Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Open Finance

Pracowałeś w firmie Open Finance i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

Oferty Pracy odpowiedz
2014-06-25
Żródło: pracuj.pl
Rzeszów
(Sanok)
Open Finance to największa  i ciesząca sie zaufaniem firma doradztwa finansowego w Polsce. Swoją pozycję zawdzięczamy połączeniu wieloletniego doświadczenia oraz nowoczesnego podejścia do zarządzania finansami naszych Klientów. Firma prowadzi 156 oddziałów na terenie całej Polski, w których pracuje ponad 1000 doradców. Dowiedz sie więcej na www.open.pl W związku z bardzo dynamicznym rozwojem Open Finance aktualnie poszukuje kandydatów na stanowi
zdjecie uzytkownika
KOMAR - 2014-06-30 17:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-06-30 17:30:17]:
jednorazowo na rok będę ubezpieczony w funduszu kapitałowym. Ponieważ moje doświadczenia finansowo-bankowe są żadne, korzystałem z usług Open Finance i jej doradców finansowych, aby nie stracić zainwestowanych pieniędzy (...) Nikt mnie nie poinformował, że jest to pierwsza rata, a składkę muszę opłacać jeszcze przez osiem lat. Nadmieniam, że nigdzie we wniosku - certyfikacie z dnia 30.08.2011 nie jest napisane, że jest to pierwsza rata. Ponieważ zapomniałem zabrać ze sobą okularów, nie czytałem warunków ubezpieczenia napisanych bardzo drobnym drukiem".

Doradcy: Kto w domu nosi spodnie?

Maks: - Pytam klienta: "Pan żonaty?". "Tak". "Ale widzę, że przyszedł pan sam, czyli to pan w tym domu nosi spodnie, prawda?". Klient od razu staje się ważniejszy.

- Taki tekst naprawdę kogoś łechce?
- Oczywiście. Zdziwiłby się pan, jak wielu puchnie w oczach w takich sytuacjach. Myślą: nawet taki mądry pan finansista zauważył, że jestem samcem alfa i to ja rządzę w domu.

- Jaką furtkę to panu otwiera?

- Bardzo ważną. Po takim tekście on nie może mi na końcu odpowiedzieć, że musi to przedyskutować z żoną. Od tego momentu wie, że musi być konkretny, decyzyjny.

Łukasz: - Co jeszcze pomaga w sprzedaży? Atrakcyjność zewnętrzna. W tym fachu prezencja liczy się bardziej od wykształcenia. Śliczne dziewczyny w kontaktach z mężczyznami zawsze mają kilkakrotnie lepszą skuteczność niż faceci. Kiedy umawiały się z bogatym klientem, zawsze były lepiej ubrane, umalowane. Dekolt większy, spódniczka krótsza, jakaś biżuteria. Całe przedstawienie się z tego robiło. Taka ślicznotka niby przypadkiem koło niego przechodzi, nachyla się. Zanim zacznie biznes, on musi mieć szansę, by ją sobie dokładnie obejrzeć. Ona wie, że po takim wstępie namówienie go do kupna polisy jest już formalnością.

Inna metoda: sprzedaż od niechcenia, nonszalancja. Na zasadzie: "Mnie nie zależy, przed panem leży fantastyczny produkt, jeśli pan tego nie umie docenić, to pańska strata". Sam byłem zaskoczony, jak to znakomicie działa. Widziałem kiedyś sprzedawcę, który osiągał świetne wyniki w ten sposób. To już nie była nawet nonszalancja, raczej chamstwo. "Nad czym tu się zastanawiać? To jest szansa na dużą kasę! Trzeba być skończonym ignorantem, żeby z tego nie skorzystać". "No nie wiem, nie wiem". Sprzedawca: "Znakomity produkt. Sam go mam. Wpłaci pan marne 200-300 zł miesięcznie, a za 15 lat wnuczek będzie mógł sobie dołożyć to do mieszkania".


