brak logo

GAMA

Kościelisko

Opinie o GAMA

Jo 2016-12-12 16:10
Ale zaszalałeś (w face to face ) po prostu wielki angielsko języczny przydupas Stasia.
Nikt 2016-12-12 16:31
Dajcie spokój temu Leszkowi. Leszek jest w porządku co wy chcecie od niego?
Nikt 2016-12-13 14:30
Przynajmniej zna język, ty pewnie masz problemy z polskim. Uczepiliscie sie Leszka, a on jest spoko, normalny facet. A ty co, pewnie kolejny brudas z gamy co lata za granicą siedzi i słowa po angielsku nie zna. Zawistny czlowiek, do niczego nie dojdziesz w życiu. Bedziesz całe życie dla Staszka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za grosze jak ten analfabeta shrek. Siedź w tej brudnej ciężarówce. Jakby cie do biura dali to byś nawet maila nie potrafil odebrac.
5
Olek 2017-01-06 00:30
Szukasz wrazen? Przyjdz na holmedal
3
Melvin i Kewin - sam w domu. :) 2017-01-08 11:20
Czasem na tym forum można przeczytać teksty pisane najpewniej przez samego Lesia pijaczka albo poetę Stanisława. Wtedy dowiadujemy się ze ludzie piszą anonimowo i nie mają odwagi powiedzieć prosto w oczy co im się nie podoba. Otóż wyjaśnię ci Lesio i Stasiu że mamy przedewszystkim rozum i instynkt samozachowawczy. I takie podpuszczanie nic nie da ze ktoś z imienia i nazwiska napisze lub powie wam wprost co o was myśli. To oczywiste że po ujawnieniu się skończyła by się praca z końcem turnusu. Nikt nie jest aż takim idiotą by to zrobić, wiec ludzie piszą anonimowo a w realu nic w oczy wam nie powiedzą. Bądźcie za to pewni tego ze gdy się spotkacie kiedyś się z tymi niby tchórzami w miejscu w którymś nie będziecie rządzić to usłyszycie prosto w oczy jakimi jesteście gnidami. Szczytem waszej głupoty jest sądzić że skoro nie mówimy wam tego w oczy to się was boimy. Nie boimy się was!!! Chcemy tylko pracować i zarabiać na nasze utrzymanie a was mamy głęboko w dupie. Macie ludzi za bebili którzy powinni sami doprowadzić do swojego zwolnienia z pracy?? Zabawne jacy jesteście śmieszni lub naiwni w swoich oczekiwaniach.
8
Melvin i Kewin. - sam w domu :) 2017-01-08 11:25
A ty niejaki anonimowy pepe piszesz o bohaterstwie, a sam ukrywasz się za nikim pepe. Debil do kwadratu.
2
Szczery . 2017-01-09 21:50
pragną nadmienić że przebywając przez cały okres pobytu tj. tzw. turnus nie masz prawa napić się żadnego alkoholu (nawet w dniach wolnych od pracy!!! Gdyż może pojawić się wszechmocny Stanisław i poczęstować przymusowo alkomatem. dzie najmniejsza zmiana zer jest jednoznaczna z kupnem zajdroższego buletu potrącenia z wypłaty 1000 zł i tyle widziałeś tą firmę !!!
2
Wiking 2017-01-13 10:54
Ludzie z tej firmy to prymitywy bez wiedzy, inteligencji, czesto analfabeci. Za slabe warunki zatrudnienia odpowiedzialni sa pracownicy. NIe ma to jak pracowac za granica I miec gorsze warunki zatrudnienia, niz w Polsce I pieniadze moze 1500~2000zl wiecej.
2
Wiking 2017-01-13 11:03
A czy w firmie pracuje jeszcze ten analfabeta shrek? Koles cale zycie pod Staszkiem i jest najwiekszym smieciem w firmie. Nikt go nie szanuje, wszyscy na niego pluja, nawet sam Staszek ma go gdzies. Koles nie zna tabliczki mnozenia I ma problemy z pisaniem I czytaniem. Pierdzi, beka, wiecznie spocony wieprz. Tyle lat za granica, a nawet jednego slowa po szwedzku. Nie ma sie co dziwic, przeciez nawet polskiego nie zna.
5
Paweł 2017-01-22 13:41
A ty Wiking widzę że każdą okazje wykorzystujesz by powiedzieć cos głupiego. Szrek może jest prosty w swoim odbyciu ale ja go szanuje. Nie jest prostakiem, a widze ze to ci sie myli. Jest szczerym facetem o gołebim sercu. Jak dla mnie to Szrek nie musi zbac rownań Alberta Einstaina. Nie jest fałszywy jak 3|4 kolesi w tej firmie co za 1 SEK sprzedadzą człowieka. Mieszkalem z nim 2 lata i wiem co piszę.
5
Pani Przedszkolanka 2017-01-30 20:51
Też uważam że Rysiek jest jedną z nielicznych osób w tej firmie, któremu można podać rękę. Facet jest konkretny i się nie opiedrala. Co na sercu to i na języku, a wiadomo że w dzisiejszych czasach przepełnionych kłamstwem i obłudą nie jest mile widziane. Rychu nie daj sie tym byckom jajcatym :)
