brak logo

Europharma Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Europharma Sp. z o.o.

nnnnn 2011-03-14 00:55:00
nie radze zatrudniać się w tej firmie szkoda zdrowia. Mądrzejsi już dawno się zwolnili i poszukali czegoś innego, a ci co nie mają wyjścia nadal muszą znosiąć humory szefostwa. Jest tam kilka działów ale najgorzej jest na sekretariacie oprócz normalnych obowiązków jakie należą do sekretarki trzeba też, np. zawozić dzieci szefowej do szkoły odbierać mamusię szefowej od fryzjera, pomagać innym działom jak mają dużo pracy siedzieć po godzinach jak są jakieś spotkania oczywiście za darmo w ramach poświęcenia się dla firmy. Dział marketingu też rządzi się dziwnymi prawami oczywiście praca po godzinach ponieważ co bardziej inteligentni już odeszli bo mieli dość poniżania i ganiania ich do najgorszej roboty zostały dwie osoby które mimo usilnych strań raczej nie znajdą kolejnej ofiary do pakowania paczek. Dział eventów to taki dziwny twór który nie przynosi zysków a pracuje tam najwięcej osób oczywiścide większość to bezwiedne ofiary zatrudnione jako stażystki za marne grosze szefowa działu u
tatarata 2011-03-24 03:12:33
ta pozytywna opinia to stek bzdur, nic dobrego na temat tej firmy nie można powiedzieć.Ten kto to pisał jest zastraszony jak reszta pracowników,których bardzo mi żal.Płace 1300 zł - dużo?
una 2011-03-24 03:15:40
potwierdzam, nie polecam stanowczo !!!!
nnn 2011-03-24 08:19:59
zgadzam się płace tam są do niczego a atmosfera do du...y. trzeba znosisc humory szefowej i jej braciszka który jest strasznie wulgarna osobą. Ci co tam jeszcze zostali i pracują to same kapusie i lizusy co dla kasy zrobią wszystko. nie polecam tej firmy
aa 2011-03-24 08:28:18
chyba tam nie pracowałeś skoro takie bzdury piszesz Piotr;-) nie wiem czy pensja 1300 to dużo, raczej śmiech na sali w biedronce zrabiaja wiecej. Co chwilę ktos sie zwalnia bo nie może wytrzymac zostaja tylko ci ktorzy są najwierniejsi szefowej (a wiadomo dlaczego , dla kasy) i tkwia w tej sztucznej atmosferze przyjaźni.
lena 2011-03-24 09:42:56
Mam też coś do powiedzenia na temat tej firmy i fajnie, że ktoś się odważył napisać prawdę.Jeszcze tylko kontrola z PIP powinna się tym zająć.
1
anonim 2011-03-30 09:38:05
NIE PISZ TAKICH [usunięte przez moderatora],ŻE PRACUJĄ SAMI KAPUSIE!!!!!!!JA PRACUJĘ W TEJ FIRMIE BARDZO DŁUGO I WIEM KOMU MOŻNA ZAUFAĆ A KOGO OLAĆ.WIDOCZNIE TWÓJ KONTAKT Z LUDZMI BYŁ LUB JEST NA POZIOMIE ZAPATRZENIA WE WŁASNĄ OSOBĘ.POZDRAWIAM.
nnn 2011-03-30 10:54:55
To gratuluję bo długi staż pracy w tej firmie to bardzo rzadkie zjawisko, właściwie tacy ludzie to "gatunek na wymarciu".
1
Konrad 2011-04-01 02:43:48
aa - 2011-03-24 08:28:18

chyba tam nie pracowałeś skoro takie bzdury piszesz Piotr;-) nie wiem czy pensja 1300 to dużo, raczej śmiech na sali w biedronce zrabiaja wiecej. Co chwilę ktos sie zwalnia bo nie może wytrzymac zostaja tylko ci ktorzy są najwierniejsi szefowej (a wiadomo dlaczego , dla kasy) i tkwia w tej sztucznej atmosferze przyjaźni.

Jak czytam wypowiedzi chyba byłych pracowników tej firmy to nasówa mi się pytanie czy niektórzy wogóle myślą co piszą, bo jak lizusy i kapusie mogą tam być i kapować za 1300 zł. To lepiej kapować w biedronce za 1500 zł jak ktoś wcześni to napisoł.
anonim 2011-04-05 04:14:05
Ludzie wierzcie tym złym opiniom, bo to prawda.Ludzie którzy się szanują zwalniają się po paru miesiącach.Jak zliczyć osoby, które przewinęły się przez tą firmę i zrezygnowały to statystyki są zwalające.Większość, która tam jeszcze została tylko czeka na okazję innej pracy i zwija manele.Ja tak zrobiłem już dawno. Wiem od byłych kolegów, że nic się nie zmieniło.
aa 2011-04-05 23:31:52
hej Kondziu Nie piszę żadnych bzdur bo wierz mi Ci co liżą tyłek szefowej robią to to tylko dla kasy a reszta marnie zarabiająca zwalnia sie jeśli znajdzie coś lepszego. Szkoda tylko szefowej bo ona chyba myśli że oni ja kochają a prawda jest taka że się z niej smieja za plecami. A to wszystko przez to ze szefowa chce byc wielką koleżanką a powinna byc szefem i wszystkich traktować tak samo a nie tworzyć kółka różańcowe dla elity w firmie. Dlatego wieszość osób nie wytrzymuje tej sztucznej atmosfery i szybko się zwija z tej pracy.
yoyo 2011-04-06 10:22:00
Jeśli szukasz OBIEKTYWNEJ OCENY firmy Europharma to proszę: prawdą jest, że jest dużo roboty i nie ma co ściemniać, że jest inaczej. Jest dużo projektów i ludzie cały czas pracują na wysokich obrotach. Oprócz tego można DOBRZE ZAROBIĆ i chyba nikt nie podważy z piszących już tutaj, że za dodatkową pracę dostaje się kasę lub wolne, lub wolne i kasę. Poza tym jest możliwość zarobienia dodatkowej kasy także na miejscu w firmie. Część osób lubiłam, a część nie, ale to chyba jest normalne. Zwolniłam się sama, bo chce w życiu robić coś innego i tyle, żadnych podtekstów w stylu, że byłam zastraszana czy coś… to są BZDURY i nie mogę tego czytać. Wydaje mi się, że te przekoloryzowane negatywne opinie pisane są przez ludzi, którzy zostali pożegnani i teraz próbują wyładować swoją złość.
3
fire 2011-04-06 13:24:37
Pracowałam w tej firmie długi czas i odeszłam sama, bo zmieniłam miejsce zamieszkania. Nikt mnie nie chciał zwolnić (a przynajmniej o tym nie wiem), ani nie byłam przez nikogo szykanowana. Było dużo pracy i nie jeden raz byłam zmęczona, ale dla mnie jest jasne, że jak się idzie pracować to się pracuje. Zresztą teraz mieszkam w innym mieście, mam inną pracę i powiem wam szczerze, jest dużo gorzej. Z chęcią bym wróciła do Chorzowa, do firmy i do ludzi. mazi - proponuje idź na rozmowę i sama sie przekonaj.
