brak logo

Frontline Studios

Bydgoszcz

Opinie o Frontline Studios

anonim 2009-06-18 11:18:32
solidna, rozwojowa,
nieistotny 2009-08-03 16:51:33
Firma której nikomu nie polecam.
Harujesz dla nich, robisz projekt oddajesz wszystkie pliki i dopiero ktoś z tobą porozmawia o umowie za to. Jak już uzgodnicie zasady umowy to przez nie wiadomo ile trzeba się prosić o tą umowę ( mój max to chyba 2 miesiące ). Jak już dostaniesz umowę to lepiej módl się żeby akurat firma miała tą kasę bo przeważnie jej nie ma i znowu trzeba czekać nie wiadomo ile aż łaskawie Ci je wpłacą.
anonim 2009-09-09 21:46:59
jest dokladnie jak pisze "nieistotny", smutne ale prawdziwe, ze za ciezka prace trzeba sie PROSIC o zaplate
istotny 2009-09-17 17:43:54
[usunięte przez moderatora] ale jak na moje firma która nie kręci z kasą tylko grzecznie płaci nawet jak robota uda sie nam tak sobie, to chyba dobrze a nie źle... a że bywa tak, że z kilku- kilkunastodniowym poślizgiem? mi to nie przeszkadza. Ważniejsze dla mnie jest to, że dają szansę "świeżakom", zapewniają spoko warunki, a atmosfera jest czasem aż zbyt luźna i nigdy nikogo nie oszukali na kase...
bg 2009-09-17 17:55:57
Ja mam pozytywne doswiadczenie we wspolpracy z FRONTLINE. System wspolpracy z freelancerami na pierwszy rzut oka wydaje sie skomplikowany, ale na dluzsza mete sie sprawdza i co najwazniejsze zawsze jest gwarancja ciaglosci zlecen. Najbardziej cieszy ich program bonusow za jakosc... Polecam!
yyyyyyy 2009-09-29 15:40:57
a z tego co ja wiem to ciągle zalegają z kasą i jest [usuniete przez moderatora]
vvv 2009-10-05 20:40:29
Pracowalem tam ponad rok. Bylo ok do czasu... Firma generalnie ma/miala problemy z plynnoscia finansowa. Opoznienia w wyplatach siegajace ponad miesiaca. O kase trzeba prosic, pytac, przypominac. Kolejne wymowki szefostwa stawaly sie nawet zabawne. Firma kiedys z ogromnym potencialem, przez brak planowania, budzetowania, zarzadzania projektami kilka pomyslow (i tak majacych male szanse na realizacje, ale jednak) totalnie zaprzepaszczona. Brak profesionalizmu, a mam porownanie na tle kilku firm. Mam sentymen, ale obiektywnie niestety NIE POLECAM.
CAŁA PRAWDA 2009-11-27 21:41:53
ODRADZAM wszystkim którzy chca pracowac w firmie Frontline - Bydgoszcz. Po pierwsze firma nie wypłaca wynagrodzeń. Trzeba czekac z wielo MIESIĘCZNYMI poślizgami. Projekty sa bardzo MARNEJ jakosci a we wiekszosci nawet NIE wychodzą. Ogólnie fimarma ŻERUJE na młodych naiwnych chłopakach, którzy marzą o wielkiej kasie i wielkich projektach gier. KASY NE MA a jak jest to mała równa pracy fizycznej w markiecie. Czesto trzeba robic darmowe nadgodziny. Przymusowe urolopy o ile dostaniesz w wogole umowe o prace. Jesli ktos chce to wszystko poznac na wlasnej sokrze, wierzy obrancą na forum - SZEFOSTWU - to zapraszam do 'firmy'.
FIRMA KRZAK 2010-01-06 01:10:48
kiedyś tam pracowałem, MASAKRA - CZEKASZ średnio PÓŁ ROKU ZA SWOJĄ KASĄ- harujesz jak pies, z tego co słyszałem FIRMA NADAL TONIE W DŁUGACH, "FIRMA KRZAK"
pracownik 2010-02-01 17:50:19
Moja opinia jest wyśrodkowana.. firma ma swoje plusy i minusy.. niestety minusami są najważniejsze elementy: terminowość i totalna dezinformacja nt. wypłat. Pracownicy sami muszą się dopytywać o swoje pieniądze.. snuć między sobą domysły co jest zgrane.. a wystarczyło by zwykłe szczere spotkanie i wyjaśnienie sytuacji oraz przedstawienie planów na jej rozwiązanie (tych realnych)... no chyba, że komuś nie zależy.. Jeśli chodzi o samo komfort pracy, to jak dla mnie jest ok... luźna atmosfera.. współpracownicy się dogadują i sobie pomagają. Często trzeba siedzieć po godzinach, ale jeśli sam(a) potrzebujesz wolne aby coś załatwić to nikt nie robi Ci problemu - luźne godziny pracy. Niestety na chwilę obecną nie polecę tej firmy dla osoby, której zależy na stabilności finansowej.. dobre miejsce pracy dla studentów chcących zdobyć doświadczenie zawodowe w branży, mogących liczyć na pomoc rodziców. Znudziło mi się "kombinowanie" kasy od rodziców i znajomych.