1
Wiking 2017-02-01 12:42
Pałki sobie też ciagneliscie 2 lata robolu ?
3
Paweł 2017-02-19 00:25
Wiking anonimowy tchórz. Brakuje ci ciągnięcia pałki. Cóż, zmień swoją babę na młodszy model lub innego głodnego takich atrakcji partnera.
2
NaHolmedalu 2017-02-25 10:45
Potwierdzam. Shrek to plebs jest.
2
KONTRABANDA 2017-03-02 11:58
Ja tam wole prostego Szreka niż inteligentnych i wrednych niby kolegów. Za długo pracuje wśród ludzi bym nie wiedział ze najgorsi są ci z rozumem którzy mają innych za nic i na każdym kroku próbują człowieka wypier.....w kosmos.
4
kierowca... 2017-03-04 01:42
wszyscy tak tego Staszka obgadujecie, ze go zalatwicie itd... itp... a jak by gosc robil przekrety to dawno by go ktos dojechal, robilem tam od 2008-2010 i bylo ok, zwolnilem sie ale pozniej zalowalem. nie chwale Go i nie neguje ale On nikogo na siole nie trzyma . Tez jedziecie po Leszku, normalny chlop i tyle, CHOSIO ;-)
Shrek? Rysiek jest jaki jest, taki ma swoj byt, odpi.e.r.d.olcie sie od niego.
Ja jak tam pracowalem to bylo tylko 16 osob z mechanikami, było ok.
ekipa, Edek, Marian św pamieci, Rysiek, Sławek, Jędruś, Tadek, Tadek mechanik, Adam z Gliwic, Tomaszek z Krakowa......
to byly czasy.....................
5
Bruner ty świno 2017-03-20 13:50
Jeszcze robi i ma się dobrze spoko z niego gość :-)
1
Kloss 2017-03-20 13:59
Gdzie by Szefowa do takiego szmelca wsiadła hehe
3
były 2017-03-20 14:00
To musiało się coś zmienić bo wcześniej każdy miał go za ku....sa :)
4
były 2017-03-20 14:03
Nauczył się już jeździć? Bo ciężko się przyzwyczaić do dużego jak się jeździło nyską :)
5
Staszek 2017-03-20 14:05
Wsiadła bo się jej szkoda zrobiło takiego zje....ba :)
4
były KIEROWCA 2017-03-21 15:01
Panowie kierowcy pracowałem tam dwa turnusy mogę śmiało powiedzieć że w GAMIE-MOKO nie liczy się to co potrafisz i jakie masz doświadczenie, liczą się znajomości!!! np. Marek klapa (nie znam nazwiska) i jego syn zero pojęcia o jeździe ale pod.....a do Stanisława, Paweł Cz. koleżeństwo z Marzeną zero pojęcia o jeździe, Gajewski tata i syn kup volvo i jazda za 15000sek. zero pojęcia o jeździe i oczywiście gwiazda kuzyn ani mechanik ani kierowca gość po podstawówce ale nie do ruszenia.
Tak że zupełnie to inaczej wygląda niż Marzenka przedstawia!!!!!!!!!
9
były 2017-03-21 15:08
100% racji.
5
Pogo 2017-03-27 15:51
Shrek teraz będzie mieć dużo czasu na skonczenie podstawówki wieczorowo.
1
Z boku 2017-03-28 11:12
Ten szrek to szrek ale czytając wasze komentarze to większość z was nie ma rozumu tylko troszkę szczęścia ale powiedzenie mówi " więcej szczęścia niż rozumu" bo też czego można po was się spodziewać ? plujecie jeden na drugiego, odgadujecie się , szkalujcie i wyśmiewacie się ze swoich kolegów na publicznym forum z którymi pracujecie a czasami i mieszkacie , czy to jest w porządku ??? ,odpowiedzcie sobie na to pytanie
3
kierowca 2017-04-07 18:56
Koledzy mam prożbe jak możecie to opiszcie jak wygląda praca pod gamą jaki system jaka jazada jakie samochody z góry dzięki
stary 2017-04-10 13:51
Do były.
Kolego zapomniałeś jeszcze o kierowcy nysy czyli Ciupagi aczkolwiek nie wiem kto go tak nazwał bo z niego góral jak z piz.....dy Gwóźdź. To wredny i fałszywy człowiek nigdy nie chcę więcej z nim pracować
4
Linia 2017-04-14 16:44
System 6/3. 3tyg oczywiście nieplatne oraz jesteś wtedy bez umowy na bezrobociu. W trasie spędzasz przeważnie 5-6dni, zależy na jaką robote trafisz, są roboty, że jesteś codziennie w domu, a raczej w noclegowni. Zarobki 900sek za 8h każda kolejna godzina 100sek. Oczywiście w gamie korona stoi po 0.37gr maksymalnie. Samochody w większości strupy. Kierowcy bija w nich konia, sikaja do ekspresu oraz robią kupe do siatki jak pewna gwiazda z holmedalu.
5
Linia 2017-04-19 17:54
W tej firmie nigdy nie będzie lepiej.
1
Borewicz 2017-04-21 23:42
Dlaczego firma GAMA nie opłaca pracownikom wymiany prawa jazdy i okresówki skoro według prawa ma taki obowiązek? Aaa no tak, zapomniałem, że będąc w Polsce nie jesteśmy pracownikami tej firmy :)
4
Były niewolnik 2017-04-27 23:27
Ani się tam chłopie nie pchaj , chyba że już faktycznie nie masz na chleb i sól bo za dodatek do kromki chleba tam nie zarobisz !!! Chyba że będziesz jak wielu tam się trzymających lizusem i podp...alaczem !!!
2
Mikołaj 2017-04-28 18:50
Staszek za 900 jeździ. Ciekawe po jakim kursie mu Marzenka płaci hahaha.
2
Dominator 2017-05-01 00:04
Najlepsi są ci co myślą że rządzą na mieszkaniach. Nie wy będziecie ustalać kto gdzie może mieszkać, kto może sie przespac noc dwie. Jeśli jest wolne łóżko znaczy, że można z niego korzystać. Rozumiem, że całe życie pod Stasiem na śmieciówce i nie masz na swoje mieszkanie, ale tutaj nikt nie będzie rządzić dlaczego? Dlatego, że właścicielem domków jest Szwed, a ty jesteś zwykłym robolem. Nastepnym razem zadzwonie do np Larsa i podam nazwiska ludzi, którzy uważają się za właścicieli i utrudniają życie innym.
4
Dobosz 2017-05-08 08:22
Negatywna opinia Paweł Gajewski do czego jeszcze sie posuniesz żeby pracować za 1500sek?? Volvo kupiłeś, podlogi u Stasia na święta wylizałeś do czysta aż świeciły. Cały czas pracujesz za 1500 a lepsi kierowcy zarabiają mniej. Może teraz na Karskoge za 900 pojeździsz? Świata coś zobaczysz.
4
pepe 2017-05-08 19:05
Chodzą plotki że nie tylko podlogi :)
5
ja 2017-05-14 18:34
A podobno W. Gajewski znowu pije. Do tego stopnia że ochrona na lotnisku w Toorp go wyprowadzała i oczywiście Tylka nic nie wie. (Kup volvo i możesz pić)
4
Pozdrawiam z Niemiec 2017-05-28 16:22
Przecież Gama zarządzana jest feudalnie jak Białoruś przez kucyka Łukaszenkę.Dokładnie na tym samym poziomie. Tam dyrektor Kołchozu stał się prezydentem państwa ( i myśli ze tak samo się rządzi jednym i drugim), a w Gamie prosty chłop stał się u boku Melvina uosobieniem niemal boskości przez sianie terroru, szantażu i kumoterstwa rodzinnego.Zakichany Król Zakopanego.
3
były 2017-05-30 23:43
A to jeszcze ten alkoholik gejewski robi? a jego niedorozwinięty syn który nie ma szacunku dla ojca robi?
3
ja 2017-06-01 11:58
A wiecie że u Mel.. można pić na legalu. Wielki kierownik (Król Zakopanego) to zwykły robol. Więc alkomat może sobie wsadzić w D....e!!!!!!
2
kier 2017-06-02 06:32
Robią
tymczasowy 2017-06-02 13:34
Gdyby powstała lista: "solidna firma" Gama na pewno zajęłaby ostatnie miejsce. Tutaj taka informacja dla Marzenki. W umowie termin wypłaty przypada na 10-tego. Reguluje to też kodeks pracy. Jeżeli 10 wypada w weekend np. w sobotę, pieniądze mają być na koncie w piątek. To zasada o jakiej mowa w art. 85 § 3. Za opóźnianie wypłat grozi grzywna, a każdy dzień zwłoki to odsetki. Firma, Gama to nie firma, tylko agencja, która zajmuje się wysyłaniem umowy i kupieniem biletu, w dodatku za nieswoje pieniądze. Bez pracowników i Melvina, nie istnieją. Umowa wysyłana oczywiście najdroższym kurierem na rynku, zamiast podpisać umowę z dpd i wysyłać umowy za 15zł to pracownicy muszą płacić prawie 70zł. Ale ludzie tutaj pracujący godzą się na wszystko. Z resztą czego się spodziewać, niektórzy tutaj mają mentalność z czasów stalinowskich. Część osób pracuje na swoje utrzymanie lub muszą się takim staszkom wysługiwać bo przez komunistyczny system polski mają problem z byciem na swoim, a inteligencją przewyższają jakiegoś tam stasia. Swoją drogą też ciekawa sprawa, że Gama oprócz stawki godzinowej nie wypłaca diet oraz ryczałtu za spanie. Osobiście mam kopie tarczek i zrzuty z gps z ostatnich 2 lat i zastanawiam się, czy może chłopaki z gamy byliby chętni złożyć pozew zbiorowy. Już za same opóźnienia w wypłatach trochę kasy się uzbierało przez ostatnie lata. Nie będę już wspominać o całej masie nieprzestrzegania szwedzkiego kodeksu pracy. Zaczynacie przesadzać z robieniem nas w balona i w końcu ktoś się zdenerwuje i zrobi z wami porządek. My nie mamy zamiaru tłuc