brak logo

Lear Corporation Poland II

Mielec

Opinie o Lear Corporation Poland II

fot-vid 2016-06-05 08:37
W Lear Mielec pracowałem ponad trzy lata,przez ten okres wiele widziałem.Nieuczciwość i kłamliwość liderek oraz brygadzistek.Pozytywnie o firmie Lear mogą się wypowiadać osoby które dzięki układom mają takie stanowiska na których nie wiele robią.Wiele by tu pisać o rażących przykrych zdarzeniach oraz nieuczciwiści.Generalnie NIE POLECAM NIKOMU PRACY W FIRMIE LEAR MIELEC.
3
operator3 2016-06-11 10:26
Stawki między agencją a firmą za wiele się nie różnią(kilkadziesiąt groszy), po przejściu na lira z premią liderską czasem dostaje się niewiele ponad 1500zł na rękę, zdarza się że w lepszych miesiącach z premią liderską i kwartalną da się wyciągnąć 1900zł. Bez premii bierze się niewiele więcej niż najniższa. Są przyjęcia na operatora ale na umowę zlecenie, ludzi brakuje ciągle. Osoby które miały przejść z umowy agencyjnej zostały wzięte przez kolejną agencję. Co do samej pracy LEKKĄ bym jej nie nazwała, są stanowiska lżejsze na których można spokojnie robić ale jest mnóstwo stanowisk na których zasuwa się od początku do końca, człowiek wraca do domu ledwie żywy. No i problem z urlopami jak Ty chcesz to ci nie dadzą, ale jak firma chcę wysłać ludzi na urlop to nie masz nic do gadania.
Plusy jakieś są bo kasa zawsze jest wpłacana na czas, atmosferę na linii i lidera też można trafić ok, ale to już zależy gdzie Cię wezmą. Premie są, imprezy integracyjne i bony na święta też.
operator3 2016-06-28 19:16
tak przymusowy urlop... dajmy na to firma przezbraja linie więc na ten czas na danej linii nie ma roboty i albo rozrzuca pracowników po innych liniach jak są braki albo wysyłają na urlopy (i raczej w tej kwestii do gadania masz niewiele). Przyjdź popracuj trochę, zobaczysz ile się trzeba prosić o urlop lub przepustkę i w większości przypadków usłyszysz - nie, bo nie mam za Ciebie kogo postawić. Ludzie mają nieraz po 40 dni urlopu bo im nie chcą dać wolnego. Z drugiej strony są sytuacje że firma wysyła na urlop i pracownicy muszą iść na urlop np na tydzień a nie mają na tyle i siedzą na bezpłatnym(dot pracowników) agencyjnych)
Kamerzysta 2016-07-12 19:18
Ludzie jeśli to możliwe omijanie mielecki Lear jak najdalej. Praca jak praca nigdzie za siedzenie i picie kawy nie płacą, no chyba że jesteś brygadzistka na kamocie. Atmosfera w tym zakładzie sięgnęła dna. Cała kadra kierownicza to bogowie, tak im się wydaje. Liczy się tylko norma i nic więcej. Zwykły operator linii dla nich to nie człowiek. Jesteśmy dla nich częścią wyposażenie linii produkcyjnej. Ludzi im brakuje bo opinia szybko się rozchodzi o tym zakładzie.
2
anka 2016-07-26 20:09
a ile sie zarobi przez agencje ? wyjdzie 1700zl czy mniej niech ktos sie wypowie konkretnie
operator 2016-08-01 09:18
Przy wyższej stawce pracując już od 2 lat na umowie z Lear często wychodzi mniej niż 1700zł więc wątpię żeby na umowie agencyjnej tyle regularnie wyciągać. Dużo jeszcze zależy od premii, co 3 miesiąc jest większa premia jeśli pracownicy agencyjni też ją dostają(wcześniej dostawali,w tej chwili niewiem czy się to nie zmieniło) to co 3 miesiąc powinno wyjść spokojnie ponad 1700. Bez premii, na tej wyższej stawce wyjdzie ponad 1500zł.
areczek leniuszek 2016-08-08 19:20
pracuje wlear 17 lat ,stoje caly czas na linii.Mam dosyć tych okropnych brygadzistek i liderek.Mysle ze za te krzywdy ludzkie powinny odpowiedzieć.Przypominaja one kapo w obozie,jak one nie wstydzą się chodzic po ulicy .najgorsza sprawa jest flirtowanie na terenie zakładu .co druga osoba leczy się u psychiatry.A na kamocie jedna brygadzistka czuje się jak by była bogiem.jezeli chcecie być zdrowi umysłowo to nie polecam tej pracy.
3
op lear 2016-08-11 00:27
zaklad pracy jak kazdy inny warunki do akceptacji pesja nie
kandydat 2016-09-12 17:08
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć nt. pracy jako technik/specjalista utrzymania ruchu w Mielcu?
Generalnie stawki oraz przyczyna szukania na ww stanowisko?
DanieRbo 2016-09-14 14:12
Dostałem zaproszenie jutro na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko technik utrzymania ruchu , mówicie , że na początku zatrudnienie przez agencję co według mnie jest słabe :/
Zobaczymy co powiedzą mi na rozmowie , jeżeli ktoś pracuje na tym stanowisku proszę o jakieś opinie :)
Pozdrawiam
były pracownik 2016-09-14 15:34
Hej, Mam info że w zakładzie LEAR w Jarosławiu też były takie sytuacje z okropnymi majstrowymi i brygadzistkami ale pracownicy założyli związki zawodowe solidarność i ponoć bardzo się tam zmieniło na leprze. Najprawdopodobniej na dzień dzisiejszy ten związek jest największy w regionie i mocno się udzielają. Zdobyłem namiar tam do związków, dzwońcie w godzinach porannych 166245662.

powodzenia
1
yony90 2016-09-16 11:02
Jak ci poszło?
anka 2016-09-20 19:46
Strajk cos sie ruszyl z olx Oferujemy:
- wynagrodzenie 2000 zł brutto + premia do 800 zł brutto miesięcznie,
- umowę o pracę tymczasową na pełen etat,
- zwrot kosztów dojazdu 50%.
agencja Loginservis pytanie gdzie tu haczyk 2000zl brutt to 1459,48 na reke + premia ile tej premii
7
izr 2016-09-21 23:47
polactwo!!
marek 2016-10-24 11:48
agencja daje 2150 brutto i dalej ludzi nie maja o co tam chodzi ze nikt niechce robic
anka 2016-10-30 19:49
bo ludzie uciekaja z tamtat przyjdzie 20 osob przepracuja tydzien i zostaje 5 to juz mowi samo za siebie
łukasz 2016-11-07 14:00
czytajac te omentarze mam mieszane uczucia jak wyglada tam praca chce ta sie zatrudnic tylko nnie wiem czy na mine sie nie wpakuje niech napisze ktos co tam pracuje chodzi mi czy faceci na lini tez pracuja?
ciekawa 2016-12-11 19:38
no własnie jak tam w końcu jest dokładnie w tej pracy? 3 zmiany i praca w wekendy, czy jak? Każdy gada inaczej..
Król Patelni 2016-12-18 23:11
2 lata temu byłem na lini produkcyjnej, gdzie bandażowałem jak małpiszon pół roku. Niemal codziennie linię musiałem linką zatrzymywać celem wyrobienia się z ukończeniem swojej częsci wiązek (ponoć jakis grzybior słuzył do zastopowania lini, ale ciul z tym linki się uzywało,gdy człowiek się nie wyrabiał z róznych przyczyn - szybkie tempo zasuwania lini, wiecznie brakujące komponenty, chaotyczna organizacja). W sferze pobożnych zyczeń zostawić trzeba chodzenie do ubikacji kiedy się chce. Nalezy się liczyć z tym, że po każdym akcie zbrodni jaką jest zwizytowanie kibla nie powiedziawszy wcześniej o tym zamiarze na linii zostaniemy opieprzeni jak bura [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Cytuję jedna z moich byłych liderek - "Co ja bym miała gdyby tak każdy sobie chodził do ubikacji". Ludzie na lini akuratnie byli w porządku (dużo stosunkowo kolorowych ludzi), chyba tylko jedna osoba jako samozwańcza prawa lizała [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niemiłosiernie liderce, ale jak wiadomo dupowłazów wszędzie nie brakuje.

Natomiast z moich aktualnych obserwacji wynika, iż trzeba się napracować napewno bardziej na lini niż 2 lata temu przez zwiększenie wyraźne normy. Zauważyłem przez kilka miesięcy drastyczny spadek zastopowań pracy linii, gdyż zapewne sie ludzie obawiają o utratę premii. Ogólnie jeśli operator zdoła się zaprogramować jak cyborg na tryb zapieprzania tak by zapomniał jak się nazywa to zrobi dobrze nie tylko liderce czy tam liderowi. Smak powrotu do wolnego świata po skończonej zmianie jest wręcz doświadczeniem z pogranicza mistycyzmu. Napisałbym więcej ale szkoda strzepić ryja Moi Drodzy Ewentualni Przyszli Operatorzy, Wyróbcie sobie może własną opinię bazując na autopsji, Zawsze w końcu CV będziecie mogli uszlachetnić uwzględniając w rubryce UMIEJĘTNOŚCI - owijanie kabli taśmą na czas tak by miało ręce i nogi, Z resztą mozna pisać i pisać rózne anegdoty z tym związane...

P.S,.Hehe przypomniało mi się jak kiedyś pewna dziewczyna na lini ulepiła za pomocą pewnej czarnej plastelinoidalnej substancji penisa dośc okazałych wymiarów

Jaaa 2017-01-04 21:17
Pracowałam tam 3 lata .
Wiem o kim mówisz : / przeżyłam to samo :(
pracownik 2017-01-10 21:15
Jestem młodym pracownikiem tej że firmy i czytajac to nie dowierzam dużo musiało się zmienić bo linie nie idą szybko da się na spokojnie wszytko zrobić co prawda praca tam jest najczęściej sześć dni w tygodniu i w zależności od linii są zmiany ale już mało ludzi chodzi na trzecie zmiany
lolo 2017-01-11 20:44
a jaka kasa?
Król Patelni 2017-02-13 23:54
Linia idzie wolno???? Poczekaj dokręcą Ci śrubę do oporu.......
1
Sebo 2017-02-26 13:47
Witam. Proste pytania. Czy warto się zatrudniać i to przez agencję? I jaka panuje tam atmosfera ? Pozdro
Buli 2017-03-03 21:23
Lepiej iść do nich złożyć cv niż przez agencję. Atmosfera szkoda gadać. 12nastki trzy razy w tyg i jeszcze sobota pracująca.
2
pracownica 2017-03-04 20:56
Atmosfera pracy straszna ludzie są okropni tylko przeklinają i drą ryja.I ciągle pracuje się po 12 godzin .Ludzie omijajcie tą firmę z daleka to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Sebo 2017-03-07 11:26
A umowy jakie daja przez agencje? na 2 mies? czyli lepiej sie nie zatrudniać.
Buli 2017-03-07 21:03
Czy przez agencję czy przez lear jest tak samo pierwsza umowa jest na okres próbny na 3 miesiące tylko przez agencję z tego co wiem jest mniejsza stawka. Po przepracowaniu okresu próbnego lear dał mi kolejna na czas określony tylko na 2 miesiące. Juz tam nie robie zwolniłam się i poszłam do sierosławskich
Bolek 2017-03-11 13:39
Masz racje .Pozdrawiam
Janusz 2017-03-13 14:38
Czy w pracy przy tych wiązkach stoi sie 8 godzin czy siedzi ?
Sybicko 2017-03-14 17:14
Praca na testerze to jest dopiero porażka do nikogo sie nie da odezwac bo zaraz liderka zjebie
jari 2017-03-14 19:03
Masz racje nie wolno bo sie kabelki odloza a po zatym fajny nick hehe
jari 2017-03-14 19:23
Jest jak jest ale zarobkí nie sa zle
Agnieszka 2017-03-15 09:39
Czyli ile można zarobić ? Bo ja się pracy nie boję i szybko się uczę ale kasa mi potrzebna i minimum 2000 muszę mieć .
Lovelas 2017-03-16 19:50
Nie polecam pracy w tej firmie ludzie chamscy wredni zazdrośni zawistni na linii chamstwo część operatorów na linii na innych działach to bliższa lub dalsza rodzina liderek brygadzistek taki Sławek P ze szczelności długie włosy przypakowany lub Łukasz M linia nr 6 Liderki też nie są święte jak i Lucynka najlepsza brygadzistka od mobbingu której się wydaje że ludzie potrafią latać żeby tylko norme wyrobić teraz od 13.03.2017 podkręcili szybkość na linii ganiają ludzi nie wolno zatrzymać linii jak masz problem jak cos jest popsute później pretensje że połowa z tego co jest wyprodukowane nadaje się do naprawy zarobki średnie jak za taką pracę ok 1500-1800 zł zabieranie premii za byle wymyślony powód Liderki brygadzistki nie liczą sie z pracownikami mają za nic ludzi
7
Konrad 2017-03-18 15:25
Slyszalem ze atmosfera jest tragiczna. Nie ma sie co dawac brygadziscie czy liderce. Jak sie robi swoje a chca wiecej to niech same stana przy linii. Jak ktos daje sobie wejsc na glowe takim po zawodowce to juz jego problem. A praca jest jakos specjalnie trudna czy skomplikowana? To izolowanie np albo naprawy? Czyli nie warto nawet ogladac wydzialu podczas rozmowy kwalif? Pozdro.
ssutra 2017-03-19 18:45
hej. własnie pracuje od mieisaca w lear ale tej drugiej czesci Kamot . szcerze nawet nie chce trafic do lear na ta hale. w zyciu sie napracowalam i powiem wam ze to najgorsza praca moja na jaka trafilam . Plus taki ze trafilam na linie fajna .czyli liderka fajna i dziewczyny takze.pomocne i mozna posmiac i nawet jak chcesz do ubikacji isc..nadrobia za ciebie. ale chyba tak jest ze my nowe jestesmy i moze dlatego. Nic w kazdym razie ja do konca mieisaca pracuej i dziekuje . Nie wyrabiam za ciezko. sil nie mam nawet po 8 godz pracy. 12 godzn 3 razy w tyg. masakra! norme podkrecaja nam codziennie ! to jest w sumioe oboz pracy. ja zatrudniona jestem przez agencje i mam stawke 12.20 i umowa na 3 misiace ale osoby co przez lear sa zatrudnione maja taka sama stawke . i umowe tez na 3 miesiace. Nie polecam tej firmy !
Gosia 2017-03-19 18:50
Praca w Lear Corporation II ciężka praca na linii bandażowanie Liderka Agata uśmiechnięta pierd*** ,brygadzistka Lucyna zwiększają szybkość linii śmieją się z ludzi jak szybko pracują, co chwilę są usterki kable urwane LIDERZY BRYGADZIŚCI zastanowili by się co robią zamiast pozwolić dobrze zrobić wiązkę to jeszcze zwiększają szybkość podwójnie później pretensje do ludzi i całego świata że tyle jest popsutych wiązek że to czy tam to jest źle zrobione niech taka mądra liderka brygadzistka stanie na stanowisku niech robi z taką szybkością jak operatorzy przez cały tydzień po 8 -12 godzin to sie nauczy szacunku do ludzi i do pracy zamiast śmiać sie pusto , ludzie nie mogą zrobić swojego odcinka przy tablicy jest po 4-5 osób w tym samym czasie przeszkadzając robiąc sobie na złość plątając kable urywając, wzywając liderkę lub skoczka operator relief trzeba długo czekać zanim ktoś przyjdzie w ogóle nikt nie przychodzi lub z wielką łaską przyjdzie żeby naprawić chłopaki Sławek P i Łukasz M (chodzi po linii nic nie robi )zatrzymują linię ciągną za linkę lub kopią żeby linia stawała skoczek wieśka co chwile robi błędy zwala winę na kogoś innego za które później inna osoba odpowiada chodzi po linii udaje że coś robi zamiast pracować pomagać. Liderki nie szanują ludzi operatorów ani ich pracy groźbami upomnieniami chcą zastraszyć mobbing na każdym kroku zastraszanie za nie podpisanie listy na 12 godzin na soboty, obóz pracy, wynagrodzenie za niskie na taką pracę jaką sie wykonuje. Boski alvaro Strzepan lider który nie ma zielonego pojęcia o naprawie wiązek kabli chodzi śmieje sie głupio podrywa maca dziewczyny na linii
9
Grzesiek 2017-03-20 10:51
A tak wogóle to ludzie sie zwalniaja czy pracuja w tym obozie i ciagle narzekaja? Bo co chwile pojawia sie nowe ogloszenie w sprawie pracy. Przez agencje oczywiscie.
Learek 2017-03-20 12:56
Ludzie sami się zwalniają jeśli im praca nie odpowiada druga sprawa ludzie dostają wypowiedzenia są zwalniani nie mają przedłużonej umowy itd co miesiąc lub częściej są nowe ogłoszenia do pracy do Leara przez agencje przyjdz zobacz sam popracuj ocen
Gośc 2017-03-22 11:55
Lini zatrzymac nie wolno, bo drą mordy . Nie podpiszesz 12 czy soboty to upomnienie i do zwolnienia , dodatkowo odbierają za to premie. Raz nie podpisałem soboty bo byłem zmeczony i nie mialem sily po 3 dwunastkach isc jeszcze w sobote to Lucyna przyszła, dostala ślinotoku, słowotoku i nie dała dojśc do slowa bo wiazki najwazniejsze, chocbys upadal/a musisz robic wiazke ! Skoczki nie chca pomagac, uwazaja sie za lepszych choc sa takimi samymi robolami jak wszyscy, jest tylko jeden skoczek moze 2 co sa w porzadku a reszta to masakra... Jak kogos nie ma bo jest na chorobowym i stanie za niego skoczek, to pozniej jak przychodzi do roboty cala lista bledow, bo skoczki nie umieja pozycjonowac, a pozniej oczywiscie błedy przechodza na Twoje konto i nie ma według nich mozliwości żeby szanowny skoczek zrobil cos nie tak...non stop podkrecaja linie i robia zebrania w trakcie pracy ze nie wyrabiamy normy, ludzie sa zmeczeni to nie dziwne ze jak idzie szybko cos jest nie tak, oni tego nie rozumieja...stawiaja na ilosc a nie na jakosc... Te w białych fartuchach chodzą po lini i zdjecia robią co w koszu jest chore .jakie zarobki? zarobki sa w porzadku owszem, wezmiesz 2500, 2800 jesli wyrobisz 9 dwunastek i soboty hahaha...pozniej czlowiek jest taki zmeczony ze nawet nie ma kiedy tego wydawac...
Jednym słowem Żal tej firmy myślą że ludzie im z nieba spadną ale obudzą sie jak już tam nikt nie przyjdzie i bedzie za pózno .Tam to tylko Państwowa Inspekcja Pracy by sie przydała .
4
Bogdan 2017-03-22 15:39
Dobrze wiedziec. Juz mialem sie zatrudnić. Jak jest taki oboz pracy to dziekuje. Dobrze ze ktos napisze prawde:-)
gonzo 2017-03-23 11:06
Z częścią tych opinii jak najbardziej się zgadzam, firma zeszła na psy za panowania obecnego dyrektora i jego świty. Udają że problemów nie zauważają lub nie ma, a jeśli się znajdą to z winy pracowników którzy zwalniają się bo liderki nie dostrzegają że pasowało by się nimi zainteresować. Zachowania niektórych liderek czy brygadzistek to zwykłe chamstwo i żenada, imion i nazwisk nawet wymieniać nie trzeba.
Niestety również część tych opinii jest pisana przez osoby których wymagania przekraczają warunki jakie oferują pracodawcy w Mielcu lub zwyczajnie przyszli do pracy odwalić dniówkę jak najmniejszym nakładem sił. I te osoby będą narzekać, gdziekolwiek się zatrudnią.
Jarek 2017-03-23 22:39
Ale da rade wytrzymac np miesiac? Chodzi o to zeby sobie zarobic na wyjazd za granice, albo cos w tym stylu. Nie chodzi o to zeby sie obijac w pracy, tylko o to czy jest az tak zle, ze sie nie wytrzyma np.: miesiaca przez mobbing ( o ile jest ) lub gnebienie przez brygadzistow lub liderow/rki? Kamieniołom to to chyba nie jest wiec na krótka mete idzie chyba wytrzymać.
szkodagadać 2017-03-26 12:00
Nie usiądziesz nawet na kiblu,bo nie będziesz mieć czasu. Stoisz 8 lub 12 godzin w zależności jakie jest zapotrzebowanie na wiązki :)
1
SOS 2017-03-26 15:46
Nikt nie jest wolem ludzie potrzebują odpoczynku
Mis 2017-03-26 18:01
Zawsze możesz się zwolnić
Bartek 2017-03-26 19:33
No to nie dziwne ze co chwile sa ogloszenia o pracem. Wynika to z tego ze jest tam ciezko.
Sławek 2017-03-27 13:04
Az takie tempo jest?norma pewnie jest duża?
Anna 2017-03-27 19:52
Podobno coraz więcej jest romansow w firmie prawda to ?
2
Zostaw swoją opinię o Lear Corporation Poland II - Mielec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II