brak logo

Ceramika Paradyż sp. z o.o.

Opoczno

Opinie o Ceramika Paradyż sp. z o.o.

Jej Pan 2016-07-13 01:33:51
TO Pytam kochasiu z Wa-wy jaka jest różnica w granulometrii w stosunku do ciśnienia na prasach??? Agusia wie ???
1
antyhejter 2016-07-13 07:25:08
Paranoik jesteś? Gdzie tu groźby się dopatrzyłeś? A zbiera się, bo trudno nie zauważyć, że ubliżasz ludziom, a szczególnie jednej osobie, która wcześniej zorientowała się jaki palant z ciebie. Mam nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodzi i przeprosisz (nie mnie) za swoje chamskie wpisy kierowane pod adresem konkretnej osoby. Pewnie nie wiesz co to jest stalking , bo i skąd. Łopatologicznie wytłumaczyłem ci, co się nad tobą zbiera...
1
antyhejter 2016-07-23 19:30:20
Ale cię człowieku ponosi, wyluzuj, bo żyłka ci pęknie. Nie znam ciebie, nie znam osoby której się czepiasz. Straszysz jak sądzę przyzwoitych ludzi. Sądziłem, że jesteś złym człowiekiem, ale odkrywasz karty i nietrudno się domyślić, że borykasz się ciężkim własnym problemem...Nie będę nic ci sugerował, bo znów doczytasz się czegoś, czego autor nawet nie miał na myśli.
Ja 2016-07-29 00:40:03
Ale się chłopcze nie broń. Pogadamy niedługo. Czuję się zagrożony i to sobie niedługo wyjaśnimy. Mam już "Twoje" IP i trzeba to wyjaśnić. Do Nowego Roku Prokuratura podobno weźmie to na wokandę. Przeprosisz na forum imiennie i sprawa załatwiona. Jak to mówią " Rok nie wyrok". Znów wyjeżdżam tak więc za miesiąc przeczytam co napisałeś dysku. Czuję się zagrożony przez Ciebie i jeszcze raz napiszę : Nie odpuszczę tego. To jest forum oceniające pracodawców a nie romansidła . Nudzi Ci się ? Co robisz na tym forum????? Baw dzieciaka .
1
Fanclub Agusi 2016-08-03 16:00:51
Agusiu, która starasz sie o przyjęcie do CP- ponoć troszkę się z zarobkami poprawiło.
Fanclub Agusi 2016-08-03 16:05:13
Agusiu, która starasz sie o przyjęcie do CP- ponoć troszkę się z zarobkami poprawiło.
2
obserwatorka 2016-08-03 17:49:38
myślę,ze to już zalezy na jakiego kierownika. Zalezy co umiesz , co wiesz i jak te wiedze wykorzystasz na swoim stanowisku. To duża firma i nawet kierownik jest tylko małym trybikiem w tej machinie.
LOLEK 2016-08-04 18:36:13
Dalej katują te chamskie alkomaty na wejściu zaraz po weekendzie lub dniu wolnym...
2
TM 2016-08-05 03:02:18
"We" firmie mówi się że nowych zatrudnili to i dmuchanko się zaczęło. Trzeba się pozbyć kilku. Krzysiu pracuje z 15 lat i taka wtopa. Generalnie starzy pracownicy lecą. Iwona, Dorota. Szok faktycznie.
2
TM 2016-08-05 03:07:39
Produkcja od 2 do 2.6 tys. Dyrekcja od 15 w górę? Jeszcze pytanie??? To kwoty netto.
2
Any 2016-08-06 02:32:08
To wg Ciebie dobra kasa??? Za pracę w pyle, hałasie, wilgoci i temp w granicach 45 stopni w sierpniu? W firmie BoSzok w T Maz czy jak jej tam masz 2 tysiaki na dzień dobry i płaczą bo nie ma chętnych, w Kaufland Logistik w Piotrkowie do 3 tysi za miesiąc w magazynie. Facet który zarabia mniej niż 3 koła powinien uciąć sobie fiu.. a i mówić o sobie że jest kasierką w Biedronce. Trzy koła w łapę to minimum dla faceta.
nikt ważny 2016-08-06 08:32:08
I tak Już prawie przyjeli Agusię, czy też Czarnulkę jak kto woli....Przejrzyjcie posty kilka stron wstecz a dowiecie sie wszystkiego. Dobry układ to podstawa. "Własciciele nie mają nad tym kontroli". Info o dilerce ponoć krąży po C.
ktosia 2016-08-06 08:38:52
Pracownicy lecą ...Iwona, Dorota z produkcji? jęśli tak to wyglada na to, że pozbywają się ludzi związanych ze zwolniona niedawno"górą". Mozliwe tez ,ze pracownika z 15-20 letnim stażem zastapia nowymi. młodymi. Jesli tak, to wg mnie te osoby mja sprawę wygrana w sądzie, chyba ,ze była to dyscyplinarka.
ktosia 2016-08-06 08:51:30
moje powyższe stwierdzenie jest wcałości opinia własna
J.S 2016-08-06 15:04:59
Synku spotkajmy się twarzą w twarz. Zamiast się dwulicowo podszywać pod moją osobę o czym świadczy podpis, wykaż odrobinę odwagi frajerze!!
