brak logo

Łabimex Sp.z.o.o.

Przemęt

Opinie o Łabimex Sp.z.o.o.

Bebunia 2011-05-17 18:42:14
Witam, zaczynam od poniedziałku pracę w tej firmie. Z początkowych moich rozeznań... zapowiada się ciekawa, pełna wyzwań, i dobrze płatna praca u bardzo solidnego pracodawcy. Pozdrawiam wszystkich i polecam tego pracodawcę.
1
Majak 2011-12-21 11:18:35
Polecasz mimo tego, że nie pracowałeś jeszcze wtedy? Dziwne!
zorro 2012-04-25 00:44:32
najniższe wynagrodzenie,pracowałem tam kilka dobrych lat.zero szacunku dla pracownika,szczególnie przez wielką panią Kingę.zarobek 1500 na 10 godz.dziennie.żadnej podwyżki od kilku dobrych lat.Sam PREZES samolot zmienia a dla pracowników nie ma na podwyżkę.Najwięcej oni protestowali jak miała powstać firma na 400 miejsc pracy,a teraz zatrudniają pracowników z Ukrainy i z Nepalu tania siła robocza.
Roki 2012-04-27 15:22:14
Ale wiochą zaleciało i lizustwem.Napewno ktoś z rodzinki to pisze.Nie dajcie się nabrać!!!Pracowałem tam kiedyś .Szok.Mobing to na porządku dziennym!!!Prezesa jak bym chamem nazwał to jeszce chama bym obraził więc tego nie uczynię.Jedna wielka porażka.Tylu bardzo dobrych pracowników już z tamtąd odeszło.ZASTANÓWCI SIĘ ZANIM SIE ZDECYDUJECIE!!!Szkoda zdrowia i pieniędzy na lekarza
Bolo 2012-07-31 12:52:27
Normalna firma prywatna działa w warunkach silnej konkurencji na rynku. Płaca jak u wszystkich pozostałych. Dla niezadowolonych proponuje omijać z daleka. Nie słyszałem o przymusie pracy w tej firmie. Pracowałem w tej firmie długo i znam właścieli BARDZO NORMALNI
Bolo 2012-07-31 13:06:13
Z zawiści i nienawiści ludzie są gotowi obrażać wypisywać bzdury Wystawiają sobie sami świadectwo poziomu umysłowego. Nie podoba ci się –nie pracuj Jest to Firma, która na rynku daje sobie radę ponad 20 lat działa w trudnym segmencie –Przetwórstwo Spożywcze i produkują produkty, które sprzedają nawet poza Europą. Każdy, który potrafi tylko obrażać też –przerabia tyle, że własne żarcie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Sądzę, że stać właścieli na zamknięcie i dobre życie z oszczędności.
Bebunia 2012-07-31 13:29:14
Długo nie pracowałam, ale nie zgodzę się z opiniami negatywnymi!!!
Wszyscy pracownicy biura odnoszą się z szacunkiem do pracownika. Pensji nie miałam złej, zawsze na czas wypłacali, i nie rozumiem po co tu oczerniać pracodawcę. Mimo mojej zaledwie kilkumiesięcznej pracy w Łabimexie, bardzo mile wspominam Pracodawcę, oraz grono ludzi z biura. Serdeczne pozdrowienia dla Was, i nie przejmujcie się nędznymi komentarzami. [usunięte przez moderatora] z Warszawy
1
Były pracownik 2012-08-03 14:04:18
Pracowałem w tej firmie kilka lat Odeszłem chciałem sobie poprawić, trafiłem z deszczu pod rynnę. Znam doskonale realia firmowe Łabimex. Dziwiłem się i sygnalizowałem kilka razy właścicielom Łabimexu są zbyt ufni do pseudo pracowników. Pracowali tam za moich czasów zwykłe,, lesery’’ szczególnie w terenie a i na hali widziałem też podobnych leni śmierdzących. Ceny produktów na rynku systematycznie spadają hurtownie plajtują masowo o zapłacie za towar nie ma mowy. Sieci –Markety pierwsze ..cena..cena ( dziś cena zbytu produktów jest taka sama jak 7 lat temu ..a koszty..Sytuacja z tego co wiem dla firm kosmicznie trudna. Pracownicy mają zerowe pojęcie o problemach firmowych. Swego czasu zadałem sobie trud –śledzenia kariery pracowników którzy odeszli z Łabimexu Nikt kogo znam nie zrobił kariery w innej firmie. Wstyd im prosić o ponowne przyjęcie. Słyszałem o pracownicy która obkolędowła wszystkie okolicznie firmy w Łabimexie pracowała ok. 10 lat po kolędzie w kilku firmach po max 3-6 miesięcy. Dziś pracuje w pieczarkarni. Były handlowiec z Łabimex w szkole za 1300 zł Odejście jest rzeczą normalną każdy łudzi się że sobie poprawi. Obcokrajowcy pracują i są zadowoleni uśmiechnięci szczerze Pracownicy miejscowi kłaniają się szefowi trzymają palec w [usunięte przez moderatora] a z zawiści z tyłu wbili by nóż w plecy Słyszałem kilka takich wypowiedzi fałszywych lizusów. Zdrowia życzę wszystkim którzy zle życzą firmie rozumu wam nie przybędzie. Jedna firma w których pracowałem po odejściu z firmy Łabimex padła zero odpraw pozostawili mnie bez środków do życia. W drugiej zwolnili mnie z dnia na dzień bez słowa. Teraz pracuję za 1700 zł na dojazd tracę ok. 2 godz i 400 zł pozostaje 1300 zł ( praca + dojazd ok. 10 godz) Doceniam waszą trudną pracę. Powodzenia życzę wytrwałości w pokonywaniu dużych problemów proszę pamiętać –głupich zawistnych nierobów nie sieją sami rosną.
inteligentny 2014-01-22 22:38:15
w tej firmie liczy sie głownie to jak kto zna sie z szefostwem wieksza uwage przywiazuje sie do tego ile kto donosi szefowi czy pozostalej trojcy wlascicieli iz temu co kto rzeczywiscie reprezentuje swoaj praca w tej firmie
Łabimex 2015-01-14 13:09:39
Rozwijając wątek "praca w dziale sprzedaży to praca dla osób twardych psychicznie"- ex ex- ale bardziej w kontekście wytrwałości w dążeniu do konkretnego celu. W każdej firmie dział sprzedaży/dział handlowy to jedna z najważniejszych komórek dzięki, której też firma może się rozwijać więc samo przez się jest to praca odpowiedzialna. Nie każdy jest "urodzonym handlowcem"- jeśli się chce, to takie umiejętności i predyspozycje można wypracować. Często wypowiedzi opierające się na tezie, że jest to ciężka, stresująca praca czy czarna owca firmy- to wypowiedzi osób, które się po prostu zraziły gdyż tak naprawdę sprzedaż to nie ich miejsce. Dział sprzedaży firmy Łabimex składa się z osób, które nie tylko lubią sprzedaż i się w tym spełniają ale są to ludzie, którzy mają przede wszystkim niestandardowe podejście do klienta, myślą daleko w przód przy budowaniu relacji z Klientem i chcą przyczyniać się do sukcesu firmy a w tym swojego. Takie właśnie osoby zapraszamy do współpracy
Portal Praca 2015-01-18 06:19:51
– Podejmuj wyłącznie pracę legalną. Praca „na czarno” zawsze niesie zagrożenia.
– Korzystaj z usług profesjonalnych pośredników. Poznaj opinie innych osób, które korzystały z ich usług, sprawdź, czy pośrednik ma podpisaną umowę z pracodawcą i czy kierował już ludzi do pracy za granicą. Listę certyfikowanych pośredników znajdziesz na stronie www.kraz.praca.gov.pl.
– Nie korzystaj z ogłoszenia, gdy podano tylko telefon, a firma nie ma stałej siedziby.
– Pamiętaj, że agencja pośrednictwa pracy nie może pobierać opłat za znalezienie pracy, nie może skierować cię do pośrednika zagranicznego. Dowód wpłaty na konto pośrednika nie daje żadnych szans na odzyskanie wpłaconej kwoty za fikcyjne usługi.
– Pośrednik powinien przekazać ci warunki zatrudnienia, a także adres i telefon przyszłego pracodawcy. Skontaktuj się z nim, sprawdź czy w ogóle istnieje i czy oferuje warunki wskazane przez pośrednika.
– Upewnij się, że umowa jest sporządzona na piśmie w języku, który rozumiesz i że zawiera wszystkie niezbędne elementy. Sprawdź, jakie są twoje prawa i obowiązki oraz co oferuje pośrednik i pracodawca. Zachowaj jeden egzemplarz umowy dla siebie.Na zwolnie się z pracy masz 14 dni. Nigdy pracowawca nie może powiedzieć ci że od juta pracy dla ciebie nie ma.Podobnie zachować się musisz ty.



Jan 2015-03-02 20:40:01
Doradzam daj sobie spokój. Wyciągnąć a raczej wynieś kilku próbowało ale zostali przyłapani . Z tego co wiem mają pracowników i nowych nie przyjmują. Szanuj prace którą masz.
frgh 2016-05-12 23:26:47
@w3er masz racje, ale z drugiej strony nie każdy chce pisac o warunkach :P
Zostaw swoją opinię o Łabimex Sp.z.o.o. - Przemęt
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Łabimex Sp.z.o.o.