logo Lumesse

Lumesse

Kraków

Opinie o Lumesse

developer 2012-03-22 07:59:01
Najgorsza firma w której pracowałem. Ciągle kryzys, brak podwyżek, zero rozwoju i management,który po angielsku nie może się dogadać, spędziłem tam trochę czekając aż będzie lepiej, ale szkoda czasu, milion wymagań a i tak klepiesz pierdoły zamiast to co umiesz :(
3
akhim 2012-03-22 09:59:15
A jak z zarobkami ? jakieś widełki ?
jannnn 2012-11-09 11:05:51
zarobki są w miarę OK jak dla developerów, ale np QA już ciężko, i wogóle nie pewna przyszłość, jest niesamowita rotacja, ciągle ktoś przychodzi, ale dużo też zwalniają z dnia na dzień! Taka firma szit na start nic więcej. I dużo ludzi ze wsi
1
andrzejek 2013-02-16 07:37:22
Zgadzam sie. To szitowa firma, ale jak na poczatek to warto zlapac jakies doswiadczenie do cv, bo zeby sie czegos nauczyc nowego albo fajne szkolenia to zapomnijcie, tam nie ma nawet osoby odpowiedzialnej za rozwoj pracownikow :-(Fakt malo ludzi z krk ale da sie przezyc, szkoda tylko ze ciagle premie obcinaja bo niby kryzys...
tgv 2013-07-08 15:48:58
myślę, że spoko, macierzyńskie wszędzie podobnie wygląda. ;)
jacek 2013-07-08 15:59:03
Jakie stawki są dla deweloperów? Czytałem tutaj, że całkiem niezłe ale ile to jest niezłe? Jakieś porównanie do innych firm?
Anonim 2013-07-19 14:54:37
Placa mniej wiecej tyle ile oczekujesz a atmosfera bez cisnienia
klempa 2014-04-11 19:23:17
wyżej ktoś napisał, choć to opinia sprzed jakiegoś już czasu, że zarówno praca jak i atmosfera w Lumesse jest pozytywna
ponton 2014-04-14 13:13:03
tak tylko to jednak opinia sprzed ponad pół roku, więc jeśli ktoś ma coś świeższego to może podrzucić
szaman 2014-05-07 22:40:04
Ostatnio pojawiło się kilka ofert pracy w Lumesse Kraków, chyba cztery oferty w kwietniu, także rekrutują.
Anna 2014-09-18 12:06:23
Pracuję 2 lata i na pewno odkąd firma ma nowego CEO, wiele zmieniło się na LEPSZE. Za pewne osoby, które wyrażają złe opinie, to te które pracowały za czasów poprzedniego managementu. Ja osobiście widzę, że obecnie mamy o wiele lepszy i bardziej kompetenty management. Firma bardzo się rozwija, tylko w Krakowie w tym roku zespół powiększył się o sporą liczbe nowych pracowników.
Pozdrawiam!
1
dev 2014-12-27 19:40:38
Najnowsze technologie: java8, backbone, nodejs (choć pechowcy mogą trafić nawet na coldfusion). Ludzie z doświadczeniem (choć i paru głąbów na wyższych stanowiskach). Fajna atmosfera. Finansowo spełniają wymagania. Odczucie takie, że duża firma, ale jeszcze nie "korpo".
2
johnny 2015-03-11 13:56:31
nie polecam, na początku było ciekawie, potem nuda, coraz większe wymagania, brak podwyżek i motywacji ze strony zarządu, brak rozwoju i szkolen, wkoncu zmienilem firme. pozdr.
4
dev 2015-04-09 22:18:21
Chociaż pracują tu fajni i kompetentni ludzie to ogólnie robota jest nudna, managerowie kiepscy a kolejne worki z piaskiem nie pomagają na przytłaczające legacy... są ciekawsze miejsca...
1
thomas volk 2015-06-10 14:46:28
Atmosfera spoko (jak w większości firm IT), ale praca typowo rzemieślnicza. Ogromna ilośc legacy codu, przestarzałe technologie; czasami trafi się jakiś nowoczesny stack (java 8, mongo, node ..) ale ogólnie relizować mogą się w Lumesse tylko junior developerzy :)
1
dev 2015-06-18 23:46:50
Rok temu było fajnie. Teraz dużo ludzi odchodzi. Póki co nie jest to moment, żeby szukać tam dla siebie pracy.
1
Krakowianin 2015-11-29 19:48:43
Brak informacji odnośnie rozmowy rekrutacyjnej.
1
InnyKRakowianin 2015-12-05 14:37:09
@marek Raczej chodzi o sytuację w której firma nie poinformowała o negatywnym wyniku rekrutacji. Brak takiej informacji uniemożliwia otrzymanie feedbacku, który jest po prostu dobrą praktyką.
1
Wigo 2016-04-02 00:28:49
Kadra zarzadzajaca kompletnie nie ma pomyslu na strategie dzialania.

Przez duza rotacje architektow, w produkt laduja najdziwniejsze cuda, ktorymi pozniej nikt nie chce sie zajmowac. Ostro inwestuja w technologie nie majace szansy przetrwania i bez perspektyw rozwoju.

Atmosfera pracy coraz gorsza. Dosc 'specyficzny' dzial kadr. To o czym byla mowa na rozmowie kwalifikacyjnej, w niewielkim stopniu pokrywalo sie z tym, z czym ma sie do czynienia podczas pracy.

Rzeczywiscie maja teraz kilka pozycji, ale nawet jak przychodzi osoba z checia zmian, to przez bledne decyzje zarzadu, bardzo szybko sie taka osoba wypala i zostawia rozgrzebany bajzel. Zero wlasnej inwencji pracownika - masz kodzic to co mowia i tak jak mowia, mimo ze to jest bez sensu i mozna to zrobic duzo lepiej. Jak ktos ma duze ambicje i chce sie rozwijac - zupelnie nie polecam.

Ogolnie - srednio polecam. W zaleznosci od tego do jakiego teamu sie trafi, moze byc fajnie, albo totalnie do bani. Dodatkowo jest duza rotacja pracownikow. Przez kilka miesiecy pracy, wyglada ze odeszlo tyle samo osob co przybylo.

Place - ponizej standardow.

Na plus mozna zaliczyc to co daja wszyscy inni w Krakowie. Konsola, owoce, ksiazki, multisport etc. Podobno jest budzet na szkolenia, ale nie moge potwierdzic.
3
Dar 2016-08-05 09:43:40
Nie polecam. Zadzwonil do mnie zdesperowany rekruter z propozycja pracy od zaraz. Informacja zwrotna po procesie rekrutacyjnym miala byc przekazana w cigu kilku dni. Minelo juz 3 miesiace i cisza. Traktujcie ludzi powaznie!
wrrr 2016-08-08 12:28:10
Kultura osobista wymaga udzielenia informacji zwrotnej bez wzgledu na wynik rekrutacji. Profesjonalni rekruterzy nie dopuszczaja sie takich zeniedban.
dfv 2016-08-08 12:44:27
@mani widze ze wlasnie w dlaszym ciagu posuzkuja do pracy na stanowisko Customer Support Executive w Krakowie tylko tutaj napisali ze wymagana jest znajomosc szwedzkiego czy norweskie ktos zainteresoany?
Zostaw swoją opinię o Lumesse - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lumesse