brak logo

Lear Corporation Poland II

Mielec

Opinie o Lear Corporation Poland II

Waldek 2017-05-07 09:33
Nowi szybko rezygnują?
baska 2017-05-07 21:48
tak rezygnuja ale mlodzi ci co maja rodziny to musza robic cos jest nie tak raczej jak przychodzi w poniedzialek 10 osob a za tydzien jest 2 osoby max teraz kasa 2050 brutto czyli podstawa 1500zl + premia 300z+ soboty ponad 2 napewno wyjdzie i jest ale atmosfera i ogolne warunki bombowe chybaa ze ktos tam pracujacy ma inne zdanie chetnie czaekam na opinie
Lean 2017-05-08 18:43
Jak wyglądają sprawy związane z bezpieczeństwem? Przestrzeganie przepisów bhp itd.?
Paweł 2017-05-09 05:34
Jedyna firma, w której tzw przełożeni czyli liderzy i brygadziści zamiast wspomóc produkcje cała noc potrafią przegadać i przegapić sie w telefon. Jedyna firma na strefie, która płaci za nicnierobienie. Jestem operatorem obszaru cięcia i widzę to na każdej zmianie.
5
Madzina 2017-05-09 21:01
Nie polecam tej pracy. Starałam się być ważna. Spiskowac, donosic i wymyślać historię na inne osoby. Coś poszło nie tak:( spotkała mnie kara. A miało być tak pięknie. A miało nie wiać w oczy nam. Ehhh a co mi tam będę robić to dalej taką już nam naturę.
1
vvv 2017-05-09 22:32
jasniej
T. 2017-05-10 07:47
W firmie, w której tzw przełożeni cYli liderzy i brygadzisci to są ludzie często z przypadku. Mam szwagra to zrobię z niego lidera lub ta dobrze donosiła to zrobię z niej liderkę. Firma w ich nie inwestuje w sensie szkolen a takim wydaje sie, ze rządzenie ludźmi maja we krwi. Najlepiej być tam głuchym ślepym i kulawym bo wtedy z grupą lepsze stanowisko mi dadzą. Kiedyś przyjdzie czas rozliczeń i wtedy zobaczymy jak będziecie rzadziciele wy kwiczeć.
4
Wiki 2017-05-10 15:14
Kiedyś w tej firmie wszystko było na wysoki poziom. Bhp również. Dziś wszystko jest tam wątpliwe, choć w papierach pewnie wszystko gra bo musi. Począwszy od bhp a skończywszy na tym jak poupychaliludzi w szafkach ubraniowych gdzie nawet szafkę dzieki sie z kimś drugim. Przebrać sie po pracy graniczy z cudem. Najlepiej jakby zrobili tam zakład pracy chronionej bo ci, którzy przepracowali tam wiele lat są tak mało dla nich warci. Kto może zwalnia sie bo ta firma z kiedyś prężnej i na poziomie obniżyła loty we wszystkim. Ja tez pracuje do końca maja i po 17 latach w końcu stamtąd odejdę. Jak patrzybsie na to kto zarządza ludźmi na produkcji jacy liderzy i co oni sobą prezentują to wstyd ogarnia człowieka. Dla niektórych lear to cały świat dlatego posprzedawali swoje dusze. Jest kilku liderów naprawdę spoko. Nie ma szans tam skończyć studiów bo nie dostajesz wolnych sobót na egzaminy itp a firma deklaruje sie jako otwarta jeśli ktoś chce sie wspinać. To nie jest prawda. Urlop na jeden dzień cieżko dostać. Zależy to od focha liderki. Liderka, która ma pod swoimi rządami obszar do nie co starszych pań nazywa je niby na żarty " mohery"... przykładów można mnożyć. Jeden szczęśliwa, ze stamtad odchodzę. Każdemu tego życzę.
5
Dorota 2017-05-11 07:41
Super fajna, normalna nocna zmiana. Wystarczy ze nie ma liderki z przygotowania a cały stres naciski i węszenie znika. Każdy robi co ma robić, nikt przecież nie robi niczego innego będąc w pracy. Można i da sie pracować bez oddechu, który czuć na plecach. Drugi lider nie czuje sie jak pachołek a przy niej niestety musi. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu...idealnie sie w tym przypadku to sprawdza.
4
marek 2017-05-12 16:13
codziennie sa ogloszenia o prace na olx co na tym Learze sie dzieje
1
Bolo 2017-05-13 09:06
Dlaczego co chwile pojawiaja sie ogloszenia o prace?taka rotacja jest ?
hym 2017-05-14 15:37
gorzej niz rotacja
Bolo 2017-05-15 09:05
Az tak zle jest?
Piter 2017-05-15 09:21
Wszędzie jest rotacja w każdej firmie.Takie czasy.
filp 2017-05-15 21:54
ale lear bije wszystkie firmy tu polowa powiatu robiła to o czym to swiadczy
jerzy 2017-05-26 09:55
jak tam na idzie praca warto tam sie przyjac? faceci tez robia na lini?
1
Pracownik 2017-06-02 05:27
Norma norma i jeszcze raz norma. Norma musi byc. Pot sie po tylku leje. Nie polecam nikomu kto nie musi tu pracowac. Wiadone kto musi to bd pracowal. Jeszcze gdy sie trafi na fajna ekipe i lidera (tu w moim przypadku bylo duzo lepiej) czy liderke (tu gorzej) to jest ok.
2
Michał 2017-06-02 22:36
Wiadomo co z sobotami? 100 czy do odbioru dzień?
ben 2017-06-10 15:42
wciaz są 100% platne
Michał 2017-06-11 21:33
Dzięki za info ;)
Ania 2017-06-15 10:15
Ta firma ustawia prace po dwanascie godzin gdzie cała obsada to kobiety. Firmy nie obchodzi to, ze ludzie są potwornie zmęczeni i jeszcze poza learem maja rodziny, które ich potrzebują. Firma nie może poradzić sobie z ciagle uciekającymi stamtąd pracownikami a dziury łata starą obsadą. Niech sami spróbują przyjść sobie na dwanaście godzin najlepiej od 19 do 7 rano. Ta firma to dno.
5
Gość 2017-06-19 22:13
Kiedy jest postój ?
Ewelina 2017-06-22 08:41
W tej firmie nie liczy sie człowiek tylko WIĄZKA zrozumcie to. Nawet darmowej wody do picia w butlach nie ma na hali jak w innych firmach tylko jakaś kranówa. O stosunkach międzyludzkich to nawet szkoda gadać bo takiego chamstwa,obłudy i donosicielstwa to chyba nigdzie nie ma.
2
dori 2017-06-22 22:14
dodaj chamstwo do potegi i romanse mezatek niezle jest
Monia 2017-06-25 09:40
Liderka potrafi przy innych pracownikach opierniczyć kogoś zamiast dyskretnie zwrócić uwage. To już podchodzi pod mobbing. Zero szacunku dla zwykłego pracownika.
1
szybki paweł 2017-06-26 21:33
Ludzie a jak z kasa? 2 tysiace idzie zarobic z dwiema sobotami .I jak jest z tymi romansami??
Teresa 2017-06-26 23:53
Pracowałam w soboty i nie miałam nigdy 2000 i moim zdaniem to nie jest praca dla facetów.
anka 2017-06-27 17:26
jak podstawa 2050 brutto to na ree 1494 + 300zl premii i setki sobota i nie wyjdzie 2 tysiace? jak wy to liczycie
baska 2017-06-28 16:44
1494+300+ seti za jedna sobote dwa tysiace jak nic ,swego czasu wszystkie soboty pracujace i premia kwartalna
Specjalista ds.bandażowania 2017-06-29 15:34
Większość osób po 3 miesiącach rezygnuje,nie przedłuża umów z learem a stałych pracowników tam jest bardzo mało.Robota dla zdesperowanych którzy nie mogą gdzie indziej znaleźć zajęcia,bez doświadczenia zawodowego i lubią jak się nimi pomiata. Najgorzej jak ktoś pali bo 8 godzin nie ma szans wyjść na papierosa a do wc trzeba biegiem jak koty w wojsku.
1
Monia 2017-06-30 17:30
Te szatnie to jakaś kpina żeby jedna szafka była na dwie osoby a ciasnota taka że masakra. Za dużo ludzi tam robi czy co ?
clon 2017-07-04 00:56
Lezy się !!
clon 2017-07-04 01:42
Lepiej widzieć na rettube jak twoje :)Dzieciaku :)
1
Monia 2017-07-04 08:55
Miałam jednego na oku ale coś go ostatnio nie widze :(
anka 2017-07-04 12:56
Dzieciaku jak tam nie pracujesz to sie nie wypowiadaj ,wyjdz z mieszania nie tylko komputer24/h
clon 2017-07-04 14:11
Dzieciaku pracowałem tam wypad !!
Clon 2017-07-04 14:17
Do swojego taty tak sobie mów :) Gówno o mnie wiesz dzieciaku, wiec radze zamilcz!!!
clon 2017-07-04 21:15
Jak ja oglądałem nogi, to ciebie na świecie nie było małolato :) Pracowałem na Lear, a może i pracuje wiec nie fikaj przez neta .Powodzenia w szukaniu faceta haha.,..
anka 2017-07-05 23:27
pracowales to juz nie pracujesz normalnie bomba hahaha
Clon 2017-07-09 00:27
Naprawdę bomba ze pomiatają tobą jak śmieciem :) Nie odpisuj bo żałosna jesteś ::)
Clon 2017-07-09 00:30
W sumie nic, do ciebie nie mam .Powodzenia życzę:)
NN 2017-07-09 00:42
Jest tutaj :)
Monia 2017-07-09 23:12
Słyszałam od jednej dziewczyny że wyjechał za granicę :(
Ewelina 2017-07-13 18:41
Klimat jak w dżungli stosunki międzyludzkie jak i atmosfera.
umn 2017-07-13 21:38
to nie idzie z tym cs zrobic?
Sinjan 2017-07-18 19:28
Nie rozumiem was z tym narzekaniem, roboty jest od groma na kieleckim rynku pracy a wy tu robicie z siebie ofiary... Nie podoba się płacą warunki, albo rozmawiać o podwyżkę albo czym prędzej opuszczać, jak siedzicie tam latami to może wam po prostu tak dobrze...
1
john 2017-07-19 19:49

A jak sa nowi co robja z 6miesiecy to ma urlop 1 tydzien? Czy dwa tyg
Gosc 2017-07-19 20:32
2 tyg jest postój ewentualnie jak ktoś wykorzystał kilka dni urlop albo go nie ma na tyle to bezpłatny dadza
john 2017-07-20 00:12
Bo muwia ze nowi niby tydz maja a potem lda do roboty a starzy dwa tyg
2
Maciek 2017-07-23 13:13
Z okazji 20 lecia lear Mielec firma ufundowała swoim pracownikom kubeczki z logo, plakietkę z logo i malutki słodki akcencik w postaci czterech słodkich czekoladek babeczek. Pracuje w tej firmie 19 rok. Takiego poniżenia sie nie spodziewałem. Oględne życzenia od dyrektora firmy przekazane przez usta brygadzistów do pracowników na jadalni. Żenujące. W tej firmie tylko poprzedni dyrektor potrafił i nie wstydził sie mieć cos do powiedzenia swoim pracownikom. Mowię o tych najnizszego szczebla. W budżecie firmy nie ma nic dla pracowników, którzy od wielu lat tam pracują.
Zostaw swoją opinię o Lear Corporation Poland II - Mielec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II