logo Ergo Hestia

Ergo Hestia

Sopot

Opinie o Ergo Hestia

sagi 2012-10-15 10:59:55
a jak wygląda praca w działach związanych z raportowaniem/ analizą danych lub podobnym ?
Lodz 2012-11-18 08:16:00
Agenci też nie mają za dobrze. Za każdy błąd kara fonansowa.
drajwer 2012-12-22 00:25:21
jak dla mnie wszystko zwiazane z oc jest ok co pracy nie wiem z tego co czytam ze komuś z pracowników nie pasuje to :woda z cyganami:do pracy się przychodzi żeby pracować a nie ściemniać że coś się robi a za takie piniądze to i tak i ergo łaskę robi że aż tyle płaci
zadowolony 2013-07-02 22:38:43
Ja nie narzekam. W obecnej dobie kryzysu na rynku pracę trzeba doceniać. Oczywiście są plusy i minusy jak w każdej firmie. Nie każdy potrafi się odnaleźć w tak dużej korporacji i dostosować do sztywnych procedur. Dużo zależy również od przełożonych. Jeżeli doceniają twoją pracę i są wyrozumiali to jest ok. Warunki pracy dobre, atmosfera również. Firma oferuje rozwój, ale również dużo wymaga. Tu się pracuje, a nie obija. Warunki finansowe na dobrym poziomie, a w niektórych biurach można do pensji podstawowej dorobić premię. Zawsze warto powalczyć o etat. Jeśli się komuś nie spodoba ma prawo złożyć wypowiedzenie i szukać dalej pracy.
6
eks marsjanin 2013-09-24 15:17:10
A spróbowałbyś nie odrobić. W ogóle spróbuj choć raz się spóźnić...Przyjemnie na pewno nie będzie, no i po premii.
ano-nim 2013-10-02 20:56:13
Chyba u eks marsjanina po premii, albo pracujemy w innej firmie? Bez przesady nikt głowy nie urwie jak się kilka minut spóźnisz. Po prostu posiedzisz dłużej.
2013-10-23 20:14:35
NAJLEPSZA FIRMA JAKĄ MIAŁEM UCZCIWA I SOLIDNA WSZYSTKIM POLECAM O ZAWIERANIE UMÓW Z TĄ FIRMĄ JESTEM OSOBĄ PRYWATNA A IE PRACOWNIKIEM FIRMY -GORĄCO POLECAM NIE POŻAŁUJECIE-WSZYSTKO W TERIMIE NA TEMAT I UCZCIWIE ZAPŁACONE CO DO GROSZA -DZIĘKUJE FIRMIE ERGO HESTIA JESZCZE RAZ
4
miki 2013-12-26 12:47:37
mam problem z hestia TU ,po huraganie mobilny rzeczoznawca powpisywal przy uszkodzeniach do sprawdzenia???na 2gie oględziny zalatwilem dekarza który stwierdził co się stało...Firma hestia wogole mi nie pomaga a dodam ze to ubezpieczenie biznes,ludzie na infolinie powinni być trenowani indywidualnie bo miernotę wciskają,hestia ogranicza kontakt z likwidatorem merytorycznym i podaj email szkodyhestia....bla bla....budynek mam ubezpieczony na duza kwote ponieważ jest to moje jedyne zrodlo utrzymania {hotelik),,,jest zima ,grudzień dach zepsuty kontakt z ubezpieczeniodawca ograniczony...
2
miki 2013-12-26 12:55:44
rzeczoznawca kazal zrobić inspekcje dachu z dokładnym sprawdzeniem uszkodzen , praktycznie zlecil mi to a ja mowie ze to oni powinni to sprawdzić we własnym zakresie....pracownik hestii mowi ze oni niewspolpracuja z firmami budowlanymi i rzeczoznawcami...czy firma której zaplacilem za ubezpieczenie może mi zlecic cokolwiek ???to chyba nielogiczne.....proszę o pomoc...pisałem do hestii i prosiłem o przyspieszenie sprawy jak narazienic....sprawę zglosilem 22 dni temu i czekam...dwukrotnie przeprowadzono oględziny w tym 2gie w obecności dekarza którego zorganizowałem ja...poinformuje co dalej się dzieje bo zastanawiam się nad upublicznieniem sprawy...
