brak logo

T.G. Meblopol

Poznań

Opinie o T.G. Meblopol

kraina deszczowców 2015-11-09 16:55
Przepracowałem tam wiele lat: kiedyś, dawno temu to była firma, ale od kiedy Z.G. nowy Prezes dorwał stery, w firmie jest do d..y. Marazm, podłe traktowanie pracowników, totalne oderwanie od realiów rynku. Szkoda czasu, lepiej szukać coś poważnego. A odnośnie postu o Baltazarze, jeżeli jesteś Smokiem Wawelskim to się nadajesz :)
5
Dawno temu na szczęście 2015-11-09 18:44
Prawda szczera prawda jak ktoś chce niech próboje tyko żeby nie było że nie ostrzegają przed tą firmą!!!
3
Królik Roger 2015-11-15 18:32
3 x B brak wizji, brak umiejętności, brak koordynacji. Jak to możliwe aby firma zajmująca się handlem nie posiadała w ogóle strategii handlowej ani w zakresie planowania sprzedaży ani w zakresie eskalacji działalności.
4
Dawno temu na szczęście 2015-12-04 21:47
Ciekawe że cały czas jest nabór ... Rotacja spowodowana przez należyte prowadzenie firmy he he chłopie aplikuj i się przekonaj jak wrócisz na właściwe tory to napisz czego się dowiedziałeś ;-)
3
pudelek 2016-01-09 18:48
halo! halo! ploteczki mówią, że poleciał ze stołka główny podpierdzielacz, do dzieła kto szuka pracy to jest wolny etat!
3
Nick 2016-01-09 22:24
A kto to taki?
pudelek 2016-01-10 20:08
a taki jeden co ledwo w Dębicy zagrzał dupsko. Ambitny gość, szkoda że nie kumaty, myślał że zrobi karierę na podpierdzielaniu innych.
Nick 2016-01-10 21:24
Pan W he za słabo drapal ;-)
1
beny 2016-01-11 13:25
A kto ma wymyśeć jakakolwiek strategię ? " Genialny" dyrektor sprzedaży R.I??
Ten by wiadra wody na pustyni nie sprzedał......., co tam sprzedał za darmo od niego nikt by nie wziął...
4
Królik Roger 2016-01-11 20:52
lepiej nie można ująć tematu, same orły sokoły tą firmą zarządzają..
5
lido 2016-01-15 10:47
Jezeli ktoś jest bardzo dobrym aktorem i potrafi grać idiotę i chłonąć widzę "jak gąbka" przekazywaną przez pożal sie boże dyr. Rafiego to ma nawet szanse utrzymać się w pracy przez jakiś czas. Oczywiście musi z daleko omijać hotele "preferowane" przez dyrektora coby sie nie natknąć na "ciekawostki". A wspólna wizyta u klienta ........ , klient już parę lat wspomina czy miał się śmiać czy płakać nad kompetencjami handlowymi dyrektora.
7
kotek 2016-03-01 20:18
nie nie tłumaczy braku kompetencji osób zarządzających....porażka
4
BYŁY. 2016-03-04 07:23
Szkoda czasu dla tej firmy, pracowałem i wiem jakie jest podejście do pracowników, od prezesa Pana G. do dyrektorów np. Pan I. pseudonim F. TOTALNA IGNORANCJA, BRAK ZNAJOMOŚCI REALIÓW RYNKU, ZACOFANIE ITP..........................odnośnie technika do narzędzi, konkurencja bije ich ze swoją ofertą. Leuco kiedyś było ok, dziś :(
4
Nick 2016-03-05 20:43
Dobry zarobek :) haha jak się siedzi u góry i resztę się pod..... to pewnie ze można haha. Ludzie zatrudniajcie się tylko na początek zobaczcie jak z sytuacją finansowa T.G. bo słuchy nie są zbyt optymistyczne..... Cieszę się że z tą firmą mnie już nic nie łączy :))))
4
Nick 2016-03-12 21:49
:-) kolos na glinianych nogach . Kłopoty to się dopiero zaczną ...
czech tenoruf 2016-04-02 06:25
Po długim okresie ciszy w którym wg nieoficjalnych źródeł zbierali siły korzystając ze specjalistycznej pomocy medycznej powracają największe gwiazdy meblopolu w swoich najwięksiejszych przebojach. Buszinio wydał entuzjastycznie przyjęty przez odbiorców jego skrzynki meilowej utwór 'Ło kosztach” gdzie lamentuje że prądu się tyle marnuje, że paliwo leje się strumieniami a to nie tak ma być i czemu tyle wysyłacie tyle przesyłek wszelakich jak tyle jeździćie?? Dzieło doskonałe i tylko malkontent albo inny wredny typ mógłby zapytać czy aby nie lwia część kosztów dodatkowych nie wynika aby z tego że magazyn centralny to miejsce gdzie gdzie towar bywa a nie jest bo kochani fani z działu zaopatrzenia mają zasadę, im mniej na stanie tym większą premię się dostanie ^^. Więc jak komuś trzeba to sobie nie tylko musi znaleźć w jakiejś hurtowni ale zlecić wysyłkę bo klient sabotażysta nie chce pojechać na drugi koniec Polski po to czego potrzebuje. Z kolei rogerinio zabłyśnie wkrótce analizami jak to należy z oświetlenia korzystać i klientom subtelnie tłumaczyć że po towar to trzeba samemu przyjechać bo ropa nie spada z nieba. Przyznam że mam aż dreszczę na samą myśl i doczekać się nie mogę. Natomiast janasinio stanie na czele grupy, która zajmie się przyjmowaniem i recenzją podań o korzystanie ze środków transportu oraz rozliczaniem ich zasadności na podstawie co najmniej 3-stronicowego raportu zawierającego wszystkie okoliczności wyjazdu, mapkę obrazującą trasę przejazdu z zaznaczeniem kierunku wiejącego wiatru i wpływem na zużycie paliwa.
10
Gajowy 2016-04-17 12:01
Maxim i poter, chyba najwyraźniej nie rozumiecie kilku pojęć, "fajna firma", "trafić w nisze", "pierwsza duża firma w Polsce" nie wiem co jaracie ale zmieńcie zioło bo pitolicie bez sensu
6
BYŁY. 2016-04-21 06:38
Mistrzu czas zamknąć puszkę z tapicerem albo jakimś lakierem nitro, albo poliuretanem-wyższa półka jarania. NIe pier...ol pracowałem w tym syfie.
:)nie polecam.
5
kotek 2016-04-21 22:13
Największym dramatem jest to że oni nie jarają .... oni w to wierzą!!!
4
TOto 2016-04-28 22:17
A co to się stało, że Bartolini z Rzeszowa odpłynął
Nick 2016-05-05 14:34
@Jang z taką tendencją w zwalnianiu się pracowników to za niedługo nie będzie miał kto tam robić na zarząd TG he he .....
3
kotek 2016-05-08 20:43
marna podstawa plus marna premia... tyle w temacie
2
Nick 2016-05-23 14:13
Co tu taka cisza Meblopol się skończył ..... słuchy z rynku nie są optymistyczne hehe
@nick 2016-05-31 07:30
Jest tak dobrze że zatrudniają kolejnych darmozjadów, strażnik wschodniej granicy w randze dyrektora od hehe eksportu
2
bmk 2016-06-09 15:17
Podobno zrobił taki export, że nie mogą się niczego doliczyć i stąd nowy dyrektor
1
Nick 2016-06-10 13:09
Teraz to musztarda po obiedzie ;) trzeba ludzi dobrze opłacać to nie będzie przekrętów za wschodnią granicę hehe masarka jakaś - ciekawe kiedy się jakieś głowy posypią (fioletowe głowy)
5
Lewy 2016-06-27 15:31
Oni się " sami opłacali".Jak tak dalej pójdzie to cały Rzeszów pójdzie za Bartolinim.Jaki "Pan" - taki "KRAM".
1
bmk 2016-06-28 12:30
porobisz 2 lata za damski ch a później wyszkolony, dostaniesz propozycję z konkurencji
3
kotek plotek 2016-07-19 22:47
a co to się stało z sztandarowym projektem budowy sieci mikro sprzedaży, w Makowie zabawki już pozbierane? czekamy aż polecą głowy.... taka niegospodarność! Dyrektor handlowy miał w ogóle ołówek w ręku gdy te poronione pomysły powstawały?
6
były 2016-07-21 06:12
A poco jak i tak nie potrafi kalkulować, oni najpierw robią potem myślą i nie wyciągają wniosków. i tak dalej, a kasa straty rosną i dawno ich przerosły. Banda ignorantów, idi...tów.
7
bmk 2016-07-22 14:13
po cichutku zamknęli Pyskowice potem Maków, na moje oko 300 koła wyp... w piach w ciągu roku,
ale dla załogi w terenie ani grosza, wirtualna księgowość na maksa, winszuję
1
Królik 2016-08-29 21:56
To się zatrudnij, a nie strasz haha
bmk 2016-09-07 11:38
ty qkak chyba bierzesz kase od nich za lobbing i reklamę, bo tam proponują samozatrudnienie
neon 2016-09-07 17:29
Pracuję tu trzy miesiące jako sprzedawca i od pierwszego dnia mam umowę o pracę, więc nie wiem skąd ten lament o samozatrudnieniu?....ludzie z którymi pracuję także mają normalne etaty...
klient 2016-10-19 10:52
taka tam cisza, żadnych promocji i nowej gazetki nie ma, oj bieda bieda
a 2016-10-19 20:40
To nie ten Meblopol
Piast 2016-12-01 00:11
W związku ze zwiększającą się rotacją na stanowiskach w oddziałach meblopolu i pojawianiem się rzeszy nowych pracowników przygotowałem kilka zasad obowiązujących w meblopolu. To powinno pomóc w asymilacji i zrozumieniu „filozofii meblopolu”
1. Nie myśl!!! W Poznaniu są ludzie co goowno wiedzą i z dziką radością powiedzą co masz robić. Własną inicjatywę podejmuj po godzinach pracy.
