brak logo

ŁFŚ KOELNER

Łańcut

Opinie o ŁFŚ KOELNER

alek 2013-07-02 09:41:35
to skoro nie jest najniższa krajowa to jaka jest miesięczna pensja? Jak możesz to napisz taką orientacyjną kwotę
Anonim 2013-07-08 07:15:04
Praca 8-16 czy inaczej?
wHITEnIGGA 2013-07-19 11:19:53
Praca od 6-14 , 14-22 , 22-6 . Wynagrodzenia marne , ale zależy na jakim wydziale ... Najbardziej wydajne wydziały to [usunięte przez administratora] , i podobno na [usunięte przez administratora] jest największy zap.... za najmniejszą kasę . Taka szopa z chińczykami . Produkcja chyba wyciska najwięcej . Nie licząc lordów z biurowca ;]
anonim 2013-08-15 14:08:57
a czy w ŁFŚ KOELNER za tą 3 zmianę 22-6 płacą jakoś więcej w końcu jest to nocna zmiana? a dają jakies śniadania pracowniczy czy cos takiego?
cudek 2013-10-06 20:15:37
kodeks pracy jest przestrzegany a śniadanie w swoim zakresie
piki 2013-12-23 21:36:23
cudek, ale przerwy sniadaniowe, czy obiadowe funkcjonują w ŁFŚ koelner? Mozna wychodzic na papierosa, czy źle na to patrzą?
1
fifi 2014-01-10 15:00:08
firma ok
1
kani 2014-01-12 12:50:59
Łańcucka Fabryka Śrub KOELNER to zdecydowanie dobra firma, ich śruby, nakrętki, a także tulejki należą do najlepszych na rynku.
duh8 2014-02-09 21:06:56
zero przyszłosci w tej firmie pracuje juz dziesiec lat i nic tylko z miesiaca na miesiąc za najniższa krajowa a kierownik mowi tylko jedno zdanie cieszcie sie że macie robote.Prawdziwy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
czystki 2014-02-27 12:29:36
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bajzel na kółkach
3
jot23 2014-03-06 21:33:02
ŁFŚ.DUŻY ZAKŁAD Z TRADYCJAMI KTÓRY PRODUKOWAŁ WYROBY ŚRUBOWE NA CAŁY ŚWIAT, ZOSTAŁ W OBECNYM CZASIE PRZEKSZTAŁCONY (usunięte przez administratora)
1
jot23 2014-03-17 19:27:49
(usunięte przez administratora).powtarzam. zakład zatrudniał w czasach nie tak dawnych ponad 1000 osób była produkcja do prawie całej europy. a teraz co?. a no nic.zwalnianie ludzi .dalsze ograniczanie produkcji .(usunięte przez administratora)zaprzepaszczono dorobek i doświadczenie wielu pokoleń pracowników którego już na pewno nie odbudują bo taka jest strategia nowego pracodawcy.(usunięte przez administratora)
4
gabi 2014-03-20 22:28:50
mają zakładkę dotyczącą swoich pracowników, http://www.lfs.koelner.pl/ i są podane kontakty do nich, można się dowiedzieć od źródła
pracownik 2014-05-09 11:15:56
Tylko strasza zwolnieniami. Jestem pracownikiem z dlugoletnim doswiadczeniem operatora maszyny. Kierownik mowi ze pojdziemy na zlom z tymi maszynami bo chca je zlomowac. Prawda jest taka ze te maszyny moga jeszcze lata pracowac i przynosic wlascicielom czysty zysk. Te maszyny sa niezniszczalne a nowe psuja sie coraz czesciej a koszty napraw wlasciciel doceni jak gwarancja minie. Jeszcze wymyslili prace 4 bryg na okraglo. Porazka i brak poszanowania godnosci czlowieka ? :(
Busss 2014-05-09 16:16:04
Może gdyby pracownicy się nieco postawili coś by w temacie się zmieniło, bo tak gdy nie podejmuje się żadnego działania to kiepścizna jest nadal..
gość 2014-05-09 20:31:01
Ludzie nie narzekajcie tak (swoją drogą jak ktoś nie chce pracować, to nie musi)płacą terminowo, więcej niż minimalna, kodeksu przestrzegają ...czego chcieć więcej. Pracując u prywaciarzy mogłem zapomnieć o terminowej wypłacie itd. tu jest OK. Jest ciężka praca ale uczciwie płatna i nie muszę się tłumaczyć jak idę do kibla.
gal anonim 2014-09-02 18:22:06
dawniej pisało się tak.Ł.F Ś największy producent wyrobów śrubowych w europie.a teraz powinno się pisać tak koelner łfś najmniejszy i ograniczający produkcję śrub i narzędzi producent w europie
Ktososzyn 2014-09-12 08:21:36
@gal anonim Też właśnie to zauważyłem, że jeżeli chodzi o ofertę to jest mocno uboga, nie wiem dlaczego tak zmienili swoją ofertę, ale na pewno chwały im to nie przyniesie. Może nastawili się po prostu na dostarczanie wyrobów swoim największym klientom i tyle? Jednak z taką historią nie powinni się zamykać na inne rozwiązania.
miszka 2014-12-05 17:52:35
Przyznam, że nie wiedziałem ze sprawa ma sie tak jak pisze pracownik. zawsze slyszalem pozytywne opinie dlatego tez pomyslalem, ze moze akurat szukaja kogos do pracy.... jestem na bezrobociu od kilku tyg.i szukam czegos konkretnego!! To jak jest tam w końcu?? Jak jest z wyplatami i umowami, mozna na okres probny sie zalapac przynajmniej??
tede 2015-02-02 16:03:21
no i nic nie ma jak nie było, ja też jestem bezrobotny, ale wydaje mi się, że teraz nie powinno być tak, ze konkretnie ma się już jakieś opinie i tylko je się weryfikuje? bo raczej jak kilku pracownikóe pisze, ze jest źle i ogólnie słabo,a ktoś napisze, ż ejest zachwycony pracą, no to teraz komu tutaj ufacie bardziej?
jot23 2015-02-12 11:11:51
gdyby w polsce były normalne warunki zmiany pracy lub jej znalezienia to firma koelner inaczej by podchodziła do wynagradzania pracowników.wykorzystują aż do bólu mizerię na rynku pracy a co za tym idzie i sferę wynagrodzenia
jot23 2015-03-26 17:55:55
Mowicie ze macie atuty.nie macoe zadnych.narzedziownie doprpwadziliscie do ruiny.za niedlugo juz jej nie bedzie
1
ahoj 2015-03-28 09:03:00
To co było kiedyś a co jest teraz... firma bez przyszłości, marna kasa, warunki szkodliwe na produkcji, tyraj i zarabiaj dla Wrocławia...
1
acme 2015-04-04 15:28:17
kochany myślisz że we Wrocławiu jest jak słodko, syf i ubóstwo ludzi z długim stażem zwalniają z błahego powodu i na jego miejsce przyjmują z agencji pracy tymczasowej, tak zwane cięcie kosztów
Jaskot 2015-04-11 01:22:12
Cięcie kosztów jest spowodowane słabą sytuacją na rynku. Firma chyba musi tak robić żeby wiązać jakoś koniec z końcem. A, że są chętni pracować za najniższą lub bliską tej kwoty to nie beda wybrzydzac
dario 2015-04-25 19:51:16
Nie rozumiem co macie na mysli piszac, że zwalniają z błahego powodu, co to dokładnie oznacza, bo może ów powód wcale nie jest błahy, czy prawda jest zupełnie inna?
xxxrebirth 2015-06-01 17:25:02
I najwydajniejszy wydział LK niedługo upadnie ... Tak zachwalany . A teraz przez niekompetentny zarząd oraz handlowców , którzy siedzą na du... zamiast szukać zbytu wszystko upadnie i kilkanaście osób znów pójdzie na bruk ! Brawo
xxxrebirth 2015-06-01 17:31:48
Największy producent wyrobów śrubowych w europie ? hahah dobre , kiedyś , nie dziś , zamiast zwalniać ludzi , należy wymienić samych akwizytorów , którzy nic nie robią , zero nowych nabywców na export , zero . Inwestycje w jeden wydział i maszyny , który wcale już nie pracuje , i kto tu mądry zarządza , no kto !
onis 2015-06-23 17:16:02
@xxxrebirth, tutaj się nie zgodze, akwizycja to akurat trudny kawałek chleba, raczej powinno się zmienić systemy zarzadzania akwizytorami, a dokładniej rzecz biorąc bardziej skupiać się na obszarach działania, bo bez sensu wysyłac ludzi w miejsca, gdzie i tak nic nie sprzedadzą, to trochę jakby wysłac kogoś do sprzedazy lodu eskimosom.
ghost 2015-12-12 13:46:41
Ten zaklad powoli zaczyna sie robic wiezieniem zakladanie kamer na hali to jest smieszne jeszcze brakuje tyko drutu kolczastego, nie dosc ze robi sie za 1400 to jeszcze masz caly czas uczucie ze ktos Cie obserwuje, jeszcze kamer tylko w kiblu brakuje, to juz nie jest fabryka srub to juz mozna nazwac tylko obozem pracy na bramie powinien byc tylk napis arbait macht frai, sprowadzaja chinskie nakretki podkladki a nazywaja sie łfś, ten caly żałosny zarzad powinni zmienic ludzie robia jak moga zeby sie wyrobic za psie pieniadze. Mysla ze mlodzi przyjda do pracy, przyjda na przetrwanie zimy i tyle
1
ali 2015-12-12 16:49:11
troche sie nie dziwie jak poprzednicy pisali ze pewne dzialy firmy maja troche niekompetentnych pracownikow to rozumiem ze szef chce ludzi kontrolowac i bardzo dobrze,ze nic mu nie ukmnie
crystall 2015-12-13 13:46:38
Przepraszam bardzo , jeśli Pan prezes i jego paczka tak będą zarządzały zakładem to nie ma się co dziwić , że obecna sytuacja jest jaka jest . Nie wiem czy w ogóle , ktoś z Wrocławia się tym interesuje , bo jeśli ktoś by się interesował to przypatrzyłby się już dawno , jak tutejszy wódz topi dużżżże pieniądze w te niby inwestycje co mają poprawić rozwój firmy , a w rzeczywistości potem wszystko stoi . Niech zacznie od tego , żeby ludzie mieli czym pracować . A nie zdezelowany sprzęt , który non stop się sypie , przypieprzają się o porządki , ale jak ma być porządek skoro na przykładowo jednym wydziale , było kiedyś koło 50+ osób , teraz 20 , pracy jeszcze więcej , i kto to wszystko ma zrobić ? Życzę na te święta mózgu co niektórym tam .
szokers 2016-01-03 14:08:47
@ghost dziwna sprawa, że zarobki u nich są w granicach 1400zł. Na pewno są do tego zapewnione odpowiednie benefity, żeby jeszcze milsza była atmosfera u nich.
ANONYMUS 2016-02-17 16:22:23
ZAKŁAD W SRUBACH CZYLI KOELNER STAJE SIĘ POWOLI ZAKŁADEM KARNYM DO KTÓREGO IDĄ TYLKO DESPERACI , LUB DESPERACI ZOSTAJĄ
Beata 2016-03-02 14:14:28
Hej cześć czy są aktualnie jakieś przyjecia do firmy, bo szukam pracy już dłuższy czas i nie mogę nic znaleźć, a naprawdę mi zależy, dajcie znać, Beata
Nick 2016-03-07 07:23:33
Tak to prawda nowi pracownicy dostają 1800zł. na rękę a pracownik na maszynie zarabia 1600zł Odnosząc się do reszty opinii o zakładzie to zgadzam się z większością to nie jest zakład pracy to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tu prawa maja tylko dyrektorzy i ich pupilki o urlopach i Y systemie czterobrygadowym możesz zapomnieć Y powinien pracownik wybierać kiedy on chce a tu całkowity zakaz Nie polecam pracy w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
qwerty123 2016-03-30 22:37:07
Odkąd sprzedawczyki pozwoliły sprzedać zakład Koelnerowi , wszystko przestało się liczyć , ani to już lider w europie , tylko grajdoł . Tych ze związków powinni utopić w wisłoku za to . Teraz zwalniają i mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
qwa 2016-04-06 22:09:05
Nick' może warto o tym porozmawiać. Masz przywileje z tego tytułu, że steś starym pracownikiem, sprawdzasz się wiec możesz to wykorzystać a masz umowę o pracę? Moimi zdaniem warto iść na rozmowę.
rszu 2016-05-12 20:36:59
Na początku pewnie @qwa i tak dają umowę na okres próbny, dopiero po tych 3 miesiącach można liczyć na to, że zostanie się zatrudnionym na umowę o pracę, tutaj także, najpierw dostaje się umowę na czas określony. Za drugim razem może być na czas nieokreślony
niepalący 2016-06-09 09:13:15
W KŁFŚ obowiązuje zakaz palenia ale chyba nie na wszystkich wydziałach? Jak wychodzili na papierosa tak wychodzą dalej, po co ten cały monitoring i szopka z zakazem skoro nikt nie zauważył grupek osób odchodzących co jakiś czas ze swoich stanowisk pracy żeby puścić dymka -na terenie zakładu a nie za bramą ? Proponuję wzmożoną kontrolę zwłaszcza na drugiej zmianie i w czasie trwania odprawy.
3
qwa 2016-06-20 10:01:43
rozumiem, ze na terenie zakładu można nie palić i w srodku zawsze obowiazuje kategoryczny zakaz jednak ciekawi mnie to czy poza zaklad mozna wyjsc na fajke w czasie przerwy?
crys 2016-06-22 10:48:24
Z tym paleniem to jedna wielka bujda . Jestem niepalącą i przeszkadza mi ten smród , mimo to , na lakierni wciąż palą na hali na czele z naszym wielkim kierownikiem ... Zakaz to zakaz . Ale jaki kierownik taka załoga .
1
Alek 2016-07-01 13:44:47
Zauważyłem, że sprawa palenia [po prostu jest najważniejsza w całym zakładzie..jako poszukujący pracy chciałbym jednak dowiedzieć się coś np. o warunkach pracy czyli jaka jest umowa na samym początku? Bardzo pomogłoby mi to w wybraniu właściwego miejsca. Pomóżcie!
HelloItsMe... 2016-07-02 10:24:35
Kolego , sprawa palenia jest mało ważna , ale ludzie próbują pisać tutaj bo możliwe , że dojdzie to wyżej ... bo kierownikom szkoda cokolwiek zgłaszać bo na nich to się kończy ... A co mogę powiedzieć o warunkach pracy ? Hmm ... Zależy na jakim stanowisku i wydziale , ale ... klimatyzacja hal , pracuje się doskonale ( :D ) ogólny porządek ( na dzień przed obchodem wydziału ) , ubrania robocze ( no właśnie jest lipiec , gdzie są )
, a umowa kolego , chyba nie liczysz na początek na umowę na czas nieokreślony . Zapewne jest to próbna umowa o pracę na 3 miesiące .
1
rudy1337 2016-07-02 10:26:46
My na M1 też palimy po kątach :)
1
cry 2016-07-06 22:54:31
Najlepsze jest to, że nie ma rotacji wśród pracownikow, a to znak, że atmosfera teraz dopisuje w firmie.
cry2 2016-07-07 00:41:34
Proszę Cię ...
1
baja 2016-07-08 23:17:29
Hej, wiadomo coś ofertach pracy u nich? Pozdrawiam.
mlaaa 2016-07-14 16:48:24
Najlepiej przyjść , zostawić CV , zapytać . Prawdopodobnie jeśli chodzi o fiz. pracę to polecam exportowy , pakowanie , moto lub obróbka cieplna . To są w miarę czyste miejsca teraz . No jeszcze ewentualnie kotwy . Odradzam przede wszystkim lakiernię , bo słyszałem , że niezłe tam jaja się dzieją , kierownik daje sobie wejść na głowę i jest paru takich co to wykorzystują , a za niewykonywanie polecen , nie wyciąga konsekwencji , bo się boi . Z jednej strony dobra praca , ale tylko dla tych , którzy nim kontrolują , bo reszta musi podobno nadrabiać za tych nierobów .
1
tr 2016-07-14 21:00:20
@baja tak teraz szukaja inzyniera procesu w Łańcucie podobno oferuja tutaj stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę,szerokie możliwości rozwoju zawodowego, atrakcyjny system wynagrodzeń jezeli jestes zainteresowany to mozesz zaaplikowac do nich
Zostaw swoją opinię o ŁFŚ KOELNER - Łańcut
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ŁFŚ KOELNER