brak logo

Metalplast Karo Złotów S.A

Złotów

Opinie o Metalplast Karo Złotów S.A

anonim 2009-06-17 18:59:37
"Metalplast Złotów S.A." jest to polska firma, lecz działająca na kilu rynkach (w tym niemiecki, czeski, czy ukraiński) zajmująca się produkcją polskich okuć do okien. W tej firmie ukończyłem kurs dla przedstawiciel handlowych.
*** 2011-03-01 15:54:58
dziwne - opinia załogi (produkcja i część biurowa bez "lizusów ") ocenia firmę beznadziejnie: [usunięte przez moderatora], [usunięte przez moderatora]nagminne,[usunięte przez moderatora] bez kultury, kłamstwa, fałsz i obłuda - oto główne cechy , jedyny plus wynagrodzenia na czas
1
anonim 2011-04-09 22:08:06
w firmie dzieje się coraz gorzej, pomysły [usunięte przez moderatora] (o kulturze tych ludzi to lepiej nie mówić) mają chyba na celu doprowadzenie tej firmy do upadku, bo inaczej tego nie można nazwać, w kółko same nakazy i zakazy... nie polecam najgorszemu wrogowi
2
ON 2011-06-07 08:58:46
Nie ma takich słów aby opisać sytuacje jaka tam ma miejsce. Ten [usunięte przez moderatora], który o niczym nie ma zielonego pojęcia powinien już dawno polecieć, ale to koleś ze szkolnej ławki [usunięte przez moderatora]y wiec wszystko jasne. Jesli chcecie zobaczyć [usunięte przez moderatora] składajacą się z ludzi bez wiedzy, doświadczenia, pozbawionych manier i zasad moralnych to musicie się tam pojawić.Pozdrawiam
1
ciekawy 2011-12-12 23:10:25
Witam, firma ogłasza się na portalu branżowym oknonet.pl, że szukają przedstawicieli handlowych, może ktoś napisać więcej szczegółów na temat tej firmy i jak u nich wygląda praca ph ?
Z góry dziekuję i pozdrawiam.
1
aa 2013-11-22 10:33:32
Czy od roku 2011 coś tam się zmieniło na lepsze? Czy nadal sytuacja w/w?
1
Mirus 2014-02-11 18:31:56
To co się obecnie wyrabia w tej firmie przechodzi ludzkie pojęcie.Pracownik jest zmuszany do pracy na kilku maszynach...Co chwila dochodzi do wypadków, O uwłaczających godności zarobkach i traktowaniu pracownika nie będę już wspominał.Pozdrowienia dla Pana Prezesa i BHP-owca...
3
rz 2014-02-14 15:29:01
Wspaniała firma dynamicznie rozwijająca się, tylko kadra zarządzająca z czasów manufaktury , pracownik to cyferka nr ewidencyjny któremu można kazać wszystko i zrobić z nim (usunięte przez administratora)liczy się tylko wydajność i obniżanie pensji , chyba jedyny zakład gdzie w toaletach nie ma papieru toaletowego bo rzekomo kradną , a prezes fajny facet siedzi za biurkiem bojąc się konfrontacji z załogą ważne że szwagier rządzi grupą Kęty to tu mu nic nie grozi przez parę lat rządów swój zakład zwiedził parę razy dobrze że wprowadzają system ERP bo wątpię że wiedziałby co się dzieje na produkcji od swoich podwładnych którzy ciągle uprawiają kolesiostwo sieją się że kto pierwszy nagada prezesowi ten ma rację szkoda tylko że ludzie kreatywni nie mają przyszłości w tej firmie która powoli umiera tracąc specjalistów różnej maści, a na młodzież liczyć nie mogą po wyuczeniu nowego pracownika dostaje on z kopa w(usunięte przez administratora) bo chce podwyżkę taka jest krótka prawda o tej firmie a BHP-owiec to prawdziwy indywidualista wszyscy winni (jak kat) tylko nie firma przecież ludzie to (usunięte przez administratora)
6
Kajo 2014-03-10 13:10:28
Wspaniała firma,jeszcze trochę a będą znakować pracowników numerkami na wewnętrznej stronie przedramienia...Atmosfera w firmie nie do wytrzymania, pełno lizusów którzy dla "dobra Pana prezesa" zrobią wszystko. BHP-owiec to prawdziwe indywiduum pozbawione wszelkich zasad moralnych, za którym przemawia cynizm i obłuda.
11
behapowiec 2014-03-12 18:40:58
Wszyscy jesteśmy behapowcami.
1
Kajo 2014-03-19 11:42:26
A ja myślałem że ludźmi...
2
Kajo 2014-05-28 17:25:43
Jeśli trafisz na produkcje to nie zapomnij wykupić dodatkowego ubezpieczenia wypadkowego...
2
ON 2014-07-12 20:38:20
Nie wiem czy taki osobnik zasługuje na miano człowieka.
2
Bolo 2014-08-15 21:50:43
Witam mam zacząć prace w tej firmie proszę o pomoc czy warto ?? praca umysłowa ale czy to co obiecują na rozmowie wstępnej dotrzymują słowa że doceniają pracownika, stale podwyżki i po okresie próbnym wzrost pensji nawet o 100 % proszę o wypowiedzi na ten temat
1
Zorro 2014-08-20 15:53:05
Na pewno warto. Jeśli osoba pokaże co potrafi to zostanie doceniona. Umowy szkoleniowe, dofinasowanie do studiów. Podwyżki uzależnione od efektów pracy.
1
Xyz 2014-08-20 21:15:12
Są tacy co narzekają, ale ja tam nie narzekam. Mi tam dobrze.
eliasz 2014-08-28 20:32:22
o podwyżce zapomnij ,i tyle .ludzie przychodzą popracują i dają dyla jak najdalej...
4
he he 2014-08-28 20:35:48
gdzie to tak ? pierwsze słyszę,no to ludziska się pchają do Metalplastu.
nik 2014-09-21 00:06:35
brak dofinansowań do studiów.. szukaj innej firmy z perspektywami... gdzie się czegoś nauczysz, a nie rutyny i lenistwa... nic się nie dzieje, firma się cofa przyjmując takich dyrektorów jakich ma .... zajmują się tym co nie trzeba... PAPIERAMI... FIRMA powinna sprzedawać produkt, a nie tylko produkować :),...
2
Tralala 2014-09-25 21:50:52
Dofinansowanie do studiów niby jest ale dopiero przy umowie na czas nieokreślony, czyli najpierw okres próbny, później umowa na rok, a potem na dwa -trzy lata, więc prędzej skończysz studia, niż dofinansowanie. Wymagania z kosmosu, ciągle mieszanie się tych z góry w Twoje kompetencje. Jak się nie spodobasz -a czasem chodzi o najmniejszą "pierdołę" to nawet nie wiesz kiedy jesteś zwolniony. Jedyne co się chwali to wypłata na czas.
Tralala 2014-09-25 21:54:38
Jeszcze trzeba dodać: brak szkoleń i brak możliwości rozwoju. Sam rozwój firmy stoi w miejscu. A do konkurencji nam bardzo daleko. To tak jakby ktoś teraz proponował Ci telefon klasyczny, gdy możesz mieć smartphone.
mmmmm 2014-12-20 21:59:55
Wypłata to temat tabu, najczęściej najniższa. Zależy jakie stanowisko
1
pracownik84 2015-07-14 23:29:02
A teraz co sie tam dzieje. Nie ma juz mistrzow,zrobili leaderów na wzor phillipsa w pile.Leader teraz traktuje pracownika jak śmiecia ale nie kazdy. Zwalniaja na potęgę jak cos sie nie podoba.Gdyby mogli placili by jeszcze mniej a wymagali więcej. Zaczyna sie robic mobbing i juz widnieje inf na tablicy ze związkowcy wyspali pismo do pip-u ze tak traktują ludzi na montażu. Któregoś dnia babka stalą nad pracownikiem i liczyla ok zrobila pozniej awantura. Studentów na 10 dni zatrudnili i jak sie wykażą to zostaną. Chcą aby pracownik 2 etaty robil za najniższa,poszanowania pracownika żadnego.czasami tez do toalety latają za pracownikiem czy aby za dlugo nie siedzial nie wspomne ze wielki problem robia tez z wyjścia do toalety. Niestety to nie klamstwa a prawda.tez szukam innej pracy bo w takich warunkach nie da sie pracować...zastanowcie sie dwa razy no chyba ze ktoś nie ma naprawdę perspektyw bo romb byly metalplast to kolchoz
2
Były_pracownik 2015-07-23 15:22:18
Kiedyś w Metalplaście pracownik był ceniony, szanowany i miał swoje prawa.Obecnie pan prezes i jego poplecznicy stworzyli w tym zakładzie Obóz Pracy.Pracownik fizyczny jest nikim i można z nim zrobić wszystko...PIP w Pile nic tu nie pomoże,pan Bhp-owiec już się o to postara...
3
Były_pracownik 2015-09-14 10:45:08
Zatrudnij się,a może jesteś w Klanie...Wtedy zobaczysz czy ta opinia jest "powieszchowna"- ortografia się kłania... Gdybym chciał wymienić wszystkie przykłady trzeba by było chyba założyć oddzielny wątek.Poczytaj sobie inne komentarze, jest ich trochę...Czy one są też nie wiarygodne i bezwartościowe???
3
tipo 2015-10-09 22:01:59
uno, albo jesteś z kierownictwa, albo nie wiesz o czym piszesz.Rotacja pracowników w spółce jest ogromna.Ludzie młodzi popracują trochę i uciekają stąd jak najdalej.Jeśli odpowiada Ci mobbing i niewolnicza praca to się zatrudnij.Ogłoszenie w PUP jest cały czas-tylko brak chętnych.Wiec nie pisz głupot że nikogo do pracy nie poszukują!
kris 2015-11-16 17:56:04
witam.Czy mozecie napisac jak wyglada praca przedstawicele . pencja , auto słuzbowe , regiony .Dziekuje
taniasiłarobocza 2015-11-23 11:34:14
daj sobie spokój kolego. to Firma bez widoków na przyszłość. na działach rządzą niedouczeni po szkołach zaocznych, takimi się szefostwo obstawiło bo oni myślą że wielką karierę robią i zrobią wszystko czego od nich chcą. Idą po trupach.
2
84 2015-12-14 17:41:56
teraz daja wypowiedzenia, do lutego maja zwolnic ok 120 osob tak jak mowili na zebraniu jakis czas temu, sporo maszyn z produkcji sprzedali i beda najprawdopodobniej dostawac material wiec wiecej mobbingu na montazu bedzie, a teraz kolejna sprawa byli i obecni jezeli ma ktos z was umowe o prace na 2 lata i dostanie 2 tyg wypowiedzenie bez przyczyny a jest to z winy pracodawcy bo zwalniaja wiec redukcja etatu to nie zapomnijcie o sadzie pracy bo nalezy sie jednomiesieczna odprawa. A oni nie podaja przyczyny mimo ze z ich winy i umywaja rece a duzo pracownikow nie zna swoich praw :) takze nie dajcie sie oskubac i mozecie sie ubiegac o odprawe wedle prawa pracy do 3 lat od zwolnienia nie z waszej winy :) aa zapomnialbym zwalniaja bo najprawdopodobniej beda chcieli przyjac z pup bo to podobno jakies dofinansowanie do pracownika maja dostac
5
Heniu 2015-12-25 19:17:26
Przy takim zarządzaniu firma chyli się powoli ku upadkowi. Jeżeli na tzw liderów zatrudnia się osoby niedouczone, nie mające żadnej wiedzy technicznej, zatrudniane często z protekcji... to o czym to świadczy.Organizacja pracy dla tych liderów, to pilnowanie aby pracownik za często nie wychodził do toalety i niewolniczo pracował.Panie prezesie nie na tym polega organizacja pracy!!!
Kiedyś Metalplast i jego okucia miały renomę w całej Polsce. Obecnie za sprawą zarządu spółki to już historia.Zdaniem pracowników wymiana całego zarządu mogla by uzdrowić firmę, jednak wtajemniczeni wiedzą że to nie realne.
1
84 2016-01-04 08:18:44
erererre z tego co sie orientuje caly czas trwaja rekrutacje bo nikt nie chce dla nich pracowac wiec sie zastanow dwa razy zanim zaczniesz starania sie o prace tam
2
84 2016-01-04 16:49:32
pączuś tutaj masz wiadomosci z 1 reki, bylem na zebraniu wiec slyszalem co mowili :) stabilne zatrudnienie?? ehehehe w mrowce jest stabilniej :)na ogloszeniach tez moge pisac wiele rzeczy min ze stabilne zatrudnienie co w rzeczywistosci jest wielka fikcja
3
84 2016-01-15 07:40:16
Romek wiesz nikt nie bedzie za ciebie podejmowal decyzji, tez musisz z czegos zyc aczkolwiek jezeli masz mozliwosc innej pracy to bynajmniej ja poszedlbym do tej innej mimo ze ta jest na miejscu jezeli tutaj mieszkasz. Bo w rombie bylym metalplascie wcale nie ma tak stabilnej pracy jak o tym pisza w ogloszeniach ale zachecic potencjalnego pracownika trzeba :). Takze sam podejmij decyzje :)
Net 2016-03-03 16:02:26
Biurokracja w firmie ogromna.Na wydziale trzech liderów do tego szparki sekretarki i sekretarze...To nawet za komuny tak nie było w państwowych zakładach.Panu prezesowi to nie przeszkadza, bo dąży do tego aby każdy pracownik fizyczny miał nad sobą "karbowego" to się nazywa organizacja pracy :)
1
huck 2016-03-29 16:32:36
Za Pani Prezes chyba było lepiej? Pan Prezes z nadania kętowskiego? Z tego co wiem tam jest ok. także może tylko kwestia czasu na poprawę? Trochę cierpliwości ...
1
Misiu 2016-04-24 16:18:48
Jak można pisać takie pierdoły, w tej firmie kobieta nigdy nie była prezesem a obecny preziu to najgorszy w historii Metalplastu. Powyższe opinie piszą chyba jacyś wazeliniarze...
1
Kurczaczek 2016-05-17 17:14:13
Najlepszy zakład pracy w okolicy. Jak pracować to tylko tutaj. Pchać się drzwiami i oknami.
P.S. Tylko tak sobie zartuje
czy warto? 2016-05-23 09:35:20
A jak warunki pracy i płacy pracowników administracyjnych?
Szukają specjalisty ds. personalnych- warto startować????
3
if you know what i mean 2016-07-08 07:52:47
Jak możesz pisać takie opinie o Prezesie. Zdecydowanie to najlepszy Prezes dla pracowników tymczasowych. Dlaczego? Bo nie widać go na firmie. Słyszałem, że nic nie robi i ciągle ćmi fajki w oknie. Dla pracowników tymczasowych to fajnie. Dla tych z dłuższym stażem nie najlepsza perspektywa, bo zarządzanie leży. Rada Nadzorcza nie reaguje - nie wiedzieć czemu.

Co do Prezesowej - no comment. Skąd ona się urwała? To raczej charakter BUFETOWEJ - if you know what i mean
3
realizm 2016-07-22 13:05:38
- najlepsza jak kierownik pakowalni: ledwo po szkole średniej, zero etyki, komunikatywności na poziomie "chociażby" szkoły średniej. Cale życie będzie pakować i zawijać w sreberka okucia. Ponieważ, gdy wyjdzie z hali to może nie poradzić sobie z prostymi funkcjami życiowymi;););)
1
ewka 2016-07-31 11:32:12
Pracuję pierwszy raz w rombie od tygodnia.NIe mam problemu w komunikacji z liderami.Nie ukrywam,że praca jest ciężka.Wcześniej pracowałam nad morzem jako kelnerka po 12 godzin i zarabiałam tyle samo co tutaj.Wcale nie jest tak źle jak piszą niektórzy.Ważne że mogę zarobić na studia.
1
Izuni@ 2016-08-04 18:54:44
@realizm - pleciesz bzdury. Bałam się pracy w Rombie bo opinie są różne lecz od dwóch tygodni pracuję. Na początku szkolenie, badania i ciuchy robocze. Spytali czy chcę pracować tylko przez wakacje czy dłużej. ja powiedziałam, że dłużej więc dostałam umowę o pracę na montażu gdzie nie jest źle. Poprzednio pracowałam na hali targowej w butiku na śmieciówce, musiałam się prosić o wypłatę a za 200 godzin miesięcznie dostałam 900 złotych. Tu pracuję osiem godzin a wypłata ponoć jest zawsze na czas. Liderki wymagające lecz nie ma tragedii. Na początku ten pan od szkoleń powiedział że w razie co zawsze można się udać do lidera lub do niego aby rozwiązać problem i to narazie działa. Jestem narazie zadowolona a widzę że koleżanki co dłużej pracują też (nawet można na fajkę wyskoczyć :-)
1
Jola 2016-08-21 14:01:20
Przestrzegam wszystkich przed Inspektorem BHP w tej firmie. Z pozoru sympatyczny, pomocny a w rzeczywistości zakłamane, fałszywe indywiduum. Ma "układy" w Państwowej Inspekcji Pracy w Pile, dlatego żadna kontrola w zakładzie nie straszna...Parę lat temu kolega miał wypadek w firmie, z tego co wiem inspektor fałszował dokumentację wypadkową i przeinaczał fakty...Kolega podał sprawę do Sądu Pracy .
romek 2016-08-30 12:17:44
Ja na tego pracownika działu konfekcji bym się chętnie załapał, ale zastanawam się czy jest szansa na odpowiednie premie teraz, wiadomo czy coś się teraz pojawi? W sumie o żadnej rekrutacji nie słyszałem, ale w sumie to dobry znak, że dobrze jest między nimi.
1
rybka1 2016-10-31 22:44:12
Beznadzieja! Nikomu nie polecam! No chyba że na stanowisko Prezesa - zdałoby się go wymienić i Panią "Prezesową" też.
4
rybka1 2016-10-31 22:46:49
No tak na studia Ci może wystarczy ale gdybyś miała za tę pensję się utrzymać to... BRAWO!
2
Zostaw swoją opinię o Metalplast Karo Złotów S.A - Złotów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metalplast Karo Złotów S.A