brak logo

RDZ Architekten

Kołobrzeg

Opinie o RDZ Architekten

Asia 2012-07-19 22:10:58
Świetna pracownia. Bardzo fajny, młody zespół. ( usunięte przez administratora ) prawie cały dzień nie ma. Gdyby nie zmiana stanu cywilnego i wyprowadzka nadal bym z nimi pracowała. Dużo się z nimi i przy nich nauczyłam. Z kolegą erudytą się nie zgodzę bo Cię poznałam osobiście i wiem dobrze dlaczego nie zagrzałeś tam krzesła na dłużej.
AB 2012-11-24 08:43:14
Zawodowo super. Generalnie ciężko. Jak we wspinaczce - popełniasz błąd i odpadasz a jeśli jesteś zbyt słaby to nawet nie zapinaj karabińczyka. Szkoda, że Kołobrzeg taki mały. Chociaż miejscami uroczy. Szczególnie jak się ma rower.
1
obserwatorzy 2012-12-05 17:16:35
Jakby to najkrócej, najcelniej a przede wszystkim najobiektywniej ująć.
Pracownia z ogromnym potencjałem i i mocą przerobową, jednak jest jak Brazylia o której mówi się,( usunięte przez administratora ) Powodzenia zatem wszystkim,( usunięte przez administratora )
ktos spostrzegawczy 2012-12-19 13:30:52
Dlaczego USUWANE SĄ WSZYSTKIE NEGATYWNE OPINIE na temat RDZ(przeważające)? Asiu, kiedy (niby) pracowałaś w RDZ? Jakie jest uzasadnienie usunięcia częsci powyzszej wiadomości(co całkowicie zmieniło jej tresc), a której kopię podaję tutaj:
"Jakby to najkrócej, najcelniej a przede wszystkim najobiektywniej ująć.
Pracownia z ogromnym potencjałem i i mocą przerobową, jednak jest jak Brazylia o której mówi się, że to gigant na glinianych nogach.
W tej pracowni tymi glinianymi nogami jest "sama góra", czyli człowiek od którego wszystko się zaczyna i na którym ( niestety) wszystko się kończy.
Kompletny brak umiejętności socjalnych, całkowita społeczność sprawia, że od początku istnienia tej firmy rotacja pracowników równa się emigracji meksykańskiej ludności na tereny USA.
Wyssane z palca obietnice wielkich i szerokich perspektyw rozwoju osobistego i (a) przede wszystkim zawodowego, kończące się lawiną rozczarowań.

Powodzenia zatem wszystkim, którzy zdecydują się wejść na tę pochylnię"

3) Czy ten wpis usuniecie dzisiaj czy za tydzien?:)
1
Asia vel Ania 2012-12-19 16:50:28
Aniu nie Asiu. Dzięki za spostrzegawczość. Ale kolega coś zgorzkniały?
Powracający 2013-03-24 15:42:49
no a jednak po tak długim czasie przezabawna i prezentująca dziecięcą logikę administracja usunęła wpis :)

ale od czego są kopie ;)

Cóż zatem wychodzi na to, że portal internetowy który miał być skarbnicą opinii pracowników na temat ich obecnych/byłych pracodawców a tym samym i całokształtem o zakładach pracy, stał się PRL-owskim głosem dającym się słyszeć w słuchawce „rozmowa kontrolowana”. Portal internetowy który miał umożliwić wyrażenie swojej opinii o danym zakładzie pracy, a na portalu tym znajduje się ich wiele, który miał być pewnym starterem informacyjnym dla przyszłych i potencjalnych pracowników chyba przestaje spełniać swoją rolę.
Skoro jest to serwis dający możliwość wyrażenia swojego zdania na temat tego czy owego zakładu pracy, to niech tak pozostanie. Jeżeli tylko komentarze zamieszczane anonimowo czy też nie, nie łamią zasad NETYKIETY oraz nie naruszają niczyjej godności osobistej ani żadnych innych praw obywatelskich jakie wynikają z kodeksu prawa cywilnego, to nie powinny być one poddawane cenzurze a co więcej usuwane w całości.
Jak do tej pory, żaden z zamieszczonych na temat RDZ-A komentarzy nie łamał w choćby najmniejszym stopniu przytoczonych przeze mnie, a ujętych również przez administratora w dziale „Regulamin” zasad.
Ale mam 3 teorie na to czemu dzieje się tak a nie inaczej:
1. „Wielki Wódz” ( czytaj tylko Wódz) RDZ-A tak panicznie boi się wszelkiej możliwej krytyki na temat prowadzonej przez siebie firmy, zdając sobie gdzieś wewnątrz sprawę z tego jaka jest prawda, że w jakiś przedziwny sposób wymusza cenzurowanie niepochlebnych mu opinii.
Ale niechaj pamięta Kołobrzeg to mała wioseczka, a fetor psującej się ryby jest nie do zamaskowania.
2. Administrator strony jest przyjacielem „Wielkiego Wodza” i w imię dziecinnie pojętej lojalności wszelkie przejawy obiektywnej czy subiektywnej krytyki odbiera jako atak na siebie samego, odczuwa przeogromny przymus wykazania się jako kastrator wolności słowa.
Na swoją obronę zapewne użyje paragrafu z regulaminu:

„§11 -1. Serwisowi GoWork.pl przysługuje wyłączne prawo ustalania zawartości serwisu, w tym także prawo do jednostronnego, w każdym czasie, usunięcia i modyfikacji treści oraz funkcji serwisu, uniemożliwienia użytkownikowi dostępu do serwisu, zaprzestania prowadzenia serwisu, a także każdej z jego usług, przeniesienia praw do serwisu oraz podjęcia wszelkich dozwolonych przez prawo czynności związanych z serwisem.”

3. Administrator serwisu w zły i niejasny sposób określił w regulaminie oraz w dostępnych funkcjach portalu jego charakter i przeznaczenie. Być może gowork jest portalem z przeznaczeniem do zamieszczania jedynie słusznych i zgodnych z racją stanu ( pracodawca twym jedynym panem) pozytywnych, chwalebnych wręcz gloryfikujących opinii na temat zakładów pracy oraz ich mocodawców. Jeżeli taka jest rzeczywistość to radzę zmienić jeden z buttonów na stronie głównej z „Opinie o pracodawcach” na „Pozytywne opinie o pracodawcach”, lub nieco finezyjnie i z nutką dekadencji „Posłódź z nami”.
I mogą się pojawiać tutaj takie komentarze jak Asi vel Ani/Ani vel Asi ( wszyscy zainteresowani doskonale wiedzą, że Ani) bo mają prawo bytu, bo na tym polega właśnie niezbywalne prawo wolności słowa. Słowa nie łamiącego prawa i godności innych.
Więc Aniu ( przeze mnie zwana Brązowonosą) masz prawo do rozpływania się w różowym stanie idealizmu. Ale pozostaw innym prawo do wyrażania swoich opinii.
A na koniec dodam, że tym wszystkim którzy kiedykolwiek przewinęli się przez tą maszynkę ignorancji jaką jest RDZ-A życzę naprawdę szczerze powodzenia na dalszej drodze.
A tym następnym odważnym którzy podejmą się tam próbować swych sił, życzę wytrwałości, odporności na złudzenia oraz zaplecza finansowego, bo pensja nie tak prędko ;)
2
Donald 2013-04-29 18:45:39
Atmosfera super. Pensje przed czasem;-)))
niedowiarek 2013-04-30 08:04:01
atmosfera jak w kosmosie
jak nie masz kombinezonu ( grubej skóry) to cię rzeczywistość zgniecie

a pensje na czas ale nie dla pracowników :)
Miki 2013-05-01 14:25:52
Czy ktoś może coś konkretnego powiedzieć? Kończę studia i szukam gdzie zaczepić się w Kołobrzegu lub okolicy ale z tego co tu można przeczytać to akurat ta firma nie wygląda najbardziej różowo a wybór w okolicy niewielki. Warto tam zadzwonić?
pit 2014-03-14 18:32:42
co do początkujących to najpierw powinni się chyba nauczyć troszeczkę swojego fachu w praktyce, żeby brać się za bardziej odpowiedzialne projekty
ja-pracowałem tam 2014-03-16 11:18:43
śmiesznie się to czyta... RDZ Architekten to nie pracownia architektoniczna, tylko twórca i zdobywca nagród w makabryłach i koszmarach architektury... żal miasta Kołobrzeg... i ofiar tego niekompetentnego Pana...
2
ja-pracowałem tam 2014-03-26 16:48:58
oczywiście nagród tyle ile wygranych w makabrylach...
-Hosso w Kołobrzegu według tygodnika "Polityka" to arcykoszmar architektury,
-Hosso w Koszalinie zajeła 2. miejsce na makabryłę roku 2008...
jakoś tymi osiągnięciami biuro się nie chwali... nawet nie wrzuciło tych projektów na swoją stronę...

p.s. lucho rozumiem, że starasz się podbudować swoje własne ego i doszukujesz się czegoś dobrego u pracodawcy... ale lepiej dla ciebie i twojego CV bedzie jak zmienisz pracodawce
pozdro
archIKAR 2014-04-02 20:48:48
@ ja-pracowałem tam
pod oboma domami handlowymi Hosso wymieniana jest jako autor pracownia Demiurg, pp. Majewscy. Czy wiesz, co piszesz?
ja-pracowałem tam 2014-04-02 23:33:00
Tak, wiem co piszę.

Nie, będę się już tu udzielał. Wyraziłem swoją opinię. Kto mądrzejszy, ten wyciągnie jakieś wnioski dla siebie.

Narka
1
archlKAR 2014-04-03 22:57:31
HOSSO powstało w 2005 a RDZ w 2008 bo sprawdziłam w ewidzie. Czy mi się zdaje czy coś tu jednak nie gra?
ja-pracowałem tam 2014-04-07 19:36:21
Bez problemu mogę powiedzieć, że nie grają komuś trybiki... Pan (usunięte przez administratora)pracował jako projektant przy tworzeniu Hosso, czym się chwalił oficjalnie w biurze, RDZ nie musiało wtedy istnieć. Przestań już to tak męczyć...
2
aR 2014-04-08 20:46:45
aR
Zgłosiłeś się do pracy bo nie wiedziałeś, że robił hosso a odszedłeś jak się to wydało?
2
Jim Bim 2014-12-22 21:56:36
Buhahahahahahahahahaha... "Też bym się chętnie doweidzieł", "sietutaj", "rpacy", "mzian"... Kogo Pan zatrudnia Panie administratorze? Jak już Pan zmyśla i wymyśla to przynajmniej wiarygodnie...
1
goblinek 2015-03-30 02:01:52
Stronę rdz architekten z kolobrzega ma naprawdę ciekawą, podoba mi się takie podejście, też stąd moje zainteresowanie firmą. Udało mi się jakiś czas temu zakupić działkę własnie w okolicach Kołobrzega i chciałbym tam postawić pierwszy dom i chce żeby był z prawdziwego zdarzenia. ktoś projektował coś włąsnie w architekten żeby powiedzieć czy dają radę nietypowym projektom
adro 2016-05-12 20:33:07
Dzięki temu że kapitał niemiecki @kliper, można zawsze liczyć na to, że pieniądze będą wypłacane w terminie. Kłopotów finansowych nigdy nie mieli. A zatrudniają na umowę o pracę co jest jeszcze bardziej korzystne dla pracownika niż zatrudnienie na umowę zlecenie
Zostaw swoją opinię o RDZ Architekten - Kołobrzeg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RDZ Architekten