też tam pracowałem 2010-04-23 11:52:20
nie chcę być niesprawiedliwy ale niestety muszę się zgodzić z tymi niepochlebnymi opiniami, firma nie ma kasy, bierze za dużo projektów do wykonania ponad swoje możliwości, co odbija się na pracownikach, którzy muszą zostać na nadgodzinach i wnerwiają się na opóźnienia płatnicze. Na czas kasę dostają tylko Ci co są już na etacie a tych jest niewiele i tworzą zgraną klikę w firmie, ale faktem jest że oni na prawdę się poświęcają tej pracy ponad to co powinno się poświęcać (8-godzinny wymiar pracy) i przenoszą to jako obowiązek na tych co nie mogą liczyć nawet na kasę na czas. Jest to swoisty szantaż moralny i wykorzystywanie nowych pracowników. A wystarczyłoby tak jak już ktoś tu napisał po prostu zebrać grupę pracowników i wytłumaczyć. Nie brać projektów ponad wydajność pracowników, i to co można zapłacić w miarę przyzwoitym terminie, bo nie można sobie poukładać życia przez to, nie wiedząc kiedy się będzie miało pieniądze na rachunki. Ale atmosfera pracy na prawdę dobra, ciekawi ludzie i ważne jest to że na prawdę można w tej firmie doświadczenie zdobyć jako grafik lub programista, jeżeli rodzice Cię mogą sponsorować to jest to deobra opcja ,jeżeli nie to ODRADZAM.
FiutLine Studios 2010-09-18 14:27:17
MASAKRA !!! Oszuści, naciągacze, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !! Dużo obiecuja dla pracownika nic nie spełniaja, pieniadze dochodza w opóznieniach wielomiesięcznych, premii zero. Często o pieniadze trzeba sie wykłucać, odchodzić z firmy i dochodzić swoich praw i pieniędzy po przez wymiar sprawiedliwości. Wyszczegać sie firm: "NAVAR" oraz "FRONTLINE" (aka: FiutLine) nie mylić z firma zajmująca się posypka na pchły.
niebywały 2010-10-01 17:54:29
jedyne dwie pozytywne opinie wpisane zapewne przez kierownictwo...dramat.
Ludzie fajni ale nie Ci ktorzy tym wszystkim kieruja. Ogolna atmosfera zaklamania, pracownicy nie wiedza kiedy moga spodziewac sie wyplat.
Trzeba sie prosic o swoje i ciagle wysluchiwanie, ze przelew juz wyszedl, moze dzis, moze jutro a moze za miesiac.
Jawny mobbing. ludzie boja sie odchodzic bo wiedza, ze jak odejda to spadna na sam koniec kolejki do wyplacenia zaleglych pieniedzy.
Szefostwo wykorzystuje , zmusza do nadgodzin(bezplatnych), nie dajac nic w zamian. To jest wykorzystywanie kultury osob ktore tam pracuja, mysle, ze predzej czy pozniej trafi tam ktos kto zlapie szefa za morde, powybija mu szyby w jego drogim aucie i troche postraszy, moze to przyniesie efekty.
kkk 2010-10-12 22:29:22
Radzę unikać tej firmy jak ognia!
Nie dość, że nie płacą regularnie (potrafią nawet zwlekać z płatnościami kilka miesięcy), to jeszcze jawnie wykorzystują pracowników. Nadgodziny - chętnie, ale za darmo, a takie zdarzają się często, zwykle przez dezorganizację i brak kompetencji zarządu. Za krótkie terminy na wykonanie projektów, nierzadko ostre słowa w stosunku do pracowników i bałagan. Idąc do pracy nigdy się naprawdę nie wie kiedy się z niej wróci.
Ludzie siedzą tam w nadziei, że w końcu dostaną kasę, bo jak się zwolnią, to uświadamiani są, że będą musieli długo poczekać.
Bonusy?! To chyba pomyłka...
Uzyskiwanie doświadczenia?! Czy to jest naprawdę aż tego warte ?
death 2010-10-21 21:52:50
Słyszałem o tych gnojach. Kolega dla nich pracował, wszystko co piszą wyżej, o oszukiwaniu w sprawach finansowych, robieniu wszystkiego, żeby tylko nie zapłacić - to prawda. Oni szukają ludzi, którzy nie mają pojęcia o rynku pracy. Nie dajcie się robić w balona! Programista to nie kasjer w hipermarkiecie ! Minimalna stawka na UMOWIE O PRACĘ dla programisty w Bydgoszczy w porządnej firmie to 3k. Miganie się od zapłaty powinno być z urzędu przestępstwem. Może gdyby wsadzili takiego gnoja do więzienia, do celi z pedałami, którzy by prześwidrowali mu [usuniete przez moderatora], to na drugi raz by mu do tego głupiego łba nie przyszło żeby migać się od zapłaty.
APE 2010-10-22 08:10:25
cześć komuszki. Nie zgadzam się z przedmówcą. Minimalna płaca dla klepacza kodu to 4k. Jeżeli ktoś płaci mniej to obraża intelekt pracownika. A jeżeli nie płaci to... no cóż... pracownicy sami się obrażają robiąc dla takiego złodzieja. Bo jak inaczej można to nazwać. Jak można jeszcze w takiej sytuacji mówić "płacę i wymagam"? A wymagają sporo. Tyle, że biedny wieśniak pod rządami czerwonych Khmerów czuł sie mniej zestresowany niz pracownik tej 'zacnej' firmy. Nie polecam - właścicele to dorobkiewicze bez skrupułów i sumienia
qwerty 2010-10-22 21:05:35
Złodzieje, złodzieje i jeszcze raz złodzieje !!! Zdecydowanie odradzam pracę w tej "firmie". Jedyne czego się można tam dorobić to garb. To wstyd, żeby na własne, uczciwie zarobione pieniądze czekać kilka miesięcy. Widocznie kierownictwo nie ma elementarnego poczucia honoru.
erasmus 2010-10-23 11:58:22
Brak słów. Praca jest, za to pieniędzy brak. NIGDY nie dostałem wypłaty (marnej) w terminie. Trzeba czekać przynajmniej miesiąc i jeszcze się prosić. NIE POLECAM.
pracownik 2010-10-24 11:01:10
Nie polecam tej firmy. Wymagania wobec pracownika są wielkie, natomiast jak przychodzi do zapłaty za pracę to jest już problem.
Oszuści i złodzieje!
yuyu 2010-10-24 18:44:35
ech, szkoda gadać, nie polecam. Właściciele tej firmy nie rozumieją, że za wykonaną pracę należy się wynagrodzenie.
As 2010-10-25 07:20:50
Nie mogę o tej firmie powiedzieć dobrego słowa niestety. Obiecują sporo, tyle, że nic z tego nie spełniają. Pensja dochodzi z dużym opóźnieniem. Bonus? Zapomnij. Jest dobrze, jeżeli w ogóle uda się dostać wypłatę... NIE POLECAM
nick 2010-10-26 08:20:45
Szkoda tracić czas na pracę tam. Wykorzystają Cię do granic możliwości, a Ty nic z tego nie będziesz miał. Nadgodziny? Czemu nie, oczywiście bezpłatne. Na pensję czeka się dłuuuuugo. Jest wiele innych lepszych firm w Bydgoszczy.
fiutline 2010-10-26 17:30:29
Nie warto tam iść, stale trzeba się prosić o należne wynagrodzenie, ciągle tylko wymówki i przekładanie wypłaty...
tiktak 2010-10-27 08:10:53
Koledzy mają rację w tym co piszą, rzeczywiście jest tak, że projekt zrobiony, ale pieniędzy brak. Kierownictwo tylko żeruje na ludziach... Nie warto tam iść!
GameDev 2010-10-28 07:53:23
Nie mogę polecić tej firmy, gdyż nie szanuje pracowników. Wymagania są takie, że niejeden z doktoratem wszystkich by nie spełnił, natomiast płaca jest marna... no i nigdy nie jest wypłacana w terminie. Tak naprawdę wszystkie te bydgoskie firemki od gier są takie same (może właściciele są ci sami?): Vivid, Frontline czy GameLion, wszystko to samo dziadostwo niestety...
kierowca 2010-10-28 21:14:04
Zgadzam się w 100% Chcą stworzyć ferrari minimalnym nakładem kosztów. Wychodzi maluch... Przecież też czerwony i jeździ prawda ? Może warto by zadbać o pracowników, a byłoby ferrari ? Jak się ludzi traktuje jak gówno, to zawsze będzie maluch...
I heart gamedev 2010-10-29 14:31:59
GameDev - 2010-10-28 07:53:23

Nie mogę polecić tej firmy, gdyż nie szanuje pracowników. Wymagania są takie, że niejeden z doktoratem wszystkich by nie spełnił, natomiast płaca jest marna... no i nigdy nie jest wypłacana w terminie. Tak naprawdę wszystkie te bydgoskie firemki od gier są takie same (może właściciele są ci sami?): Vivid, Frontline czy GameLion, wszystko to samo dziadostwo niestety...

a to ciekawe, pracowales we wszystkich? i masz taka opinie? to moze byles za slaby i Cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na pysk????
anonim 2010-10-29 21:59:37
>GameDev - 2010-10-28 07:53:23

Nie mogę polecić tej firmy, gdyż nie szanuje pracowników. Wymagania są takie, że niejeden z doktoratem wszystkich by nie spełnił, natomiast płaca jest marna... no i nigdy nie jest wypłacana w terminie. Tak naprawdę wszystkie te bydgoskie firemki od gier są takie same (może właściciele są ci sami?): Vivid, Frontline czy GameLion, wszystko to samo dziadostwo niestety...

a to ciekawe, pracowales we wszystkich? i masz taka opinie? to moze byles za slaby i Cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na pysk????

Nie, ja po prostu szanuję swoją pracę, a szacunek ten wyrazić da się tylko i wyłącznie poprzez pieniądze. Jeżeli[usuniete przez moderatora] tylko zwodzi i obiecuje z miesiąca na miesiąc to niech się w [usuniete przez moderatora] pocałuje. Nie pracuję już w branży gier, a bardzo chciałem, ale nie za jakieś kieszonkowe wypłacane z opóźnieniem... Jeszcze z żadnej firmy nie zostałem zwolniony, odchodziłem sam. Niech sobie szukają "pasjonatów" (czyt. frajerów do wykorzystania).A Ty co ich tak bronisz, uważasz może, że spóźnienie w wypłacie jest w porządku ?
anonim 2010-10-29 23:20:47
>GameDev - 2010-10-28 07:53:23

Nie mogę polecić tej firmy, gdyż nie szanuje pracowników. Wymagania są takie, że niejeden z doktoratem wszystkich by nie spełnił, natomiast płaca jest marna... no i nigdy nie jest wypłacana w terminie. Tak naprawdę wszystkie te bydgoskie firemki od gier są takie same (może właściciele są ci sami?): Vivid, Frontline czy GameLion, wszystko to samo dziadostwo niestety...

a to ciekawe, pracowales we wszystkich? i masz taka opinie? to moze byles za slaby i Cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na pysk????

Nie, ja po prostu szanuję swoją pracę, a szacunek ten wyrazić da się tylko i wyłącznie poprzez pieniądze. Jeżeli [usuniete przez moderatora] tylko zwodzi i obiecuje z miesiąca na miesiąc to niech się w [usuniete przez moderatora]pocałuje. Nie pracuję już w branży gier, a bardzo chciałem, ale nie za jakieś kieszonkowe wypłacane z opóźnieniem... Jeszcze z żadnej firmy nie zostałem zwolniony, odchodziłem sam. Niech sobie szukają
nie bronie tylko dostaje kase na czas :) nie we frtln bo tam wiem jak jest bo pracowalem, ale nie mow ze wszystkie firmy sa takie same , jakbys mial wiedze na temat wlascicieli to bys glupot nie wypisywal :) proste
anonim 2010-10-29 23:38:43
>GameDev - 2010-10-28 07:53:23

Nie mogę polecić tej firmy, gdyż nie szanuje pracowników. Wymagania są takie, że niejeden z doktoratem wszystkich by nie spełnił, natomiast płaca jest marna... no i nigdy nie jest wypłacana w terminie. Tak naprawdę wszystkie te bydgoskie firemki od gier są takie same (może właściciele są ci sami?): Vivid, Frontline czy GameLion, wszystko to samo dziadostwo niestety...

a to ciekawe, pracowales we wszystkich? i masz taka opinie? to moze byles za slaby i Cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na pysk????

Nie, ja po prostu szanuję swoją pracę, a szacunek ten wyrazić da się tylko i wyłącznie poprzez pieniądze. Jeżeli [usuniete przez moderatora] tylko zwodzi i obiecuje z miesiąca na miesiąc to niech się w [usuniete przez moderatora] pocałuje. Nie pracuję już w branży gier, a bardzo chciałem, ale nie za jakieś kieszonkowe wypłacane z opóźnieniem... Jeszcze z żadnej firmy nie zostałem zwolniony, odchodziłem sam. Niech sobie szukają
nie bronie tylko dostaje kase na czas :) nie we frtln bo tam wiem jak jest bo pracowalem, ale nie mow ze wszystkie firmy sa takie same , jakbys mial wiedze na temat wlascicieli to bys glupot nie wypisywal :) proste

Jasne, że nie wszystkie takie same, chodzi raczej o branżę gier...
odpowiedz
DukeNukemForever 2010-10-31 20:35:14
Rzeczywiście ta firma to porażka... Nie dorobicie się tam... oj nie...
anonim 2010-11-04 11:54:32
DukeNukemForever - 2010-10-31 20:35:14

Rzeczywiście ta firma to porażka... Nie dorobicie się tam... oj nie...

A i owszem dorobicie się ... GARBA :):):)
ANTY-FRNL 2010-11-07 21:31:03
Muszę niestety potwierdzić powyższe złe opinie o firmie. Patrzą tylko jak wykorzystać naiwnego, początkującego pracownika. Z premedytacją robią wszystko by nie zapłacić lub możliwie długo opóźniać wypłatę.
Rork 2010-11-10 16:53:38
Na moje nieszczęście pracowałem w tej firmie (pierwsza praca). Roboty wiele, a nawypłatę się czeka miesiącami. Do tej pory są mi winni 2k. Sprawa w sądzie. Nie polecam tego gówna.
leszekmiller 2010-11-13 16:23:23
Czytam te wszystkie opinie i w oczach mam swoją własną na szczęście już historię pracy w tej firmie. W czasie pracy tam, prawie zapomniałem co znaczy słowo wypłata, nie polecam.
dukenukemforever 2010-11-17 12:04:47
praca w tej firmie=brak wypłaty, tylko co jakiś czas słyszy się różne ściemy. Nikomu nie polecam
Azazel 2010-12-20 08:18:52
Kierownictwo popełnia czwarty grzech wołający o pomstę do Nieba:
4. Zatrzymywanie zapłaty robotnikom. (Jak. V, 4).

Jestem ciekaw, czy drugi także popełniają:
2. Grzech cielesny przeciwny naturze. (Gen. XVIII, 20. 21) ?

[usunięte przez administratora] OBRZYDLIWY DZIAD, KTÓRY NIE PŁACI LUDZIOM JEST ZDOLNY DO WSZYSTKIEGO !!!


pracownik 2010-12-30 22:14:07
Frontline to najbardziej gówniana firma jaką znam. Nastawiona na wyzysk. Ludziom nie płacą należnych im pieniędzy, tylko się ciągle słyszy jakieś niestworzone historie dlaczego jeszcze nie było wypłaty. A czekać można nawet parę miesięcy.
1
Pracownik Z 2011-01-18 01:30:15
anonim - 2011-01-16 16:03:09

Kupi nas giełdowy NICOGAMES.

Będzie lepiej !

NicolasGame: Nastepni BANKRUCI co nie płaca wypłat i mają KOMORNIKA NA KARKU ;] dziękuje :D Z DESZCZU POD RYNNE !!
x 2011-02-06 03:02:05
nie polecam !! nie ma kasy !! nie daja umow !! a jak daja to z opoznieniem !! chora atmosfera stwarzana sztucznie przez szefa studia !! co jakis czas udaja ze cos zginelo by odwrocic uwage od tego ze wisza wyplaty i umowy !! jak za bardzo bedziesz domagal sie pieniedzy to wylecisz, oczywiscie bez aktualnej umowy i pieniedzy !!
test 2015-07-10 12:57:32
Firma od dawna nie ma pracowników. Po za tym ma spore długi.
dn 2016-05-15 20:12:16
ale o co wam sie teraz rozchodzi? Że nie szukają nowych ludzi? Może po prostu mają omplet pracowników
Zostaw swoją opinię o Frontline Studios - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frontline Studios