brak logo

T.G. Meblopol

Poznań

Opinie o T.G. Meblopol

Tadeusz Wesołowski 2015-05-05 09:21:31
Tadzik bez plecków.... ma świetną pracę i z tego co wiem bardzo ją szanuje .
Bajkopisarstw tak nazywasz porządnie , uczciwie wykonaną pracę , co przekłada się na wymierne efekty i zadowolenie klientów .To co nazywasz pracą ... ? Szkoda , że nie się nie ujawniasz (jak uczciwie pracujący ) podaj swoje imię , chętnie się z Tobą dobry człowieku spotkam i porozmawiam na zarzuty jakie mi tu czynisz .Trzymam kciuki za odwagę obywatelską . Nie sztuka jest kogoś oczerniać za plecami . Proponuję spotkanie ...Pozdrawiam
Tadzik
1
lol 2015-05-06 09:00:49
Tadzik ja cie popieram chopie, ty robisz swietnom robote pierunie. Tylko nie możesz ograniczać się do wąskiego grona odbiorców, opublikuj swoje Raporty wymyślone i zobaczysz będzie bestseller a i Nobela pewnikiem za literaturze zgarniesz
3
fioletowy 2015-05-09 20:59:00
proszę nie oczerniać TG Meblopol, powiększamy stale liczbę hurtowni. Na przykład w Kalwarii Zebrzydowskiej otwarliśmy nowy oddział, który zawojował ten rynek w ciągu 2 miesięcy. Wspaniały zespół handlowców dokonał cudu gospodarczego, a wszystko to wymyśliłem ja.
rolnik 2015-05-10 14:55:10
U mnie na wsi nie ma jeszcze oddziału meblopolu a mam stodołe do wynajęcia i moge zostać kierownikiem oddziału w Wólce Pierdziuchowskiej. Z pewnością też osiągnę wspaniały wynik... startując od zera.
1
smutek i zmiana perspektywy ostanich lat 2015-05-10 22:36:31
Pracuję w T.G Meblopol wiele lat czytam te posty i załamuje ręce jak zdesperowani muszą być lidzie którzy je piszą i jaką prawdę pokazują "ja filetowy" . A teraz myślę sobie tak mam jedno życie dla mnie liczy się tylko prawda. Więc zadaję sobie pytanie dlaczego jest tak że nasi dyrektorzy ds sprzedaży to najsłabszy element firmy to prawdziwi demotywatorzy głupi zakłamani prymitywni. Kiedy rada zrozumie że system ustalania cen oparty na ich kompetencjach doprowadzi firmę do upadku. Jest tak dałeś cenę 2.15 dyrektor powie że działasz na szkodę firmy sam pójdzie i da cenę 2.05 chwała pójdzie dla niego. Ale najgorsze jest to że my się po prostu ich wstydzimy - ja już wolę nie pracować niż żyć z takim wstydem jakim najadam się podczas wizyty z dyrektorem. Za J.P praca sprawiała przyjemność osiągaliśmy wspaniałe wyniki niestety myślę że te czasy już nie wrócą ja mam w świadomości to co powiedział mi jeden ze światowych dyrektorów Pepsi "obyś nigdy nie wpadł w taki chocholi taniec". Piszę wszystko to bo mój dyrektor zniszczył we mnie całkowicie motywację do pracy to on natchnoł mnie do szukania innych rozwiązań no cóż konkurencja czeka... ja już niestety nie widzę perspektyw przy pracy z demotwatorami,kiedyś cieszyłam się że pracuję z takimi lódzmi w takiej firmie jak Meblopol, teraz co mi pozostało życie mam tylko jedno, żyje dla swojej rodziny i nie chcę odejść z tego świata przez zawał spowodowany przez "dyrektora" tyle jest jeszcze do zrobienia. A ludzie kierownicy z hurtowni wspaniali B. , A. tyle od was się nauczyłem, czas wszystko pokarze ...wy też wiem że myślicie tak samo odwagi jesteście silni.... Dla mnie najsmutniejsze jest jedak to że ostatnie trzy lata zmieniły całkowicie spojrzenie na dorobek tylu lat pracy ...
2
były.:)))))))) 2015-05-11 17:59:59
Człowieku co ty pier...isz, hurtownia w K.Z. to strzał w kolano dla meblopolu, straciliście rynek na dobre, śmiech ze łzami. Wasi byli odbiorcy z owej K.Z. teraz mają was w przegrodzie między pośladkowej. Wygenerowano większe straty niż zyski. Tam hurtownia mogła powstać, np. w latach 90-tych jak nic tam nie było. Teraz to pozamiatane. w Krakowie, B.B, i wielu innych hurtowniach chaos. Nowi pracownicy nie mają nic do powiedzenia np.bejca jakaś jest broń boże pytać jaka, gość nie wie co sprzedaje. Lakiery do parkietu, mebli wsio ryba- co sprzedadzą bez utwardzacza "nie wiedział, która puszka do czego" masakra. to tyle szkoda gadać Panie R. Panie Prezesie Z. itd.
5
Królik Roger 2015-05-20 20:04:22
"były" gratuluje ujęcia tematu w tak precyzyjny sposób. Prawda jest zaskakująco przykra, szkoda że zarząd TG Meblopol ma takie klapki na oczach, to niesamowite jak łatwo można rozp...ć dorobek prawie trzydziestoletni, jak prosto obrócić w proch trud tylu ludzi, a kuriozalnie wystarczy tylko głupota ludzka doprawiona brakiem zdrowego rozsądku. Panie Prezesie J.P, odchodzą wartościowi pracownicy tylko dlatego, że oddał Pan władzę osobom otaczającym się debilami....
2
monika 2015-06-01 22:39:32
Pamięta ktoś ile czasu mineło od momentu gdy Magda opuściła to mlekiem i miodem płynące przedsięwzięcie kierowane przez głupiego i głupszego? Za chwile zacznie się sezon urlopowy a imbecyle nie mogą się zdecydować czy wybulić na dodatkową pensję czy raczej oszczędzić a wolną powierzchnie na magazynie centralnym to można wynająć. Już zaczyna się praktyka polowania na towar z centralnego, wkrótce żeby coś dostać "z pod lady" trzeba będzie z prezentami na wysogotowo jeździć ;)Niejednemu łza się w oku zakręci na wspomnienie dawnych czasów kiedy towar żeby sprzedać trzeba najpierw zdobyć było.
3
były pracownik 2015-06-29 14:50:15
W ciągu ostatnich kilku miesięcy odeszło z firmy kilku kierowników z Polski południowej, ci którzy dostawali wcześniej nagrody w firmie za dobry wyniki sprzedażowe. "Kadra zarządzająca" prezes dyrekcja upadła na kolana i potrafi wydzwaniać do byłych pracowników aby wrócili :) kompromitacja. Polecam omijać firmę szerokim łukiem,kłamstwo, obłuda i tylko wykorzystanie człowieka obiecują podstawę plus prowizję proponuje sprawdzić na jakich warunkach gwarantują prowizję i niech to dadzą na piśmie. Obecny dyrektor Z.B nie ma pojęcia o handlu jedynie o zwalnianiu ludzi.
1
pd. 2015-07-03 08:18:56
Zbysio nabrał takiej wprawy w zwalnianiu pracowników, że kiedyś w ferworze podpisywania wypowiedzeń sam się zwolni. Była by to najlepsza rzecz jaką mógłby zrobić dla tg. Taki program naprawczy.
4
azis 2015-11-05 21:33:10
Nie zgadzam się z tobą kolego, weźmy chociażby derektora Rafiego. W czasie swoich wizyt w hurtowniach hojnie dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem wskazując jak należy prowadzić sprzedaż i rozmawiać z klientami choć sam w czasie rozmów handlowych zwykle odbija się jak od ściany. Zawsze znajdzie rozwiązanie problemu, nie zawsze taki problem jest ale on i tak da rade i z pewnością będzie to pomysł zupełnie niemożliwy do realizacji albo coś w stylu z armatą na komara.
Prywatnie też wzór do naśladowania, od lat walczy z plagą alkoholu niestrudzenie osuszając kolejne butelki nie ograniczając się tylko do weekendów ale korzystając z każdej nadażającej się okazji przez co zyskał przydomek Baltazara Gąbki. Ciekawe ile flaszek rozpracował przed tym jak rozesłał po całej firmie dane dotyczące cen specjalnych wszystkich klientów startegicznych w zeszłym roku?
4
Dawno temu na szczęście 2015-11-07 15:02:43
Firma nie warta zachodu zarobki marne osoby zarządzająe obecnie firma beznadziejne i nie potrafiące prowadzić firmy w należyty sposób!
kraina deszczowców 2015-11-09 16:55:04
Przepracowałem tam wiele lat: kiedyś, dawno temu to była firma, ale od kiedy Z.G. nowy Prezes dorwał stery, w firmie jest do d..y. Marazm, podłe traktowanie pracowników, totalne oderwanie od realiów rynku. Szkoda czasu, lepiej szukać coś poważnego. A odnośnie postu o Baltazarze, jeżeli jesteś Smokiem Wawelskim to się nadajesz :)
2
Dawno temu na szczęście 2015-11-09 18:44:29
Prawda szczera prawda jak ktoś chce niech próboje tyko żeby nie było że nie ostrzegają przed tą firmą!!!
1
Królik Roger 2015-11-15 18:32:58
3 x B brak wizji, brak umiejętności, brak koordynacji. Jak to możliwe aby firma zajmująca się handlem nie posiadała w ogóle strategii handlowej ani w zakresie planowania sprzedaży ani w zakresie eskalacji działalności.
3
Dawno temu na szczęście 2015-12-04 21:47:41
Ciekawe że cały czas jest nabór ... Rotacja spowodowana przez należyte prowadzenie firmy he he chłopie aplikuj i się przekonaj jak wrócisz na właściwe tory to napisz czego się dowiedziałeś ;-)
2
pudelek 2016-01-09 18:48:48
halo! halo! ploteczki mówią, że poleciał ze stołka główny podpierdzielacz, do dzieła kto szuka pracy to jest wolny etat!
2
Nick 2016-01-09 22:24:11
A kto to taki?
pudelek 2016-01-10 20:08:14
a taki jeden co ledwo w Dębicy zagrzał dupsko. Ambitny gość, szkoda że nie kumaty, myślał że zrobi karierę na podpierdzielaniu innych.
Nick 2016-01-10 21:24:17
Pan W he za słabo drapal ;-)
1
beny 2016-01-11 13:25:48
A kto ma wymyśeć jakakolwiek strategię ? " Genialny" dyrektor sprzedaży R.I??
Ten by wiadra wody na pustyni nie sprzedał......., co tam sprzedał za darmo od niego nikt by nie wziął...
2
Królik Roger 2016-01-11 20:52:37
lepiej nie można ująć tematu, same orły sokoły tą firmą zarządzają..
1
lido 2016-01-15 10:47:49
Jezeli ktoś jest bardzo dobrym aktorem i potrafi grać idiotę i chłonąć widzę "jak gąbka" przekazywaną przez pożal sie boże dyr. Rafiego to ma nawet szanse utrzymać się w pracy przez jakiś czas. Oczywiście musi z daleko omijać hotele "preferowane" przez dyrektora coby sie nie natknąć na "ciekawostki". A wspólna wizyta u klienta ........ , klient już parę lat wspomina czy miał się śmiać czy płakać nad kompetencjami handlowymi dyrektora.
