brak logo

S.O.S Grupa Polska spółka z o.o.

Modlnica

Opinie o S.O.S Grupa Polska spółka z o.o.

zollo 2015-05-22 10:25
No właśnie ja też pracowałam, przed świetami zostałam beżczelnie wyrzucona nie wiem za co ale pan koordynatorzy są ponad Prezesami z Krakowa, wspólczuję właścicielom firmy za takich pracowników
sos 2015-05-22 12:36
Ja też pracowałam przy sprzątaniu w zeszłe wakacje i faktycznie koordynatorzy brak szacunku dla pracowników,mobing, płacone jest za 4 godziny a pracuje 5 a jak by można to i wiecej. Dziwi mnie milczenie Pani Prezes Ani, tyle się wypisuje a tu cisza.Może ktoś kiedys dotrze do pani Prezes i w końcu zrobi ten porządek z koordynatorami. Ludzi trzeba szanować i wysłuchac co maja do powiedzenia nawet jak pracują jako sprzataczka.Więcej szacunku od czego sie walczy od tego się ginie!!!!!!!!!!
1
wołanie o pomoc 2015-05-22 12:38
Bardzo dobry wpis brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Milla 2015-05-22 13:59
W końcu ktoś się odważył OK , to draństwo co tam się dzieje. Psują opinie firmy jak tak można
NieBądźFrajer 2015-06-07 22:39
Odradzam wszystkim tą firme, choćbyście mieli pod kościołem żebrać nie dajcie się skusić na grosze płacone przez tych wyzyskiwaczy. Jeszcze ten pożal się Boże inspektor... ;] Najgorsza agnecja ochrony w jakiej pracowałem a trochę ich było...
anna 2015-06-23 10:21
Odradzam pracy w tej firmie, pracowałam w Warszawie przy sprzątaniu przy ul. Domaniewskiej, koordynatorzy oszukują, wykorzystują oszukują są okropni. Pracowałem tam 2 miesiące na początku roku i do tej pory nie dostałem wypłaty. FIRMA DO KITU OSZUKUJĄ LUDZI OSZCZĘDZAJĄ NA ŚRODKACH CZYSTOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A jeszcze dodatku p.p.p. koordynator Andrzejek do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pijak jak nie wstyd takiego p.p.p.p wpuszczać na obiekty, chociaż nie lepszy p. SSSSSSSSSSSSSS
qan69 2015-09-02 07:09
Pracowałem w tej firmie zaledwie trzy miesiące i z całą pewnością mogę odradzić zatrudnienie się tam (pracownik ochrony),standardowe praktyki w postaci pokrywania brakujących godzin etatu urlopem ,fałszowanie list do pfronu i niekompetentni przełożeni, jednakże troszkę znajomości prawa wystarczy żeby powalczyć o swoje przeraża jednak to że ci ludzie z którymi współpracowałem boją się panicznie panów pseudoinspektorów i zrobią dosłownie wszystko co im się karze a najciekawsze jest to że ci pseudoinspektorzy opierają się na przepisach które po prostu nie istnieją . Pozdrawiam wszystkich wytrwałych i nie mających wyjścia.
mateo 2015-10-26 14:25
A czy w ochronie dostają jakieś paczki na święta?
mateo 2015-11-02 13:23
Z tego co się dowiedziałem to nic nie dostają.Może to się zmieni poczekamy zobaczymy
ustawa 2015-12-03 20:21
Nowelizacja ustawy o ubezpieczeniach społecznych, której celem jest "ozusowanie" części tzw. umów śmieciowych, została przyjęta przez Senat bez poprawek. Oznacza to, że od 1 stycznia 2016 r. powstanie obowiązek odprowadzania składek do ZUS od wszelkich umów zleceń do wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę.Nowela uniemożliwia też zawieranie podwójnych umów, w taki sposób, aby unikać "ozusowania". Dotychczas unikanie płacenia składek było możliwe przy zawarciu dwóch umów - jednej na niską kwotę, od której odprowadzana była niska składka i drugiej, z wyższą kwotą, która nie była oskładkowana.
3
bbb 2015-12-06 20:40
Jak się pracuje według procedur nikt się nie doczepi ale jak ktoś nadgorliwie wykonuje obowiązki jak Mirosław to tak się kończy. Chce się być kierownikiem i zarządzać ludźmi ciepać książkami. Stwierdzenie o u a bo pp to nie stosowne
nik 2015-12-11 09:28
Zminic tych( usunięte przez administratora )i w warszawie co nic nie robia w zadnej firmie sprzatajacej nie ma po dwoch koordynatorow jeden wogole sie nie pokazuje drugi wiecznie na gazie za co oni biora kase. W koncu firmy u ktorej sw iadczone sa uslugi beda rezygnowac bo juz patrza sie np. Na zachowanie koordynator a wieczornego jak sie odzywa
rekrut 2016-02-16 14:04
Dostałem ofertę w Warszowicach na nkt cables możecie mi napisać jakie warunki i jaka praca tam jest ? jaka atmosfera pracy ?
2
Pinokio 2016-03-22 14:18
najpierw przyjmą cię z umiarkowanym stopniem i wymienią cię na grupę specjalną lub na znaczny !
3
klepsydra 2016-03-26 17:54
uciekajcie od tej firmy jak najdalej !!!! wszystko lepsze niż sos !!! nawet zbieranie złomu z wózkiem !!!
2
Robocop 2016-04-25 08:03
Minęło już parę lat i jak widzę nic się w tej "firmie" nie zmieniło. Dalej bałagan lesera pogania, ciemnymi chłopkami się posługując. Naiwniaków szukających pracy nie brakuje, stąd powód dzięki któremu jeszcze są na rynku.
1
Robocop 2016-04-25 08:12
Praca w/g procedur! Jakich procedur? Jak pracowałem to tzw. procedury zmieniły się cztery razy w roku! Przecież tu procedury zmienia się nim jeszcze zaczną funkcjonować!
taka mala 2016-06-27 05:07
"ja" chyba masz jakies zatargi z tym panem ale tutaj dodaje sie opinie o firmie jak moze mnie ktos wykorzystywac skoro przyjmował mnie dyrektor i mam umowe o prace pracuje i ciesze sie z tego moge smiało polecic ta firme osoba ktore chca pracowac. Wypłata jest na czas w razie gdy czegos nie wiem moge zawsze zadzwonic i dopytac przełozonego atmosfera na obiekcie super nic tylko pracowac polecam z czystym sercem magdalena
3
ja 2016-06-28 11:32
Nie mam zatargu z tym panem,nawet go nie znam tylko słyszałem że pracował na umowę zlecenie w Era i Ekotrade i wielce firmy go skrzywdziły co za biedak ,a teraz krzywdzi biednych pracowników z grupą
sos pracownik 2016-06-29 22:08
a wez sie ogarni czym krzywdzi ze mamy prace na umowe o prace ze gosc jest pod telefonem 24h i mozemy na niego liczyc. Pewnie jestes z tej firmy i chce mu zrobic na zlosc bo upomnial sie o Swoje prawa wiec skoro je lamaliscie to nie wylewajcie tu lez i nie pisz opini bzdurnych o jakims wykorzystywaniu bo wykorzystywac mozna pewne panie w wiadomym miejscu. A od siebie dodam ze strach nie pozwala Ci powiedziec mu to w twarz!!!
1
ja 2016-07-06 18:23
słuchaj nie znam człowieka osobiście tylko zrobił dużo złego w firmie w której pracuję co z tego że podobno wygrał w sądzie jako pracownik a teraz robi to samo z pracownikami jako ich przełożony -gościu leci na kasę ( teraz podobno podał drugą firmę ) za chwilę coś mu się nie spodoba i będzie sądził się z wami
alfaomega 2016-07-08 11:31
no widzisz "ja" siedzicie w biurze i sie nudzicie zamiast robic cos pożytecznego nie znasz go a sie wypowiadasz bądź tak mila i zanim sie o kim badz o czyms wypowiesz to posłuchaj dwóch stron. Skoro wygral w sadzie to brawo skoro łamali prawo to kare powinni ponieść. Ale Ty tylko umiesz pisać i nie podpisywać sie strach nie pozwala.
ja 2016-07-08 14:47
Co Ty alfaomega wypisujesz za bzdury chyba to Ty jesteś J W jak chcesz to się spotkamy i Ci osobiście napluję w twarz jesteś dwulicowym człowiekiem którego interesuje tylko kasa . a nie dobro firmy w której pracujesz Ja w mojej pracuję ponad 10 lat na dwie umowy i na to się godzę
ja 2016-07-08 14:49
nie chce mi się z Wami gadać - jak Wam się nie podoba praca to na budowę zapier....ać
2
usmiech 2016-07-13 22:38
nie wiem jak J W ale ja z chęcią sie umowie lubie proste dziewczyny a za taka Cie mam. Mozna to porównać do sytuacji gdy jeden złodziej ostrzega drugiego złodzieja ze policjant idzie gratuluje. Jak leci na kase to w sosie nie ma czego szukac tutaj tylko
'uczciwością i praca ludzie sie bogaca"
pracownik 2016-07-16 07:39
praca ok wyplaty na czas trzeba tylko robic swoje i nic wiecej wiec ze spokojem polecam prace w tej firmie
2
janusz s 2016-07-18 19:30
wlasnie wazna jest atmosfera a w tej firmie mozna ja znalezc oczywiscie sa tez osoby ktorym nie bedzie sie podobac ale jak sie nie chce pracowac to niestety nikt ich nie bedzie trzymal na sile. U mnie na obiekcie jest fajnie mi sie podoba i naprawde jest fajna atmosfera moze nie rodzinna ale przyjacielska koordynatorzy sa w porzadku inspektor tez jest rowny kasa jest na czas polecam
2
KAPUŚ 2016-09-20 14:01
Praca w "Grupie S.O.S" a w szczególności w Warszowicach,jest przyjemnością,tym bardziej z Kasią na zmianie Kobieta niska wzrostem, ale wielka sercem
5
yet 2016-10-08 16:28
Ludzie koszmar cham bez szkoły nami rządzi niejaki Jacek W i na dodatek jeszcze jako zwykły robol sądzi się z poprzednimi firmami
1
zenada 2016-10-18 22:33
yet 2016-10-08 16:28:20 no widac ze ciagle wielbiciele jego tu sa z innych firm jak nie umiecie zatrudniac ludzi i lamiecie prawo to nie szukajcie sprawiedliwosci na gowork!!! badzcie jak SOS i nie bedzie sprawy moze czegos Was to nauczy ja znam JW ale nie nazwal bym go na pewno ani "robolem" ani tym bardziej "chamem" widac kto tu ma klase a kto jest robolem!!!!
1
3o9 2016-10-19 09:17
czy zatrudnienie jako zwykły pracxownik ochrony a pracownik ochrony z niepełnosprawnością wykazuje jakieś różnice w wysokości wynagrodzenia? odpiszcie proszę
6
Andrzej 2017-02-20 22:07
witam mam pytanie czy firma ma może obiekty nie daleko Skały lub Słomnik?
nikt 2017-03-08 14:25
Rozważam podjęcie pracy na umowę o pracę, ale miejsce takie, że... diabeł mówi 'dobranoc', a ja nie mam własnego środka transportu. Ponadto, rozmowa rekrutacyjna... bardzo niemiła, a zarobek... no właśnie. ILE tam się zarabia na umowę o pracę? I czy płacą systematycznie, terminowo? Czy liczą się z pracownikami? Proszę, niech ktoś odpowie.
nowy 2017-03-09 00:37
dził bylem w firmie grupa sos i pełna elegancja koordynator luz facet konkretny rozmawiało się z nim extra widać ze facet potrafi słuchać ludzi a w dodatku zna się na swojej robocie, wie czego tak naprawdę szuka oby się takich koordynatorów trafiało wiecej
Belmondo 2017-03-21 14:43
Pracowałem w tej firmie jakiś czas i jest ok, kasa jak w tej branży. Praca nie dla leni i kombinatorów. Mój koordynator p. Jacek M, bardzo w porządku facet, najlepszy koordynator jakiego miałem a pracowałem w kilku firmach na śląsku Podobno się zwolnił. Zmieniłem prace ze względu na dojazd. Inspektor p Łukasz M. też w porządku, nic do nie go nie mam, jak wszystko było zrobione to się nie czepiał. Pozdrawiam.
Alicja 2017-03-29 12:14
@nikt, jak przebiegła Twoja rozmowa kwalifikacyjna? Dlaczego uważasz, że była niemiła?
Nowy 2017-04-20 00:48
Swoja rozmowe kwalifikacyjna mialem ok ciekawa atmosfera i ogolnie spoko.a co do pracownikow i obiektow to zalezy na jakis trafisz a naprawde niewpalow nie brakuje, i naprawde potrafia zgnebic czlowieka bo oni wiedza najlepiej skoro maja jakis dluzszy staz na obiekcie to niech to pokaza i wytlumacza ale tego niestety nie potrafia zrobic. Tyle.
1
byd 2017-04-21 05:58
UWAGA!!! FIMA ta ma Problem z platnosciami dla pracownikow na umowe-zlecenie, w ochronie!!!!.........czekam na wyplate!!!
2
Alicja 2017-04-28 14:41
@byd, według Ciebie firma S.O.S Grupa Polska spółka z o.o. ma problem z wypłatą wynagrodzenia dla niektórych pracowników. Co konkretnie masz na myśli? Czy jest to jednorazowa sytuacja, czy pojawia się taki 'problem' częściej?
AGA 2017-05-15 14:14
Ja nie mam dobrego zdania o pracodawcach,kilka razy zdarzyło mi się że Pan Dyrektor skorygował godziny płac (tak miałam powiedziane ,a jaka jest rzeczywistość to nie wiem).Trzeba się samemu upominać o swoje ,bo Pan koordynator olewa .
1
Wredna 2017-05-22 10:01
Pracuje w tej firmie trzy lata i wypłata jest zawsze na czas.
1
pracownik sos 2017-06-22 16:18
A może warto sprawdzić najpierw czy np. komornik nie zajął wypłaty a nie pomawiać od złodziei?
Były chodzi 2017-06-22 16:31
Firma syf jeśli chodzi o Piotrków brygadzista K.s to debil i idiota który zatrudnia tylko tych którzy wchodzą mu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lata po magazynie z papierami jak pan dyrektor a nie umie się porządnie wysłowić . Co do wypłaty to są ciągle obcinane tym co pracują a najgorsi leserzy dostają premie.
byk 2017-07-18 17:40
ja jestem zadowolony i polecam bardzo najlepsza firma nie polecam firmy justus
pracownik ochrony 2017-07-20 16:02
Odradzam pracy w tej firmie. Pomimo, że zakończyłam już pracę w niej do dzisiaj nie otrzymałam umowy, która miała zostać wysłana na mój adres domowy. W rozmowie z sekretarką z Krakowa usłyszałam, że miały przemeblowanie i gdzieś moje dokumenty się zapodziały. Po jakimś czasie jedna z Pań pofatygowała się wreszcie je znaleźć i powiadomiła mnie że już zostały wysłane. Minęły ok 2 tyg i nadal ich nie mam. Zadzwoniłam więc ponownie i słysze, że papiery miał dostarczyć osobiście jakiś pan do Katowic, gdzie mówią iż ich nie mają. Okłamują pracownika, nie szanują. Szkoda tylko nerwów. Pracę rozpoczęłam 22 maja gdzie umowa powinna zostać dostarczona w okresie tygodnia gdzie u mnie już dawno ten termin upłynął. Czekam na wypłatę i rozwiązanie umowy, mają czas do końca tego miesiąca. Jeśli nie dojdzie do porozumienia załatwię to sprawą sądową.
xxx 2017-07-21 14:20
firma nie polecam
pracownik sos 2017-07-24 13:57
tak to prawda był problem z umową - ale temat został szybko wyprostowany, pieniądze pomimo problemów były wypłacone , pani nadal jest naszym pracownikiem - ( przebywa obecnie na L4) kontrola już się w tym temacie odbyła (pip) - bez uwag wszystko wypłacone.
za zwłokę z umową - jeszcze raz przepraszamy
1
Alicja 2017-08-08 09:25
Bardzo dobrze @pracownik s.o.s, że można na forum przeczytać sprostowanie dotyczące zaistniałej sytuacji. Osoby, które szukają informacji na temat firmy mogą w ten sposób znaleźć wytłumaczenie wcześniej zamieszczanych opinii. Odnośnie umów to na jakie obecnie pracownicy mogą liczyć?
pracownik sos 2017-08-09 14:30
Rodzaj proponowanej umowy uzależniony jest od kandydata oraz stanowiska na które kandyduje.
Zachęcam gorąco do analizy ogłoszeń na naszej stroni oraz kontakt z naszymi pracownikami pionu HR.

pozdrawiam serdecznie.

zespół sos
Edek 2017-08-14 17:46
A to dziwne bo też mam problem z umową nawet zaświadczenia o zatrudnieniu na maila nie mogą wysłać a dodzwonić się tam to nieporozumienie
2
Zostaw swoją opinię o S.O.S Grupa Polska spółka z o.o. - Modlnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.O.S Grupa Polska spółka z o.o.