Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Open Finance

Opinie o Open Finance

Pracowałeś w firmie Open Finance i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
niezadowolonny - 2015-10-15 12:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maxicana - 2015-09-08 17:19:48]:
Szczerze? umowę o pracę to mają chyba tylko ludzie, którzy z braku możliwości lub braku odwagi siedzą tam np 2 lata. Będąc tam, nie zauważyłem, by ktokolwiek powiedział, że tą pracę lubi. Ja dałem radę miesiąc i uważam, że jest to cenne doświadczenie, z którego płynie nauka, by nigdy w coś takiego się nie pchać. Jeśli chodzi o konkrety, które mnie stamtąd wypędziły: SV wymagająca gruszek na wierzbie strasząca co pół godziny, że utnie nam 10 % premii, za byle pierdołe; zmuszanie- tak trzeba to nazwać- do brania nadgodzin, odrabiania godzin, jeśli chcesz dostać wolne; brak tego cuownego wsparcia, o którym mowa w każdym ogłoszeniu- gdy się o coś pytałem- po 2 dniach pracy miałem prawo tego nei wiedzieć- dostawałem opiernicz. Poza tym atmosfera nerwowa jak na misji od której zależy być lub nie być całego świata.
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-11-06 17:15:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz jest jakis spory nabór prowadzony na specjalistów ds. kredytów gotówkowych i wydaje mi się, ze to jest jednak dobra posada o ile ma się w tym dośeiadczenie. Napisali, ze w obowiżkach bedzie też koordynowanie osób, sporządzanie jakis prokotołów i czuwanie nad tym, wiec musi być tez na pewno dobrze opłacalne moim zdaniem.
zdjecie uzytkownika
WIT - 2015-11-06 20:07:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MASAKRA W TEJ FIRMIE JEST WYŚCIG SZCZURÓW ODRADZAM
zdjecie uzytkownika
mila - 2015-11-09 20:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokladnie @edek i wiem ze oferuja elastyczność zatrudnienia: umowa o pracę lub umowa o pracę i umowa o współpracę (działalność gospodarcza)
zdjecie uzytkownika
kik - 2015-11-12 01:09:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z umową o współpracę trzeba jednak uważać i dokładnie przejrzeć warunki. Zeby się nie nadziać potem na jakieś niemiłe sytuacje.
zdjecie uzytkownika
finans - 2015-11-14 16:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kik co do współpracy w oparciu o własną działalność to ja zawsze mam wątpliwości, chyba najlepiej standardowo na umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
Kiedyś pracowałem - 2015-11-25 08:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niezadowolonny - 2015-10-15 12:06:45]:
Atmosfera nerwowa? ja poznałem tutaj wielu przyjaciół z którymi mam kontakt nawet jak odszedłem z Opena. poza tym jak ktos chce siedziec i nic nie robic to rzeczywiscie nie jest to miejsce dla niego. wiekszosc osob z ktorymi pracowalem trakowala to miejsce jak cos wiecej niz tylko prace. super ludzie, rzeczywiscie wysokie wymagania, ale gdzie są inne?
zdjecie uzytkownika
MAJ - 2015-11-25 09:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZYLI POTWIERDZA SIĘ WYŚCIG SZCZURÓW
zdjecie uzytkownika
Tgxe - 2015-12-03 15:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@edek wiesz co wydaje mi się że teraz to praktycznie w każdym pracy i w każdym zawodzie trzeba mieć doświadczenie, bez tego ciężko jest cokolwiek znaleźć
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-12-11 13:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś podpowie jak wygląda praca opiekuna klienta? jak zarobki, możliwość awansu i jakie obowiązki? Pilne!
zdjecie uzytkownika
JASIU - 2015-12-11 13:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-12-11 13:08:13]:
JAKI OPIEKUN KLIENTA NAZWA ZMYŚLONA NAUCZA CIEBIE JAK OSZUKIWAĆ I DOPROWADZAĆ DO NIEKORZYSTNEGO ROZPORZĄDZENIA MIENIEM WEJDŹ W PRZEGLĄDARKĘ OSZUKANI PRZEZ OPEN FINANCE ALBO OSZUKANI PRZEZ GETIN BANK
zdjecie uzytkownika
kyko - 2015-12-13 19:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Tgxe pewnie, że zdobycie doświadczenie jest ważne, ale ciekawe, że ta ich oferta pracy na specjalistę ds. obsługi klienta jest popularna. Super, że są szkolenia i do tego doliczane prowizje.
zdjecie uzytkownika
kreoir - 2015-12-15 20:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kyko - 2015-12-13 19:36:41]:
zgadzam się z opinią
zdjecie uzytkownika
Perspektywistyczny - 2015-12-16 00:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [niezadowolonny - 2015-10-15 12:06:45]:
W pełni się z Tobą zgadzam, a szczególnie z tym, że człowiek po takim czymś szeroko otwiera oczy i unika tego typu firm jak ognia. Polityka całej grupy GNB, jak i podległych jej spółek wobec pracowników i współpracowników jest beznadziejna. Byle jak najtaniej i najoszczędniej. Struktura organizacyjna daje wiele do myślenia. Jedni gryzą się z innymi, zamiast efektywnie między sobą współpracować. Głupota zarządzających i brak perspektywicznego myślenia sprawia, że człowiek wątpi w to co robi.
zdjecie uzytkownika
JAN - 2015-12-16 11:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Perspektywistyczny - 2015-12-16 00:53:47]:
POTWIERDZAM
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-12-18 10:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisze ktoś kto pracuje w open direct jak wyglada praca opiekuna klienta? wiem ze do dyspozycji nie ma pełnej gamy produktów co doradca finansowy, ale coś wiecej, jak wygląda praca?
zdjecie uzytkownika
JAN - 2015-12-18 13:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ja - 2015-12-18 10:59:25]:
JAKA PRACA TAM JEST WYŚCIG SZCZURÓW
zdjecie uzytkownika
drrus - 2015-12-30 00:31:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy chce wypaść jak najlepiej, pewnie dlatego jest wyścig szczurów, światem rządzi pieniądz i tak jest też w tej firmie, no ale sam OF na tym jak najbardziej korzysta.
zdjecie uzytkownika
neumen - 2016-01-04 20:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zarabia opiekun klienta?
zdjecie uzytkownika
hamak - 2016-01-05 00:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Podejrzewam, że pensja zależna jest od wyników pracy, może ilości podpisanych umów. @neumen tak czy inaczej, Open Finance to znana i porządna firma, więc próbuj.
zdjecie uzytkownika
Neumen - 2016-01-05 11:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pierwszy raz otrzymałem rzetelną odpowiedź. Dziękuję i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
MUMINEK - 2016-01-07 13:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@hamak na pewno jeśli zatrudnienie zdobędziesz u nich jako doradca finansowy (mnóstwo ofert jest) to dużo zależe finansowo od ciebie - walczysz o prowizje przecież od kredytów i pożyczek
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-01-14 00:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś wybiera sie na szkolenie teraz w styczniu?
zdjecie uzytkownika
ilona - 2016-01-14 16:54:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O jakim szkoleniu mówisz, na Mobilnego Doradcę Finansowego? Bo ja aplikowałem właśnie i była wzmianka o szkoleniu,poza tym nie tylko plusem sa szkolenia ale to, że rozwijasz sie w ogólnopolskiej instytucji finasowej najlepszej na rynku
zdjecie uzytkownika
Rozkopydlak - 2016-01-15 10:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
"ilona" -"że rozwijasz sie w ogólnopolskiej instytucji finasowej najlepszej na rynku" Czy już wyprali Ci głowę po pierwszych etapach rekrutacji?

Powiem wam jak wygląda praca z open finance. Pracowałem tam od 2012. Uważam że te 3 lata przydały mi się tylko do znaleznienia lepszej pracy, bo sama prawa w openie to kiepski żart. Poniżej podam kilka przykładów:

#Nr1# ;)

Managerowie mogą sami obsługiwać wybranych klientów -
!!Co to znaczy?? -błąd logiczny działalności firmy, prowadzi do nadużyć. To znaczy że klient który został skierowany przez call center do np twojego oddziału gdzie dumnie szczycisz sie z bycia doradcą finansowym, przechodzi najpierw przez ręce managera. To manager/kierownik oddziału decyduje jaki pracownik otrzyma tego klienta.
!! Jaki jest efekt? !! - jeżeli klient wydaje siebyć perspektywistyczy, szuka porady w istotnej sprawie np bardzo duży kredyt dla przedsiębiorstwa, kredyt hipoteczny, są dwa wyjścia. Albo manager sam zostawi tego klienta dla siebie (dzięki temu zrobi 1 klienta i ma tyle prowizji co ty z 10-20 tzw. nieopłacalnych) albo przekaże tego klienta do swojego zufanego kolegi/koleżanki wśród doradców. Jeśli jesteś "świeży" w oddziale nawet nie licz na jakikolwiek ochłap...

#Nr2# ;)

Proponują Ci umowę o pracę (z płacą minimalną) połaczoną z własną działalnością gospodarczą? To twoja pierwsza praca tego typu? Pierwsza działalność? W ogóle jesteś pwny że to ogarniesz? Pamiętaj odejmij od płacy minimalnej cześć składki którą musisz zapłacić na firmę, wyjdzie Ci wtedy ok 900zł na rękę.

!!Co to znaczy?? - Dostajesz 900zł podstawy, pierwsze realne zyski z klientów jesli Ci się poszczęści będą po ok 5-6 miesiącach, ale przy bardzo intensywnej pracy. Chyba nie słyszałem o podstawie na poziomie 900zł na rękę w żadnej firmie. Dodatkowo zamiast skupić się tylko na rozwoju jako doradca skupiasz się jeszcze na prowadzeniu działalności. Super :).

#Nr3# ;

Pranie głowy. Będa wam mówić że macie robić wszystko zgodnie z moralnośćią, prawem, uczciwością, macie naprawdę doradzać klientom, że jesteście doradcami, że pracujecie w największej i najbardziej rozpoznawalenj firmie doradztwa finansowego... i inne bzdury.

!!Jaka jest prawda?? - jeżeli myślisz że twoich przełożonych będzie obchodzićtwoja śmierdząca moralność to znaczy że jesteś młodzieńcem lub młodą damą świerzo po studiach, młodym wilkiem myślącym że trafił na kurę znoszącą złote jajka.

!!Jaka jest prawda?? - tak nie jest. Liczą się tylko wyniki. Będziesz musiał płaszczyć się przed klientem jak się da aby coś mu wcisnąć, będziesz dostawać klientów którzy chcą założyć np lokatę z której nie dostaniesz nic! Ale powiedzą Ci że liczy sięto aby utrzymać takiego klienta więc pracuj. Z własnego 3-letniego doswiadczenai w tej firmie wiem że 95% takich klientów nie daje perspektyw na lukratywną współpracę. To co mówią przełożeni i na szkoleniach na początku z uśmiechem na twarzy to brednie. Pamiętaj że konkurencja w tym sektorze jest już naprawdę duża, konkurujesz w oddziale, oddziały konkurują ze sobą itd. Jeżeli jesteś tym podniecony i chcesz być zajebistym doradcą poczytaj jak wygląda doradztwo finansowe w różnych krajach europy np choćby w UK, zrozumiesz czym różni się nasz wyścig szczurów za żałosne pieniądze od stylu doradztwa zachodniego.

#Nr4#

Zarobki. Będziesz zarabiał podstawę, nasi doradcy zarabiają ok 5-10tyś zł. Są i tacy którzy zarabiają więcej.

!!Jaka jest prawda?? - idź tam, popracuj, zobacz to na własne oczy, wróć z płaczem i napisz komentarz :). A tak na poważnie odejmijcie od 10tyś zł około 7,5tyś i wyjdą wam realne zarobki (choć są miesiące gdzie można zarobić soro więcej, np 5 tyś zł, ale okupione tym że np 3-4 miesiące wcześniej to wegetowanie za 2 tyś.) Używam tutaj oczywiście kwot netto.

#Nr5#
Jacy są koledzy w oddziale?

Tu napiszę krótko, sami współpracownicy w oddziale są ok, można nawiązać kontakty, wyjść na wspólne piwo itp. Tutaj jest jak wszedzie, pracownicy muszą trzymać się razem :).

