Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Eniro Polska

Pracowałeś w firmie Eniro Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
michu - 2013-09-27 18:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daro, jak już będziesz na forum to przy okazji możesz odpowiedzieć na pytanie o konkretne liczby w zarobkach? czy to zbyt poufne :) ?
zdjecie uzytkownika
qwe - 2013-11-29 14:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zadzwoń do kogoś i spróbuj mu coś sprzedać,powodzenia
zdjecie uzytkownika
yeeeeeaz - 2013-12-15 15:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siemanero :D powiedzcie mi jak to jest z eniro ? jak nic nie sprzedam w cigu dnia to co sie dzieje ? łatwo jest sprzedać produkt ? jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna ?
zdjecie uzytkownika
TRAUMA - 2013-12-17 16:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam pracę w tym oddziale. Teraz mam porównanie i żałuje każdego dnia tam spędzonego - firma jak firma ma plusy i minusy - da się przeżyć- ale atmosfera fatalna. Kierownictwo bez kompetencji - wulgaryzmy, poniżanie na forum itp.
Jeżeli Firma (Warszawa) toleruje takie zachowanie menadżera to chyba świadczy to o marnym poziomie całej korporacji.
zdjecie uzytkownika
kazik - 2013-12-18 15:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TRAUMA a jak długo ram pracowalas? i na jakiej umowie bylas zatrudniona ? czy oprocz podstawy ktora porponuja jest szansa na premie albo ewentualne bonusy na swieta czy cos takiego ? są nadgodziny wyrabiane ??
zdjecie uzytkownika
amen - 2013-12-21 00:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qwe - 2013-11-29 14:12:38]:
Według jakiego cennika ma się odbyć ta sprzedaż?
zdjecie uzytkownika
daro - 2013-12-24 10:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [amen - 2013-12-21 00:08:18]:
nie ma czegos takiego jak cennik, bo on jest uwarunkowany indywidualna historia wspolpracy z kazda firma, i tym, co klient sobie zyczy i co mu mozna zaproponowac, ogolnie wiadomo, ze im wiecej wezmie, tym lepsze rabaty mu mozna zaproponowac.
zdjecie uzytkownika
Elli - 2013-12-31 14:52:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TRAUMA - 2013-12-17 16:11:33]:
Hmm z tą traumą, to dziwne, bo ja jakoś nigdy czegoś podobnego nie odczułam. Wiadomo, że praca nie jest lekka, to nie jest jakieś leżenie na łące i wąchanie kwiatków i trzeba włożyć wysiłek, żeby były miarodajne efekty. No i każdy menedżer będzie dążył, do uzyskiwania satysfakcjonujących efektów swojego zespołu, no tak to się kręci...
zdjecie uzytkownika
ekki - 2014-01-15 09:49:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracowalam przy telesprzedazy - na szczescie krotko, pol roku -
to byla najgorsza praca w moim zyciu!!!!! Traktuja cię jak dzieciaka, co chwila
sa jakies zebrania - a to ze dobra sprzedaz w wtedy wszyscy jak malpki biją
brawo, a to ze sprzedaz spadla i co z tym fantem zrobic. NIe znosilaqm tej
atmosfery i robienia otoczki ze to niby powazna sprawa a tak naprawde to po
prostu dzwonisz do ludzi ktorzy wcale nie chca z toba gadac i wciskasz im
ogloszenia wmawiając ze to naprawde dziala a wiesz dokladnie ze to
bzdury. Bardzo upokarzająca praca, pieniądze rozne - zalezy jak dobrze
sciemniasz - 1400 - 1600 tak przecietnie bylo
zdjecie uzytkownika
amen - 2014-01-16 00:42:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skoro "nie ma czegos takiego jak cennik" to o jakim rabacie ty mówisz?
Mam dać rabat tylko od czego?
"... ogolnie wiadomo, ze im wiecej wezmie, tym lepsze rabaty mu mozna zaproponowac." - to fakt tyle tylko, że rabat daje się od ceny wyjściowej produktu. Jak prowadzić negocjacje, na jakiej podstawie skoro nie ma czegoś takiego jak cennik?
Słyszałem, że eniro chwali się wprowadzaniem nowych produktów, chciałbym zapoznać się z katalogiem produktów eniro aby zobaczyć czego więcej mój ewentualny, przyszły klient miał by wziąć.
zdjecie uzytkownika
cze - 2014-01-30 20:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ekki - 2014-01-15 09:49:45]:
taka jest specyfika tej pracy;) tu się liczą wyniki i zaangażowanie:) to nie dziwne, że co rusz są jakieś zebrania, tzn. że na bieżąco jest monitorowana sytuacja i sprzedaż i wiadomo, że jak dobrze idzie, to wszyscy są happy:) a jak jest poniżej jakiejś średniej to się informuje pracowników i z nimi rozmawia, i szuka jakiś rozwiązań, jak to poprawić;)
zdjecie uzytkownika
cze - 2014-01-30 20:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [amen - 2014-01-16 00:42:46]:
wiadomo, że pewne ceny są, ale ulegają zmianie jak klient decyduje się wziąć więcej czy mniej;) co do produktów eniro, to wystarczy wejść na stronę i tam jest wszystko napisane:) poza tym warto też wejść na bloga eniro, bo tam się pojawia sporo ciekawych artykułów o nowych produktów:)
zdjecie uzytkownika
amen - 2014-01-31 00:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cze - 2014-01-30 20:55:56]:
Co to znaczy "że pewne ceny są"?
To w Waszej firmie nie ma komputerów i informatyków aby można było uaktualniać cennik na wasze produkty?
Co do zaciągania informacji na stronie i blogu eniro o produktach eniro, to tak jakby wejść do napotkanej po drodze pizzerii powiedzmy w Warszawie i spytać się w której z warszawskich pizzerii robią najlepszą pizzę!
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-02-16 18:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poza tym, jak piszesz CZE - na ich stronie jest wiele informacji i przynajmniej dla mnie są one przejrzyste i jasne
zdjecie uzytkownika
ammen - 2014-02-16 21:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Damian, jesteś amatorem pizzy? I to właśnie w tej pizzerii?
zdjecie uzytkownika
cze - 2014-02-18 21:41:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [amen - 2014-01-31 00:20:35]:
to znaczy, że pewne ceny są, ale uzależnione od tego, co firma proponuje klientowi. i nie pojmuje twojego toku myślenia, a co takiego dziwnego, wejść na stronę i zapoznać się z nią.
zdjecie uzytkownika
gewara - 2014-02-19 11:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cze - 2014-02-18 21:41:34]:
Ja zawsze zaczynam przeglądanie jakiejś strony czy serwisu od regulaminu.
Tak też zacząłem w przypadku wydawnictw eniro. Budownictwo ma np. osiem stron dość zawiłego regulaminu. Dalej poczytałem o bazach danych. Kiedy na enirocentrum przeczytałem, że "Eniro zastrzega, że korzystanie z Serwisu odbywa się wyłącznie na koszt i ryzyko Użytkownika." zacząłem być ostrożny!
Ostrożność się opłaciła bo znalazłem tam dokumenty do pobrania. Po zapoznaniu się z ich treścią zrezygnowałem z zapoznawaniem się z resztą strony.
Tak więc, warto, naprawdę warto czytać z uwagą regulaminy stron i serwisów!
zdjecie uzytkownika
Pryk - 2014-03-24 16:43:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Baza danych w eniro nie jest wiarygodna! Jest stara i dawno nie uaktualniana . Pojawiają się błędy w adresach, numerach tel. Nie mówiąc już o pokazujących się na ich wyszukiwarce czy mobilnej aplikacji firmach których po prostu od lat nie ma na rynku. I tak szukałem restauracji w apce eniro. Efekt? Doprowadziła mnie prawie pod adres z ich bazy tylko kilometr dalej od wskazanego numeru ale tam restauracji nie było od 12 lat :) Apkę odinstalowałem szybko. Prawdę o ich bazie przybliżył mi ich pracownik. Na siłę każą ludziom tą bazę weryfikować. Pracownicy nie mają na to czasu więc kierownicy nakazują im dodawać lub zmieniać byle co do konkretnej firmy żeby nikt się nie czepiał. Tak więc ludzie z tej firmy zmyślają numery adresów, ulic, telefonów. Nie kupujcie kota w worku!
zdjecie uzytkownika
Samel - 2014-05-04 12:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę dziwne tworzyć jakieś bzdury w bazie danych, które są PRODUKTEM... prędzej czy później coś takiego padnie bo po co komu informacje, które są średnio zgodne z prawdą?
zdjecie uzytkownika
cba - 2014-05-06 11:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Samel - 2014-05-04 12:45:13]:
Masz rację! Dziwna jest ta firma! Tworzy produkty które próbuje sprzedać bez cennika, tworzy bazy danych i aby przedsiębiorca w nich się znalazł musi zapłacić, do tego w regulaminie swojej strony internetowej ostrzega wszystkich, że korzystanie z Serwisu odbywa się wyłącznie na koszt i ryzyko Użytkownika.
Trochę to dziwne z mojego punktu widzenia a Wy co sądzicie?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-06-17 08:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, przeszedlem proces rekrutacyjny w Katowicach, mam czekac na szkolenie tygodniowe w Warszawie. Prosze o informacje ludzi ktorzy tam pracuja/pracowali, czy warto ryzykowac i zatrudnic sie w tej firmie. Przyznam szczerze ze opinie nie sa zbyt przychylne od pracownikow i klientow. Moze ktos opisac jak rzeczywiscie jest w tej firmie. Jaka jest atmosfera,(usunięte przez administratora)jak z kasa, czy umowa rzeczywiscie jest o prace. Prosze o info
zdjecie uzytkownika
ole - 2014-06-17 20:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
świetnie trafiłeś,codziennie nowe wrażenia :) do nowych kotów przyjeżdża doszlifować je po szkoleniu Pani Jola,urocza osoba :)oj zapamiętasz przygodę w Eniro na długo,przyjemności obcowania z personelem wyższym rangą może dorównać tylko sama "praca" :)chociaż ja bym tego pracą nie nazywał, "badanie potrzeb" - słowa klucze i wiele innych do nabierania ludzi,dziś wspominam z rozbawieniem,te hasełka i slogany rodem z epoki głębokiej komuny,po odejściu z tego badziewia miałem dostawać jeszcze prowizję za sprzedane umowy,oczywiście nie liczyłem na to i dobrze bo nie dostałem ani złotówki,naprawdę masz pecha,że tam trafiłeś
zdjecie uzytkownika
gworek - 2014-07-15 11:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ole - 2014-06-17 20:21:42]:
No coś ty, w reportażu " Wyznania telemarketerki. "Każą nam kłamać" bohaterka szczerz wyznaje, że podstawowa pensja wynosi 1800 złotych brutto plus prowizja.
Jak będziesz się uwijać to prowizja nie taka zła ;)
zdjecie uzytkownika
były - 2014-07-17 06:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Katowicach ogólnie jest ok. Limity na paliwo są mocno pilnowane wiec jak mieszkasz daleko to samochód pod biurem. Limit nie obowiązuje kierownictwa które w godzinach pracy można spotkać na zakupach. Jak masz do załatwienia "jakiś" problem grzecznie czekasz aż zjawi się w biurze i poświęci chwilę czasu. Wszyscy o wszystkim wiedzą tylko boją się odezwać.
zdjecie uzytkownika
gaworek - 2014-07-17 13:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były - 2014-07-17 06:13:13]:
To telemarketer ma limity na paliwo? ;)
Dlaczego praca odbywa się pod presją i w strachu? Nie ma w eniro pracy kolektywnej tylko wyścig szczurów?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eniro Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x