brak logo

Ceramika Paradyż sp. z o.o.

Opoczno

Opinie o Ceramika Paradyż sp. z o.o.

Lolek 2016-08-14 15:29
I nie chodzić na L4
Lolek 2016-08-14 18:36
To świetnie idealnie wpisujesz się w schemat firmy. Niestety przebywanie z zakatarzonymi osobami w jednym pomieszczeniu to nic fajnego.
3
Absolwent 2016-08-22 21:21
Czy ta "premia uznaniowa" to dodatkowy ekwiwalent czy po prostu wynagrodzenie, które dostajesz na start, np. 2.600zł jest dzielone na pół i 1.300 dostajesz podstawy, a 1.300 w postaci premii uznaniowej.
Premia za brak L4 i spóźnień to jeszcze coś dodatkowego? w jakiej formie jest wypłacana i jak często?
xl 2016-08-23 20:37
wieksze zarobki i byłoby super. specjalisci chca zarobic i cenia się.
Lolek 2016-08-23 23:38
Pierwsza część Twojej wypowiedzi jest bardzo bliska prawdy. Zdrowie jest najważniejsze ;).
zuza 2016-08-24 08:48
Szczerze odradzam. Pracowalam w biurze i jest chora atmosfera. Krzyki, wyimaginowane oczekiwania. A kasa slaba jak na czlowieka z doswiadczeniem. Pozniej wyrzucaja ludzi z byle powodu bo szukaja kolejnych "murzynow" za bezcen majac nadzieje, ze wkrotce dostana wieksza kase.
9
Napoleon 2016-08-24 14:21
oferują umowę o pracę, a ciągle poszukują pracowników na te same stanowiska. O czymś to chyba świadczy i raczej nie najlepiej o pracodawcy. Ja już odszedłem więc to piekło mam za sobą. Pracowałem jako pracownik umysłowy
5
Lolek 2016-08-29 01:46
Widocznie jest strasznie sympatycznie
Domino 2016-09-06 23:14
Marne... Premie uznaniowe a kadra to buraki stara się uciąć za byle co.
3
Lolek 2016-09-25 10:48
Co tam ciekawego się dzieje? Są jakieś poważne roszady?
Obserwator 2016-09-25 17:37
Jasiu vel Lolek - Bolek.

Liczysz na efekt małej prowokacji w stylu "miszcza" podstępu i nadwornego klamcy ? :-)
Lolek 2016-09-27 21:55
Ja pytam z ciekawości co tam teraz nowego się dzieje?
Lolek 2016-10-08 15:48
Przyzwoite to ile netto, bo dla każdego to inna kwota jest ok? Masz tu kilka stron wcześniej podane kto ma ile.
2
wwcp 2016-10-10 18:47
Dział Techniczny(MECHANIIK,AUTOMATYK) CP WIELKA WOLA
SUPER ATMOSFERA zgrana sztywna ekipa z dużym bagazem doswiadczenia,robisz co do Ciebie nalezy i nikt sie nie czepia...wiadomo ze nigdzie Cie nie posadza ...JEST OK polecam
2
Lolek 2016-10-16 11:00
Czasem nie ma możliwości się z kimś dogadać. Trudno się gada jak ktoś chce Ci wbić nóż w plecy.
1
Greta pod prysznicem 2016-10-23 00:56
Klasyczna strona propagandowa. Ludzie zobaczcie o której godzinie są pisane wpisy !!!!!!!! Chwalące CPa. Wszystko w godzinach pracy kadr. Wszystko super więc pytam Oleksikową vel Kmita skąd ta rotacja pracowników ??????
13
Kandydat 2016-11-29 19:53
Jest na pracuj.pl ogłoszenie na Export Managera.
Proszę o wszelkie Wasze opinie na temat tego stanowiska, przełożonych, wynagrodzenia, atmosfery pracy, klientów. Będę wdzięczna.

Pozdrawiam
Lolek 2016-12-06 18:01
Jak masz niezłą pracę to lepiej w te klimaty nie uderzaj. Wielu już stamtąd uciekło.
2
aldi 2016-12-08 10:23
Z perspektywy osoby pracującej na stanowisku robotniczym, po kilku latach doskonale widać że w tej firmie nie ma żadnych perspektyw awansu, jak traficie na produkcję to bez znajomości zgnijecie tam... rekrutacja wewnętrzna jedna wielka fikcja i tak pracę dostanie jakiś znajomek itp. szkoda czasu...
7
Lolek 2016-12-13 19:12
Nie wiem jak wygląda sprawa Twojego wykształcenia, ale raczej rzadko zdarza się kariera od pomagiera do menadżera. Co do rekrutacji wewnętrznej na lepsze stanowiska to fakt. Stanowiska są rozdane zanim rekrutacja ruszy.
5
Pracownik 2017-01-05 21:12
Jestem pracownikiem, który przeszedł przez kilka różnych stanowisk w CP. Osobiście polecam pracodawcę, przy odrobinie chęci, umiejętności oraz sprytu daje możliwość rozwoju oraz zdobywania nowego doświadczenia. Zarobki jak na TM w porządku.
stażystka 2017-01-11 00:58
Nie polecam. Słaba kadra kierownicza. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Właściciele powinni zwolnić kobitki z 20 letnim stazem . Straciły kontrolę nad rzeczywistością. To elita z knajp z darmową zupą.
10
tm 2017-01-13 01:37
Ale tam nie ma chętnych do pracy. Zobacz jak wyglądała kadra kierownicza 20 lat temu. Teraz wyglądają jakby mieli wodogłowie. Spaśli się. Są syci. I te uśmiechy na każdym zdjęciu. Oni boją się utraty pracy więc jak właściciel pierdnie powiedzą że to Channel No5. " Szefie prosimy o więcej". Wszyscy Oni myślą o sobie, że są fachowcami tylko dlaczego Cersanit czy Tubądzin ich zjadł ? Mieli kapitał ludzki z Opoczna a konkurencja nie. Przegrali. Nawet samiec alfa rozwodzi się i rozmnaża się bo ma luzik. Nie polecam tej manufaktury.
4
do TM 2017-01-14 10:46
Dziwne rzeczy piszesz. I zupełnie nie zgodne z prawdą. Kierownictwo Tubądzina i Cersanitu to ludzie którzy kiedyś byli w Paradyżu. Więc sobie sama odpowiedź czy to Ci lepsi odeszli. Narzekasz na firmę, która jest największym pracodawcą w województwie i najlepiej placacym. Najwyższe wynagrodzenia i zawsze na czas. Dzięki tej firmie żyje na bardzo dobrym poziomie pół województwa. Wystarczy podjechać na parking pod zakład i zobaczyć jakimi samochodami przyjeżdżają ludzie do pracy na produkcji i wówczas wszystko jasne. Lepszej rekomemdacji do opisu wynagrodzen nie potrzeba. A opisywanie tutaj czyjegoś życia prywatnego- to nie pudelek. Jeśli jesteś była partnerką takiego pana- to załatw swoje prywatne nienawiści na polu prywatnym. Z tego zrobiło się jakieś plotkarskie forum dla ludzi wylewajacych swoje prywatne żółci, a nie opis pracodawcy.
A prawda jest taka, że ci narzekający jak się domyślam zaskoczony pracują w tej firmie, bo widać to po typowo ogólnej wiedzy o firmie. Firma jest świetna. Dba o ludzi i bardzo dobrze płaci. Każdy kto pracuje w Paradyżu jest cenionym pracownikiem bez problemu znajdującym pracę w innych miejscach. Bo Paradyż jest znany z doskonałych specjalistów i z wysokiej kultury pracy. I tyle w tym temacie.
9
do TM 2017-01-14 11:07
Oczywiście powinno być NIE pracują.
;) 2017-01-14 15:56
Myślę, że mógłbym z Tobą polemizować. Jeśli jest dużo plotek o życiu prywatnym ludzi na świeczniku to robią to na pewno osoby, które w jakiś sposób są przez to krzywdzone, tzn. albo awanse dostają osoby, które nie powinny albo rzeczywiście ktoś wykorzystuje swoją władzę do nieodpowiednich celów.
3
do TM 2017-01-14 18:21
Albo poprostu pisza to osoby zazdrosne i zawziete. Tak czysto po ludzku i po polsku. To taki nasz sport narodowy. Jak komuś idzie- to najlepiej mu dokopac. Jest to dużo łatwiejsze- wylać wiadro pomyj zamiast zastanowić się nad sobą i nad tym co mam zrobić aby i mi się powiodło. Pisząc nienawistne komentarze nie trzeba się napracować. Skończyć szkołe, kurs, nauczyć się języka, zrobić wyższy poziom studiow- to wymaga wysiłku. A tak- komentarz hatu i już jest radość. Bo z całą pewnością jak coś ma, zdobył status i stanowisko- to napewno jest lobuz. Przecież to nie o to chodzi, że ci awansujacy pracują po kilkanaście godzin na dobę i w weekendy zamiast na piwie siedzą na uczelniach.
Takie wyjaśnienie byłoby trudniejsze do zaakceptowania dla komentujących.
Możemy polemizować w nieskończoność.
A prawda jest taka, że Paradyż to najsolidniejszy pracodawca w całych okolicach. Który z pracodawców w okolicach tak płaci ludziom ? Który wysyła dzieci na zimowiska i kolonie za granicę, kto jeszcze organizuje dzieciom choinki ? Który dokłada się do każdej imprezy w mieście? Kto jeszcze dopłaca dzieciom do wyprawę szkolnych ? Paradyż to wszystko robi. Mało ?
Jeśli malo. Pokaż innego w promieniu 200 km, który gwarantuje takie same warunki.
8
;) 2017-01-15 16:56
Znam dość dobrze realia tej firmy. Nie wiem czy jest tak kolorowo jak piszesz. Pójście na zwolnienie = strata premii, czyli prowadzi do faktu, że ludzie przychodzą z gilem po pas do pracy. Dofinansowanie do wczasów, gdzie trzeba dawać świstki, że było się tu i tu za tyle i tyle. W większości firm zgłasza się, że się idzie i tyle, zgarnia się tzw. wczasy pod gruszą. Kasa na święta jest w każdej większej firmie. Sponsoring to forma reklamy. Te same warunki daje każda większa firma w Łodzi typu Comarch, Ericsson, Indesit, Philips, Sonoco, Amcore Claraint i wiele innych np.sektor bankowy. Wszystkie te firmy dają multisport i opiekę medyczną. Nie chcę być złośliwy, ale promień 200km łapie już Warszawę a tam na pewno warunki i płace są lepsze.
6
do TM 2017-01-15 19:14
Więc co cię trzyma ? Warszawa niedaleko, Łódź też. 1,5 godzinki codziennie w jedną, 1,5 godzinki powrót. 5 dni w tygodniu do WAWA autem- 240 km dziennie plus parking. 1800 do 2000 tys na miesiąc. Można pociągiem będzie chyba połowa tej kwoty. Do Łodzi- 160 km dziennie. Parking w cenie. jakieś 1200 zł na miesiąc. Liczę z Opoczna. Tak z grubsza. I wiem na 100 % że ani kolonii dzieciom ani zimowisko nie organizują. I dopłat do wyprawę szkolnych. I jedna istotną sprawę zauważyłeś- wymieniłes światowe giganty z biurami w W-WIE i Łodzi. Comarch, Ericsson, Indesit, Philips, Sonoco, Amcore Claraint. I oni placa tyle samo co Paradyż. Tyle że tutaj masz prace za rogiem , pod nosem. I w tym TM i w typ EOP masz wynagrodzenie jak w światowej klasy korporacji. Więc zastanów się o czym mówisz. Mam znajomych w tych firmach. Jak też masz to wiesz ze nie tylko z gilem pod nosem chodzą do pracy, bo boją się stracić nie tylko premie. Nigdzie na świecie nie płacą premii za siedzenie na L4. spróbuj pracy w Carrefour albo innym gigancie z lokalizacja w okolicy. Zobaczysz jak nauczą cie szacunku do pracy i pracodawcy. Skoro jesteś taki świetny.
Nauczyłeś się narzekania i tak już Ci zostanie. Odejdziesz. Będziesz się modlił o te warunki jakie mają ludzie w Paradyżu.
7
do TM 2017-01-15 19:27
A dlaczego konkurencja Paradyża nie reklamuje się na lokalnych imprezach w Opocznie ? Wiesz może? Może uznali że to żadna reklama w mieście gdzie i tak ich wszyscy znają? Do przemyślenia.
5
opoczno 2017-01-17 00:45
No cyrk. Kierownictwo Tubądzina i Cersanitu z CP ??????????? A nie z Opoczna????????????? Pranie mózgu z działu personalnego ???????????????? OPOCZNO RZĄDZI w TEJ BRANŻY.
1
Wąglany 2017-01-17 00:57
buahhhaaaaa. 20 lat temu chyba.
Widzę że o branży masz lichutką wiedzę.
Poszukaj w google - wiecej sie dowiesz.
3
Złośnica 2017-01-19 21:35
A kto słyszał coś o kierowniku R. Jaworskim? z TM1
1
... 2017-01-21 23:20
TM1. Jedynie zarobki satysfakcjonujące. Praca jak każda inna, raz lepiej raz gorzej. Ogólnie do ogarnięcia. Niestety atmosfera....beznadziejna. Poza kilkoma fajnymi i życzliwymi osobami reszta to egoisci itp. Kobietki z długoletnim starzem są najgorsze...Szkoda gadać. Co do kierownika to chyba nie lubi nowych pracowników, a czuje respekt przed "starymi".
Lolek 2017-01-28 09:27
Dinozaurów jest sporo w CP. Ludzie siedzą, bo mają blisko do roboty. Zarobki w miarę im pasują, bo na tych stołkach trochę zarabiają jak na prowincje. Prawda jest taka, że jak tracą stołki to nikt za bardzo ich nie chce, bo myślenie mają przedpotopowe. Chyba, że stara kadra pozbędzie się tej młodej, to firmy biorą chętnie.
3
bolek 2017-01-28 10:07
Lolek- ale wiesz to, czy tak myślisz że wiesz?
nowy 2017-01-28 12:46
Pochwal się tym co sam potrafisz a nie tylko obrzucanie blotem
1
czerwony 2017-01-28 12:55
A Tobie gol skacze też bys tak chciał haha
1
Lolek 2017-01-29 09:52
Wiem to z doświadczenia.
Bolek 2017-01-29 13:59
Nie możesz znaleźć roboty, bo myślenie masz przedpotopowe i stad te teksty tutaj ?
To było pytanie retoryczne- nie odpowiadaj :-)
8
Lolek 2017-01-30 21:51

@Bolek
mam stołek i będę w niego pierdział
1
Dfg 2017-03-04 22:37
Piotruś piszesz z lapka Tępińskiego w godzinach pracy ? Niegrzeczna z ciebie dyrechtora. Zgłoś się po zasiłek w UP w Eopie. No i gdzie ten uśmiech na fotach błaźnie.
1
ALI NOE 2017-03-06 09:28
DFG wnioskuje że Jesteś osobą dobrze poinformowana w CP....jeśli możesz to napisz coś więcej bo to bardzo interesujące
klakier 2017-03-15 19:50
jak praca na chl?
Nic.k 2017-03-16 08:46
Co się stało z p. Ł. Kardasem? Ktoś wie?
agd 2017-03-19 00:43
Zarobił swoje i na zasiłek. Pracował tylko w CPie. Jak wieczorowe damy po Toruniu. Zero wiedzy.
3
hhh 2017-03-26 03:12
Świetny tekst propagandowy. Tylko dlaczego nie ma chętnych do pracy w tym badziewiu ? Widzę twoje IP już tyle razy . Zacznij kobito rekrutować ......
Tymoteusz 2017-04-04 17:32
Byłem na rozmowie o staż w ceramice. 3 etapy po każdym mówili ze są na tak i że dostanę ten staż. Ostatecznie wybrali inna osobę. Ciekawi mnie jak oni przeprowadzają rozmowę na cały etat? 1o etapów? ŚMIECH....
1
odp 2017-04-08 23:24
Na odsysanie nie pójdzie , bo pracuje już gdzie indziej. Jeden z panów dba bardzo o to by się zbytnio nie napracowala, czym wkurza do białości reszte brygady.
1
WIELKANOC 2017-04-16 10:20
Wyzwiska to jedyny sposob w jaki umiesz wyrazac swoje emocje ?
Jest Wielkanoc. Wesołych Świąt.
3
Zostaw swoją opinię o Ceramika Paradyż sp. z o.o. - Opoczno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ceramika Paradyż sp. z o.o.