brak logo

KOL-DENTAL J. Piłko J. Nurzyński

Warszawa

Opinie o KOL-DENTAL J. Piłko J. Nurzyński

nn 2014-09-17 15:13:56
szkoda czasu i nerwów na ta firme a raczej na ten bałagan. Jezeli masz rodzine to lepiej zrezygnuj z checi pracowania tam bo nie bedziesz miec czasu na nic innego poza praca. Pracownicy są wykorzystywani, nadgodziny sa tam na porzadku dziennym (usunięte przez administratora) Atmosfera niby rodzinna a za plecami tylko czekaja wszyscy aby ci nóż w plecy wbic.(usunięte przez administratora)
20
Polak 2016-06-13 22:27:13
Ludzie przestrzegam przed tą firmą.
Jeżeli chcecie pracować między 8:30 a 18, a za tydzień 12-22 to zapraszamy.
Jeżeli nie przeszkadza wam poniżanie przez kierownika, wysłuchiwanie obelg, chamskich zwrotów…
Żaden z szefów nie reaguje na to co tu się wyprawia bo podobno jeden z nich to kolega z tej samej miejscowości co pan kierownik przez którego zwalnia się kolejny dobry pracownik. To nie problem: "miała chleb, będzie miała bułkę"-cytat.
Planuję stąd odejść ale jestem w trakcie poszukiwań-pracuję tu kilka lat.
Nadgodziny są odliczane co jest niezgodne z prawem (zapraszamy inspekcję pracy), boimy się sami zrobić z tym stanem rzeczy cokolwiek, ponieważ jesteśmy zastraszeni. Jeżeli pójdziemy z tym do szefów, to kierownik będzie się mścił i nic z tego nie wyniknie.
Jest to agresywny, cieszący się z cudzego nieszczęścia pan, który nie widzi tego, że z jego winy praktycznie wszyscy myślą o znalezieniu innej, nawet mniej płatnej pracy w której będą szanowani, w której nadgodziny są wypłacane, oraz z której wiadomo o której się wychodzi.
Drodzy szefowie, mamy nadzieję, że ta wiadomość otworzy wam oczy, nikt do was z tym nie przyjdzie, poza tym jesteście oszukiwani przez tą osobę.
Jeżeli coś się zmieni, to wystawię firmie dobrą opinię, jeżeli nie to może coś jeszcze mi się przypomni.
Ulubione zdanie kierownika: nie pasuje ci to się zwolnij-tylko kto wtedy będzie pakował, sprawdzał i wysyłał paczki? Nowi pracownicy? Na pewno nie on, bo nic nie robi poza siedzeniem na fotelu.
To jedyna bezpieczna w tej firmie forma komunikacji.
21
pracownik 2016-10-24 22:11:10
Nie wiem jak poprzednicy, ale ja mam porównanie z różnymi stanowiskami i firmami w których pracowałem wcześniej.
Pracuję tu długo, na różnych stanowiskach. Jestem bardzo zadowolony i wiem jedno:
Jeżeli zależy Ci na pracy i potrafisz współpracować z ludźmi to praca tutaj naprawdę może dać Ci dużo satysfakcji i wymiernych korzyści.
Trzeba tylko chcieć i czasami poświęcić trochę więcej niż 8h dziennie.
Rachunek jest prosty: jeżeli chcesz coś dostać - musisz najpierw dać coś od siebie!
5
Zasmucona 2016-12-08 21:23:52
Drodzy szefowie!
Bardzo was prosimy: usuńcie tego figuranta (pseudo kierownik R) ze stanowiska.Nie ma tutaj znaczenia czy pisze to jako osoba z "gory" czy z "dolu", wszyscy maja takie samo zdanie-wystarczy popytac. Argumentów nie będę wysuwać-są ogólnodostępne. Nic się nie zmieniło. Im gorzej tym lepiej. Pozdrawiam ciężko pracujących kolegów i koleżanki-nie dajcie się temu...!
17
Pozytywny 2016-12-20 21:16:52
Nie wiem Co masz do Niego. Poznałem Kierownika z dobrej strony, jest pozytywnie nastawiony do ludzi, potrafi pożartować, nie jest jakimś tam snobem i nie nęka nikogo. Dobry z niego człowiek. A to, że ludzie robią z niego czarna owcę to ich własna sprawa, widać z domu nie wynieśli żadnych pozytywnych wartości.

Kierownik w każdej firmie jest od tego aby dopilnowywać pilnych i pilniejszych spraw, ma opierdzielić jak trzeba i uśmiechnąć się jak jest dobrze. Spróbuj Zasmucona postawić się na jego miejscu, to sprawdzimy czy nikt pod Tobą nie będzie kopał, i obgadywał co 5 min.

Może czas zmienić prace Zasmucona?!
PS: Weź się ogarnij, podejdź do Pana *R* na osobności i powiedz co Ci leży na sercu, miej odwagę, bo zachowujesz się jak rozpuszczony gówniarz.
4
Tajemniczy 2016-12-20 22:29:37
Zgadzam się z opinią "Pozytywnego". Dobrze ujęte słowa w całość. Osobiście nic nie mam do Kierownika. Uważam, że jest w porządku. Najprościej jest narzekać i obgadywać za plecami, że taki i owaki a przecież nikt nikogo nie trzyma na siłę w pracy, jeśli ci coś nie odpowiada "Zasmucona".
"Pozytywny" dobrze napisał, miej odwagę, podejdź do Pana *R* i powiedz co ci leży na sercu a nie siejesz za plecami niepotrzebny ferment. Tyle w temacie.
2
Weezing 2016-12-21 23:15:43
Drogi panie R (nie wiem czy pisać R, czy Tajemniczy, czy też pozytywny)!
Cieszymy się, że masz tak wysokie mniemanie o sobie.
Bardzo nas rozbawiły Pana wczorajsze wpisy.
Jak nisko trzeba upaść, żeby przez dwa dni nękać pracowników i prosić aby ktoś wpisał coś pozytywnego na Pana.
Kierownik powinien wydawać polecenia związane z pracą a nie z plotkami, rozwiązywaniem własnych problemów i kompleksów! Oraz wydobywaniem informacji kto co na kogo powiedział i robieniem z tego użytku.

Nie ma w tej firmie osoby która narobiła więcej szkód niż ten "kierownik" jak to mówił o sobie w dwóch postach wyżej. Tylko i wyłącznie przez niego zwolniło się kilka osób!
Mówili o tym głośno i wyraźnie! Więc proszę, niech pan nie pisze tekstów w stylu "nikt cie nie trzyma na sile" bo bez tej siły paczki się nie złożą i nie sprawdzą!

"Kierownik w każdej firmie jest od tego aby dopilnowywać pilnych i pilniejszych spraw, ma opierdzielić jak trzeba i uśmiechnąć się jak jest dobrze."

Szkoda, że "opierdziela" osoby tylko te nad którymi może się znęcać werbalnie, "swoich" nie rusza, nawet powiem, że przymyka oko na MASĘ spraw za które od razu by wyfrunął z pracy!
Nie myślę tu o tym, że R znęca się psychicznie nad pracownikami, że odpisywał nadgodziny za które nie było wynagrodzenia, że nic nie robi, że przymyka oko na wiele spraw które mają wpływ na szkodę firmy...
Tyle w temacie panie tajemniczy pozytywny R

20
Ktos 2016-12-29 16:02:28
Zaczyna mnie to juz denerwowac jako pracownika z dlugoletnim stazem. Jezeli praca lub osoba w tym przypadku -kierownik nie odpowiada,to po co siedziec na etacie? Trzeba nie miec rozumu zeby prac brudy "TU" jakby nie mozna bylo porozmawiac w cztery oczy. Masz cos do kierownika to mu to wykrzycz w twarz napewno splynie po nim jak po kaczce... Taki typ czlowieka raczej sie nie zmieni co jest smutne... Ale piszac i oczerniajac firme oczerniasz reszte pracownikow. Zastanow sie kolego , kolezanko czy warto branac w takie g..no piorac brudy. Zal mi cie bo nie umiesz postawic sprawy na swoim i walczyc tylko uzalasz sie nad soba i jaki ten kierownik jest nie dobry.Uwierz, na niego tez przyjdzie pora i trafi na reke sprawiedliwosci.
4
Bohun63 2017-01-09 08:15:39
Czy ma Pan na myśli kierownika i imieniu Ro...t i jego kumpla - sąsiada z jednej miejscowości? No i jego ekipę - rzecz jasna. Jak pamiętam tylko Seb i Jac. B. a z pracowników dwóch Łukaszy to ludzie sensowni.
Fakt - płace za nadgodziny "pod biurkiem" - kłania się PIP, robota tylko w teorii 8 godzin - faktycznie 11 - 12. Standardowy polski "pracodawca".
Pozdrawiam.
4
Frodo 2017-01-09 14:56:53
Dzień dobry
Chyba w dwóch opiniach, pod innymi nickami wypowiadał się ten sam pan tzw. kierownik (oficjalnie od chyba 3 czy 4 lat) Robcio, któremu kiedyś kolega - Prezes ofiarował "drzwi do lasu". Nie ma to jak kolesie z tej samej gminy :-) A jest tego chyba 3/4 załogi. Bohun63 dobrze napisał: Tylko Jacek B. i dwaj Łukasze to ludzie zasługujący na sympatię i szacunek. Mówię o szeregowych - mówiąc kolokwialnie - pracownikach. Z wyższych "szarż" Pan Sebastian - człowiek o wysokim poziomie kultury i dużej znajomości logistyki i gospodarki magazynowej. Niestety - jego widzenie funkcjonowania Firmy o 180 stopni rożni się od podejścia tzw. pana od niedawna kierownika Robcia. Piszę: niestety, ponieważ sądzę, iż gdyby Pan Sebastian tam rządził praca w tej firmie wyglądałaby zupełnie inaczej. Nie byłoby "na papierze" - pełny etat czyli 8 godzin a faktycznie 11 - to normalka. Oszczędzają jak tylko mogą. Nadgodziny płacone w kopercie w biurze, czyli innymi słowy pod stołem. Pan Seba wie od dawna (i z tego co wiem - chciałby), że można zrobić dwie zmiany. Ale to wiązałoby się ze zmianą totalną w zatrudnieniu i PŁACENIU!!!!). A to już nie na rękę Szefom i ich tzw kierownikowi Robciowi. Ale w przypadku takiej Firmy, tak rozległej, o tak dużym asortymencie - dwie zmiany to najlepsze rozwiązanie. Ale po co? Nie lepiej trzymać ludzi do 19-tej czy 20-tej? Szok. Podejrzewam, że organizacja do d... ze względu na oszczędności. Oszczędności na ludziach.
P.S. Kiedyś Bartek popełnił błąd, ale nie znaczy to, że to tylko on; nie będę polemizował aczkolwiek zdaję sobie sprawę z faktu, iż albo: ktoś wiedział, albo wiedział i go podkablował. Ktoś, kto jest niezłym cwaniaczkiem i ma wgląd ... - we wszystko :-) Zgadnijcie, kto to taki?
4
Mango12 2017-01-11 16:32:55
Czy to Ty, Robercik? Gratuluję pomysłowości.
2
Zostaw swoją opinię o KOL-DENTAL J. Piłko J. Nurzyński - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOL-DENTAL J. Piłko J. Nurzyński