brak logo

Kadry Cargo

Gdynia

Opinie o Kadry Cargo

j 2015-01-03 01:58:57
nowe umowy... och jak dobrze teraz wreszcie można zarabiać jeszcze mniej...
2
edek 2015-01-11 23:34:48
A co do nowych umów to tak jak zawsze mniej i co dalej robic za grosze
edek 2015-01-12 14:44:46
Zobaczymy jak będę teraz ludzie pracować za nowe stawki wychodzi mniej więcej -3 złote do godziny życzę milej pracy !!!!!!!
sztauer 2015-01-14 12:03:16
juz nie ma kadr,teraz jest firma CTO Sp.z o.o. (cargo terminal operator spólka na Polanki )zycze powodzenia.
Stawki juz nizsze głodowe za ciezka prace.
polecam te firme
2
być może przyszły sztauer 2015-01-16 22:53:09
Kolego jakie teraz stawki oferują sztauerowi?
sztauer 2015-01-19 08:32:30
9 złotych brutto
1
niedoszły sztauer 2015-01-19 09:58:26
Ludzie, powariowaliście: pracujecie w porcie przy kontenerach za ok 7 pln na łapę???? To już więcej zarabiają ludzie na kasach w markecie!!! Szanujcie się!
Lew_Król 2015-01-20 13:40:02
Na wszystko trzeba uważać i najlepiej sprawdzić pracodawcę osobiście. Nie jest to jakiś wielki problem bo wszystko jest transparentne. Niestety jak zwykle w internecie, pojawiają się tu opinie również konkurencji i wiadomo, że nie będą one przychylne. Na rynku brakuje fachowców a tutaj zdecydowanie zatrudnia się profesjonalistów.
Żona 2015-01-20 17:09:31
Panowie!!!!!
Jeśli teraz wspólnie nic z tym nie zrobicie, to niestety będziecie pracować cały czas za takie stawki. A za rok pewnie za jeszcze niższe. Praca ciężka w wekendy, święta, bez ZUS-u, brak urlopu. Do czego to zmierza??????
Proponuję okażcie się prawdziwymi facetami i zbierzcie się wszyscy i odmówcie pracy.
Indys 2015-01-21 17:50:48
Dokładnie zgrajcie sie razem i zrobcie protest! Pracujecie jak woły za śmieszne stawki, a Koń nawet nie daje Wam posiłków regeneracyjnych...dla mnie to jest sprawa dla PIPu ale problem w tym, ze PIP sie zapowiada z wizytą i wtedy wszystko wygląda pięknie..to jest śmiech na sali. Przyjechala do niego ekipa do biura, aby negocjowac nowe umowy-nic nie ugrali. Koń tłumaczył sie tym, ze to Holendrzy narzucili obniżenie pensji a nie on...taaak, na pewno!!!
maks 2015-01-22 12:55:58
świetny tekst.ciekawe kim jesteś -niech zgadnę-jakiś przydupas kusego który chce się podlizać takim tekstem o specjalistach-pewnie siebie też za takiego uważasz .uważaj bo jak będziesz miał palec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u konia za głęboko to nie będzie wiadomo czy to jeszcze ty czy kusy.do reszty-uważajcie na wypłaty bo obudzicie się niedługo z ręką w nocniku.
1
operator gct 2015-01-24 21:15:19
kadry czyli teraz juz cto i kusy na czele to najwiekszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wybrzezu
2
sztauer 2015-01-28 08:08:16
wg ksiegowej z cargo kadry 11.34 to 10,00 netto,czy jest to ksiegowosc kreatywna czy moze ksiegowa niedouczona a moze Kon zatrudnia tylko (...)takich "biurowych"fachowców,opryskliwe "panienki"z kijem w tyłku
sztauer 2015-01-28 08:12:01
cadry a teraz CTO to agencja pracy tymczasowej,niestety zadne PIP-y nic w tym temacia nie zdziałają,jedynym wyjsciem jest niepodejmowanie pracy
edek 2015-01-28 11:52:27
Ja widac praca wre i tak ludzie chodzą do pracy czy maja 17-19 złotych to teraz 9-12 tez robią śmiechu warte
Don 2015-02-05 08:28:38
9-12 zł brutto mam rozumieć ? Jakim cudem ta "firma" jeszcze prosperuje ? Ludzie zacznijcie szukać intensywnie innej pracy. W Kadrach może i ciężko nie jest, ale jak się zasiedzicie w tym bagnie, to się to w przyszłości na Was zemści i to w niedalekiej przyszłości. Olejcie koński wyzysk na śmieciowych warunkach, tak jak ja to zrobiłem już dawno temu. Mam nadzieję, że Kadry Cargo, czy jak się oni tam teraz nazywają szybko upadną, ale ich upadłość zależy już tylko od Was. Do dzieła ! Znajdźcie chwilę na refleksję zamiast tłuc po 300 h w miesiącu, a teraz to już pewnie po 350. Pozdrawiam Panowie i powodzenia życzę na rynku pracy !
1
Don 2015-02-05 08:48:29
I jeszcze jedno. Mam nadzieję, że wykażecie się ambicją, która pozwoli Wam znaleźć normalną pracę. Bo teraz siedzicie na kei w tej budzie jak za przeproszeniem zwierzęta, w brudnych, przemoczonych od śniegu/deszczu, osmolonych i podartych kombinezonach. Mam nadzieję, że nie uważacie, iż tak powinno wyglądać wasze zawodowe życie i coś zrobicie w tym kierunku aby to szybko zmienić. Praca w kadrach jest dobra dla studenta, który latem jak pogoda dopisuje powpada sobie jak mu się chce podorabiać kilka złotych żeby mieć na fajki, bronka i randkę z dziewczyną, ale większość z Was to ludzie w poważnym wieku z rodzinami na utrzymaniu !
2
sztauer 2015-02-09 20:11:54
Popieram, uciekajcie jak najdalej od tych złodziei. nie ma sensu pracować po 300 godzin miesięcznie...
2
kill 2015-02-17 13:20:22
Zaluje ze przed wyjazdem nie przeczytalem opini na temet pracy w tej firmie.teraz jestem z holandii zdaje juz tydzien jakies testy ktore na szkoleniach tez zdawalem w polsce siedzie juz tydzien bez roboty z koordynatorem brak kontaktu kompletna paranoja .nie moge zjechac bo czeka mnie kara za zerwanie umowy pracowac tez nie moge bo co chwile wymyslaja co innego i siedze jakw jakims obozie lub wiezieniu zaluje ze nie przeczytalem tych opini przed wyjazdem.
koleś barana 22 2015-02-18 20:41:50
kadry cargo czy cto to ci sami złodzieje głodowe stawki i brak szacunku do pracownika zaraz i z DCT poleci na zbity pysk za swoją pazerność
Jaro 2015-02-22 14:07:55
Kadry to sid.
1
odwazny 2015-02-24 10:35:13
Pisze z holandii siedzimy i czekamy na robote juz 2 tydzien sciagneli nas tutaj z polski do pracy podobno, pracy jak narazie nie ma nam pieniadze sie koncza nikogo to nie obchodzi koordynatorzy kazali nam do siebie nie dzwonic. Czakac to wszystko co mamy rutaj ro ic i jesc tynk ze scian albo po smiernikach grzebac. Jakas paranoja!!!! Do kraju tez nie mozemy zjechac bo trzeba miec za co a gdybysmy jakims cudem zjechali to na miejscu czeka nas 1000 euro kary za zerwanie umowy...plakac sie chce...
2
Jaro 2015-02-26 13:40:05
Jak chcesz pracowac w kadrach to zglis sie do Psychiatry bo cos jest z tobo nie tak przecierz to sa zaklamane D.
2
sztauer CTO 2015-02-26 15:10:45
Nowy forma wyzysku nowych pracowników CTO to 2-tygodniowe szkolenie. dosyć że i tak zarabia się grosze i na początek trzeba samemu opłacić badania, kupić obuwie ochronne i z pierwszej wypłaty ściągną kasę za ubrania to jeszcze dwa tygodnie szkolenia (pracy) za darmo i wypłata po dwóch miesiącach!!! Śmiech na sali...
4
pracownik 2015-03-09 14:10:38
Jako Wasz gospodarz napiszę tylko parę słów.
Do pracy jako sztauer przychodza ludzie mało ambitni. Nie rozumiem jak można jeebać za 9 zł netto niczym ten śmieć na czopach w deszczu w śniegu.
My jako ekspedytorzy mamy co prawda wyższe stawki ale nie rypiemy po 20 godzin bo takie macie zmiany albo po 24 jak pan M. bo to jest chore. Nie szanujecie siebie więc nie oczekujecie że będziecie szanowani.
Gazela - chłopak niepełnosprawny biega po keji a ma nogi jak wieża Eiflla.
Nigdy w życiu nie przyszedłbym jako sztauer z takimi nogami. Jesteście wspaniałymi wspolpracownikami i bardzo Was szanuje jako ludzi ale stać Was więcej.
Idzcie do makdonalda i macie 9.50 zl netto i tam nie ma konia.
Gadacie jak to ciężko i musicie po 300 godzin robić a kto Wam kazał te kredyty brać... trzeba bylo się uczyć jak lider P.
1
edek 2015-03-17 09:10:57
Mamy lkk i robi sie ciekawie
edek 2015-03-21 01:04:26
Nic nie jest polacalne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszust trzeba nazywać rzeczy po imieniu nie polecam nikomu firmy ktora prowadzi krzysztof k
ktos 2015-03-21 23:23:11
gospodarz.. ciekawe, który śmieje się z ludzi niepełnosprawnych... Patryk?
Paweł 2015-03-23 15:58:13
Kurcze chłopaki szkoda mi Was, kiedyś pracowałem na terminalach jako sztauer i do pracy chodziłem z przyjemnością. Lata 2005-2010. Pozdro dla Macka Sz , Andrzej W, Barna, Pawła C, Czeska i wszystkich których nie wymieniłem .
Juro 2015-03-25 19:50:12
Kadry za granico to jeden wielki syfoszukujo majo robola w D jak cos ci sie stanie w pracy to wywiozo za brame i radz sobie sam takie so kadry ludzie zal mi was.
Juro 2015-03-29 14:29:34
Wierzyc kdrom to boga opuscic a ,zwlaszcza zlotoustemu co usta otworzy to klamie wszystcy tam so siebie warci i nie ma na nich sily.
Don 2015-03-29 15:18:22
Nadgodziny 150 % ? Człowieku, w Kadrach pracujesz na śmieciowej umowie, oficjalnie jako roznosiciel ulotek. Czy przepracujesz 100 godzin, czy 330, jak niektórzy zresztą robią, to dostajesz i tak sztywną stawkę ( za moich czasów wynosiła ona 10 zł netto ). Na szczęście znalazłem normalną pracę i od dawna nie mam nic już do czynienia z tą krzakowatą pseudo firmą, którą zarządzają po prostu najzwyczajniej w Świecie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tak więc jak chcesz być oszukiwany, mało zarabiać, mieć oficjalnie odprowadzane jakieś groszowe składki i za każdym razem mieć kłopot przy odpowiednim naliczeniu Twoich przepracowanych godzin przez bardzo "kompetentne" Panie z Biura na Polankach, to zapraszam. Pamiętaj, Koń to pe**ł, więc i Ciebie chętnie wydyma. Z tego co się orientuję, to Kadry teraz pozyskują ludzi do pracy za pośrednictwem Urzędu Pracy - to się nadaje na artykuł do gazety i reportaż do telewizji ! Dziwię się tylko Firmie DCT, rzekomo poważnego gracza w swej branży, że współpracuje z taką agencją. Wstyd dla Firmy DCT, że mają w du*pie tak poważną sprawę, bo w Kadrach poza normalnymi osobami pracowały też delikatnie mówiąc chore na umyśle choroby, albo takie, co przychodziły do pracy pod wpływem alkoholu bądz też innych środków odurzających. To prawdziwy skandal, bo w końcu praca na Terminalu jest jakby nie patrzeć niebezpieczna i trzeba ją wykonywać poważnie, jaka by ona nie była. Zresztą, pracownicy DCTu też nie lepsi - co niektórzy oczywiście. Pózniej dochodzi do tragedii, miesiąc refleksji, wzmożonych kontroli, po czym wszystko wraca do stanu pierwotnego, czyli zachowań takich, że przypomina to szkolną wycieczkę z młodzieżą z gimnazjum nad którą nauczyciele nie panują, a nie profesjonalny zakład pracy. Terminal może i fajny jak na możliwości Naszego zacofanego kraju, ale ludzie w biurowcu to banda ignorantów ! Jako Pracodawca, zwolniłbym dyscyplinarnie z pół personelu "zarządców".
1
joro 2015-04-06 23:49:49
Kadry byly syfem i bedo
2
mh 2015-04-06 23:52:09
racja
garuch 2015-04-17 18:13:40
W sumie praca nie jest zla. Tylko warunki do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nisko platne niebezpieczne zajecie na zewnatrz i jak dz...wka na telefo. Wyplata x3 i byloby git.
maciek 2015-04-22 17:41:24
no wielkie dzięki za pozdrowienia-Maciek Sz. z tej strony.kiedyś w tej firmie było naprawdę fajnie-koń nas szanował,my jego też.ludzie byli zgrani-po prostu inne czasy ,inni ludzie.na całe szczęście dałem sobie z tą firmą spokój-i żyje lepiej .pozdrawiam starą ekipę.
nowy 33 2015-04-29 21:34:23
SZACUNEK DLA CHŁOPAKÓW Z GDAŃSKA I GDYNI ZWŁASZCZA TYCH KTÓRZY CHODZĄ NA STATEK JESTEŚCIE TWARDZI ALE I WY MACIE SWOJE GRANICE WYTRZYMAŁOŚCI JAK ZAGARNIE WAM STAWKI W CZERWCU TO SOLIDARNIE MUSICIE STANĄĆ !!!! JA STOJĘ POD STATKIEM NA CZOPACH I ZA TE PIENIĄDZE BYM NA STATEK NIE POSZEDŁ BYŁEM RAZ I WIEM ŻE JEST [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] CIĘŻKO !!!!!!
2
sztauer 77 2015-04-29 21:51:55
Masz rację jest ciężko zwłaszcza gdy idziesz na statek i znowu okazuje się że znowu nie ma pełnej obsady !!! Jest to spowodowane pazernością właściciela CTO jak by dał normalne stawki to by ludzie przychodzili do pracy i była by zawsze pełna obsada w rezultacie właściciel traci bo nie bierze kasy za brakujących ludzi a my jesteśmy eksploatowani jak maszyny MĄDRE PRZYSŁOWIE MÓWI PAZERNY DWA RAZY TRACI !!! Jak tak dalej będzie postępował to straci naprawdę solidnych pracowników !!! POZDROWIENIA DLA MAĆKA SZALEWICZA
Letron 2015-04-30 01:44:03
9 zł za godzinę na rękę (umowa na zlecenie), buty kupić trzeba samemu, a za ubranie robocze ściągną z wypłaty. Badania lekarskie robią oni ( koszt 210zł ), jeżeli nie przepracujesz 3 miesięcy musisz oddać za badania. Dodali również, że najlepiej pracować po 12 godzin codziennie. To jest śmieszne by tyle płacono w takim miejscu pracy jak baza kontenerowa.
ko.sta 2015-05-06 02:37:24
Kiedys naprawde bylo fajnie. Jestem ciekaw kto zostal ze starej ekipy jak ruszalo dct. Pierwsze zimy i upalne lata i juz bylo widac kto sie nadaje. Pozdrawiam Konrad.S
Dddddddddd 2015-06-16 19:49:31
owszem jakaś tam praca się znajdzie ale nie liczcie na wypłaty, może i coś tam rzuca jakieś psie ochłapy ale napewno nie w terminie żal żal żal żal BANDA OSZUSTÓW !!!!!!!!!!!
3
no tak,to jest prawda........ 2015-06-23 12:05:35
ale tak szczerze,to gorsi są tzw."dzbany"czyli ograniczony sztauer w osobie pana K.G.morde wydziera,jakis chory psychicznie,do tego brygadzista na gct,rece opadaja,siedzą w pracy codziennie po 16 godzin.długo by mowic o tym co tam sie dzieje.
doświadczony 35 2015-07-10 10:10:25
to bzdura wyzysk i tyle w temacie !!!!!
powod 2015-07-15 19:50:57
nie bede tego komentowal, kto tam byl i pracowal to wie o czym mowie
Tak po przeczytaniu 2015-07-26 10:05:05
Chciałem Wam wyjaśnić jak działa prawo popytu i podaży. Otóż wzajemne zależności między popytem na daną usługę (np. pracę) równoważą się na pewnym poziomie z podażą tej usługi (pracy). Poziom tej równowagi na rynku wyznacza cenę - czyli w przypadku pracy - wynagrodzenie.

Wynagrodzenie moje, Wasze i każdego członka zarządu podlega temu prawu w gospodarce rynkowej. Należy zrozumieć, że członkowie zarządów zarabiają tyle ile zarabiają, bo ktoś im jest w stanie tyle zapłacić. I co więcej, ta osoba - dysponująca pieniędzmi - uważa, że takie wynagrodzenie jej się "opłaci"!
Nie rozumiem więc tego narzekania na "krętaczy i złodziei". Kadra kierownicza w prywatnych spółkach, składa się z ludzi, którzy naprawdę uczą/uczyli się całe życie, jeździli przez kilkadziesiąt lat po świecie, znają 3-4 języki i często poświęcili dla "kariery" rzeczy, których wielu z nas nie chciałoby poświęcić.

Po drugie, to nie jest demokracja. Zdolność zarządzania zasobami ma ten, który jest ich właścicielem (na tej samej zasadzie jak Wy możecie sprzedać swój rower, ale nie kolegi). A właścicielem firm prywatnych są ich akcjonariusze. To oni zatrudniają zarządy, oni im wyznaczają cele, oni ich z tych celów rozliczają. To przed akcjonariuszami odpowiada zarząd, nie przed pracownikami. To nie jest demokracja; spółka Skarbu Państwa - w tym systemie pracownicy nie mają władzy, chyba, że ktoś wprowadza akcje pracownicze, dzięki którym pracownicy stają się współwłaścicielami firmy (ciekawe jakby wtedy przebiegały protesty...). Wracając jednak do tematu akcjonariuszy - jeśli zatrudniony przez nich zarząd nie realizuje postawionych przed nim celów, znajdą kogoś innego na to miejsce. Kogoś kto poradzi sobie, być może o wiele brutalniej.

To taki mały wykład/przypomnienie jakby ktoś zapomniał jak działają duże prywatne firmy. Życzę Wam powodzenia, bo wygląda na to, że jedna i druga strona ma pewne rację i na pewno da się je jakoś racjonalnie omówić i znaleźć kompromis.
1
kaczor 2015-09-21 12:46:42
Wlasnie bylem na spotkaniu w Kadrach ws roboty dla CTO na terminalu BCT w Gdyni. Ogloszenie sugerowalo, ze to praca na etat ale oczywiscie okazalo sie to byc umowa zlecenie. 10 zl netto za godzine w tak ciezkiej i niebezpiecznej pracy to jakis zart. Praca na telefon o kazdej porze dnia i nocy 7 dni w tygodniu, za prace w nocki nie ma zadnego dodatku. To juz nawet kelnerzy maja umowe o prace i dostaja 10 zl za godz ale 1/3 albo polowe czasu odpoczywaja. Wracajac do tematu badania lekarskie 239 zl nieplatne o ile pracuje sie min. 3 miesiace, wniosek jest taki ze zapewne jest duza rotacja i ludzie odchodza przed okresem 3 miesiecy, wiec agencja przycina sobie kase na pozegnanie. Kasa za prace w danym miesiacu wyplacana jest do 25. dnia nastepnego miesiaca, co jest smieszne, bo kazdy pracuje dla kasy i nie chce czekac na nia prawie miesiac. Agencja oplaca ubezpieczenie i placi 200 zl dziennie za rekonwalescencje po nieszczesliwych wypadkach w czasie pracy ale od trzeciego dnia od wypadku. Wniosek jest taki ze to praca niebezpieczna a wypadki pewnie zdarzaja sie czesto. Mysle ze CTO placi dobra kase ale Agencji Kadry, a to oni juz obcinaja stawke o polowe itp. Stary numer. Kiedys w poprzedniej firmie wynajmowalismy agencje pracy do rekrutacji ludzi. Efekt byl taki, ze zarzad placil im ponad 2000 zl na reke za pracownika a ludzie zatrudnieni przez agencje dostawali niecaly 1000 zl na reke. Agencje to najgorsze na co mozna trafic w PL. Uwazam ze praca sztauera za posrednictwem agencji pracy i na umowe zlecenie to zwykly wyzysk. Skoro juz zatrudniaja na umowe zlecenie zeby nie wisiec pracownikowi chocby urlopu jak ma to miejsce w umowie o prace to stawka nie powinna byc 10 zl ale okolo 15 zl netto za godzine jako rekompensata za posiadanie g***ej umowy i braku urlopu. Na chwile obecna podziekuje Agencji Kadry z Gd Oliwy.
Jan 2015-09-22 21:18:10
Idź do Lkk , Hryniewickiego tam płaca wiecej i nie kasują za badania. Poza tym ludzie szanują człowieka po ludzku. Robie z kolega 3 miesiąc i jest ok, kasa na czas, ciuchy ok
Twardziel 2015-09-23 23:20:13
Czy ktoś mógłby napisać, dlaczego pisze, że to ciężka praca? Na czym polega jej trudność? Może po prostu jest zwykłym mięczakiem, któremu się nie chce pracować?
Batman 2016-03-15 11:00:42
witam.

jeśi chcecie sie podzielić opinią o tej firmy to zapraszam na forum
www.grupacon.fora.pl możemy tam przedyskutować wszelakie boleści związane z tą firmą.
just 2016-10-13 22:51:45
Ale może oprócz podstawy @hgy dorzucają jeszcze benefity.
Zostaw swoją opinię o Kadry Cargo - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kadry Cargo