hanka 2011-04-07 10:23:53
Ja też zostałam zaproszona na rozmowę, jako kandydatka do pracy i mam zamiar skorzystać z zaproszenia. Ludzie, gdzie Wy szukacie opinii o firmie, na goworku? Tutaj w 90% "anonimy" piszą źle o swoich byłych lub obecnych firmach, pracodawcach itp. Myślę, że nie ma co sugerować się negatywnymi wypocinami ludzi, którzy pewnie zostali zwolnieni z firmy, nic nie osiągnęli w swoim życiu, a teraz chcą w ten sposób wyładować swoją złość, poskarżyć się na swój ciężki i smutny los :) Narzekający, zróbcie coś dobrego dla świata - pamiętajcie, że dobro wraca, a gniewem niczego nie osiągniecie. Bez względu na wszystko, sobie i innym kandydatom życzę powodzenia :)))
droga haniu 2011-04-07 11:30:53
hanka - 2011-04-07 10:23:53

Ja też zostałam zaproszona na rozmowę, jako kandydatka do pracy i mam zamiar skorzystać z zaproszenia. Ludzie, gdzie Wy szukacie opinii o firmie, na goworku? Tutaj w 90% \
ciesze się że masz w sobie tyle optymizmu obyś nie stracila tej radości życia po zatrudnieniu się w europharmie. Nic nie wiesz o tej firmie i wierz że te negatywne opinie są prawdą ja tam pracowałam i samam odeszłam nikt mnie nie zwolnił. Ale życzę powodzenia jak tam popracujesz to sama ocenisz czy było warto.
ig 2011-04-07 12:58:49
szacun!
anonim 2011-04-12 06:49:35
fakt, zawsze było co robić i jakoś nigdy się nie nudziłem, ogólnie całkiem miło wspominam te czasy
wrocław 2011-04-19 06:27:03
ada ja też mam kontakt z ludźmi, z którymi pracowałem… niektórzy tutaj piszą bzdety
zawiedziony 2011-05-20 12:44:29
oj jaka szkoda ze zarządzający tą stroną usunęli najfajniejsze kawałki o tej firmie:-( ciekawe dlaczego???? przeciez wszystko co było tu napisane było prawdą, wię tym bardziej załuję że już tego nie ma, czyżby właściciele firmy mieli już wpływ na wypowiedzi w internecie?
anonim 2011-09-13 05:39:31
Nie polecam, to co się tam dzieje można podciągnąć pod mobbing. Ceńcie się ludzie, jest o wiele więcej, lepszych miejsc pracy.
aa 2011-10-26 12:14:14
ale jestes głupi "anonim" widać że pracowałeś tam tylko chwilę bo nie poznałeś zasad rządzących tą firmą. Każdy kto tam pracował wie że trzeba [usunięte przez moderatora] jak chcesz choć trochę zyskać w oczach szefowej a i mimo tego i tak cię [usunięte przez moderatora] z pracy. Nawet jak liżesz tyłek i włazisz w [usunięte przez moderatora] to po dwóch trzech latach znudzisz się szefowej i zastąpi cię "swieżą krwią" innej naiwnej duszy która myśli że chwyciła Pana Boga za nogi bo dostała pracę w dużej firmie. Prawcowałam tam dwa lata temu i daje sobie ręce uciść że nikt z tamtych ludzi już tam nie pracuje oczywiście nie licze pana finansisty, który zawsze wierny jak pies jest na swoim stanowisku. Pozdrawiam i nie polecam tej firmy
nick 2011-11-19 12:15:09
teraz to dopiero są jaja uuuummmm
L 2011-12-06 06:11:30
cieszę się, że już tam nie pracuję....pracownicy w umowie powinni mieć zagwarantowaną opiekę psychologa, bo zostaną zmiażdżeni psychicznie. A najśmieszniejsze jest to co piszą o sobie na stronie: "Firma Europharma przywiązuje bardzo dużą uwagę do rozwoju naszych pracowników. Zdajemy sobie sprawę, iż o sile naszej firmy stanowią osoby tu pracujące. Wychodzimy z przekonania, iż poprzez ciągły rozwój pracowników zyskują oni sami, jak i cała firma." ciekawe kto to wymyślił?
aa 2011-12-06 08:12:09
no opieka psychologa to by się przydała ale nie pracownikom tylko szefowej i szefowi ;-) podobno teraz to już im bije na głowę całkowicie ostre jazdy robia hahahha ale teraz to się z nimi muszą już inni urzerać ja mam już ich z głowy tylko ci co mają już całkiem zrytą psychę z nimi wytrzymują.
witness 2012-01-28 16:27:01
Pracowałem swego czasu i ich znam. [usunięte przez moderatora] to kawał prostaka, w sumie mniej niebezpieczny. A szefowa, wilk w owczej skorze, kuta na 4 lapy. Uwazajcie. Praca dla potulnych i spolegliwych. Innym grozi trauma. Ja ją mam do dzisiaj. Lepiej szukac cos innego, zdecydowanie. Pozdrawiam Wszystkich zawiedzionych.
1
lizodupy 2012-02-17 01:54:39
wszystkie opinie negatywne są prawdziwe, lepiej być bezrobotnym bez pieniędzy niż pracować u tych bezwzględnych ludzi. Ludzie szanujcie się, i nie dajcie się zwieść miłej atmosferze na początku to tylko pozory
wtajemniczony 2012-02-17 11:00:59
Słuchajcie wszyscy!!!
Jeżeli mówimy o wypłatach to są z 2 miesięcznym opóźnieniem a ile trzeba się naprosić Porażka,
[usunięte przez moderatora] to jest maskotka firmy w każdej poważnej firmie od razu by go ustawili do pionu ale tak jak on jest zapatrzony w siebie tak nikt.
[usunięte przez moderatora] jak kto woli .... tyle na ten temat fałsz i obłuda
[usunięte przez moderatora] czyli gospodarz firmy zresztą nie ma sensu pisać cokolwiek!?
Reszta pracowników to zwykli niewolnicy choć trochę mi ich szkoda to wiem że z każdej następnej pracy po E-f będą zadowoleni.
Pozdrawiam was i pamiętajcie nawet robota na budowie jest lepsza od pracy biurowej!!!
21908 2015-01-27 23:48:49
a ciezka praca to pod jakim wzgledem w tej firmie moze juz nie przesadzajmy ze praca na budowie jest lepsza od biurowej bo w to raczej nikt nie uwierzy co oni maja problem z wypłaceniem wynagrodzenia na czas ludzie na pewno sie szanuja ale czy lepiej byc bezrobotnym to wątpię zalezy jak jest rzeczywiscie w tej firmie..
kandydat 2015-02-16 15:00:31
Byłem w tej firmie na rozmowie o pracę. Osoba która mnie rekrutowała była okropnie niemiła. Nie zna podstawowych zasad kultury. Nie potrafi się przywitać oraz pożegnać, nie potrafi przeprosić za spóźnienie, anie z dziwną sytuację, jaka miała mijesce (pierwsz yraz spotkałem się z czymś takim... wolę nie opisywać). Po zwróceniu uwagi zaraz był atak na mnie (sick!) a prowadząc rozmowę sprawiał wrażenie, że chce mnie obrazić... Po mojej rozmowie zaczekałem na osobę która była po mnie aby zapytać jakie ona miała wrażenie (nie mogłem uwierzyć w to, co miało miejsce) - opinia była jeszcze gorsza...
Nie polecam komukolwiek kontaktu z tą firmą. A ja cieszę się, że ich olałem już po tej pierwszej rozmowie.
2
emka 2015-04-08 12:55:51
Witajcie,
ostatnio byłam tam na rozmowie kwalifikacyjnej i generalnie żenadą jest to, że pytają o kwestie macierzyństwa i tak dalej. Można nie odpowiadać na pytanie,jeśli się nie chce, ale to jest jakaś masakra.Jak firmie tak zależy na tym,żeby pracownice nie miały dzieci,to niech facetów tylko zatrudniają...po rozmowie miałam straszny niesmak, prawdę mówiąc.
Druga sprawa. Hasełko kierownika,który przeprowadzał rozmowę''Jak pracownik się owala,to ja absolutnie nie dam mu wolnego''. Przepraszam bardzo, co to znaczy owalać się? I mimo,że ktoś ma umowę o prace, to też nie da wolnego? Jakiś Hitler,nie kierownik, ludzie to nie roboty!!!
1
halin 2015-08-03 18:07:51
Pracowałam przez chwile w tej firmie. Nie napisze co się tam działo bo nie bije się leżącego. Duża rotacja, brak szacunku, brak współpracy. Nawet bezpośredni kierownik narzekał na firmę.
rozczarowany 2015-10-02 11:20:54
Witam, kilka dni temu byłem na rozmowie w Europharmie, rozmawiałem z dwoma paniami(Ewa Antosik, drugiej pani nazwiska nie pamiętam), zanim poszedłem tam dogłębnie poczytałem tutejsze opinie o firmie i w trakcie rozmowy poruszyłem ten temat o czym napisze w dalszej części:),zaczne od tego,że na wstępie niemile zaskoczyło mnie to,że przy wejściu z zewnątrz nie ma żadnej tablicy informującej że mieści się tu ta firma(firma mieści się w kamienicy,która w całości-wszystkie piętra jest zagospodarowana na potrzeby firmy-każde piętro to inny dział itp.),na domofonie nie ma też żadnej informacji oprócz dwóch karteczek z napisem0 sekretariat i drua kartka z numerem piętra),żeby wejść do budynku trzeba zadzwonić a wtedy pracownica firmy schodzi i otwiera kluczami wejście i to samo dzieje się,gdy chce się wyjść z kamienicy-ulica Krzywa 6 w Katowicach, jeszcze jakaś część archiwum mieści się w innym budynku na terenie Katowic, byłem w szoku... budynek bez oznaczenia jakby jakiś "Fort Nox" brakuje tylko strażników:),no zaskoczenie totalne taka konspiracja że szok....jak zapytałem osobe która mnie prowdziła na rozmowe czemu taka maskarada z tym budynkiem,to usłyszałem tonem lekceważącym i ironicznym,że "jak ktoś wie gdzie i po co ma przyjść to nie potrzeba afiszowania się z nazwą firmy na zewnątrz budynku....".Podczas rozmowy wspomniałem o wielu negatywnych opiniach o firmie i usłyszałem od młodszej pani,że te opinie napisały osoby,które zostały zwolnione za uchybienia w pracy i w ten sposób odreagowują swoje frustracje i stwierdziła że pracując w tej firmie 7 lat nie zauważyła aby ktokolwiek z pracowników skarżył się na złą atmosferę i nierówne traktowanie,kapusiostwo itp. itp.Firma zatrudnia dużo osób na tzw. staże po których rzekomo zatrudnia osoby na stałe, obie panie również solidarnie przyznały,że świadomie i zgodnie z prawem wykorzystują to,że w trakcie umowy o staż(umowa z Powiatowym Urzędem Pracy,gdzie przez 6 m-cy pośredniak wypłaca tzw. stypendiu w kwocie ok.800 zł netto)zatrudniają osoby nie ponosząc kompletnie żadnych kosztów przez PÓŁ ROKU,stażysta w tym czasie wykonuje wszystkie obowiązki na pełny etat na równi z pracownikami zatrudnionymi na umowę o prace z o wiele wyższym wynagrodzeniem...Z mojego prawie 25 minutowego pobytu w firmie dało się zauważyć grobową ciszę w biurach taką,że można by usłyszeć pierdnięcie motyla oraz mijając pracowników dało się wyczuć w mojej ocenia nieprzyjazną atmosferę ...
1
rozczarowany 2015-10-07 18:15:40
medyk- no niestety masz racje,że całej Polsce jest tak samo z tymi stażami i że formy na tym korzystają jak tylko się da...., z tą "konspirą" też tego nie rozumiem...., pierwszy raz z czymś takim się spotkałem, może firma ma jakiś konkretny powód a może zwyczajnie żal im kasy na szyld z nazwą firmy itp. :)))
1
wrocław 2015-11-26 14:04:50
Witam, ostatnio byłem na rozmowie kwalifikacyjnej we Wrocławiu, gdzie od niedawna jest główna siedziba firmy. Czytając negatywne komentarze jestem niezwykle zaskoczony i trochę zagubiony, bo nie mam pojęcia co myśleć teraz o Europharma Alliance. Biuro znajdujące się przy ulicy Kukuczki oraz ludzie tam pracujący, nie wzbudzili jakichkolwiek podejrzeń z mojej strony. Pytanie więc do osób, które się spotkały z firmą, jak wygląda praca w EuroPharma Alliance na prawdę i czego mogę się spodziewać? Czy negatywne komentarze nie są w głównej mierze niczym innym jak szansą do wypowiedzenia swojej frustracji i zemsty spowodowanej nieudanym stażem pracy w tej firmie, czy rzeczywiście warunki tam pracujące nie dadzą mi szansy na rozpoczęcie kariery? Czy ktoś pracował na stanowisku Przedstawiciela B2B i może się wypowiedzieć? Będę wdzięczny za opinie osób na prawdę zorientowanych w temacie.
wrocław 2015-11-26 19:10:14
rumi, mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Jesteś obecnym/przeszłym pracownikiem Europharmy? O jakich warunkach (zarobkach) mówisz? Proszę, jeśli jesteś w kadrze zarządzającej, nie odpowiadaj. Jeśli natomiast szczerze wtrącasz się do dyskusji, napisz coś więcej, będę niezmiernie wdzięczny
ByłyPracownik 2016-01-03 15:44:13
Witam! Z całego serca NIE polecam tej firmy! Byłam tam zatrudniona przez prawie rok i powiem wam że jest to czysta masakra! Szefostwo gburowate i bezczelne jak i ludzie którzy siedzą na tym samym piętrze co szefowa. Szefostwo ma takie kaprysy i wymagania że to jest porażka (pracując na sekretariacie musisz np jeździć z ich prywatnymi samochodami na myjnie albo zmieniać im opony) Atmosfera jest wręcz grobowa. Jako tako przyjemniej było jeszcze w dziale badań ale tam też atmosfera i podejście do pracownika pozostawiało wiele do życzenia. Zwalniają ludzi za byle g.....!!! Jeszcze raz serdecznie nie polecam tej firmy
4
rozczarowany 2016-01-08 19:38:28
ByłyPracownik-no proszę.....napisałem w moim komentarzu j.w. o wyczuwalnej nieprzyjaznej atmosferze mimo,że moja obecnośc tam trwała tylko jakieś 20 minut:)), kapusie,lizydupy zawsze będą chwalić tą firme....
1
Maras 2016-01-24 16:20:49
Witam

może ktoś wie gdzie dokładnie pod wrocławiem ma powstać fabryka europharm alliance? biuro mają na kukuczki a gdzie fabryczka?
Były Pracownik 2 2016-03-12 11:35:39
To co się tam dzieje to porażka. Szefostwo tak wszystkich do siebie zraziło że nawet ciężko umówić samochody na myjnie :D Wszyscy maja ich dość. Procesy z byłymi Wykonawcami bo nie chce im zapłacić. Traktują ludzi jak g.... Wieloletni pracownicy się ich boją.
4
byly pracownik zapewne nr 9999 2016-03-15 10:37:51
Porazka to malo powiedziane. Pomijajac juz fakt procesow, przekretow, problemów z wypłacaniem pieniedzy klientom (co sprawia cudowne warunki do pracy) to mozna jeszcze dodac zero szacunku do pracowników. Jeśli sie szanujesz (chociaż troche) to zaufaj i nie wysylaj tam cv. Szkoda zdrowia (serio - ludzie nie raz skonczyli w szpitalu z powodu widzimisie Szefostwa), a co mądrzejsi uciekają bez slowa jak tylko zobaczą co się tam dzieje (potwierdzony przypadek!).
były pracownik 2016-04-17 14:54:25
Mam wrażenie że na tym forum aktualnie mowa o 2 różnych firmach. Europharma w katowicach to nie to samo co EuroPharma Alliance we wrocławiu
Zostaw swoją opinię o Europharma Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europharma Sp. z o.o.