#Nr6# - ostatnia ciekawostka

Jeżeli ktoś wątpi w to co piszę, zobaczcie jak duża rotacja pracowników (poza kilkoma doradcami którzy utrzymują się długo i lubiato co robią - są i tacy) jest w open finance. Czasami klient zaczyna pracować z jednym doradcą a po 2 miesiacach już go nie ma i jest kierowany do innego doradcy. Czy to jest poważne? Jak traktuje się klientów? A czemu doradca odszedł? Bo po pierwsze było mu źle, bo po drugie ciągle ktoś rył mu głowę dzień w dzień o tabelkach i wynikach, to powoduje frustracje w szczególności u młodych osób zaczynających tam karierę, po trzecie nic prawie na tym nie zarabiał a siedział kilka dni w pracy po 8 godzin i prowadził ciagle spotkania. MYŚLICIE ŻE KAŻDY KLIENT CHCE OD RAZU COŚ OD WAS WZ
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-01-15 10:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mówię o szkoleniu tygodniowym na opiekuna klienta w centrali
zdjecie uzytkownika
Rozkopydlak - 2016-01-15 10:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie/Pani Admin prosze o zwrócenie uwagi że uciął/a Pan/Pani kilka zdań z mojej wypowiedzi która jest powyżej, bardzo proszę o przywrócenie tych kilku zdań na końcu, to ważna wskazówka dla osób szukających tam pracy. :)
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-01-16 12:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba za dlugi komentarz i dlatego
zdjecie uzytkownika
prawydolewego - 2016-01-17 18:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem o co chodzi, może po prostu coś ucięło czy coś :) ja z innej finansówki chcę teraz do nich się przenieść na starszego doradcę finansowego, bo oni zapewniają umowę o pracę i to dla mnie cenna kwestia
zdjecie uzytkownika
Rozkopydlak - 2016-01-19 12:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

prawydolewego - jeżeli do centrali to można iść, jeżeli do oddziału to napisz później opinię jak było ;P
zdjecie uzytkownika
ind - 2016-01-19 20:24:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rozkopydlak, właściwie to znam gościa który w oddziale siedzi i jakoś specjalnie nie narzeka na to wszystko... Chociaż OF teraz wszędzie poszukuje Starszych doradców - zerknijcie :)
zdjecie uzytkownika
Maxinne - 2016-01-30 22:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@Rozkopydlak i reszta: racja, szukają starszych doradców, kierowników etc. I w ogłoszeniach stoi, że masz dwa warianty do wyboru, tzn. albo podstawa (informacja: najniższa krajowa) plus prowizja, albo sama prowizja w oparciu o działalność, tyle, że wyższa niż w wariancie pierwszym. Rzekomy "bogaty pakiet socjalny" to mit - za grosze firma daje podstawową opiekę medyczną w jednej ze znanych prywatnych sieci, za dodatkowe osoby trzeba płacić. I to niemało. Inne benefity? Dobra grupówka. Więcej korzyści nie zauważyłam.
Prawda wygląda następująco: w zależności od tego, na jaką pozycję wskoczysz, masz ustawione progi prowizyjne. Więc już niejeden człowiek rekrutowany na starszego doradcę (który ma zafiksowane wyższe stawki) został - w efekcie - doradcą albo jeszcze niżej (czyli z niższymi stawkami). Tej kwestii trzeba pilnować - bo od tego zależy późniejsza kasa. A potencjalny awans zależy od tego, czy zapieprzasz - oraz od dobrej woli przełożonych. Dodam, że na rozmowach obiecuje się, że działalność będzie można otworzyć w momencie, kiedy pojawią się przychody - ale to ściema, trzeba mieć ją otwartą na moment podpisania umowy o współpracy. O odstępstwach od tej zasady nie słyszałam.
Ponadto jeśli chcesz mieć umowę o pracę i podstawę w postaci najniższej krajowej, to i tak działalność trzeba otworzyć - płacisz wówczas ZUSu samą tylko składkę zdrowotną - czyli zostaje około 1000 zł na rękę. I jeśli w tym modelu zatrudnienia uda się np. w danym miesiącu zamknąć kredyt (tzn. się wypłaci), ubezpieczenie albo inwestycję (tzn. klient wpłaci składkę, nie wycofa się z umowy i towarzystwo wystawi polisę) - to prowizję za to, na działalność, możesz otrzymać dopiero w trzecim (!) miesiącu od końca tego, kiedy załatwisz temat. Dla przykładu: uruchamia się kredyt/polisuje się ubezpieczenie dla Twojego klienta w lutym - pieniądze z prowizji widzisz w maju.
W dodatku jest jeszcze jedna kwestia. W dużych miastach oddziały stacjonarne (tzn. te, gdzie doradcy pracują na umowach o pracę) są jeszcze utrzymywane. Natomiast w mniejszych miastach zamyka się je, składając doradcom propozycje nie do odrzucenia - albo idziesz do sieci direct (tzn. 1/10 etatu, konieczność opłacania całego ZUS, albo kończymy współpracę. A zapis w umowie o współpracy mówi wyraźnie, że jeśli temat się zrealizuje po jej wygaśnięciu - nie masz prawa do kasy. Przykładowo: robisz 3 tematy kredytowe od początku, są w trakcie, masz np. uruchomienia kredytów już na horyzoncie (pozytywne decyzje kredytowe) - i dostajesz wypowiedzenie. Zabiorą ci narzędzia pracy, dostępy do systemów bankowych, nie możesz nic zrobić - a jeśli te tematy wypłacą się po okresie wypowiedzenia (dla kogoś, kto w Openie przejmie ich prowadzenie, nie będzie problemem przesunąć np. podpisania umowy kredytu o tydzień czy dwa) - teoretycznie nie dostaniesz wynagrodzenia za swoją pracę.
Ponadto trzeba sporo zainwestować w szkolenie. Jeśli standardem jest to, co organizuje się dla doradców z sieci stacjonarnych, to szkolenie trwa 3 tygodnie. Pod tym względem jest porządnie i solidnie. Firma jednak - generalnie - stara się oszczędzać, więc kwateruje ludzi w mieszkaniach (całodzienne wyżywienie we własnym zakresie - nie ma śniadań w hotelach i obiadów na miejscu, co jest standardem w przypadku szkoleń organizowanych dla ludzi w firmach konkurencyjnych). Dojazdy - też we własnym zakresie, firma kosztów nie zwraca. Wyobraź więc sobie teraz sytuację kobiety, mającej małe dziecko, która dostaje pracę w Open Finance. Mieszkanie z kilkoma innymi dziewczynami, jak za studenckich czasów (ten poranny wyścig do łazienki...), dojazdy do Warszawy na własny koszt (co robi się problematyczne w sytuacji, kiedy mieszka się kilkaset km od Warszawy i dojazdy są drogie oraz długotrwałe), poza tym problemy robione na miejscu w sytuacji, kiedy musisz, ze względu na możliwości dojazdu, przyjechać później w poniedziałek albo wyjść wcześniej w piątek (argumentacja, że jeśli nie pojedziesz tym a tym pociągiem, to nie dojedziesz do domu, nikogo raczej nie wzrusza). Potem idziesz pracować w oddziale - i tu, jak nie masz dobrych relacji z osobą zarządzającą jednostką albo z asystentką rozdzielającą spotkania z call center czy tzw. "wejść z buta", to dostajesz do obsługi klientów kompletnie bez perspektyw (bo np. trudno, jeśli się chce być uczciwą osobą, wciskać ubezpieczenie na życie klientowi, który przyszedł skonsolidować kredyty, bo rat ma tyle, że mu zjadają całe dochody). Pozostają pośrednicy (jeśli nie są już pozajmowani czy porezerwowani przez innych doradców) albo pozyski własne klientów (na początku rodzina, znajomi, potem referencje i polecenia).
Moja ocena Open Finance, w ogólności, jest taka, że nie poszłabym tam pracować ponownie, gdybym dostała taką propozycję. Konkurencja oferuje jednak znacznie lepsze warunki, zarówno w kwestiach prowizyjnych, jak też zwykłego, ludzkiego podejścia firmy do doradcy.
zdjecie uzytkownika
jazek - 2016-02-01 22:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ind, no ja własnie podobnie mam kolegę, co jest zadowolony z open finance. Sam teraz będę aplikowal jako mobilny doradca finansowy. Z tego co wiem, to prowizje są od 1000 nawet do 3000 zlotych.
zdjecie uzytkownika
Czarek - 2016-02-02 10:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś szuka szczegółów odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Klienta to Open Finance oferuje:
1400zł podstawa + prowizje za klientów których uda się umówić na spotkanie z doradcą. Po 3 miesiącach ocena i przy dobrej ocenie nie wysoka podwyżka. Poinformowano mnie że średnia zarobków w oddziale (Lublin) to 1800zł (już z prowizjami). Jeżeli chodzi o przejście na umowę o pracę to jest taka możliwość przy dobrych wynikach po roku czasu.
zdjecie uzytkownika
Rozkopydlak - 2016-02-02 15:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czarek napisał:
"Jeżeli ktoś szuka szczegółów odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Klienta to Open Finance oferuje:
1400zł podstawa + prowizje za klientów których uda się umówić na spotkanie z doradcą. Po 3 miesiącach ocena i przy dobrej ocenie nie wysoka podwyżka. Poinformowano mnie że średnia zarobków w oddziale (Lublin) to 1800zł (już z prowizjami). Jeżeli chodzi o przejście na umowę o pracę to jest taka możliwość przy dobrych wynikach po roku czasu."

