brak logo

Polskie Centum Marketingowe PCM

Warszawa

Opinie o Polskie Centum Marketingowe PCM

0 2011-02-28 21:39:34
Może nie wszyscy mają pełną wiedzę o tym co mówią. To, że jedna osoba kopała dół a inne stały nad nią na górze prawnie uregulowane. To się nazywa asekuracja. I jest to fakt, więc pretensje nie do osób pracujących, bo łatwej i przyjemnej pracy oni nie mają. A co do tego, jak to pracuje i jakim jest nieudacznikiem, też doradzam zastanowić się. Ja tam nadal pracuję i tak fajnie i kolorowo wcale nie jest. I nie tylko [usunięte przez moderatora] tam pracują, ale i ludzie po studiach, płynnie posługujący się dwoma i trzema językami. Czy są doceniani? Pobożne życzenia... Wymagania względem pracowników wzięte wręcz z kosmosu. Im dłużej tam pracuję i im więcej przyglądam się pracownikom na wyższych stanowiskach, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że im masz wyższe wykształcenie tym bardziej tobą pomiatają. Jeśli masz coś w głowie i swoją wiedzę potrafisz wykorzystać jesteś zagrożeniem dla innych. Odwieczne prawa natury... A co do wynagrodzenia... Jeśli nie jesteś pracownikiem etatowym, wiele nie zarobisz, bo uniemożliwiają to okresy oczekiwania na kolejny projekt. Jeśli jesteś na etacie, to też nie jest zbyt fajne, bo wg PCM ilość godzin jakie musisz mieć wypracowane w miesiącu, w żaden sposób nie bilansują się z godzinami pełnego etatu. Zawsze pracuje się więcej. A przerwy są tak długie, że przez te 5 minut nie ma czasu na nic. I nie mówię tu o chęci zapalenia. Zwykły odpoczynek. Gdyby sytuacja nie zmusiła mnie do podjęcia pracy w tej instytucji i nie zmuszała mnie do trzymania jej przez czas szukania innej/lepszej pracy to od razu bym zrezygnowała.
Nick 2011-04-22 12:43:17
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt wy cwe.le z PCM-u!
smacznego karpia [usunięte przez moderatora]!
zainteresowana 2011-05-13 11:33:34
Naczytałam sie i nasłuchałam. A w czerwcu miałam zacząć tam pracę ;/
Może ktoś napisać jak jest w PCM na Poleczki?
aga 2011-09-05 11:57:35
Witam
Zostałam zaproszona na rozmowę jutro do kampanii Vision Express
Kampania informacyjna - nie sprzedaż
Czy są osoby, które już przy tym pracują i moga się wypowiedzieć?
anonim 2011-09-08 13:19:39
witam mam pytanie skoro oferuja zarobki od 12 do 17 zl brutto..to wezmy pod uwage chocby te 12 zl...to wychodzi przy pelnym etacie 1600 zl na reke czyli jak na call center dosyc nizel plus ocxzywiscie prowizja czyli nawet jakby sie bylo do kitu to kolo 1800 zl mozna spokojnie zarobic zgadza sie?
anonim 2011-09-08 16:58:57
Stawka od 12 zł brutto wydaje mi się do zaakceptowania. Większość call center oferuje dużo niższe stawki, od 8 do 10 zł brutto. Gdyby jeszcze była umowa o pracę to byłoby super, przy umowie zlecenia nie opłaca się pracować za 12 zł bo ZUS dużo zabiera.
ronaldo 2011-09-08 18:56:25
okej jesli nie jestem studentem i zalozmy ze dadza na poczatek umowe zlecenie na 12 zl to ile to jest na reke? kolo 9,50zl? dobrze licze? umowa o prace jest po 40 dniach.......
anonim 2011-09-08 19:55:19
ronaldo - 2011-09-08 18:56:25

okej jesli nie jestem studentem i zalozmy ze dadza na poczatek umowe zlecenie na 12 zl to ile to jest na reke? kolo 9,50zl? dobrze licze? umowa o prace jest po 40 dniach.......

