Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PPHU OKNOHIT SJ

Pracowałeś w firmie PPHU OKNOHIT SJ i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zupka - 2013-11-29 17:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
tak mam od 22 sierpnia pracuje w inter carsie a w oknohicie się cos zmienilo ? co tam wogole slychac
zdjecie uzytkownika
karola - 2014-02-07 22:07:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
a wie ktoś coś może o pracy w biurze w tej firmie? czy też są takie fatalne warunki jak na produkcji? i czy też tak zwalniają często?
zdjecie uzytkownika
Kamyk - 2014-02-17 18:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i rzeczywiście OKNOHIT może być dobrym rozwiązaniem na początek kariery. Chociaż nikt nie pisał nic o zarobkach.
zdjecie uzytkownika
oli - 2014-02-21 19:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Kamyk" co masz na myśli? Bo z tego co tu czytam to brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju ppracownika w tej firmie.. Czyli jak jest z zarobkami?
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-02-27 10:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oli, pewnie Kamyk delikatnie zasugerował, że chętnie przeczytałby jak tam jest z zarobkami, właściwie to dobre pytanie, bo tez interesuje mnie oknohit.
zdjecie uzytkownika
sot - 2014-03-19 20:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
interesuje mnie jak jest tak z zarobkami jak i z innymi sprawami w Oknohicie. Ktoś z Was może podać jakieś konkrety?
zdjecie uzytkownika
soft - 2014-04-09 08:37:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ma poważne zadłużenia, pracownicy są wysyłani na wolne bo nie ma pieniędzy na materiał. Uwaga! jeśli szukacie pracy to omijajcie oknohit, ponieważ lada dzień mogą ogłosić bankructwo...
zdjecie uzytkownika
snekty - 2014-04-25 16:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dodam swoja opinie zostalem zaproszony do firmy na 6rano myslalem ze ktos mi powie jakie sa warunki przyjecia ,czy umowa itd a gosc mi sie pyta czy mam ubranie robocze oczywiscie na dniowke mnie zaprasza bez umowy bez badan bez niczego i tylko smieszne burkniecie wydaje z siebie jezeli chodzi o ile zarobie ,dajcie sobie spokoj gdy ktos zadzwoni z tej firmy do was szkoda waszego czasu no chyba ze chcecie byc (usunięte przez administratora) na jeden dzien i potem papa bez grosza ,sprawa juz zgloszona odpowiednim sluzbom myslalem ze takich firm juz niema ale jak widac zdarzaja sie ,zenujące
zdjecie uzytkownika
rubel - 2014-05-02 12:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@snekty, jak dostałeś ofertę pracy przez ten jeden dzień to sobie poszedłeś od razu? szybko się poddajesz jak na szukającego pracy
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-05-30 15:42:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwszy dzień w nowej pracy zazwyczaj jest najgorszy, dopiero jak sie człowiek wdroży przez kilka tygodni powinien wydawac opinie, czy to w oknohit, czy gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-06-06 23:06:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oknohit poszukuje do pracy montera stolarki okiennej PVC oraz magazyniera, nie wiecie co oferują, bo nic nie napisali na tronie o szczegółach.
zdjecie uzytkownika
nawrucony - 2014-06-07 20:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lukas - 2014-06-06 23:06:27]:
kolego,nawet sie nie zarażaj ta firma,na poczatek umowa zlecenie i 1550 zł pensji i tak minimum 2 lata,firma ma czesto przestoje,wiec o pełnej pensji zapomnij,atmosfera fatalna,od początku roku na około 30 pracowników produkcji 10 sie zwolniło,ciągle ktos sie zwalnia i kogos przyjmuja,firma poważnie zadłuzona,a ostatnio nawet spózniali sie z wypłatą.Jeśli naprawde jestes zdesperowany,ażeby miec jakomkolwiek prace to prosze bardzo,jesl nie to szukaj czegos lepszego(z tym nie powinno byc wiekszego problemu),pozdrawiam i życze powodzenia.
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-06-10 19:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czyli generalnie to jest praca dobra dla studentów, tak? bo 1500 zł to bez szału szczerze mówiąc, starczy na opłatę za mieszkanie akurat, a nie wiecie ile zarabia tam już doświadczony pracownik ze stażem?
zdjecie uzytkownika
skrech - 2014-06-11 16:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mega przykład jak prawdziwe jest powiedzenie"chytry traci dwa razy" Oknoshitbankrut:)
zdjecie uzytkownika
buła - 2014-06-11 19:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [majka - 2014-06-10 19:51:16]:
Doświadczonych pracowniow wiele nie zostało:)zarabiaja góra 1750 i zapier... na 3 stanowiskach!kto mądrzejszy dawno stąd sie zwolnił!
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-06-23 19:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wierze, 1750 to jest maks? ostateczna suma? a jest tak na wszystkich stanowiskach czy to jest jednak różnica w jakim dziale się pracuje? mam nadzieje, że jednak dostaje się w takim razie jakieś premie?
zdjecie uzytkownika
Precel - 2014-09-28 20:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kierownicy to porażka. Kierownik produkcji to mruk, zawsze odpowiada burknięciem. A zas kierownik magazynu Andrzejek to potwór, wiecznie sie drze tylko mu bata za ludzi brakuje. Robic, robic, robic, a jak sie pomyli to swinia zawsze zwali na kogos wine. Wchodzi szefom w tylek bez wazeliny. Uwazajcie bo to klamca
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-09-29 16:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
niestety ludzi nie nauczysz kultury @Precel, ale w pełni Cię rozumiem, nie możesz zmusić kierowników do tego, żeby z szacunkiem traktowali innych, zwłaszcza pracowników, więc za bardzo z tym nic nie zrobisz.. ale życzę powodzenia w tej firmie, mam nadzieje, ze coś się jednak zmieni na lepsze, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Precel - 2014-10-03 19:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [majka - 2014-09-29 16:36:46]:
Na szczęście już tam nie pracuję:):) Ale nienawiść do kierownika Chama Andrzeja pozostanie we mnie na długo. W biurach też na niego narzekają bo wszystkimi chce rzadzić i do wszystkiego sie wtrąca, uważa się za wazniejszego od szefów. Ale burak zawsze bedzie burakiem
zdjecie uzytkownika
bowman - 2014-10-26 15:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, zainteresowałem się pracą w Oknohicie na stanowisku Monter stolarki okiennej PVC - widziałem , że właśnie dość niedawno wstawili ofertę pracy. Niestety nie ma tam podanych zbyt wielu szczegółów odnoszących się do wykonywanej roboty, właściwie nie ma tam nic. Stąd moja prośba o opinie na temat warunków na tym stanowisku
zdjecie uzytkownika
mistrzu - 2014-10-27 16:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca jak praca, z tym ze zarobki fatalne ale najgorsza jest atmosfera w pracy... kierownictwo w sezonie goni pracowników jak roboli w chińskiej fabryce aj jak sezon się konczy to sorry robole ale macie wolne bezpłatne i będziemy dzwonic jak będą zlecenia... wlasciciele to już wogole porazka bo co jak co ale do prowadzenia takiego interesu to się nie nadawaja. i jeszcze slowo na temat kierownictwa... kierownik Sobota jest ok, jak by nie on to produkcja w tej firmie pada na ryj. kiero Andrzej to już inna bajka kombinator i walkarz, normalnie traktuje tylko swoich ludzi z polanki reszte uwarza za de i burakow. pracowałem tam 3 lata i szczerze nie polecam pracy w tej firmie. pozdro dla HELENKI I MARYSI:)
zdjecie uzytkownika
Były szklorz - 2015-07-31 19:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To ta firma jeszcze dycho??????????? Godajom po wsi ze Andrzejej i Grzeiek juz wsio przehandlowali na boku pewnie w polance, kierowca na kierownika he he i jak w tej polsce dobrze mo być@@@@@@@@@
zdjecie uzytkownika
soko - 2015-08-24 23:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez mi sie jakos nie chce wierzyc ze doswiadczony pracownik do 1750 zl tylko zarobi..ja osobiscie chce sie dostac do PPHU OKNOHIT SJ na stanowisko handlowca. mam na tym stanowisku spore doswiadczenie no i umiem jezyk niemiecki na poziomie zaawansowanym, no i jak myslicie mam szanse sie dostac do firmy?>
zdjecie uzytkownika
Były szklorz - 2015-08-27 21:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [soko - 2015-08-24 23:15:27]:
Uwierz że zarabia nawet mniej. I nawet ci twój niemiecki nie pomoże ani chiśki@@@@@ wcale nie jest potrzebny. Teraz pozwalniali ludzi z biura a na produkcji zwolnienia są stale. Kasy niemaja to z czego ci zapłacą. Chyba z renty Achtelikowej he he he
zdjecie uzytkownika
simon - 2015-09-24 03:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Były szklorz, to oni w ogóle wymagali jakis języków, czy to w ogóle tutaj nie potrzebne. co jest niby powodem tych zwolnień na produkcji, bo chyba nie opłaca się co chwile zwalniac wyszkolonych juz pracowników, aby potem zatrudniać nowych. Są jakies problemy z wypłatami, ze piszesz o braku kasy? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Maja - 2015-09-24 17:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie opłaca się zwalniać, ale do takiego wniosku mogą dojść tylko inteligentni ludzie. Niestety, Achteliki to dwa głąby bez odrobiny szacunku dla ludzi,dwaj kierownicy... cóż, poczytaj opinie wyżej. Chorujesz tydzień, dwa jak nie masz chodów to wylatujesz. Upomnisz się o umowę o pracę zamiast śmieciówki- wylatujesz, chcesz podwyżkę- wylatujesz. Problemy z wypłatami są co miesiąc. Produkcji w miarę terminowo płacą te marne grosze, w biurach z tego co wiem zawsze się spóźniają. W biurze handlowcy i panie z zakupów zarabiają 1600 zł na rękę /nie wiem jak jest u księgowych/. wiem ze sprawdzonego źródła.
zdjecie uzytkownika
smok - 2015-10-24 11:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serio, wystarczy poprosic o umowę o prace albo podwyzke i juz człowiek może pozegnac sie z praca... Chyba trochę przesadzacie, wystarczy odmówić chyba, nie oznacza to zwolnienia jesli ktoś dobrze pracuje. Stawki może nie porywaja, ale za 1600 miesięcznie mozna przeżyć, kwestia przyzwyczajenia. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
aras - 2015-10-24 19:48:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smok - 2015-10-24 11:02:39]:
Wątpię, aby było to prawdą
zdjecie uzytkownika
gasx - 2015-10-24 23:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze mówiąc to aplikując do tej firmy nie spodziewałem się w ogóle , że będę miał szanse w niej pracować. Wydawało się to bardzo dalekie od rzeczywistości i nierealne , ale jednak się udał, z tego też powodu nie mam zamiaru próbować się zwalniać, bo już nie jedna osoba robiła tak że się zwolniła i żałowała.
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-11-02 21:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie chcę studzić Twojego zapału, życzę jak najlepiej. Obyś wytrwał jak najdłużej. 1600 zł Ci wystarczy jak jesteś pod skrzydłami mamusi, ale spróbuj za to. utrzymać rodzinę. Powodzenia z Ganobisem!!!!
zdjecie uzytkownika
e6et - 2015-11-05 21:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
prawda jest taka ze juz powoli nie ma kto pracowac bo rotacja wieksza niz na kasie, zwolnienia z byle powodu i zostawanie po 10 godzin a jeszcze maja problem z wyplaceniem nadgodzin. nie polecam, tylko w OSTATECZNOSCI!!!
zdjecie uzytkownika
poa - 2015-12-09 00:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale co z tą rotacją? tylko na stanowiskach sprzedażowych jest rotacja, bo faktycznie jeśli chodzi o premie to cięzko to wyrobić, no ale nie oszukujmy się, reszta jest ok :D
zdjecie uzytkownika
mario - 2015-12-11 18:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poa - 2015-12-09 00:08:11]:
" no ale nie oszukujmy się, reszta jest ok :D"-Grzegorz,to ty?człwieku z choinki się urwałeś,co jest ok?1550 zl wyplaty,umowa zlecenie przez 3 lata,bez urlopu,chorobowego,emerytalnego,itd.przychodzi zima i ledwo 1000zl się zarabia,bo nie ma pracy,gorące pozdrowienia dla wszystkich co się zwolnili z tego oknoshitu!
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-12-19 03:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mario, to się w końcu zarabia 1550 złotych, czy 1000 złotych, bo to jednak jest różnica, a jak dla mnie jest dośc znacząca. Chyba pracujecie za stałe stawki, czy to wliczoną ma jakąś premię/prowizję.
zdjecie uzytkownika
mario - 2015-12-19 18:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paweł - 2015-12-19 03:29:41]:
No to kolego widze ze nie Ty wiesz co to znaczy praca na umowe zlecenie!!!
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2016-01-01 22:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mario skoro zapewniona jest umowa zlecenia to jeszcze nie jest taka zła opcja. Przecież i tak są opłacane składki a zarobki są porównywalne do tych na umowy o pracę, czyż nie? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mario2 - 2016-01-03 18:58:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mateusz - 2016-01-01 22:49:23]:
Gosciu,albo jesteś naprawdę tak tępy,albo tylko odajesz!!!wpisz sobie w goglach roznice miedzy umowa o prace,a umowa zlecenie to nie jest trudne,zycze więcej rozumu!!!
zdjecie uzytkownika
ochejka - 2016-01-04 13:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mateusz pewnie, że umowa zlecenia ma swoje plusy. Wiadomo, że umowa o pracę jest najbardziej pożądana, ale myślę, że i tak uczciwie podchodzą do pracowników.
zdjecie uzytkownika
Precel - 2016-01-07 19:01:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ochejka - 2016-01-04 13:37:55]:
mario2 ma rację,Ty chyba nie rozumiesz co to jest umowa zlecenie. Uczciwe podejście do pracowników? Jaja sobie robisz czy jesteś taki naiwny. Jak pracujesz na umowę zlecenie to nie masz prawa do urlopu, do płatnego L-4, jak są przestoje z winy pracodawcy to Ty nie masz żadnej kasy bo nie pracujesz, a tak jak wspominałem płatny urlop Ci się nie należy. W zeszłym roku stali prawie cały styczeń, jak myślisz, ile zarobili i przynieśli do domu na utrzymanie?
zdjecie uzytkownika
mario2 - 2016-01-09 12:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Precel - 2016-01-07 19:01:56]:
Chociaz jeden kumaty gość się udziela;)
zdjecie uzytkownika
Ferrrerr - 2016-01-12 18:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda, ale nie tylko taka jest różnica pomiędzy umową o pracę a umową zlecenie. Na zleceniu zarabia się z reguły więcej. No ale umowa nie jest jedyną rzeczą zapewnianą przez PPHU. Panuje u nich fajna atmosfera, a nie łatwo o taką.
zdjecie uzytkownika
gonzo - 2016-01-14 17:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ferrrerr - 2016-01-12 18:08:51]:
hahahahahaha!!za styczeń to na pewno więcej zarobisz na umowie zlecenie,moze na waciki Ci wystarczy,a z ta atmosfera to pojechałes,najlepiej to zmien dealera,bo straciłes kontakt z rzeczywistoscia.
zdjecie uzytkownika
Jok - 2016-01-16 02:24:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daj spokój @gonzo @Ferrrerr ma rację, wiem, bo znam firmę od środka, jest dobrze, bardzo przyjemnie i trudno się doczepić do czegokolwiek, chyba Ci ktoś płaci za kłamstwa
zdjecie uzytkownika
roko - 2016-01-16 17:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
gonzo ma racje,pozytywne opinie to chyba tylko kierownik pisze,bo mu buła kazał,takze wiem jak jest od srodka dlatego się zwolniłem.Jok-dobrze,przyjemnie,to ty chyba nie widziałeś na oczy innej firmy,na hali zimno bo załuja na opał,kierownik stoi pracownikiem jak gestapo,umowa zlecenie przez zime to nic miłego jak się ma rodzine na utrzymaniu,skoro mówisz ze tak super fajnie jest w oknohicie to powiedz mi dlaczego w firmie ,która jest na rynku kilkanaście lat nie ma"starych pracowników",tylko ciagle nowi,jasli jesteś choć trochę inteligetny to sobie odpowiesz
zdjecie uzytkownika
kamil - 2016-02-04 20:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że warunki mogą być ciężkie, to jednak nie jest lekka praca. Umowa zlecenie też nie zachęca, ale może firma ma za dużą rotację pracowników, i dlatego wstrzymują się z umowami o pracę.
zdjecie uzytkownika
precel - 2016-02-17 22:40:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Job kto ty? Młody Achtelik? A może Buła zlecił jakiejś firmie hejtowanie niepochlebnych postów? Nikt kto pracuje lub pracował w oknohicie takich bzdur o miłej atmosferze by nie napisał. Chyba ze Ga...bis lub So...ta dwa przydupasy.
zdjecie uzytkownika
precel - 2016-02-17 22:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pokrętne rozumowanie... Rotacja jest dlatego że nie szanują pracowników, fatalnie płacą i nie dają umów. A nie dlatego nie dają umów bo jest rotacja, pomyśl logicznie zanim napiszesz pierdoły.
zdjecie uzytkownika
Precel - 2016-02-17 22:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gonzo, mario, roko dają prawdziwy obraz tej foremki. 88
zdjecie uzytkownika
Hefo - 2016-04-07 09:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale jak to niby nie dają umów @precel? Jak można niby pracować bez umowy... Najpierw się podpisuje umowę, a dopiero potem zaczyna się prace. Jak ktoś czegoś takiego nie wie to lepiej niech żadnej pracy nie zaczyna. No i ja tu o dużej rotacji nie słyszałem. Gdyby była to raczej bym tu oferty pracy ujrzał, a nie mają żadnych. Dobra, może nie jest w firmie kolorowo jakoś, ale na szkolenia narzekać nie możecie raczej, bo są.
zdjecie uzytkownika
tajfun - 2016-04-07 15:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hefo - 2016-04-07 09:17:18]:
gdybys bystrzaku czytał ze zrozumieniem to bys wiedział ze chodzi o umowę o prace,ale tak to jest jak się konczy edukacje na gimnazjum,a co do szkolen to pojechałeś ostro,o jakie ci chodzi szkolenia?chyba czytania!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PPHU OKNOHIT SJ!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU OKNOHIT SJ

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert