brak logo

Compin Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Compin Sp. z o.o.

Edmund 2012-09-24 21:53:19
Moja opinia o Compin Łódź. Stan z: 2012 rok
Krótko - zarząd tej firmy jest mało kompetentny ale zatrudniony, bo zna język francuski - a firma jest francuska. Francuzom zależało na ludziach na tyle[usunięte przez moderatora]by nie byli w stanie forsować własnych poglądów i decyzji. W efekcie powstał zespół osób zupełnie ubezwłasnowolnionych i zależnych od decyzji Francuzów. Nikt nic nie wie, wieczny bałagan.
Absurdalność wielu decyzji wręcz zaskakuje swoją głupotą.
Generalnie jest to podmiot który ma podtrzymywać produkcję przy jak najniższym nakładzie kosztów. Firma istnieje dzięki pracownikom najniższego szczebla, który wszak nie uczestniczy w zarządzaniu ale tworzy produkt eksportowy, natomiast celem Firmy jest obniżanie kosztów na tym pionie pracowniczym.
Klimat nie jest przyjazny osobom z potencjałem i zaangażowaniem. Brak etyki zawodowej i świadomości osób decyzyjnych o jej istnieniu. Firma bezwzględnie zasługuje na bardzo niską ocenę i negatywną opinię. Tylko trudno jest określić czy winę za to ponoszą Francuzi czy zwerbowani przez nich Polacy.
Nie ulega jednak wątpliwości fakt, że firmą bezpośrednio zarządzają rodacy, tylko skąd u nich ten brak inteligencji?
9
123 2012-10-30 08:59:56
Compin Sp. z o.o.
To praca w bardzo szkodliwych zdrowotnie warunkach (mówię o laminatach), a zatrudnienie odbywa się przez Agencje Pracy z wynagrodzeniem 1500 PLN netto gdzie pensja na tym stanowisku wynosi 2700 PLN netto.
W krajach rozwiniętych jest to 10000-22000 EURO/b
3
smuteczek666 2013-01-12 19:17:37
W pełni zgadzam się z opinia Edmunda. Ta firma to porażka przez duże P ! Na czele działuw stoja ludzie bez zadnych kompetencji, któzy nadaja się jedynie do obierania bananów, chociaz i tego nie jestem pewien. A tak w ogole to wszystko ociera się o[usunięte przez moderatora]. Radze omijać te norę szerokim łukiem.
2
anty-compin 2013-01-13 09:36:26
Brawo dla przedmówców,wpisujcie sie ludzie!!!!!!!
młody 2013-01-13 10:17:03
Czy kierownicy słyszeli? DO BANANÓW!!!!!!!!!
zeglarz 2013-12-04 18:17:57
Opinia (usunięte przez administratora) prawdziwa, lecz zbyt uładzona. Techniczna indolencja rządzi. Atmosfera fatalna. Dyrektor-prokurent (usunięte przez administratora) nie panuje nad poczynaniami podległych mu ludzi - może nawet nie zdaje sobie sprawy z kalekiego zarządzania przez polski personel. (prawie nie mówi po polsku) Zbliża się chyba upadek tej firmy.
4
otto 2014-04-08 19:41:17
Jak wyglądają godziny pracy? Zatrudniają przez agencje?
Katarzyna 2014-04-14 21:52:21
Jestem byłą pracownicą firmy o której mowa w temacie,przepracowałam tam ponad sześć lat dlatego uważam że mam prawo do oceny gdyż byłam tam jednym z pierwszych pracowników gdy firma zatrudniała około 20 osób obecnie ponad 100.Początki wskazywały że firma ma dużą przyszłość...niestety po około roku po odejściu pierwszego dyrektora wszystko zaczęło iść w złym kierunku.Został przydzielony nowy dyrektor francuz który według mnie nie ma pojęcia co się dzieje za jego plecami,kierownik produkcji z wielkimi aspiracjami i bardzo małą wiedzą jak zarządzać ludźmi jego metody to skłócenie załogi i zastraszanie jak w moim przypadku zabraniem premii (w moim przypadku było to 200zł mc przez okres sześciu mc).Osoby które w firmie chciały sprawiedliwego traktowania już nie pracują lub są na wypowiedzeniu.Firma nie patrzy na umiejętności pracowników tylko na sympatię do poszczególnych osób,pracownicy którzy nie nadawali się na produkcję gdyż nie były wydajne zostały awansowane na stanowisko kierownicze.Zakład nie przynosi zysków co można było usłyszeć na zebraniu z dyrektorem generalnym a mimo to całe kierownictwo jest z siebie zadowolone.Firma nie wie co to równe traktowanie metodą pozostania na bezpiecznej posadce jest siedzenie cicho i godzenie się na wszystkie "genialne" pomysły np: podnoszenie norm z dnia na dzień bez mierzenia czasów i wyciąganie konsekwencji za nie wykonanie 100%.Wprowadzony też został nowy regulamin wewnętrzny na podstawie którego nawet jak jesteś chory to lepiej pracuj bo Twoja pensja będzie dużym zaskoczeniem.Wspomnę jeszcze o bardzo taktownym zwalnianiu pracowników w najlepszym dla nich momencie w moim przypadku było to cztery dni przed wigilią a kolegę który pracował prawie tak długo jak ja mc przed okresem ochronnym przed emeryturą,decyzja należy do osób które chcą się zatrudnić w tej firmie ja osobiście nie polecam.
12
Katarzyna 2014-06-01 21:48:11
Myślę ze z postów powyżej można wywnioskować jak jest atmosfer w firmie,moja opinia była dość szczegółowa
zając ruda marchewka 2015-02-13 17:15:27
wyposażenie transportu publicznego czyli to czym się ta firma zajmuje wydaje się bardzo ciekawą branżą i dziedziną gospodarki. wydaje mi się że to może być solidne, a może i przyszłościowe. chętnie bym w takim razie spróbowała takiej pracy wiecie może jakich stawek za godzinę można się u nich spodzieewać?
Neroh 2015-05-28 12:10:27
Pracuję w tej firmie I nie nażekam. Oczywiście widać, że część załogi ma bliższe relacje miedzy sobą, ale nie uważam tego za coś niprawidłowego I odmiennego. Ja nie mam problemów w porozumiewaniu się z żadnym z pracowników. Mam koleżeńskie stosunki z ludźmi na produkcji (pozdrawiam w tym momencie Henia i Przema :)oraz z ludźmi w biurze. tak naprawdę wszystko zależy od jednostki I szczerze współczuję tym, którzy nie potrafią znaleźć wspólnego języka z innymi. Na koniec powiem tylko że zgadzam się z niektórymi (ale to naprawdę niektórymi) opiniami, jednakże pamiętajcie proszę że "... tam dobrze, gdzie nas nie ma..."
Team Leader 2015-05-28 12:15:40
Zadzwoń a się dowiesz :) zapraszam do przesłania CV

Team Leader
CAD Department
Team Leader 2015-05-28 12:17:25
to zależy na jakie stanowisko chcesz aplikować I jakie masz umiejętności
Team Leader 2015-05-28 12:24:38
Zadzwoń a się dowiesz :) na chwilę obecną poszukujemy konstruktora- technologa; zapraszam do przesłania CV

@piter
za użycie cudzego tekstu i nie podanie źródła możesz beknąć :)

Team Leader
CAD Department
mechanik 2015-10-08 08:03:34
Powiem tak - kolejny raz poszukujecie Technologa/Konstruktora - myślę że przyczyny są dwie - albo firma baardzo prężnie się rozbudowuje i stale powiększa zespół Konstruktorów (?) albo warunki są tak złe, że nikt nie zostaje na stałe....
Czy jest ktoś w stanie potwierdzić?
1
Team Leader 2015-10-09 07:00:41
@mechanic i inni.
Zapraszam gorąco do rekrutacji. Odpowiadając na Twoje pytanie/ wątpliwość: Tak firma się rozwija, poszukujemy konstruktorów nie po to by zastąpić braki, ale zwiększamy dział. Dział konstrukcyjny w Polsce jest młody i funkcjonuje od roku. Swoim profesjonalizmem i kompleksowym podejściem do zadań przekonaliśmy Francję o słuszności decyzji inwestowania w nas.
Jeżeli tylko reprezentujecie coś więcej niż :"... umiem rysować i chcę tyle to a tyle..." to zapraszam.
1
HWDP 2016-02-02 14:21:13
Ta firma to nieporozumienie w każdy piątek 10min przed zakończeniem pracy możesz się dowiedzieć że Ci podziękuja. Musisz więc biegać i padać na ryj żeby Cię nie zwolnili. Lepiej poszukać czegoś innego , chyba że lubisz adrenalinę w pracy.
Zarobki to porażka.
1
bab 2016-02-09 15:33:56
przyjmujA CZASEM BEZ FRANCUSKIEGO, sa lekcje w firmie takze spoko. Ludzie fajni, kasa dobra ale jest sporo problemow organizacyjnych w firmie
stary wyga 2016-02-09 19:28:35
jesli mowisz ze fajna kasa i ludzie fajni to chyba nie opisujesz compina.wiekszosc ludzi to dupowłazy,cykory a kasa przecietna.ludzie poszukajcie sobie innej firmy bo tu nie warto.przez takichy dupowłazów i cykorów normalni ludzie maja przefikane.kierownictwo-ludzie bez honoru
1
betty 2016-02-11 13:17:14
A może ktoś wypowie się jak wygląda praca szwaczki w tym zakładzie bo firma poszukuje pracowników na takie stanowisko poprzez biuro pracy .Dziękuję za odpowiedzi,pozdrawiam i czekam .
Katarzyna 2016-02-12 14:44:04
Zapraszam do przeczytania opinii z 04.2014 z tego co wiem sytuacja nie zmieniła się na lepsze
olala 2016-02-18 23:30:58
szwaczki sa zatrudniane bezposrednio przez firme a nie przez agencje ja sie wlasnie przyjelam
olala 2016-02-18 23:31:43
szwaczki sa zatrudniane bezposrednio przez firme a nie przez agencje ja sie wlasnie przyjelam
anty compin 2016-02-20 08:14:24
ludzie nie podniecajcie się ta smieszna firmą...dajcie sobie spokoj z tygodnia na tydzien jest coraz gorzej......szef produkcij to.........
nowy 2016-02-26 18:23:50
pracuje na montażu w firmie i na prace nie narzekam robie swoje i tyle nikt sie mnie nie czepia pracuje przez agencje job impuls tylko te tygodniowe umowy mnie rozbrajają,ciekawy jestem ile trzeba pracować żeby przejść na firme???
1
ela 2016-04-02 21:28:56
pracuje jako szwaczka praca tragiczna a pieniadze jeszcze gorsze
Obiektywny 2016-04-20 13:11:21
Do @HWDP.. ktoś z takim nikim musi byc straszym tlukiem.. i nie dziwie się że chcą cię zwolnić. Pewnie na codzień nosisz dres, masz łysy łeb i braki w uzębieniu.
Katarzyna 2016-04-20 13:32:03
A co wygląd ma wspólnego z pracą?
Obiektywny 2016-04-21 20:46:13
Myślę że wyglądem mozna pokazać wiele, na przyklad pokazać swój stosunek do ludzi i pracy. Można się stylizowac tak aby Cię szanowali lub woleli się od Ciebie trzymać z daleka. Ale nie o wygląd mi chodzi, tylko jak wyobrażam sobie kogoś z "pokolenia CHWDP" i wartości jakimi się kieruje: pracodawca największy wróg, kierownicy to frajerzy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz dawać więcej i więcej, bo ja tu jestem gość!! Nie twierdzę że Compin jest ideałem, ale nikt na siłę nas nie trzyma.
buśka 2016-04-23 19:08:12
przez agencje trzeba przepracować 1008 godzin
Katarzyna 2016-05-09 19:29:42
tomek kto nie docenia ten nie docenia ale są ludzie i znam osobiście którzy chcieli pracować i w piątek dowiadywali się że już nie pracują.Nie wiem na jakim jesteś stanowisku w firmie ale czytając Twoją wypowiedz lbo nie pracujesz na produkcji albo bardzo krótko tam pracujesz.Co do chętnych do pracy w Compinie jest ich tak wielu że cały czas poszukują pracowników.Obiektywny zanim będziesz wypowiadał się o kierownikach poznaj historię ich awansu ,a co do wypowiedzi że nikt nikogo tam nie trzyma to prawda ale rynek pracy jet taki a nie inny w związku z tym ludzie wytrzymują wiele,nie zmienia to faktu ŻE PRACOWNIKA POWINNO SIĘ SZANOWAĆ!!! ale czytając komentarze Twoje i tomka ie macie pojęcia co to szanowanie pracowników.Powodzenia
1
Fizyczny 2016-07-11 19:15:10
Pracuję w tej firmie już parę lat, więc mogę, co nieco napisać na jej temat.
Co do atmosfery to nie sądzę żeby była taka tragiczna jak piszą inni?
Co do pieniędzy to znam firmy, które płacą duuuużo gorzej, w końcu to jest województwo Łódzkie, tu nigdy nie było takich pensji jak np. w Warszawie, Wrocławiu lub Krakowie.
Co do organizacji , to faktycznie nie jest najlepiej , ale mam nadzieję że to przejściowe .
Jeszcze kilka słów do Pań lub Panów, którzy pracują na szwalni i psioczą na firmę Compin. Powiedzcie mi proszę, na której szwalni pracuję się po 8h? Na której szwalni płacą za nadgodziny?
Skoro wam jest tam tak źle to zwolnijcie się, przecież w budynku, w którym znajduję się Compin Polska jest wiele innych szwalni, które szukają pracowników, tylko tam trzeba pracować po 10-12 za 1700 zł.
Mogę zrozumieć osoby, które zostały zwolnione bądź osoby, które pracują przez Agencję , nie powinno być takich instytucji jak agencje pracy , ale nie rozumie osoby, które tam pracują i narzekają. Zwolnijcie się i znajdzie w Łodzi lepszą.
Pozdrawiam, pracownik produkcyjny.


2
Katarzyna 2016-07-14 07:21:29
Zapomniałeś że są premie....ale zabrane chyba nie ma sensu dalej dyskutować w tym wątku jak słyszę opinię obecnych pracowników bardzo się cieszę że już tam nie pracuje szkoda tylko tej garstki porządnych ludzi która została...
wi 2016-07-15 12:38:06
ja bym tam nie narzekała, WIADomo jak w u nas w Łodzi ciężko jest o pracę więc na tle innych ta firma daje super oferty
1
Cukierek 2016-11-09 20:54:18
Jakiego Przema?
Zostaw swoją opinię o Compin Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Compin Sp. z o.o.