Lolek 2016-08-06 19:32:38
Wiemy! Jakie stanowisko Cię interesuje? Z tą premią to jest tak, że masz podstawę i premię za:
niechorowanie, punktualność, brak nagan itp. + premia uznaniowa, która jest prawie zawsze wypłacana.
Lolek 2016-08-07 00:53:35
Połowę Twojej wypłaty.
Lolek 2016-08-14 15:29:42
I nie chodzić na L4
Lolek 2016-08-14 18:36:11
To świetnie idealnie wpisujesz się w schemat firmy. Niestety przebywanie z zakatarzonymi osobami w jednym pomieszczeniu to nic fajnego.
1
Absolwent 2016-08-22 21:21:55
Czy ta "premia uznaniowa" to dodatkowy ekwiwalent czy po prostu wynagrodzenie, które dostajesz na start, np. 2.600zł jest dzielone na pół i 1.300 dostajesz podstawy, a 1.300 w postaci premii uznaniowej.
Premia za brak L4 i spóźnień to jeszcze coś dodatkowego? w jakiej formie jest wypłacana i jak często?
xl 2016-08-23 20:37:10
wieksze zarobki i byłoby super. specjalisci chca zarobic i cenia się.
Lolek 2016-08-23 23:38:29
Pierwsza część Twojej wypowiedzi jest bardzo bliska prawdy. Zdrowie jest najważniejsze ;).
zuza 2016-08-24 08:48:21
Szczerze odradzam. Pracowalam w biurze i jest chora atmosfera. Krzyki, wyimaginowane oczekiwania. A kasa slaba jak na czlowieka z doswiadczeniem. Pozniej wyrzucaja ludzi z byle powodu bo szukaja kolejnych "murzynow" za bezcen majac nadzieje, ze wkrotce dostana wieksza kase.
6
Napoleon 2016-08-24 14:21:10
oferują umowę o pracę, a ciągle poszukują pracowników na te same stanowiska. O czymś to chyba świadczy i raczej nie najlepiej o pracodawcy. Ja już odszedłem więc to piekło mam za sobą. Pracowałem jako pracownik umysłowy
4
Lolek 2016-08-29 01:46:02
Widocznie jest strasznie sympatycznie
Domino 2016-09-06 23:14:47
Marne... Premie uznaniowe a kadra to buraki stara się uciąć za byle co.
3
Lolek 2016-09-25 10:48:25
Co tam ciekawego się dzieje? Są jakieś poważne roszady?
Obserwator 2016-09-25 17:37:50
Jasiu vel Lolek - Bolek.

Liczysz na efekt małej prowokacji w stylu "miszcza" podstępu i nadwornego klamcy ? :-)
Lolek 2016-09-27 21:55:50
Ja pytam z ciekawości co tam teraz nowego się dzieje?
Lolek 2016-10-08 15:48:59
Przyzwoite to ile netto, bo dla każdego to inna kwota jest ok? Masz tu kilka stron wcześniej podane kto ma ile.
2
wwcp 2016-10-10 18:47:22
Dział Techniczny(MECHANIIK,AUTOMATYK) CP WIELKA WOLA
SUPER ATMOSFERA zgrana sztywna ekipa z dużym bagazem doswiadczenia,robisz co do Ciebie nalezy i nikt sie nie czepia...wiadomo ze nigdzie Cie nie posadza ...JEST OK polecam
2
Lolek 2016-10-16 11:00:21
Czasem nie ma możliwości się z kimś dogadać. Trudno się gada jak ktoś chce Ci wbić nóż w plecy.
Greta pod prysznicem 2016-10-23 00:56:26
Klasyczna strona propagandowa. Ludzie zobaczcie o której godzinie są pisane wpisy !!!!!!!! Chwalące CPa. Wszystko w godzinach pracy kadr. Wszystko super więc pytam Oleksikową vel Kmita skąd ta rotacja pracowników ??????
11
Kandydat 2016-11-29 19:53:01
Jest na pracuj.pl ogłoszenie na Export Managera.
Proszę o wszelkie Wasze opinie na temat tego stanowiska, przełożonych, wynagrodzenia, atmosfery pracy, klientów. Będę wdzięczna.

Pozdrawiam
Lolek 2016-12-06 18:01:55
Jak masz niezłą pracę to lepiej w te klimaty nie uderzaj. Wielu już stamtąd uciekło.
2
aldi 2016-12-08 10:23:43
Z perspektywy osoby pracującej na stanowisku robotniczym, po kilku latach doskonale widać że w tej firmie nie ma żadnych perspektyw awansu, jak traficie na produkcję to bez znajomości zgnijecie tam... rekrutacja wewnętrzna jedna wielka fikcja i tak pracę dostanie jakiś znajomek itp. szkoda czasu...
5
Lolek 2016-12-13 19:12:44
Nie wiem jak wygląda sprawa Twojego wykształcenia, ale raczej rzadko zdarza się kariera od pomagiera do menadżera. Co do rekrutacji wewnętrznej na lepsze stanowiska to fakt. Stanowiska są rozdane zanim rekrutacja ruszy.
4
Pracownik 2017-01-05 21:12:51
Jestem pracownikiem, który przeszedł przez kilka różnych stanowisk w CP. Osobiście polecam pracodawcę, przy odrobinie chęci, umiejętności oraz sprytu daje możliwość rozwoju oraz zdobywania nowego doświadczenia. Zarobki jak na TM w porządku.
stażystka 2017-01-11 00:58:56
Nie polecam. Słaba kadra kierownicza. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Właściciele powinni zwolnić kobitki z 20 letnim stazem . Straciły kontrolę nad rzeczywistością. To elita z knajp z darmową zupą.
5
tm 2017-01-13 01:37:54
Ale tam nie ma chętnych do pracy. Zobacz jak wyglądała kadra kierownicza 20 lat temu. Teraz wyglądają jakby mieli wodogłowie. Spaśli się. Są syci. I te uśmiechy na każdym zdjęciu. Oni boją się utraty pracy więc jak właściciel pierdnie powiedzą że to Channel No5. " Szefie prosimy o więcej". Wszyscy Oni myślą o sobie, że są fachowcami tylko dlaczego Cersanit czy Tubądzin ich zjadł ? Mieli kapitał ludzki z Opoczna a konkurencja nie. Przegrali. Nawet samiec alfa rozwodzi się i rozmnaża się bo ma luzik. Nie polecam tej manufaktury.
2
do TM 2017-01-14 10:46:56
Dziwne rzeczy piszesz. I zupełnie nie zgodne z prawdą. Kierownictwo Tubądzina i Cersanitu to ludzie którzy kiedyś byli w Paradyżu. Więc sobie sama odpowiedź czy to Ci lepsi odeszli. Narzekasz na firmę, która jest największym pracodawcą w województwie i najlepiej placacym. Najwyższe wynagrodzenia i zawsze na czas. Dzięki tej firmie żyje na bardzo dobrym poziomie pół województwa. Wystarczy podjechać na parking pod zakład i zobaczyć jakimi samochodami przyjeżdżają ludzie do pracy na produkcji i wówczas wszystko jasne. Lepszej rekomemdacji do opisu wynagrodzen nie potrzeba. A opisywanie tutaj czyjegoś życia prywatnego- to nie pudelek. Jeśli jesteś była partnerką takiego pana- to załatw swoje prywatne nienawiści na polu prywatnym. Z tego zrobiło się jakieś plotkarskie forum dla ludzi wylewajacych swoje prywatne żółci, a nie opis pracodawcy.
A prawda jest taka, że ci narzekający jak się domyślam zaskoczony pracują w tej firmie, bo widać to po typowo ogólnej wiedzy o firmie. Firma jest świetna. Dba o ludzi i bardzo dobrze płaci. Każdy kto pracuje w Paradyżu jest cenionym pracownikiem bez problemu znajdującym pracę w innych miejscach. Bo Paradyż jest znany z doskonałych specjalistów i z wysokiej kultury pracy. I tyle w tym temacie.
6
do TM 2017-01-14 11:07:21
Oczywiście powinno być NIE pracują.
;) 2017-01-14 15:56:50
Myślę, że mógłbym z Tobą polemizować. Jeśli jest dużo plotek o życiu prywatnym ludzi na świeczniku to robią to na pewno osoby, które w jakiś sposób są przez to krzywdzone, tzn. albo awanse dostają osoby, które nie powinny albo rzeczywiście ktoś wykorzystuje swoją władzę do nieodpowiednich celów.
1
do TM 2017-01-14 18:21:54
Albo poprostu pisza to osoby zazdrosne i zawziete. Tak czysto po ludzku i po polsku. To taki nasz sport narodowy. Jak komuś idzie- to najlepiej mu dokopac. Jest to dużo łatwiejsze- wylać wiadro pomyj zamiast zastanowić się nad sobą i nad tym co mam zrobić aby i mi się powiodło. Pisząc nienawistne komentarze nie trzeba się napracować. Skończyć szkołe, kurs, nauczyć się języka, zrobić wyższy poziom studiow- to wymaga wysiłku. A tak- komentarz hatu i już jest radość. Bo z całą pewnością jak coś ma, zdobył status i stanowisko- to napewno jest lobuz. Przecież to nie o to chodzi, że ci awansujacy pracują po kilkanaście godzin na dobę i w weekendy zamiast na piwie siedzą na uczelniach.
Takie wyjaśnienie byłoby trudniejsze do zaakceptowania dla komentujących.
Możemy polemizować w nieskończoność.
A prawda jest taka, że Paradyż to najsolidniejszy pracodawca w całych okolicach. Który z pracodawców w okolicach tak płaci ludziom ? Który wysyła dzieci na zimowiska i kolonie za granicę, kto jeszcze organizuje dzieciom choinki ? Który dokłada się do każdej imprezy w mieście? Kto jeszcze dopłaca dzieciom do wyprawę szkolnych ? Paradyż to wszystko robi. Mało ?
Jeśli malo. Pokaż innego w promieniu 200 km, który gwarantuje takie same warunki.
6
;) 2017-01-15 16:56:35
Znam dość dobrze realia tej firmy. Nie wiem czy jest tak kolorowo jak piszesz. Pójście na zwolnienie = strata premii, czyli prowadzi do faktu, że ludzie przychodzą z gilem po pas do pracy. Dofinansowanie do wczasów, gdzie trzeba dawać świstki, że było się tu i tu za tyle i tyle. W większości firm zgłasza się, że się idzie i tyle, zgarnia się tzw. wczasy pod gruszą. Kasa na święta jest w każdej większej firmie. Sponsoring to forma reklamy. Te same warunki daje każda większa firma w Łodzi typu Comarch, Ericsson, Indesit, Philips, Sonoco, Amcore Claraint i wiele innych np.sektor bankowy. Wszystkie te firmy dają multisport i opiekę medyczną. Nie chcę być złośliwy, ale promień 200km łapie już Warszawę a tam na pewno warunki i płace są lepsze.
3
do TM 2017-01-15 19:14:02
Więc co cię trzyma ? Warszawa niedaleko, Łódź też. 1,5 godzinki codziennie w jedną, 1,5 godzinki powrót. 5 dni w tygodniu do WAWA autem- 240 km dziennie plus parking. 1800 do 2000 tys na miesiąc. Można pociągiem będzie chyba połowa tej kwoty. Do Łodzi- 160 km dziennie. Parking w cenie. jakieś 1200 zł na miesiąc. Liczę z Opoczna. Tak z grubsza. I wiem na 100 % że ani kolonii dzieciom ani zimowisko nie organizują. I dopłat do wyprawę szkolnych. I jedna istotną sprawę zauważyłeś- wymieniłes światowe giganty z biurami w W-WIE i Łodzi. Comarch, Ericsson, Indesit, Philips, Sonoco, Amcore Claraint. I oni placa tyle samo co Paradyż. Tyle że tutaj masz prace za rogiem , pod nosem. I w tym TM i w typ EOP masz wynagrodzenie jak w światowej klasy korporacji. Więc zastanów się o czym mówisz. Mam znajomych w tych firmach. Jak też masz to wiesz ze nie tylko z gilem pod nosem chodzą do pracy, bo boją się stracić nie tylko premie. Nigdzie na świecie nie płacą premii za siedzenie na L4. spróbuj pracy w Carrefour albo innym gigancie z lokalizacja w okolicy. Zobaczysz jak nauczą cie szacunku do pracy i pracodawcy. Skoro jesteś taki świetny.
Nauczyłeś się narzekania i tak już Ci zostanie. Odejdziesz. Będziesz się modlił o te warunki jakie mają ludzie w Paradyżu.
5
do TM 2017-01-15 19:27:55
A dlaczego konkurencja Paradyża nie reklamuje się na lokalnych imprezach w Opocznie ? Wiesz może? Może uznali że to żadna reklama w mieście gdzie i tak ich wszyscy znają? Do przemyślenia.
5
opoczno 2017-01-17 00:45:08
No cyrk. Kierownictwo Tubądzina i Cersanitu z CP ??????????? A nie z Opoczna????????????? Pranie mózgu z działu personalnego ???????????????? OPOCZNO RZĄDZI w TEJ BRANŻY.
Wąglany 2017-01-17 00:57:49
buahhhaaaaa. 20 lat temu chyba.
Widzę że o branży masz lichutką wiedzę.
Poszukaj w google - wiecej sie dowiesz.
3
Złośnica 2017-01-19 21:35:52
A kto słyszał coś o kierowniku R. Jaworskim? z TM1
Zostaw swoją opinię o Ceramika Paradyż sp. z o.o. - Opoczno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ceramika Paradyż sp. z o.o.