brak logo

Randstad

Kraków

Opinie o Randstad

Leon 2009-10-02 15:31:31
Pracowałem z tej firmie w Philip Morris szkoda ,że tylko na rok można w danej firmie pracować z pośrednika na zarobki nie można było nażekać ;)
dzidzi 2010-01-03 15:33:31
mozna juz dłuzej ,przedluzyli na 18miesiecy!!!!a teraz jest tak ze ten pracuje kto ma dobre układy,pracuje cały miesiac a inni zatykaja tylko dziury!!!!!!!!!!!!!!
ANONIM 2010-01-03 15:43:26
KTOŚ POWINIEN SIE TYM ZAINTERESOWAĆ!!!! KOORDYNATOR WYBIERA SOBIE DO PRACY TEGO KOGO ZNA,TO TEN CHODZI DO PRACY!!! A INNI SIEDZĄ NA xxxxx!!!!! TRZEBA MIEC ZNAJOMOSCI ZEBY TAM PRZEPRACOWAC CAŁY MIESIAC!!!!!! PRACA FAJNA A POZATY TO JEDNA WIELKA BANDA!!!!!!!!!!!!
DLACZEGO TEGO NIE WIDZĄ NA KARMELICKIEJ CO SIEDZIEJE????
1
anonim 2010-02-02 22:28:44
to juz nie jest ta sama firma co kiedyś....teraz jak sie ma znajomośći w RANDSTADZIE to się pracuje caly miesiąc,jezeli ich brak to cztery razy w miesiacu!!!!
anonim 2010-02-20 14:50:21
nieprawda ja pracowa�am e randstadzie zanim przej�� go work service w philip morris, i niemia�am żadnych znajomo�ci i jako� ca�y czas pracowa�am, a co do biura to fakt maj� tam chaos
1
Tomek 2013-01-22 23:02:30
Witam jak wygląda obecnie praca za granica przez to biuro. Zastanawiam się czy nie spróbować.
Jakie są warunki mieszkalne, jakie wymagania od kandydatów, jak z pieniędzmi(Wypłacalność i tym podobne), jacy ludzie z reguły tam pracują.
Z góry dziękuje za odpowiedż
2
stanlej 2013-03-11 12:14:01
Czy jest to dość solidna agencja pracy ?
Warto przez nią jechać np. do Niemiec ?
Byłbym wdzięczny za udzielone informacje.
5
nina27 2013-05-30 20:47:35
Nie dość że człowiek jest na zawołanie 24h na dobę ma być do dyspozycji to jak przyjdzie do tej pracy - to ma pracować za trzy osoby!! A tą Solidarność - przyzakładową to kant [usunięte przez moderatora] ... rozbić . Korzystają na tym że ni ma pracy i traktują ludzi z zewnątrz jak "murzynów"
3
tom 2013-06-29 09:43:11
Witam wyjeżdzał ktos moze przez Ranstad z Krakowa do pracy do Holandii? Bylbym ciekaw opinii bo planuje wyjazd z do pracy.
5
ajsztan 2013-07-09 14:05:45
ROBMY BUNT A PROPO SOBÓT! WSZYSCY ODWOŁYWAC!!!!!!!!!!
titan 2013-07-26 13:33:45
Pracowałem dla tej agencji w Philip Morris oszukali mnóstwo ludzi . z tego co się orientuje szykują się pozwy zbiorowe .
nie polecam tej agencji
3
assd 2013-08-06 09:10:32
Witam, wie ktoś coś o pracy w Holadnii z tego pośrednictwa?
7
miszczu 2014-08-24 09:09:35
To nieprawda. Nie mam żadnych znajomości, a pracuję 5 razy w tygodniu.
Kopec 2014-09-04 06:41:42
Ja pracuje 5 albo 6 dni w tyg. nie mam znajomości ani układów!!! Dobra rada zapisujcie sobie ilość przepracowanych godzin
Wisła Kraków 2014-09-17 20:34:47
Ja pracuje też sporo, byłem w sierpniu 22 razy w tym 4 niedziele i dostałem wypłaty 2100zł
laseyne 2014-09-23 10:58:19
Firma może konkretna, ale to pracownicy tworzą image.
Jeśli koordynator ma nawyk traktować pracowników jak zło konieczne to ja dziękuję. Z natury robią wielką łaskę. Jakby zapomnieli kto jest dla kogo. Jeśli p.Aneta nie ma czasu na nic i ciągle wciska kit to zapraszam na wąwóz ową do GUP. GENERALNIE UWAŻAJCIE NA TO JAK WAS TRAKTUJĄ
ROK OCZEKIWANIA NA ŚWIADECTWO PRACY...PANI ANETA TWORZY SWOJE PRAWO PRACY.KONTAKT Z TĄ OSOBĄ DAJE OBRAZ PODEJŚCIA DO CZŁOWIEKA.OGÓLNIE KATASTROFA! TO MOJE ZDANIE, ALE PRAWDZIWE.
NIE DAJCIE SIĘ ROLOWANE. pozdrawiam
Mariuszu 2014-12-19 17:39:26
Hej kochani, jeśli interesuje was zatrudnienie w firmie Randstad to właśnie pojawiła się świeżutka oferta pracy. Warto zobaczyć bo podobno mało miejsc a dużo ludzi chętnych. Randstad Polska jest wiodącą  na polskim rynku agencją doradztwa personalnego i pracy tymczasowej. Dla naszego K...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5744345?keywords=&region=
sss 2014-12-27 15:06:04
Wszystkich zainteresowanych pracą w Holandii prosimy o bezpośredni kontakt z koordynatorem Pan Marcin Mędzkiewicz email marcin.medzkiewicz@tempo-team.nl
zapalna jadwiga 2015-02-10 17:22:14
współpracowałam już z wieloma agencjami pośrednikami w pracy ale z tym Randstad jeszcze nie miałam przyjemności. generalnie to najbardziej interesuje mnie taka kwestia że jak wyślą mnie gdzieś do pracy to potem jaki jest z nimi kontakt? pomagają i doradzają bez problemu jakichkolwiek ewentualnych trudniejszych sprawach i przypadkach?
99 2015-05-06 11:56:07
witam jak wyglada praca i zarobek w firmie heijs
rzekotka 2015-06-08 21:23:41
Hey, chcialam poczytac o tej agencji, bo wlasnie znalezli mi prace i to w bardzo dziwnych okolicznosciach. Ja sie nigdy u nich nie rejestrowalam, a sami sie za mna skontaktowali!Pytali, czyposzlabym na rozmowe w sprawie pracy. Dopiero jakpracodawca powidzial, ze mnie zatrudnia wtedy mnie zarejestrowali. Najpierw pytali o kase wiec jak szlam na rozmowe to myslalam, ze takie pieniadze dostane.Niestety okazalo sie po, ze kasa jest znacznie mniejsza i poprosilam Randstad o rozmowe z zatrudniajacym o podwyzszenie pensji.Pani z Randstad powiedziala ok i zadzwonila za 3 dni, ze dali prace innej osobie!Troche zie wkurzylam.Na szczescie przyszly pracodawca mnie polubil na rozmowie i za tydzien znalazlo sie nowe miejsce za kase jaka chcialam i 4 dni w tygodniu.Czasem warto walczyc, ale nerwow mi napsuli!
2
anonim 2015-09-04 15:57:33
Początek pracy w randstad w pilip morisie cacy póżniej mają cie gdzieś,albo idziesz gdzie cię dają nie na to stanowisko jakie było umówione albo siedż w domu i czekaj na łaske.Wolnych miejsc nie ma a przyjmują nowych naiwnych .Powinien ktoś się zająć sprawdzeniem od podstaw firmy która przecież zarabia na tych ludziach więc troche szacunku to nie plantacja bawełny!
2
bonzo 2015-09-21 15:17:09
wlasnie zalatwiam z nimi wyjazd do holandii.. pieniadze po odliczeniu mieszkania (78 Euro co tydzień) są strasznie male..mam wrazenie ze szukaja jeleni ktorzy beda na nich pracowac.. po odliczeniu mieszkania wyszlo mi miesiecznie na polskie prawie 1800..a trzeba jeszcze tam przezyc co jest bardziej kosztowne niz w PL..
2
karolina 2015-09-23 17:36:22
oddzial w krakowie jest najlepszy !
alabama 2015-09-28 20:15:37
Najwyższy czas aby ktoś z głównej siedziby przyjżeli się pracy swoich pracowników, przyjęcia po znajomości traktowanie nie równe, kumoterstwo wiele innych zastrzeżeń ale chyba nikogo z Warszawy to nie obchodzi co dzieje się w Krakowie.
3
alabama 2015-09-28 20:19:42
kto pisze takie bzdury chyba sami kierownicy ranstadu ,śmiechu warte.
kathy 2015-10-12 18:49:50
Zdecydowanie nie polecam tej agencji, szczególnie w Krakowie. Duże problemy z umowami - często są wystawiane i podpisywane dopiero PO wykonaniu zlecenia, czy rozpoczęciu pracy. Ponadto nie wydają w terminie świadectw pracy, ciężko o cokolwiek się doprosić.
A jak macie dostać umowę o pracę i zostajecie skierowani do medycyny pracy, idzie się do standardowej przychodni, w której traci się pół dnia.
A na wyjazd do pracy w Holandii wysyłają jedynie osoby PONIŻEJ 23 roku życia, im ktoś starszy tym mniejsze ma szanse - jest po prostu dla firmy nieopłacalny.
1
pracownik 2015-11-20 10:58:31
Co wy tu ludzie wypisujecie?Juz dawno powinna sie ta firma zajac prokuratura,sam widzialem na wlasne oczy jak koordynatorow wyprowadza holenderska policja w kajdankach.Wiec zanim powiecie ze jest to super agencja to zastanowcie sie?Pracuje w Holandi juz 2 lata,i takich cudow jak z randstad,tempo team to nie widzialem.
1
darek0808 2016-02-15 18:34:11
A jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem mam z tym wielkie problemy,proszę o odpowiedź,praca w Niemczech.
Małgośka 2016-03-21 17:53:20
Dzien dobry,
Chciałabym się podzielić z Państwem moim doświadczeniem z agencją pośredniczącą Randstad Polska, kierującą do agencji holenderskiej Tempo Team. W styczniu zostałam skierowana do pracy w Holandii w magazynie XPO, kontrakt dostałam na 52 tygodnie. Skuszona dobrą stawką, bo prawie 10 euro/h oraz gwarancją 30 godzin tygodniowo, postanowiłam podjąć się pracy. Nie była to moja pierwsza praca w Holandii. Będąc jeszcze w Polsce, „przesympatyczna” Pani kierująca z agencji Randstad przekonywała, że zakład pracy ma bardzo dużo zamówień i zapotrzebowanie na pracowników,gdyż praca jest przewidywana na 2 zmiany i dla każdego z osobna minimum 40h pracy tygodniowo. Nie mogłam się wybrać własnym środkiem transportu na lokacje mieszkalną w Holandii, ponieważ firma przewozowa mająca umowę z Randstad była jedyną możliwową opcją. Pani w agencji tlumaczyła to tym, ze kierowca wszystko wie, gdzie Nas zawieźc, odstawić, ma nas przywieźć do miejsca docelowego, gdzie miał na nas czekać koordynator parku. Podróż w fatalnych warunkach, drzwi w busie zepsute, wiało całą drogę, a o huku z drogi nie wspomnę. Przybywszy na miejsce o godzinie 6:00 rano kierowca po prostu wysadził nas z busa, wyładował walizki i kazał się kontaktowac z koordynatorem. W deszczu i bez zadaszenia staliśmy do godziny 9:00, ponieważ od tej godziny zaczynał pracę koordynator i łaskawie nas odebrał. Warunki mieszkaniowe okazały się w porządku, poza jednym faktem, że w pokojach nie było grzejników. Jedyny nawiew znajdował się w dużym pokoju. W pierwszym tygodniu pracy okazało się, że tej pracy nie ma – przepracowałam w sumie przez cały tydzień łącznie z niedzielą 16 godzin. Po krótce, w żadnym z tygodni mojego pobytu nie przepracowałam gwarantowanych 30-stu godzin. Firma XPO postanowiła z racji tego, iż naściągali za wiele ludzi w porównaniu do ilości pracy, zredukować etaty. Zwolniono ok. 25 osób, w tym mnie. Jak się dowiedziałam, mimo zwolnień podstawowych ilości godzin pracy nie ma nadal. Firma XPO, to obóz pracy, w którym narzucona jest norma, której nie jest w stanie człowiek wyrobić. Nie ma czegoś takiego jak szkolenie wstępne, pierwszego dnia masz wskazane stanowisko bez uwczesnego wprowadzenia, wytłumaczenia czegokolwiek i z obowiązkiem wyrobienia normy. Po zwolnieniu, okazało się, że agencja Tempo Team nie organizuje dalej pracy i kazano mi usunąć się z parku do 3 dni. Skontaktowałam się z biurem w Polsce ws. znalezienia nowego miejsca pracy. Zaoferowano mi po paru dniach pracę dla arvato, po czym przeniesiono mnie na inną lokację... Po przyjeździe na miejsce, okazało się, że warunki są skrajne... Wraz z koleżanką otrzymałam pokój 4 osobowy z łóżkami szpitalnymi, prysznic w łazience ustawiony na czas, po 7 minutach zostaje wyłączony, nie wspominając o unoszącym się smrodzie. Po spotkaniu w wprowadzającym w arvato okazało się, że tych godzin nadal nie będzie, że postarają się zapewnić nam 32 godziny. Obawiam się, że będzie podobna sytuacja, jak ta, w XPO.
Ta wiadomość ma na celu uświadomienie co niektórym, że to co, zostaje powiedziane w biurze przy kawie i herbatce mija się z prawdą.
1
nick 2016-06-13 09:54:30
niestety Pani Aneta z Krakowa jest wypalonym zawodowo pracownikiem,a w dodatku nie ma nic wspólnego z porządną rekrutacją.W moim mniemaniu osoba ,która rekrutuje na dane stanowisko powinna mieć chociaż minimum wiedzy o stanowisku ,niestety Pani Aneta nie posiada takiej wiedzy.
sylwia 2016-06-15 07:54:25
Pracowałam w wielu agencjach,ale to co oferuje w polsce randstad i po przyjezdzie eu flex nie mylcie ze zwyklym tempo team,bo
polacy podlegaja wlasnie po eu flex to jedna wielka masakra,0 organizacji jakiejkolwiek,planningi na auta chyba z kosmosu,bałagan,domki zagrzybione,w ktorych koordynator liczy,ze zostaniesz,na dzien dobry mielismy 5 h pracy i juz dzisiaj rezerwa,randstad w zaden sposob nie pomaga,pewnie nawet te mlode siksy co rekrutuja w polsce nie sa w stanie sobie wyobrazic co tutaj sie dzieje,xpo zapierdol na czas,musisz wyrobic norme,uzywane brudne kamizelki dostajesz,osoby,ktore pierwszy raz wyjezdzaja same musza zalatwiac sofii itd bo nikt im w tym nie pomoze jedna wielka zenada i szkoda nerwow,odradzam omijajcie i jak sie zastanawiacie czy wyjechac lepiej zostac w polsce gdzie Was przynajmniej szanuja
Ann 2016-07-05 23:31:35
Dokladnie!!!
hhhhhhh 2016-11-16 11:56:48
Nie polecam tej Agencji pracy gdyż jeśli rekrutują cię na lepszą prace i chcesz do niej pójść to szybko zmieniają zdanie i dają ci gorszą prace za gorsze pieniądze twierdząc ze tamta oferta jest nieaktualna.
Zostaw swoją opinię o Randstad - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad