brak logo

Propoint

Gliwice

Opinie o Propoint

galanonim 2013-11-22 11:28
Czy moglby ktos opowiedziec o firmie? JAk atmosfera, jak jest z wyjazdami itp.
27
cześ 2015-06-03 21:12
Posyłać pracownika z pensją którą wstyd dać w kraju do którego się posyła. Połowa pensji pracownika na montażu. Brawo.
16
jasiek 2016-04-23 21:41
Hej, a powiedzcie mi prosze, czy tu się zdarzaja jakies nadgodziny czasem?
7
Robotic Man 2016-10-27 14:49
Czy moglby ktos powiedzieć, czy za dalegacje zagraniczne firma płaci normalne diety zagraniczne, tak jak w budżetówce? Gdzies słyszałem, że diety są znacznie niższe. Czy to prawda?
6
Worker 2016-11-09 07:10
Nie łudź się - nie zarobisz przysłowiowych kokosów. Sensowne pieniądze pojawiają się dopiero, gdy pracujesz na delegacjach 240h w miesiącu - od bladego świtu do wieczora. Zycze powodzenia...
6
zniesmaczony 2016-11-15 08:44
Co tu duzo mówic - syf,kiła i mogiła.
5
damian 2016-11-27 15:15
zależy od cyklu menstruacji zbysia
6
XT 2016-11-28 07:05
Taa, nawet przymusowe czasem.
XT 2016-11-28 07:07
@jasiek
"Przymusowe" nadgodziny oczywiście.
1
bleer 2016-11-30 15:27
Romawiałem z ich przedstawicielami rok temu na jakis targach na Polibudzie] i wtedy łapali studentów na potęgę. Miałem sam złożyć CV, ale jakoś tak wyszło że tego nie zrobiłem. Ale nie żałuję, bo Propoint nie ma dobrej prasy w Gliwicach, przynajmniej wśród tych kilku osób, które znam i miały stycznośc z tą firmą.
2
ciekawy 2016-12-09 07:32
Czy może ktoś zarekomendować ten caly Propoint, bo jak na razie wszędzie, gdzie dopytuje lub czytam, to opinie są mocno "takie sobie"...
Do ciekawy: 2016-12-13 10:04
Do ciekawy:

Nieplatne dojazdy i katorżnicza, wielogodzinna praca na projektach powinny dać Ci do myslenia. Wnioski wyciągnij sam.
4
pinokio 2016-12-14 12:47
no wiesz za darmo nie postawisz budynku, jakiś jeleń musi na to zarobić
4
grid 2016-12-15 09:08
A jak to sobie wyobrażacie inaczej - dwór musi mieć przecież swoich poddanych.
5
RoboMan 2016-12-20 14:54
Co?!? Wysyłają ludzi na drugi koniec świata i nie płacą im za dojazd? Powodzenia w szukaniu jeleni.
3
vv 2016-12-28 09:42
Ludzie, czy w tej firmie serią są takie chore lojalki? Nie chcę się wiązać na nie wiadmo ile z firmą, a właśnie dostałem info, że mam podpisać lajalkę z jakimiś nienormalnymi karami umownymi...
2
Przemeczony 2017-01-05 07:44
Tak, w firmie są lojalki, które są prawdziwym cyrografem. Sam mam taką :/. Podpisałem, bo nie znam sie na tych wszystkich kruczkach prawnych, a gosc z którym rozmawiałem tak czarował i obiecywał jak to będzie fajnie, że teraz jestem niewolnikiem. Urlopu nie dają, każą pracować nadgodziny- i to solidne, Kto to wyrzyma na dluższą metę? Ja juz serio nie mam siły i nie chce do konca zycia pracowac jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pomozcie!
6
Dobra Rada 2017-01-08 16:09
Nie Ty pierwszy i pewnie nie ostatni masz ten problem. Ale chłopaki z firmy, mimo lojalek, potrafią odejść i jakoś udaje im się "obejść" lojalke. Najlepiej podpytać ich bezpośrednio - będziesz mieć info z pierwszej ręki.
3
Jacek 2017-01-08 19:29
Tak na szybko - Pan Paweł z ARCHE Consulting pomaga wyplątać się z lojalek. Namiary podane są na początku tego wątku.
3
MC 2017-01-15 16:36
Można się wymigać od tej lojalki, ale i tak zalecam dwa razy przemyśleć, zanim podpiszecie umowę lojalnościową z Propointem. Na dłuższą metę to nieopłacalne, a sami sobie ukręcacie krótką smycz, za którą pracodawca nie zawaha się pociągnąć. To nie jest normalny układ.
1
Bart 2017-01-17 13:44
Lojalka, jak lojalka, ale w tej firmie coraz częściej są problemy z dostaniem zwykłego urlopu. Rekordziści mają nawet po 40 dni (jeszcze razem ze starym urlopem) i nawet jeśli chcesz go wybrać, to po prostu nie możesz. Nie ma sensownych ludzi, którzy mogliby jechać na projekty, dlatego wyciskają z ciebie, ile tylko mozna. Kierownictwo próbuje nadrobić braki kadrowe młodziakami z łapanki, często bez wykształcenia i przygotowania, lecz to tylko pogarsza sprawę.
1
student 2017-01-23 11:57
Proszę o informację, ile tu można zarobić świeżo po studiach?
wfsgs 2017-01-24 15:41
Wszyscy się boją mówić o zarobkach, bo mają powpisywane horrendalne kary umowne w lojalkach za ujawnianie informacji :P
1
borys 2017-01-24 18:22
Jak zrobisz 200 godzin na wyjeździe to może 6 koła dostaniesz, inna sprawa, że firma za ciebie dostanie 5 razy więcej.
2
student 2017-01-31 09:55
200 godzin na zagranicznej delegacji i taka kasa za pracę od świtu do wieczora, gdzie pewnie nie ma jak nawet zjeść normalnego posiłku?! Myślałem, że to bardziej cywilizowana firma. Chyba jednak nie ma się co pchać do tego całego Propointu. Zresztą jakoś te wszystkie opinie i to, co gdzieś tam zasłyszałem od znajomych, chyba tylko potwierdza, ża ta firma tylko wyciska z ludzi co się da, bez żadnej wdzięczności ani sentymentów. To jest naprawdę chore...
3
Pracownik 2017-01-31 20:32
Jako pracownik tej firmy z kilkuletnim stażem czytając te opinie mam wrażenie, że osoby które za nimi stoją nie do końca mają styczność z Propoint'em.

Sprawa jest prosta:
1) @student życzę ci żebyś trafił na firmę która płaci 10 tys. na początku jeżeli 6 tys. dla osoby po studiach która jest "zielona" w temacie to za mało. Od siebie mogę dodać, że zarobki są bardzo indywidualne. Po roku pracy potrafią się znacznie różnić od początkowych. Wszystko zależy od chęci i rzetelności pracownika.
2) Lojalki - są. Jeżeli zatrudniasz się do firmy i masz zamiar "cwaniakować" to racja - omijaj Propoint szerokim łukiem. Jeżeli natomiast będziesz w porządku to nie masz się o co martwić. Lojalkę postrzegam osobiście jako bata na ew. cwaniaczków - firma płaci grube pieniądze za szkolenia ludzi i chyba będąc w roli szefa nikt z was nie chciałby wyłożyć 10 tys. na pracownika i po miesiącu zostać z niczym bo gościowi się odwidziało.
3) Urlopy - Nie spotkałem się tutaj nigdy z problemem. Chcesz urlop - idziesz, dogadujesz się z kierownikami odnośnie daty, masz urlop.
4) Pozostałe kwestie typu niepłatne dojazdy itd. pozostawię bez komentarza. Mam kilku znajomych w podobnych firmach na terenie Gliwic i z tego co od nich wiem to nie mam na co narzekać.

Podsumowując krótko - jeżeli nie chce ci się pracować, jesteś cwaniakiem lub uważasz, że kasa należy ci się za sam papier inż./magistra - Propoint nie jest dla ciebie. Jeżeli chcesz pracować, jesteś odpowiedzialną i rzetelną osobą to będziesz zadowolony pracując w Propoincie.
6
student 2017-01-31 22:34
Zaleciało na kilometr propagandą zarządu, czyli największych cwaniaków, którzy boją się, że nie będzie miał kto na nich robić.
2
Marcin 2017-02-02 17:45
Dobra student wyczaiłeś mnie, nie jestem zwykłym pracownikiem tylko prezesem i muszę coś lać do baku swojej furki, cała reszta wracać do pracy bo delegacje wydłużę
2
student 2017-02-05 13:18
Czyli spora część tych mitycznych negatywnych opowieści to niestety prawda. I nie chodzi mi tu o żadne cwaniakowanie, ale uczciwe podejście do pracownika. Nie chcę być po prostu "mięsem armatnim".
1
ProPro 2017-02-07 15:57
Akurat zarząd Propointu ma doskonale opanowaną propagandę. Ale coraz mniej ludzi wierzy w te bajki i "sen o potędze", bo wszyscy wiedzą, że na to wszystko pracują tacy zwykli pracownicy, jak my, których się zwyczajnie nie docenia.
3
Szaraczek 2017-02-12 04:31
Od razu na wstepie powiem ze nie jestem z zarządu, tylko zwykłym szarakiem. Co do katrzniczej pracy na linii : owszem 10 godzin na linii to srednia zabawa, ale jest za to wiecej niz 6tys. nawet na starcie. Poza tym jesli sie szybko opanuje wiedzę to po roku mozna juz zarobic odczuwalnie więcej. Dla jasnosci, dojazd nie jest oplacony, ale srodek dojazdu juz tak, w sensie bilet na samolot czy auto sluzbowe. Z wolnym jest roznie, ale nie slychac glosnego placzu o to, jesli wiesz ze masz jakies wakacje zaplanowane kilka miesiecy wczesniej to raczej nie ma z tym problemu. Troche slabawo jest ze szkoleniami, jest to raczej praca we wlasnym zakresie z pdfami i robotami treningowymi, czasem z kims kto ma troche luzu mozna pocwiczyć. Najczescie po prostu jedziesz na linię i tam sie wdrażasz. Ogolnie nowe biuro jest fajne, atmosfera w pracy na zdecydowany plus, ekipa jest zgrana i nie ma w niej jakichś prima ballerin, zarobki moglyby byc wyzsze, bo w konkurencji czesto placa lepiej, duzo chlopakow przez to przechodzi gdzie indziej. Nie ma mobbingu, co najwyzej presja czasu, nikt tam nikogo rozzazonym pretem nie pogania. Placa na czas, w jasnym i przejrzystym systemie, do biura mozna przyjechac od 6 do ok. 9 byleby 8 godzin wysiedzieć. Wydaje mi sie ze u konkurencji sa powazne problemy z wyplatami i atmosferą pracy. Jesli chcesz pracowac w automatyce to przyjdź do nas, conajwyzej okaże się że to nie branża dla Ciebie i pojdziesz szukać szczescia gdzie indziej, albo wyszkolisz się i zobaczysz dla kogo masz najwyższą wartość liczoną w pln-ach.
1
Zmęczony 2017-02-13 11:42
A propos szkoleń i lojalek... Po studiach musisz sam się uczyć, albo dostać dobrego opiekuna i wtedy się rozwijasz. Po kilku miesiącach, jesli jesteś „kumaty”, to zaczynasz przynosić firmie zyski. Po roku definitywnie powinieneś już przynosić firmie zyski. Po 2 latach pracy jesteś już naprawdę wartościowym i cennym pracownikiem i na pewno zwróciłeś pracodawcy to, co w Ciebie zainwestował. Nie rozumiem więc kompletnie, dlaczego zmusza się tu ludzi do tak chorych „bezterminowych” lojalek, które nakładają nawet 100 tys. kary na pracownika, gdyby ten chciał odejść pracować do innej firmy. W wersji light, to firma może Cię zwolnić, płacąc Ci nędzne 20-25% wysokości Twojego wynagrodzenia (de facto minimalną krajową), ale przez rok nie możesz pracować w swoim zawodzie, więc sytuacja kuriozalna, która całkowicie cię ubezwłasnowolnia na rynku pracy. Sorry, ale lojalka powinna być terminowa, ludzka. Pracowników nie powinno się tak traktować i robić z nich niewolników. A mnóstwo ludzi w firmie ma takie właśnie lojalki. Musimy więc pracować na warunkach naszych „chlebodawców” i jeszcze być prezesowi dozgonnie za to wdzięczni.
5
student 2017-02-19 11:20
Dzięki za info i przestrogę. Dobrze wiedzieć, z jaką (pseudo)firmą mam do czynienia :/
2
Wojt 2017-02-25 17:50
Jeśli ktoś chce zdobyć doświadczenie i poduczyć się technologii w Propoincie, a następnie iść dalej - do innej firmy za lepszą kasę, to może się zdziwić ze względu na wspomniane lojalki. Jak już raz wpadniesz w sidła firmy, to trudno się potem wyplątać.
1
Marcin 2017-02-27 23:24
W firmie ludzie są przede wszystkim niedoszkoleni i to wychodzi na każdym kroku. Brak szkoleń dla pracowników kiedyś naprawdę odbije się Propointowi głośną czkawką.
Zostaw swoją opinię o Propoint - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Propoint