brak logo

Europharma Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Europharma Sp. z o.o.

aa 2011-04-05 23:31
hej Kondziu Nie piszę żadnych bzdur bo wierz mi Ci co liżą tyłek szefowej robią to to tylko dla kasy a reszta marnie zarabiająca zwalnia sie jeśli znajdzie coś lepszego. Szkoda tylko szefowej bo ona chyba myśli że oni ja kochają a prawda jest taka że się z niej smieja za plecami. A to wszystko przez to ze szefowa chce byc wielką koleżanką a powinna byc szefem i wszystkich traktować tak samo a nie tworzyć kółka różańcowe dla elity w firmie. Dlatego wieszość osób nie wytrzymuje tej sztucznej atmosfery i szybko się zwija z tej pracy.
yoyo 2011-04-06 10:22
Jeśli szukasz OBIEKTYWNEJ OCENY firmy Europharma to proszę: prawdą jest, że jest dużo roboty i nie ma co ściemniać, że jest inaczej. Jest dużo projektów i ludzie cały czas pracują na wysokich obrotach. Oprócz tego można DOBRZE ZAROBIĆ i chyba nikt nie podważy z piszących już tutaj, że za dodatkową pracę dostaje się kasę lub wolne, lub wolne i kasę. Poza tym jest możliwość zarobienia dodatkowej kasy także na miejscu w firmie. Część osób lubiłam, a część nie, ale to chyba jest normalne. Zwolniłam się sama, bo chce w życiu robić coś innego i tyle, żadnych podtekstów w stylu, że byłam zastraszana czy coś… to są BZDURY i nie mogę tego czytać. Wydaje mi się, że te przekoloryzowane negatywne opinie pisane są przez ludzi, którzy zostali pożegnani i teraz próbują wyładować swoją złość.
4
fire 2011-04-06 13:24
Pracowałam w tej firmie długi czas i odeszłam sama, bo zmieniłam miejsce zamieszkania. Nikt mnie nie chciał zwolnić (a przynajmniej o tym nie wiem), ani nie byłam przez nikogo szykanowana. Było dużo pracy i nie jeden raz byłam zmęczona, ale dla mnie jest jasne, że jak się idzie pracować to się pracuje. Zresztą teraz mieszkam w innym mieście, mam inną pracę i powiem wam szczerze, jest dużo gorzej. Z chęcią bym wróciła do Chorzowa, do firmy i do ludzi. mazi - proponuje idź na rozmowę i sama sie przekonaj.
1
hanka 2011-04-07 10:23
Ja też zostałam zaproszona na rozmowę, jako kandydatka do pracy i mam zamiar skorzystać z zaproszenia. Ludzie, gdzie Wy szukacie opinii o firmie, na goworku? Tutaj w 90% \"anonimy\" piszą źle o swoich byłych lub obecnych firmach, pracodawcach itp. Myślę, że nie ma co sugerować się negatywnymi wypocinami ludzi, którzy pewnie zostali zwolnieni z firmy, nic nie osiągnęli w swoim życiu, a teraz chcą w ten sposób wyładować swoją złość, poskarżyć się na swój ciężki i smutny los :) Narzekający, zróbcie coś dobrego dla świata - pamiętajcie, że dobro wraca, a gniewem niczego nie osiągniecie. Bez względu na wszystko, sobie i innym kandydatom życzę powodzenia :)))
droga haniu 2011-04-07 11:30
hanka - 2011-04-07 10:23:53

Ja też zostałam zaproszona na rozmowę, jako kandydatka do pracy i mam zamiar skorzystać z zaproszenia. Ludzie, gdzie Wy szukacie opinii o firmie, na goworku? Tutaj w 90% \\
ciesze się że masz w sobie tyle optymizmu obyś nie stracila tej radości życia po zatrudnieniu się w europharmie. Nic nie wiesz o tej firmie i wierz że te negatywne opinie są prawdą ja tam pracowałam i samam odeszłam nikt mnie nie zwolnił. Ale życzę powodzenia jak tam popracujesz to sama ocenisz czy było warto.
ig 2011-04-07 12:58
szacun!
anonim 2011-04-12 06:49
fakt, zawsze było co robić i jakoś nigdy się nie nudziłem, ogólnie całkiem miło wspominam te czasy
1
wrocław 2011-04-19 06:27
ada ja też mam kontakt z ludźmi, z którymi pracowałem… niektórzy tutaj piszą bzdety
zawiedziony 2011-05-20 12:44
oj jaka szkoda ze zarządzający tą stroną usunęli najfajniejsze kawałki o tej firmie:-( ciekawe dlaczego???? przeciez wszystko co było tu napisane było prawdą, wię tym bardziej załuję że już tego nie ma, czyżby właściciele firmy mieli już wpływ na wypowiedzi w internecie?
anonim 2011-09-13 05:39
Nie polecam, to co się tam dzieje można podciągnąć pod mobbing. Ceńcie się ludzie, jest o wiele więcej, lepszych miejsc pracy.
aa 2011-10-26 12:14
ale jestes głupi \"anonim\" widać że pracowałeś tam tylko chwilę bo nie poznałeś zasad rządzących tą firmą. Każdy kto tam pracował wie że trzeba [usunięte przez moderatora] jak chcesz choć trochę zyskać w oczach szefowej a i mimo tego i tak cię [usunięte przez moderatora] z pracy. Nawet jak liżesz tyłek i włazisz w [usunięte przez moderatora] to po dwóch trzech latach znudzisz się szefowej i zastąpi cię \"swieżą krwią\" innej naiwnej duszy która myśli że chwyciła Pana Boga za nogi bo dostała pracę w dużej firmie. Prawcowałam tam dwa lata temu i daje sobie ręce uciść że nikt z tamtych ludzi już tam nie pracuje oczywiście nie licze pana finansisty, który zawsze wierny jak pies jest na swoim stanowisku. Pozdrawiam i nie polecam tej firmy
nick 2011-11-19 12:15
teraz to dopiero są jaja uuuummmm
L 2011-12-06 06:11
cieszę się, że już tam nie pracuję....pracownicy w umowie powinni mieć zagwarantowaną opiekę psychologa, bo zostaną zmiażdżeni psychicznie. A najśmieszniejsze jest to co piszą o sobie na stronie: \"Firma Europharma przywiązuje bardzo dużą uwagę do rozwoju naszych pracowników. Zdajemy sobie sprawę, iż o sile naszej firmy stanowią osoby tu pracujące. Wychodzimy z przekonania, iż poprzez ciągły rozwój pracowników zyskują oni sami, jak i cała firma.\" ciekawe kto to wymyślił?
aa 2011-12-06 08:12
no opieka psychologa to by się przydała ale nie pracownikom tylko szefowej i szefowi ;-) podobno teraz to już im bije na głowę całkowicie ostre jazdy robia hahahha ale teraz to się z nimi muszą już inni urzerać ja mam już ich z głowy tylko ci co mają już całkiem zrytą psychę z nimi wytrzymują.
witness 2012-01-28 16:27
Pracowałem swego czasu i ich znam. [usunięte przez moderatora] to kawał prostaka, w sumie mniej niebezpieczny. A szefowa, wilk w owczej skorze, kuta na 4 lapy. Uwazajcie. Praca dla potulnych i spolegliwych. Innym grozi trauma. Ja ją mam do dzisiaj. Lepiej szukac cos innego, zdecydowanie. Pozdrawiam Wszystkich zawiedzionych.
2
lizodupy 2012-02-17 01:54
wszystkie opinie negatywne są prawdziwe, lepiej być bezrobotnym bez pieniędzy niż pracować u tych bezwzględnych ludzi. Ludzie szanujcie się, i nie dajcie się zwieść miłej atmosferze na początku to tylko pozory
wtajemniczony 2012-02-17 11:00
Słuchajcie wszyscy!!!
Jeżeli mówimy o wypłatach to są z 2 miesięcznym opóźnieniem a ile trzeba się naprosić Porażka,
[usunięte przez moderatora] to jest maskotka firmy w każdej poważnej firmie od razu by go ustawili do pionu ale tak jak on jest zapatrzony w siebie tak nikt.
[usunięte przez moderatora] jak kto woli .... tyle na ten temat fałsz i obłuda
[usunięte przez moderatora] czyli gospodarz firmy zresztą nie ma sensu pisać cokolwiek!?
Reszta pracowników to zwykli niewolnicy choć trochę mi ich szkoda to wiem że z każdej następnej pracy po E-f będą zadowoleni.
Pozdrawiam was i pamiętajcie nawet robota na budowie jest lepsza od pracy biurowej!!!
