brak logo

Lear Corporation Poland II

Mielec

Opinie o Lear Corporation Poland II

Sławek 2017-03-27 13:04
Az takie tempo jest?norma pewnie jest duża?
Anna 2017-03-27 19:52
Podobno coraz więcej jest romansow w firmie prawda to ?
5
Gość952 2017-03-28 20:04
Romansów? Do kibla nie ma czasu wyjsc a ty o romansach. No ale kto ma czas to ma
Zosia 2017-03-29 14:36
Aniu liderki z przygotowania produkcji caly obszar śmieje sie z ciebie i z tego twojego " panie rozejść sie". Rozumiemy, ze dla ciebie lear to caly świat i ze musisz dociąć kredyt indlatego rower to twoja druga skóra czy śnieg czy deszcz, ale daj spokojnie ludziom pracować i przestań polować na ludzi bo to, ze wydaje ci sie, ze brygadzistka Cie lubi to chyba tylko tobie sie wydaje. Nie było ciebprze dwa dni w pracy a wszystko szło jak powinno. Jak uwezniesz sie na kogoś to pamiętaj ze jest jeszcze ktoś nad Toba!! Nie jestes bogiem tam!!
4
Ela 2017-03-29 15:03
Zgadzam sie z Zosią. Liderka stosuje wobec niektórych mobbing. Zapisujcie sie do związków bo to jedyna droga by kiedyś ja usunąć jeśli bedzie dalej tak ludzi traktować. Żadna śmieszna rada pracownicza!! Zabiera innym liderom prace, podpisuje za nich nie swój obszar. Dysponuje ludźmi a swoje ulubione pupilki ma pod ochrona. Wszystko jest A do czasu!!
4
Witek 2017-03-29 15:48
Da rade wytrzymac chociaz miesiac?
Syliwa 2017-03-30 09:01
Jestem z drugiej zmiany ale wiemy o kogo chodzi. Mam nadzieje ze ona nigdy do nas na zmianę nie przyjdzie. Powinna być liderem na linii tam by mogła sie wykazać. Wozić wiązki do napraw każdy potrafi!!
4
Kazimierz 2017-03-30 15:35
Dlaczego nowi tak szybko sie zwalniaja?przez ten mobbing liderek?
Gość952 2017-03-30 19:02
Hehe a w przyblizeniu o jaka liderke chodzi i jakie romanse?
Adijos z Mielca 2017-03-30 19:44
Stary, pierwszy miesiąc najcięższy i właśnie wtedy najwięcej osób się zwalnia. Ja pracowałem tam ponad 8 miesięcy i pierwsze 3 miesiące były bardzo trudne... A pierwszy miesiąc to najgorszy miesiąc w moim życiu... Mimo że jesteś nowy to od samego początku wiele od Ciebie wymagają. Jeśli masz jaja i w miarę silny charakter to sobie poradzisz.
Wladimir P 2017-03-30 20:01
Leaderkami są baby które pochodzą z głębokiej wsi. Mają grupę osób pod sobą i natura się odzywa jak ganialy za kurami. Nie wierzę że nie ma ludzi chociaż z matura na liniach. Dać szansę takim. Atmosfera jest zgnila doprowadzono do tego że ludzie są tam za karę. Dyrektor nie może wiedzieć wszystkiego. Była kiedyś ankieta dotyczącą emocji związanych z firmą. Oczywiście leaderki zbieraly je później. Jak to się ma do prawdziwych odpowiedzi jeśli ktoś później czyta i patrzy co jest napisane? Zrobić ankietę typu kto stosuje mobbing i przez kogo myślę o zmianie pracy. Dać ludziom do domu a później wrzucać do urny przy głównym wejściu. A nie do ręki przełożonego... chore. Odpowiedź kogo wymienić jest łatwa do zdobycia. Tylko pytanie czy to się kalkuluje. Ludzie chca pracować i czuć się jak ludzie a nie jak te kury o których wcześniej napisałem.
14
Magda 2017-03-31 07:54
A jak myślisz.... przygotowanie prod zmiana dzisiejsza czyli trzecia. Jeśli jestes pracownikiem nie jest trudno połapać sie która liderka gdzie jest. Powinni ich wymieniać bo one mam ciagle powtarzają, ze nikt nie jest do stapli przyspawany na stałe a one??!!!! Do swoich stanowisk nie są?? Oczywiście pupilki maja jak zawsze raj u takiej lidereczji a ci ci nie maja forów lub zwyczajnie nie chcą być wazeliniazami lub kablarzami (a takich to nie brakuje)bardzo to odczuwają.
Piotrek 2017-03-31 08:03
dopoki nie wymienia całej " kadry" liderowskiej nic tam sie nie zmieni. Większość liderów to ludzie z przypadku chyba nie mający pojęcia o traktowaniu ludzi.
7
Monia 2017-03-31 18:25
Nawet jak ktos romansuje to jest jego sprawa i zajmij sie praca a nie plotami pozatym wszedzie gdzie pracuja kobiety i faceci sa romanse.
2
anka 2017-04-03 22:38
romanse sa i byly
2
Sztaudynger 2017-04-04 04:26
Ładna kobieta jak poczytna książka, powinna przechodzić z rąk do rąk.
5
anka 2017-04-04 13:34
jasniej napisz konkrety argumenty przyklady a nie jakies ogolne bzdury
Krystyna 2017-04-05 21:20
W niedziele 9 kwietnia jest spotkanie na ul Szopena 8 o godz 15 ludzi ze związków zawodowych. Można tam bedzie zgłosić swoje problemy odnośnie pracy w lear, poradzić sie w sprawie mobbingu itp. Bedzie prawnik. Przyjdźcie pracownicy leara!!! To nic nie kosztuje a jedynie troszke czasu zarezerwować. Ulotki w związku z tym tematem były zostawione na jadalniach, ale pewna liderka je sprzątnęła.!!! Pytanie dlaczego??!! Czyżby sie bała o siebie?? Ze skargi wpłyną na nią??? Przyjdźcie ludzie!!!
6
Renata 2017-04-06 00:06
Jak w tej firmie ma cokolwiek pozytywnego powstać jak już nawet liderka ulotki nie drukowane przez nią przecież zabiera, żeby więcej ludzi ich nie zobaczyło!!!! Dalej im sie wydaje, a przynajmniej TEJ( wiemy o kim mowa) , ze pracują tam debile i nikt nie ma swojego rozumu. Nie ośmieszacie nas pracowników, którzy chcemy cos pozytywnego zrobić by ktoś w końcu zadbał o nasze interesy, występował w sprawach kiedy wy liderki nas gnębicie. Wszystkie jesteście przyspawane do swoich stanowisk a osobom z długoletnim stażem, która trafiła kiedyś dawno temu na maszynę będąc długie lata na lini wcześniej potrafisz powiedzieć, ze nie jest napisane ze jestes tu na stałe. Trochę pokory by wam sie przydało i ogłady językowej. Przyjdźcie na to spotkanie związkowe jak ktoś wcześniej przede mna napisał. Można cos dobrego zrobić dla nas samych. Nikt oprócz nas tego boje załatwi.
5
Ela 2017-04-06 00:13
Domagamy sie szacunku i równego traktowania nas przez liderów. !!Najbardziej na p.prod widać jak liderki sobie pozwalają, kto ma fory a kogo chcą " zniszczyć". Kto jest pupilem a kto wrzodem dla niej. Skargi bedą na te niektóre, które w ten sposób praktykują na swoich zmianach.
4
Paweł 2017-04-06 00:33
To już nawet ulotki tam zabierają liderki??? Wstydziłaby sie.
Sylwek 2017-04-06 12:14
To co tam sie wyprawia to podchodzi na materiał do jakiejs uwagi czy interwencji. A nowi długo tam wytrzymują?czy odchodzą przed uplywem konca umowy próbnej?
5
Paweł 2017-04-07 00:42
To co tam sie wyprawia nadaje sie na zgłoszenie do prokuratury. Nowi wytrzymują zależy jak komu się chce. Wielu tylko przychodzi przezimować. Na wiosne uciekają. Niektórzy przyjdą ponszkoleniubzajeda na hale na dół i jak zobaczą ci ich czeka na drugi dzień już nie przychodzą. Praca od dłuższego czasu jest po 12 godzin. Nie ważne czy masz rodzine czy masz z kim zostawić dzieci czy masz egzaminy w szkole. Tego życia nie ma. Masz podpisać listę na dwunastki i masz przyjść. Środa czwartek piątek dwunastki i wyobraź sobie dwunastki nocne czyli od 19 do 7 rano przez 3 dni!! Za nic maja, ze ludzie są wypompowani. Jedyne co potrafią to zastraszyć. Jeśli czujesz sie na siłach bardziej tych psychicznych to zatrudnij sie tu , ale szybko spostrzeżesz sie, ze to wszystko co mówi sie na mieście i już nawet w powiecie!!! Ze to obóz pracy to tak jest. Jak trafisz na linie zdj jakiejs " normalnej" liderki a takich tam nie za wiele jest to masz szanse popracować dłużej. Generalnie zakład ten jest nastawiony na wyciskarkę do cytryn czyli ludzi. Oczywiście soboty- każda pracująca. I wiecznie mało i mało. A dziwią sie dlaczego ludzie tak im odchodzą. No ciekawe. Hahaha
Monia 2017-04-08 22:10
Ja tu przyszłam poznać faceta i przy okazji coś zarobić narazie nie narzekam liderka ok i dziewczyny z ekipy też tylko nogi bolą ale podobno to kwestia przyzwyczajenia.
2
anka 2017-04-08 23:08
ok poznac kawalera a nie zonatym zawacac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
znawca 2017-04-09 01:38
Przy tej robocie nogi idą na bok, kto Ci każe jechać na stojąco?
6
anka 2017-04-19 13:27
drogi znawco ty nogi widziales tylko na rettube,co wy za bzdury piszecie ,najwyzej mozesz pogadac sobie anie na Lear i w domu strugac wafla...
B 2017-04-21 19:06
Król patelni i patałach niech odpierwiastkuje się od niektórych bo jest len falszywy. Myśli że jest najważniejszy i może zwalać kable, pokazywać nerwy albo fochy i potem się dziwi że się na niego zloszcza. Pomaga jeżeli już to o dziwo tyle co nic a mówi jak to on tyle zrobił. To wkurzajace gdy się wie że ile on zrobił a ile sobie przypisuje. Niestety pracuje koło tego człowieka zbyt długo i mam granicę wytrzymałości. Kto koło niego nie pracuje to nie wie jak może być upierdliwy. Wkurzył mnie dziś. Człowieku weź ty przestań z tym samo uwielbieniem , wyjdź z tyłka tym co się podlizujesz albo im wejdź głębiej, idź do swoich " ludzi" i im tak gadaj, pokazuj nerwy i fochy . Obgaduj ich za plecami i knuj na prawo i lewo żeby się nie narobić lub za dużo z rozłożonego stanowiska nie dostać. Pozdrawiam
Andrzej 2017-04-22 22:18
Fizycznie praca ciężka moim zdaniem nie jest może dla tych co nigdzie wcześniej nie pracowali może być im cieżko na początku bo zmęczenie psychiczne może dać im się we znaki ale jak ktoś chce pracować i nie boi sie roboty to będzie pracował bo zarobki są w porządku a jak ktoś nie lubi pracować to do urzędu popijać kawkę za 1500 zł.
lolo 2017-04-26 22:32
ale jaka kasa 2100zl z 3 sobotami
1
Sylwek 2017-04-30 15:21
To niskie wynagrodzenie. A premie są?
baska 2017-04-30 22:05
sa 300zl miesiecznie i 500zl kwartalnie i soboty i fajna atmosfera
Vertez 2017-05-06 01:18
Robota jak robotaa kto będzie chciał pracować to się tutaj utrzyma.. Ale powiedzmy trochę o atmosferze jaka tu panuje. Nikt nikomu nie pomoże każdy patrzy na siebie i tylko zrobić swoje i sie gapic się jak ktoś inny wylewa siódme poty szczególnie na klipach ps ..
3
baska 2017-05-06 22:15
dobra ale jaka kasa jak wszystkie soboty pracujace ,a nowi to masakra po tygodniu praktycznie nie ma taka kasa i taka robota
Waldek 2017-05-07 09:33
Nowi szybko rezygnują?
baska 2017-05-07 21:48
tak rezygnuja ale mlodzi ci co maja rodziny to musza robic cos jest nie tak raczej jak przychodzi w poniedzialek 10 osob a za tydzien jest 2 osoby max teraz kasa 2050 brutto czyli podstawa 1500zl + premia 300z+ soboty ponad 2 napewno wyjdzie i jest ale atmosfera i ogolne warunki bombowe chybaa ze ktos tam pracujacy ma inne zdanie chetnie czaekam na opinie
Lean 2017-05-08 18:43
Jak wyglądają sprawy związane z bezpieczeństwem? Przestrzeganie przepisów bhp itd.?
Paweł 2017-05-09 05:34
Jedyna firma, w której tzw przełożeni czyli liderzy i brygadziści zamiast wspomóc produkcje cała noc potrafią przegadać i przegapić sie w telefon. Jedyna firma na strefie, która płaci za nicnierobienie. Jestem operatorem obszaru cięcia i widzę to na każdej zmianie.
5
Madzina 2017-05-09 21:01
Nie polecam tej pracy. Starałam się być ważna. Spiskowac, donosic i wymyślać historię na inne osoby. Coś poszło nie tak:( spotkała mnie kara. A miało być tak pięknie. A miało nie wiać w oczy nam. Ehhh a co mi tam będę robić to dalej taką już nam naturę.
1
vvv 2017-05-09 22:32
jasniej
T. 2017-05-10 07:47
W firmie, w której tzw przełożeni cYli liderzy i brygadzisci to są ludzie często z przypadku. Mam szwagra to zrobię z niego lidera lub ta dobrze donosiła to zrobię z niej liderkę. Firma w ich nie inwestuje w sensie szkolen a takim wydaje sie, ze rządzenie ludźmi maja we krwi. Najlepiej być tam głuchym ślepym i kulawym bo wtedy z grupą lepsze stanowisko mi dadzą. Kiedyś przyjdzie czas rozliczeń i wtedy zobaczymy jak będziecie rzadziciele wy kwiczeć.
3
Wiki 2017-05-10 15:14
Kiedyś w tej firmie wszystko było na wysoki poziom. Bhp również. Dziś wszystko jest tam wątpliwe, choć w papierach pewnie wszystko gra bo musi. Począwszy od bhp a skończywszy na tym jak poupychaliludzi w szafkach ubraniowych gdzie nawet szafkę dzieki sie z kimś drugim. Przebrać sie po pracy graniczy z cudem. Najlepiej jakby zrobili tam zakład pracy chronionej bo ci, którzy przepracowali tam wiele lat są tak mało dla nich warci. Kto może zwalnia sie bo ta firma z kiedyś prężnej i na poziomie obniżyła loty we wszystkim. Ja tez pracuje do końca maja i po 17 latach w końcu stamtąd odejdę. Jak patrzybsie na to kto zarządza ludźmi na produkcji jacy liderzy i co oni sobą prezentują to wstyd ogarnia człowieka. Dla niektórych lear to cały świat dlatego posprzedawali swoje dusze. Jest kilku liderów naprawdę spoko. Nie ma szans tam skończyć studiów bo nie dostajesz wolnych sobót na egzaminy itp a firma deklaruje sie jako otwarta jeśli ktoś chce sie wspinać. To nie jest prawda. Urlop na jeden dzień cieżko dostać. Zależy to od focha liderki. Liderka, która ma pod swoimi rządami obszar do nie co starszych pań nazywa je niby na żarty " mohery"... przykładów można mnożyć. Jeden szczęśliwa, ze stamtad odchodzę. Każdemu tego życzę.
3
Dorota 2017-05-11 07:41
Super fajna, normalna nocna zmiana. Wystarczy ze nie ma liderki z przygotowania a cały stres naciski i węszenie znika. Każdy robi co ma robić, nikt przecież nie robi niczego innego będąc w pracy. Można i da sie pracować bez oddechu, który czuć na plecach. Drugi lider nie czuje sie jak pachołek a przy niej niestety musi. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu...idealnie sie w tym przypadku to sprawdza.
3
marek 2017-05-12 16:13
codziennie sa ogloszenia o prace na olx co na tym Learze sie dzieje
Bolo 2017-05-13 09:06
Dlaczego co chwile pojawiaja sie ogloszenia o prace?taka rotacja jest ?
hym 2017-05-14 15:37
gorzej niz rotacja
Bolo 2017-05-15 09:05
Az tak zle jest?
Piter 2017-05-15 09:21
Wszędzie jest rotacja w każdej firmie.Takie czasy.
filp 2017-05-15 21:54
ale lear bije wszystkie firmy tu polowa powiatu robiła to o czym to swiadczy
jerzy 2017-05-26 09:55
jak tam na idzie praca warto tam sie przyjac? faceci tez robia na lini?
Zostaw swoją opinię o Lear Corporation Poland II - Mielec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lear Corporation Poland II