4
kotek 2016-03-01 20:18:43
nie nie tłumaczy braku kompetencji osób zarządzających....porażka
2
BYŁY. 2016-03-04 07:23:04
Szkoda czasu dla tej firmy, pracowałem i wiem jakie jest podejście do pracowników, od prezesa Pana G. do dyrektorów np. Pan I. pseudonim F. TOTALNA IGNORANCJA, BRAK ZNAJOMOŚCI REALIÓW RYNKU, ZACOFANIE ITP..........................odnośnie technika do narzędzi, konkurencja bije ich ze swoją ofertą. Leuco kiedyś było ok, dziś :(
2
Nick 2016-03-05 20:43:08
Dobry zarobek :) haha jak się siedzi u góry i resztę się pod..... to pewnie ze można haha. Ludzie zatrudniajcie się tylko na początek zobaczcie jak z sytuacją finansowa T.G. bo słuchy nie są zbyt optymistyczne..... Cieszę się że z tą firmą mnie już nic nie łączy :))))
1
Nick 2016-03-12 21:49:16
:-) kolos na glinianych nogach . Kłopoty to się dopiero zaczną ...
czech tenoruf 2016-04-02 06:25:00
Po długim okresie ciszy w którym wg nieoficjalnych źródeł zbierali siły korzystając ze specjalistycznej pomocy medycznej powracają największe gwiazdy meblopolu w swoich najwięksiejszych przebojach. Buszinio wydał entuzjastycznie przyjęty przez odbiorców jego skrzynki meilowej utwór 'Ło kosztach” gdzie lamentuje że prądu się tyle marnuje, że paliwo leje się strumieniami a to nie tak ma być i czemu tyle wysyłacie tyle przesyłek wszelakich jak tyle jeździćie?? Dzieło doskonałe i tylko malkontent albo inny wredny typ mógłby zapytać czy aby nie lwia część kosztów dodatkowych nie wynika aby z tego że magazyn centralny to miejsce gdzie gdzie towar bywa a nie jest bo kochani fani z działu zaopatrzenia mają zasadę, im mniej na stanie tym większą premię się dostanie ^^. Więc jak komuś trzeba to sobie nie tylko musi znaleźć w jakiejś hurtowni ale zlecić wysyłkę bo klient sabotażysta nie chce pojechać na drugi koniec Polski po to czego potrzebuje. Z kolei rogerinio zabłyśnie wkrótce analizami jak to należy z oświetlenia korzystać i klientom subtelnie tłumaczyć że po towar to trzeba samemu przyjechać bo ropa nie spada z nieba. Przyznam że mam aż dreszczę na samą myśl i doczekać się nie mogę. Natomiast janasinio stanie na czele grupy, która zajmie się przyjmowaniem i recenzją podań o korzystanie ze środków transportu oraz rozliczaniem ich zasadności na podstawie co najmniej 3-stronicowego raportu zawierającego wszystkie okoliczności wyjazdu, mapkę obrazującą trasę przejazdu z zaznaczeniem kierunku wiejącego wiatru i wpływem na zużycie paliwa.
6
Gajowy 2016-04-17 12:01:53
Maxim i poter, chyba najwyraźniej nie rozumiecie kilku pojęć, "fajna firma", "trafić w nisze", "pierwsza duża firma w Polsce" nie wiem co jaracie ale zmieńcie zioło bo pitolicie bez sensu
4
BYŁY. 2016-04-21 06:38:42
Mistrzu czas zamknąć puszkę z tapicerem albo jakimś lakierem nitro, albo poliuretanem-wyższa półka jarania. NIe pier...ol pracowałem w tym syfie.
:)nie polecam.
3
kotek 2016-04-21 22:13:50
Największym dramatem jest to że oni nie jarają .... oni w to wierzą!!!
3
TOto 2016-04-28 22:17:02
A co to się stało, że Bartolini z Rzeszowa odpłynął
Nick 2016-05-05 14:34:19
@Jang z taką tendencją w zwalnianiu się pracowników to za niedługo nie będzie miał kto tam robić na zarząd TG he he .....
1
kotek 2016-05-08 20:43:17
marna podstawa plus marna premia... tyle w temacie
1
Nick 2016-05-23 14:13:43
Co tu taka cisza Meblopol się skończył ..... słuchy z rynku nie są optymistyczne hehe
@nick 2016-05-31 07:30:26
Jest tak dobrze że zatrudniają kolejnych darmozjadów, strażnik wschodniej granicy w randze dyrektora od hehe eksportu
bmk 2016-06-09 15:17:36
Podobno zrobił taki export, że nie mogą się niczego doliczyć i stąd nowy dyrektor
Nick 2016-06-10 13:09:19
Teraz to musztarda po obiedzie ;) trzeba ludzi dobrze opłacać to nie będzie przekrętów za wschodnią granicę hehe masarka jakaś - ciekawe kiedy się jakieś głowy posypią (fioletowe głowy)
2
Lewy 2016-06-27 15:31:28
Oni się " sami opłacali".Jak tak dalej pójdzie to cały Rzeszów pójdzie za Bartolinim.Jaki "Pan" - taki "KRAM".
bmk 2016-06-28 12:30:15
porobisz 2 lata za damski ch a później wyszkolony, dostaniesz propozycję z konkurencji
3
kotek plotek 2016-07-19 22:47:13
a co to się stało z sztandarowym projektem budowy sieci mikro sprzedaży, w Makowie zabawki już pozbierane? czekamy aż polecą głowy.... taka niegospodarność! Dyrektor handlowy miał w ogóle ołówek w ręku gdy te poronione pomysły powstawały?
4
były 2016-07-21 06:12:38
A poco jak i tak nie potrafi kalkulować, oni najpierw robią potem myślą i nie wyciągają wniosków. i tak dalej, a kasa straty rosną i dawno ich przerosły. Banda ignorantów, idi...tów.
4
bmk 2016-07-22 14:13:47
po cichutku zamknęli Pyskowice potem Maków, na moje oko 300 koła wyp... w piach w ciągu roku,
ale dla załogi w terenie ani grosza, wirtualna księgowość na maksa, winszuję
1
Królik 2016-08-29 21:56:07
To się zatrudnij, a nie strasz haha
bmk 2016-09-07 11:38:02
ty qkak chyba bierzesz kase od nich za lobbing i reklamę, bo tam proponują samozatrudnienie
neon 2016-09-07 17:29:49
Pracuję tu trzy miesiące jako sprzedawca i od pierwszego dnia mam umowę o pracę, więc nie wiem skąd ten lament o samozatrudnieniu?....ludzie z którymi pracuję także mają normalne etaty...
klient 2016-10-19 10:52:07
taka tam cisza, żadnych promocji i nowej gazetki nie ma, oj bieda bieda
a 2016-10-19 20:40:11
To nie ten Meblopol
Piast 2016-12-01 00:11:15
W związku ze zwiększającą się rotacją na stanowiskach w oddziałach meblopolu i pojawianiem się rzeszy nowych pracowników przygotowałem kilka zasad obowiązujących w meblopolu. To powinno pomóc w asymilacji i zrozumieniu „filozofii meblopolu”
1. Nie myśl!!! W Poznaniu są ludzie co goowno wiedzą i z dziką radością powiedzą co masz robić. Własną inicjatywę podejmuj po godzinach pracy.
2. Dobrze jest się starać ale broń Boże starać się za bardzo bo jak się narobisz i ci wyjdzie że masz dużo zarobić to jakaś kur... znajdzie pretekst by ci twoje pieniądze zapier...
3. Plan sprzedaży jest ważny ale klient niech kurw... czeka jeśli branżyście twoje plany kolidują z poziomem zapasu, zazwyczaj pod koniec miesiąca bo dla niego nie jest ważne by sprzedać i zarobić, tylko by wskaźniki zapasów były jak najniższe bo za to go nagradzają.
4. W rozporządzeniach prezesa, jego wypowiedziach i działaniach nie oczekuj rozsądku, realizmu, spójności i konsekwencji, dlatego często twoja praca będzie wymagała wykonania jej tak by ładnie wyglądała dla wyżej wymienionego mimo że będzie to absurdalne.
5. Ceny zakupu towarów to nie twoja sprawa i nawet jeśli mógłbyś wykonując telefon uzyskać korzystniejsze warunki to nie wolno ci tego zrobić bo od tego jest branżysta, który tego nie zrobi bo to nie jest na liście jego priorytetów.
Nick 2016-12-01 21:37:31
Cyrk na kołach heheh :)
Zostaw swoją opinię o T.G. Meblopol - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T.G. Meblopol