy lub siedzi u siebie w biurze i przez tel rozmawia, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ruszy zeby cos zrobic. A pracowników ma za nic.Niech ktos sie za niego wezmie bo ludzi do pracy nie bedzie bo beda rezygnowac wszyscy po kolei.
1
wojtek 2016-01-29 18:47:07
robie zakupy w wilanowie jestem w podeszlym wieku ale jak zobczylem moja ulubiona kasjerke dzis ze jest zwolaiona a tylko u niej placilem przeszlo 1000 zl moja ulubiona i moich kupli o co chodzi panie w wieku 40 plus to fo pe to gratuluje juz nie przyjde wole alme
Kropa 2016-02-01 05:51:32
W gdansku na tradycji jest 2300 brutto. Atmosfera bardzo fajna. Kierowniczka przejmuje sie zaloga. Nadgodziny obowiazkowe? Pierwsze slysze. Jezeli mozesz zostac 2 godz dluzej bo jest potrzeba i wyrazisz zhode to na drugi dzien wychodzisz wczesniej. Jak dla mnie bardzo fajna praca. Ale trzeba lubiec prace wsrod ludzi i miec dystans do klientow zeby nie oszalec. I jak w kazdej dasz cos od siebie to bedziesz tak samo traktowany. Wiec wszystko dziala w dwie strony. Pozdrawiam
2
byly pracownik PiP 2016-02-01 14:03:11
1500zl na rękę chyba że zatrudnisz sie przez agencję pracy na umowę zlecenie dostaniesz 10zl na ręke za 1godzine pracy.PiP schodzi na psy zasuwasz na wszystkich dzialach za marne pieniądze mam wrażenie że Biedronka już lepsza bo kazą robić ale płacą.Nie polecam pracy w PiP
Anonim 2016-02-04 15:58:01
Cos o Piotrze i Pawle w Poznaniu ? Np. jakie zarobki ? ;-)
Alcaline 2016-03-10 19:16:13
ktoś może coś napisać o sklepie "lubostroń 15 kraków"
Jakie warunki są na kierowce/kuriera (obsługa e-sklepu) bo teraz podobno rekrutacja jest ?
2
kasjer 2016-04-20 18:55:19
1.jeśli chodzi o prace pełną wyzwań to jest ona wtedy, gdy przyjedzie dostawa i trzeba wszystkie palety na półki wyłożyć jeżdżąc w te i we wte z wypakowanymi koszykami zakupowymi. a kierowniczka ciągle przybiega i zniecierpliwiona "jeszcze??"
2.na kierownicze tylko po znajomości.
3.powszechne nagłe zwalnianie "bez podania przyczyny", co zresztą jest zapisane w umowie. każdy pracownik się tego obawia więc jeśli idzie o bezpieczeństwo zatrudnienia to lipa niestety..
4. jak już cie zatrudnia, oczywiście bez znajomkow co najwyżej na kasjera, to nie myśl sobie ze będziesz se siedzieć na kasie i skanować kody!! ktoś przecież musi wyłożyć towar na pólki i będziesz to wlasnie ty! :-)
5 jak już się upociles wykładaniem na polki, to idziesz na kase, a tam coż...wszystkie warzywa, owoce, pieczywo mają kody ale nie sa okodowane, musisz się na pamięc tych kodow nauczyć..:) a jak już je ogarniasz to patrz pkt.3 :-)
5.każdy błędnie nabity kod musisz zgłosić do kierownika ORAZ do ochrony:-)
bez kierownika nie zrobisz storna na kasie (żenada, a tak naprawde to zupełny brak zaufania do pracownika!)a ochrona pisze z ww faktu notatkę służbową :-)jak już masz tych notatek trochę to patrz pkt 3 :-(
6.ochrona wredna i ma hajs z inwigilowania pracowników(sprzedawców)i donosicielstwa, jak im się nie podobasz to też patrz pkt.3 :-)
kasjer 2016-04-20 19:02:12
w kato kasjer 2050 brutto, 1470netto nawet jak masz 10 lat doświadczenia (bez znaczenia) zawodowego więc szału nie ma. praca dla młodych co z rodzicami mieszkają, lub mają jeszcze jakies inne żródło utrzymania.
1
kasjer 2016-04-20 19:10:16
gwarantuję, że w pip nikt się na kasie nie nudzi.. przynajmniej ja takich placówek nie znam.. jest ciągły brak kadry, więc nie licz na nudę!:-)dobra praca dla osób chcących kondycję podciągnąć- jakies 4 godziny aerosiłki gwarantowane :-)
2
kaja 2016-04-27 13:34:40
2.8oo!!!! ha ha ha,chyba jako kierownik sklepu.
mis 2016-09-13 10:56:38
Robię tam od tygodnia jako kasjer i już żałuje że poszłam tam pracować. Reklamacje zwroty czy kaucje trzeba dzwonić po kierownika robi się sztuczna kolejka. System informatyczny do bani często wyskakuje brak towaru. A najgorsze, że nie rozmieniają kasy i często brakuje drobnych
taso 2016-09-22 13:37:06
Po tygodniu @mis już ci się nie podoba? Moim zdaniem trochę pospieszyłaś się z oceną bo taki okres o niczym świadczyć tak naprawdę nie może, a jakie miałaś warunki zatrudnienia?
Zostaw swoją opinię o Piotr i Paweł - Janki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł