brak logo

Centrum Usług Finansowych

Poznań

Opinie o Centrum Usług Finansowych

anonim 2009-06-17 16:20
Słowa kojarzące się z CUF Sp. z o.o. :solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako niskie.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są pomocni, uprzejmi.
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 1600 brutto.
Najbardziej podobało mi się w CUF Sp. z o.o.: Profesjonalizm i pomoc początkującym.
anonim 2011-05-19 23:11
ahahahaha ale sie usmialam! na jakim Cyprze czlowieku? ;-) skad Ty to wziales? :D az nie chce mi sie pisac nic na temat calej reszty Twojej wypowiedzi bo to jedna wielka kpina :-)
1
gosc 2014-04-03 19:40
Ludzie, czekam już pól roku na zwrot podatku przez CUF i przeczytałam wszystkie opinie na ich temat nigdzie nie piszą pozytywnie. W umowie nie określili do jakiego czasu będzie ten zwrot jednak pani w biurze powiedziała mi ze trwa to 3-4 miesiące. Czy można cos z tymi oszustami zrobić??
6
znudzony 2014-11-21 17:09
W grudniu minie rok od czasu gdy podpisalem z nimi umowe... zwrotu nadal nie ma :(
1
Pomocny 2014-12-17 14:18
Jeżeli chcesz wiedzieć, na jakim etapie jest twoja sprawa w CUF, zwyczajnie zadzwoń lub napisz do tej firmy. Jej dane znajdziesz na ich www: cuf-podatki.pl
Konsultant CUF 2015-04-08 13:59
Szanowny Panie "lysy". Zachęcam do kontaktu bezpośrednio z CUF. Czas oczekiwania na rozliczenie może być bowiem przedłużony przez urząd w wyniku Pana indywidualnej sytuacji podatkowej. Najlepiej zadzwonić do CUF i zapytać. Dlatego przekazuję kontakt do Działu Obsługi Klienta: [+48] 618288102 wew. 2

Konsultant CUF sp. z o.o.
ewka1298 2015-04-09 22:04
A ja jestem zadowolona! Rozliczałam się z pracy w Niemczech. Zwrot dostałam po 4 miesiącach na konto. Nie wiem skąd te negatywne komentarze. Moi znajomi którzy dłużej pracują za granicą polecili mi ich biuro u nas w mieście i się nie zawiodłam. W tym roku też skorzystam z ich usług
psychol 2015-06-09 13:34
chyba kpisz!! za każdym razem co dzwonię to słyszę to samo! (urząd skarbowy w holandii nie informuje nas kiedy pieniadze zostana do pana wyslane.takie procedury psia mać !
1
Aga 2015-07-22 21:10
Mnie rozliczali ponad rok. Za 2013 pieniadze ze zwrotu dostalam poczatek kwietnia 2015, wyliczyli ze 1800zl dostane ale z tego mieli wziasc dla siebie, wiec na konto dostalam 1300zl a wczoraj dostalam pismo ze oni chca 288zl prowizji! ????
1
konsultant 2015-08-11 09:57
Szanowna Pani, najlepiej skontaktować się z firmą CUF i zapytać o niepokojące Panią kwestie. Czas oczekiwania na zwrot mógł być przedłużony przez urząd w wyniku Pani indywidualnej sytuacji podatkowej. Najlepiej zadzwonić do Działu Obsługi Klienta: [+48] 618288102 wew. 2

Konsultant CUF. sp. z o.o.
wkurzona 2016-08-20 18:27
Ja mam problem z Kindergearld, bo dopóki będzie wypłacany zasiłek oni będą pobierać prowizje od każdej wypłacone kwoty.
dse 2016-09-03 23:03
W sumie ostatnio pojawiły się jakieś oferty pracy, ale wiadomo, że jest to związane z ciągłym rozwojem firmy, ciekawe tylko jakich zarobków można się teraz spodziewać.
515274895 2016-10-25 17:07
Poszukuję osób które były rozliczane przez tą firmę w 2011 roku w celu złożenia zbiorowego pozwu
1
Zdenerwowany klient 2016-10-31 11:25
Cuf tak? Śmieszne. ! Na zwrot podatku czekam już 8 miesięcy i co? Owszem po 4 miesiącach dostałem część ... Wzięli sobie swoje 10%.. po miesiącu od zwrotu poinformowali że wystąpił błąd i będzie druga część zwrotu podatku.. czekam kolejne 4 miesiące.. Czek został wysłany.. Nie dość że wezma kolejne 10% swojej części to zwrotu nadal nie ma! Kpina!!!! Gdybym wiedział że ta firma to taki szajs to nigdy w życiu nie poszedł bym tam o zwrot podatku !!! Wyłudzanie pieniędzy i obsługa bezczelna !!
Boski 2016-11-07 14:07
Witam A Ja Mam Takie Pytanie czy to prawda że jezeli pracowałem ww Holandii i Belgi w jednym roku to muszę dopłacać do urzędu Holenderskiego i Belgijskiego co to ma do rzeczy zawsze dostawałem zwrot a teraz dopłacać i dodam że w a Polsce nie pracowałem na papierach i nie pracuje !!! Smiech na sali orientuje sie ktoś cos na ten temat ?
Roemk 2016-11-23 19:38
Złodzieje mi wyliczyli 120€ zwrotu z czego oni chcą 350zl prowizji, i to mało tego czekałem rok czasu chyba sobie jaja robią nie polecam firmy banda oszustów i nic więcej.
5
Boski 2016-11-23 20:35
Z Jakiego Kraju Ci Tyle wyliczyli ?
Romek 2016-11-24 18:36
Z Niemiec za cały rok pracy
Kamil 2016-12-10 17:03
Romek, zobacz na umowie ktora podpisales ile % z otrzymanej kwoty powinienes zaplacic. Z doswiadczenia wiem ze ludzie pracujacy w danej firmie cechuja sie skrajnym analfabetyzmem matematycznym. Moze byc tak ze po prostu zle Ci wyliczyli I w rzeczywistosci masz mniej do zaplacenia. Ode mnie CUF probowalo wlasnie w taki sposob wyludzic pieniadze. W razie problemu daj znac, chetnie pomoge. Pozdrawiam, Kamil.
2
kamil2 2016-12-25 18:39
Kamil odezwij się na pomagam2016@o2.pl
mam problem z cufem i moze doradzisz.

anonmous 2017-01-22 13:18
Bardziej obiektywnie:
1. zwrot podatku - po 4 miesiącach pieniądze na koncie
2. kontakt - kiepski
3. pan który doradzał, pomagał w jednym z oddziałów w Polsce południowej - niedoinformowany i kłamliwy: zwrot podatku miał byś obciążony 10% (netto, czyli ok 15% myślę? brutto) prowizji dla biura i mówiąc to zapewniał, że jest to CAŁKOWITY KOSZT. Po przeanalizowaniu dochodów i innych dokumentów ocenił, że zwrotu będzie ok 300 euro z czego ok 50 euro prowizji. Ostatecznie, z ok. 250euro zwrotu, dostałem wezwanie do zapłaty 65 euro bez kilku centów. Analfabetom nie jestem, może nie umiem liczyć tak jak oni liczą, jednak 65 euro to wg mnie przynajmniej, to jakieś 27%. WTF?!

Radzę uważać na tę firmę, ponieważ mimo złudy profesjonalizmu, od razu widać że coś jest nie tak. Aktualnie sprawę bada kancelaria prawna, bo z tego co się dowiedziałem to jakiś przekręt nie tylko z prowizją, ale też z kwotą zwrotu..
3
Profi 2017-02-17 17:17
Dla kolegi który niby pracował rok w Niemczech.
Prawie całkowity zwrot podatku przypada ludziom którzy pracowali po niżej 6 miesięcy po za granicami kraju legalnie.
alethia99 2017-02-24 20:00
proszę o pilny kontakt. mam spory problem z tym biurem.
marysia 2017-03-13 08:48
Może nie dostał Pan wysokiego zwrotu podatku, bo zapłacił Pan mało podatku? Ludziom się wydaje, że im się coś należy. A przecież w Niemczech są różne klasy podatkowe i różne progi podatkowe. Jak pracodawca za mało odprowadzał, to potem pracownik musi dopłacić. A jak był niski zwrot, to znaczy, że więcej się nie dało odzyskać. Przecież skoro pobierają prowizję procentową, to zależy im na jak najwyższym zwrocie.
Anna 2017-04-12 15:11
I ja mam również problem z tą firmą bardzo proszę o pomoc na kieltyka.anna@gmail.com
Alicja 2017-04-12 15:23
@Anna, jaki masz problem z firmą?
Zostaw swoją opinię o Centrum Usług Finansowych - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Usług Finansowych