brak logo

imedia

Wasilków

Opinie o imedia

pietrek 2013-08-08 11:10:18
anonim - 2013-08-07 20:37:47

to jak jusz pracowales to wiesz pewnie cos odnosnie zatrudniania czy studentow bez doswiadczenia tez przyjmuja czy niekoniecznie jakto jest w tej chwili wq tej firmie
Wolą ludzi z doświadczeniem i takim płacą zdecydowanie lepiej niż komuś bez doświadczenia. Studentów na chwilę raczej nie chcą - wolą ludzi na stałe - pod warunkiem, że się sprawdzą. Za moich czasów mało kto miał przedłużaną umowę po okresie próbnym, ale temu to się akurat nie dziwię - przychodzili tacy kolesie, że szkoda słów. Jeżeli szukasz pracy na dłużej, i szybko się uczysz nowych rzeczy no i chcesz sumiennie pracować, możesz spróbować.
Pietrek 2013-08-12 13:03:30
kasia - 2013-08-11 11:33:46

Ile trwa umowa na okres próbny w firmie inmedio???Czy standardowo trzy miesiące a potem na czas nieokreślony czy jest inaczej???
Okres probny - trzy miesiące - ale zdarzały sie przypadki, że był skracany jak ktoś sie wykazał . Mnie dali umowę po 2 miesiącach.
1
abc... 2013-09-09 22:16:29
gdzie są stare opinie zostały skasowane ??

zamach na wolne media :P
1
były_pracownik 2014-02-02 20:46:48
Siema.
Na wstępie chciałbym przedstawić moją reakcję po przeczytaniu komentarza o treści: "Osoby zaangażowane i dobrze wykonujące swoją pracę będą docenione i adekwatnie wynagrodzone. "

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

koniec reakcji. I jeszcze podpis - tajemniczy użytkownik "former employee" ;D

Zarówno przed jak i po pracy w iMedia miałem okazje być zatrudniony w kilku firmach i jeden wniosek mi się nasuwa - gorszego pracodawcy nie jestem sobie w stanie wyobrazić. Owszem, dla chcących się czegoś nauczyć praca w iMedia może być okazją do tego, ale jedynie w początkowym okresie. Później nic nowego praca nie wnosi. (usunięte przez administratora)Brak jakichkolwiek ustaleń lub ciągłe zmienianie decyzji w najważniejszych kwestiach doprowadza pracowników do szału. nigdy wcześniej ani później nie było mi tak ciężko wstać do pracy jak podczas przygody z iMedia,(usunięte przez administratora)
3
pracownik 2014-05-05 18:37:46
po raz kolejny zostawiam opinię , a ona znika jak zaklęta... ta firma to porażka , nie dajcie sie nabrac
ja 2014-05-06 18:09:21
aplikuj aplikuj, a w zasadzie to aplikuj i zanim tam dojdziesz to już się zwolnij,:)
lm 2014-05-16 14:30:52
problem tkwi w samej (usunięte przez administratora) na początku uwielbia i jesteś super a po 2 miesiącach na początku przyczepia się do wszystkiego(usunięte przez administratora)
ba 2014-05-20 10:03:56
Właściciele dają tym do zrozumienia, że nie zasługujesz na żadną premie i ciesz się tym co masz a jak ci sie nie podoba to do widzenia; jest przecież kryzys i mają cały stos cv chętnych do pracy bez doświadczenia. Nikt sie w tej firmie nie sprawdził i już raczej nie sprawdzi.
i znowu zonk:) 2014-06-03 15:38:26
do wszystkiego się odnoszę, do rotacji, braku normalnych płac, (usunięte przez administratora) ) i ogólnie do braku szacunku do ludzi, (usunięte przez administratora)
haha 2014-06-09 15:25:29
(usunięte przez administratora) To forum służy do dzielenia się opiniami na temat pracodawcy, przestrzegania się na co uważać i co na pewno się wydarzy.
Tam rotacja jest i będzie cały czas. Jak ktoś ma smykałkę do montażu to praca nie jest trudna, a nawet ciekawa. Tam bardzo szybko stajesz się starym pracownikiem. Wszystko już zostało powiedziane na temat tej firmy.
i znowu zonk 2014-06-11 11:24:29
smykałka nie pomoże w utrzymaniu stanowiska. (usunięte przez administratora)Pan co sie sprawdził jest spoko i tylko dlatego tam pracuje ,bo na miejscu jest raz w miesiącu a resztę w trasie i z szefostwem się nie widzi!!!!!!
bb 2014-07-25 11:36:59
święta racja , popieram
anonim 2014-07-29 07:19:08
(usunięte przez administratora) co oferta dla klientów ma wspólnego z życiem jako pracownik w tym zakładzie?
to jest portal poświęcony pracodawcom i opiniom o nich a nie umowom, transferom itd....

(usunięte przez administratora)
bk 2014-08-28 13:36:07
Ale ty chyba ich mylisz, bo z tego co wiem to oni nie mają żadnych sieci internetowych
arek 2014-08-28 13:42:51
Cześć. Ale wyjechałeś z Białegostoku czy tu na miejscu znalazłeś robotę w tej dużej firmie ? Bo jak patrzę na ogłoszenia to nie widzę żeby ktoś duży szukał pracowników tylko niewielkie lokalne firmy.
lol 2014-08-28 14:01:21
A co oni mają wspólnego z mediami - to firma produkcyjna
Jack 2014-09-04 14:29:40
Trochę mnie dziwią te negatywy. Ja pracuję w i media ponad rok i nie narzekam. Po okresie próbnym dostałem umowę i niewielką podwyżkę. Co do atmosfery w pracy to mogę powiedzieć tyle, że jak wyleciało kilku kolesi od razu zrobiło się sympatyczniej, zero knucia i napuszczania jednych na drugich. Był taki kolo co potrafił stać 30 minut koło lasera i patrzeć jak wycinają się elementy zamiast robić co do niego nalezy. Ogólnie teraz jest spoko na produkcji jest nieduży zgrany zespół. Pewnie zaraz ktoś napisze, że ktoś z szefostwa sam pisze te opinie, ale co mi tam nie lubie jak ktoś pisze bzdety
hahaha 2014-09-04 17:15:33
Bycie wazeliniarzem na długo ci się nie przyda; już nie jeden sie przylizywał i po kilku m-cach przestał być ulubieńcem. Choćbyś nie wiem jak się starał na dłuższy czas ci to nie posłuży. Może jesteś już tam najstarszym pracownikiem i za chwilę przyjdą nowi i to nowi będą ulubieńcami. Powodzenia.
Olo 2014-09-10 17:24:37
OOooo to nieźle. To firma ma przerąbane skoro pracują tam także złodzieje, mnie uczono, że jak coś nie jest moje to tego nie biorę.
gosia 2014-10-08 08:08:01
ludzie o czym Wy piszecie? Ta firma to porażka i tyle.
Inwentaryzacje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tu chodzi o atmosferę i samych właścicieli! sama J jest największą kłótnicą i manipulantką!
chcecie mieć w życiu etap " poniżenia i bycia niewolnikiem w sekcie " to bardzo proszę popracujcie tam i wszystko bedzie jasne!

szkoda ,że tak dużo wpisów znika :(
1
Apostoł nowy 2014-10-09 12:50:50
Jam jest wysłannik Boga - Pana Naszego Po Wieki
Jam jest światłość 2014-10-09 12:52:17
1. Być może potrafisz czytać, ale nigdy jeszcze nie czytałeś Biblii. Jeśli tak właśnie dzieje się w twoim życiu – nie mogę przynieść ci słów pocieszenia, bo jesteś w niebezpieczeństwie utraty duszy. Twoje zaniedbanie Biblii jest jasnym dowodem, że nie kochasz Boga. Człowiek o zdrowym ciele ma zdrowy apetyt, a człowiek o zdrowej duszy ma zdrowy apetyt na Słowo Boże. Lecz ty najwyraźniej cierpisz na straszną chorobę duchową. Czy zamierzasz okazać skruchę? Wiem, że nie jestem w stanie pozyskać twojego serca, byś zobaczył i poczuł te sprawy, jednak sprzeciwiam się twojemu zaniedbaniu Biblii i odwołuję się do twojego sumienia, byś rozważył mój sprzeciw. Nie odkładaj pokuty na później! Nie odkładaj czytania Biblii aż do śmierci, bo gdy będziesz jej najbardziej potrzebował, odkryjesz, że nie ma ona dla ciebie żadnego znaczenia! Nie powtarzaj: „Ludzie świetnie sobie radzą bez czytania Biblii". Na sobie samym odkryjesz, że ludzie radzą sobie kiepsko, a kończą w piekle. Uważaj, żebyś kiedyś nie musiał powiedzieć: „Gdybym tylko przykładał się do Biblii tak, jak do innych książek, magazynów i gazet, nie pozostałbym bez nadziei w ostatniej godzinie mojego życia". Ostrzegłem cię. Niech Bóg teraz zmiłuje się nad twoją duszą.

2. Być może chcesz zacząć czytać Biblię, ale potrzebujesz porady, jak to zrobić. Pomogę ci. Zacznij czytać od dziś. Dobre chęci nie wystarczą. Musisz naprawdę zacząć. Czytaj Biblię ze szczerym zamiarem zrozumienia jej. Czytanie bez zrozumienia nic ci nie da – czytaj z dziecięcą wiarą i pokorą. Musisz poddać się Biblii, a nie osądzać ją. Czytaj Biblię pragnąc okazać jej posłuszeństwo i stosować ją – ona musi wywierać wpływ na twoje życie. Czytaj Biblię codziennie. Lubisz jeść każdego dnia – Biblia jest pokarmem twojej duszy. Przeczytaj całą Biblię, czytaj ją systematycznie. Nie możesz czytać tylko twoich ulubionych fragmentów. Interpretuj Biblię w prosty sposób. Najłatwiejsza i najbardziej oczywista interpretacja jest zwykle prawidłowa. Czytaj Biblię myśląc cały czas o Chrystusie. Nawet gdy czytasz Stary Testament, myśl o tym, w jaki sposób wskazuje on na Niego. Mocno wierzę, że gdy będziesz trzymać się tych zasad, Bóg nie pozwoli ci zgubić się na drodze do nieba.

3. Być może jesteś człowiekiem, który kocha Biblię i wierzy w nią, ale nie czyta jej zbyt często. Pokój w trudnych chwilach, jaki przyniesie ci Biblia, będzie niewielki. Prawdopodobnie nigdy nie utwierdzisz się w prawdzie. Więcej – prawdopodobnie popełnisz wielkie życiowe błędy – w małżeństwie, życiu rodzinnym, więziach z innymi. Prawdopodobnie od czasu do czasu będziesz wprowadzany w błąd przez fałszywych nauczycieli. Nie wystarczy byś trochę czytał Biblię – musisz czytać dużo. Musisz pozwolić by „Słowo Chrystusowe mieszkało w tobie obficie" (Kol. 3:16).

4. Być może często czytasz Biblię, jednak odczuwasz pokusy, by się poddać, bo myślisz, że nie wynika z tego nic dobrego. Chcę ci powiedzieć, że taka pokusa pochodzi od diabła. Biblia może przynieść ci o wiele więcej dobra, niż ci się wydaje. Może wywierać niedostrzegalny wpływ na twój charakter, powstrzymując cię od błędów i grzechów, w które podpadłbyś, gdybyś jej nie czytał. Jeśli przestaniesz czytać, odkryjesz to w swoim życiu!

5. Być może naprawdę miłujesz Biblię, żyjesz nią i często czytasz. Jeśli tak, postanów, że każdego roku będziesz czytał więcej – by wprowadzić ją do pamięci i serca. Gdy będziesz umierał, być może nie będziesz mógł czytać, wtedy Słowo ukryte w twoim sercu okaże się cenne (Ps. 119:11). Postanów, by każdego roku być jeszcze bardziej czujnym, jeśli chodzi o nawyk czytania Biblii, i by bardziej szanować Biblię w życiu rodzinnym. Postanów głębiej rozważać Biblię i częściej rozmawiać o niej z innymi wierzącymi. W końcu, postanów, by coraz bardziej żyć Biblią. Niech stanie się punktem odniesienia dla wszystkiego, co robisz. Z Bożą pomocą zdecyduj, by Biblia rządziła wszystkim, co czynisz.
1
Jam jest światłość 2014-10-09 12:56:12
TO, CO NAJLEPSZE, JEST WCIĄŻ PRZED NAMI!
1 Jana 3:1-3 bt
Popatrzcie, jaką miłością obdarzył nas Ojciec: zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi, i rzeczywiście nimi jesteśmy.
Świat zaś dlatego nas nie zna, że nie poznał Jego.
Umiłowani, obecnie jesteśmy dziećmi Bożymi, ale jeszcze się nie ujawniło, czym będziemy.
Wiemy, że gdy się objawi, będziemy do Niego podobni, bo ujrzymy Go takim, jakim jest.
Każdy zaś, kto pokłada w Nim tę nadzieję, uświęca się, podobnie jak On jest święty.

TO, CO NAJLEPSZE, JEST WCIĄŻ PRZED NAMI!
1 Jana 3:1-3 bt
Popatrzcie, jaką miłością obdarzył nas Ojciec: zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi, i rzeczywiście nimi jesteśmy.
Świat zaś dlatego nas nie zna, że nie poznał Jego.
Umiłowani, obecnie jesteśmy dziećmi Bożymi, ale jeszcze się nie ujawniło, czym będziemy.
Wiemy, że gdy się objawi, będziemy do Niego podobni, bo ujrzymy Go takim, jakim jest.
Każdy zaś, kto pokłada w Nim tę nadzieję, uświęca się, podobnie jak On jest święty.