8,69 netto- umowa zlecenie, 9,43 netto w przypadku umowy o pracę
czlowiek 2011-10-05 10:36:04
jutro i w piatek mam miec szkolenie w PCM-ie i tak sie wlasnie zastanawim czy isc czy nie i czy jak pojde i nie zechce u nich pracowac to kaza mi tez placic 300 zl.um juz mam podpisana ale chyba z zerwaniem nie bedzie problemu...
$ 2011-10-05 13:40:48
Mnie nic nie kazali płacić gdy wypowiadałem umowę. No chyba że jest coś ukrytego o czym nie wiem. Powiem że praca w PCM jest bardzo wyczerpująca. Ze wszystkich Call center w Warszawie ta firma kładzie największy nacisk na jakość i na wynik. Powiem szczerze że znam firmy gdzie pracuje się lepiej, bardziej komfortowo.
Grubson 2011-10-19 10:07:46
A czy ktoś pracował tam lub pracuje jako handlowiec , chciałbym znać opinie ?
były pracownik 2011-10-19 21:02:41
Nie zatrudniaj się w tej firmie, szkoda czasu. Może nawet dobrze płacą ale praca bardzo ciężka. Na siłę będą chcieli z ciebie zrobić maszynkę do sprzedawania. Jak wyrobisz normę to następnego dnia będziesz musiał wyrobić minimum dwa razy tyle. Zapewniam że gdy cię zatrudnią i po miesiącu się sam nie zwolnisz to ciebie zwolnią.
Góralka 2011-11-14 18:04:45
Cześć, nie pracowałam tam, ale udało mi się zaliczyć 3-stopniowy proces rekrutacyjny na stanowisko handlowiec. Wrażenia: sama firma ok, rekrutacja przeprowadzona w sposób bardzo szczegółowy i profesjonalny, wymagania w stosunku do mnie bardzo duże, więc spodziewałam się pracy pełnej wyzwań ale dobrze płatnej. Zostałam ostrzeżona że pracy jest dużo, trzeba trzymać się założonego planu i czasami zostawać po godzinach. Na pierwszym spotkaniu jasno zaznaczyłam swoje oczekiwania finansowe a pomimo to oferta którą mi zaproponowano była znacznie poniżej mojego założonego minimum. Jeżeli masz kreować rynek od zera, dostarczyć im świeżą bazę klientów, realizować budżety i często zostawać po godzinach to pensja (którą mi zaproponowano) 1800 zł świadczy o tym że firma ta nie szanuje swoich pracowników. Stąd duża rotacja. Ja się nie zdecydowałam - za duże wymagania, za niskie pieniądze.
alice 2011-11-25 11:43:27
a co za różnica z zusem między umową o pracę a um zleceniem na zlec jeszcze możesz ew zrezygnować z ub chorobowego to parę złotych więcej ale za chorobę wtedy zus ci nie zapłaci twoje ryzyko
widzę, że osoba bardzo zorientowana w systemie płac jak takie głupoty wypisuje
aneks 2011-12-06 12:03:32
Byłam dziś na umówionym spotkaniu rekrutacyjnym, które miało potrwać 1,5 godziny. Najpierw Pani nas oświeciła czym firma się zajmuje a potem o zatrudnieniu.Proponowana umowa zlecenie a po przepracowanych 40 dniach umowa o pracę. Stawka godzinowa od 12 zł do 17 zł brutto.W zależności od projektu jest także prowizja od sprzedaży. Natomiast projekty z rozmowami przychodzącymi (np:infolinia) to już 11 zł brutto za godzinę. Następnie po omówieniu wyżej wymienionych tematach przeszliśmy do ankiety w której zaznaczasz poziom umiejętności języków obcych,programów Office,Word. Zawierała też krótki test osobowościowy. Ankietę wraz z CV oddaliśmy Pani po czym przeszliśmy na piętro II do sali z komputerami w którym miał zostać przeprowadzony test. Pani nam podyktowała dwa zdania, które mieliśmy wprowadzić na komputerze w programie notatnik.Następnie kazali nam opuścić salę i poczekać na korytarzu po czym każdy z osobna miał rozmowę końcową. Na tej rozmowie był test z symulowanej rozmowy klient-respondent oraz wylosowanie z karteczek ze zdaniami do przeczytania aby ocenić dykcję.Na końcu możesz zadawać pytania. Ja się spytałam na jaki projekt mogę w takim razie liczyć.A tu figa z makiem bo na projekt samej prowizji bez podstawy.Była mowa o 12 zł brutto/h i co??Jak tak kręcą na samym początku to nie jest poważna firma.
anonim 2011-12-08 17:28:13
aneks - 2011-12-06 12:03:32

Byłam dziś na umówionym spotkaniu rekrutacyjnym, które miało potrwać 1,5 godziny. Najpierw Pani nas oświeciła czym firma się zajmuje a potem o zatrudnieniu.Proponowana umowa zlecenie a po przepracowanych 40 dniach umowa o pracę. Stawka godzinowa od 12 zł do 17 zł brutto.W zależności od projektu jest także prowizja od sprzedaży. Natomiast projekty z rozmowami przychodzącymi (np:infolinia) to już 11 zł brutto za godzinę. Następnie po omówieniu wyżej wymienionych tematach przeszliśmy do ankiety w której zaznaczasz poziom umiejętności języków obcych,programów Office,Word. Zawierała też krótki test osobowościowy. Ankietę wraz z CV oddaliśmy Pani po czym przeszliśmy na piętro II do sali z komputerami w którym miał zostać przeprowadzony test. Pani nam podyktowała dwa zdania, które mieliśmy wprowadzić na komputerze w programie notatnik.Następnie kazali nam opuścić salę i poczekać na korytarzu po czym każdy z osobna miał rozmowę końcową. Na tej rozmowie był test z symulowanej rozmowy klient-respondent oraz wylosowanie z karteczek ze zdaniami do przeczytania aby ocenić dykcję.Na końcu możesz zadawać pytania. Ja się spytałam na jaki projekt mogę w takim razie liczyć.A tu figa z makiem bo na projekt samej prowizji bez podstawy.Była mowa o 12 zł brutto/h i co??Jak tak kręcą na samym początku to nie jest poważna firma.

dzisiaj do mnie zadzwonili i nie wiem czy jechać na rozmowę po przeczytaniu tych opinii zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle warto sobie tym zawracać głowę i te 300 zł co to jest jak słyszę żę trzeba płacić za pracę to od razu mnie to zniechęca przecież ja idę tam zarabiać a nie ich dorabiać
pracownik pcm 2011-12-09 13:51:36
pracuje w tej firmie, pominę kwestię mojej opini jej temat ale na 100% nie ma kary za rowiązanie umowy, owszem kiedyś tak było ale od 2 lat firma odeszła od tej zasady.
polo 2012-01-05 13:03:32
miałem (nie)przyjemność zetknąć się z tą firmą. Odbyłem wszystkie szkolenia wstępne. Oczywiście wszyscy mówili jak to nam dobrze idzie jak na początkujących (4 osoby bez doświadczenia w call center). Oczywiście były rozmowy próbne z "panią kierownik", z których była bardzo zadowolona podkreślając nasz brak doświadczenia. Przyszedł czas na egzamin z Panią z wydawnictwa, która nas wszystkich zjechała od góry do dołu. Po egzaminie mieliśmy jeszcze rozmowę z "panią kierownik". Okazało się że nikt z nas nie przeszedł egzaminu bo pani z wydawnictwa była bardzo wymagająca, a "pani kierownik" [usunięte przez moderatora] nas wszystkich nie przebierając w słowach. Niestety w tym momencie zapomniała że wszystkie osoby były bez żadnego doświadczenia, a traktowano nas jak osoby które pracowały minimum 6 miesięcy. potwierdzają się opinie wcześniejsze na tym forum, że niestety jest to maszynka do wyciskania ludzi. Szkolenia i owszem są ale co z tego że jest sama sucha teoria a praktyczne wykorzystanie polega na 4 rozmowach z osobami które pracują dłużej.

Nie polecam się w takie rzeczy angażować.

onek 2012-01-18 20:52:21
największą porażką Polskiego Centrum Idiotów jes Agnieszka Sz., która usiłuje znaleść pracę w innych call center ale raczej nie ma szans. znana jest z tego, że nie potrafi z nikim współpracować i ma bardzo poważny problem sama ze sobą. Agnieszko Sz. dobry psychiatra na prawdę może Ci pomóc, ilu jeszcze specdjalistów ma odejść z Twojego powodu????
Kinga84 2012-02-03 11:17:29
Pracowałam kiedys w PCM jako supervisor a potem kierownik liniowy
Dla mnie to był duzy awans
Mialam kontakt z tą osoba i nie mogę się zgodzic z poniższym stwierdzeniem
Uwazam, ze o jakość współpracy powinny zawsze dbac obie strony
ruda 2012-02-18 23:00:09
pracowała w tej firmie dluzszy czas i nie polecam, prowizji nie bylo, zeby dostac podstawe w wyzszej kwocie nalezalo robic super wyniki. przy ich braku wylatywalo sie z projektu i czekalo na nastepny. za moich czasow byla oplata 300zl za nie wypracowane godziny takze 500 godzin ciagnelo sie 6miesiecy. same projekty sa ciezkie, baza do kitu, atmosfera nieprzyjemna, ciagle czuje sie wzrok kierownika a w zespole jakosci nie maja podejscia do pracownika. podsumuwujac: tak zle nigdy nie mialam i nie wiem czy inna praca to przebije. polecam zeby sie zahartowac bo pozniej w innej pracy jest latwiej.
ona 2012-03-10 00:17:12
a ja tam miałam fajny zespół i kierowniczkę i dobrze mi się nawet tam pracowało...nie powiem, zebym się jakoś przeprcowywała...co prawda wynik zawsze miałam, a skoro mialam to miałam swiety spokój. Chociaz powiem ze nie wszyscy sie najada do tej pracy
ona też 2012-03-12 18:59:48
byłam konsultantką w pcm, zgodzę się że bywa czasem dziwnie ale ja miałam szczęście pracować przy projekcie stałym, nie miałam przerw między zleceniami i zarabiałam więcej niż teraz, choć mam niby pracę biurową ale nie mam już prowizji :(
czytam to forum i mam mieszane opinie, chyba w pcm są dwa światy konsultanci i reszta (trenerzy, kierownicy itp). w świecie konsultantów mi pracowało się dobrze ale z obserwacji widziałam, że kierownicy mieli przechlapane
Nick* 2012-03-15 15:54:48
Wreszcie ktoś napisał prawdę!!!
huba-buba 2012-03-30 18:58:29
Czyli co nie warto nawet iść na szkolenie? ja mam problem, bo po rozmowie mam iść na szkolenie i teraz nie wiem czy jest sens skoro taka lipa?
Szalony Joe 2012-05-06 21:07:28
Jak widzę wpisy niektórych osób to mam straszny problem z tym żeby sklasyfikować takie osoby:
1. nie wiem czego chce w życiu?
2. nadaje się do lepszej pracy?
3. co ja tutaj robię ?
4. mam ambicję żeby być architektem ale szukam pracy w call center?
5. to tu trzeba pracować i ta praca polega na sprzedaży przez telefon ?
it [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Jeżeli ktoś przychodzi to pracy w CC to może niech przeczyta na czym praca polega a jeżeli nie jest w stanie tego tego zrozumieć to po szkoleniu można zrezygnować. To nie jest praca dla Wszystkich. dlatego polecam fora o innych CC.
mniej szalona 2012-05-10 20:17:14
szalony Joe, tu nie mówimy o pracy w cc ale pracy w pcm w cc i innych jej komórkach. pcm jest firmą do kitu i nie da się tego ukryć, konkurencja ją pokonuje bo pcm jest źle zarządzana. ryba psuje się od głowy. właściciele powinni w końcu poważnie się zastanowić i zatrudnić kogoś kto umie zarządzać bo jeszcze moment a z pcm-u nic nie zostanie, no prawie nic, zostaną np. te wpisy ;)
lolek 2012-05-18 20:06:58
Pracuje w PCM od 3 miesięcy
zarobki 1300-1500 na rękę w zależności od projekt
przerwy jest ogólnie 45 min do wykorzystania przez cały dzień
współczynnik do wyrobienia to 67%
a wiec 67% (z 8h) czasu trzeba spędzić na Lini ze sie tak wyraze
a czasem sie czeka na połączenia ogólnie nie jest to zbyt wygórowana średnia to wyśrubowania jeśli się pracuje i zna kilka trików ;p
Atmosfera: to chyba najprzyjemniejsza zaleta tej pracy miłe towarzysko
Kierownicy : byłem juz na 5 projektach większość poznałem ogólnie tez przyjemne jesli ktoś nie wyrabia to kierowniczka jak człowiek z nim wszystko przedyskutuje jak poprawić wyniki , sam tego doświadczyłem
płatne szkolenia jesli sie je zda - mimo iz nigdy wcześniej nie pracowałem w coll center zawsze mi sie to udaje
cudów się nie zarabia rotacja jest niewielka ale to może dlatego ze ostatnio dużo osób zostało zatrudnionych i jeszcze nie odchodzą
ale myślę ze to jest przystanek dla wielu osób na pewno dla mnie
jeśli chodzi o tzw wyciskaniu z ludzi wyników to się nie zgodzę każdy projekt ma założenia ale rzeczywistość czasem się tym nie pokrywa i konsultant nie obrywa za to osobiście jeśli ma wyniki jak grupa i nie odstaje od reszty , co do przerw pomiędzy projektami to rzeczywiście są puki co najdłuższa moja trwała 2 dni
lolek 2 2012-05-24 22:45:28
Lolek byłeś na 5-ciu projektach i najdłużej czekałeś 2 dni? brednie i kłamstwo. to musiał być wpis podstawionej osoby z pcm. rzeczywistość wygląda inaczej bez względu na posiadane wyniki można długo czekać na pracę. miałem dobrą sorzedaż i co? czekałam aż znalazłem sobie inną pracę. mało projektów a dużo osób czekających. To co napisał [usunięte przez administratora] to można sobie włożyć... np między bajki
iiii 2012-06-19 15:32:56
a jak teraz z tymi szkoleniami? trzeba płacic? bo właśnie jedne odbyłam i z grupy osób tylko 2 wybrali,a reszte na kolejny. czy będą tak rzucac ludźmi?
tutek 2012-06-20 23:01:59
nie trzeba płacić, od bodajże 2 lat pcm wycofał się z tego pomysłu by obciążać pracowników kosztami szkolenia (tak na marginesie to nie do końca legalnie tak poczynali, papier przyjmie wszystko ale nie wszystko jest zgodne z obowiązującym prawem).
pracownik 2012-07-26 15:52:33
Zauważyłem właśnie kolejne ogłoszenie zamieszczone przez PCM na portalu gumtree.pl. Chciałabym ostrzec wszytskich potencjalnych pracowników przed tymi naciągaczami czasu i pieniędzy! W dniu wczorajszym PCM w Warszawie odwiedził komornik. Firma jest niewypłacalna, nie posiada żadnych środków, a jedyne czego się trzymają to umawiania spotkań dla Aeogonu, na które i tak nikt nie chce przyjść. Przepraszam, jeszcze sprzęt do badania serca i Axa, a w każdej z tych akcji pracują po dwie osoby. Kierowniczki płaczą, dział jakości odchodzi...Zapraszam na rozmowę rekrutacyjną i nie zdziwcie się, ze nikt tam nie pracuję, jest cicho i chodzą tylko Panowie w garniturach z teczkami. Cóż jeszcze mogę dodać? Muszą mieć nowych pracowników, by nie spłacać dofinansowania z Unii..
Pracownik 2012-07-30 18:57:31
Prawda jest taka, że PCM to BANKRUT, niestety kiedyś ta firma była stabilna teraz bankrutuje i jeszcze Prezes opowiada farmazony, w które tylko chyba jeszcze sam wierzy, bo widocznie coś bierze...
Pensje nie są wypłacone od czerwca, komornicy odwiedzają wszytskie lokalizacje, na Poleczki pracują jednostki, albo na wypowiedzeniu, albo ostatnie dni. Na Mińskiej cały projekt Wiedzy i Praktyki się zwolnił z wyjątkiem kilku osób. PCM zalega w ZUSIE, Urzędzie Skarbowym, nie płacone ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nki za telefony są liczone już w miesiącach- za moment nie będzie jak dzwonić. Moja Rada uciekajcie-szkoda czasu! Ta barka tonie!
Były pracownik 2012-07-31 09:26:57
PCM dużo obiecuje, nie wiele z tego jest zgodne z prawdą. Ja naszczęście skoczyłem przygodę z PCM-em, ale niestety jeszcze nie otrzymałem ostatniej pensji, więc ogólnie odradzam, tam pracę
zleceniobiorca 2012-08-02 12:30:01
Czy pracownicy w Warszawie mają jakieś info odnośnie wypłat dla zleceniobiorców? W Lublinie nie możemy dowiedzieć się nic na ten temat tylko czasem jakiś głupi komunikat na intranecie i tak nikt już w to nie wierzy. Myślicie, że jest szansa na odzyskanie tych pieniędzy bez sądu? Ludzie kto jeszcze myśli o pracy w pcm nie pakujcie się w to!!!!!!! Chyba, że chcecie pracować za free, charytatywnie
zleceniobiorca 2012-08-03 11:15:40
u nas nic nie dają, jej zdaniem dobrą informacją jest to, że rozmowy trwają, już prawie wszyscy odchodzą, a kto jeszcze nie ten jest na zwolnieniu, nikt prawie nie pracuje
niepodamci 2012-08-14 12:01:56
Jakieś newsy macie? Śledzę wątek, mimo iż 3 lata już tam nie pracuje. Ty jest ustawiona już data końca? :-)
dada 2012-08-21 14:56:07
Były pracownik - 2012-07-31 09:26:57

PCM dużo obiecuje, nie wiele z tego jest zgodne z prawdą. Ja naszczęście skoczyłem przygodę z PCM-em, ale niestety jeszcze nie otrzymałem ostatniej pensji, więc ogólnie odradzam, tam pracę
Zgadzam się całkowicie. Wypłaty za czerwiec do tej pory brak. Nie dostałam ani złotówki.
[usunięte przez administratora]!
nowy 2012-08-22 22:58:27
witajcie,dostałem się do pracy w pcm na poleczki 7 ,czy tam firma już upada?
ap 2012-08-23 08:05:52
przeciez pcm juz lezy a kto cie tam zatrudnil? nie dziwi cie ze poleczki jest pusta? teraz na dniach bedzie zgloszona upadlosc i bedziemy w sadzie walczyc o wyplaty zalegle....uciekajjjj
adam 2012-08-23 08:43:14
byłem wczoraj w PCM pan komornik przeglada dokumenty ,na poleczki zostało około 10 osób,Lublin dawno zamknięty,na Mińskiej 25 już nikogo nie ma,z tego co wiem wszysycy muszą opuścić budynej do końca września.

niestety chyba czas zacząć szukać nowej pracy ,bo na kase od nich nie liczę
epi12 2012-08-23 14:38:52
pracowałam w PCM w czerwcu i lipcu 2012 do tej pory nie dostałam ani złotówki. Telefonów nikt nie odbiera w PCM, na e-maile nikt nie odpowiada. Zrobili nas w konia.
on 2012-09-01 20:25:42
Hej. W lipcu pracowałem na Mińskiej i niestety jak się okazało, szanse na uzyskanie wynagrodzenia za przepracowany czas są minimalne. Firma ma problemy finansowe i wszystko wskazuje na to, że odzyskać pieniądze można będzie tylko sądowo. Dlatego liczę, że takich jak ja jest więcej i że wspólnie będziemy mogli walczyć o pieniądze, które się nam należą!
NIEMENKA 2012-10-01 17:37:29
SŁUCHAJCIE, NIE MOGĘ POŁĄCZYĆ SIĘ Z NASZĄ STRONĄ PT. \"PCM - [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA KÓŁKACH PRACA DO KITU\". JESZCZE WCZORAJ PISAŁAM. CZYŻBY JĄ ZLIKWIDOWANO ? JAK TERAZ BĘDZIEMY SIĘ KONTAKTOWAĆ. DAJCIE ZNAĆ GDZIE PISAĆ... PA.
abetta 2012-10-13 13:28:46
hej czy ktos poczynil jakies kroki prawne zeby odzyskac kase od tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ? gdzie teraz tocza sie rozmowy w necie o pcm? a czy na poleczki to ktos jest czy zamkniete, ??
ILONA 2014-09-21 14:02:41
nie ma szans na poprawe, chyba, ze by kierownictwo inne dali
galopik 2015-01-24 22:30:20
napiszcie jeszcze cos na temat rozmowy kwalifikacyjnej (zostałem zaproszony), ile osób rekrutujących będzie obecnych na spotkaniu, na co powinienem zwrócić uwagę w trakcie rozmowy i jakie zaproponowac wynagrodzenie kiedy mnie o to zapytają.. byłbym wdzieczny za kazda opinie dziekuje bardzo wszystkim i pozdrawiam...
justijn 2015-03-29 07:15:06
polskie centrum marketingowe zajmuje sie wsparciem sprzedaży i doradza w przeprowadzeniu projektów marketingowych - czy robia to dobrze, wlasnie to jest moje pytanie bo nie bardzo wiem co myslec, tutaj duzo opinii o pracy ale bardziej mnie interesuje jak wykonuja prace swoja osoby ktore juz sa zatrudnione
olo 2015-10-06 20:35:04
Kiedyś dane mi było tam pracować. Szału nie było... Zbyt duże obłożenie osób na kampanie, później ciągłe odwolywania teoretycznie najmniej skutecznych.
yes 2016-05-08 08:15:35
Widocznie nie ma oferty @werg, bo rotacji pracowniczej nie ma.
Zostaw swoją opinię o Polskie Centum Marketingowe PCM - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polskie Centum Marketingowe PCM