Klient: Zawiadomiłem prokuraturę

Edmund Lisiewicz, 65-letni emerytowany oficer z Częstochowy, umowę z towarzystwem ubezpieczeniowym podpisał w marcu ubiegłego roku. - Początkowo myślałem, że to kolejna lokata. Pracownik Open Finance zaproponował mi tradycyjną lokatę Getin Banku z oprocentowaniem 13,9 przy jednoczesnym zakupie innej lokaty, którą przedstawiał jako "ubezpieczoną" - w firmie Axa. Miał to być produkt trzyletni, przy czym po pierwszych dwóch latach miałem dostać premie po 2 tys. zł - 10 proc. z 20 tys., które miałem wpłacać. Poza tym doradca obiecał mi zyski z "lokaty" na poziomie plus minus 8 proc. w skali roku. Brzmiało znakomicie. I dopiero po trzech miesiącach, kiedy przyszedłem zrealizować tę pierwszą lokatę, okazało się, że z 13,9 proc. zysków zrobiło się 9, a co gorsza, ta druga niby-lokata jest bandycką polisolokatą, do tego nie na trzy lata, ale na dziesięć. Według niej przez następną dekadę zobowiązywałem się płacić Axie po 20 tys. rocznie. Gdybym nie chciał, straszyli mnie karami: 200 proc. wkładu za zerwanie po pierwszym i drugim roku, 150 po trzecim. Nie mogłem tego wiedzieć, bo pracownik Open Finance nie dał mi ogólnych warunków ubezpieczenia, odhaczył tylko, że zapoznałem się z nimi za jego pośrednictwem. A kiedy o to poprosiłem, stwierdził, że wszystkie przekazał mi ustnie, a ten dokument nie miałby dla mnie żadnego znaczenia. Uznałem, że to skandal. Ja mam już swoje lata i lokowanie pieniędzy na tak długi czas wydaje mi się nieracjonalne. Zacząłem pisać reklamacje - do Open Finance, Getin Banku, Axy, a także skargi do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz rzecznika ubezpieczonych. Moje reklamacje zostały uwzględnione. Axa zwróciła mi zainwestowane pieniądze z odsetkami ustawowymi, z kolei Open Finance zaproponował ugodę: zwrot różnicy pomiędzy obiecywanymi 13,9 a 9 proc. na lokacie w zamian za zrzeczenie się wszelkich roszczeń wobec ich firmy. To mnie zaniepokoiło. Nie zgodziłem się, bo jestem przekonany, że ich pracownik oszukał mnie z premedytacją, licząc na prowizję, a firma jest za niego odpowiedzialna. Poza tym nie sądzę, by robił takie rzeczy bez wiedzy przełożonych. Z ośmioma innymi osobami, które mają podobne historie, złożyłem zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Zarzucam pracownikowi, który mnie na te polis
zdjecie uzytkownika
komar - 2014-06-30 17:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-06-30 17:30:17]:
I CO TY NA TO TY PSEUDO DORADCO SZYMAŃSKI MASZ CZELNOŚĆ JESZCZE DALEJ KŁAMAĆ I OSZUKIWAĆ
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-30 18:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panie Piotrze to ja mam teraz wątpliwość, czy potrzebna jest wiedza bardziej czy chęci? Pewnie wiedze nabywa się na szkoleniu tylko i wyłącznie, bo zapewne nikt to przychodzi tak o po prsotu do pracy nie zna wszystkich produków które sprzedaje i tego jak to się robi. dobrze by było jakby Pan jako pracownik napisał jak wygląda proces rekrutacji nowych pracowników. Z góry dziękuję za pomoc, ale też czekam z niecierpliwością na odpowiedź
zdjecie uzytkownika
jan.konnicki - 2014-07-01 23:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mini - 2013-10-20 13:31:33]:
Posiadam kontakty do kilkuset osób z całej polski poszukujących kredytu hipotecznego, gotówki lub
k. firmowego- najwięcej (hipoteki). LEADY są z różnych miast, ( najwięcej z Trójmiasta) cały czas dochodzą nowe.

nawiąże współpracę i oddam te kontakty za 20-30% od prowizji
zainteresowanych współpracą proszę o
<(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
muszka - 2014-07-02 16:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mialem doczynienia zaraz po maturze z tzw 'doradctwem finansowym' w innej firmie niz open finance, ale mam jakies doswiadczenie. jestem teraz po 1 roku studiow i mialem rok przerwy odp pracy. ta poprzednia firma niestety upadla i nawet nie wyplacono mi wszystkich pieniedzy, a teraz chcialbym znalezc nowa firme i pomyslalem o duzej firmie, znanej na rynku. jakie wynagrodzenie jest offerowane doradcy, ktory dopiero zaczyna w open finance?
zdjecie uzytkownika
BigM - 2014-07-05 11:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca nie jest łatwa, wiele osób nie daje rady ale zdecydowanie polecam! Osoby pracowite, zaangażowane i posiadające zdolności sprzedażowe spokojnie zarabiają 5-6K netto, w dobrym miesiącu nawet 8-9K. Słabsze osoby zarabiają mniej. Atmosfera przyjazna, ludzie mili i pomocni.
zdjecie uzytkownika
nonie - 2014-07-05 14:33:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jakich stanowiskach tyle zarabiają? Już dajcie sobie spokój, nikt i tak nie wierzy w te wasze "złote góry" :) Ciekaw jestem jak się czujecie gdy patrzycie w lustro na swoje oblicze :D
W państwie prawa tacy jak wy siedzieliby albo za kratami albo na kasie :) tam byscie nadal próbowali okłamywać i okradać emerytów, ale przynajmniej byłaby mniejsza szkodliwość :)
zdjecie uzytkownika
muszka - 2014-07-07 12:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawki 7-8 tysiakow netto to powiem szczerze sa pociagajace. chociaz pewnie trzeba sie narobic i postarac o to mocno. dla osoby, ktora nie stara sie nalezycie jaka jest podstawa ? stawki te troszke az niesamowicie wygladaja, ale zawsze warto przekonac sie na wlasnej skorze. przeciez mozna sie tylko milo zaskoczyc.
zdjecie uzytkownika
anka - 2014-07-11 12:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam przez rok jako opiekun klienta w contact center w Lublinie.

Każdemu, kto chce tam składać CV, kto wybiera się na rozmowę lub już wie, że dostał pracę mówię:

UCIEKAJ STAMTĄD!

Oni robią ludziom pranie mózgu. Na początku niby jest fajnie, miła atmosfera, fajne szkolenia, pomocni współpracownicy. Jak to ta firma pomaga ludziom w zdobyciu najtańszego kredytu i jeszcze pomaga zaoszczędzić coś na starość. Zaczynasz się w to powoli wkręcać. Z rozmowy na rozmowę coraz łatwiej umawiasz klientów na spotkania. Na początku nawet jak masz rezygnacje, to jest ok. Ale potem... Ciągłe pytanie o wynik (nawet co 2 godziny s!c). Ciągłe tłumaczenie się z każdej rezygnacji (to co, że klient miałby jechać 100 km do oddziału tylko po to, żeby się dowiedzieć, że nie założy lokaty na 12% jeśli nie zdecyduje się dodatkowo na zakucie w kajdany comiesięcznego obowiązkowego odkładania 200 zł). Twoje życie zaczyna się kręcić wokół pracy (no bo oczywiście, jak nie robisz dużej ilości nadgodzin, to nie wyrobisz targetu). Zaczynasz zauważać, że awansują ludzie, którzy nie powinni awansować (ewidentnie wciskają klientom kit, są dobrymi znajomymi obecnych szefów, zamiatają przewinienia własne i swoich podwładnych pod dywan). Ciśnienie i stres są przeogromne. Niektórym to się nawet potem na zdrowiu odbija. Ja po tym roku to musiałam sama siebie przekonywać, że jednak jestem coś warta, że oni nie mieli racji mówiąc (oczywiście nie wprost, o mobbing nikt ich nie posądzi), że jest inaczej. I, że jednak świat się nie zawali, jak nie umówisz każdego klienta.

Oni są mistrzami manipulacji.
Po pracy tam zaczynasz rzeczywiście wierzyć, że wbijanie klientów na spotkania jest mega ważne.

Teraz pracuję zupełnie gdzie indziej i cieszę się, że Opena mam dawno za sobą.
zdjecie uzytkownika
JASIU - 2014-07-11 13:28:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) PIKIETA W KATOWICACH
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-07-11 15:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, Mam wrażenie, że niektorzy nie są świadomi w co się pakują. Opowiem wam historię mojego znajomego, który przez pracę stracił najdłuższe wakacje w swoim życiu po maturach. skupiał się tlyko na pracy, jak się z nami umawiał to ciągle o tym gadał pytał czy mamy kogoś polecić, bo ma super oferty i potrzebuje klientów. nagle po 3 miesiącach pracy obudził się że tak na prawdę nie robi to co chciały robić i czuje się z tym źle. rzucił to i jak zobaczył ile dostał za swoją pracę kasy to już totalnie zrozumiał, że to nie miało sensu. Wszystko podporządkował pracy, która potem i tak mu nie dała jakiś kokosów.
zdjecie uzytkownika
bigM - 2014-07-22 00:02:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nonie - 2014-07-05 14:33:00]:
Na stanowisku Internetowego Doradcy Finansowego. Jak ktoś jest dobrym sprzedawcą nie ma problemu żeby zarobić 5/6 tysięcy netto.
zdjecie uzytkownika
jawor - 2014-07-22 12:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe co oznacza stwierdzenie dobry sprzedawca... czym sie charakteryzuje taka osoba? jestem ciekaw czy bym sie nadal na takie stanowisko, bo moze byc ciekawie, jestem mlody ambitny i ludzie miec wyzwania do spelnienia. tylko dlaczego nikt nie chce dac mi pracy... no coz, teraz sie skupiam na doradztwie finansowym i moze w opne finanace sie uda. pomozcie mi i napiszcie co musze dobrze robic na takim stanowisku
zdjecie uzytkownika
JAŚ FASOLA - 2014-07-22 18:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jawor - 2014-07-22 12:40:44]:
TO JEST TAKA OSOBA KTÓRA OSZUKA JAK NAJWIĘKSZĄ GRUPĘ KLIENTÓW WPROWADZAJĄC ICH W BŁĄD CZERPIĄC Z TEGO PROCEDERU KORZYŚCI MAJĄTKOWE
zdjecie uzytkownika
hmm - 2014-07-24 14:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to na prawde jest jedyne zadanie ktore jest stawiane przed pracownikami w pracy w opne finance? opis stanowiska jest zupelnie inny, ale jakos nie chce sie mi wierzyc to totalnie, ze to na prawde sie tylko na tym opiera... myslalem, ze to powazna praca, jesli ktos moze tak uwaza jak ja to niech napisze jak sie mu pracowalo pracuje albo co o tym uwaza.
zdjecie uzytkownika
sokaljewoda - 2014-07-30 15:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [natalin - 2014-03-18 11:18:04]:
Najgorsze miejsce pracy jakie możesz sobie wyobrazić.
zdjecie uzytkownika
Paulina Michałek - 2014-08-07 13:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, nazywam się Paulina Michałek zostałam oszukana trzy lata temu za pośrednictwem pseudo doradcy finansowego Open Finance Mariusza P.
Z 9.202,00 zł jakie wpłaciłam, mój rachunek wyniósił 2.587,92 zł.
Po złożeniu szeregu reklamacji otrzymałam kwotę 665,09 zł.
Czy to nie jest oszustwo??? Gdzie są moje pieniądze???
Obecnie jestem uczestnikiem pikiet pod placówką Open Finance w Katowicach i Częstochowie.
Zapraszam na facebookowy profil WALCZYMY Z OPEN FINANCE
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2014-08-11 12:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to faktycznie nie polecacie mocno tego miejsca jako miejsce do pracy dla kogos kto szuka czegos na dluzej. chyba pozostaje cos inngo poszukac, chociaz nie ukrywam ejszcze bym poczytal. a historia pauliny jest intrygujaca i ciekaw jestem jak to sie dzieje ze pieniazki zniknely, gdzie sie one podzialy.
zdjecie uzytkownika
Kancelaria Lex - 2014-08-22 13:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
reprezentuję Kancelarię Prawną LEX z Wrocławia.
Nasza Kancelaria zajmuje się odzyskiwaniem opłat likwidacyjnych z tytułu rozwiązania umowy ubezpieczenia na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym ze składką regularną , tzw. polisolokat oraz rozwiązywania umów bez ryzyka ponoszenia opłat.

W praktyce oznacza to, że nie pobieramy żadnych opłat wstępnych od Klienta (WPS, opłata adwokacka i inne). Opłata dla Kancelarii jest dopiero wtedy kiedy odzyskamy Twoje pieniądze. (od razu odpowiadam: jeśli nam się nie uda wygrać sprawy to i tak całe koszty bierzemy na siebie więc i tak Klient nic za to nie płaci).

Jesteśmy w stanie przeprowadzić cały proces związany z dochodzeniem ww. roszczeń od ubezpieczycieli i banków w krótkim okresie, przy minimum formalności i absolutnym wyeliminowaniu kosztów ze strony klientów. Klient nie ponosi żadnego ryzyka finansowego związanego z nawiązaniem współpracy z Kancelarią.
Mamy skuteczność na poziomie 97%.

Jeśli mają Państwo pytania zapraszam na : www.kancelaria-lex.org  lub do kontaktu telefonicznego: (71) 307 05 35


Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
hmm? - 2014-08-26 13:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to tyle jest tych poszkodowanych osób? nawet tego nie widziałam. ja poszukuję pracy i mocno apeluje do kogoś, żeby mi pomógł bo to ważna na prawdę ważna sprawa. jestem samotnie wychowującą dziecko matką. mam 24 lata i na prawdę potrzebuje pracy. jest szansa na pomoc z czyjejś strony, mogę i w kancelarii pracować.
zdjecie uzytkownika
ArturAmstaff - 2014-08-29 17:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tych wszystkich opinii, które czytam na wieeelu wielu portalach, mój wniosek jest jeden: PODPISUJECIE W CIEMNO! Ja umowę o abonament telefoniczny przeczytałem 3 razy i każdy załącznik/regulamin.
Wy piszecie, że zabrali bo tak było napisane. Bo podpisaliście, nie przeczytaliście, nie powiedzieli, zabrali i macie pretensje. CZYTAĆ moi drodzy, czytać to co podpisujecie!
zdjecie uzytkownika
EDMUND - 2014-08-29 20:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ArturAmstaff - 2014-08-29 17:14:41]:
STOP OSZUKAŃCZYM poliso lokatom!!!
Przyjdź na Ogólnopolską Manifestacje pod KNF

Odzyskajmy NASZE pieniądze!!!

Drodzy Poszkodowani oraz Sympatycy naszych działań,
18 WRZEŚNIA o godz.12.00 pod siedzibą Komisji Nadzoru Finansowego w Warszawie (ul. Plac Powstańców Warszawy 1), nasze Stowarzyszenie organizuje manifestację przeciwko tzw. OSZUKAŃCZYM polisolokatom.

Zademonstrujemy, co należy zrobić z firmami ubezpieczeniowymi sprzedającymi oszukańcze polisy oraz KNF-em kryjącym, pozorowanymi działaniami, cały proceder.

Czy prezesi oszukańczych korporacji i prezes KNF zostaną skuci kajdankami przez panów w kominiarkach i zabrani do kryminału?

Przyjdź i weź czynny udział lub poprzyj nas tylko swoją obecnością!

Musimy odzyskać nasze pieniądze, musimy zmusić organy państwowe do działania!!!

!Uwaga! Wszystkich chętnych do czynnego udziału w manifestacji m.in.
w oryginalnym happeningu podczas pikiety, prosimy o bezpośredni kontakt w prywatnej wiadomości.

Celem zgromadzenia jest zwrócenie uwagi opinii publicznej na trwający ponad 10 lat proceder, w którym firmy ubezpieczeniowe zamiast sprzedawać ubezpieczenia, oferują „pod płaszczykiem” ubezpieczeń produkty inwestycyjne tzw. polisy na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym. Produkty tego rodzaju, sprzedawane masowo na polskim rynku prowadzą do bezprawnego pozbawiania tysięcy ludzi pieniędzy, często oszczędności życia. Przy skali tego zjawiska, afera „Amber Gold” wydaje się niewiele znaczącym incydentem. Prawomocne wyroki sądowe wszystkich instancji (w tym Sądu Najwyższego), stwierdzają, że ubezpieczyciele rażąco naruszali i nadal naruszają interesy klientów i bezprawnie zagarniają należące do klientów oszczędności, poprzez stosowanie „opłat likwidacyjnych”. KNF nie widzi w tym żadnego problemu. Dlatego celem zgromadzenia jest również zamanifestowanie i publiczne wyrażenie sprzeciwu wobec działań Komisji Nadzoru Finansowego, które sprawiają wrażenie zorganizowanego lobbingu na rzecz ubezpieczycieli.
STOP OSZUKAŃCZYM polisolokatom!!! Przyjdź na Ogólnopolską Manifestacje pod KNF Odzyskajmy NASZE pieniądze!!! Drodzy Poszkodowani oraz Sympatycy naszych działań, 18 WRZEŚNIA o godz.12.00 pod siedzibą Komisji Nadzoru Finansowego w Warszawie (ul. Plac Powstańców Warszawy 1), nasze Stowarzyszenie organizuje manifestację przeciwko tzw. OSZUKAŃCZYM polisolokatom. Zademonstrujemy, co należy zrobić z firmami ubezpieczeniowymi sprzedającymi oszukańcze polisy oraz KNF-em kryjącym, pozorowanymi działaniami, cały proceder. Czy prezesi oszukańczych korporacji i prezes KNF zostaną skuci kajdankami przez panów w kominiarkach i zabrani do kryminału? Przyjdź i weź czynny udział lub poprzyj nas tylko swoją obecnością! Musimy odzyskać nasze pieniądze, musimy zmusić organy państwowe do działania!!! !Uwaga! Wszystkich chętnych do czynnego udziału w manifestacji m.in. w oryginalnym happeningu podczas pikiety, prosimy o bezpośredni kontakt w prywatnej wiadomości. Celem zgromadzenia jest zwrócenie uwagi opinii publicznej na trwający ponad 10 lat proceder, w którym firmy ubezpieczeniowe zamiast sprzedawać ubezpieczenia, oferują „pod płaszczykiem” ubezpieczeń produkty inwestycyjne tzw. polisy na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym. Produkty tego rodzaju, sprzedawane masowo na polskim rynku prowadzą do bezprawnego pozbawiania tysięcy ludzi pieniędzy, często oszczędności życia. Przy skali tego zjawiska, afera „Amber Gold” wydaje się niewiele znaczącym incydentem. Prawomocne wyroki sądowe wszystkich instancji (w tym Sądu Najwyższego), stwierdzają, że ubezpieczyciele rażąco naruszali i nadal naruszają interesy klientów i bezprawnie zagarniają należące do klientów oszczędności, poprzez stosowanie „opłat likwidacyjnych”. KNF nie widzi w tym żadnego problemu. Dlatego celem zgromadzenia jest również zamanifestowanie i publiczne wyrażenie sprzeciwu wobec działań Komisji Nadzoru Finansowego, które sprawiają wrażenie zorganizowanego lobbingu na rzecz ubezpieczycieli.
Lubię to!Lubię to! · · Udostępnij · 2712

Maciej Gorlice, Alicja Krusenstern, Marek Obraczka i 24 inne osoby lubią to.
2 ponownych udostępnień
Edmund Lisiewicz
Napisz komentarz…
Magda Motyl Kotwica Stop pseudodoradcom!
Lubię to! · Odpowiedz · 28 min

Kazik Mazik changed his profile picture
8 godz. ·
Zdjęcie użytkownika Kazik Mazik.
Lubię to!Lubię to! ·

Edmund Lisiewicz
Napisz komentarz…
Lubię to!Lubię to! · · Udostępnij
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-06-24
Żródło: Gowork.pl
Radom
(mazowieckie)
Poszukujemy na  Asystentki Oddziału w Open Finance S.A. Umowa na zastępstwo na pół etatu plus prowizje przy pomocy we wnioskach kredytowych doradców. Stanowisko nie wymaga kontaktu sprzedażowego z klientem, tylko obsługa biura, dokumentów i pomoc doradcom. Przy wyborze kandydata istotne będzie doświadczenie w pracy w instytucjach bankowych (kontakt z dokumentacją kredytową). Miła aparycja, biegłość w obsłudze komputera i
zdjecie uzytkownika
miś - 2014-08-29 20:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ArturAmstaff - 2014-08-29 17:14:41]:
CZYTAŁAŚ AŻ 3 RAZY TO JESTEŚ CIEMNA JAK BUT NATOMIAST W PRZYPADKACH OPISANYCH DOT POLISOLOKAT NIE DAWANO KOMPLETU DOKUMENTÓW WIEC PAJACU SPADAJ NA DRZEWO I NIE ZABIERAJ GŁOSU JAK NIE WIESZ O CO BIEGA
zdjecie uzytkownika
Piotr Szymański - 2014-09-01 23:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [komar - 2014-06-29 15:20:00]:
Szanowny Panie,

Pana wpis dotyczy firmy Getin Bank, a to jest wątek o Open Finance. Ja natomiast jestem pracownikiem i przedstawicielem Open Finance. Jeśli mógłbym Panu pomóc w kwestii współpracy z naszą firmą, pozostaję do Pana dyspozycji.

Pozdrawiam, Piotr Szymański
Online Ekspert Open Finance
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Open Finance
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski