brak logo

Promax Pharma

Katowice

Opinie o Promax Pharma

LEW 2009-11-10 21:28:01
Już wszyscy się przyzwyczaili że wypłat nie ma na czas...oczywiście "góra" udaje, że wszytko jest jak najbardziej OK...teraz nawet nikt się już o to nie rzuca. TO JEST DNO!!!!
zdesperowany 2009-11-11 15:15:14
sad pracy!!! ide jutro,,mam dosc! bylem po porade prawna- mamy szanse i to ogromne) w sumie wygrana!-nawet dowiedzialem sie dlaczego mamy oddzielnie podstawe i prowizje- cwaniaki- (bylem w szoku)!!!- [usunięte przez moderatora]!!!teraz juz nie popuszcze,przez nieterminowe wyplaty mam pozadluzane karty kredytowe!!!!!nie moge na czas wplacac rat kredytu!!!![usunięte przez moderatora]!!! nie wiem czy nie jestem w bik-u!!!przez pieprzony promax. zastanawialem sie czy podejmowac jakies kroki, obawialem sie- ale teraz moja sytuacja ulega zmianie (nie mam juz nic wspolnego z ta firma)- z tego co sie dowiedzialem, oddadza mi kazda zlotowke!!!! musza!!!za nieterminowy przelew! zrobcie to samo, to wasze pieniadze! bede informowal na bierzaco) jutro jestem umowiony z prawnikiem ale kiedy wplynie wniosek do sadu pracy- tego nie wiem, jedno wiem przegieli, a wiec": machina ruszyla!!!!
Arkadius 2009-11-11 20:59:18
Czytając tego pajaca psioczącego cały czas aż się śmiaćchce
Jest taka strona zal.pl. Albo kiedys pisało się do [usunięte przez moderatora]. Polecam.
A może już czas na Psychiatrę.
mar 2009-11-16 14:50:07
Witam wszystkich. Tych którzy stoją murem za firmą i tych przeciw.Jestem byłym pracownikiem tej firmy.Praca tam wyglądała różnie, faktycznie można było zarobić na kartach jak był dobry miesiąc(czyli jeździło się jak pies), plany...plany i jeszcze raz plany. Ścigają pracowników bo menadzerów cisną, rozumiem to ale trzeba być człowiekiem cały czas.Co do kosztów to żeby coś zarobić to ponosimy duże koszty. A praca wyglądała tam tak że na papierze 8-godzin a pracować trzeba było po 16 godz nawet. Najlepsze były zebrania z dyrektorem robione w firmie po godz 16 i wyjście z biura o 19 lub 20 ( a gdzie dojazd do domu?? Czas prywatny, rodzina). Atmosfera w pracy taka sobie żeby nie niektórzy ludzie (zawistni i niemili). Zwolniłem się sam bo jak się tak pracuje jak pies gończy to zdrowie niekiedy odmawia. Po rozwiązaniu umowy z tą firmą nie chcieli mi wypłacić dwóch ostanich wypłat, dlaczego?? Tłumaczyli że Bank Millennium im nie zapłacił( mnie to nie powinno interes
ktoś 2009-11-23 19:54:15
Odradzam pracę w Promaxie w jakiejkolwiek formie, nawet osobom które będą tam kierownikami. Totalna strata czasu jeśli ktoś myśli o poważnej perspektywicznej pracy. Na rozmowie o pracę usłyszycie to co macie usłyszeć, żeby kierownicy mogli uzupełnić braki w zespołach w których rotacja to ok. 15 osób (50% wszystkich doradców!) które odeszły i przyszły (ostatnie 2 miesiące). Ktoś wyżej napisał żeby przyjść i sprawdzić samemu, a nie opierać się na opinii innych, zapewne pracowników, którym się nie udało. Odradzam, tak właśnie działa Promax !!! - przychodzisz, pracujesz 3-4 tygodnie i już wiesz gdzie się znalazłeś i albo Ty zrezygnujesz, albo Tobie podziękują. Warunki pracy komiczne:
- Brak jakichkolwiek szkoleń produktowych (dostajesz kserówki i uczysz się z nich hehe nie ma co zbytnio inwestować w pracowników, którzy i tak zaraz odejdą, śmiech na sali;
- Telefon w biurze (bez limitu), ale jest haczyk, tylko na stacjonarne :D, czyli jak ktoś wyżej napisał dodzwonimy się jedynie do jakiś emerytów, a szefa firmy zastaniemy w 1 na 5 przypadków. Wiec zostaje dzwonić z telefonu komórkowego służbowego patrz poniżej;
- Telefon służbowy komórkowy. Ktoś napisał wyżej, że limit jest 70 zł (jest to tylko prawda połowiczna bo jest to kwota brutto), faktycznie wynosi 50 zł (bardzo ładnie kierowniku bądź dyrektorze operujesz faktami). Z takim limitem jeśli uczciwie podchodzimy do pracy możemy go wykorzystać w tydzień! Resztę pracowniku oczywiście pokryjesz z własnej kieszeni, o co właśnie chodzi pracodawcy.
- Komputer stacjonarny z biurze. Kiedyś było kilka na zespół, teraz wygląda, że jest ok 2-3 na zespół 7-8 osobowy. Nie jest to rzeczy niezbędna bo bazę klientów możemy sobie wydrukować, ale bardzo pomaga w pracy. Zastanawiające jest to, że kiedyś nie można było własnych komputerów (laptopów) podłączać do sieci. W momencie gdy zabrakło komputerów stacjonarnych w firmie zakaz został zniesiony (oczywiście nieoficjalnie);
- Samochód. Nie każdy pracownik wychodzi z założenia, że chce auto służbowe na wyłączność, wiele osób ma auta i nawet jeśli ktoś go motywuje samochodem to co to za motywacja. Najważniejsze jest to, żeby samochód był w razie dojazdu do klienta i żeby było do tego samochodu paliwo. I z tym właśnie jest wielki problem w firmie. W praktyce wygląda to teraz tak, że trzeba się o ten samochód prosić, walczyć z kolegami i wykłócać się o paliwo. Szczytem wyścigu szczurów są konkursy na paliwo (50zł/tydzień) organizowane przez jednego z kierowników, reszta zespołu tankuje za swoje pieniądze (kolejny koszt, który należy sobie odliczyć od wypłaty).
- Wypłaty. Podstawa - do miesiąca października przychodziła do 10 tego, listopadowa przyszła 2 dni spóźniona. Pracodawca powinien za te 2 dni zwłoki wypłacić prawnie odsetki (już widzę jak to zrobi heh). Prowizje. Wypłacają, tyle, że w umowie którą podpisujecie nigdzie nie jest napisane kiedy (?!). L4 - przedziwna sytuacja, niektórym L4 wypłacą, a niektórym już nie. Można przypuszczać, że niektórzy symulują chorobę, ale widzę wyżej, że niektórzy są na macierzyńskim, a to już nie fair. Z resztą wobec prawa, każdy powinien mieć wypłacone L4.
- Kadra zarządzająca. Niektórzy wieszają na niej psy. Moje osobiste zdanie na jej temat jest inne. Dyrektor, z założenia ma zarządzać kierownikami i to robi bardzo dobrze - kompetentny, doskonale zna produkty, nie ma możliwości, że nie udzieli nam odpowiedzi na nurtujące nas pytanie. Decyzje personalne które podejmuje, nie należą do łatwych i taką ma specyfikę pracy. Na jego miejscu zapewne podejmowałbym podobne kroki. Zna też wiele sposobów motywacji, które działają na podatnych doradców, także uważać;) Kierownicy. Można by dużo tutaj napisać. Niektórzy z dużą wiedzą, udzielą nam odpowiedzi na nasze pytania, ale do głównych ich obowiązków powinno należeć takie zarządzanie zespołem aby dawało ono skutek w dłuższym okresie, a tego już niestety nie potrafią, co skutkuje wielką rotacją w firmie.