21908 2015-01-27 23:48
a ciezka praca to pod jakim wzgledem w tej firmie moze juz nie przesadzajmy ze praca na budowie jest lepsza od biurowej bo w to raczej nikt nie uwierzy co oni maja problem z wypłaceniem wynagrodzenia na czas ludzie na pewno sie szanuja ale czy lepiej byc bezrobotnym to wątpię zalezy jak jest rzeczywiscie w tej firmie..
kandydat 2015-02-16 15:00
Byłem w tej firmie na rozmowie o pracę. Osoba która mnie rekrutowała była okropnie niemiła. Nie zna podstawowych zasad kultury. Nie potrafi się przywitać oraz pożegnać, nie potrafi przeprosić za spóźnienie, anie z dziwną sytuację, jaka miała mijesce (pierwsz yraz spotkałem się z czymś takim... wolę nie opisywać). Po zwróceniu uwagi zaraz był atak na mnie (sick!) a prowadząc rozmowę sprawiał wrażenie, że chce mnie obrazić... Po mojej rozmowie zaczekałem na osobę która była po mnie aby zapytać jakie ona miała wrażenie (nie mogłem uwierzyć w to, co miało miejsce) - opinia była jeszcze gorsza...
Nie polecam komukolwiek kontaktu z tą firmą. A ja cieszę się, że ich olałem już po tej pierwszej rozmowie.
2
emka 2015-04-08 12:55
Witajcie,
ostatnio byłam tam na rozmowie kwalifikacyjnej i generalnie żenadą jest to, że pytają o kwestie macierzyństwa i tak dalej. Można nie odpowiadać na pytanie,jeśli się nie chce, ale to jest jakaś masakra.Jak firmie tak zależy na tym,żeby pracownice nie miały dzieci,to niech facetów tylko zatrudniają...po rozmowie miałam straszny niesmak, prawdę mówiąc.
Druga sprawa. Hasełko kierownika,który przeprowadzał rozmowę''Jak pracownik się owala,to ja absolutnie nie dam mu wolnego''. Przepraszam bardzo, co to znaczy owalać się? I mimo,że ktoś ma umowę o prace, to też nie da wolnego? Jakiś Hitler,nie kierownik, ludzie to nie roboty!!!
1
halin 2015-08-03 18:07
Pracowałam przez chwile w tej firmie. Nie napisze co się tam działo bo nie bije się leżącego. Duża rotacja, brak szacunku, brak współpracy. Nawet bezpośredni kierownik narzekał na firmę.
rozczarowany 2015-10-02 11:20
Witam, kilka dni temu byłem na rozmowie w Europharmie, rozmawiałem z dwoma paniami(Ewa Antosik, drugiej pani nazwiska nie pamiętam), zanim poszedłem tam dogłębnie poczytałem tutejsze opinie o firmie i w trakcie rozmowy poruszyłem ten temat o czym napisze w dalszej części:),zaczne od tego,że na wstępie niemile zaskoczyło mnie to,że przy wejściu z zewnątrz nie ma żadnej tablicy informującej że mieści się tu ta firma(firma mieści się w kamienicy,która w całości-wszystkie piętra jest zagospodarowana na potrzeby firmy-każde piętro to inny dział itp.),na domofonie nie ma też żadnej informacji oprócz dwóch karteczek z napisem0 sekretariat i drua kartka z numerem piętra),żeby wejść do budynku trzeba zadzwonić a wtedy pracownica firmy schodzi i otwiera kluczami wejście i to samo dzieje się,gdy chce się wyjść z kamienicy-ulica Krzywa 6 w Katowicach, jeszcze jakaś część archiwum mieści się w innym budynku na terenie Katowic, byłem w szoku... budynek bez oznaczenia jakby jakiś "Fort Nox" brakuje tylko strażników:),no zaskoczenie totalne taka konspiracja że szok....jak zapytałem osobe która mnie prowdziła na rozmowe czemu taka maskarada z tym budynkiem,to usłyszałem tonem lekceważącym i ironicznym,że "jak ktoś wie gdzie i po co ma przyjść to nie potrzeba afiszowania się z nazwą firmy na zewnątrz budynku....".Podczas rozmowy wspomniałem o wielu negatywnych opiniach o firmie i usłyszałem od młodszej pani,że te opinie napisały osoby,które zostały zwolnione za uchybienia w pracy i w ten sposób odreagowują swoje frustracje i stwierdziła że pracując w tej firmie 7 lat nie zauważyła aby ktokolwiek z pracowników skarżył się na złą atmosferę i nierówne traktowanie,kapusiostwo itp. itp.Firma zatrudnia dużo osób na tzw. staże po których rzekomo zatrudnia osoby na stałe, obie panie również solidarnie przyznały,że świadomie i zgodnie z prawem wykorzystują to,że w trakcie umowy o staż(umowa z Powiatowym Urzędem Pracy,gdzie przez 6 m-cy pośredniak wypłaca tzw. stypendiu w kwocie ok.800 zł netto)zatrudniają osoby nie ponosząc kompletnie żadnych kosztów przez PÓŁ ROKU,stażysta w tym czasie wykonuje wszystkie obowiązki na pełny etat na równi z pracownikami zatrudnionymi na umowę o prace z o wiele wyższym wynagrodzeniem...Z mojego prawie 25 minutowego pobytu w firmie dało się zauważyć grobową ciszę w biurach taką,że można by usłyszeć pierdnięcie motyla oraz mijając pracowników dało się wyczuć w mojej ocenia nieprzyjazną atmosferę ...
1
rozczarowany 2015-10-07 18:15
medyk- no niestety masz racje,że całej Polsce jest tak samo z tymi stażami i że formy na tym korzystają jak tylko się da...., z tą "konspirą" też tego nie rozumiem...., pierwszy raz z czymś takim się spotkałem, może firma ma jakiś konkretny powód a może zwyczajnie żal im kasy na szyld z nazwą firmy itp. :)))
1
wrocław 2015-11-26 14:04
Witam, ostatnio byłem na rozmowie kwalifikacyjnej we Wrocławiu, gdzie od niedawna jest główna siedziba firmy. Czytając negatywne komentarze jestem niezwykle zaskoczony i trochę zagubiony, bo nie mam pojęcia co myśleć teraz o Europharma Alliance. Biuro znajdujące się przy ulicy Kukuczki oraz ludzie tam pracujący, nie wzbudzili jakichkolwiek podejrzeń z mojej strony. Pytanie więc do osób, które się spotkały z firmą, jak wygląda praca w EuroPharma Alliance na prawdę i czego mogę się spodziewać? Czy negatywne komentarze nie są w głównej mierze niczym innym jak szansą do wypowiedzenia swojej frustracji i zemsty spowodowanej nieudanym stażem pracy w tej firmie, czy rzeczywiście warunki tam pracujące nie dadzą mi szansy na rozpoczęcie kariery? Czy ktoś pracował na stanowisku Przedstawiciela B2B i może się wypowiedzieć? Będę wdzięczny za opinie osób na prawdę zorientowanych w temacie.
wrocław 2015-11-26 19:10
rumi, mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Jesteś obecnym/przeszłym pracownikiem Europharmy? O jakich warunkach (zarobkach) mówisz? Proszę, jeśli jesteś w kadrze zarządzającej, nie odpowiadaj. Jeśli natomiast szczerze wtrącasz się do dyskusji, napisz coś więcej, będę niezmiernie wdzięczny
ByłyPracownik 2016-01-03 15:44
Witam! Z całego serca NIE polecam tej firmy! Byłam tam zatrudniona przez prawie rok i powiem wam że jest to czysta masakra! Szefostwo gburowate i bezczelne jak i ludzie którzy siedzą na tym samym piętrze co szefowa. Szefostwo ma takie kaprysy i wymagania że to jest porażka (pracując na sekretariacie musisz np jeździć z ich prywatnymi samochodami na myjnie albo zmieniać im opony) Atmosfera jest wręcz grobowa. Jako tako przyjemniej było jeszcze w dziale badań ale tam też atmosfera i podejście do pracownika pozostawiało wiele do życzenia. Zwalniają ludzi za byle g.....!!! Jeszcze raz serdecznie nie polecam tej firmy
9
rozczarowany 2016-01-08 19:38
ByłyPracownik-no proszę.....napisałem w moim komentarzu j.w. o wyczuwalnej nieprzyjaznej atmosferze mimo,że moja obecnośc tam trwała tylko jakieś 20 minut:)), kapusie,lizydupy zawsze będą chwalić tą firme....
1
Maras 2016-01-24 16:20
Witam

może ktoś wie gdzie dokładnie pod wrocławiem ma powstać fabryka europharm alliance? biuro mają na kukuczki a gdzie fabryczka?
Były Pracownik 2 2016-03-12 11:35
To co się tam dzieje to porażka. Szefostwo tak wszystkich do siebie zraziło że nawet ciężko umówić samochody na myjnie :D Wszyscy maja ich dość. Procesy z byłymi Wykonawcami bo nie chce im zapłacić. Traktują ludzi jak g.... Wieloletni pracownicy się ich boją.
6
byly pracownik zapewne nr 9999 2016-03-15 10:37
Porazka to malo powiedziane. Pomijajac juz fakt procesow, przekretow, problemów z wypłacaniem pieniedzy klientom (co sprawia cudowne warunki do pracy) to mozna jeszcze dodac zero szacunku do pracowników. Jeśli sie szanujesz (chociaż troche) to zaufaj i nie wysylaj tam cv. Szkoda zdrowia (serio - ludzie nie raz skonczyli w szpitalu z powodu widzimisie Szefostwa), a co mądrzejsi uciekają bez slowa jak tylko zobaczą co się tam dzieje (potwierdzony przypadek!).
1
były pracownik 2016-04-17 14:54
Mam wrażenie że na tym forum aktualnie mowa o 2 różnych firmach. Europharma w katowicach to nie to samo co EuroPharma Alliance we wrocławiu
Edyta 2017-02-28 09:40
Jak przebiega rozmowa rekrutacyjna w Europharma Sp. z o.o.? Z ilu etapów się składa? Mógłby podzielić się ktoś informacją na ten temat?
szczesliwy ze juz byly pracownik 2017-03-23 15:34
Cała prawda o firmie Europharma z Katowic:
-najważniejsza jest Szefowa i jej humory. Ona jako lekarz diagnozuje u niemal wszystkich choroby psychiczne- ciekawe czemu nie przyjrzy sie sama sobie. Osoba, która cieszy się jak zrobi komuś na złość, jak udowodni lub wyszuka błąd - który urasta nagle do rozmiarów katastrofy. Rozmowa o braku przecinka w 10 min przechodzi na aferę na temat jakości pracy. Oczywiście dyskutowane mogą być tylko uchybienia i błędy pracowników.
- na drugim miejscu jest jej maz (SZEF utrzymanek) ktory nic nie robi caly dzien, naprawde nic ! ale wszystko wie NAJLEPIEJ , a nawet nie mowi po polsku i gardzi wszystkimi Polakami i krytykuje wszystko. Każdy w tej firmie stanie sie prędzej czy później polskim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] To osobny rozdział historii Europharmy- obyscie go nie poznali bo jest to najbardziej manipulująca osoba jaką znam! tak zmanipulował żonę, że żyje jak Bóg nie ruszając nawet małym palcem u nogi, krytykując wszystkich którzy pracują na to wszystko.
Szefostwo nie zapoznało się z podstawowymi zasadami dobrego zarządzania firmą i ludźmi; nie dopuszczają myśli ,ze to ludzie w tej firmie są ich największym kapitałem . A tylko pracownik dobrze wynagrodzony i doceniony ma satysfakcję z pracy. Wiedza o zarzadzaniu ;tajniki na poziomie i roku studiów ?!!!!
Niestety w takiej sytuacji szefowie mają czelność liczyć na lojalność czy identyfikację z firma? wszystko działa w dwie strony . Ludzie uciekajcie - gdzie indziej jest normalny świat - bez manipulacji, godzinnych kazań, humorów, złośliwości, udowadniania kto ma rację, nagonek , sprawdzania , nalotów i kontroli czy ktoś nie spóźnił się minutę lub minutę wcześniej nie wyszedł.
-przerwy wyliczone sa CO DO MINUTY (musisz isc na przerw o 12- nie wazne co robisz czy jestes głodny- i skonczyc o 12:15 bo przychodzi kolejna GRUPA na przerwe, która stoi nad tobą bys kończył - zarządzenie Pani Prezes)
-nadgodziny robia prawie wszydcy (oczywscie nieplatne) , a jak ktos nie chce zostać doznaje obrazy Szefowej . fikcyjne listy obecnosci od 9 do 17 zeby miec podkladke w kadrach
-obowiazki pracownikow wychodza szeroko poza stanowisko pracy jakie wykonują, po zwolnieniu jednego z pracowników inni przejmuja jego zadania, chociaz nie maja kwalifikacji i muszą za to odpowiadać. Przez ten nawał obowiazkow ludzie zaczynaja wyżywać sie na sobie i na innych
-kazdy kto chce wiecej niz najnizsza krajowa rowniez kierownicy, dostaje dodatkowa umowe smieciowa , ....a nie jedna umowe łączoną
-szefostwo oszczędza nawet na kawie i herbacie (pracownicy mogą korzystać albo kawy albo z wody - obydwa warianty wykluczone),
-codzienna praca zależy od humoru szefostwa (zly humor oznacza również krzyki! i czystej postaci mobing za nic i o nic)Tyle knucia, złośliwości i jadu nie spotkacie nigdzie . Nawet jak idzie sie do pracy z chęcią to szybko stracisz motywację nigdzie tyle razy nie usłyszysz ,ze wszystko robisz źle..
-nie ma mowy o premiach... (chociaz na rozmowie kwalifikacyjnej usłyszycie ze premie są tak jak bonusy swiateczne , że szanują pracownika, że atmosfera jest rodzinna etc )
-oszczedzaja na wszystkim (wstepne badania robią jak najtaniej, kłamiąc że praca przed komputerem jest ponizej 4 godzin- a kazdy siedzi przed kompem 8 i wiecje)
-stażysci zapier*** jak wszyscy za marny grosz – i niech nie licza na prace po stazu!
-pracownicy zmieniaja sie non stop (stali sa tylko kierownicy)
- za wyjazdy sluzbowe nie przysluguje zadna dieta (mimo, ze trwaja czasem ponad kilkanascie godzin to płacą ci jak za normalny dzien pracy),
-tak jak napisal ktos wyzej: czesto zalatwia sie ich prywatne sprawy i uczestniczy w ich prywatnym zyciu (co jest jeszvce gorsze niż to co sie dzieje w firmie L )
-Szefowie myślą, że robia ci łaskę że dają ci prace, a ich firma jest najlepsza bo zamówią pizze raz na rok (tak zwany Dzień dobroci dla Zwierzat :d)
-nie mozna parkowac prywatnym samochodem na parkingu firmowym, ani nawet w jego okolicy bo szefowa nasyła na własnych pracowników straż miejską i dostajesz mandat (!!!)
-cofają zaplanowane urlopy w ostatniej chwili, niektorzy sie nawet z tego powodu zwolnili ;)
- wypadek w pracy widziany jest jako niewygdny problem konczacy sie nawet zwollnieniem
-zgrywaja szefów, a tak naprawde oczekuja multizadaniowości, czytania w myślach i podejmowania decyzji, za ktore potem sie obrywa i jest to wypominane przez wiele tygodni. Jedyna osobą która nie potrafi podjąc żadnej konkretnej decyzji to szwedzki szef. Ich wiedza na temat zarządzania , motywacji pracowników jest żadna. człowiek idzie do pracy i pracuje DLA PIENIĘDZY I SATYSFAKCJI Z PRACY ! Wow!
Nie w Europharma.
12
fidel 2017-03-23 19:02
proponuję zgłosić sytuacje do PIP-u
szczesliwy juz były pracownik DWA 2017-03-25 09:12
Europharma to NAJGORSZA firma, w jakiej zdarzyło mi się pracować. Największym problemem jest szefowa, której głównym zadaniem w firmie jest mobbing na pracownikach. Co jakiś czas znajduje sobie kolejną "ofiarę" i przez kilka miesięcy sukcesywnie wykańcza ją psychicznie. Dla pacjentów (lekarz dziecięcy) jest cudowną, ciepłą kobietą ale gdy tylko wyjdzie z gabinetu pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Swoje błędy zwala na swoich pracowników, wmawia im, iż przekazała im coś (np. informację albo dokument) choć wcale tak nie było i obraża ich na oczach całej firmy. Mąż, Szwed, nienawidzi Polaków i obraża ich na każdym kroku (jako głupi naród składający się z samych nieudaczników). Nic nie robi oprócz chodzenia po firmie i czepiania się wszystkiego co możliwe.
Zatrudniają stażystów, którzy są wykorzystywani za grosze! (ostatnio chyba 800 czy 900 zł) i traktowani jak gorsi (bo w końcu stażyści).
Pracownicy przez niezdrową sytuację w firmie niestety powielają czasem zachowania szefowej, zwalają często swoje błędy na pracowników niższej rangi (ale myślę, iż jest to spowodowane bardzo stresującymi warunkami pracy i robienie z "pierdoły" problemu rangi światowej przez Szefową).
Niepłatne nadgodziny, robienie problemów z L4 i urlopami (cofanie podpisanego urlopu na dzień przed rozpoczęciem mimo wykupionej wycieczki całej rodziny) są na porządku dziennym.

Podpisuję się pod wszystkim, co napisał (szczesliwy ze juz byly pracownik) wyżej!!

14
Natalia 2017-03-29 19:51
Europharma Sp. z o.o. to normalna firma, pracuję tu i nie narzekam. Czasami czytam wpisy na tym forum i jestem strasznie zniesmaczona. Myślę, że są one pisane przez osoby już nie pracujące z rożnych powodów. A może są jeszcze dodatkowo inspirowani przez konkurencję?
2
też były pracownik 2017-04-06 12:29
Natalia, nie zgadzam się z tobą kompletnie. Spędziłam w Europharmie prawie rok i była to najgorsza praca w moim życiu. Mobbing na każdym kroku. Stali, wieloletni pracownicy mają syndrom Sztokholmski jak nic. Gdy nie ma szefowej, przejmują jej funkcję zastraszacza. Gdy popełnią jakikolwiek błąd, nawet najmniejszy, bez mrugnięcia okiem zwalają go na kogoś niższego stanowiskiem i stażem pracy. Szefowa zwalnia ludzi z dnia na dzień, kierując się własnym widzimisię. Dochodziło do takich sytuacji, że pozwalniała wszystkie pielęgniarki-recepcjonistki w swojej przychodni i dziewczyny z biura musiały po godzinach pełnić dyżury na recepcji. Pracowały w biurze 9-15/16, potem leciały do przychodni i czasem kiblowały tam do 20-21, a następnego dnia normalnie do pracy na 9. Dostawały za to marne grosze i krzyki, że to nie tak, tamto źle. Normalne, że popełniły czasem błąd, bo szły na tę recepcję bez przygotowania i szkolenia. Nikt im nie mówił co i jak, same musiały dojść do wszystkiego.
Wypadek w pracy szefowa traktuje jak obrazę majestatu i karze zwolnieniem. Ale, że jest sprytna, to robi to tak, by się PIP nie przyczepił, czyli np nie przedłuża umowy.
Nieistotne jest jak bardzo się starasz i jakie masz kwalifikacje, jak bardzo przykładasz się do roboty. Możesz stawać na rzęsach, by zrobić wszystko idealnie, ale i tak wszystko zależy od humoru szefowej. Raz potrafi być miła bez większego powodu, to znów wbija szpile, bo jej się przypomni, że pół roku temu zapomniałaś daty w raporcie.
Sekretariat to osobny koszmar. Wymagają stroju typu - eleganckie bluzeczki, gdy się jest na stażu i ma się na miesiąc 800zł, a potem wysyłają do robienia porządków w brudnych magazynach, czy przesuwania śmietników na podwórku firmy. Sekretarka codziennie robi kilometry biegając po całej firmie, bo odpowiada za wpuszczanie do firmy gości i kontrahentów, za dostarczanie poczty do działów i inne rzeczy, ale nie może korzystać z windy (winda tylko dla gości), więc lata po 4 piętrach, często na obcasach (bo tego dnia miała nakaz "wystrojenia się" bo ważny klient.) Załatwianie prywatnych spraw szefostwa nie byłoby takie złe, gdyby nie to, że zawsze się dostanie ochrzan, że coś nie tak i że miało być "na wczoraj". Nie wspominając już o tym, że sekretariat załatwia sprawy wszystkich działów i jest kompletnie przeładowany pracą. Bywały dni, gdy nie wiadomo za co się wziąć, bo zrobienie jednego wykluczało załatwienie innych spraw, a nigdy nie było pewności za co dostanie się burę.
Jestem osobą która nie boi się ciężkiej pracy, wiele zniesie i nie szuka konfliktów, ale tę firmę wspominam jako jeden wielki koszmar. Co sensowniejsi ludzie uciekają stamtąd jak tylko znajdą coś lepszego, zostają ci zastraszeni, pogodzeni ze swym marnym losem. Mam nadzieje, że oni też się ockną i poszukają czegoś innego, bo szkoda mi ich.
8
Julita 2017-04-10 18:09
Czy Europharma ma w tej chwili jakieś nowe oferty pracy? Zależy mi na pracy w firmie bo słyszałam, że warto tu pracować. Może ktoś słyszał coś i mógłby podzielić się .
Wacek 2017-04-11 11:15
Coś ty ?
Xyz 2017-04-12 20:19
Hahahah moze jestes masochistka?! Chyba ze to PRowa taktyka! Jesli tak to kiepsla bo nikt o zdrowych zmyslach nie chce tam pracować! Uwierz mi dziewczyno! Za te marne pieniadze nie bedzie cie stac na dobrego psychiatre i leki - a bedzie ci to potrzebne! Juz lepiej juz isc sprzatac klatki schodowe albo myc kible.
2
nie_jola 2017-04-20 11:19
Pracuję Europharmie , na umowę nie na stażu. Rodzina się nie skarży, że mnie nie widuje bo mam tyle nadgodzin , nie biorę psychotropów, pensje mam na czas i nikt tu nie krzyczy. Nie jest to raj na ziemi, ale o pracy, którą ktoś nazywa rajem nie słyszałam...
2
edMund 2017-04-21 08:32
no tak, bo stażyści już wyginęli w tej firmie, jak się ma rodzinę w pracy to ta rodzina nie narzeka ...
Benek 2017-04-25 13:41
Widziałem w ostatniej ofercie Europharmy pracę w dziale obsługi projektów. Mam w związku z tym pytanie i może ktoś mi pomoże podjąć decyzję o ewentualnym aplikowaniu. Jakie wymagania ma firma dla tego stanowiska? Na jakie w przybliżeniu zarobki można liczyć?
Dej se spokoj 2017-04-28 21:31
Mozesz liczyc na najnizsza krajowa
2
Iza 2017-05-01 15:05
Niektórzy mocno przesadzają ze swoimi opiniami. Wszędzie trzeba pracować, nikt nie płaci za leżenie.
3
brzytwa 2017-06-14 12:08
Myślę ,że większość piszących posty to Ci, którym nie powiodło się w pracy w Europharmie. No cóż, praca jest na pewno wymagająca i dla ludzi ambitnych i chcących pracować !!! Daje szansę rozwoju i nauki. Wyrzucanie żali do świata, pracodawcy i ludzi z którymi się pracowało, wobec własnych niepowodzeń, można przekuć w jakieś bardziej konstruktywne działania zamiast pisanie tego typu krytycznych elaboratów. Jeśli ktoś jest ambitny i chętny do pracy na pewno sobie w Europharmie poradzi.
brzytwa 2017-06-14 12:09
Myślę ,że większość piszących posty to Ci, którym nie powiodło się w pracy w Europharmie. No cóż, praca jest na pewno wymagająca i dla ludzi ambitnych i chcących pracować !!! Daje szansę rozwoju i nauki. Wyrzucanie żali do świata, pracodawcy i ludzi z którymi się pracowało, wobec własnych niepowodzeń, można przekuć w jakieś bardziej konstruktywne działania zamiast pisanie tego typu krytycznych elaboratów. Jeśli ktoś jest ambitny i chętny do pracy na pewno sobie w Europharmie poradzi.
1
Izolda 2017-06-17 14:14
Europharma to spoko firma, dla ludzi z aspiracjami.
1
A no 2017-06-29 22:01
Praca w Europharmie jest dla ludzi ambitnych i pomysłowych. W tej pracy sprawdzają się osoby, które nie tylko wykonują dobrze swoje obowiązki, ale również wnoszą coś od siebie. Jeżeli ktoś chce pracować to znajdzie tam dla siebie miejsce. Pisanie komentarzy typu " praca za najniższą krajową" to bzdury. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał nikt nie płaci nikomu za leżenie.
Natalia 2017-07-02 20:18
Widziałam nową ofertę pracy i firma potrzebuje osoby na stanowisko kierownika zmiany-technologa. Czy może mi ktoś coś podpowiedzieć?
Zostaw swoją opinię o Europharma Sp. z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europharma Sp. z o.o.