"Nikt nie ma większej miłości od tej, gdy ktoś życie swoje oddaje za przyjaciół swoich" (J. 15,13).[/size]
"Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj."[/size]
Rz 12,21.[/size]

"Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem."[/size]
J 8,7[/size]

Jeden z wielu...

"Nie lękaj się, bo cię wykupiłem,
wezwałem cię po imieniu; tyś moim! Gdy pójdziesz przez wody, Ja będę z tobą,
i gdy przez rzeki, nie zatopią ciebie.
Gdy pójdziesz przez ogień, nie spalisz się,
i nie strawi cię płomień. Albowiem Ja jestem Pan, twój Bóg,
Święty Izraela, twój Zbawca.
Daję Egipt jako twój okup,
Kusz i Sabę w zamian za ciebie.
Ponieważ drogi jesteś w moich oczach,
nabrałeś wartości i Ja cię miłuję,
przeto daję ludzi za ciebie
i narody za życie twoje. Nie lękaj się, bo jestem z tobą.
Przywiodę ze Wschodu twe plemię
i z Zachodu cię pozbieram. Północy powiem: "Oddaj!"
i Południowi: "Nie zatrzymuj!"
Przywiedź moich synów z daleka
i córki moje z krańców ziemi. Wszystkich, którzy noszą me imię
i których stworzyłem dla mojej chwały,
ukształtowałem ich i moim są dziełem."Iz 43, 2-7
anioł 2014-10-09 18:16:26
Biblia jest jedynym standardem, na podstawie którego można rozstrzygnąć każdą kwestię dotyczącą doktryny i życia chrześcijańskiego. Bóg wie, że jego dzieci potrzebują nieomylnego wzorca tego, co prawdziwe i właściwe, dlatego łaskawie dał nam Biblię. Powinniśmy być mu za to niezmiernie wdzięczni, bo na świecie jest tak wiele zamieszania, jeśli chodzi o doktrynę i praktykę chrześcijańską.

Istnieje wiele zamętu wokół doktryny chrześcijańskiej. Różne kościoły dają różne odpowiedzi na nawet najważniejsze pytania dotyczące wiary chrześcijańskiej. Rzymscy katolicy i protestanci, ewangeliczni chrześcijanie i liberałowie, mormoni i świadkowie Jehowy – wszyscy twierdzą, że prawda jest po ich stronie, a jednak to, czego nauczają jedni, całkowicie różni się od tego, co mówią drudzy. Jak odnaleźć prawdę w tym zamieszaniu? Istnieje tylko jedna odpowiedź. Sam Bóg dał nam nieomylny standard prawdy w Biblii. Musimy przyjąć ją jako naszą normę. Nie możemy wierzyć w nic, co jest niezgodne z Biblią. Nie jest ważne, kto przedstawia nam coś jako prawdę. Nie jest ważne, jaki będzie jego status w kościele. To, co mówi, musi być potwierdzone przez Biblię. Może to być nawet chrześcijański duchowny lub pastor. Lecz mimo to – jego słowa muszą zostać potwierdzone przez Biblię. Jeśli jest prawdziwym duchownym, będzie bardzo zadowolony, gdy przeprowadzisz taki sprawdzian. Co więcej, będzie cię zachęcał, żebyś czytał Biblię i sam sprawdzał, czy jego słowa są prawdziwe. Tylko fałszywy nauczyciel zażąda, byś wierzył mu z powodu jego własnego autorytetu lub autorytetu kościoła. Każdy prawdziwy duchowny pragnie pomóc ci zobaczyć prawdę w Słowie Bożym.

Wielki zamęt istnieje także wokół praktyki życia chrześcijańskiego. Każdy chrześcijanin, który rzeczywiście pragnie czynić to, co podoba się Bogu, będzie musiał podejmować decyzje dotyczące różnych praktycznych kwestii. Stanie przed pytaniami dotyczącymi codziennej pracy. Być może pewne rzeczy, które robią prawie wszyscy, okażą się nie całkiem w porządku. A po pracy – powstanie pytanie, jak spędzać wolny czas. Wielu ludzi oddaje się rozrywkom, o które można zapytać, czy są mądre i właściwe. Pojawią się także pytania dotyczące życia rodzinnego. Jakie wzorce zachowania należy tu zastosować? Czy coś jest w porządku tylko dlatego, że inni ludzie, którzy zwą się chrześcijanami, to robią?

Znów, istnieje tylko jedna odpowiedź na wszystkie te pytania. Naszą normą musi być Biblia. Gdy stajemy przed pytaniem dotyczącym praktycznego życia chrześcijańskiego, musimy stosować nauczanie Biblii. Czasami Biblia mówi o tych sprawach bezpośrednio, a my musimy pójść za tym bezpośrednim nauczaniem. Często jednak nie mówi bezpośrednio, musimy wtedy szukać ogólnych zasad, które nas poprowadzą. Nie jest ważne, co myślą inni ludzie. Ich zachowanie nie jest dla nas normą. Jest nią Biblia, dlatego powinniśmy żyć według Biblii.

7. Prawdziwi słudzy Boga zawsze kochali Biblię i żyli według jej nauki

Biblia to księga, którą prawdziwi słudzy Boga zawsze kochali i według której żyli. Każde żywe stworzenie potrzebuje pokarmu. Gdy grzesznik staje się nowym stworzeniem w Jezusie Chrystusie, potrzebuje pokarmu duchowego. Tym pokarmem jest Słowo Boże. Tak jak niemowlę pragnie mleka swojej matki, tak każda prawdziwie nawrócona osoba kocha Boże Słowo. Jeśli więc ktoś gardzi czytaniem Biblii lub ma niskie mniemanie o jej przesłaniu, uważam za niemal pewne, że osoba taka nie jest jeszcze narodzona na nowo.

Wierzący Starego Testamentu miłowali Boże Słowo – zastanów się nad treścią takich fragmentów jak Job 23:12 i Ps. 119:97. Apostołowie kochali Boże Słowo – zarówno oni, jak i ich towarzysze, byli „biegli w pismach". Sam Pan Jezus miłował Słowo. Czytał je publicznie. Ciągle je cytował. Używał go jako broni przeciwko diabłu. Powtarzał: „Pismo musi być wypełnione". Oto jedna z ostatnich rzeczy, którą zrobił: „Otworzył im umysły, aby mogli zrozumieć Pisma" (Łuk. 24:45).

W ciągu całej historii chrześcijaństwa Boży ludzie kochali Słowo. Wszyscy ci, których Bóg użył do pracy w swoim królestwie – miłowali je. Gdziekolwiek docierała ewangelia, tam ludzie – wykształceni i niewykształceni – uczyli się miłości do Bożego Słowa. Była to zawsze cecha wspólna, choćby nawet występowały różnice dotyczące organizacji kościoła, czy innych tego typu kwestii. Gdy wszyscy Boży ludzie zostaną w końcu zgromadzeni w niebie, odkryją że wszyscy przeszli przez te same doświadczenia. Każdy z nich został narodzony z Ducha Świętego i ułaskawiony przez krew Chrystusa. Każdy też pokochał Boże Słowo i uczynił je swoim pokarmem oraz rozkoszą w czasie ziemskiej pielgrzymki.

Zapytam cię raz jeszcze, co ty robisz z Bożym Słowem?

8. Tylko Biblia może pocieszyć człowieka na łożu śmierci

Biblia jest jedyną księgą, która może przynieść pociechę umierającemu człowiekowi. Śmierć to poważna chwila, która czeka każdego z
anioł 2014-10-09 18:17:26
Istnieje jednak jaśniejsza strona tego zagadnienia. Biblia mówi, że grzesznikom przeznaczone jest piekło, świętym przyrzeka jednak niebo. Zagadnienie nieba jest znacznie łatwiejsze do przyjęcia niż zagadnienie piekła. A jednak Biblia mówi o jednym i drugim.

Gdy wprowadzasz się do nowego domu, pragniesz dowiedzieć się wszystkiego o nowej okolicy, w której będziesz mieszkać. Jeśli przeprowadzasz się do innego miasta, chcesz wszystko wiedzieć o tym mieście – o jego sieci kolejowej, o jego przemyśle, o parkach, o jeziorach, o szkołach itp. Skoro mamy gdzieś spędzić wieczność, powinniśmy coś wiedzieć o tym miejscu. Wiadomości dotyczące nieba znajdują się w Biblii. Dobrze jest mówić i myśleć o nim. Gdy mówimy o niebie, ziemia wydaje się marna. Nasze tutejsze smutki i problemy zdają się być o wiele mniejsze, gdy z niecierpliwością oczekujemy przyszłości. W pewnym sensie, chrześcijanin ma niebo już tu na ziemi. Ma on spokój duszy, spokój sumienia, jest w zgodzie z Bogiem. Doświadczając kłopotów i trudności, może się uśmiechać. Może mieć pewny krok, radość w duszy, uśmiech na twarzy.
Biblia jednak przyrzeka chrześcijaninowi niebo również w życiu późniejszym. Ktoś zapytał kiedyś Johna Quincy Adams'a, gdy ten miał dziewięćdziesiąt cztery lata, jak się czuje. Ten odpowiedział: „Zupełnie dobrze. Zupełnie dobrze. Jednak dom, w którym mieszkam, nie jest w najlepszym stanie". Choć dom, który zamieszkujemy, bywa chory i słaby, możemy – jeśli jesteśmy chrześcijanami – czuć się silni i pewni.
wierzący 2014-10-09 18:18:59
Dlaczego usuwane są wpisy chwalące Boga Pana Naszego. Czy właściciele tego forum są satanistami ??
Apostoł Jakub 2014-10-09 18:23:51
Może nauczyć cię wszystkiego, co powinieneś wiedzieć i w co powinieneś wierzyć; wszystkiego, czego potrzebujesz, aby dostąpić zbawienia. Może pokazać ci ciebie samego – jako grzesznika. Może pokazać ci Boga – w całej Jego świętości. Może też pokazać ci Pana Jezusa Chrystusa – jedynego, który może pogodzić cię z Bogiem. Może pokazać ci, jak żyć, aby podobać się Bogu. Może nauczyć cię, jak wytrwać w trudnościach i jak – bez strachu – myśleć o śmierci oraz nadchodzącym sądzie. Może pocieszyć cię, gdy jest ci smutno. Może dać ci siłę, gdy jesteś słaby. Może strzec cię od zła, gdy jesteś wśród ludzi, i mówić do ciebie, gdy jesteś sam. Biblia.
Apostoł Jan 2014-10-09 18:26:00
Nie ma innej takiej księgi jak Biblia

Nie istnieje żadna inna księga, która została napisana tak, jak Biblia. Biblia całkowicie różni się od innych ksiąg. Została natchniona przez Boga (2 Tm 3:16). Bóg przekazywał biblijnym pisarzom, co mają powiedzieć, wprowadzając w ich umysły konkretne myśli i idee oraz kierując ich piórami podczas spisywania natchnionych słów. Gdy czytasz Biblię, czytasz słowa samego Boga. Od początku do końca, Biblia jest doskonałym Słowem Bożym.

Nie będę tu tracił czasu na dowodzenie natchnienia Biblii. Sama księga najlepiej świadczy o sobie. Jest to największy stały cud na świecie i nie może go wyjaśnić nic poza Bożym natchnieniem. Wiemy oczywiście, że każdy z pisarzy biblijnych posługiwał się swoim własnym stylem – Izajasz pisał inaczej niż Jeremiasz, a Paweł inaczej niż Jan. To tak, jakby ten sam człowiek grał na różnych instrumentach – wydychając powietrze będzie tworzył różne dźwięki, zależnie od tego, czy gra na flecie, fujarce, czy trąbce. Mimo różnych dźwięków – podstawą muzyki jest tchnienie tego samego muzyka. W podobny sposób sam Bóg natchnął wszystkich ludzkich pisarzy Biblii, by każdy rozdział, werset i każde słowo pochodziło od Niego. Gdyby tylko ludzie, którzy zmagają się z pytaniami dotyczącymi Biblii, sami zechcieli ją przeczytać! Jak wiele problemów i zarzutów by zniknęło! Jak wielu ludzi odkryłoby Boga w Jego księdze! Jakże więc ważne jest, byś także ty czytał Biblię!
Katolik Adam 2014-10-09 18:28:37
Być może potrafisz czytać, ale nigdy jeszcze nie czytałeś Biblii. Jeśli tak właśnie dzieje się w twoim życiu – nie mogę przynieść ci słów pocieszenia, bo jesteś w niebezpieczeństwie utraty duszy. Twoje zaniedbanie Biblii jest jasnym dowodem, że nie kochasz Boga. Człowiek o zdrowym ciele ma zdrowy apetyt, a człowiek o zdrowej duszy ma zdrowy apetyt na Słowo Boże. Lecz ty najwyraźniej cierpisz na straszną chorobę duchową. Czy zamierzasz okazać skruchę? Wiem, że nie jestem w stanie pozyskać twojego serca, byś zobaczył i poczuł te sprawy, jednak sprzeciwiam się twojemu zaniedbaniu Biblii i odwołuję się do twojego sumienia, byś rozważył mój sprzeciw. Nie odkładaj pokuty na później! Nie odkładaj czytania Biblii aż do śmierci, bo gdy będziesz jej najbardziej potrzebował, odkryjesz, że nie ma ona dla ciebie żadnego znaczenia! Nie powtarzaj: „Ludzie świetnie sobie radzą bez czytania Biblii". Na sobie samym odkryjesz, że ludzie radzą sobie kiepsko, a kończą w piekle. Uważaj, żebyś kiedyś nie musiał powiedzieć: „Gdybym tylko przykładał się do Biblii tak, jak do innych książek, magazynów i gazet, nie pozostałbym bez nadziei w ostatniej godzinie mojego życia". Ostrzegłem cię. Niech Bóg teraz zmiłuje się nad twoją duszą.
nic sie nie stało 2014-10-09 19:00:04
ewman - 2013-04-24 11:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Jak jest z warunkami pracy, wynagrodzeniem, atmosferą w dziale wdrożeń systemów ERP w Warszawie (ew. w Krakowie) ?
zdjecie uzytkownika
Faja - 2013-06-03 21:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mógłbyś kolego napisać jakiego typu pytania z testowania były?
zdjecie uzytkownika
Antoś1 - 2013-06-27 12:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś mógłby mi napisać, jaką wiedzę sprawdza test ogólny na stanowisko programisty. Tzn. czy pytania dotyczą algorytmów, matematyki, systemów operacyjnych itd. ?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-30 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
Idzie się dogadać z przełożonym COMARCH Kraków?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 18:03:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
To jak w końcu jest z tymi stażami, bo się pogubiłem, płatne, czy nie. No i po stażu podobno w Comarch proponuja umowe o dzieło, prawda to?
zdjecie uzytkownika
Michał - 2013-08-01 14:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Kolego wyżej, a sam pracujesz i jestes zadowolony? Jak z perspektywami na awans i szkolenia? Kiedyś widziałem comarch na targach pracy na politechnice, do dziś używam podkładki pod myszkę jaką mi dali hehe, teraz pomyślałem o pracy tam, może się uda. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
sb - 2013-12-01 15:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolega był i znikł, bo go wezwał nick
zdjecie uzytkownika
olo - 2013-12-02 20:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [worker - 2011-08-10 14:23:06]:
może najpierw naucz się ortografii. Śmiem wątpić, czy w ogóle tam pracowałeś
zdjecie uzytkownika
Komarcz - 2013-12-07 14:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, piszę swoją opinię, bo widzę, że tu piszą głównie studenci po stażach ;)
Osobiście spędziłem w tej firmie 8 lat, pracowałem w róznych projektach.
Jak wiadomo, projektów jest sporo, comarch działa w różnych branżach.
Ja pracowałem głownie w telco, na początku jako tester, potem jako developer.

Plusy:
- Zajefajna atmosfera w pracy, nieporównywalnie lepsza niż np. w Sabre, w którym zresztą również pracowałem
- Duża elastyczność w pracy w sensie doboru technologii czy implementacji rozwiązań, w dużych amerykańskich korporacjach jest to znacznie bardziej ograniczone, sam jesteś odpowiedzialny za swój kawałek kodu.
- Można się naprawdę sporo nauczyć, choć techologie nie zawsze są najnowsze ;)
- Możliwość wyjazdu za granicę (Spędziłem w Nokii prawie 2 lata, super doświadczenie, comarch opłacał bilet lotniczy co miesiąc!! Płacił też za mieszkanie, extra sprawa)

Minusy:
- Dosyć słabe zarobki (przeważnie gorsze niż w Sabre), ale ostatnio się to poprawia
- Rzeczwiście jest sporo młodych ludzi, studentów i zaraz po studiach, co jest plusem dla nich, bo się mogą sporo nauuczyć, dla bardziej doświadczonych jest to trochę bardziej męczące. Ale z tego co zauważyłem, to sporo fajnego kodu napisali właśnie młodzi ludzie, w Sabre są wymiatacze z 5 letnim stażem, a ich kodu nie da się czytać ... naprawdę różnie to bywa
- Słabe podejście do testów i generalnie do jakości kodu
- Centralizacja zarządzania,
cortez - 2013-12-15 17:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Comarch płaci studentom przewaznie do 3.5k brutto. Ile się dostaje w Comarchu po skonczeniu studiow, kiedy przechodzi sie z umowy zlecenie (3.5k brutto) na umowe o prace, ile sie wtedy ma brutto ?
nic się nie stało 2014-10-09 19:05:46
a teraz pytanie do tych, którzy juz w Sprint Werkt nie pracują. W jaki sposób przestaliście pracować u nich? Ilu z Was zostało zwolnionych? Ilu zwolniło się samych i ilu z Was wszystkich, którzy już nie pracują w Sprincie rozeszło się z nimi w pokojowych i dobrych stosunkach?
zdjecie uzytkownika
:) - 2014-05-19 15:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale sie cicho zrobilo:) az milo
zdjecie uzytkownika
:/ - 2014-05-22 17:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kilka faktów :
1. W sprincie są wypłaty miesięczne - są na czas
2. W konsekwencji za zakwaterowanie biorą Ci za miesiąc.
3. Obowiązuje miesięczne wypowiedzenie mieszkania - bzdura bo jesteśmy pracownikami TYMCZASOWYMI.
4. Pobierają za chatę nawet jak nie masz godzin, jesteś na urlopie itp. Kolega był miesiąc w Polsce i przyszedł mu solaris z -100 euro. Miał wypracowane wakacyjne - zabrane na mieszkanie.
5. Brak jakiejkolwiek pomocy od koordynatora - nieodpowiednia osoba na nieodpowiednim stanowisku - szybciej był w tej firmie kierowcą.
6. Nie posiadają własnego transportu - szybciej mieli - kasowali 8 EURO!!!! od osoby za dzień. Nie masz jak dojechać do pracy - to Twój problem. Sam musisz kombinować jak dojechać jak masz dalej do pracy - autobus, pociąg czy się kogoś prosić żeby Was zawiózł. Jedynie jak mieszkasz bliżej dostaniesz rower - za kaucję.
7. Nie zwracają kosztów dojazdu - mnie wychodzi 80 euro miesięcznie.
8. Trafisz do pracy na materace - będziesz jak "dziwka" - na telefon. Dziennie sms na którą masz na drugi dzień - jak masz na 6 czy 14 dzień szybciej. na na 22 w tym samym dniu i czekasz na czterech literach aż dostaniesz na którą lub wolne co często się zdarza.
9. Małe dodatki za nocki i nadgodziny. My za nocki mamy niecałe 10 euro brutto, a osoby pracujące na serach ponad 12. Na serach pracują tylko nocki 3-4dni w tygodniu i mają więcej niż my na materacach pracując cały tydzień.
10. Organizują darmowe kursy językowe czy na wózek widłowy.

Ja nie jestem zadowolony z współpracy z nimi.
zdjecie uzytkownika
przykry - 2014-06-05 17:14:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koordynator, ktory nie mowi wcale po holendersku to wiocha! niby ukonczyl jakis lewy sprintowski kurs ale i tak nie potrafi prostego zdania sklecic! wstyd! w innych jezykach tez nie mowi. rozumiem inna prace ale jako koordynator to powinien ludziom tlumaczyc itd. JAKA FIRMA TAKI KOORDYNATOR!
zdjecie uzytkownika
stary były pracownik - 2014-06-10 18:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co się stało z mariuszem, był tam kiedyś pseudo-koordynatorem? Jak coś wiecie to napiszcie. z tego co czytam to na materacach niewiele się zmieniło hehehe. (sms - na 14, za chwile kolejny sms - wolne, a za jeszcze dłuższą chwilę sms - dziś jednak na 22 hehehe).nic tylko zapeir.... jak beduini.
zdjecie uzytkownika
stary były pracownik - 2014-06-10 18:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stary były pracownik - 2014-06-10 18:51:26]:
i jeszcze jedno pytanie. czy pracuje tam jeszcze wiesław i jego żona (stare małżeństwo ze śląska, bodajże z lublińca)?
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-06-19 21:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To o tym, czy macie rpzyjśc jutro do pracy i na która godzine dowiadujecie sie codziennie smsem? nie ma jakiegos grafiku z wyprzedzeniem w sprint werkt?
zdjecie uzytkownika
ludź - 2014-06-22 16:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z wypowiedzią sloneczko.
Co do punktu 5. Koordynator na początku wydaje się super, miły, wyluzowany, mówi że wszystko będzie dobrze a w konsekwencji po miesiącu wystawia swoje rogi i wielkiego że tak powiem focha na cały świat.
Nikomu nie polecam firmy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] erujący na naiwnych. Miesięczne wypłaty tylko dlatego, żeby pieniądze w miarę normalnie wyglądały a tak naprawdę przy minimalnej stawce bez żadnych ulg podatkowych i wakacyjnym doliczanym do każdej wypłaty(które powinny być dodatkiem do wypłaty a nie WLICZONE W wypłate) człowiek przy 160h zarabia z 500 euro. O niebo lepiej w AB Job Service.
zdjecie uzytkownika
sloneczko - 2014-06-25 15:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszstkie firmy juz duzo wiecej płaca sprint o tym zapomina
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-06-26 17:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To macie tylko 500 euro miesięcznie? Dojazdy do pracy i zakwaterowanie jest już opłacone? Bo faktycznie konkurencja ma wyższe stawki..
Kurs projektowania ogrodów - 80h kod zawodu: 216201
Kurs projektowania wnętrz - 140h tylko 1899zł Zaświadczenie MEN
Kurs krawiecki z projektowaniem odzieży 160h
Kurs zarządzania nieruchomościami 60h
Kurs Florystyki I i II stopnia 100h
Zobacz wszystkie! (207)
zdjecie u
home i ty 2014-10-09 19:09:23
smerf - 2014-07-29 13:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, czy w waszych salonach w okresie wakacyjnym kierownik też jest co miesiąc na urlopie? tzn. czasem ma wpisany tygodniowy urlop a czasem kilka dni rzędem wolnego (np. 5dni) chyba to nie jest sprawiedliwe w stosunku do całej ekipy która wyprówa sobie flaki w okresie wyprzedaży. Kierownik wymaga szacunku i super pracy od pracownika, ale wybaczcie jeśli tego chce to niech sam sie pokaże od jak najlepszej strony, a nie siedzi cały dzien na zapleczu, opoznia sprawdzanie palet lub zostawia na jutro, chodzi w klapeczkach po salonie i chodzi co miesiac na urlop, całymi dniami wisi na telefonie, i plotkuje z innymi kierownikami jakby tu zrobic aby sie nie narobic!
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2014-07-29 20:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smerf - 2014-07-29 13:16:37]:
u nas niestety jest nas mało nasza kierowniczka pracuje razem z nami, przyjmuje towar, rozkłada go czy obsługuje klientów bo chyba nie ma wyjścia. Są różne sytuacje raz lepsze raz gorsze i też ma często poza uszami. Jeżeli chodzi o urlop to dwa tyg. w okresie wakacyjnym. Musi Was dużo pracować w salonie jeżeli wasz kierownik pozwala sobie na tak dużo wolnego. A tak wogóle kierownicy mają nienormowany czas pracy,jeśli wszystko w salonie gra to chyba może sobie pozwolić na więcej wolnego.
zdjecie uzytkownika
Cheetos - 2014-08-03 16:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to ciekawe od czego zależy to czy starszy ma 1400 czy 1600..:/
a sprzedawcy ile u was mają? u nas nijnższą krajową
zdjecie uzytkownika
edyta - 2014-08-03 22:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cheetos - 2014-08-03 16:11:48]:
U nas też sprzedawcy mają najniższą krajową:(((( za tak niestety ciężką pracę... szkoda:(
zdjecie uzytkownika
warszawa - 2014-08-08 14:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to moze orientujecie sie od czego to wszystko zalezy, ile sprzedawca zarabia? moze to zalezne jest od miesjca sklepu w miescie albo miasta generalnie. ja bym nie chciala zarabiac najnizszej krajowej za taka prace, przeciez to chyba jest cieazka praca bo trzeba ciagle wszystko pilnowac, ukladac, sprzatac... kiedys pracowalam w innym sklepie, to byl sklep z odzieza i juz nie dawalam rady pod koniec pracy, ciagle cos trzeba bylo robic, nawet chwili wytchnienia. kiedys koleznaak mi powiedziala ze w home and you jej znajoma dobrze zarabiala, chyba ze pomylilam firmy i to cos podobnego tylko.
zdjecie uzytkownika
ligiet - 2014-08-10 19:51:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też mnie ciekawi od czego te zarobki zależą, wielkość miasta?
Bo wiadomo, ze jak dochodzi "premia" to już zawsze wysokość wypłaty może być inna, ale podstawa?
P.S pracy jest często sporo, zawsze jest co robić w szczególności jak VM zarzuca nowymi standardami ale ogólnie jest ok i przynajmniej człowiek się nie nudzi i nie czeka na klienta..;) no i jest zapierdziel jak te cholerne dosatwy przychodzą - jak jest tego dużo i nie ma kiedy ogarnąć sklepu a wtedy w razie czego to bura od Vm
Kurs kucharski I i II stopnia - 140h Zaświadczenie MEN
Kurs kucharski I i II stopnia - wyjazdowy 2 tygodniowy z wyżywieniem i zakwaterowaniem 140h
Kurs kelner I i II stopnia 90h już od 549zł
Kurs cukierniczy I i II stopnia 90h
Kurs Barman-Blender I i II stopnia 30h
Zobacz wszystkie! (207)
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-08-22 12:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
negatywne opinie o h&y są jak najbardziej true! To jest wielka żenada dajesz z siebie wszystko, razem z ekipą z wyciągniętym jęzorem wykonujesz zadania za marne grosze. Przyjedzie Ci pewien Pan operacyjny negatywnie nastawiony lub też w złym humorze, gdzie salon jest wylizany po czym powie, że jest brud. A sam nie zna pracy i chodzi z karteczką po salonie robiąc z siebie wielkiego "Boga" znającego się na wszystkim, a tak szczerze to wie, że nic nie wie. Sprawdzi nawet czy toaletę masz czystą na zapleczu. :) Choć nie można powiedzieć tego o wszystkich operacyjnych wielki szacunek dla tych, którzy wchodzą na salon i potrafią powiedzieć świetna robota salon w porządku do zmiany to i to ale tak jest git.. którzy trzymają się swoich zasad a nie z karteczką i nie widzą czego chcą.. VM jak najbardziej w porządku bywają dni kiedy dostaniesz meila i si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie jest sie w stanie ogarnąć dobrze salonu przy dużych zmianach, ale są ludźmi i potrafią to zrozumieć. A najgorsze to ...gdy ekipa jest zgrana. Wtedy niektórych boli, że kierownik trzyma z pracownikami. A na kierownika naszego narzekać nie można, pracuje z nami, wręcz zapierdziela z nami, kasę dostajemy tyle ile wyśle centrala nic nie jest kryte a to że nie ma premii to wymysły pana operacyjnego za co dziękujemy choć tak porównując premie te 20zł nie robi
zorientowany 2014-10-10 20:20:18
rochę prawdy w wypowiedzi kolegi ale uważam że spadek wywołuje ekipa od producenta napoi a nie jogurty, napoje same oczerniały swoich szefów na tym portalu aby zająć ich miejsca, i tak też się stało, od sierpnia zeszłego roku wszystko upada, (usunięte przez administratora) to zepsuło a fakt jest taki że pod wodzą (usunięte przez administratora) wszystko było dobrze
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-09-11 09:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponawiam pytanie: Jak można skontaktować się z działem rekrutacji w Markach? Nie chodzi mi o mail ogólny: rektutacja@tchibo.pl tylko konkretnie do Marki Manufacturing.
Dziękuję!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-11 09:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
marki@tchibo.pl
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-09-11 09:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bo ja - 2014-08-08 20:34:29]:
"bo ja" czytasz dalsze odpowiedzi i nadal potwierdzasz ze Tchibo awansuje swoich ludzi ? Ciekawe jak długo w firmie pracujesz. potwierdzę wcześniejsze wpisy użytkowników: Tchibo to super firma ale od 1-2 lat beznadziejnie zarządzana przez osoby zatrudnione z zewnątrz. Naprawdę wielka szkoda ze zniszczyli taki model firmy idąc w zła stronę. A później Ci powiedzą ze to (usunięte przez administratora) decyduje o wszelkich zmianach :D Powtarzam : szkoda ze "góra" nie wie co dzieje się na samym dole, a w przekazie informacji z dołu do góry następuje wiele przekłamań wiec nie maja dostępu do prawdziwych danych. Licza sie tylko TABELKI (usunięte przez administratora) :) Pozdrawiam serdecznie :)
zdjecie uzytkownika
why - 2014-09-11 12:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W siedzibie Tchibo a ul.F. licza sie tylko cyferki ukazane w tabelach, całkowite przekłamanie rzeczywistości
zdjecie uzytkownika
były krawat - 2014-09-11 22:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Od_0_do_managera - 2014-08-05 17:33:20]:
No to pojechałaś/eś...najlepsze jest to o przedstawicielach i ich zarobkach.Złodziej i bumelanci o to szeroko.Popracowalibyście trochę w terenie to by wam rura zmiękła ...oj nieładnie.No z tego co przeczytałem to wszystko masz ogarnięte fabryka,teren,sklepy,serwis czyli w myśl zasaday jak się na wszystkim znam to tylko tak się wydaje.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-09-12 14:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W jakich godzinach są zmiany na produkcji?
zdjecie uzytkownika
krawiec - 2014-09-13 15:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
magazynierzy z fabryki w Markach w ostatnim czasie zwalniają się z pracy ciekawe dla czego
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-09-15 13:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają płace i organizacja pracy w takich działach jak laboratorium/ dział jakości. zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów aplikacyjnych. Czy może ktoś mi przedstawić tę sytuację?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-09-15 16:10:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krawiec - 2014-09-13 15:46:52]:
Na pewno Ty znasz odpowiedź i chcesz się nią podzielić. "Dlaczego" piszemy razem.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-23 21:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tchibo wydało dużą kwotę na jakiś nic nie znaczący certyfikat Top Employer.
Bardzo się z tym certyfikatem obnosi. Przedstawiane są możliwości jakie to pracodawca daje swoim pracownikom, program równowaga praca rodzina itp.
Jednak kto może skorzystać z tego programu?! Chyba nikt, przełożeni po usłyszeniu, moim zdaniem, naprawdę szczerego i konkretnego uzasadnienia do wniosku o możliwość pracy w domu odpowiadają, że nie ma takiej możliwości, że a to ze sprzętem problem, a to w firmie to nie funkcjonuje itd. A przecież cały ten program miał ułatwić pracownikom łączenie życia zawodowego z rodzinnym. A w rzeczywistości przełożeni mają gdzieś życie rodzinne pracownika. Ponadto dyskryminacja, są osoby na stanowiskach nie kierowniczych, którzy jakoś mogli i mogą pracować trochę w domu i trochę w biurze, ale to chyba bardziej wynika z tego, że jest się pupilkiem szefa i nie ma to nic wspólnego z programem równowaga praca rodzina.
zdjecie uzytkownika
Tchibo - 2014-09-24 17:15:12 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękujemy za wyrażoną opinię. Program Równowaga Praca – Rodzina jest elementem realizowanej przez nas polityki. W ramach programu jest możliwość pracy z domu, jednak każdorazowo wymagana jest zgoda przełożonego. Wynika to z faktu, że standardowym miejscem pracy każdej osoby z biura jest siedziba spółki.
W przypadku jakichkolwiek niejasności czy sytuacji, kiedy decyzja przełożonego nie jest dla pracownika zrozumiała, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z działem personalnym.
zdje
ja 2014-10-14 15:59:29
moja droga jak tam pojdziesz to się przekonasz, idz, spróbuj , póżniej popłacz i tyle.... nic tam nie osiągniesz oprócz nerwicy i poniżenia.
jelonek 2014-10-14 22:32:09
Ilonka, ty tam opracujesz czy coś słyszałaś, bo coś mi sie wydaje że g..no wiesz o tej firmie. Moja znajoma tam pracuje i nie narzeka.
ona 2014-10-14 22:59:53
Dokładnie tak to sekta przez duże S, codziennie rano zamiast porannej kawy wszyscy muszą wypić krew świeżo zabitej kozy. Poza tym każdy na biurku musi trzymać posążek jakiegoś bożka. Dziewczyny mają zakaz chodzenia w spódnicach i nie mogą mieć makijażu.
Wiem też z dobrego źródła, że nie masz co liczyć na zatrudnienie u nich - chyba, że chcesz przeprowadzić się na zachód Polski. Kupiła ich jakaś niemiecka firma i wszyscy przenoszą się do Frankfurtu nad Odrą albo jakoś tak.
ONA 2014-10-19 10:30:32
Zapomniałam jeszcze napisać, że jak ktoś nie spojrzy z uśmiechem na innego pracownika już nie mówiąc o szefach to od razu jest zamykany do karceru i siedzi tam minimum 48 godzin o chlebie i wodzie - jak to w czasach niewolniczych bywało. Oczywiście niewolnikami są tylko biali mieszkańcy Białegostoku i okolic. Jak ktoś się tylko trochę opali ( na urlopie albo przy pracy na polu bawełny ) to od razu go zwalniają, żeby nie było jakichś podtekstów rasowych że niby murzyni lub mulaci są niewolnikami. Tu niewolnikami może być tylko biały. Che, che, che
ja 2014-10-22 13:35:40
No moje drogie ja tam pracowałam, i fajnie nie było bo to sekta faktycznie, ale spódnice i makijaż za moich czasów nikt nie ganiał, to przesada! no ale wszystko inne to całkowita prawda, chamstwo i idiotyzm.
(oczywiście mowa o imedii z Wasilkowa)
Mona 2014-10-23 20:19:21
Ale bzdety, też tam pracowałam i poza dwiema wrednymi dziewczynami w biurze, które niczego innego innego nie robiły tylko knuły i napuszczały ludzi na siebie reszta włacznie z szefostwem była OK. Pewnie jesteś jedną z tych małp, które zamiast pracą zajmowały się plotami o obgadywaniem innych. Już tam nie pracuję, bo znalazłam pracę zgodną z moim kierunkiem studiów, ale szefowa na odchodne powiedziała mi, że zawsze mogę do nich wrócić i gdyby mi nie pasowało tu gdzie obecnie pracuję bez chwili zastanowienia bym tam wróciła.
Sekta i chamstwo i tego typu brednie - określenia idealnie pasujące do do Kasi ( jednej z dwóch panienek ) która tylko obrabiała [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innym - to ty Kasiu ????
1
ja 2014-11-12 16:29:44
No w końcu ktoś napisał prawdę, oczywiście o kasi. Szefostwo nie jest takie tragiczne , a sama J jest nawet ok jak się dobrze pracuje.....Dopóki nie ma KASI w pobliżu.... lizidupki i fałszywej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] manipulantka i tajny wywiad!!! sama j słucha się jej bardzo i jak kasi zaleziesz za skórę to wywalą Cie z pracy czy masz rację czy też jej nie masz.

Kasia to sepleniące chucherko, niepozorna i na pierwszy rzut oka cichutka dziewczynka, a pod tą maską siedzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało na tym świecie i uważajcie na nią tylko tyle,

1
zonk 2014-11-13 17:56:27
Zgadzam się z Moną, szefostwo jest ok , ale szefowa trochę zbyt mocno ufa kasce i jej manipulacjom, ale tego sama niestety nie widzi i pewnie nie zobaczy. Dla mnie osobiście sama J pomogła.
a kasia dalej siedzi i obrabia dupe wszystkim , jak ten świstak ....
hahah 2014-11-24 17:48:05
Widać, że krótkotrwałe lizusy tej firmy sie wypowiadają. Zaczniecie sie zastanawiać, jak wywalą starszych pracowników, zatrudnią nowych i szybko sie staniecie starymi pracownikami.
Faktycznie z tym szefostwem można czasem pogadać, ale trzeba im gadać to co oni chcą usłyszeć. Broń Boże nie wspominajcie o pieniądzach, które się WAM należą (premia, za nadgodziny) bo szybko ten pozytywny dialog sie skończy.
borygo 2014-12-01 12:42:34
Po niektórych postach istylu wypowiedzi widzę że także pan Przemek się intensywnie udziela na forum, podszywając się pod niepozorne nicki.
Panie Przemku, nieładnie, to forum ma pomóc ludziom w zrozumieniu w co się pakują idąc do Imedia, a nie wprowadzić ich w błąd !!!
1
Roni 2015-05-27 23:42:01
system wymiany personelu średnio co 1 rok , rekordziści dobili 2 lat ale to wyjątki, ogólnie temat ciężki bo produkt nie łatwy, weź i zrób jak widzimisie Pani Asi to kosmos a Pan Przemko to inny świat wirtulany
mudzyn 2015-11-03 11:57:44
Akurat z wymianą ludzi co kilka miesięcy to po części prawda ale nie do końca. Jakiś czas temu miałem okazję pracować w tej firmie i utrzymałem się dość długo bo ponad 2 lata więc wymiana co kilka miesięcy nie jest do końca prawdziwa jeśli tylko dajesz z siebie 200%, robisz za kilku i wszystko, a nie tylko jedną rzecz. Pracownicy były zatrudniani i średnio utrzymywali się około 2-3 miesięcy i wymiana no następnych wynikało to z bardzo wysokich wymagań pracodawców, których ciężko było zadowolić. O wynagrodzeniu lepiej nie zaczynać było rozmowy chyba, że już miało się na oku inna robotę. Za moich czasów często bywało, że ludzie przeczuwali swój koniec w tej firmie gdy byli wysyłani na dłuższa trasę na serwisy lub montaże w bardzo mocno przykręconych terminach, za to z bardzo długą trasą i bardzo wieloma punktami montażu lub serwisu. Jadąc w taką podróż większość z ekipy mówiła Do zobaczenia w następnej robocie hehe. Czytając nie tak stare wypowiedzi poprzedników widać nie wiele się zmieniło :)
never ever 2015-11-03 15:04:59
Słyszałem opowieści chłopaków, jak kilka lat temu wieszali infokiosk zimą przy -30 st. Obaj się trzęsą, jeden trzyma dmuchawe gazową a drugi próbuję zawiesić na ścianie. I chyba śnieg wtedy padał. A podłączyć kabelki bez rękawic dosłownie masakra. Ale właściciele chodzą dumni jak pawie jacy to oni mądrzy... Pan P. chyba się uważa za drugiego S. Jobsa; chociaż jak to określił, że do jakości apple trochę im jeszcze brakuję...
ja 2015-11-25 13:40:05
kolejny rok i nic się nie zmieniło.... a może ktoś wie czy huragan katrina jeszcze tam zniszczenia sieje??? o kasi b mowa oczywiście...
Waldemar 2016-02-14 04:46:55
Z tego co wiem w tej firmie nic się na pewno nie zmieni ponieważ są Ci sami właściciele. Najlepszym dowodem są wpisy proszę poczytać i ocenić we własnym zakresie.
nk 2016-05-15 23:50:36
Oni się rozwijają, ale ich pracownicy to nie, zwłaszcza finansowo. Pracujesz, zdobywasz doświadczenie przez rok-dwa, zatrudniają nowych a starych wypychają na wyjazdy.
oskar 2016-06-16 15:10:11
nk' nie ma tam żadnych szkoleń ani awansów wewnetrznych? przecież po takim czasie 2letnim mozna juz spokojnie awansowac
Zostaw swoją opinię o imedia - Wasilków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie imedia