Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Eniro Polska

Pracowałeś w firmie Eniro Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
cze - 2014-01-30 20:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ekki - 2014-01-15 09:49:45]:
taka jest specyfika tej pracy;) tu się liczą wyniki i zaangażowanie:) to nie dziwne, że co rusz są jakieś zebrania, tzn. że na bieżąco jest monitorowana sytuacja i sprzedaż i wiadomo, że jak dobrze idzie, to wszyscy są happy:) a jak jest poniżej jakiejś średniej to się informuje pracowników i z nimi rozmawia, i szuka jakiś rozwiązań, jak to poprawić;)
zdjecie uzytkownika
cze - 2014-01-30 20:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [amen - 2014-01-16 00:42:46]:
wiadomo, że pewne ceny są, ale ulegają zmianie jak klient decyduje się wziąć więcej czy mniej;) co do produktów eniro, to wystarczy wejść na stronę i tam jest wszystko napisane:) poza tym warto też wejść na bloga eniro, bo tam się pojawia sporo ciekawych artykułów o nowych produktów:)
zdjecie uzytkownika
amen - 2014-01-31 00:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cze - 2014-01-30 20:55:56]:
Co to znaczy "że pewne ceny są"?
To w Waszej firmie nie ma komputerów i informatyków aby można było uaktualniać cennik na wasze produkty?
Co do zaciągania informacji na stronie i blogu eniro o produktach eniro, to tak jakby wejść do napotkanej po drodze pizzerii powiedzmy w Warszawie i spytać się w której z warszawskich pizzerii robią najlepszą pizzę!
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-02-16 18:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poza tym, jak piszesz CZE - na ich stronie jest wiele informacji i przynajmniej dla mnie są one przejrzyste i jasne
zdjecie uzytkownika
ammen - 2014-02-16 21:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Damian, jesteś amatorem pizzy? I to właśnie w tej pizzerii?
zdjecie uzytkownika
cze - 2014-02-18 21:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [amen - 2014-01-31 00:20:35]:
to znaczy, że pewne ceny są, ale uzależnione od tego, co firma proponuje klientowi. i nie pojmuje twojego toku myślenia, a co takiego dziwnego, wejść na stronę i zapoznać się z nią.
zdjecie uzytkownika
gewara - 2014-02-19 11:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [cze - 2014-02-18 21:41:34]:
Ja zawsze zaczynam przeglądanie jakiejś strony czy serwisu od regulaminu.
Tak też zacząłem w przypadku wydawnictw eniro. Budownictwo ma np. osiem stron dość zawiłego regulaminu. Dalej poczytałem o bazach danych. Kiedy na enirocentrum przeczytałem, że "Eniro zastrzega, że korzystanie z Serwisu odbywa się wyłącznie na koszt i ryzyko Użytkownika." zacząłem być ostrożny!
Ostrożność się opłaciła bo znalazłem tam dokumenty do pobrania. Po zapoznaniu się z ich treścią zrezygnowałem z zapoznawaniem się z resztą strony.
Tak więc, warto, naprawdę warto czytać z uwagą regulaminy stron i serwisów!
zdjecie uzytkownika
Pryk - 2014-03-24 16:43:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Baza danych w eniro nie jest wiarygodna! Jest stara i dawno nie uaktualniana . Pojawiają się błędy w adresach, numerach tel. Nie mówiąc już o pokazujących się na ich wyszukiwarce czy mobilnej aplikacji firmach których po prostu od lat nie ma na rynku. I tak szukałem restauracji w apce eniro. Efekt? Doprowadziła mnie prawie pod adres z ich bazy tylko kilometr dalej od wskazanego numeru ale tam restauracji nie było od 12 lat :) Apkę odinstalowałem szybko. Prawdę o ich bazie przybliżył mi ich pracownik. Na siłę każą ludziom tą bazę weryfikować. Pracownicy nie mają na to czasu więc kierownicy nakazują im dodawać lub zmieniać byle co do konkretnej firmy żeby nikt się nie czepiał. Tak więc ludzie z tej firmy zmyślają numery adresów, ulic, telefonów. Nie kupujcie kota w worku!
zdjecie uzytkownika
Samel - 2014-05-04 12:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę dziwne tworzyć jakieś bzdury w bazie danych, które są PRODUKTEM... prędzej czy później coś takiego padnie bo po co komu informacje, które są średnio zgodne z prawdą?
zdjecie uzytkownika
cba - 2014-05-06 11:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Samel - 2014-05-04 12:45:13]:
Masz rację! Dziwna jest ta firma! Tworzy produkty które próbuje sprzedać bez cennika, tworzy bazy danych i aby przedsiębiorca w nich się znalazł musi zapłacić, do tego w regulaminie swojej strony internetowej ostrzega wszystkich, że korzystanie z Serwisu odbywa się wyłącznie na koszt i ryzyko Użytkownika.
Trochę to dziwne z mojego punktu widzenia a Wy co sądzicie?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-06-17 08:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, przeszedlem proces rekrutacyjny w Katowicach, mam czekac na szkolenie tygodniowe w Warszawie. Prosze o informacje ludzi ktorzy tam pracuja/pracowali, czy warto ryzykowac i zatrudnic sie w tej firmie. Przyznam szczerze ze opinie nie sa zbyt przychylne od pracownikow i klientow. Moze ktos opisac jak rzeczywiscie jest w tej firmie. Jaka jest atmosfera,(usunięte przez administratora)jak z kasa, czy umowa rzeczywiscie jest o prace. Prosze o info
zdjecie uzytkownika
ole - 2014-06-17 20:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
świetnie trafiłeś,codziennie nowe wrażenia :) do nowych kotów przyjeżdża doszlifować je po szkoleniu Pani Jola,urocza osoba :)oj zapamiętasz przygodę w Eniro na długo,przyjemności obcowania z personelem wyższym rangą może dorównać tylko sama "praca" :)chociaż ja bym tego pracą nie nazywał, "badanie potrzeb" - słowa klucze i wiele innych do nabierania ludzi,dziś wspominam z rozbawieniem,te hasełka i slogany rodem z epoki głębokiej komuny,po odejściu z tego badziewia miałem dostawać jeszcze prowizję za sprzedane umowy,oczywiście nie liczyłem na to i dobrze bo nie dostałem ani złotówki,naprawdę masz pecha,że tam trafiłeś
zdjecie uzytkownika
gworek - 2014-07-15 11:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ole - 2014-06-17 20:21:42]:
No coś ty, w reportażu " Wyznania telemarketerki. "Każą nam kłamać" bohaterka szczerz wyznaje, że podstawowa pensja wynosi 1800 złotych brutto plus prowizja.
Jak będziesz się uwijać to prowizja nie taka zła ;)
zdjecie uzytkownika
były - 2014-07-17 06:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Katowicach ogólnie jest ok. Limity na paliwo są mocno pilnowane wiec jak mieszkasz daleko to samochód pod biurem. Limit nie obowiązuje kierownictwa które w godzinach pracy można spotkać na zakupach. Jak masz do załatwienia "jakiś" problem grzecznie czekasz aż zjawi się w biurze i poświęci chwilę czasu. Wszyscy o wszystkim wiedzą tylko boją się odezwać.
zdjecie uzytkownika
gaworek - 2014-07-17 13:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były - 2014-07-17 06:13:13]:
To telemarketer ma limity na paliwo? ;)
Dlaczego praca odbywa się pod presją i w strachu? Nie ma w eniro pracy kolektywnej tylko wyścig szczurów?
zdjecie uzytkownika
Tuwim - 2014-09-26 01:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasami mam wrażenie, że po pracy w Eniro nie można się za wiele spodziewać. Szczególnie zastanawia mnie jaki zakres obowiązków posiadają pracownicy, bo jak na taką firmę i tak uważam, że mają bardzo dużą ilość kontaktów z innymi firmami, a tu wydaje się być ciągle mało, pracownicy chyba mają ciężki orzech do zgryzienia.
zdjecie uzytkownika
tey-mont - 2014-10-24 00:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tuwim - 2014-09-26 01:20:46]:
Pracownicy to jeszcze nic! Wyobraź sobie, ile pracy ma kierownictwo aby tych pracowników zagonić do roboty!
zdjecie uzytkownika
Youpi! - 2014-10-31 18:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy los niestety mnie ostatnio spotkał i poszukuję pracy. podob no tutaj jest jakas praca- tak slyszalem od takich tam znajomych. JEstescie w stanie mi cos o tym poweidziec, bo w necie nie moge znalezc informacji - oprocz tego zainteresowany jestem jaka kase mozna tam dostac. licze na konkretne kwoty
zdjecie uzytkownika
pio - 2014-11-05 16:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Youpi! - 2014-10-31 18:22:18]:
@Youpi! W internecie znajdziesz mnóstwo opinii o eniro, po to są wyszukiwarki!
Wykaż odrobinę inicjatywy to może szybciej znajdziesz pracę.
zdjecie uzytkownika
MerryLu - 2015-01-08 07:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,pracowałam w Eniro w Katowicach w 2013 roku przez 3 miesiące,ponieważ tyle trzeba było pracować,żeby nie zwracać kosztów za szkolenie.Szkolenie tygodniowe w Warszawie,jak dla mnie mało kompetentne i spokojnie w 3 dni dałoby radę to ogarnąć i to na miejscu.Praca porażka,stare bazy,nr dostajesz na kartkach A4 i to wyliczone.Wydzwonisz to trudno,maglujesz od początku.Atmosfera tragiczna,kierowniczka Renata d*pę nosi wyżej niż sra,pancia jak nie wiem a w rzeczywistości głupia jak snop siana.Leaderka Dorota(śmierdząca wiecznie potem),tworzy z paroma dziewczynami z grupy koło gospodyń wiejskich,ploty ploty i ploty. Ludzie po paru dniach pracy w tym bajzlu szli na L4,i ciągli je aż do rozwiązania umowy,żeby nie płacić. Jedna wielka tragedia ta firma!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
miły - 2015-01-13 15:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [amen - 2013-12-21 00:08:18]:
Pracowałem w eniro katowice - atmosfera fatalna co chwile spotkanie ze słaba sprzedaż - kierownicy myślą że pracują nie wiadomo gdzie! Starzy pracownicy dostają lepsze firmy i dlatego mają lepszą wydajność! nie polecam - masakra
zdjecie uzytkownika
Kamyk - 2015-01-16 13:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarabianie na pracownikach. paliwa brak... wiec dolej. ratujesz auto przed wypadkiem - ale trzaska się laptop- zapłać. sprzęt działa ale zajechany- kup nowy.Autem podjeżdżasz pod firmę- ale parkingi zapłać.
Szefowie różni. Kasa na czas ale dużo inwestujesz w firme.
zdjecie uzytkownika
noCOty - 2015-02-19 21:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No trudno żebyś za bezwypadkowa jazdę służbowym autem mógł za darmo trzaskać laptopa? Co do reszty to chyba masz jakieś wypaczone podejście do życia...proponuje popracować w innych firmach w sprzedaży i się okaże, że nie było tak źle...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa mało profesjonalna,nie szanująca czasu kandydata(trzeba było jechać 3 razy),odbywająca się najpierw grupowo.
Pytania: Jak byś sprzedała eskimosowi lodówkę
zdjecie uzytkownika
noCOty - 2015-02-19 21:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No trudno żebyś za bezwypadkowa jazdę służbowym autem mógł za darmo trzaskać laptopa? Co do reszty to chyba masz jakieś wypaczone podejście do życia...proponuje popracować w innych firmach w sprzedaży i się okaże, że nie było tak źle...
zdjecie uzytkownika
elo - 2015-02-26 00:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ole - 2014-06-17 20:21:42]:
Z pewnością nie było tak źle w innych firmach, ale wracając do tej prowizji rozumiem, że zależy od wielkości zakontraktowanych umów?
Czy eniro zmieniło nie co progi prowizyjne w związku z nową ustawą ograniczającą wykorzystywanie urządzeń końcowych do celów marketingowych?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eniro Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Eniro Polska?
Zadaj pytanie