2. Dobrze jest się starać ale broń Boże starać się za bardzo bo jak się narobisz i ci wyjdzie że masz dużo zarobić to jakaś kur... znajdzie pretekst by ci twoje pieniądze zapier...
3. Plan sprzedaży jest ważny ale klient niech kurw... czeka jeśli branżyście twoje plany kolidują z poziomem zapasu, zazwyczaj pod koniec miesiąca bo dla niego nie jest ważne by sprzedać i zarobić, tylko by wskaźniki zapasów były jak najniższe bo za to go nagradzają.
4. W rozporządzeniach prezesa, jego wypowiedziach i działaniach nie oczekuj rozsądku, realizmu, spójności i konsekwencji, dlatego często twoja praca będzie wymagała wykonania jej tak by ładnie wyglądała dla wyżej wymienionego mimo że będzie to absurdalne.
5. Ceny zakupu towarów to nie twoja sprawa i nawet jeśli mógłbyś wykonując telefon uzyskać korzystniejsze warunki to nie wolno ci tego zrobić bo od tego jest branżysta, który tego nie zrobi bo to nie jest na liście jego priorytetów.
9
Nick 2016-12-01 21:37
Cyrk na kołach heheh :)
4
obywatel miasta 2017-01-27 19:44
szukają kierowników ds. lakiery do metalu? ktoś? coś? jakie warunki? jaka płaca?
1
wymyślony 2017-02-06 17:42
Po magnacie z Rzeszowa co nie zdążył Meblopolu na pół miliona naciąć teraz obrotny dyrektor spróbuje na spokojną emeryturkę dorobić kosztem firmy. Ciekawe ile da radę uciułać zanim gwiazdka pomyślności dla niego zgaśnie?
8
zwymyślony 2017-02-08 11:59
a może przyszedł czas na zmianę ... np. nazwy: MebloPIS, fachowcy won klakierzy na stanowiska!
3
obywatel miasta 2017-02-08 20:46
wymyślony napisz o co chodzi z tym Rzeszowem?
3
Gruszka 2017-03-23 22:30
O co chodzi z tymi obrzeżami? ocipieli do reszty? co tydzień nowe zarządzenie i każde kolejne bardziej idiotyczne. Jakiś konkurs sobie urządzili na najgłupszego pośród [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
wikipedia 2017-03-27 22:30
ad usuniętego słowa:
debil - upośledzony umysłowo w stopniu lekkim, nie jest to słowo niecenzuralne acz być może nieadekwatne do stopnia upośledzenia :)
1
obserwer 2017-07-14 15:43
towarzystwo ciężko zastraszone /podsłuchy,inwigilacja/, nikt nic nie pisze, można było się pośmiać.
4
Patrycja 2017-07-24 08:21
@obserwer w jakim sensie zastraszone? Możesz wyjaśnić, jak to twoim zdaniem faktycznie wygląda? Forum gowork jest anonimowe, a tutaj każda opinia jest bardzo ważna dla osób, które są zainteresowane pracą w Poznaniu, czy też konkretnie w T.G. Meblopol.
Zatroskana 2017-07-27 18:45
Miernota i bezwzględne posłuszeństwo to cechy nagradzane przez firmę. Nie masz ambicji i własnego zdania to możesz tam spędzić całe życie .
Szkoda czasu i zdrowia na prace w tej firmie.
6
Nick 2017-07-28 21:51
Bardzo dobrze że są osoby które uciekły z tego towarzystwa wzajemnej adoracji . ☺ a reszta jak nie mają odwagi albo rozumu niech dalej robi na rudego lisa z GajU ☺
5
Patrycja 2017-08-14 10:51
@zatroskana jeśli mogę zapytam raz jeszcze, możesz napisać konkretnie co w T.G. Meblopol jest nie tak i podać przykłady zachowań, które o tym świadczą? Do osób, które chciałby mieć jakiś związek z firmą przemawiają przede wszystkim argumenty.
zatroskana 2017-08-17 19:10
Najlepszym sposobem na sprawdzenie powyższych opinii jest zatrudnienie się w tej firmie.
1
Zostaw swoją opinię o T.G. Meblopol - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T.G. Meblopol