No to powodzenia Czarku, napisz nam później jak było :).

jazek napisał
"...no ja własnie podobnie mam kolegę, co jest zadowolony z open finance. Sam teraz będę aplikowal jako mobilny doradca finansowy. Z tego co wiem, to prowizje są od 1000 nawet do 3000 zlotych."

No cholera kasa jak marzenie. Zapytaj się co będziesz musiał zrobić i ile czasu poświęcić aby zdobyć chociaż ten tysiąc o trzech nie wspomne :). Zastanów się czy masz dobre doświadczenie i swoją bazę klientów bo jak nie to tylko wystrzelasz się z tego co potrafisz, z call center dostaniesz lokaty a po kilku miesiącach wylecisz za brak wyników. Twoich klientów przejmą pozostali w oddziale ;). Ale ty też napisz proszę później jak było :)
zdjecie uzytkownika
fghjd - 2016-02-04 11:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jazek no to ja nawet nie wiedzialem ze takie duze prowizje u nich sa pzeciez to przezyzsza nawet zarobki niektych ludzi, oferta na prawde korzystna..
zdjecie uzytkownika
byłypracownik - 2016-02-04 22:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fghjd - 2016-02-04 11:49:55]:
MASAKRA WYŚCIG SZCZURÓW JESTEŚ POPYCHADŁEM
zdjecie uzytkownika
alaś - 2016-02-06 12:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro zarobki są u nich od 1000 do 3000 to rzeczywiście zatrudnienie u nich się opłaca. Teraz to mają tylko oferty pracy na regionalnych koordynatorów rozwoju rynku pierwotnego.
zdjecie uzytkownika
LEO - 2016-02-06 14:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alaś - 2016-02-06 12:08:51]:
CO SIĘ OPŁACA ROBIENIE KLIENTÓW W KONIA
zdjecie uzytkownika
pośrednik - 2016-02-09 20:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jazek - 2016-02-01 22:00:54]:
1000-3000 zł to się zarabia za jeden marny kredyt. Doradcy OF cieszą się, jak tyle zarobią. Niestety dobre czasy w tej firmie się już skończyły. Model biznesowy zatarł się kilka lat temu, a nie najlepsza obsługa odepchnęła klientów i dostawców kontentu (wniosków)już dawno.
zdjecie uzytkownika
dynia - 2016-02-19 12:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pośrednik ale jeżeli miesięcznie kilka takich kredytów hipotecznych sprzedasz to przecież te kilka tysięcy wynagrodzenia powinno ulec zwielokrotnieniu
zdjecie uzytkownika
PJS - 2016-03-16 10:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [LEO - 2016-02-06 14:41:31]:
Witam. Jestem pracownikiem Opena, na stanowisku Opiekuna Klienta. Pracuję niecały rok. Podoba mi się atmosfera jest fajna, choc wiadomo jak to czasami bywa w korporacjach - napięcia, ciśnienie na wynik, targety ale pokażcie mi pracę, w której tak nie jest. Obecnie nawet pani w biedronce ma target na kasie.
Zarobki to z reguły 1,5k netto + premia(a te są różne zwykle pare stówek, czasami dochodzi nawet premia powyżej 1,5k i nie jest to niemożliwe znam takie osoby, które regularnie taką kasę dostają). Wypłata do 15ego każdego miesiąca, z reguły na czas. Przełożeni całkiem OK, szefostwo też ujdzie. Polecam szczególnie dla studentów i osób świeżo po studiach chcących zarobić parę groszy i zdobyć cenne doświadczenie zawodowe. Forma zatrudnienia to głównie zlecenie, biorąc pod uwagę obniżki kosztów zatrudnienia to umów o pracę zostało może kilka na Contact Center w Lublinie.
zdjecie uzytkownika
akon - 2016-03-16 11:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że półtora tysiąca podstawy, to dość mało, zwłaszcza, że aby wyrobić drugie tyle, trzeba się naprawdę wykazać. Zawsze myślałem, że trójka to norma dla takiego doradcy :)
zdjecie uzytkownika
POLONIK - 2016-03-16 11:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [akon - 2016-03-16 11:15:33]:
ICU PICU OPEN FINANCE TO FIRMA KTÓRA BRONI SIĘ PRZED UPADKIEM TAM JEST WYŚCIG SZCZURÓW
zdjecie uzytkownika
LEO - 2016-03-16 13:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyścig szczurów i tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
kimo - 2016-03-18 11:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
leo, niestety ale raczej wszędzie tak jest. To co mi się podoba to chociaż fakt, że doradcy nie podbierają sobie klientów skoro i tak są kierowani z infolinii. Macie jakieś inne doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
leomesi - 2016-04-24 22:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie rozróżniajcie stanowiska
opiekun klienta to osoba w call center, która ma za zadanie umówic klienta z doradcą z oddziału
doradca finansowy czy starszy doradca zajmuje sie sprzedażą określonych produktów finansowych juz w oddziale
obecnie pracuje w firmie ponad 2 lata jako starszy doradca finansowy i nie moge narzekac (choć jak wszedzie chwilami jest ciezko), ale przez ten czas bardzo duzo sie nauczylem o rynku, a takze poznalem sporo naprawde inteligentnych osób. To prawda, że w mniejszych miastach oddziały przeszły na model doradców mobilnych (brak CC), ale za to są wyższe stawki więc cos za coś. ja ogólnie polecam, wszystko zalezy od Ciebie, a nie jak w banku przyjmowanie bezproduktywnych spotkań typu płacenie rachunków itd
a co do kasy - na etacie takiej nie zarobicie, to pewne :)
zdjecie uzytkownika
jan - 2016-04-24 23:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
leomessi, dzieki za komentarz. Ja sam teraz jestem zainteresowany ogloszeniem od nich - stanowisko rzecz jasna doradca finansowy. Oferta wygląda zachęcająco, dają dogodne narzędzia (telefon, laptop), prywatną opiekę medyczną oraz pakiet rekreacyjno – sportowy i jest elastyczność zatrudnienia: umowa o pracę lub umowa o pracę i umowa o współpracę (działalność gospodarcza).
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa Kwalifikacyjna, Szkolenie + scenki zaliczeniowe i testy
Pytania: Jak namówić klienta, żeby przyszedł do oddziału, co wiesz o firmie, Twoje mocne strony, czego oczekujesz od pracodawcy, dotychczasowe doświadczenie zawodowe
zdjecie uzytkownika
MARONI - 2016-04-25 07:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OPINIA O OPEN FINANCE -ZAROBKI TO MIT WYŚCIG SZCZURÓW SYTUACJE STRESOWE A PROWIZJE W CHMURACH AKCJE OPENA SPADAJĄ NA ŁEB
zdjecie uzytkownika
vbn - 2016-05-05 22:39:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeslki jest jak mówisz @Maroni to faktycznie kiepsko to wygląda. A szukają właśnei na stanwoisko doradcy finansowego do wielu miast, m.in. Gdańska czy Kielc

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Open Finance!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Open Finance
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert