brak logo

PPHU OKNOHIT SJ

Chełm Śląski

Opinie o PPHU OKNOHIT SJ

mario2 2016-01-03 18:58
Gosciu,albo jesteś naprawdę tak tępy,albo tylko odajesz!!!wpisz sobie w goglach roznice miedzy umowa o prace,a umowa zlecenie to nie jest trudne,zycze więcej rozumu!!!
2
Precel 2016-01-07 19:01
mario2 ma rację,Ty chyba nie rozumiesz co to jest umowa zlecenie. Uczciwe podejście do pracowników? Jaja sobie robisz czy jesteś taki naiwny. Jak pracujesz na umowę zlecenie to nie masz prawa do urlopu, do płatnego L-4, jak są przestoje z winy pracodawcy to Ty nie masz żadnej kasy bo nie pracujesz, a tak jak wspominałem płatny urlop Ci się nie należy. W zeszłym roku stali prawie cały styczeń, jak myślisz, ile zarobili i przynieśli do domu na utrzymanie?
3
mario2 2016-01-09 12:13
Chociaz jeden kumaty gość się udziela;)
2
gonzo 2016-01-14 17:59
hahahahahaha!!za styczeń to na pewno więcej zarobisz na umowie zlecenie,moze na waciki Ci wystarczy,a z ta atmosfera to pojechałes,najlepiej to zmien dealera,bo straciłes kontakt z rzeczywistoscia.
3
roko 2016-01-16 17:49
gonzo ma racje,pozytywne opinie to chyba tylko kierownik pisze,bo mu buła kazał,takze wiem jak jest od srodka dlatego się zwolniłem.Jok-dobrze,przyjemnie,to ty chyba nie widziałeś na oczy innej firmy,na hali zimno bo załuja na opał,kierownik stoi pracownikiem jak gestapo,umowa zlecenie przez zime to nic miłego jak się ma rodzine na utrzymaniu,skoro mówisz ze tak super fajnie jest w oknohicie to powiedz mi dlaczego w firmie ,która jest na rynku kilkanaście lat nie ma"starych pracowników",tylko ciagle nowi,jasli jesteś choć trochę inteligetny to sobie odpowiesz
4
precel 2016-02-17 22:40
Job kto ty? Młody Achtelik? A może Buła zlecił jakiejś firmie hejtowanie niepochlebnych postów? Nikt kto pracuje lub pracował w oknohicie takich bzdur o miłej atmosferze by nie napisał. Chyba ze Ga...bis lub So...ta dwa przydupasy.
1
precel 2016-02-17 22:46
Pokrętne rozumowanie... Rotacja jest dlatego że nie szanują pracowników, fatalnie płacą i nie dają umów. A nie dlatego nie dają umów bo jest rotacja, pomyśl logicznie zanim napiszesz pierdoły.
4
Precel 2016-02-17 22:51
Gonzo, mario, roko dają prawdziwy obraz tej foremki. 88
1
tajfun 2016-04-07 15:08
gdybys bystrzaku czytał ze zrozumieniem to bys wiedział ze chodzi o umowę o prace,ale tak to jest jak się konczy edukacje na gimnazjum,a co do szkolen to pojechałeś ostro,o jakie ci chodzi szkolenia?chyba czytania!
1
precel 2016-05-25 22:13
Oooo, jak po liceum to nie masz szans. Wpędziłbyś w kompleksy wielkiego kierownika Ganobisa, on ma tylko zawodówke hehehe
2
@precel 2016-07-06 21:42
Nie chciałem urazić nikogo po zawodówce. Nikogo oprócz wielkiego (usunięte przez administratora). Dzięki niemu i Sobocie firma stoi na granicy bankructwa. O ile już nie upadła bo gadają ludzie po Chełmie, że komornik łapę na maszynach położył.
5
Simon 2016-07-10 00:10
wypłaty na czas? hahaha dobre sobie kolejny raz oczywiscie wyplat nie ma!!
2
zorro 2016-07-10 12:42
apropo terminowych wypłat, to chciałbym przypomnieć ze firma oknohit przegrała sprawę w sadzie pracy z trzema byłymi pracownikami.,sprawa dotyczyła o spóźnienie się z wypłata o 3 dni i niepłacenie składek zus za prawie rok wstecz,oknohit musiał zapłacić każdemu z tych pracowników ponad 12000zł odszkodowania!
5
byly 2016-07-16 16:19
Tak jak napisali zarobki nie zawsze sa terminowo, na biurach ponoc nie dostaja w terminie. Co do tego czy adekwatne do obowiazkow to zapomnij. Jak kogos nie ma to nie wazne czy umiesz czy nie robisz za kogos albo nawet za kilka osob.
2
szukampracy 2016-10-04 09:34
Jakie zarobki i warunki pracy w oknohicie bo szukam pracy a nie chce iść do zakładu za niewolnika?
poa 2016-10-05 14:55
szukają i ze znajomość niemieckiego i wloskiego tez
jo tu był 2016-11-05 17:40
radze wam unikajcie tego syfu z daleka chyba że chcecie być wyzywani od huji i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] andrzej gruby kierownik od siedmiu boleści to typowy debil i mój ślepy pies byłby lepszym kierownikiem niż on. grzesiek czyli Cipa to typowy mruk i erotuman żadnej lasce nie przepuści co ma wielkie cycuchy bierze ją pod swoje skrzydełka i podnosi stawkę. omijać to gów.. z daleka.
10
antravel 2017-01-10 14:04
Czy ktoś mi powie jak sytuacja w oknohicie, czy warto składać papiery, z góry dziękuję, pozdrawiam
jo tu był 2017-01-17 16:53
Nie radzę składać tam papierów do pracy ze względów finansowych jak i podejścia kierownictwa. A tak na marginesie to ta firma już jest na ostatnich noga już tylko paręnaście dnie ją dzieli od plajty. jak dbają tak mają... GRATULACJE I, A Achtelikowie
5
antravel 2017-01-27 19:52
dzieki za info, to samo słyszałem od innych, tak ze szkoda czasu, pozdrawiam
1
jo tu był 2017-02-04 11:16
jak chcesz to na lear tychy są przyjęci kasa nawet fajna jest
1
człowiek 2017-02-15 11:28
Zniewaga jest przestępstwem przewidzianym w art. 216 §2 Kk, zgodnie z którym kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Znieważyć można poprzez epitet, ubliżenie komuś, np. nazywając kogoś kretynem. O tym co zostanie uznane za zniewagę decydują względy kulturowe i kontekst.
12
dzięcioł 2017-02-17 21:39
Dla zainteresowanych pracą u Buły i spóły firma pozamiatana już ich nie ma :-)
8
@Precel 2017-02-18 19:00
Serio? Zamknęli tę budę? Podaj szczegóły, ciekawy jestem jak diabli.
4
Major 2017-02-21 19:50
A kto kogo znieważył, bo nie kumam?
4
odpowiedź 2017-02-22 10:49
Administracja usunęła już te komentarze. Obrażano osoby podając stanowiska i imiona, to naprawdę nie jest fajne zachowanie. Jak już pisać to ogólnikami, a nie...
9
prawdomówca 2017-03-18 16:24
firma ogłosiła upadłość,pracownikom dano wypowiedzenia i powiedziano im ze do firmy wchodzi syndyk wraz z jakims inwestorem który ma pomoc spacac długi,prezes pyta załoge czy sa z nim w tej tudnej sytuacji i czy mu pomoga cos jeszcze w tym okresie wypowiedzenia zarobić,po czym po kilku dniach nie płaci wypłat (a pracownicy normalnie chodza do pracy),chciałbym także powiedzieć ze firma od ponad pół roku ścagała z wypłat pracowników pieniążki na dodatkowe ubezpieczenie na zycie,a nie przekazywała ich ubezpieczycielowi,niewiem jak to nazwac-złodziejstwo-to chyba mało powiedziane.Swoja droga jestem pełen podziwu dla pracowników którzy tam jeszcze chodza do pracy,firma zadłuzona,ze chyba trzecie pokolenie prezesów nie zdoła spłacić tych długów,a pracwnicy licza za przyjedzie cudowny inwestor na białym koniu i da im zarobić po 4tys.na rekę,pozdrawiam,zycze wam żeby w Waszm zyciu zawodowym nie natrafiła się taka firma jak oknohit,szkoda czasu i zdrowia.amen ;-)
15
mario 2017-03-21 20:46
A ja tam ten co był jedyny w klasie co krowy pasie?Nadal tam miesza i udaje pracownika umysłowego?
5
@Precel 2017-04-03 21:41
Też jestem ciekawy czy Andrju został do końca na placu boju, bo jak się domyślam o nim mowa...heeeeeeeee
3
@Precel 2017-04-03 22:03
Prezesi pytają załogę czy im pomogą? Ci sami prezesi, co dawno temu zwołali zebranie, żeby im pracownicy dzień dobry na ulicy mówili? Ten buła co gdy pracownik prosił o umowę to od razu kazał Przydupasowi G-sowi go zwolnić? Ręka sprawiedliwości dopadła tych zakłamanych prezesików z bożej łaski, nawet nie jedzenie ciasta w poście nie pomogło. A jeśli jest tak jak piszesz z tymi składkami na ubezpieczenie...to niech ich szlag.
5
niedobitek 2017-04-04 19:13
tak pracuje,tzn.udaje ze pracuje,on będzie do końca gdyż jest tak głęboko w tyłku buły ze niewiadomo czy to już buła czy jeszcze endriu,a swoja drogą to znając go to pewnie nie może się doczekać definitywnego końca firmy bo wtedy będzie miał prawdziwe żniwa,kto go zna to wie o co mi chodzi;-)
6
grzesiu 2017-04-07 20:23
firma oglosila upadłość,nie płaci pensji pracownikom,kto mądrzejszy odszedł,oczywiscie nie otrzymawszy pensji,krowopas oczywiście chodzi za pracownikami i im kłamie ze to tylko chwilowe ze niedługo firma będzie hulała pełna parą,a prawda jest taka ze bracia sa tak zesrani ze stachu,gdyz wiedza ze firma musi się utrzymać przynajmniej do końca 2018 roku w przeciwnym razie musza oddac kilku milionowa unijna dotacje a jak nie to staca wszystko włacznie ze swoimi domami,to dlatego buła chodzi załamany,chowa się po kątach,ponoć niedzielna składka w kościele w chełmie jest na braci w potrzebie,a jeszcze jedno sprawa okradania pracowników z dodatkowego ubezpieczenia została zgłoszona na policje!!!
7
@Precel 2017-04-16 19:33
A czemu mi ich nie żal? Bo tam pracowałem! I wiem jacy byli dla ludzi, którzy dla nich tyrali, często bez zapłaty. Nie chcę się powtarzać, ale mają to, na co zasłużyli. Czy oni się martwili o tych, którzy w zimie nic nie zarabiali, bo były przestoje? Pytali, czy dzieci mają co jeść? Wiecie co mówili? Że powinni sobie zaoszczędzić. A teraz składka w kościele? Parodia jakaś.
16
Julita 2017-08-08 15:22
Według KRS firma PPHU OKNOHIT SJ funkcjonuje, czy ktoś z pracowników mógłby to potwierdzić i przy okazji powiedzieć jak wygląda aktualna sytuacja w firmie?
8
ktos 2017-09-06 12:44
I co z tą firmą w końcu?
1
Szpec 2017-09-16 18:08
Juz słyszeliście? Oknohit kupuje inna wiodąca firma i szukają pracowników na produkcje od października!
1
Julita 2017-09-25 12:56
Przypominam @daro, że wszystkich użytkowników forum obowiązuje regulamin portalu. Przez zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin Niedopuszczalne są m.in. wpisy obrażające inne osoby, tak jak w Twoim przypadku. Chętnie dowiemy się wszyscy się dowiedzą jakim pracodawcą jest PPHU OKNOHIT SJ, tylko proszę o zastosowanie się do regulaminu.
2
Andre 2017-10-04 15:42
Szanowny Panie Prezesie : Oddaj kasę pracownikom za lipiec sierpień i wrzesień !!!!
3
Julita 2017-10-05 10:22
@Andre a czy kontaktowałeś się w inny sposób niż na forum z firmą PPHU OKNOHIT SJ w sprawie wynagrodzenia? Czy tylko Ty nie dostałeś wypłaty czy też inni pracownicy też? Czy widzisz jakieś rozwiązanie w tej sytuacji? Daj znać jak będziesz coś więcej wiedział.
Andre 2017-10-05 18:59
Nikt nie dostał wypłaty za okres od lipca do września :( pracownicy chcą do sądu oddać ta sprawę
3
łysy 2017-10-08 10:35
kilka pracowników oddało już sprawę do sądu pracy i wygrało bez problemu!!!
2
Andre 2017-10-08 22:50
ale mówisz o pracownikach którzy kiedyś pracowali i już nie pracują a Ci którzy obecnie pracują nie dostali wypłaty od lipca
były pracownik 2017-10-09 12:11
Czy Wy nie widzicie, że właściciele przepisują swoje inne firmy na dzieci i pozostałą rodzinę. Ukrywają majątek, a Wy wierzycie, że oni z tego wyjdą. Ja w takiej firmie już dawno bym nie pracował, zwolniłem się dziesięć lat temu bo wtedy pracowników mieli za wyrobników.
2
łysy 2017-10-09 19:03
a ty z choinki się urwałeś?"obecni pracownicy"?firma nie istnieje 3 miesiąc,to o jakich obecnych pracownikach piszesz?
2
Andre 2017-10-09 19:41
a jak można inaczej nazwać skoro wypowiedzenia które powinny być do końca listopada zostały skrócone do końca września wiec jeśli ktoś tam pracował i jeszcze nie dostał pieniędzy i nadal chce pracować to jest obecnym pracownikiem
łysy 2017-10-10 18:51
Masakra,patrząc na twoj tok rozumowania przychodzi mi do głowy jedno takie powiedzenie"idiotów nie sieją"jak możesz być obecnie pracownikiem jak nawet nie jesteś już na wypowiedzeniu,a to ze nie zapłacili ci pensji to znaczy ze cie wyru...bez mydła,achtaliki siedzą w kościele i się modlą żeby im domów nie zabrali a ty czekasz na telefon od nich żeby wrocic do pracy mimo że ci wiszą kasę za kilka miesięcy,desperacja
1
były pracownik 2017-10-11 19:13
Z tego co wyczytałem w internecie to aktualnie w Oknohicie jest nadzorca sądowy który ma przeprowadzić restrukturyzacje. Tam potrzebny jest prokurator bo 9 mln zł wzieli z funduszy europejskich na programy, których nigdy nie wprowadzili do realizacji.
3
okuciowiec 2017-10-12 11:53
Gdzie Ty żyjesz człowieku, nie wszystko wiesz. Właściciele są tak związani z klerem, że ich nic nie ruszy. Obym się mylił.
okuciowiec 2017-10-12 11:54
Gdzie Ty żyjesz człowieku, nie wszystko wiesz. Właściciele są tak związani z klerem, że ich nic nie ruszy. Obym się mylił.
kościelny 2017-10-14 18:53
Podobno całą kolęde w te święta proboszcz parafii w Chełmie śląskim przeznaczy na pomoc w ratowaniu firmy oknohit,inforacja pochodzi z rzetelnych źródeł(kucharka się wyglądała na targu).
2
Zostaw swoją opinię o PPHU OKNOHIT SJ - Chełm Śląski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU OKNOHIT SJ