brak logo

PPHU OKNOHIT SJ

Chełm Śląski

Opinie o PPHU OKNOHIT SJ

lukas 2014-06-06 23:06:27
Oknohit poszukuje do pracy montera stolarki okiennej PVC oraz magazyniera, nie wiecie co oferują, bo nic nie napisali na tronie o szczegółach.
nawrucony 2014-06-07 20:36:09
kolego,nawet sie nie zarażaj ta firma,na poczatek umowa zlecenie i 1550 zł pensji i tak minimum 2 lata,firma ma czesto przestoje,wiec o pełnej pensji zapomnij,atmosfera fatalna,od początku roku na około 30 pracowników produkcji 10 sie zwolniło,ciągle ktos sie zwalnia i kogos przyjmuja,firma poważnie zadłuzona,a ostatnio nawet spózniali sie z wypłatą.Jeśli naprawde jestes zdesperowany,ażeby miec jakomkolwiek prace to prosze bardzo,jesl nie to szukaj czegos lepszego(z tym nie powinno byc wiekszego problemu),pozdrawiam i życze powodzenia.
majka 2014-06-10 19:51:16
czyli generalnie to jest praca dobra dla studentów, tak? bo 1500 zł to bez szału szczerze mówiąc, starczy na opłatę za mieszkanie akurat, a nie wiecie ile zarabia tam już doświadczony pracownik ze stażem?
1
skrech 2014-06-11 16:37:42
Mega przykład jak prawdziwe jest powiedzenie"chytry traci dwa razy" Oknoshitbankrut:)
1
buła 2014-06-11 19:19:19
Doświadczonych pracowniow wiele nie zostało:)zarabiaja góra 1750 i zapier... na 3 stanowiskach!kto mądrzejszy dawno stąd sie zwolnił!
1
majka 2014-06-23 19:02:36
nie wierze, 1750 to jest maks? ostateczna suma? a jest tak na wszystkich stanowiskach czy to jest jednak różnica w jakim dziale się pracuje? mam nadzieje, że jednak dostaje się w takim razie jakieś premie?
1
Precel 2014-09-28 20:08:35
Kierownicy to porażka. Kierownik produkcji to mruk, zawsze odpowiada burknięciem. A zas kierownik magazynu Andrzejek to potwór, wiecznie sie drze tylko mu bata za ludzi brakuje. Robic, robic, robic, a jak sie pomyli to swinia zawsze zwali na kogos wine. Wchodzi szefom w tylek bez wazeliny. Uwazajcie bo to klamca
1
majka 2014-09-29 16:36:46
niestety ludzi nie nauczysz kultury @Precel, ale w pełni Cię rozumiem, nie możesz zmusić kierowników do tego, żeby z szacunkiem traktowali innych, zwłaszcza pracowników, więc za bardzo z tym nic nie zrobisz.. ale życzę powodzenia w tej firmie, mam nadzieje, ze coś się jednak zmieni na lepsze, pozdrawiam.
4
Precel 2014-10-03 19:40:55
Na szczęście już tam nie pracuję:):) Ale nienawiść do kierownika Chama Andrzeja pozostanie we mnie na długo. W biurach też na niego narzekają bo wszystkimi chce rzadzić i do wszystkiego sie wtrąca, uważa się za wazniejszego od szefów. Ale burak zawsze bedzie burakiem
3
bowman 2014-10-26 15:09:13
witam, zainteresowałem się pracą w Oknohicie na stanowisku Monter stolarki okiennej PVC - widziałem , że właśnie dość niedawno wstawili ofertę pracy. Niestety nie ma tam podanych zbyt wielu szczegółów odnoszących się do wykonywanej roboty, właściwie nie ma tam nic. Stąd moja prośba o opinie na temat warunków na tym stanowisku
mistrzu 2014-10-27 16:13:48
praca jak praca, z tym ze zarobki fatalne ale najgorsza jest atmosfera w pracy... kierownictwo w sezonie goni pracowników jak roboli w chińskiej fabryce aj jak sezon się konczy to sorry robole ale macie wolne bezpłatne i będziemy dzwonic jak będą zlecenia... wlasciciele to już wogole porazka bo co jak co ale do prowadzenia takiego interesu to się nie nadawaja. i jeszcze slowo na temat kierownictwa... kierownik Sobota jest ok, jak by nie on to produkcja w tej firmie pada na ryj. kiero Andrzej to już inna bajka kombinator i walkarz, normalnie traktuje tylko swoich ludzi z polanki reszte uwarza za de i burakow. pracowałem tam 3 lata i szczerze nie polecam pracy w tej firmie. pozdro dla HELENKI I MARYSI:)