2
miki 2013-12-26 12:59:35
dodam z ze strony hestii jest brak jakiejkolwiek informacji o postępie prac rzeczoznawcy który ocenia szkode na postaci zdjęc i ubogiego opisu rzeczoznawcy mobilnego...
JIGUGUFHFTDX 2014-01-25 17:42:05
NIE POLECAM …… WYCENA SZKODY ŻAŁOSNA…..CENA ZA UBEZPIECZENIE Z KOSMOSU
Posiadam budynek handlowo-usługowy około 300m2 który ubezpieczam od kilku lat w ERGO HESTIA łączny koszt za ubezpieczenie przez te wszystkie lata to ponad 7000zł . Nigdy nic nie zgłaszałem żadnej szkody do października 2013r ( zalanie kilku pomieszczeń, pęknięta szyba , zwarcie instalacji elektrycznej itp.) Przyjechał przedstawiciel wykonał dokumentację, po kilkunastu dniach dostałem odpowiedz .
Wycena Ergo Hestia – 1003zł
Wycena firmy budowlanej zlecone z mojej strony – 3560zł
Głupi(usunięte przez administratora) podałem konto bez akceptacji z mojej strony przelali pieniądze to 1003zł ( nie róbcie tego błędu są zobligowani terminami, żądajcie dokumentacji a dopiero po zatwierdzeniu z waszej strony wyceny i kwoty podajcie konto oni dbają tylko o swój interes i terminy zawarte w umowie od przyjęcia zgłoszenia szkody ) zadzwoniłem mówiąc że to kpina ,tyle kosztuje w tym przypadku sama szyba . Po przesłaniu mojej wyceny łaskawcy dopłacili 300zł razem zaproponowali około 1303zł a co z resztą(usunięte przez administratora) jaki jest sens ubezpieczania skoro i tak mają cię w(usunięte przez administratora)kiedy się to zmieni .
2
były ubezpieczony w hestii 2014-01-28 22:56:35
uważajcie na tę firmę i jej ubezpieczenia mieszkań,(usunięte przez administratora) wypłacają jakieś grosze, a składki biorą grube!!! Dużo (usunięte przez administratora)
agata 2014-02-08 16:27:45
słuchajcie... we wtorek mam rozmowę na stanowisko marketingowca. Nie wiem czego się spodziewać na takiej rozmowie? Czy sprawdzają angielski?
znawca rynku 2014-02-18 14:57:06
hestia to dzisiaj jeden z najgorszych ubezpieczycieli w Polsce, na dowód podam, że przy wycenach szkód z OC sprawcy stosują amortyzację części w rocznym aucie na poziomie aż 25%, tego nie robi żaden inny ubezpieczyciel w Polsce
ubezpieczony 2014-02-19 13:42:09
ludzie, nie wykupujcie ubezpieczeń mieszkań w Hestii ponieważ to czysta fikcja, a nie ubezpieczenie, wypłacają grosze zaniżając wartość szkody co najmniej kilkukrotnie, a składki pobierają niemałe, takie ubezpieczenie nie jest nikomu do niczego potrzebne, bo niczego nie gwarantuje, a wyceny szkód są zwykłą fikcją, ponieważ są dramatycznie zaniżane!!!
ubezpieczony 2014-02-21 15:08:52
mi też się tak przez wiele lat wydawało, ale przy wycenie szkody prawda okazała się bezlitosna dla tej firmy, oni mają tylko dobry PR i nic więcej, wyceny szkód żenujące i szukanie frajerów na porządku dziennym w tej firmie
znawca rynku 2014-02-23 16:59:58
to Ty się odwołuj Kolego jeśli masz czas i nerwy, a ja poszukam innego lepszego ubezpieczyciela, np. Warta i PZU płacą bardzo dobrze już przy pierwszej wycenie i nie liczą na to, że klient nie odwoła się i na tym zarobią, co robi Hestia dzisiaj, powodzenia.
Lick 2014-07-09 12:42:53
Omijajcie ta firme szerokim lukiem - nie pracujcie tam. (usunięte przez administratora).
1800 zl to podstawa z jaka sie zaczyna.
Firma wyzyskuje ludzi, rotacja ogromna, nikt nie chce tam pracowac.
Szef - (usunięte przez administratora)mowi ze najwazniejszy jest wynik techniczny - stosunek przypisanej skladki do ilosci wyplacanego odszkodowania. Wiec najwazniejsze jest dla nich nie wyplacic a sobie zostawic zysk.
Tylko stracilem czas tam. Szkoda roku.
Nie polecam infolinii szczegolnie tych bab co sa team liderami, straszne kobiety, traktuja ludzi jak bydlo.
6
haha 2014-07-13 15:25:54
1800 podstawy na początek to tam było w 2010 roku. Widzę, że Hestia nie wie co to inflacja...
3
haha 2014-07-14 14:56:59
Pamiętam, jak miałem dzień próbny (darmowy!) w 2010 roku w Hestii, to rzeczoznawca z 6-letnim stażem akurat wracał z HR i położył umowę na biurko, na której widniało 4000 brutto podstawy, a potem jak mnie szkolił, to akurat przeglądał przy mnie maila z wyliczoną przez kierownika premią, jakieś 650 zł brutto, więc jakieś 3,5k netto po kilku latach można zarobić, ale to w przypadku rzeczoznawców. Likwidatorzy zapewne mają mniej...
2
madzia 2014-08-28 18:08:42
według Rzecznika Praw Ubezpieczonych Hestia ma mało skarg w porównaniu z innymi ubezpieczycielami. Warta?? Co jak co ale Warta w całkiem nie dawno ( 3, 4 lata temu) została zawieszona przez Komisję Nadzoru Finansowego na pół roku właśnie z uwagi na ilość skarg i nie wypłacalność, teraz próbują się odkuć więc proponują niskie składki by nazbierać klientów. PZU- owszem jest dobrą firmą, ale za dobre ubezp. trzeba słono zapłacić, te tańsze nie są dobre ( trzeba uważnie wczytać się w OWU, bo jest mnóstwo kruczków np. mieszkając na parterze ubezp. się od kradzieży trzeba mieć specjalne zabezpieczenie okien, dużo ludzi o tym nie wiedziało i potem o dziwo nie wypłacili odszkodowania jak była kradzież)
3
wies 2014-09-09 10:14:41
ubezpieczony telewizor zabrano 28/07/2014 do serwisu do dnia dzisiejszego nie ma decyzji i nikt nic nie potrafi powierdzieć co dalej z gwarancją .Zdązłem z ergo hestii wyprowadzić inne moje ubezpieczenia , bo widzę ,że ta firma to dużą ściema i naciągactwo .Są niewiarygodni skoro nie potrafią uporac się z naprawą zwyklego telewizora to co z wiekszym kalibrem spraw. Ludzie odbierający telefony to zwykli telefoniści ponieważ nic nie wiedzą i wszystko im jedno rozmowa z nimi to strata zdrowia.
robercik 2014-09-24 13:06:53
No Robert, przeszedłeś sam siebie. Widać, że indoktrynacja robi swoje. Stosujesz typową metodę psychologiczną - pokazać EH w pozytywnym świetle. Ale jak jest na prawdę?

Polecam: http://ergohestiainfolinia.blogspot.com/2011/08/ergo-hestia-likwidacja-szkod-infolinia.html

Jedno jest pewne, kasa słaba, dużo obowiązków, dużo pracy, dużo nerwów, małe możliwości rozwoju, praca jednolinijna.

Jak trafisz na likwidację po tobie. To jest taśma. Czy infolinia czy likwidacja. Jeden pies.

Polski światek, dosyć mały, i mało rozwojowy.

Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś 1,5 tyś zł na ręke. Teraz chyba jest 1,8 tyś zł na rękę.

Teraz pracuję w banku, zarabiam 3 tyś zł na rękę. Wiem, że będe zarabiał więcej. Rocznie podwyżka 400 zł. Bonus roczny 5 tyś zł. Studia na koszt firmy. Kursy językowe. Warto próbować zmienić swoje życie a nie siedzieć w jednym miejscu. EH to nie jest ani początek ani koniec świata. Warto zaryzykować jak ja. Cieszę się, że już tam nie pracuję.
2
anthia 2014-10-22 20:55:14
śmiesznie niskie pieniążki w porównaniu do ilości przydzielonych zadań i presji przełożonych, brak możliwości rozwojowych, brak jakiegokolwiek socjalu, praca na chwilę, na dłużej nie polecam
4
sasza34 2014-11-17 18:20:47
doznałem szkodę samochodową,rzeczoznawca wycenił na kwotę 5 tys.samochód trafił do warsztatu i tam wycenili naprawy na 13 tys.wycenę wysłał go Ergo Hestia.I nadal nie ma akceptacji,tacy tam ludzie pracują a ja jestem bez samochodu od 25.10.14.Wycenę wysłali 07.12.14 i nadal nic.Nie polecam tej firmy jest daremna.z dala trzymajcie się ludzie od niej.
2
ZAGAJ 2014-12-19 13:40:48
Jeśli jesteś robotem i nie oczekujesz normalnego wynagrodzenia to ta firma jest dla ciebie!! Twój podwładny wyciśnie Cię jak cytrynę, a gdy nie będziesz już wytrzymywał fizycznie i psychicznie zosatniesz zwolniony. O to cała ERGO HESTIA
10
Maggie 2015-02-16 15:40:55
Wiele nagród i wyróżnień, jakie otrzymała Grupa Ergo Hestia, jest uznaniem dla jej oferty i standardów obsługi, a także stylu zarządzania i współpracy z partnerami biznesowymi. Wnioskuję zatem, że pracowników doceniają.Jestem osobą z doswiadczeniem i chciałabym podjąć pracę w tej właśnie firmie, ale powyzsze komentarze dają mi do myślenia....Czy mogę prosić o wiecej szczegółów.
byly pracownik 2015-03-06 17:46:27
Ostrzegam przed Ergo Hesta pracowalem tam 7 lat w skrocie powiem wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk i tu nie chodzi tylko o pieniadze tylko o zdrowie!!!.
Pracuja tam w 90 % mlodzi ludzie i to juz powinno dac do myslenia innym ze to nie bedzie ich firma w ktorej beda pracowac do emerytury.firma z zewnatrz wyglada ladnie ale ile dramatow dzieje sie tam w srodku az strach pomyslec.
7
major 2015-05-13 17:32:43
Bardzo odradzam kontakt z marketingiem tej firmy. Najpierw była opcja współpracy, potem brak odpowiedzi (mimo że był konkretny projekt, podobno), w końcu okazało się, że zablokowali mojego maila. Z jakich powodów, Najwyższy Pan raczy wiedzieć tylko. Brak umiejętności komunikacji, ściema i co najgorsze chamstwo.
9
xxxxxxxx 2015-06-08 16:30:10
hej :) mogłby mi ktoś napisać jak wygląda praca likwidatora szkód oraz rozmowa kwalifikacyjna ? z góry bardzo dziękuje
1
Andrzej 2015-06-17 18:21:40
Ja również potwierdzam negatywną opinię. Firma tylko patrzy jak oszukać pracownika, klienta. Wszędzie na forach same negatywy, ta firma niszczyć ludzi. Dlatego nie dziwię się, że ludzie piszą negatywy każdy kto miał kontakt z hestią nic pozytywnego nie napisze. Na szczęście jest internet i każdy może poczytać o hestii i uniknąć problemów.
4
Max_ 2015-07-02 19:35:11
To nie są plotki tylko prawda, sam jestem tego żywym przykładem. Prawie 9 lat pracy w Hestii od 5 lat brak podwyżki. Wnioskowałem od 3 lat o podwyżkę w końcu złożyłem wypowiedzenie. Na moje miejsce zatrudnili kogoś nowego w randze Refrenta. W Hestii nikt się nie przejmuje tym że doświadczony pracownik na stanowisku Specjalisty zwalnia się z powodu braku podwyżki defacto bardzo marnej podwyżki bo aż 300 zł netto :>
11
zenek 2015-08-25 20:08:25
hestia to tylko bierze pieniadze od pracownikow z firm.mialem szytego kciuka to na k procent uszczerbku komisji w Poznaniu byl lekarz gastrolog nawet nie patrzyl na palca tylko na dowod osobisty i dostalem 1 procent.a ZUS mi przyznal 3 procent.lepiej zapisujcie sie do PZU.to pozadny ubezpieczyciel
2
anonim 2015-10-09 12:34:52
Angażowałam się sercem w pracę, w ciąży do końca pracowałam, nie brałam zwolnień na dzieci, pod telefonem byłam wieczorami, w dni wolne, a nawet w urlopie. W jednym roku nie wykonałam planu, dostałam wypowiedzenie. Tak można streścić moje ponad 12 lat pracy w tej korporacji.
6
anonim 2015-10-09 12:38:56
Angażowałam się sercem w pracę, w ciąży do końca pracowałam, nie brałam zwolnień na dzieci, pod telefonem byłam wieczorami, w dni wolne, a nawet w urlopie. W jednym roku nie wykonałam planu, dostałam wypowiedzenie. Tak można streścić moje ponad 12 lat pracy w tej korporacji.



13
Kinga D. 2015-11-18 10:38:16
Uważam, że Ergo Hestia jest jednym z najlepszych pracodawców na Pomorzu, bardzo dobre warunki pracy, normalne godziny pracy, klimat sprzyjający rodzinie- przedszkole, piknik.
łodzianka 2015-11-27 10:58:43
Byłam na rozmowie w ERGO na stanowisko kierownika biura w Łodzi, jednak dopiero pod koniec długiej, godzinnej rozmowy okazało się, że wcale nie na stanowisko kierownika a najpierw na stanowisko sprzedawcy. Dokładnie został mi przedstawiony plan kariery i po jakich krokach mogłabym kierownikiem zostać, jednak program szkoleń trzeba rozpocząć od płatnego 300 zł szkolenia... Rekruter zasugerował również, że wypłata zależy JEDYNIE od wyników - czyli nie sprzedajesz nie dostajesz żadnych pieniędzy. Sprzedaż dotyczyłaby ich nowego produktu, czyli prywatnych emerytur sprzedawanych przez ERGO Pro.

Podsumowując trochę naciąganie ludzi i jedynie żałuję zmarnowanego czasu. Kiedy powiedziałam, że nie stać mnie na podjęcie pracy u nich i zapłaceniu za szkolenie usłyszałam jedynie: no cóż, jak będzie panią kiedyś stać to serdecznie zapraszam. Więc wniosek czy warto tam pracować wyciągnijcie sami.
2
anonim 2015-12-08 21:00:38
Ergo Pro to nie spółka Grupy EH z Sopotu.
Opinie powinnaś zamieścić na innym forum.
2
Pudelek 2016-02-06 21:24:03
Przedszkole? Tak, ale nie tylko dla centrali, osoby pracujące w jednostkach terenowych nie mają takich możliwości. To samo dotyczy pikników. Przecież nie pojadę 300km na piknik dla rodzin. Godziny pracy? Nie raz wracałamgrubo po 18, a byłam w pracy od 8, nie jedną spbotę poświęciłam na pracę. Za nadgodziny nie ma żadnych premii. Premia może być za realizację planu, czasami owszem przyzwoita, ale jakby zarobioną kasę podzielić przez ilość przepracowanych godzin, to na pewno nauczyciel ma lepiej. Nie ma realizacji planu sprzedażowego to wypad i tyle, jak w korporacji.
Pudelek 2016-02-07 11:57:32
W tych agencjach pracują agenci w ramach umowy agencyjnej, a więc muszą mieć własną działalność gospodarczą. Duży agent zazwyczaj zatrudnia osoby, ale ci pracownicy podpisują umowy nie z ubezpieczycielem, a z tym agentem. Tak to wygląda. Poza tym wiele z tych agencji może oferować polisy innych zakładów ubezpieczeń.
w EH 2016-02-20 21:26:51
no teraz to pojechales!! typowa propaganda.ludzie nie maja na co narzekac? moze na to ze nikt za nadgodziny w BLS nie placi a robota i tak ma byc zrobiona bo mozna sie pozegnac z premia. no chyba ze komus te marne grosze bez premii wystarcza:)
2
Biały królik 2016-08-02 15:59:13
Mogę jedynie powiedzieć, że pracowałem ponad rok na infolinii likwidacji szkód w Sopocie. Zarabiałem 1,5 zł netto. Było to w 2012 roku. Już 4 lata jak tam nie pracuję. Teraz zarabiam 4 tyś zł na rękę w księgowości w innym mieście. Mogę pracować zdalnie z domu. Klimat jak w każdej korporacji. Wszystko fajnie do momentu jak się pracuje. Jak się chorują to wyrzucają. Liczą się tylko wyniki. Choć tęsknię za moim trómiastem ale za to latają samoloty. To już moja 3 praca. Na karku po 30.

Chciałem pozdrowić wszystkich pracusi z infolinii, którzy zapewniali że czeka ich wielka kariera. Obiecywali samochód, podwyżki, świetlaną przyszłość i super karierę. Praktyczna praca na infolinii: brak klimatyzacji w Hestii kontakt, brak powietrza, mocne światła, skóra praktycznie się ciągle wysuszała. Oczy piekły. Okna co się nie otwierają bo psuł się system podnoszący okna. Telefony co chwila. Klienci bardzo trudni. Rotacja pracowników nieustanna. Trudna praca. Szkoda tylko tej młodości. Jednak nie ma za dużo wyboru na Pomorzu. Najlepsze było że szefowa słuchała rozmów i oceniała. Musiało być dzień dobry, szanowny panie, w czym mogę pomóc, czy jeszcze ma pan jakieś pytania, życzę miłego dnia. Jak powtarzasz to 100 raz w ciągu dnia i 500 razy w ciągu tygodnia, to bierze się... wiadomo co. Miałem słabe oceny bo już nie dawałem rady z tymi formułkami.
Nie ty to następny. Co 3 miesiące assesment. Kolejna grupa ludzi, którym trzeba powiedzieć jaka jest cudowna ta firma. Później już tylko gorzej. :) Super.

Ubezpieczyciel nie daje bonusów bo 5 minut za krótko się było na linii w ciągu miesiąca i nie robią podwyżek, gdyż rentowność tego biznesu jest bardzo mała. Jest dużo ubezpieczycieli w Polsce i taki AXA ma najniższe stawki. Nawet ja ubezpieczam się u niego. Nie ma cudów i nie będzie na tym rynku w Polsce. Płacę 500 zł za OC i mini AC. Mało? Samochód ubezpieczeny na 18 tyś zł. Można negocjować w Axa i to jest plus.

Ergo hestio, panie prezesie, zabierze Pan te wszystkie miliony do grobu? Trumna nie ma kieszeni. Podziel się z ludźmi. Warto. Bóg patrzy na pana. Sąd boży czeka każdego. Nie ma wyjątków. Liczą się tylko dobre uczynki.
2
123 2016-08-15 17:24:03
Co do wynagrodzeń to zależy z której strony patrzysz na kasę. Jeśli przychodzisz jako nowy niedoświadczony pracownik to możesz wynegocjować sobie na pewno więcej niż najniższa krajowa. Pracowałem w Hestii ponad 8 lat, szkoliłem nowego pracownik i przez przypadek dowiedziałem się jaką pensję otrzymuje. Okazało się że jego pensja była tylko o 300 zł niższa od mojej. Rozmawiałem z kierownikiem na ten temat, który jak zwykle uznał że to nie jest żaden problem, po tym incydencie złożyłem wypowiedzenie. Uznałem to za brak szacunku Hestii do pracowników którzy przepracowali wiele lat, robiąc tysiące nadgodzin uczestnicząc w wielu projektach nie ma szans na godziwą podwyżkę. Tyle ile sobie wynegocjujesz na początku tyle możesz mieć nadal po 5 latach. Wiązanie długich planów zawodowych z Hestią jest złudne. Druga sprawa to że doświadczenie w Hestii nie daje kompletnie niczego na rynku pracy a na pewno nie w trójmieście. Przez pół roku znalazłem może trzy ogłoszenia w których częściowo można było wykorzystać zdobytą wiedzę. Podczas rozmów kwalifikacyjnych żadnej z osób rekrutujących nie interesowało doświadczenie zdobyte w Hestii. Jedyny plus pracy w Hestii to ludzie z którymi się współpracuje.
5
Wazka 2016-08-29 12:48:51
Likwidator szkod korporacyjnych jaka kasa i jak wyglada rozmowa w Sopocie
były__pracownik 2016-09-01 12:40:17
Postaram się być obiektywny. Zacznę od plusów:
+zatrudnienie w stabilnej firmie, regularnie wpływająca pensja, tania stołówka.

Niestety wszystko inne w tej firmie jest złe. Chyba wynika to z tego, że w trójmieście jest to jedyna duża centrala ubezpieczeniowa i Zarząd wychodzi z założenia, że cokolwiek zrobi to ludzie i tak będą tam pracować bo nie mają alternatywy w danej branży. Największą bolączką jest nieproporcjonalny zakres obowiązków do otrzymywanego wynagrodzenia, które ma tendencję do spadania wraz z stażem pracy(brak podwyżek inflacyjnych itd.) Pracy jest bardzo dużo, duża rotacja na szczeblu dyrektorskim/kierowniczym powoduje, że co chwile wdrażane są nowe pomysły, bardzo często nietrafne, które dodatkowo obciążają pracowników. Mógłbym wymieniać tak bardzo długo..

Jeżeli jesteś osobą tuż po studiach, bez doświadczenia, to możesz zaczepić się tam na na rok , maksymalnie trzy lata. Dłużej to już szkoda Twojego czasu i kariery. Ta firma niestety nie inwestuje w ludzi. Stać ją na to.

8
mirek 2016-09-01 12:44:56
ol przyjazna atmosfera dla konsultanta infolinii brzmi bardzo odważnie, w dużej mierze jednak ta ATMOSFERa zależy od klientów, w to wiadomo...l natomiast ciekawe jaki na takim stanowisku obowiązuje u was system zmianowy, chodzi mi konkretnie o weekendy i święta
Wrocławianka5 2016-11-20 18:25:10
Witam czy ma ktoś jakieś doświadczenia związane z praca w Hestii we Wrocławiu ?
wro 2016-11-23 10:28:25
Dlaczego pytasz?
Jolka T. 2016-11-25 17:36:27
Mam pytanie o Elastyczny czas pracy - proszę o informacje czy to prawda, ze elastyczny czas pracy, który niby jest w Hestii wymusza 45 korzystanie ze stołówki i , ze mimo, że ktoś nie korzysta ze stołówki i w tym czasie pracuje to te 45 minut nie jest liczone do czasu pracy?
Jestem młodą matką , bardzo ważne dla mnie jest aby wyjść z pracy po 8 godzinach pracy bez przerwy.
Ann 2016-12-03 20:48:32
Jest dokładnie tak jak opisalas. W pracy siedzisz 8 h 15 minut z czego 45 minut to przerwa do twojej dyspozycji. Nie ma znaczenia czy ją wykorzystasz. Mimo iż nie jest korzystasz z przerwy nie możesz wyjść szybciej do domu.
Zostaw swoją opinię o Ergo Hestia - Sopot
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ergo Hestia