brak logo

Eniro Polska

Katowice

Opinie o Eniro Polska

gaworek 2014-07-17 13:02:38
To telemarketer ma limity na paliwo? ;)
Dlaczego praca odbywa się pod presją i w strachu? Nie ma w eniro pracy kolektywnej tylko wyścig szczurów?
Tuwim 2014-09-26 01:20:46
Czasami mam wrażenie, że po pracy w Eniro nie można się za wiele spodziewać. Szczególnie zastanawia mnie jaki zakres obowiązków posiadają pracownicy, bo jak na taką firmę i tak uważam, że mają bardzo dużą ilość kontaktów z innymi firmami, a tu wydaje się być ciągle mało, pracownicy chyba mają ciężki orzech do zgryzienia.
tey-mont 2014-10-24 00:18:20
Pracownicy to jeszcze nic! Wyobraź sobie, ile pracy ma kierownictwo aby tych pracowników zagonić do roboty!
Youpi! 2014-10-31 18:22:18
Nowy los niestety mnie ostatnio spotkał i poszukuję pracy. podob no tutaj jest jakas praca- tak slyszalem od takich tam znajomych. JEstescie w stanie mi cos o tym poweidziec, bo w necie nie moge znalezc informacji - oprocz tego zainteresowany jestem jaka kase mozna tam dostac. licze na konkretne kwoty
pio 2014-11-05 16:18:42
@Youpi! W internecie znajdziesz mnóstwo opinii o eniro, po to są wyszukiwarki!
Wykaż odrobinę inicjatywy to może szybciej znajdziesz pracę.
miły 2015-01-13 15:39:40
Pracowałem w eniro katowice - atmosfera fatalna co chwile spotkanie ze słaba sprzedaż - kierownicy myślą że pracują nie wiadomo gdzie! Starzy pracownicy dostają lepsze firmy i dlatego mają lepszą wydajność! nie polecam - masakra
Kamyk 2015-01-16 13:36:53
Zarabianie na pracownikach. paliwa brak... wiec dolej. ratujesz auto przed wypadkiem - ale trzaska się laptop- zapłać. sprzęt działa ale zajechany- kup nowy.Autem podjeżdżasz pod firmę- ale parkingi zapłać.
Szefowie różni. Kasa na czas ale dużo inwestujesz w firme.
noCOty 2015-02-19 21:08:44
No trudno żebyś za bezwypadkowa jazdę służbowym autem mógł za darmo trzaskać laptopa? Co do reszty to chyba masz jakieś wypaczone podejście do życia...proponuje popracować w innych firmach w sprzedaży i się okaże, że nie było tak źle...
noCOty 2015-02-19 21:09:05
No trudno żebyś za bezwypadkowa jazdę służbowym autem mógł za darmo trzaskać laptopa? Co do reszty to chyba masz jakieś wypaczone podejście do życia...proponuje popracować w innych firmach w sprzedaży i się okaże, że nie było tak źle...
1
elo 2015-02-26 00:48:46
Z pewnością nie było tak źle w innych firmach, ale wracając do tej prowizji rozumiem, że zależy od wielkości zakontraktowanych umów?
Czy eniro zmieniło nie co progi prowizyjne w związku z nową ustawą ograniczającą wykorzystywanie urządzeń końcowych do celów marketingowych?
Howak 2015-06-23 01:34:40
Firma cały czas utrzymuje poziom, nie jest to chyba zaskoczenie, że cały czas pojawiają się nowe oferty, możecie je wyszukać na forum goworka nawet ale właśnie podobno jako konsultant telesprzedaży nie jest źle: http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=®ion=Warszawa&oferta_opinie=gazetapraca.pl2134631
ska 2015-06-29 00:50:20
Dla mnie to jest zaskoczenie.
Zlikwidowali wydania drukowane swoich produktów, nowa ustawa o wykorzystywanie urządzeń końcowych do celów marketingowych ograniczyła znacznie możliwości a oni wciąż szukają pracowników. Dziwne! Czyżby doświadczona kadra nie mogła sobie poradzić?
Ja tam bym była ostrożna i poszukała w internecie więcej opinii o eniro.
1
z ożarowa 2015-07-03 09:05:13
ja sprawdzałam i widać, ze gorzkie żale wylewają raczej byli pracownicy. Ci co nadal pracują raczej skupiają się na dopinaniu budżetu niż na pisaniu na forach, ja od poniedziałku idę na szkolenie, to jakby co mogę zdać relację jak było.
p.s. wiem, że jest lojalka, ale wiem już też jak płacą i wiem, że po szkole nigdzie tego nie zarobię.
Zdeterminowana 2015-08-18 17:36:35
Zgadzam się, też wydaje mi się, iż nie ma co narzekać tylko ciężko pracować aby otrzymać należytą wypłatę. Naprawdę nie ma co narzekać chcesz zarobić to daj z siebie wszsytko. Jestem bardzo młoda i będzie to moja nowa praca właśnie w Eniro jako konsultant sprzedaży, zostałam tak nauczona, iż tylko ciężką pracą można coś osiagnąć.
wyga 2015-08-22 01:34:25
Musisz być naprawdę zdeterminowana.
Slogany, mądrości i przysłowia nie wystarczą w znalezieniu dobrej pracy, warto zaciągnąć bardziej szczegółowych opinii! A slogan z mojej strony: skoro jesteś bardzo młoda to lepiej dla Ciebie jak się będziesz uczyć na cudzych błędach!
1
gryga 2015-08-24 10:07:46
@wyga źle że zdeterminowana? w każdej korpo jest to samo.. ludzie płaczą jak im źle, ale tam pracują.. dlaczego? bo na koniec miesiąca wpada im niezła suma, bez opóźnień jak w prywatnych firmach, zus opłacony, a z tym różnie bywa u prywaciarzy (małych firemkach) pakiet med też jest, więc taką pracę szanuje się jak najdłużej.. ale oczywiście na papierosie ze znajomymi wszyscy po kolei odgrażają się, że odejdą i że nie warto się zarzynać, że syf kiła i mogiła.. a tych innych opinii będzie tyle ilu pracowników (byłych lub jeszcze nie) pogadaj z tymi co pracują dłużej (3-5 lat) oni nie biadolą bo mają system swój i wyciągają naprawdę dobre pieniądze, pogadaj z tymi co odeszli, 99% będzie narzekać i odwodzić cię od pomysłu i kląć na firmę na czym świat stoi.. możemy sie tu przepychać, czy eniro jest dobre czy złe.. bo to zależy od tego czy komuś podpasuje czy nie, ale w głębi serca wiesz, że w każdej firmie jest dokładnie to samo tylko nazywa się inaczej ;)
wyga 2015-09-15 09:47:05
".... bez opóźnień jak w prywatnych firmach, zus opłacony, a z tym różnie bywa u prywaciarzy (małych firemkach) ..."
Przepraszam, a czy przez przypadek eniro to nie żyje dzięki "małym prywaciarzom"?
"...pogadaj z tymi co odeszli, 99% będzie narzekać.." - to akurat mnie nie dziwi, to fakt tylko nie wspomniałaś gryga, że prawie wszyscy odchodzą po trzech miesiącach lojalki, bo niby dlaczego korpo stale poszukuje nowych pracowników?
"... czy eniro jest dobre czy złe.."? Oto jest pytanie! Zachęcajmy więc do skrupulatnego i uważnego zapoznania się z opiniami o eniro jakie można znaleźć w internecie!

1
dingus 2015-09-18 02:33:48
Heh, na dobrą sprawę ciężko powiedzieć - dla pracowdawcy na pewno dobrze, że ktoś chce się poświęcać w znacznym stopniu, dla samego pracownika mało ciekawie o tyle, że po jakimś czasie zapał ulatuje i wszystko wraca do porządku dziennego. Nie wiem jakie są wasze oceny działania samego eniro, ale są firmy, które dają jeszcze gorsze warunki.
judi 2015-09-30 18:19:25
Mnie jakiś facet zaczepiał na ulicy i namawiał żeby u nich pracować. Dał wizytówkę. Dobrze że znalazłam tą stronę. Widzę że u nich tak słabo że próbują szukać ludzi wszędzie.
widu 2015-09-30 19:48:16
wyzysk pracowników, nie dajcie się nabrać!
transporter 2015-10-01 14:56:28
wyzysk? oczywiście, idź do innej firmy, gdzie za leżenie do góry brzuchem placą, nie zapomnij jej zareklamować jak ją znajdziesz. to i inni skorzystają.. jak sie nei chce pracować to idź po zasiłek
1
shock 2015-10-09 12:39:47
kierownicy różni ale Pan S. słynie z zastraszania i godzinnych rozmów na temat tego jak to łatwo znaleźć pracownika na Twoje miejsce. Ogólnie jak będziesz mieć szczęście to na niego nie trafisz. A wymogi jak wszędzie. Swoje robisz- zarabiasz fajnie i masz spokój.
poka 2015-10-18 12:50:12
widze ze zdania podzielone. moj dobry znajomy pracowal w firmie Eniro Polska i wrecz przeciwnie chwalil ja. i co do uslug i do pracy ktora ta wykonywal. a mi tez sie wydaje ze firma jest godna polecenia w koncu Eniro Polska w Polsce jest Panorama Firm, od 23 lat najbardziej aktualne i kompletne źródło informacji o firmach. mi przynajmiej jej strona z firmami pomaga w znalezieniu potrzebnych info
titu 2015-11-25 01:27:45
@judi, też się cieszę, że trafiłem na to forum.
@widu, masz chyba całkowitą rację. Przeglądałem fora internetowe i większość wypowiedzi potwierdza Twoją opinię!
esem 2015-11-25 04:30:14
to co mnie zastanawia to fakt, że w eniro co i rusz potrzebują dwojakiego typu ludzi. Po pierwsze konsultanta telesprzedaży po drugie specjalistę ds. sprzedaży. Czy nie wydaje wam się dziwne, że mają takie braki kadrowe ? Oferują co prawda stałe zatrudnienie, nie mniej jednak czasy świetności firmy chyba już dawno minęły.
romek 2015-11-27 14:33:05
ja już bym wybrał ta prace jako sprzedawca, bo mozesz tam wiecej utargu zorbić, a od tego tez jest przecież premia, wiec bardziej się opłaca no i masz żywy kontakt z ludzmi.
luty 2015-11-29 20:52:46
@romek na pewno można więcej zarobić, ale jednak jest większy zakres obowiązków, trzeba jednak o tym pamiętać, mimo to zarobki są na prawdę obiecujące.
rte 2015-12-01 23:55:12
@esem ja widziałem że teraz szukają kilku osób na stanowisko konsultanta telesprzedaży i specjalsity do spraw sprzedaży- handlowca w kilku miastach w Polsce
udiv 2015-12-02 00:51:25
@widu, teraz rozumiem dlaczego ciągle poszukują specjalistów do spraw sprzedaży- handlowców.
zerek 2015-12-12 03:12:19
Ja z kolei nie rozumiem o co chodziło niejakiemu widu. Może ktos napisac co tutaj jest wyzyskiem, bo to słowo ma wiele znaczeń i czesto jest nadużywane, może wcale nie jest tak źle.
kerez 2015-12-15 09:18:11
@zerek niejakiemy widu chodzi o to, że albo nie dstał tam pracy, albo własnie ją stracił bo się nie starał więc szuka słomki do oka
1
aksa 2015-12-19 01:09:09
@ska, dziękuje za poradę. Sprawdziłam jaką ma w internecie eniro opinie i muszę przyznać, że Twoje obawy się potwierdziły.
kasio 2015-12-28 16:09:24
@zerek oczywiście, że trzeba na takie słowa uważać. Teraz to mają nawet ogłoszenie, że jest poszukiwany specjalista ds. sprzedaży. Dają umowy o pracę i nawet samochód służbowy.
mandarynka 2016-01-08 16:34:28
no i takich dobrych ofert mają obecnie z kilkadziesiąt i to w wielu miastach, no i wiadomo że jak jesr sprzedawca handlowiec poszukiwany to standardem jest samochód słuyżbowy
judo 2016-01-14 23:20:23
@judi, nawet tutaj piszą, że mają kilkadziesiąt ofert, ciekawe co ze starą doświadczoną kadrą?
starwars 2016-01-15 11:58:54
@judo część przeszła pewnie do konkurencji, a część jest na swoim.. nie każdy wytrzymuje walkę z młodymi wilkami.. a młodzi częściej zmieniają pracę.. i tak pracodawca zostaje bez ludzi
dolce 2016-01-16 16:55:00
no tak ale nie przypominam sobie aby eniro miało jakiekolwiek probemy żeby taki samochód swoim pracownikom przekazać, więc nie ma tematu, to akurat jest załatwione
mur 2016-02-09 21:00:27
Eniro ma problemy, ale inne. Widać to po ilości ofert i zastanawiam się skąd aż tyle wolnych wakatów w firmie. Czyżby mieli aż tylu klientów, że potrzebują sprzedawców do każdego miasta?
ania 2016-02-11 23:18:41
Brakuje ludzi bo brakuje dobrych sprzedawców. Jak jest ktoś dobry to na telefonie spokojnie 6 tysięcy na rękę wyciągnie.
1
cya 2016-02-12 14:38:11
to prawda @ania, zwłaszcza, że tutaj naprawdę można dużo zarobić. poza tym ja właśnie mam zamiar zaaplikować do nich na stanowisko konsultanta telesprzedaży w gdańsku, jako studentka mam nadzieję, że mam spore szanse - bo studenci mile widziani :)
1
ilal 2016-03-05 21:34:45
na arzie ciekawa oferta mi się wydaje jako Kierownik Konsultantów Telesprzedaży, bo są premie, tylko szkoda, ze faktycznie żadko kiedy dają jakieś możlwiości dla młodych.
Jakie hajsy 2016-03-09 19:51:09
No bo na stanowisku kierowniczym to trzeba mieć doświadczenie, a młodzi ludzie nie mają takiego doświadczenia, więc ja się nie dziwię. Można za to być u nich specjalistą ds. sprzedaży. Wiaodmo, że doświadczenie trzeba mieć, ale rok chyba wystarczy, a do tego zarobki to aż 4 tysiące brutto po wdrożeniu i bez policzenia prowizji!
1
ala 2016-03-31 19:25:12
Głupstwa piszesz . Ja wychodzę nawet ponad 6 tys zł na miesiąc zarobki świetne . Podstawa 3 ty zł a reszta to prowizję więc skoro ty nie otrzymalaś prowizji to pewnie źle pracowałaś a żal bo można naprawdę dobrze zarobić
1
less 2016-04-08 22:53:39
Idealnie, że podstawa zarobków wynosi tutaj 3 tysiące złotych, skoro dorzucają do tego jakieś prowizje, to się nie dziwię, że ich oferty są tak opłacalne.
1
rak 2016-05-13 10:15:47
@ala jeżeli ty w sprzedaży aż tyle zarabiasz to ile dostaje Administrator Linux i Aplikacji Webowych? Ja nie pracowałbym za m,niej niż 5000 zł. Składam CV i zobaczę
malina 2016-06-18 14:03:14
Nie wiem skąd sie bierze tyle negatywnych opinii o pracy w Eniro. Nie skupiając się na produkcie PF opiszę swoją pracę. Praca od 8 do 16.30, 2 przerwy - 15 min śniadanie i 30 min obiad, do wc możesz iść w każdej chwili, nikt ci tego nie odlicza od czau pracy (jak miałam w poprzedniej firmie). W Katowicach atmosfera jest bardzo luźna, każdy sobie pomaga, nie jest tak, że na początku siedzisz i wszyscy maja cie głęboko. Szkolenia są naprawdę przydatne, podobno po pracy w Eniro łatwo dostać gdzies indziej pracę. Nie ma czegoś takiego jak mobbing, gdzieś na jakimś innym forum przeczytalam, że kierownicy wyzywają pracowników, że na spotkaniach przy wszystkich sa zje*y, może w innych oddziałach, nie wiem, w Katowicach czegoś takiego nie zaobserwowałam. Ogólnie jak się ma samozaparcie i się pracuje, a nie opier*ala to kasa jest dobra. Wypłata 3000 brutto podstawa + prowizje, które u niejednego pracownika przewyższają podstawę. Oczywiście umowa o pracę, nie tam jakaś śmieciówka. Atmosfere jest u mnie na największy plus, w ogóle nie czuje rano, że ide po pracy za kare, bo musze, tylko jakbym szla sie spotkac ze znajomymi. Nie mówie, ze zawsze jest kolorowo, bo zdarza sie, ze przez jakis czas nie idzie zbyt dobrze itd. ale to zapewne w kazdej firmie. Prace polecam osobom ogarniętym, wygadanym, otwartym do ludzi. Jak sie wychodzi z założenia, ze wszystko sie należy, a nic sie nie daje od siebie to powodzenia. I w takim wypadku to nie jest praca dla Ciebie. Ja jestem brdzo zadowolona i w ogolnym rozrachunku prację polecam.
1
malina 2016-06-18 14:06:52
Co do rotacji - z mojej perspektywy wygląda to tak, że przychodzą młodzi i myślą chyba, że dostaną skrypt do czytania i to wszystko. Trochę się trzeba nauczyć i dać coś od siebie. Nie kazdy daje rade po prostu. I w wielu przypadkach po 3 miesiącach próbnych jest tak samo, że to "nie to czego oczekiwałem". Ok, praca nie jest dla każdego, nikt tu nikogo na siłę nie trzyma.
1
n 2016-06-30 15:42:05
nie ma pracy w której ktoś kogoś trzyma na siłe @malina :))) a swoją drogą jak się [pracuje w Eniro Polska? jaka panuje atmosfera? Bo widze ze szukają na wiele stanowisk
ja 2016-07-02 11:21:06
Atmosfera to jest chyba największy plus tej pracy :)
rrde 2016-07-02 18:40:42
@ja no to ja uwazam ze jednak to jest wazny plus taka atmosfera bo jestem zdania ze to jest bardzo istotne w pracy :) przegladalem ich oferte i widze ze jako podstawe oferuja 3 tysiace brutto plus jakies tam atrakcyjne premie wiec w sumie nawet spoko
Zostaw swoją opinię o Eniro Polska - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eniro Polska