logo GC Energy Sp. z o.o.

GC Energy Sp. z o.o.

Rzeszów

Opinie o GC Energy Sp. z o.o.

tom 2017-08-21 14:33
To co sie teraz dzieje raczej nie jest zbyt normalne biorac pod uwage traktowanie pracownikow i raczej watpie aby kiedykolwiek ulego poprawie, rokowania są fatalne. Stawki, które są skandalicznie niskie, umowy śmieciowe pozwole sobie nie komentowac chocby biorac pod uwage rzekomy "brak rąk do pracy"
…... smutne ale prawdziwe. Firma postawiła głównie na zatrudnianie pracowników za wschodniej granicy a których traktowaniu i zarobkach nie będę pisał bo szkoda słów
4
ruch…y 2017-08-22 06:33
Czy Gc energy jest spoko? jak jesteś wazeliną to będziesz miał jako tako, jak masz plecy to będziesz miał przyzwoicie a jak nie jesteś z układu tylko dobrze wykonujesz swoją pracę i nie masz pleców i nie donosisz na kolegów z pracy będziesz ruch……y na każdym kroku, zdecydowanie nie polecam
3
uratowany 2017-08-22 17:05
Powiem szczerze odejście z tej firmy i wypowiedzenie swej opinii co myśle na ich temat, co niniejszym czynię było i jest najmądrzejszą decyzją w moim życiu..… ta firma to syf jakich mało. Rezygnacja z pracy w tej firmie to jak haust świeżego powietrza po odbiciu się od dna. W GC zobaczyłem wszystko: chamstwo, absurd i fikcje, mobbing, kłamstwo, szpiegowanie, knucie, donosicielstwo, lizusostwo, kolesiostwo, tyranie za grosze, poniżanie przez innych itd. Czy żałuje???? A czy tonący żałuje że może oddychać pełną piersią????
3
Niewolnik 2017-08-23 22:13
Moja opinia o firmie jak najbardziej negatywna!! Zarobki/stawki żenująco niskie a jakichkolwiek dodatków lub premiii brak!! Jedynie coś zarobisz jak tyrasz na okrągło i w domu cię praktycznie nie ma, rodzine widzisz raz na 3 miesiące i to jak masz układy lub przez skypa. Tyrają ludzmi ile się da a w zamian tylko bat nad toba i opierd… tak byś pracował a nie się odzywał i robił problemy!!! Zdecydowanie nie polecam.
3
Maniek 2017-08-24 08:22
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Smutne jest to co piszecie ale zmienia sie wiele rzeczy, przede wszystkim firmy szukają zmniejszenia kosztów stąd tania siła.
1
tom 2017-08-24 12:04
Z tego co wiem i co ludzie gadają firma będzie miała wkrótce sprawę w sądzie pracy także cierpliwości wszystkim życzę. Będzie musiało się w końcu coś zmienić, przynajmniej mam taką nadzieję.
3
Mały 2017-08-25 18:23
Mowa tu chyba o puchaczu jak się domyślam, na Świnoujściu było dokładnie tak samo. Odrażająca kreatura.
3
Bunia 2017-08-27 09:05
No cóż, psychopaci są wsród nas
2
anonim 2017-08-27 19:48
Witam
Zapoznałem się z poniższymi wypowiedziami i zastanawiam się na której budowie są takie praktyki opisywane na forum. Pracuje w tej firmie i na pewno na budowie na której jestem z czymś takim się nie spotkałem.
ja 2017-08-28 07:08
Było w miarę spoko, ale jest źle i robi się coraz gorzej i niech wszyscy to wiedzą, zanim trafią do tej firmy. Nie bez przyczyny w ostatnim roku zwolniło się parę osób, prawie każdy normalny który ma poczucie własnej wartości i chociaż trochę szanuje siebie i innych. Firma obecnie zatrudnia tylko Ukraińców i traktuje ich jak tanią siłę roboczą. Poza tym nic nie zmieni opinii o tej firmie, która już w trakcie rekrutacji kłamie na temat warunków pracy np. w sprawie umów o prace (zwykle śmieciówki) i oczekiwań pracodawcy, zakresu obowiązków, a o obiecywanych stawkach i zarobkach szkoda gadać.
2
Julka 2017-08-28 21:04
To co panuje w tej firmie nie jest zbyt fajne. Jest dokładnie tak jest jak opisują na forum! Szkoda mi i jednocześnie żal mi tych którzy tam pracują i tych którzy będą tam pracować.
2
Unin 2017-08-29 11:58
Nie dziwi mnie , że firma potrzebuje sporo osób ale dlaczego potrzebują aż tylu specjalistów ds. BHP oraz monterów tras kablowych?. Jest to trochę zastanawiające a myślę o aplikowaniu do firmy i dlatego chciałbym wiedzieć o co chodzi? Może ktoś podpowiedzieć?
Paulina 2017-08-29 15:36
@Unin, jak widzisz oferty pracy są skierowane na wiele lokalizacji, nie na jedną więc raczej nie powinno dziwić to, że potrzebują tylu osób. Ktoś zna warunki jakie taki monter otrzymuje w zamian za pracę w GC Energy Sp. z o.o.?
Bob 2017-08-30 10:39
Monter 3-5 euro za godzine, praca Włochy, Szwecja, Holandia
2
Bob 2017-08-30 10:40
Monter 3-5 euro za godzine, praca Włochy, Szwecja, Holandia
1
x-X 2017-08-31 15:22
Dzwoniąc nie dawno do tej firmy uzyskałem informacje o pracy na stanowisku Pracownik Fizyczny/Pomocnik Elektromontera.Praca na Słowacji,stawka 1250 euro i wyżywienie we własnym zakresie,zjazd do domu co 3 miesiące na 2 tygodnie.Oczywiście pracy w tej firmie nie podjąłem z oczywistych względów. Śmiem twierdzić że te wszystkie negatywne opinie to szczera prawda.
3
serwera 2017-09-01 09:40
Dajcie sobie spokój z tą firmą, nie zarobisz, zdrowie stracisz a na końcu cie wyrzucą jak worek ze śmieciami.
1
Kostek 2017-09-03 10:33
Czy nie można napisać coś dobrego o firmie GC Energy ?
xyz 2017-09-04 10:16
Tak, oczywiście, najlepiej tak napisać. Dla Ciebie i całego GC ENERGY mówienie prawdy o firmie to jakaś wielka podłość. Jesteś żałosny. To czym nazwiesz kłamstwa i fikcje, którymi firma karmi ludzi? Może życzliwością i dobrym słowem? Wszystko co piszą, to prawda. Jest wiele normalnych firm, gdzie można normalnie pracować i rozwijać się pod każdym względem, a na forum każdy ma prawo do swojej opinii.
1
abiturient ŁÓDŹ 2017-09-05 11:18
złożyłem aplikację właśnie dziś na stanowisko montera tras kablowych, nie ukrywam iż posiadam staż pracy w automatyce produkcji od dziedziny energetyki po elektronikę.
zobaczymy co zaproponują... czekam nie zrażam się negatywami z forum, z całym szacunkiem do w/w
ale z praktyki wiem że tylko malkontenci wylewają swoje gorzkie żale na forach bo osobie zadowolonej nie chce się pisać, może jednak ktoś napisze co rzeczywiście ten pracodawca sobą reprezentuje.
Mam namyśli stawkę za godzinę, profity (premie, ubezpieczenie), warunki wyjazdu (nocleg, wyżywienie) etc...
z góry dziękuję pozdrawiam
Hq3 2017-09-05 11:25
I jak ? jaką stawkę proponują w tym stanowisku ?
Paulina 2017-09-05 20:46
@Bob a od czego zależy, czy jest to 3 czy 5 euro za godzinę? To w zasadzie jest duża różnica, więc na pewno wiele osób się zastanawia - czy to kwestia właśnie lokalizacji? @abiturient ŁÓDŹ na razie nie byłeś na żadnej rozmowie w GC Energy?
ASDfw 2017-09-05 23:08
malkontenci napewno są tutaj, ale zdecydowana większość negatywnych opini (jakieś 95%) jest prawdą

pracowałem tam 3 lata temu i miałem mieszane uczucia. niby kasa się zgadzała ale warunki mieszkaniowe i brak możliwości korzystania z samochodu nawet po zapłacaniu za paliwo (czyt. wyskok do domu za swoje jest niemożliwy) powroty do domu co 3 miesiące? to było nieporozumienie. niby tylko 900km a jednak takie problemy. pracowałem wcześniej w niemczech i mieliśmy zjazd co 2 tygodnie opłacony przez pracodawce a jezdziliśmy po 1400km w jedną strone a jak było gdzieś blizej (berlin itd) to zjazd co tydzień a tutaj co 3 miesiące.


@ Paulina

weź sie ogarnij 3-5 euro? to na ogórach w niemczech więcej zarobisz... zagraniczne firmy płacą za jednego wypożyczonego pracownika (pomocnik elektryka) 20-30e / h!! a robotnikom dają 5? KPINA KPINA KPINA. ile mają kosztów? mieszkanie? 15e za dobe (450e za miesiąc) ubranie robocze narzędzia (200e miesięcznie?) dojazd (100e miesięcznie?) a teraz troche matematyki

koszty 750e / (450 + 200 + 100)
wypłata 1250e / (250h x 5e)
razem 2000e

zyski:
minimum 20e x 250h = 5000e

ja wiem ze "jak taki jesteś cwany to załóż se firme i rób" tak może każdy, ale chodziaż podzielmy się tym zyskiem 50/50 czyli 5000e - 750e kosztów zostaje 4250e więc gdyby ludzie tam zarabiali po 2100e to by nie było tak wielkiego problemu z pracownikami
byku 2017-09-06 11:42
Najpierw startują od 3 rura jak ktoś się wacha to podnoszą troszeczkę, w zasadzie zależy to od widzimisie prezesa. Ktoś się pytał o profity, tu tylko pusty śmiech - nie ma żadnych premii, dodatków, rozłąki, kwatery najtańsze jakie znajdą, praca 250h w miesiącu, zapewniają tylko dojazd do pracy (sochody firmowe), zjazdy do do domu co 3 miesiące chociaż czasami i z tym jest ciężko bo się okazuje że są akurat terminy, człowiek czuje się zaszczuty na każdym kroku zwłaszcza jeśli trafi na osoby pokroju puchacza, buca i hogaty ( agata t. jakby ktoś nie wiedział. Ja wytrzymałem 5 miesięcy, psychika mi klękła, ja osobiście odradzam ale to tylko moje zdanie.
3
lilii 2017-09-07 10:42
W GC coraz gorzej. A wszystko przez pseudobrygadziste, który zajmuje się tylko złodziejstwem
6
tzn 2017-09-08 07:15
Zarobki bez rewelacji a nawet bardzo słabe, atmosfera fatalna, ludzie kiedyś byli w miarę w porządku teraz coraz gorzej. Jeśli masz swoje życie osobiste to się zastanów bo je stracisz bo wbrew obietnic o zjazd do domu strasznie cieżko, zostaje tylko telefon i komputer, ale to kontaktu z dzieckiem nie zastąpi. Należy też uważać na ludzi wokoło wliczając w to pustą dziewczynę od bhp, powinna pracować jako konfident bo w kablowaniu i plotkach jest mistrzem i chyba nie jest z nami do końca szczera, a powininna raczej dziękować, że dzięki nam ma pracę. Jednak jest inaczej. Typowe zachowanie kogoś kto miał i ma wszystko w du…… zarówno podczas pracy jak i po pracy. Innymi słowy wszystko co złe to inni, wszystko co dobre to ona. Max ilość punktów za bezczelność i fałszywość.
2
skromny robol 2017-09-09 09:12
Byłem z nimi w Muchowcach na Słowacji i lipa jakiej świat nie widział a jeszcze coś im się wydaje że europę zwojują. Tyle że zapomnieli że w innych krajach jest inna kultura pracy i zarobki. Zarobki tragiczne . Bo jak nazwać 3,5 euro dla elektromontera? Nadgodziny płatne tyle co zwykłe godziny, kierownictwo śmiechu warte, premia - zapomnij, kwatery najtańsze jakie znajdą. Nie przypuszczam żeby w Szwecji się coś zmieniło. Na rozmowie kwalifikacyjnej was będą zwodzić że pieniądze która Wam zaoferują to są za 50 godzin w tygodniu a póżniej się okaże że jednak praca w sobotę też jest w tej kwocie, Przynajmniej tak było w moim przypadku. Nigdy więcej pracy z takimi firemkami
1
Franek-Janek 2017-09-09 17:36
Czy może mi ktoś napisać jak obecnie wyglądają zarobki w Holandii lub Szwecji jako monter tras kablowych ?
tex 2017-09-10 07:15
Ciekawe czy szefowie zdają sobie sprawę, że wielki brygadzista PUCHACZ prowadzi ich firmę na dno. To przez niego zwolniło się większość osób, do tego dochodzi ginięcie miedzi i innych materiałów, lewe interesy z innymi firmami, branie w łapę chociażby od firm od rusztowanie na każdej budowie której był a to tylko jak to mówią wierzchołek góry lodowej. Jeśli do tego dodać że jest to tępy buc który na niczym się nieznana tylko wszystko załatwia strachem i terrorem to aż dziw bierze że go jeszcze nie wywalili z firmy, ciekawe dlaczego, może szefom to pasuję i mają jakiś w tym interes bo na pewno o tym wiedzą jestem przekonana
2
Enigma 2017-09-10 20:19
Jeśli ktoś ma dowody na to co pisze to powinien zgłosić w firmie a nia na forum!
red lips 2017-09-12 19:14
Ta firma jest fałszywa i robi wszystko na pokaz, że na początku cieżko się zorientować co i jak. Ja stanowczo odradzam tam pracę, zarobki żadne, brak życia prywatnego, ciągle wyzwiska i bluzgi, kolesiostwo i złodziejstwo, ale każdy ma wolną wolę o sam podejmuję decyzję.
1
red lips 2017-09-12 19:15
Ta firma jest fałszywa i robi wszystko na pokaz, że na początku cieżko się zorientować co i jak. Ja stanowczo odradzam tam pracę, zarobki żadne, brak życia prywatnego, ciągle wyzwiska i bluzgi, kolesiostwo i złodziejstwo, ale każdy ma wolną wolę o sam podejmuję decyzję.
1
Elektryk 2017-09-13 22:51
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego GC Energy potrzebuje tak dużo osób na stanowisko specjalisty bhp? Czy to jakieś nowe przepisy i muszą mieć tylu pracowników? Może ktoś dodać jaką macie atmosferę w firmie? Czy na tyn stanowisku można godziwie zarobić?
safety 2017-09-15 14:40
Atmosfera fatalna, szukają ludzi bo dużo osób im się zwolniło z uwagi na marne zarobki i traktowanie. Dla zainteresowanych nie polecam
1
safety 2017-09-15 14:41
Atmosfera fatalna, szukają ludzi bo dużo osób im się zwolniło z uwagi na marne zarobki i traktowanie. Dla zainteresowanych nie polecam
1
świstak 2017-09-15 21:41
A Puchacz siedzi i zawija miedź w sreberka……
2
Abc 2017-09-15 22:07
To co wyprawia Pani od BHP to skandal uwaza sie za najmadrzejsza nie znajac realiów Projektu, nowych pracowników wysyła na budowę bez szkoleń twierdzac cyt. bo ktos załatwi, a sama mówi ze bezpieczeństwo jest najważniejsze i papier podsówa. Zamiast powiedzieć coś o bezpieczeństwie to mówi ze ten i tamten bhp na projekcie jest taki a taki a w rzeczywistosci jest inaczej - współczuje im.
Reszta zależy na kogo trafisz - np. na pomorzu, jest częśc osób ktore starają sie dbać o atmosferę, doceniają pracownika i daja Firmie naprawde dużo(R, P, K, S, ) aż dziw że tacy specjaliści jeszcze tam są.
Dobrzy pracownicy ktorzy pracują juz kilka, kilkanaście lat w ogóle nie są doceniani.
Reasumując praca dla singli i na start w życiu zawodowym.
1
2017-09-16 07:38
Jeżeli chodzi o zarobki to wyzysk w biały dzień, jedna osoba pracuje za pięciu.
1
puchacz 2017-09-16 09:00
Już za minutę już za momencik interesik z miedzią będzie się kręcił :-)
1
puchaty gollum 2017-09-18 19:36
(usunięte przez administratora) wszystkich z Płocka, wreszcie zostaliśmy sami "my precious, my cooper". Reszta może mi skoczyć na pędzel
Paulina 2017-09-19 08:24
@... dlaczego uważasz, że w GC Energy panuje wyzysk? Firma finalnie wypłaca mniejsze wynagrodzenie, niż to zagwarantowane umową? Możesz napisać na ten temat coś więcej? To bardzo mocne słowa, które powinno poprzeć się słowem wyjaśnienia.
Wazelina 2017-09-19 18:07
O jakich umowach piszesz jak tam ciagle śmieciowki, no i tania siła robocza za wschodniej granicy
1
yurii 2017-09-20 17:12
Lepiej się tam nie zatrudniać, 4€/g za pracę za granicą to jest jakiś żart
1
pavel 2017-09-22 14:22
chciałem aplikować do tej firmy, ale trochę nasłuchałem się od kolegów jak tam jest i mi odradzili, z tego co wiem za prace za granica oferuja nedzne grosze
1
aga 2017-09-22 20:29
mam pytanie, czy na stanowiskach biurowych jest tez tak źle, jest ogłoszenie o prace na stanowisko specjalisty ds plac, czy ktoś wie jakie tam mogą być zarobki netto, proszę o informacje
;?;) 2017-09-23 08:12
Spoko firma ?????? Chyba dla Ciebie jak jesteś wazeliną lub daje du…y. GC Energy jest to jedna z gorszych firm z którymi miałem do czynienia, właściciel szuka tanich pracowników i wynajmuje ich głównie zagranice, firma bardziej przypomina agencje pracy tymczasowej taki jest tam przemiał ludzi, teraz to zatrudniają tylko Ukraińców, który traktują jak przymusowych robotników i wykorzystują i wyzyskują ich bez żadnych skrupułów. Firma słynie z "poganiaczy bydła" jak się sami określają i puchacz nie jest wyjątkiem
była 2017-09-23 09:27
Nikomu nie zycze pracować w kraju ,za te pieniądze, przeażnie najniższa krajowa
boska 2017-09-23 17:47
A stary pustelnik powiada, że ta Pani od Bhp z Rzeszowa jest najgorsza
służący 2017-09-23 18:54
i znów cały tydzień wynoszona miedź dla Pana Puchacza, zamiast pracy
byku 2017-09-24 22:44
Witam. Byłem pracownikiem przez rok. zaczynałem na budowach krajowych ze stawka minimalna 11zl/h. od prezesa który mnie zatrudnił obiecane były premie żeby te wypłaty na początek jakos w miare wyglądały.. do tej pory nie otrzymałem ani 1zl premii. moja pierwsza wyplata po calym przepracowanym miesiacu to 1621zl czyli prawie najnizsza krajow netto. porazka ! kolejne miesiace byly tylko minimalnie lepsze. najwieksza wyplata na kraju to 2300zl z 1 dniem urlopu. Udało mi sie wkrecic na eksport, pierwsza budowa w Słowacji ze stawka 3,5€ na aneksie. Potem były Włochy budowa akordowa i okradanie pracowników z godzin. 10 pracujesz 8 Ci zapisuja.. Ciezko było wyjsc z akordu z powodu ciaglych problemow z brakiem rusztowan lub brakiem frontów robót. stawka wyrownywana była do 6€ na reke za godzine. Kolejna budowa w Holandii i nie zostalo nam to zapłacone (tylko gołe godziny) z najnizsza stawka jaka obowiazuje w holandii. Potem jak juz któryś z kolegów wspomniał zjazd do kraju ze wzgledu na brak robot w Holandii itp.. miesiac na bezpłatnej postojówce, smiech na sali ! ludzie przy sortowaniu pomidorów zarabiają wiecej! odliczyc trzeba oczywiscie od tej sumy przejazd busem, prom, noclegi, wyzywienie, duzo by tu jeszcze wymieniac ale dam sobie juz spokój. Firma ma swoje plusy takie jak, ze pracownik zostaje wyposazony w narzedzia jak i pełne wyposażenie BHP (chociaz na budowach czesto sie zdarze ze brakuje rekawic, okularów itp.) Minusów juz wymieniłem chyba sporo ale mozna jeszcze wiecej dorzucic: brak diet czy tez delegacji na eksporcie, obciążanie pacownika kosztami zakwaterowania jak i dojazdu do pracy na eksporcie, okradanie z przepracowanych godzin. O cwaniactwie, arogancji i braku szacunku do pracownika przez co niektórych pseudokierowników nie bede sie rozpisywał bo to chyba zdarza sie w kazdej firmie. Ogólna moja ocena tej firmy w skali 1-6 to 1. Dziekuje za uwage i pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o GC Energy Sp. z o.o. - Rzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GC Energy Sp. z o.o.