brak logo

Konsorcjum PRGiBSz S.A.

Rybnik

Opinie o Konsorcjum PRGiBSz S.A.

heh 2017-01-26 19:06
10 przyjmuja 20 sie zwalnia zaraz sami bioli zostana haha
2
MO 2017-03-07 06:43
Kartki – bony bądź kupony uprawniające do nabycia określonych towarów w gospodarkach, w których obowiązuje reglamentacja towarów.

W zależności od wariantu kupony te umożliwiają bezpłatne nabywanie tych towarów, nabywanie po preferencyjnych cenach, lub po zwykłych cenach urzędowych.

System kartkowy funkcjonuje zwykle w okresie silnych niedoborów żywności spowodowanych wojną, klęskami żywiołowymi lub perturbacjami politycznymi i ma na celu zapewnienie wszystkim przynajmniej minimalnych racji żywnościowych.

Kartki stosowane były praktycznie we wszystkich krajach Europy w czasie trwania i tuż po II wojnie światowej (najczęściej na zakup żywności i paliwa), ale w większości krajów wkrótce zostały wycofane.

System kartkowy obecnie obowiązuje jeszcze na Kubie i w Korei Północnej. oraz KPRG!!!
KOMUNO WRÓĆ!!!
5
lolo 2017-03-13 15:21
haha dobre no jakby nie patrzec to kartki w PRG to 1/4 pensji, macie zrec tesco value a o kase sie nie pytac
1
ryl 2017-03-15 00:17
z Value to makaron jest dobry ........hehe....
1
SUGowiec 2017-03-17 22:30
Witam

Powiedzcie jak obecnie wygląda sytuacja w Waszej firmie na Brzeszczach i Janinie (czy też na innych kopalniach, piszcie nazwy). Ile można zarobić mając np. rok doświadczenia i kurs Górnika?
W jakiej wysokości i jakiej firmy dają kartki? Sodexo?

Dodam, że Wasza firma szuka nowych pracowników dodając ogłoszenia na pierwszych stronach gazet.

Pozdrawiam
kprg 2017-03-21 18:56
gornik stawka 2100 brutto co jest smieszne do tego premia moze byc 100 moze 300 albo wcale a kartki 20 zl do tesco czyli przezyc przezyjesz ale nic po za tym
1
alejadro 2017-03-22 15:52
dodaja ogloszenia na pierwszych stronach gazet bo nikt w tym syfie nie chce robic albo tym bardziej dojezdzac z rynika do brzeszcz
2
yeti 2017-03-26 10:51
Dokładnie... szukają ludzi na Brzeszcze i ( usunięte przez administratora ).. wie gdzie jeszcze, oczywiście liczą na to że będziesz pracował za półdarmo i o kasę się nie upominał bo wtedy jesteś niedobrym pracownikiem.....
4
Tensam 2017-03-28 13:13
Witam. Jak wyglądają zarobki w kprg?
3
zniszczony przez prg 2017-04-01 22:18
zw zawodowe to biuro turystyczne i to tylko dla wybranych a nie miejsce gdzie można szukać pomocy ubranie robocze co pół roku środki czystości trży i pół kostki mydła na kwartał wypłaty w zależności od starzu nowoprzyjety 1500 zł na rękę chyba że jest premia to 1900 ale nie zawsze jest premia kartki 30 zł za dniowke kartki i jeżeli są premie pod koniec miesiąca ale nigdy nie wiadomo kiedy bo nieinformujom ogólnie niepolecam dla kogoś kto szuka pracy
realista 2017-04-04 11:43
W tych trudnych czasach dla górnictwa, firma płaci należności w terminie. Zarobki można porównać do przygotówek w PGG. Kartki po 30 zł. na dniówkę dla każdego. Możliwość dopłaty za dojazd na dalsze grupy robót. Szkolenia dla pracowników, które umożliwiają podwyższenie stawki osobistego zaszeregowania. Jesteśmy trzykrotnym laureatem nagrody "Pracodawca Przyjazny Pracownikowi" przyznawanej przez Prezydenta RP, na wniosek NSZZ Solidarność.
lech 2017-04-04 12:54
Bułahahaha..... ale ściema.....
SUGowiec 2017-04-04 13:58
Konkrety proszę, jakie dokładnie zarobki? (stawka brutto za godzinę / dniówkę / miesiąc). Na jak długo dajecie umowy?
Jak często wysyłacie pracowników na szkolenia?
górnik 2017-04-05 16:27
Pracuję jako górnik, uprawnienia na ładowarkę zrobiłem w firmie (było nas 11 os.) . Po kursie stawka moja wzrosła o 200 zł. Obecnie 2.600 zł + premia (zawsze jakaś jest). Kartki po 30zł. Dobra atmosfera w brygadzie przodkowej. Dozór ok. Na dzisiejsze czasy z pełną odpowiedzialnością mogę polecić.
górnik 2017-04-05 16:28
Pracuję jako górnik, uprawnienia na ładowarkę zrobiłem w firmie (było nas 11 os.) . Po kursie stawka moja wzrosła o 200 zł. Obecnie 2.600 zł + premia (zawsze jakaś jest). Kartki po 30zł. Dobra atmosfera w brygadzie przodkowej. Dozór ok. Na dzisiejsze czasy z pełną odpowiedzialnością mogę polecić.
totek 2017-04-05 19:50
te kartki po 30 to do tesco?
zniszczony przez prg 2017-04-05 22:35
chcialem się odnieść do tego co napisał realista bo z wieloma zeczami które pisze REALISTA to prawda lecz nie zgadzam się w sprawie organizowanych szkoleń (podnoszenia kfalifikacji )szkolenia zawodowe są BARDZO zadkie no i jednak górnicy z PGG zarabiajom więcej niż w naszej firmie znam kilku chłopaków którzy pracowali kiedyś u nas PRG tera robiom pod PGG dlatego wiem dobrze odnich ze majom większe zarobki
zniszczony przez prg 2017-04-05 22:48
do REALISTA z tom nagrodom firma przyjazna pracownikowi to się wyglupiles
zniszczony przez prg 2017-04-05 23:10
będąc jednak obiektywnym firma prg ma też plusy wysokie bony towarowe 30zl oraz wporzadku dozur można sobie nieprzyjsc do roboty i niezadzwonic po urlop a i tak niewpiszom N
zniszczony przez prg 2017-04-05 23:58
kartki wysokie 30zl kursy bardzo rzadko ale są możliwość podwyżki ze jak górnik który pisał wyżej o zarobku ze ma 2600stawke i ze premia jest bo był czas ze niebylo premi ze dozór wporzadku to wszystko prawda i ze jak ktoś szuka robota to warto spróbować zgadzam się ale wady które wyżej wymieniłem to tez prawda niestety
totek 2017-04-06 15:29
dowiem sie co to sa za kartki po 30
Były PGR-owiec 2017-04-06 21:28
Gratuluje nagrody dla pracodawcy przyjaznemu pracownikowi! Szkoda tylko że nikt nie zauważył że w ostatnim roku z powodu wypłat w dozorze wielkości stawki w biedronce zwolniło się ze 300 osób! Polecam każdemu zdesperowanemu kto ma większe ambicje niż pracownik budowlanki i w razie potrzeby ratowania firmy jest w stanie pracować charytatywnie!
lolo 2017-04-07 13:51
jak tam wyplaty kopidoly ?
hayer 2017-04-07 14:35
Będzie coś na święta???
zniszczony przez prg 2017-04-07 14:47
były prg owiec mówi prawdę
pracownik KPRG 2017-04-07 19:13
No i sprawa się wyjaśniła. Niezadowolony dozór (śmiem twierdzić że wyższy),pisze paszkwile buntuje pracowników, jak tak dalej będzie, to może być problem.
ryl 2017-04-07 19:50
Dozór to tam napewno nie narzeka sztygar koło 5,5 na rękę ma a o tych nierobach nadsztygarach nie wspomnę koło 10 tys mają , ludzi tylko kiwać na kasie potrafią i ciemnote pociskają że metrów nima i premi.
zniszczony przez prg 2017-04-07 23:07
kto buntuje bo nic takiego nie widzę
nie emeryt 2017-04-09 20:14
Następny "inżynier z PRG " zabiera głos w obronie rozjechanej kasty.
zniszczony przez prg 2017-04-12 18:27
mylisz się należę do tej fizycznej halastry jak juz tak dzielisz ludzi
Nieważne 2017-04-17 09:24
Sztygar ma stawkę 3200 brutto :)
zniszczony przez prg 2017-04-20 00:26
sztygar 3200,3400 fizyczny 2200 ,2400
były 2017-04-20 15:53
Tak 3400 stawka i premi3500, inaczj by sie biali tak niepchali do roboty, jeszcze niech im bat dadzą do poganiania
1
zniszczony przez prg 2017-04-22 18:56
są tacy co poganiajom ale są też wporzadku wszystko zależy jakim ktoś jest człowiekiem niema co uogolniac
brz 2017-04-22 23:18
Ty to musisz biała menda być bo tak ich bronisz
ryl 2017-04-28 13:08
No jednak bioły był.
zniszczony przez prg 2017-04-29 01:08
w żadnej firmie górniczej niezarobisz chyba że byłbyś pasi brzuchem z dyrekcji albo kierownikiem robut ,nadsztygarem bądź oddzialowym ostatecznie te firmy wszystkie działają w podobny sposób mydleniem oczu ze sytuacja w najbliższym czasie ma się poprawic"łapiemy powietrze w pluca, podnosimy się pomału z kolan, itp "i tak przez lata
lolo 2017-05-05 20:52
wszyscy wam do gzugu uciekaja haha ;D
Pawulon 2017-05-06 20:21
A GZUG przechodzi do Konsorcjum PRG...hahahahahahahahaha...
qwerty 2017-05-07 22:24
Siema lolo.Mam nadzieję,że jesteś z tych normalnych i nie będziesz czekał na wlocie do chodnika na kierownika :)
qwerty 2017-05-07 22:26
Oczywiście chodziło mi o GZUG hahahaha......
Pracownik 2017-05-10 20:02
Witam wszystkich moja opinia na temat tej firmy jest taka ze chocbym niewiem jak byl zdesperowany to juz bym sie tam nie przyjol firma ledwo zipi wszyscy uciekajom a Prezesi od pluga oderwani brak kultury osobistej zero. To ludzie na dole co pracujom to som na wyrzszym poziomie kultury . Ludzi majom zanic . Naprawde odradzam tom firme
pajac 2017-05-11 16:27
pracuje ktos jeszcze u was czy juz nawet planistki spierdzielily do gzugu haha?
loczek 2017-05-11 18:33
Powiem tak robie na Brzeszczach i z tego co widze ktos chce [taki domysl] zeby ta firma padla. Kasa marna dozor kiepski a ludzie na to wszysko patrza i mysla do jakiej firmy uciekac
rocki 2017-05-13 12:04
czy to prawda że w gzugu kończą się roboty pozyskane bezprzetargowo w KW. Jeżeli to prawda to te przetargowe pozyskane w ROW to masakra.
górnik 2017-05-22 11:05
Cenzura działa, wolno tylko pozytywnie pisać o firmie.....
loczek 2017-05-22 18:10
Jak pisac pozytywnie jak na Brzeszczach premi nie ma a oni chca by ludzie sie starali
knefel 2017-05-23 09:23
Dokładnie bajzel na brzeszczach straszny, dozór z łapanki a karolek mo swój świat , hehehe
loczek 2017-05-23 16:39
Karolek jesst najlepszy hi hi hi
oko 2017-05-24 13:20
Jak ma być dobrze na brzeszczach jak dozór w firmie kprgibsz to ludzie których już w żadnej firmie nie chcą, powywalani z innych firm, sprowadzeni do roli sekretarki potrafiący tylko podać ludzi na markownię i do dyspozytora a załatwić cokolwiek niepotrafią. Żenada i wstyd.
Zostaw swoją opinię o Konsorcjum PRGiBSz S.A. - Rybnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum PRGiBSz S.A.