2
Były szklorz 2015-07-31 19:53:02
To ta firma jeszcze dycho??????????? Godajom po wsi ze Andrzejej i Grzeiek juz wsio przehandlowali na boku pewnie w polance, kierowca na kierownika he he i jak w tej polsce dobrze mo być@@@@@@@@@
2
soko 2015-08-24 23:15:27
tez mi sie jakos nie chce wierzyc ze doswiadczony pracownik do 1750 zl tylko zarobi..ja osobiscie chce sie dostac do PPHU OKNOHIT SJ na stanowisko handlowca. mam na tym stanowisku spore doswiadczenie no i umiem jezyk niemiecki na poziomie zaawansowanym, no i jak myslicie mam szanse sie dostac do firmy?>
Były szklorz 2015-08-27 21:28:33
Uwierz że zarabia nawet mniej. I nawet ci twój niemiecki nie pomoże ani chiśki@@@@@ wcale nie jest potrzebny. Teraz pozwalniali ludzi z biura a na produkcji zwolnienia są stale. Kasy niemaja to z czego ci zapłacą. Chyba z renty Achtelikowej he he he
2
simon 2015-09-24 03:14:52
@Były szklorz, to oni w ogóle wymagali jakis języków, czy to w ogóle tutaj nie potrzebne. co jest niby powodem tych zwolnień na produkcji, bo chyba nie opłaca się co chwile zwalniac wyszkolonych juz pracowników, aby potem zatrudniać nowych. Są jakies problemy z wypłatami, ze piszesz o braku kasy? Pozdrawiam.
Maja 2015-09-24 17:56:43
Nie opłaca się zwalniać, ale do takiego wniosku mogą dojść tylko inteligentni ludzie. Niestety, Achteliki to dwa głąby bez odrobiny szacunku dla ludzi,dwaj kierownicy... cóż, poczytaj opinie wyżej. Chorujesz tydzień, dwa jak nie masz chodów to wylatujesz. Upomnisz się o umowę o pracę zamiast śmieciówki- wylatujesz, chcesz podwyżkę- wylatujesz. Problemy z wypłatami są co miesiąc. Produkcji w miarę terminowo płacą te marne grosze, w biurach z tego co wiem zawsze się spóźniają. W biurze handlowcy i panie z zakupów zarabiają 1600 zł na rękę /nie wiem jak jest u księgowych/. wiem ze sprawdzonego źródła.
1
smok 2015-10-24 11:02:39
Serio, wystarczy poprosic o umowę o prace albo podwyzke i juz człowiek może pozegnac sie z praca... Chyba trochę przesadzacie, wystarczy odmówić chyba, nie oznacza to zwolnienia jesli ktoś dobrze pracuje. Stawki może nie porywaja, ale za 1600 miesięcznie mozna przeżyć, kwestia przyzwyczajenia. Pozdrawiam.
aras 2015-10-24 19:48:32
Wątpię, aby było to prawdą
gasx 2015-10-24 23:20:03
Szczerze mówiąc to aplikując do tej firmy nie spodziewałem się w ogóle , że będę miał szanse w niej pracować. Wydawało się to bardzo dalekie od rzeczywistości i nierealne , ale jednak się udał, z tego też powodu nie mam zamiaru próbować się zwalniać, bo już nie jedna osoba robiła tak że się zwolniła i żałowała.
maja 2015-11-02 21:35:10
Nie chcę studzić Twojego zapału, życzę jak najlepiej. Obyś wytrwał jak najdłużej. 1600 zł Ci wystarczy jak jesteś pod skrzydłami mamusi, ale spróbuj za to. utrzymać rodzinę. Powodzenia z Ganobisem!!!!
3
e6et 2015-11-05 21:31:02
prawda jest taka ze juz powoli nie ma kto pracowac bo rotacja wieksza niz na kasie, zwolnienia z byle powodu i zostawanie po 10 godzin a jeszcze maja problem z wyplaceniem nadgodzin. nie polecam, tylko w OSTATECZNOSCI!!!
2
poa 2015-12-09 00:08:11
no ale co z tą rotacją? tylko na stanowiskach sprzedażowych jest rotacja, bo faktycznie jeśli chodzi o premie to cięzko to wyrobić, no ale nie oszukujmy się, reszta jest ok :D
mario 2015-12-11 18:35:56
" no ale nie oszukujmy się, reszta jest ok :D"-Grzegorz,to ty?człwieku z choinki się urwałeś,co jest ok?1550 zl wyplaty,umowa zlecenie przez 3 lata,bez urlopu,chorobowego,emerytalnego,itd.przychodzi zima i ledwo 1000zl się zarabia,bo nie ma pracy,gorące pozdrowienia dla wszystkich co się zwolnili z tego oknoshitu!
1
paweł 2015-12-19 03:29:41
@mario, to się w końcu zarabia 1550 złotych, czy 1000 złotych, bo to jednak jest różnica, a jak dla mnie jest dośc znacząca. Chyba pracujecie za stałe stawki, czy to wliczoną ma jakąś premię/prowizję.
mario 2015-12-19 18:40:58
No to kolego widze ze nie Ty wiesz co to znaczy praca na umowe zlecenie!!!
1
mateusz 2016-01-01 22:49:23
@mario skoro zapewniona jest umowa zlecenia to jeszcze nie jest taka zła opcja. Przecież i tak są opłacane składki a zarobki są porównywalne do tych na umowy o pracę, czyż nie? Pozdrawiam
mario2 2016-01-03 18:58:27
Gosciu,albo jesteś naprawdę tak tępy,albo tylko odajesz!!!wpisz sobie w goglach roznice miedzy umowa o prace,a umowa zlecenie to nie jest trudne,zycze więcej rozumu!!!
1
ochejka 2016-01-04 13:37:55
@mateusz pewnie, że umowa zlecenia ma swoje plusy. Wiadomo, że umowa o pracę jest najbardziej pożądana, ale myślę, że i tak uczciwie podchodzą do pracowników.
Precel 2016-01-07 19:01:56
mario2 ma rację,Ty chyba nie rozumiesz co to jest umowa zlecenie. Uczciwe podejście do pracowników? Jaja sobie robisz czy jesteś taki naiwny. Jak pracujesz na umowę zlecenie to nie masz prawa do urlopu, do płatnego L-4, jak są przestoje z winy pracodawcy to Ty nie masz żadnej kasy bo nie pracujesz, a tak jak wspominałem płatny urlop Ci się nie należy. W zeszłym roku stali prawie cały styczeń, jak myślisz, ile zarobili i przynieśli do domu na utrzymanie?
1
mario2 2016-01-09 12:13:36
Chociaz jeden kumaty gość się udziela;)
2
Ferrrerr 2016-01-12 18:08:51
Prawda, ale nie tylko taka jest różnica pomiędzy umową o pracę a umową zlecenie. Na zleceniu zarabia się z reguły więcej. No ale umowa nie jest jedyną rzeczą zapewnianą przez PPHU. Panuje u nich fajna atmosfera, a nie łatwo o taką.
gonzo 2016-01-14 17:59:12
hahahahahaha!!za styczeń to na pewno więcej zarobisz na umowie zlecenie,moze na waciki Ci wystarczy,a z ta atmosfera to pojechałes,najlepiej to zmien dealera,bo straciłes kontakt z rzeczywistoscia.
2
Jok 2016-01-16 02:24:52
Daj spokój @gonzo @Ferrrerr ma rację, wiem, bo znam firmę od środka, jest dobrze, bardzo przyjemnie i trudno się doczepić do czegokolwiek, chyba Ci ktoś płaci za kłamstwa
roko 2016-01-16 17:49:19
gonzo ma racje,pozytywne opinie to chyba tylko kierownik pisze,bo mu buła kazał,takze wiem jak jest od srodka dlatego się zwolniłem.Jok-dobrze,przyjemnie,to ty chyba nie widziałeś na oczy innej firmy,na hali zimno bo załuja na opał,kierownik stoi pracownikiem jak gestapo,umowa zlecenie przez zime to nic miłego jak się ma rodzine na utrzymaniu,skoro mówisz ze tak super fajnie jest w oknohicie to powiedz mi dlaczego w firmie ,która jest na rynku kilkanaście lat nie ma"starych pracowników",tylko ciagle nowi,jasli jesteś choć trochę inteligetny to sobie odpowiesz
2
kamil 2016-02-04 20:16:37
Rozumiem, że warunki mogą być ciężkie, to jednak nie jest lekka praca. Umowa zlecenie też nie zachęca, ale może firma ma za dużą rotację pracowników, i dlatego wstrzymują się z umowami o pracę.
precel 2016-02-17 22:40:01
Job kto ty? Młody Achtelik? A może Buła zlecił jakiejś firmie hejtowanie niepochlebnych postów? Nikt kto pracuje lub pracował w oknohicie takich bzdur o miłej atmosferze by nie napisał. Chyba ze Ga...bis lub So...ta dwa przydupasy.
1
precel 2016-02-17 22:46:21
Pokrętne rozumowanie... Rotacja jest dlatego że nie szanują pracowników, fatalnie płacą i nie dają umów. A nie dlatego nie dają umów bo jest rotacja, pomyśl logicznie zanim napiszesz pierdoły.
2
Precel 2016-02-17 22:51:35
Gonzo, mario, roko dają prawdziwy obraz tej foremki. 88
1
Hefo 2016-04-07 09:17:18
No ale jak to niby nie dają umów @precel? Jak można niby pracować bez umowy... Najpierw się podpisuje umowę, a dopiero potem zaczyna się prace. Jak ktoś czegoś takiego nie wie to lepiej niech żadnej pracy nie zaczyna. No i ja tu o dużej rotacji nie słyszałem. Gdyby była to raczej bym tu oferty pracy ujrzał, a nie mają żadnych. Dobra, może nie jest w firmie kolorowo jakoś, ale na szkolenia narzekać nie możecie raczej, bo są.
tajfun 2016-04-07 15:08:06
gdybys bystrzaku czytał ze zrozumieniem to bys wiedział ze chodzi o umowę o prace,ale tak to jest jak się konczy edukacje na gimnazjum,a co do szkolen to pojechałeś ostro,o jakie ci chodzi szkolenia?chyba czytania!
1
papuga 2016-05-09 23:24:51
a propo edukacji, ja jestem tylko po liceum, czy w takim razie mam szanse na jakiekolwiek zatrudnienie tutaj u was w firmie>? ale mam dużo chęci dobrych jak coś
precel 2016-05-25 22:13:10
Oooo, jak po liceum to nie masz szans. Wpędziłbyś w kompleksy wielkiego kierownika Ganobisa, on ma tylko zawodówke hehehe
1
okna 2016-07-05 11:13:45
Często ludzie po zawodówce wiedzą więcej niż Ci z liceum @precel a co do wymaganej edukacji @papuga to raczej liczą się tutaj umiejętności techniczne
@precel 2016-07-06 21:42:38
Nie chciałem urazić nikogo po zawodówce. Nikogo oprócz wielkiego (usunięte przez administratora). Dzięki niemu i Sobocie firma stoi na granicy bankructwa. O ile już nie upadła bo gadają ludzie po Chełmie, że komornik łapę na maszynach położył.
1
relaks 2016-07-06 22:45:31
A wiadomo czy wypłata jest tutaj terminowa? Pozdrawiam
Simon 2016-07-10 00:10:17
wypłaty na czas? hahaha dobre sobie kolejny raz oczywiscie wyplat nie ma!!
1
zorro 2016-07-10 12:42:01
apropo terminowych wypłat, to chciałbym przypomnieć ze firma oknohit przegrała sprawę w sadzie pracy z trzema byłymi pracownikami.,sprawa dotyczyła o spóźnienie się z wypłata o 3 dni i niepłacenie składek zus za prawie rok wstecz,oknohit musiał zapłacić każdemu z tych pracowników ponad 12000zł odszkodowania!
1
hard 2016-07-14 22:14:41
Świetnie, że są dwuskładnikowe wynagrodzenie, ale czy wypłata jest w pełni terminowa? Ciekawe że zarobki są u nich w pełni adekwatne do obowiązków i zadań.
byly 2016-07-16 16:19:45
Tak jak napisali zarobki nie zawsze sa terminowo, na biurach ponoc nie dostaja w terminie. Co do tego czy adekwatne do obowiazkow to zapomnij. Jak kogos nie ma to nie wazne czy umiesz czy nie robisz za kogos albo nawet za kilka osob.
hgh 2016-07-17 16:20:16
@ byly ale jakie te zarobki ? no bo że nieadektwatne do obowiązków to prawie zawsze tak jest, prawie w każdej firmie tak jest niestety - i trzeba sie z tym pogodzić jakoś, albo szukac gdzie indziej lepszej pracy gdzie cżłowieka docenią. Innej opcji nie widze
Zostaw swoją opinię o PPHU OKNOHIT SJ - Chełm Śląski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU OKNOHIT SJ