się z wami po sądach, bo nie ma na to czasu i nerwów. Pracownicy odchodzą z Gamy, bo jest tutaj syf i niskie zarobki, tak dobrze słyszałeś dziadku z Holmedalu w Polsce zarabia się aktualnie podobnie w rozliczeniu rocznym. Oczywiście nie tyczy się to elyty 1500sek. Niebawem wszyscy od was odejdą i zostaną tylko takie Telegi i inne. Nikt nowy, młody nie zabawi u was na takich warunkach dłużej, niż turnus. Traktujecie swoim podejściem ludzi jak śmieci i większość pozwala sobie na takie traktowanie. Dlaczego okradacie nas na kursach walutowych? Według kodeksu pracy mogę sobie wypłatę przyjąć od was w gotówce, a nie na konto, żebyś mnie kobieto na kursach okradała. Mam ci otworzyć kantor pod firmą? Stasio teraz na stare lata jest zwyczajnym robolem, z którym nikt się w firmie nie liczy. Może będzie mieć teraz czas, żeby poćwiczyć ortografię, bo te błędy w sms aż raziły. Opowiadaj więcej Szwedom, że Polska to biedny kraj dziadów, pojęcie masz jak o wszystkim, wiedza na poziomie szreka. Porównaj sobie prymitywie polską i szwedzką literaturę, osiągnięcia, wynalazki, budownictwo, innowacyjność młodych, poziom wykształcenia lekarzy, osiągnięcia w nauce i dziesiątki innych, a zamkniesz twarz. Oni są bogatsi od Polaków tylko dlatego, bo gdy myśmy mieli wojnę i komunę, oni mieli niskie podatki i rozwój, czego my nigdy nie mieliśmy. Za 30 lat u nas będzie wyższy poziom życia, ale ciebie już wtedy nie będzie :) I nie strasz ludzi, że jak Melvin padnie to wypłat nie będzie, bo jak nie będzie wypłat to będzie wielkie ognisko. Jeśli ktoś nowy czyta opinie i ma zamiar tam pracować, jeździć trupami, w których są robaki, mieszkać w noclegowniach albo jakiś brudnych celach typu Gavle, czy Esklistuna to niech się zastanowi 10 razy. W skali rocznej zarobki są tragiczne oraz jeżeli wierzysz w system emerytalny to też sobie należy odpuścić. Tak więc Marzenka w piątek 9 robisz przelew. Ja nie jestem biznesmenem, który ma przychód kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie, ale zarabiam u was nędzne kilka tys/mc, więc krojenie mnie na kursach oraz kazanie mi czekać kilka dni więcej na wypłatę zaburza moje życie. Dodatkowo bardzo zabawna sytuacja w firmie, to płacenie za pomoc drogową. Wielcy driverzy rozwalają lusterka, urywają naczepy i inne i nie płacą. A ludzie potrzebujący wikinga nie z ich winy muszą płacić prawie 1/3 wypłaty na Game. Np wiking kosztuje 2000SEK, gama kasuje 2000SEK dla wikinga + BONUS w postaci 500-1000SEK dla gamy. Już dwie osoby zostały obrabowane w ten sposób. Jeden koleś bez doświadczenia nie mógł gdzieś tam podjechać zakopał się, drugi brał udział w sytuacji drogowej, gdzie 1 ciężarówka poleciała w drzewa, on wraz z kimś się zakopał i musiał płacić. Tutaj kilka słów prawdy o złodziejskiej Gamie, kilku typach co za 50SEK wymyślą każdą historię o człowieku i sprzedadzą do Stasia (były agent SB Mareczek aka mogę wszystko, ale jak ktoś podniesie na mnie głos to wracam pod kamień). W firmie obecnie zostało tylko kilku kolesi, którzy rzeczywiście mają pojęcie o jeździe, Bąk, Wnęk i jeszcze kilku innych. Patologia, kołchoz to jedyne słowa, które narzucają się na myśl o tej "firmie". Traktowanie ludzi, żeby dać do zrozumienia: "jesteś dla mnie zerem". Szwedzi to chyba też mają opinie o Polakach jak o burakach przez tego stasia. Nie polecam.
5
Jeden z kilku 2017-06-02 19:51
Kolego jeśli chodzi o pozew zbiorowy to Ja się podpisuje i znajdzie się jeszcze kilku co pracują i na pewno trzech co odeszli tak że pomyśl jak to zrobimy
3
ja 2017-06-02 19:58
Kolego zapomniałeś o kilku super driver ( pseudo kierowcach ) Gabor, Ruchała, Mazurkiewicz ten ostatni to super kierowca Nysy
5
obecny 2017-06-02 20:49
Ja jestem bardzo chętny na pozew zbiorowy
1
1500 /2900 2017-06-05 11:12
Pracuje tam jeszcze ten osiłek z puszczy Leszek Jurek?? Pytam bo większego dziada i lizusa, gnębiącego innych kierowców za dodatkową kasę to ja w życiu nie widziałem.
2
Były 2017-06-05 17:15


Kolego na forum każdy cwaniak a ja niewiem czego sie tak tego Leszka uczepiłeś, niewiem jak długo pracujesz ale ja jak pracowałem to jeszcze siedział w biurze czasem i nie było najgorzej , chociaż też miał swoje humory ale jak niektorzy potrafili co kur.. 15 minut dzwonić i pytać o naprawde o jakieś głupoty, niechce wymieniać nazwisk ale niektórzy z bazy nie wyjechali dopóki Staszek horągiewki nie wysłał, a ja niewiem jak wam tam źle to czemu na norwegie nie pójdziecie, tam wam przyjdzie zapłacić za mieszkanie 5000 nok to odrazu was pewnie zniecheca bo tu goscie sa co 500 sek cały turnus przeżyją hehe flaszke ci sprzeda za 300 sek i siada do picia , tak to wszyscy sie dogadają po angielsku to czemu na Norwegie . nie idziecie????


Na koniec dodam że tak Melvin Levin jak nigdy nie jeździłes na skandynawie to na początek jest dobry, ale jak masz ambicje to zaraz na Norwegie do pracy powinieneś uciec no chyba że niemasz pojęcia o jeździe bo są w Melvinie i tacy
1
Mabaker 2017-06-07 12:53
Gama jest już tak blisko dna że ściąga do firmy ludzi o których wcześniej nie chciała słyszeć haha
4
łakomczuszek 2017-06-12 13:00
Kradne jedzenie kolegom w nocy. Ostatnio ukradłem 2 kawałki kiełbasy z lodówki i ją zeżarłem.
XYZ 2017-06-18 12:41


Dlaczego kasa się nie zgadza ?

Najpierw parę znanych faktów. ...
Firma szwedzka płaci za bilety lotnicze.
Pracownicy opłacają za miejsce do spania 40 koron dziennie.
Za dojazd i przyjazd z lotniska w Oslo 150 koron.
Za dojazd i przyjazd z lotniska w Polsce każdy z nas płaci indywidualnie.
Przesyłka pocztex  70 zł.
Zatem jedyne potrącenie jakie może prawnie zrobić agencja pracy tymczasowej to tłumaczenie dokumentów, którego nie ma potrzeby wykonywać w naszym przypadku.
Każdy pracownik w tym systemie przepracowuje w roku 8 miesięcy.
Teraz dla lepszego zrozumienia przyjmijmy , że średnio na miesiąc zarabiamy 31350 koron.
Po odbiciu 1200 koron za miejsce noclegowe, oraz 150 za dojazdy pozostaje 30000 koron i tyle firma szwedzka wysyła dla pracownika na konto agencji. Oczywiście tylko tak przyjmuję dla schematu, gdyż jest tu czasem duża rozbieżność w zarobkach, czyli może być 35000, albo 25000 koron.
Kurs zakupu NBP na dzień 07.06.2017 wyniósł 0,4251 zł/ sek.

30000 x 0,4251 = 12753 zł

Agencja w naszym imieniu odprowadza ubezpieczenie zdrowotne, społeczne do zus i zaliczkę podatku do u.s.

Na 3000 zł brutto /mc z umowy musi odliczyć:
411,30     ubezp. społeczne
232,98     ubezp. zdrowotne
199,00     zaliczka podatku dochod.

Daje nam to kwotę    843.28 zł

12753 zł - 843,28    =      11909,72 zł

I tyle właśnie powinno trafić na konto pracownika.
Ale nie trafia.......
Ponieważ funkcjonuje u nas przelicznik korony do złotówki czyli kwota otrzymana rzeczywiście na konto podzielona przez kwotę zarobionych koron.
Ostatnio wahał się pomiędzy 0,35 a 0,36 zatem można przyjąć , że wyniósł w tym miesiącu  0,355.

30000 koron x 0,355 = 10650 zł

Tyle wlasnie trafiło na konto pracownika.

11709,92   -   10650    =   1059,92

Brakuje nam ok 1060 zł.
Policzmy dalej....1060 × 8 miesięcy
to kwota 8480 zł.
Ale chwilka...... 8480 zł  × ok. 40 pracowników. ..ile to...339200 zł .
W ciagu roku tyle wyparowuje ???


Oczywiście to tylko takie spekulacje podparte jedynie ogólnie dostępnymi danymi z internetu.
Każdy z nas zgodnie z prawem powinien otrzymywać pełne rozliczenie....podobno jest dostępne w agencji, niestety nikt go jeszcze nie widział, a szkoda, bo można by zweryfikować te obliczenia.

Ale to nie koniec zagadek......
Pracownicy z jednego turnusu teoretycznie powinni być obciążeni takimi samymi kwotami na zus i podatek, dotyczy ich ten sam przelicznik waluty w banku, czyli jedyne różnice wypłat zależą od ilości  zarobionych koron.
Nie w naszej agencji....można mieć tyle samo zarobionych koron, a kwoty wypłat i tak się różnią o kilkaset złotych.
Mało tego, zdarzają się przypadki kiedy zarobiono więcej  koron, a wypłata w złotych mniejsza niż u kolegi.
Może nazwisko i stopień znajomości nominuje, bo ja żadnego rozsądnego systemu w tym nie widzę.



9
Wykorzystany 2017-06-19 14:18
Przeciez byl jeden co zarobil "za duzo" I mu nie zaplacili. Gdyby poszedl pozew na game, nie mieliby szans. W Polsce dla urzednika wydoic od przedsiebiorcy to chleb powszedni. Ale z kim pojdziesz z Telega, ktory ma problemy z czytaniem I jest zajety filmami porno, czy ze shrekiem co lajno wozi I na kalkulatorze liczy 2x2? Nie placa nam diet, nie placa kasy za spanie w kabinie, rzna nas na kursach I dodatkowo potracenia od wyplaty. A zarobki? W skali roku moze 6000zl, rzeczywiscie super. Na oslo moze 2 razy pojechalem, a konfidencji I ekipa myjaca okna I podlogi u stasia na swieta jezdzi tam caly turnus I jeszcze narzeka, ze ciezka praca. Z tymi kolesiami co po 10 lat tam siedza I dawno powinni miec obywatelstwo tez nic nie zalatwisz bo bez gamy oni sie nie odnajda. Najlepsza rzecz jaka mozna zrobic to zwolnic sie I zostawic tych dziadow samych.
3
Zostaw swoją opinię o GAMA - Kościelisko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GAMA