brak logo

Compin Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Compin Sp. z o.o.

mechanik 2015-10-08 08:03
Powiem tak - kolejny raz poszukujecie Technologa/Konstruktora - myślę że przyczyny są dwie - albo firma baardzo prężnie się rozbudowuje i stale powiększa zespół Konstruktorów (?) albo warunki są tak złe, że nikt nie zostaje na stałe....
Czy jest ktoś w stanie potwierdzić?
7
Team Leader 2015-10-09 07:00
@mechanic i inni.
Zapraszam gorąco do rekrutacji. Odpowiadając na Twoje pytanie/ wątpliwość: Tak firma się rozwija, poszukujemy konstruktorów nie po to by zastąpić braki, ale zwiększamy dział. Dział konstrukcyjny w Polsce jest młody i funkcjonuje od roku. Swoim profesjonalizmem i kompleksowym podejściem do zadań przekonaliśmy Francję o słuszności decyzji inwestowania w nas.
Jeżeli tylko reprezentujecie coś więcej niż :"... umiem rysować i chcę tyle to a tyle..." to zapraszam.
2
HWDP 2016-02-02 14:21
Ta firma to nieporozumienie w każdy piątek 10min przed zakończeniem pracy możesz się dowiedzieć że Ci podziękuja. Musisz więc biegać i padać na ryj żeby Cię nie zwolnili. Lepiej poszukać czegoś innego , chyba że lubisz adrenalinę w pracy.
Zarobki to porażka.
3
bab 2016-02-09 15:33
przyjmujA CZASEM BEZ FRANCUSKIEGO, sa lekcje w firmie takze spoko. Ludzie fajni, kasa dobra ale jest sporo problemow organizacyjnych w firmie
stary wyga 2016-02-09 19:28
jesli mowisz ze fajna kasa i ludzie fajni to chyba nie opisujesz compina.wiekszosc ludzi to dupowłazy,cykory a kasa przecietna.ludzie poszukajcie sobie innej firmy bo tu nie warto.przez takichy dupowłazów i cykorów normalni ludzie maja przefikane.kierownictwo-ludzie bez honoru
3
betty 2016-02-11 13:17
A może ktoś wypowie się jak wygląda praca szwaczki w tym zakładzie bo firma poszukuje pracowników na takie stanowisko poprzez biuro pracy .Dziękuję za odpowiedzi,pozdrawiam i czekam .
Katarzyna 2016-02-12 14:44
Zapraszam do przeczytania opinii z 04.2014 z tego co wiem sytuacja nie zmieniła się na lepsze
olala 2016-02-18 23:30
szwaczki sa zatrudniane bezposrednio przez firme a nie przez agencje ja sie wlasnie przyjelam
olala 2016-02-18 23:31
szwaczki sa zatrudniane bezposrednio przez firme a nie przez agencje ja sie wlasnie przyjelam
anty compin 2016-02-20 08:14
ludzie nie podniecajcie się ta smieszna firmą...dajcie sobie spokoj z tygodnia na tydzien jest coraz gorzej......szef produkcij to.........
3
nowy 2016-02-26 18:23
pracuje na montażu w firmie i na prace nie narzekam robie swoje i tyle nikt sie mnie nie czepia pracuje przez agencje job impuls tylko te tygodniowe umowy mnie rozbrajają,ciekawy jestem ile trzeba pracować żeby przejść na firme???
1
ela 2016-04-02 21:28
pracuje jako szwaczka praca tragiczna a pieniadze jeszcze gorsze
Obiektywny 2016-04-20 13:11
Do @HWDP.. ktoś z takim nikim musi byc straszym tlukiem.. i nie dziwie się że chcą cię zwolnić. Pewnie na codzień nosisz dres, masz łysy łeb i braki w uzębieniu.
Katarzyna 2016-04-20 13:32
A co wygląd ma wspólnego z pracą?
Obiektywny 2016-04-21 20:46
Myślę że wyglądem mozna pokazać wiele, na przyklad pokazać swój stosunek do ludzi i pracy. Można się stylizowac tak aby Cię szanowali lub woleli się od Ciebie trzymać z daleka. Ale nie o wygląd mi chodzi, tylko jak wyobrażam sobie kogoś z "pokolenia CHWDP" i wartości jakimi się kieruje: pracodawca największy wróg, kierownicy to frajerzy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz dawać więcej i więcej, bo ja tu jestem gość!! Nie twierdzę że Compin jest ideałem, ale nikt na siłę nas nie trzyma.
buśka 2016-04-23 19:08
przez agencje trzeba przepracować 1008 godzin
Katarzyna 2016-05-09 19:29
tomek kto nie docenia ten nie docenia ale są ludzie i znam osobiście którzy chcieli pracować i w piątek dowiadywali się że już nie pracują.Nie wiem na jakim jesteś stanowisku w firmie ale czytając Twoją wypowiedz lbo nie pracujesz na produkcji albo bardzo krótko tam pracujesz.Co do chętnych do pracy w Compinie jest ich tak wielu że cały czas poszukują pracowników.Obiektywny zanim będziesz wypowiadał się o kierownikach poznaj historię ich awansu ,a co do wypowiedzi że nikt nikogo tam nie trzyma to prawda ale rynek pracy jet taki a nie inny w związku z tym ludzie wytrzymują wiele,nie zmienia to faktu ŻE PRACOWNIKA POWINNO SIĘ SZANOWAĆ!!! ale czytając komentarze Twoje i tomka ie macie pojęcia co to szanowanie pracowników.Powodzenia
2
Fizyczny 2016-07-11 19:15
Pracuję w tej firmie już parę lat, więc mogę, co nieco napisać na jej temat.
Co do atmosfery to nie sądzę żeby była taka tragiczna jak piszą inni?
Co do pieniędzy to znam firmy, które płacą duuuużo gorzej, w końcu to jest województwo Łódzkie, tu nigdy nie było takich pensji jak np. w Warszawie, Wrocławiu lub Krakowie.
Co do organizacji , to faktycznie nie jest najlepiej , ale mam nadzieję że to przejściowe .
Jeszcze kilka słów do Pań lub Panów, którzy pracują na szwalni i psioczą na firmę Compin. Powiedzcie mi proszę, na której szwalni pracuję się po 8h? Na której szwalni płacą za nadgodziny?
Skoro wam jest tam tak źle to zwolnijcie się, przecież w budynku, w którym znajduję się Compin Polska jest wiele innych szwalni, które szukają pracowników, tylko tam trzeba pracować po 10-12 za 1700 zł.
Mogę zrozumieć osoby, które zostały zwolnione bądź osoby, które pracują przez Agencję , nie powinno być takich instytucji jak agencje pracy , ale nie rozumie osoby, które tam pracują i narzekają. Zwolnijcie się i znajdzie w Łodzi lepszą.
Pozdrawiam, pracownik produkcyjny.


5
Katarzyna 2016-07-14 07:21
Zapomniałeś że są premie....ale zabrane chyba nie ma sensu dalej dyskutować w tym wątku jak słyszę opinię obecnych pracowników bardzo się cieszę że już tam nie pracuje szkoda tylko tej garstki porządnych ludzi która została...
wi 2016-07-15 12:38
ja bym tam nie narzekała, WIADomo jak w u nas w Łodzi ciężko jest o pracę więc na tle innych ta firma daje super oferty
1
Cukierek 2016-11-09 20:54
Jakiego Przema?
Xccd 2016-12-20 22:21
Pozdrowienia dla Katarzyny
2
Xccd 2016-12-21 12:12
Firm smieszna nie ma zgrania i w ogóle do bani
1
Katarzyna 2016-12-21 13:17
I zagrania nie będzie bo ludzie są samolubni a kierownictwu to na rękę,łatwiej takimi rządzić i zastraszać
3
Xccd 2016-12-22 17:17
Zgadzam sie z Toba Katarzyno kierownicy zatrudnieni po znajomosci
2
Już były pracownik..... 2017-03-13 18:47
A maiłem nadzieję, że źle o tej firmie nie powiem. Ale jednak się tak nie da. Luty 2017r. Bardzo dużo pracy i jak w każdej firmie jakieś problemy. Ale przy wypłacie dowiedziałem się, że zabrano mi część premii ( oraz innym osobą pracującym przy tym samym projekcie. Pytając swojego kierownika działu dlaczego.... usłyszałem odpowiedź - " Nie wiem ... . Napisałem do kier. produkcji dlaczego zabrał premię choć to nie jest wina tapicerów.... " . No cóż . Oczywiście przez zabranie premii naliczyli mi też mniejszą kwotę za nadgodziny. Wiem, że firma ta boryka się częściowo z brakiem pieniędzy. Być może w ten sposób chcą uszczelnić swój budżet ? A może jest to dla mnie swego rodzaju kara za to, że prawie po 10 latach złożyłem wymówienie w czasie wzmożonego zapotrzebowania pracowników na produkcji ?
Na szczęście już tam nie pracuję . Szkoda mi tylko kilku pracowników. Ale takie jest życie....
2
Alicja 2017-03-22 15:12
Niedawno pojawiły się nowe ogłoszenia. Compin Sp. z o.o. poszukuje m.in. szwaczki, montera, technika jakości.
Katarzyna 2017-03-22 17:20
Proszę Cie jakie problemy finansowe firmy ...nie wiem jak teraz ale kiedyś premia była uznaniowa co było świetnym pretekstem by jej porostu nie dawać. Problemy będą tak długo jak nie zmieni się kierownik produkcji który może mylić się bezkarnie nie ponosząc żadnych konsekwencji.
4
Mała MI 2017-03-28 19:58
Pracownik Technik Jakości możecie powiedzieć dokładnie czego się spoedziewać i czy jest sens aplikować ?
Tosia 2017-04-05 07:47
witam serdecznie,chciałam zapytać o warunki pracy na stanowisku szwaczki,jakie są zarobki i warunki pracy? Tak szczerze od serca niech ktoś napisze? czy płacą stawkę godzinową czy akord ? Chciałam spróbować sił w tej firmie,ale nie wiem czy to ma sens skoro tyle ludzi narzeka .Pozdrawiam bylych i obecnych pracowników.
Katarzyna 2017-04-05 12:20
Witaj stawka jest na godzinę ale wymagania jak na akordzie sama musisz zdecydować czy chcesz spróbować czy dać wiarę komentarzom .Ja osobiście NIE POLECAM !!!!!!!
1
Paweł - były pracownik :) 2017-04-13 18:11
Cześć. Katarzyna ma rację. Płacą za godzinę ale ....... Wymagania norm i jakości za te pieniądze to....... czysta żenada. Za te same pieniądz co w Compinie u mnie dziwczyny mają dużo łatwiej. Wybór należy oczywiście do Ciebie. Ja pracowałem w tej firmie od samego początku i już nie robię ponad miesiąc.
5
tornado147 2017-04-20 15:23
Paweł , pozdrowienia od garnisażu !!!!
Bhp 2017-05-25 08:12
To dobrze, że o tym piszesz. Rada dla osób, które planują założenie rodziny : nie idźcie tam -niestety laminaty (opary) działają mutagennie na płód. Poza tym często boli głowa, ludzie przez te substancje są bardziej nerwowi - co by tłumaczyło negatywne opinie o atmosferze wewnątrz.
mobi 2017-06-04 20:19
Witam wszystkich nowych i starszych stażem pracowników. W tym roku mija mi 9 lat pracy w Compin Polska. Reasumując dotychczasowe wasze wypowiedzi chcę powiedzieć, że pracownicy z najdłuższym stażem pracy zasługują na naprawdę wielkie uznanie wykazując się wielką cierpliwością za długość pracy w takim bagnie jak Compin
Polska S.A.

pozdrawiam
8
Paweł - były pracownik :) 2017-06-08 19:33
Witam zainteresowanych obecnych pracowników i "przyszłych ".
Dziś dostałem odpowiedz z PIP-u i ...... okazało się , że na moim ostatnim urlopie ( już na wypowiedzeniu ), że firma Compin Polska z Łodzi oszukała mnie na dość dużą kwotę !!!
Także liczcie i nie dajcie się oszukać !!!
A miałem inne o nich zdanie :(
Pozdrowionka dla wszystkich znajomych z Compina.
A tak przy okazji. Być może ( jeśli kierownik obecny się zgodzi ) będę chciał zatrudnić tapicera i szwaczki :)
Dam Wam znać jak najszybciej
Dzięki tornado147 . Tylko nie wiem kto się pod tym nikiem kryje :(
Paweł - były pracownik :) 2017-06-12 19:08
Poszukuje osób do przyuczenia na tapicera . Proszę pisać na rekrutacja@mikomax.pl lub osobiście MIKOMAX Sp. z o.o ul. Dostawcza 4 93-231 Łódź . Rekrutacje prowadzi kier. produkcji Michał Wikalinski
zainteresowany 2017-07-14 12:37
Dzień Dobry,
Mógłby ktoś się wypowiedzieć w temacie pracy na magazynie ?
Plusy, Minusy ?
Domi 2017-07-29 22:23
Witam Pani Kasiu, a jak pracuje się ludziom w biurze kadrach, księgowości, logistyce?
Domi
Katarzyna 2017-08-01 17:21
Witam niestety produkcja zawsze była na drugim planie.Utrztmywalam kontakt tylko z kilkoma osobami więc niestety nie pomogę.Ale biorąc pod uwagę nie kompetencje kierownika produkcji p.Tomasza i dobre układy wyżej wymienionego z dyrektorem oraz brak umiejętność organizacji pracy łatwo nie jest.
1
sprawiedliwa 2017-08-25 18:39
to po co gnijesz w tym bagnie?!
Katarzyna 2017-08-28 11:47
Już nie gnije od kilku lat ...ale utrzymuje kontakty z ludźmi z firmy i chętnie udzielę odp. jak wyglada praca w Compin. Po co inni mają trafić do tego bagna
Katarzyna 2017-08-28 19:42
Doczytałam że nie do mnie było pytanie...z rozpędu odp ☺
Mika 2017-08-28 20:31
Witam,
Idę jutro na rozmowę w sprawie pracy w owej firmie, byłam podekscytowana, że nareszcie coś się trafiło dość blisko i na dwie zmiany, ale niestety czytając te komentarze trochę mój zapał stopniał ???? Mam nadzieję, iż nie jest aż tak strasznie...
Jakie stawki na produkcji? Praca od pon.-pt. z możliwością dobrania w weekendy? Są w ogóle przerwy śniadaniowe? I czy to na pewno dwie zmiany z czego robi się cały tydzień na np. rano?
Alicja 2017-08-29 15:41
@Mika powiedz jak przebiegła rozmowa? Na jakie stanowisko aplikowałaś? Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie? I ile etapów ma rekrutacja? Jakie stawiają wymagania? Jakie trzeba mieć doświadczenie? To ważne dla osób, które też chcą podjąć pracę w Compin Sp. z o.o.
tornado147 2017-09-02 19:08
Ostatnio to wielka łapanka jest.Teraz to już biorą z pod sklepu chyba nawet.Oby tylko chodził do roboty i coś tam dłubał.Najlepiej jakbyś robił dwie zmiany na raz,soboty i niedziele też.Urlop to przywilej na który nie każdy zasługuje.Latem gorąco jak w piekle,zimą bywało i 10 stopni na hali.Ogólnie bałagan,brak organizacji i wielka improwizacja.
3
Paweł - były pracownik :) 2017-09-23 17:04
Jakoś w marcu 2018r firma ma być przeniesiona na ul. Jędrzejewską w Łodzi. Już tam coś budują. Ale warunki pracy mają być dużo lepsze. Ale czy to się też przełoży na pensje ..... ?
Pozdrowionka dla "starych compenowców " ;)
Abra 92 2017-10-05 17:06
A jest moze praca na produkcje lub pakowanie na 1lub 2 zmiany i jak wyglada rekrutacja i jaka jest tam umowa i czy sa wszystkie skladki zdrowotne odprowadzane i jaka kwota za godzine ?
Alicja 2017-10-06 13:00
@Abra 92 obecnie firma Compin Sp. z o.o. poszukuje Magazyniera. W ofercie napisali, że wymagają wykształcenia minimum średnie, doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku, uprawnienia na wózki widłowe z napędem silnikowym, umiejętność zarządzania priorytetami, zdolności komunikacyjne i organizacyjne. Czy zamierzasz aplikować?
Bb 2017-10-16 09:58
Wszyscy narzekają, bo wszedzie lepiej gdzie nas nie ma. W jakiej firmie mają tyle przerw, albo wychodzisz sobie na papierosa kiedy chcę, malo ktora osoba pracuję rzetelnie a nie opierdziela się, ta firma moze i ma problemy ale ktora nie ma, nigdzie nie jest idealnie albo mobing, czas pracy albo kiepskie pieniążki, jak się komuś nie podoba zawsze może iść gdzie indziej !!!
Zostaw swoją opinię o Compin Sp. z o.o. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Compin Sp. z o.o.