GREDAN SP. Z O.O.

Tychy

Opinie o GREDAN SP. Z O.O.

2013-09-01 13:47
Ja zaczynając pracę w firmie Gredan nie miałam praktycznie żadnego doświadczenia. Pomimo to, zostałam zauważona i dostałam szansę. O branży windykacyjnej nie miałam bladego pojęcia. Dzięki pomocy Pani Dyrektor, kierowniczek, koleżanek z działu oraz organizowanym przez biuro szkoleniom, udało mi się przyswoić ta obcą mi dziedzinę. Wiedziałam, że mogę na nich liczyć, że mogę zwrócić się do nich z prośbą o pomoc. Zresztą do teraz tak jest ;-) Jako studentka studiów zaocznych zajęcia w piątki zaczynałam o godzinie 15:00, dzięki wyrozumiałej szefowej mogłam
wyjść wcześniej z pracy i uczestniczyć na czas w zajęciach. Warto zauważyć, że nie jest obowiązkiem pracodawcy zwalniać współpracownika wcześniej z pracy, żeby mógł zdążyć na zajęcia – to jest jego dobra wola. Ktoś wspomniał na tym forum, że kierownictwo nie ma konkretnej wiedzy – nie zgodzę z się tym. Jeżeli czegoś nie wiem lub nie radzę sobie z czymś, to proszę właśnie o pomoc przełożonego. Zawsze służą pomocą, swoją wiedzą jak i dobrym słowem.
Firma dba o swoich pracowników, czego przykładem są szkolenia organizowane przez panią [usuniete przez moderatora]jak i osoby z zewnątrz firmy, imprezy integracyjne, dodatki motywacyjne. Atmosfera jest bardzo przyjazna, a ludzie zawsze chętni do pomocy.
Osobiście polecam tą firmę osobom, które właśnie poszukują pracy.
Pozdrawiam :-)

P.S. I nie jestem członkiem żadnej sekty ! ;-)
3
aga 2013-09-04 20:44
Były pracowniku to do Ciebie jest ta odpowiedź. Każdy sądzi podług siebie, więc jeżeli tak uważasz; to się mylisz. Premie są udzielane przez kadrę kierowniczą, która ocenia zaangażowanie w pracę. Pełen profesjonalizm.
Aga 2013-09-06 07:56
W Gredanie należy władać biegle językiem polskim, angielski jest na razie zbędny. Nie ma stawki godzinowej tylko miesięczna. A ilość czasu, która jest potrzebna do nabycia niezbędnej wiedzy zależy od stanowiska, na którym się pracuje i wynosi od 6 miesięcy do 2 lat.
xxx 2013-10-03 18:36
Nie zgadzam się z powyższymi opiniami i myślę, że nie warto generalizować. Tak jak wspomniano wynagrodzenie jest uzależnione od doświadczenia i stanowiska. Pracuję w Gredanie od jakiegoś czasu, nie mam stanowiska kierowniczego, a mimo to zarabiam fajne pieniądze. Myślę, że najpierw trzeba spróbować, a potem oceniać... zawsze się znajdzie ktoś roszczeniowy, któremu warunki pracy i wynagrodzenia nie będą odpowiadać. Tym, którym ciężko dogodzić proponuję zatem pracę w korporacji, tam ich wysiłki i starania zapewne zostaną docenione.
ja 2013-10-17 08:14
Wysokość dodatku funkcyjnego zależy od ilości pracowników w dziale, natomiast premie są miesięczne i przyznawane są od pierwszego miesiąca pracy w firmie a po 10 latach jest dodatek stażowy.
były pracownik 2013-11-14 12:37
hehe widzę, że pracowniczki dostały dyspozycje w postaci pisania pozytywnych komentarzy o cudownej pracy w gredanie :).
W tej firmie co drugi jest kierownikiem a co trzeci dyrektorem. Wychodzi na to, że jeden "dyrektor" ma pod sobą jednego, dwóch albo trzech pracowników. Wielki prestiż. Tam pracują ci na najniższych stanowiskach a "kadra zarządzająca" ma pełen luz, a w zależności jakie ma "układy z górą" tym więcej im można :). Jeden na drugiego nagaduje... Kwitnie tam (usunięte przez administratora) i układy, a jak ktoś powie za głośno swoje zdanie to wylatuje z hukiem. Zresztą czego spodziewać się po przysłowiowych "karkach" windykatorach, którzy prędzej czy później awansują na kierowników i dyrektorów :) :) Sama firma jest w porządku, od początku zawierane są umowy o pracę, pensje przyzwoite, są premie uznaniowe, dodatki stażowe, są bony, wczasy pod gruszą, imprezy firmowe, spotkania wigilijne itd. A jeszcze jak się jest z Oświęcimia to już może się czuć jak elita :) Niestety ludzie którzy tą firmę tworzą zbyt łatwo dostają się do władzy i później pomiatają resztą, a szkoda bo wystarczyłoby nieco dobroci, szacunku dla współpracowników i normalności w kontaktach międzyludzkich a firma by na tym zyskała a niestety stereotypy na temat WINDYKACJI są wciąż żywe i prędko się to nie zmieni.
ja 2013-11-15 07:47
Ten wątek dotyczy biura w Skawinie, gdzie jest jeden dyrektor + zastępca, 7 działów - 7 kierowników, 70 pracowników i nie ma tam żadnych "karków" windykatorów ;)
5
byly pracownik 2013-12-27 21:43
Najbardziej to mnie irytują wpisy np. Pani (usunięte przez administratora), która tak wychwala wszystko a przecież znam jej złe zdanie na temat Pani (usunięte przez administratora)i calej firmy. Wieksząść tych długich wpisów to czyste podlizywanie się. W gredanie w skawinie masz siedzieć cicho, nie możesz mieć swojego zdania i musisz się podlizywać non stop. Jeżeli wiesz i umiesz coś więcej masz przesrane. Ciągle tam żyją jakimiś plotkami wszystko ich interesuje, jeżeli nie zwierzysz się ze swojego życia to znów jesteś tym najgorszym. Zresztą zanim kogoś wezmą na rozmowę wcześniej robią wywiad co gdzie z kim i jak. Wszystko ich interesuje. Dział sekretariatu ma fajną kierowniczkę i są zgrani. Powodzenia w pracy w tej firmie w skawinie.
6
ja 2014-01-09 08:03
Bardzo inteligentna i pomocna wypowiedź - kiedy brakuje argumentów merytorycznych pozostaje tylko obrażanie... Czytając niektóre wpisy (szczególnie byłych pracowników) nie mam już wątpliwości, dlaczego zostali zwolnieni - sami o sobie dają świadectwo. Takie skromne zdanie :)
5
JESZCZE pracownik firmy 2014-01-28 16:08
Nie koniecznie wypowiadają się źle o firmie byli pracownicy. Jestem pracownikiem z kilkuletnim stażem pracy w tej firmie. Ostatnio co się dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie.(usunięte przez administratora)Prawda jest taka, że jak się nie podlizujesz to nie jesteś lubiany. A jak chcesz mieć życie prywatne to masz problem. Najbardziej MAŁO profesjonalne jest to, że kierownicy (nie wszyscy), oraz nieomylna Pani dyrektor mieszają życie prywatne, stosunki międzyludzkie z pracą. Jestem w trakcie szukania innej pracy, bo jak patrze na te ,,uśmiechnięte'' twarze, które za plecami gadają okropne rzeczy a ty nic o tym nie wiesz i ufasz to żal. Na szczęście przyjdzie kryska na matyska. Plusem pracy są wczasy pod gruszą, bony na święta i umowa o pracę. Wynagrodzenie najniższe ale to dla początkujących można się skusić. Integracje też są ok, gdyby nie przymus i narzucanie woli. Praca byłaby ok, gdyby wdarł się profesjonalizm i normalne stosunki. Dodatkowo żegnanie się codzienne też jest poniżej poziomu bo jesteśmy dorośli. Jak zmienię pracę to myślę, że będzie to dobry wybór. To obiektywna opinia.
4
KON 2014-03-02 15:03
Witam
czy osoba posiadająca sporą wiedzę i doświadczenie w windykacji może liczyć na większą stawkę miesięczna niż minimalna na początek czy raczej nie za bardzo? :)
pozdr
odpv 2014-03-11 19:30
Witaj KON. Niestety minimalne dostajesz bez względu na doświadczenie. to praca dla początkujących osób. poza tym nie polecam pracy tu ze wzgledu na atmosfere. nie jest fajna, bo za duzo ludzi tłamszonych. pozdrawiam
2
Aga 2014-03-12 08:23
Witaj! Oczywiście, że tak - były już takie przypadki. Jeśli tylko rekrutacja jest na wyższe stanowisko, niż pracownik biurowy to najważniejszą rzeczą jest odpowiednie wykształcenie i doświadczenie zawodowe. W takiej sytuacji stawki są indywidualnie negocjowane z Zarządem. Pozdrawiam!
2
Gosia 2014-05-26 20:13
Cześć. Mogę wiedzieć czy pracuje Pani w firmie Gredan?
qweasdzxc 2014-07-02 08:42
Nie łudź się, że dostaniesz pracę, nawet jakbyś poszedł/poszła na rozmowę.
Ja byłam na rozmowie. Przyszły jakieś trzy nawiedzone rekruterki. Pytania zadawały z prędkością światła. Jedna tak się patrzyła, jakby chciała mnie wzrokiem pożreć. Obiecały, że zadzwonią pod koniec tygodnia z informacją, czy udało się dostać pracę, czy nie. Jak się okazało, to nikomu nie chciało się zadzwonić, więc sama musiałam telefonować- ostatecznie okazało się, że wybrali inną osobę na to stanowisko.

Pragnę zaznaczyć, że mam wyższe wykształcenie, znam wiele programów komputerowych, posługuję się językiem angielskim, mam zrobione kursy i doświadczenie w pracy biurowej i mimo to się nie udało. Bo pewnie wzięli sobie jakieś 18-letnie studentki, od których mają zniżki, jak je zatrudnią.

Tyle w temacie.
1
Durduś 2014-07-08 09:01
@qweasdzxc Powiem Ci tak - raczej nigdzie nie dzwonią do wszystkich kandydatów mówiąc, że jednak nie, co więcej nie możesz od razu zakładać, że wzięli studentkę. Może aplikowała do nich jeszcze bardziej kompetentna osoba niż Ty?
1
Ala 2014-10-10 08:08
Z tego, co wiem to nie zatrudniają tam studentów. Na pewno jednak wymogiem jest znajomość języka polskiego, zarówno w mowie, jak i w piśmie ;)
Having 2014-10-28 09:29
Jakoś ciężko mi przyjąć fakt, że nie trzeba znać żadnego innego języka poza polskim by znaleźć tam zatrudnienie - chociaż... Możecie chociaż jeszcze powiedzieć jakie warunki finansowe tam panują, czy konkurencja daje więcej, bo chciałbym dokonać dobrego wyboru i nie zmieniać pracy po 3-5 miesiącach...
ironwomen 2014-11-15 00:44
zrozumiałam wpis Ali jako IRONIĘ, której jak widać nikt inny nie wyłapał, może jednak nadaję się do pracy w Gredan :) windykacja i szeroko pojęte ściąganie długów to nie jest praca dla każdego. czy w tak trudnych warunkach pracownikom przysługuje opieka psychologa? tak jest na zachodzie, warto by było i tu.
Mirek 2014-11-29 14:12
@Having, a gdzie niby miałbyś używać innego języka, skoro gredan windykuje pieniądze od klientów w Polsce? Raczej windykuje sie kase od ludzi, którzy języków nie znają, tu sa potrzebne inne cechy, jak nieustępliwość, stanowczość, a nawet brak litości, bowiem różne rzeczy zdarza się windykatorowi w pracy zobaczyć.
... 2014-12-01 14:49
!!!
Konczita 2014-12-06 11:34
Najniższa krajowa i '' pniesz się w górę''
... To jest biurokracja a nie praca w terenie, skąd wy w ogóle bierzecie takie pomysły, młode pokolenie zaczyna dorastać i tworzy jakieś dziwne teorie.
Rtyg 2015-01-13 17:07
Nie ma już takiej firmy... z dniem 31.01.2015 kończy działalność
1
przedsiębiorca 2015-01-13 22:26
Zleciłem tej firmie odzyskanie dość wysokiego długu od kontrachenta i przez kilka miesięcy nie dali rady dopiero inna firma dała radę...
2
pracownik 2015-01-19 19:25
Bardzo rzetelna firma! Dba zarówno o klienta jak i o pracownika...
1
Rtyg 2015-01-20 22:17
Nie ma już takiej firmy... z dniem 31.01.2015 kończy działalność
2
RS 2015-01-23 14:09
czy może Pan napisać jaka firma dała radę odzyskać dług?
1
matrona 2015-01-28 10:43
Co Ty gadasz?
Sprawdź sobie KRS - firma działa!
1
moleksa 2015-02-28 22:57
Dobra, dobra tyle tu rozmów o wszystkim i niczym ale zero konkretów. Skoro np. Ty @matrona wiesz że firma działa to może i wiesz jak prosperuje albo w ogóle coś o niej? jaka atmosfera, czego może się spodziewać swieży pracownik albo jakieś takie konkrety? myślę nad pracą tam, ale tak w ciemno to nawet do gredana nie pójde
Jaś 2015-03-09 09:05
Krótko i na temat: w skali 1-5
Umowa 3
Kontakt 5 (nawet z + panie miłe, szybki kontakt i takie tam ble ble ble)
Skuteczność 0 (odkąd wypowiedziałem umowę sam skutecznie odzyskuję dług)
anabel 2015-03-22 14:37
a to proszę napisz co tez jest ewentualnie nie tak z umową skoro tak nisko ją oceniasz, też się zastanawiam nad zatrudnieniem u was i zarzuceniem zawdowoej kotwicy w GREDAN SP. Z O.O. ale skoro takie niskie noty dajesz to obawiam się że muszę powaznie jeszcze przewmyśleć moją decyzję, no chyba że się mylę a ty mnie zawodzisz
Jaś 2015-03-27 18:28
Ja piszę o skuteczności firmy GREDAN
Jaś 2015-03-27 18:29
Ja piszę o skuteczności firmy w odzyskaniu długu nie o pracy w firmie
kolm 2015-04-15 17:07
To może zamiast pisac o usługach Gredan napisałby ktoś w końcu coś w temacie tego forum i nakreślił chociaż orientacyjnie warunki pracy. Napiszcie może co jest w systemie socjalnym.
gruby 2015-04-20 23:16
Gredan zwolnił przecież całą kadrę i wycofał się z rynku windykacyjnego to po co pisać o warunkach pracy jak nikogo nie zatrudniają, daje im czas do końca roku i samo ogłoszą upadłość.
ja 2015-04-21 07:38
Bzdura! Gredan zatrudnia prawie 100 pracowników i nikogo nie zamierzają zwalniać, ponieważ zajmują się także inna działalnością - to nie tylko windykacja na zlecenie!
aaan 2015-04-21 20:59
Ciekawe, a gdzie handlowcy którzy zostali zwolnieni?? Bo w Nobiles 2 s.c. ich nie ma.Informacja na stronie www.gredan.pl też świadczy że zawiesili swoją dział. to chyba świadczy o tym że wycofali się z rynku. Ciekawe czym jeszcze może się gredan zajmować. Moja koleżanka pracowała w gredanie i wiem co tam się dzieje... wiec nie gadaj że zatrudnia 100 pracowników jak poleciał dział handlowy i dział wniosków, a gdzie CC ??
aaann 2015-04-21 21:01
Ciekawe, a gdzie handlowcy którzy zostali zwolnieni?? Bo w Nobiles 2 s.c. ich nie ma.Informacja na stronie www.gredan.pl też świadczy że zawiesili swoją dział. to chyba świadczy o tym że wycofali się z rynku. Ciekawe czym jeszcze może się gredan zajmować. Moja koleżanka pracowała w gredanie i wiem co tam się dzieje... wiec nie gadaj że zatrudnia 100 pracowników jak poleciał dział handlowy i dział wniosków, a gdzie CC ??
ja 2015-04-22 08:24
A co z Biurem Windykacji Prawnej w Skawinie, które zajmuje się postępowaniem sądowym i egzekucja komorniczą? Tam pracuje przecież około 100 osób...
Prw 2015-05-04 21:16
Firma była mocno nie poważna, z dnia na dzień zapada decyzja o zamknięciu działalności, a niestety tak jest w całej korporacji Chwilówek (przykład - dział marketingu w 2014 r też poleciał prawie cały z dnia na dzień). Projekt Gredan windykacja to działalność zdecydowanie przefinansowana ze strony zarządu całej korporacji i ludzie, którzy nie potrafili tego wykorzystać i nie mieli pomysłu żeby firmę rozwinąć, nie szukali nawet możliwości tylko wypełniali minimalne cele, tak żeby się wygodnie pracowało, a nie przepracowywało. Żal tylko ambitnych młodych ludzi, którzy wiązali dużą nadzieję z firmą. Mam tylko nadzieję, że Skawina nie podzieli losu Gredana windykacji terenowej
2
Ciąg dlszy 2015-06-23 23:37
Firma pszekształca się w Prozysk...
ojej 2015-07-22 21:25
serio gredan sp zoo upada. przegladam ich strone i firma ktora 13 lat dziala na rynku ? chociaz rzeczywscie na stronie widnieje zapis iz od dnia 13 stycznia 2015 r. firma nie przyjmuje nowych zlecen i powiem troche mnie to zastanawialo... a @ciag dalszy skad masz informacje ze gredan przeksztalcil sie w prozysk? z gory dzieki
@rew 2015-10-17 13:52
Gredan nie prowadzi już działalności handlowej
Gosia 2015-11-10 15:17
@@rew tp dziwne, bo jeszcze niedawno wisiały tu oferty pracy od firmy Gredan właśnie na stanowisko przedstawiciela handlowego, sama zwróciłam na to uwagę. Skoro firma nie prowadzi już działalności handlowej, to czym się zajmują.. Ciekawe, wydawało mi się, że głównie na tym sektorze pracują więc nie rozumiem.
yyy 2016-01-12 14:33
I jak tam w Gredanie się dzieje, wie ktoś coś może na ten temat? Według mnie firma, która zawiesza działalność handlową, powinna jakimś innym sposobem "wyjść na wyżyny"
rtyui 2016-04-06 19:26
@yyy no ja tam w dalszym caigu czekam na jakies najnowsze oferty pracy od nich i tez widzialem oglsozenia na tego przedstawiecla handlowego wiaodmo tu spore zarobki
oksana 2016-04-19 20:14
Witam nie rozumie czy firma Gredan nie istnieje?dziwne ,może ktos mi odpowiedziec?
jola 2016-05-06 21:52
to branża windykacyjna oksana' wiec isntnieja tylko jak wpisujesz ich nazwe to po niej wyswietla sie ,,skuteczna widykacja'' istnieja jak najabrdziej, wczesniej poszukiwali Przedstawicieli Handlowych a czy teraz to nie wiem.
albert 2016-07-28 12:41
@Jola chyba nie. Wydaje mi się, że tych ofert nie ma bo brak tu zupełnie jakiejś rotacji między pracownikami. Moja siostra próbowała tam podejść i złożyć cv, ale pracownicy mocno trzymają się swoich posad. Wydaje się, że nie mogą mieć tu źle w takim razie ;)
JKB 2016-10-28 03:44
Firma Gredan z siedzibą w Tychach nie prowadzi już windykacji polubownej. Pod adresem w Tychach mieści się teraz Pro Zysk
Zostaw swoją opinię o GREDAN SP. Z O.O. - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GREDAN SP. Z O.O.