brak logo

Alken Corrugated Board Sp. z o. o.

Rokitki

Opinie o Alken Corrugated Board Sp. z o. o.

mmmmm 2014-06-02 11:42
Alken w Polkowicach to masakra, wypłata to najniższa krajowa, (usunięte przez administratora)
5
os 2014-11-07 00:08
Alken w Polkowicach jest porażką na maksa umowa o dzieło 1500 zł brutto kto będzie pracował za takie śmieszne pieniądze nie dajcie się wykorzystywać ! obiecują dużo mało robią .
1
Michał 2014-11-11 10:08
syf pracowalerm tam 2 dni dluzej nie wytrzymalem nie polecam
3
były 2014-12-03 20:13
syf to mało powiedziane to co tam się dzieje to jakieś jaja a prezesi to do przedszkola powinni iść porażka jakich mało. Minimalne zarobki, maksymalny wyzysk, atmosfera do (usunięte przez administratora) wszyscy którzy przychodzą tam do pracy popracują góra do wypłaty i uciekają z tego syfu ta firma nie powinna istnieć nie umią nią żadzić i przekręty na nadgodzinach robią
3
egon 2015-10-26 19:42
syf to mało powiedziane to co tam się dzieje malo powiedziane .przyjmij sie do alkana to tak cie wyprostuja i wytresuja ze bedziesz z reki jadl.a jak dalej bedziesz sie mizgał do szefow to nawet bedziesz na L4 przychodzil tak cie wytresuja.....śmiech na sali co oni tam wyprawiaja
3
egon 2015-11-05 20:01
tak jak mowisz kolego znajac mnie to mam podejscie .....ale zawszev znajdzie sie ktos kto ta atfosmere zjebie mysle ze wiesz o ukrajince ktora tam pracuje ona to jest inna planeta.....wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez mydla
1
egon 2015-11-05 20:02
tak jak mowisz kolego znajac mnie to mam podejscie .....ale zawszev znajdzie sie ktos kto ta atfosmere zjebie mysle ze wiesz o ukrajince ktora tam pracuje ona to jest inna planeta.....wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez mydla
tralalala 2015-11-17 14:15
Pracowałem tam chwilę na stanowisku biurowym. specyficzna firma. pieniądze były tak jak obiecano ,ale szefowie na tak niskim poziomie, że aż nie chce się wierzyć. Wredni i strasznie fałszywi!!! Wyzysk w biały dzień. ogrom obowiązków za śmieszne pieniądze. medal dla osób, które pracują tam już dłuższy czas. Biedni są! ocena tak wysoka (mierna) tylko dlatego, że współpracownicy ok..
3
amber 2016-01-10 18:36
Czy czy ktoś z pracowników może powiedzieć coś o pracy w Corrugated Board w Polkowicach.
Jakiej pensji może spodziewać się np: operator maszyn, pracownik produkcyjny ?
amber 2016-01-13 12:44
Mówisz o konkretnej firmie czy o rynku pracy ? bo 2500netto to trochę chyba coś nie tak jak na Polkowicki rynek pracy:)) Gdzie byś nie poszedł to śpiewaja 1850 BRUTTO nie wspominajac oczywiście o korporacjach
2
amber 2016-01-15 14:31
No to ładnie :) a coś o firmie wiesz, warunkach pracy itp..:). Czy to też taka firma "Kogucik" :)
ktoś 2016-03-08 15:11
Płaca w Alkenie to najniższa krajowa nie wiem skąd informacje że tam płacą ponad 2000 zł brutto lub na rękę. Atmosfera? hmm to zależy od osoby jakie ma podejście, są osoby fałszywe i życzliwe,faktycznie prezesowie dużo tylko obiecują i mają olbżymie wymagania za tak śmieszne pieniądze
3
Qwerty 2016-05-12 23:06
Maja teraz oferte na pakowacza, preferuja kobiety. Moglby ktos opisac jak tam wyglada praca, i czy warta zachodu?
Były Nieadowolony Pracownik 2016-05-25 13:43
Ja tam pracowałem, firma co roku zmienia nazwę i siedzibę firmy trochę to dziwne. Parę pitów do rozliczenia dają jakieś umowy o dzieło których na oczy się nie widziało i nie podpisywało. Praca pod ciągłą presją, nawet jakbyś stanął na głowie to prezesom nie dogodzisz, a wypłata? ja dostawałem w 2 ratach. Jednym słowem szkoda czasu i nerwów na tą firmę lepiej poszukać czegoś lepszego.
3
ccdd 2016-06-10 18:04
no wlasnie dobrze mowisz :D 1850 wszedzie na dzien dobry. a tu placza ze 2500 netto ? o co kaman :)
wzl 2016-08-05 06:19
Syf, kierownictwo do wywalenia, organizacja na poziomie podstawówki, nadgodziny za śmieszne pieniadze... Nie polecam
2
zsz 2016-09-02 13:22
Widzę po opiniach że w Alkenie nic się nie zmieniło, jaki syf i wyzysk był taki jest nadal
olo 2016-09-06 14:52
obiecanki cacanki duzo obiecują, co chwile ogłaszają się z ofertami pracy więc chyba coś nie tak jest z tą firmą
2
ruffi 2016-09-06 21:31
jakby zarobki były ok to ludzie by się nie zwalniali z tej firmy, zarobki marne i wyzysk na całego, a oferty pracy są co chwile bo ludzie się zwalniają a nie dlatego że zarobki wysokie i oferty pracy popularne. pozdrawiam wszystkich którzy jeszcze tam pracują :)
2
ktoś 2016-09-06 21:47
nie napisałem że warunki pracy i atmosfera są w porządku, atmosfera i warunki są do bani jedynie pracownicy są ok, nie liczyłbym na większe pieniądze nawet jak się ma doświadczenie, prezesowie tylko dużo obiecują niestety
1
ktoś 2016-09-08 12:16
najniższa krajowa na umowie, doliczają soboty, niedzielę i nadgodziny ale to otrzymujesz po wypłacie jak dobrze pamiętam do końca miesiąca wypłacają. Jak ja pracowałem to wypłacali co 2 miesiące takie mieli swoje przepisy może teraz coś się zmieniło :)
Zainteresowana 2016-09-08 14:25
Mam pytanie do zorientowanych.
Od dłuższego czasu obserwuję oferty o pracę w tej firmie .Różne i na produkcje i do biura i na asystenta...o co kaman? nikt nie chce objąć tych stanowisk.Co tam jest nie tak?
Potrzebują na Polkowice tak jest w ofertach.
Za wszelkie inf z góry dziękuję.
robo 2016-09-09 15:13
pracujesz w tej firmie?
ktoś 2016-09-09 17:48
za takie pieniądze nikt nie chce tam pracować dlatego wciąż są oferty pracy :)
2
Rafał 2016-09-09 17:56
UWAGA!!!
Do wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Alken w Polkowicach . Proszę o uważne przeczytanie wszystkich poprzednich wpisów a nie co chwilę pisać z pytaniem jakie zarobki, atmosfera i.t.p, i.t.d opinie nie są wyssane z palca dodawali je ludzie którzy tam pracowali lub nadal pracują.
3
on 2016-09-10 13:18
@Jurek - aktualnie przyjecia są jako magazynier, pracownik produkcji , i bodajze asystentka
Info na miejscu..
Pozdr
mmmm 2016-09-20 10:28
na olx i w urzędzie pracy szukajcie ich ofert
gboor 2016-09-27 08:55
wyplaty z opoznieniem, nigdy w calosci, zanizanie godzin, oszukiwanie ! praca po 16 godzin bo ludki ciagle rezygnuja .....zenada. tylko dla zdesperowanych.
5
gboor 2016-09-27 08:55
wyplaty z opoznieniem, nigdy w calosci, zanizanie godzin, oszukiwanie ! praca po 16 godzin bo ludki ciagle rezygnuja .....zenada. tylko dla zdesperowanych.
rf 2016-09-29 16:53
Najważniejsze jest to, że relacje między pracownikami opierają się na przyjacielskich relacjach. Wiecie jednak czy wypłata jest u nich w pełni terminowa? Chętnie bym się załapał, bo można liczyć na dobre stawki.
Pracownik Alken Polkowice 2016-10-28 10:58
Pracuje tam 2 lata i jesli chodzi o zarobki to nie sa zle. Jestem operatorem maszyny i mam okolo 2500 na reke. Magazynier po 3 miesiacach tak samo zarabia. Reszta mnie nie interesuje. Nadgodziny nie sa obowiazkowe. Wyplata jest do 10 z umowy o prace i od 20-25 kazdego miesiaca 2 tura za "nadgodziny i soboty". Jesli znasz swoje prawa w pracy to zle nie bedziesz mial.
5
gero 2016-10-31 20:59
jak ludzie wytrzymują . Wiem ze ciężko na rynku . Ale dawać się tak traktować za grosze? Ludzie szanujcie się. Zachorujecie i was wywala. Człowiek się nie liczy .
1
jedrek 2016-11-02 17:43
szefostwo glupsze od pumeksu
2
Pan 2016-11-16 08:43
2500zł to twoim zdaniem dobrze?nie mogę!
bury70 2016-11-21 12:14
Pracuje w tej firmie od kilka lat i zarabiam znacznie więcej od kwot, które podajecie.
Pracownicy biurowi są Ci sami od wielu lat, a że wśród naboru na jakieś wolne stanowiska są zmiany to normalne jak w każdej innej pracy. Jedno wiem. Jak ktoś chce pracować znajdzie to czego szuka.
A jaki jest obecnie nabór... dam przykład. Widziałam tylko 1 pracownika (Faceta) w biurze. Po 2 tygodniach pracy jako handlowiec okazało się że oszukał firmę w delegacjach i lewych zamówieniach od nieistniejących firm na sporą kwotę po czym zachorował do końca umowy. Warto posłuchać opinię tych którzy pracują a nie tylko tych którzy zostali zwolnieni za coś takiego.
Oczywiście dodam że zawsze może być lepiej. I jak patrzę z perspektywy idzie to w dobrą stronę.
5
ygt 2016-11-21 17:38
generalnie to wyzysk i strata czasu ale jak kto woli
1
belinda 2016-11-22 19:21
nie trzymają pijaków i nierobów ... jak wszędzie. jak ktoś ma rodzine na utrzymaniu to patrzy co w kieszeni ...a tu jest wiecej niz piszecie.
3
marko 2016-11-22 21:08
zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Szkoda gadania ja pracuję od kilku miesięcy i dostałem kolejną podwyżkę a że praca wymagająca - co w tym dziwnego ?
3
Toja 2016-12-05 17:17
Hehe robiłem od września do dziś pytanie do Ciebie kolego ten z pyskiem dziurawym kazał Ci pisać pozytyw tak jak każdym jednym słowem pracodawcą jest świt i oszust miałem mieć umowę o pracę po 3 miesiącach i nic co miesiąc zarobek po 1140 najwięcej to 1280 i tłumaczenie ze za mała norma hehe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepiej sprzątać w impelu niż tam robić
3
buli 2017-01-09 14:27
masz racje .... powinni piwo i leżaki w każdej firmie dawać....i się nie czepiać... :)
Adrian 2017-02-17 19:00
Nadgodziny nie płacone uczciwie a w weekend trzeba robić. Nie ma ze boli. Wyzysk a gruby mercem się wozi bo ludzie grosze zarabiają.
1
Joanna 2017-04-06 09:24
A jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie? Co lubicie w pracy w Alken Corrugated Board, a co warto by było zmienić?
1
west 2017-06-29 18:40
Może się ktoś wypowiedzieć na temat stanowisk Specjalista ds. Logistyki lub specjalista ds. planowania produkcji?
1
Joanna 2017-07-13 10:22
@west
widzę, że niestety nikt nie odpowiedział na Twoje pytania. Zdecydowałeś się na aplikację na to stanowisko? Jeśli tak, to chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacji do firmy.
Nie polecam 2017-08-10 08:46
Co tu dużo pisać, brak etykiety biznesowej już podczas rozmowy kwalifikacyjnej tylko potwierdza wcześniejsze opinie o kadrze zarządzającej.
1
as 2017-08-27 15:37
Potwierdzam.
W czasie pseudo-rozmowy kwalifikacyjnej ktoś/bo nie wiem,kto to był/ od niechcenia czerwonym mazakiem zapisywał jakieś uwagi na odwrocie mojego CV..żadnego notesu...jaka praca-taka rozmowa..
1
Zostaw swoją opinię o Alken Corrugated Board Sp. z o. o. - Rokitki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alken Corrugated Board Sp. z o. o.