Podsumowując, jednak odradzam potencjalnym osobom rozglądającym się za poważną pracą. Bardzo mała stabilizacja, mit dużych pieniędzy powoli już mija z uwagi na kryzys w sprzedaży takihc produktów. Plany w 80% robią ludzie, którzy mają jakieś kontakty, a nie nowi pracownicy, nawet jeśli pracują bardzo ciężko. Element szczęścia i systematyczności po prostu nie wystarcza, a dużo pracy idzie czasami na marne.
Komando foki 2009-12-03 23:39:14
Dyktator...przepraszam miało być dyrektor według Ciebie kompetentny? Chyba nie myślimy o tej samej osobie [usunięte przez moderatora] :)
Napiszcie jeszcze coś ciekawego:)
promax 2009-12-25 15:50:28
Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia oraz by nadchodzący rok był tylko i wyłącznie pasmem sukcesów życzy Promax wszystkim byłym obecnym i przyszłym pracownikom a także wszystkim, którzy pracują w naszej branży.
opinia 2009-12-28 01:24:42
witam pracowalem w promaxie ponad 2 lata gdzy sprzedawal karty millenium , jesli ktos potrafil sprzedawac to bylo zajebiscie kasa spokojnie 5 tys netto odkad promax pracuje dla ge jest nie ciekawie , jesli ktos dlugo pracuje w bankowosci polecam zalozyc wlana firme kredytowa , dla nwych ludzi nie bedacych w w kredytach odradzam
Qbus 2010-01-18 20:13:39
Gdzie jest wypłata!!! Może mi powiecie kierownicy PP
Ariel 2010-01-21 11:36:23
Ja też pracowałem w PP...to żart a nie firma, która mianuje się profesjonalną w dziedzinie sprzedaży produktów finansowych.
S 2010-01-22 10:58:52
Ta firma to jeden wielki żart i żadne slowa powyżej długiej wypowiedzi o telefonach, samochodzie itp nie są kłamstwem i nie sa przekoloryzowane !!!
janeczka 2010-01-22 19:37:51
Słucie: jest jeden kiero- [usunięte przez moderatora])- nie liczy się z nikim i z niczym....ludzie uciekają od niego) zawsze , gdy przejmuje "czyjś zespół"- od razu połowa jest na L-4, potem się zwalnia,jeszce do niedawna mógł wiele....! zastraszał..itp...że ktoś się pożegna...ale teraz nikt się tym nie przejmuje, ludzie którzy robili wyniki- mają go gdzieś!!!Najśmieszniejsze jest to jak "zabiera auta" ha....ha...- [usunięte przez moderatora]- to już jest taki jego "konik", "fobia", - wszyscy już "leją" z jego metod - każdy ma prywatne auto- które pali podobnie...a więc: motywacja: zabieram ci auto na wekeend- bbbuuuhhhhaaahhhhaaaa- zabieraj:: tylko tera arób rachunek sumienia jako kier: ile zyskałeś tym, że zabrałeś te auta?///- nic, - wręcz jeste coraz gorzej.......a z tego zabierania aut- każdy się śmieje- bo to już tylko taka tradycja - nic więcej!!!!!niech urywają te wycieraczki!!!! niech urywają te lusterka!!!!!!- teraz każdy ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] te toyotki))))- bądź takim kiero "[usunięte przez moderatora]"- aby ktokolwiek chciał być twoim podwładnym.....a z tym jest gorzej! Wszyscy - jak dowiedzą się, że przejmujesz ich- "zwijają żagle- nikt nie chce pracować u ciebie"jeszcze do niedawna było oki) robiłeś pan ie Prz- wyniki- ale teraz każdy ma go gdzieś!j ego auriski!!!!! jego flotę!!!!- wszyscy wiemyvjuż co jest grane!!!!- wiemy również , że promax-pharma - poołynie"- bo my jako pracownicy nie damy już więcej nic z siebie- bo i po co!!!!-[usunięte przez moderatora] : jedna biała toyota została nieprzepisowo zaparkowana na weekend!- to dla inf: kier- Przem)- zesrasz się prawda????bo na punkcie tych toyotek masz fobię!!!!- chociaż już każdy leje z ciebie - każdy ma swojąa furę!!! nie masz podejścia do swoich ludzi!!! a wszystko przez to, że umiesz tylko ganić.....nic więcej ) nigdy nie będziesz miał zwartego zespołu- nie potrafisz go stworzyć, to jest twoja porażka) - wszyscy odchodzą, jeśli tylko dowiedzą się , że jesteś ich kierownikiem))))
Śmiechu warte 2010-01-23 08:10:28
Pluj dalej, pamiętaj wszystko do Ciebie wróci, tyle że z dziesięciokrotną siłą. Idź swoją drogą i daj ludziom żyć. Jest tyle firm na pewno przyjmą Cię z otwartymi rękoma. Czytam i nie wierzę ze może w człowieku być tyle JADU!!!!!!!!!
ktoś tam 2010-01-24 10:00:02
Jak byś był człowiekiem to byś nie był takim podłym [usunięte przez moderatora] i pracownicy nie byli by tak wyniszczeni psychicznie i nie musieli by mieć tyle jadu pomyeńcze, który kupił żonie jorka i myślał, że wtedy nie będzie chciała mieć dziecka...nienawidze cię kierowniczku bez wykształcenia...
Przemek 2010-01-24 16:15:23
Takiego Gnoma jak [usunięte przez moderatora]... nie spotkałam dawno... nie szanuje ludzi i sam nie jest szanowany a "Panu" Dyktatorowi ([usunięte przez moderatora]) wchodzi bez mydła w duuuuuuszę donosi wszystko co się da nawet jak ktoś kichnie to już [usunięte przez moderatora]. o tym wie.. Wszyscy sie z niego śmieją i nikt juz nie traktuje go poważnie.
EX MENAGO 2010-02-03 01:23:11
Smieszy mnie ta cala inicjatywa, pospolite ruszenie w promaxie. Tak naprawde z menagerow to pracuje tam druga liga. Ci lepsi pracuja dla powaznych firm. Co do regionalnego, bo chyba ma jeszcze takie stanowisko pana And.. Lep.. to jusz szuka pracy w innych bankach (znajomi mi mowili) smiech na sali, gryzonie same pierwsze z tonacego bagna uciekaja...
No nic w swoje umiejetnosci trzeba wierzyc, no ale chyba sie przeliczyli nieudaczni TM i Regionalni druga liga, nawet do porazki sie nie umieja przyznac. Ludzie juz nigdy im nie zaufaja... ha ha ha
byly 2010-02-03 01:27:33
Zgadzam sie z poprzedniczka,
Co za skandal!!! Jak mozna nie placic ludziam kasy. Jesli ktos jest na l4 albo urlopie to kasy na oczy nie zobaczy jesli nie wroci, nie przepracuje... i nie posprzedaje. Najgorsze jest to ze ten [usunięte przez moderatora] namawiaja wszyskch do [usunięte przez moderatora].... pokazuja [usunięte przez moderatora] jak ulepszac hr....
he he 2010-02-07 11:29:10
Co sie czepiasz. Gdybys Ty kasy frajerze nie dostawal od 3 miesiecy sam bys szukal. Takie zycie.
he he 2010-02-07 11:29:11
Co sie czepiasz. Gdybys Ty kasy frajerze nie dostawal od 3 miesiecy sam bys szukal. Takie zycie.
PP 2010-02-07 11:38:21
Jak w poniedzialek kasy nie bedzie to odchodze i ja, a szukam tez od dluzszego czasu i to chyba normalne ze sie szuka.
;PP
PP 2010-02-07 11:38:21
Jak w poniedzialek kasy nie bedzie to odchodze i ja, a szukam tez od dluzszego czasu i to chyba normalne ze sie szuka.
;PP
lucky 2010-02-09 15:45:15
a czego się spodziewaliście.. po firmie która na stonie głównej oferuje jakieś balsamy do mycia rąk "bez wody i mydła" hehehe no po prostu ŻENADA!! :D Co do kasy:) ja bym się nie obawiał;) wypłacą bo ja na pewno tu jako pomoc społeczna nie pracuje.. a jeśli nie wypłacą.. to kilka osób będzie podziwiać świat zza "#" :) wiem kto i co ma za paznokciami:) bez problemu to udowodnie jeśli będzie trzeba.. ( usunięte przez administratora )
inny region 2010-02-09 20:42:13
och lucky! Jaki ty jestes naiwny!
Firma oglosi upadlosc i będziesz miał:)
lucky 2010-02-10 16:19:00
inny region - 2010-02-09 20:42:13

och lucky! Jaki ty jestes naiwny!
Firma oglosi upadlosc i będziesz miał:)

akurat jeśli chodzi o upadłość.. to napierw trzeba złożyć wniosek upadłościowy.. za co rzeba troszkę zapłacić.. później trzeba Syndyka opłacić.. a następnie jest sprzedawany cały majątek firmy o ile takowy istnieje.. wtedy dopiero można mówić o upadłości:)
Spajk 2010-02-16 07:03:35
Co Wy tutaj piszecie...po co oczerniacie firmę! Przecież przelewy zostały zrealizowane jeszcze przed 10 lutym i każdy już dostał swoją wypłatę. To że się nie postaraliście - była mała i pewnie wszyscy już ją wydali to miejcie żal do samych siebie, że nie wykonaliście dobrze swojej pracy niewdzięczne darmozjady
y 2010-02-16 16:43:22
debilizm ;/ jest 16, a ja kasy nie mam glupcze. Dlugo idą............;]
brak kasy :(((((( 2010-02-17 16:38:22
Kadry mówią, że pytanie o przelewy trzeba kierować do prezesa... bo póki co wiedzy o wypłatach nie posiadają..
Damian 2010-02-18 10:20:08
Rozmawiałem osobiście z Prezesem( usunięte przez administratora ) Obiecał wypłacić premie za Listopad do końca tygodnia.. o podstawie nie wspominał.. tak więc nie miejcie żalu do( usunięte przez administratora ) że nie potrafi powiedzieć szczerze kiedy przyjdzie wypłata.. bo powtarza ciągle to.. co słyszy z góry, "Jutro przelejemy".
dinah. 2010-02-21 23:26:16
Czy my ta kasę w ogóle zobaczymy? Nie pracuję, zwolniłem się po l4 w ten piątek...
Nie chce mi się po sądach pracy włóczyć o tysiaka, ale milo byłoby go dostać ;/
anonim 2010-02-22 09:25:16
dinah. - 2010-02-21 23:26:16

Czy my ta kasę w ogóle zobaczymy? Nie pracuję, zwolniłem się po l4 w ten piątek...
Nie chce mi się po sądach pracy włóczyć o tysiaka, ale milo byłoby go dostać ;/

co za durna wypowiedz!Oni tylko na to licz ze nikomu nie bedzie sie chcialo wluczyc po sadach z powodu tysiaka!ja nie odppuszcze im ani 10groszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2010-02-22 10:27:07
Ale oczywisteze pojde jak kasy nie,a nie odpuszcze! Tylko mowie,ze sie nie chce.
Kultury trochę, myslę w Promax normalni ludzie pracowali... Ludzie, bez takich ! ;/
anonim 2010-02-22 15:45:03
prawda jest, ze nie wpuscili was dzis do biura w katowicach?
lora 2010-02-28 00:51:43
dinah nie "krzyw" się tak my pracownicy byli i obecni musimy trzymać się razem!A kulturę to my mamy ale wszystkiego się odechciewa przez ta pracę!!!Poczytajcie wrocławskie forum nieciekawie to wszystko wyglada!
dinah. 2010-02-28 17:36:58
Czytam odzienie. Straciłam nadzieje,ze kase dostane, umowy brak...
anonim 2010-03-09 19:48:55
Jak nie zaplaca do konca tygodnia to trzeba sie bedzie zastanowic nad donosem do prokuratury nad wyprowadzaniem pieniedzy z Promaxu do Agosto ( usunięte przez administratora )
anonim 2010-03-09 19:48:57
Jak nie zaplaca do konca tygodnia to trzeba sie bedzie zastanowic nad donosem do prokuratury nad wyprowadzaniem pieniedzy z Promaxu do Agosto( usunięte przez administratora )
anonim 2010-03-18 08:56:15
Jutro kasza wychodzi na dwa Oddziały: Łódz i Katowice. Pozostali muszą zrobic plan. Trzeba czekac.
apo 2012-01-20 15:40:27
Z powodu poiątkowo-popołudniowych nudów w pracy, czytam sobie co tam się działo. Pracę w Promaxie w Katowicach \"podjąłem\" w lipcu 2009. Jak zobaczyłem co tam się dzieje, zwolniłem się po 4 dniach!!! Nawet nie zacząłem, bo już wtedy wiedziałem, że taka firma długo nie pociąnie.
Szkoda tylko, że wszyscy tak najeżdzali na Przemka. Ale z drugiej strony może nie miałem okazji lepiej go poznać.
Praca miała polegać na wyszukiwaniu klientów na kredyt gotówkowy, no ale żeby to robić, trzeba mieć odpowiednie narzędzia. Promax ze swojej strony nie oferował nawet minimum w tym zakresie. Co to za robota, kiedy chcę jechać w teren i muszę się pytać czy jest jakiś wolny samochód. Żałosne. Ale jak już się trafiło do klienta, to wypadało chociaż mieć możliwość przygotowania oferty na miejscu. Zapomnij, musiałeś mieć swojego lapka. W ogóle cała procedura przyjęcia była mocno przesadzona, 3 etapy trata tata, potem \"witamy w zespole\". Mówię Wam, 4 dni i rzuciłem papierami. Musiałem się załapać na okres jak jeszcze mieli płynność, bo za te kilka dni dostałem kasę.
Po zwolnieniu się, znalazłem pracę u dealera pojazdów ciężarowych... Teraz pracuje w leadera leasingu w Polsce, mam samochód do prywatnego użytku, mam laptop, mam telefon i bogaty socjal.
W życiu po prostu trzeba czasem podejmować gwałtowne decyzje. Doświadczenie powinno podpowiadać, kiedy należy to robić...
Kiedy tak czytałem te wszystkie wpisy po 2009r, żal mi się zrobiło tych wszystkich naiwnych pracowników.
Mam nadzieję, że znaleźliście szybko nowe zajęcie.
czas 2015-01-31 15:11:51
no widzisz leoniu - takie opinie ---- ale tak szczerze to patrzylas moze jakie to byly daty - teraz to sie wszystko moglo pozmieniac tylko niestety nikt nie chce sie podzielic z nami ta wiedza. totalnei nie rozumiem tego wszystkiego co sie tutaj dzieje moze wytlumaczycie mi dlaczego taka cisza nastapila?
akosr 2016-05-14 22:17:16
Jeśli wybierzesz Promax @Durmon, to myślę, że powinieneś być zadowolony, firma jest solidna. Umowa o pracę czy też szkolenia również tutaj obowiązują. Więc możesz liczyć na ciągły rozwój po zatrudnieniu
Zostaw swoją opinię o Promax Pharma - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promax Pharma