logo Księgarnia Matras

Księgarnia Matras

Warszawa

Opinie o Księgarnia Matras

nowy 2016-03-31 21:42:33
Wydaje mi się, że moża liczyć na wyższe zarobki, bo zwykle doliczana jest do tego opdowiednia premia. Ważne, żeby dodatkowo wypłata pojawiała się w terminie.
haha 2016-04-01 10:38:30
Pre co? :D
olga 2016-04-01 14:25:01
a ty co? z Rutowiczem też rządziłaś?tak seksownie jak większość pań ,które za nim tęsknią? TERAZ JEST SPRAWIEDLIWIE.Kto ucieka? właśnie Ci co boją się roboty.
Jeszcze raz 2016-04-01 15:22:58
Ok, bo ktoś usunął moją wypowiedź, była chyba zbyt krótka i zbyt treściwa ;) Premia? Jaka premia! Jeśli coś dostaniesz, to 100-200 zł raz na kwartał, to tyle co nic. O ile w ogóle uda się ją wyrobić
olga 2016-04-04 14:51:46
na premię trzeba zapracować,nie wypisuj bzdur,premie są i owszem nawet większe ale niestety trzeba ruszyć d.....
Jeszcze raz 2016-04-04 15:19:41
Olgo, widzę że bierzesz przykład z władzy i promujesz Dobrą Zmianę. Gratuluję i podziwiam! :) Pamiętaj tylko o tym, że nawet jeden, najlepszy pracownik-kierownik nie wyrobi premii, jeśli nie otrzyma dobrych pracowników. A niestety dużo ogarniętych osób bardzo szybko zraża się do tej pracy i znajduje coś lepszego (o co nie trudno, przy płacach w Matrasie).

Ach, no i pamiętaj o jeszcze jednym - nie wszyscy pracują w centrach handlowych. :)
Robal 2016-04-04 17:58:34
Książkowcy :) czy wiecie może czy w Warszawie poszukują kogoś do pracy chyba w sumie obojętnie na jakie stanowisko, potrzebuję dorywczej pracy ale nie widzę żadnych ogłoszeń
Jeszcze raz 2016-04-04 22:56:37
Olgo, widzę, że ktoś z "góry" aktywnie usuwa niepomyślne wpisy o tej firmie... Prawda jest taka, że premie wypracowują tylko nieliczne księgarnie. I myślę, że jako osoba bliska obecnemu zarządowi doskonale zdajesz sobie z tego sprawę.
1
olga 2016-04-07 10:17:48
nie mam żadnej bliskości z zarządem, nawet nie widziałam Pani dyrektor, pracujemy w małej tradycyjnej księgarni w załodze wciąż tej samej.
A prawda jest taka , ze zawsze możesz zmienić pracę i iść do Tesco.
cebula 2016-04-16 09:19:22
Dziewczyno to prawda w matrasie placa glodowe
1
olga 2016-04-18 18:44:22
WIĘCEJ NIŻ W TESCO !!!
bslx 2016-04-20 14:48:48
Absolutnie odradzam. Wiecznie absurdalne fochy regionalnych (głównie chyba o to, że nie mają pojęcia o tym co robią i muszą się na kimś wyżyć). Kretyńska nowomowa i propaganda sukcesu, której musisz wysłuchiwać. Premie są mitologiczne - ktoś, kiedyś podobno gdzieś dostał. Ale kto, kiedy, gdzie i ile to już niestety nie wiadomo. Na umowie o pracę, wiadomo, najniższa krajowa a przez okres próbny to w ogóle jakieś niedorzeczne pieniądze (ok. 900 - 1000 zł). I tak czy inaczej najgorszy fakt zatrudniania wszystkich na wyższych szczeblach po znajomości. Nie ma tam chyba jednej kompetentnej osoby - i było tak za M.R. i jest teraz. Przyszła p.A.M. i cały dream team z Tesco :) Także jeśli masz zamiar poleżeć gdzieś chwilę brzuchem do góry z założeniem, że po miesiącu czy dwóch cię zwolnią to jak najbardziej. A jeśli szukasz pracodawcy, który będzie cię traktował poważnie... to, cóż, szukaj dalej.
6
laszlo 2016-05-04 19:37:59
Z tego co słyszałem to pracować tu można na naprawdę fajnych warunkach zwłaszcza jeśli chodzi o te kwestie najbardziej sporne , czyli kwestie finansowe oczywiście. Niemniej brat pracował i jako magazynier kokosów nie zarobił
Łukasz 2016-05-07 20:11:08
hmm jako magazynier to chyba nigdzie tak zwanych kokosów nie zarobisz. Matras to ostatnio coraz bardziej znana księgarnia, warto się na tym opierać przy zatrudnieniu. Firma na pewno oferuje umowę o pracę.
ja 2016-05-15 23:43:20
"Firma na pewno oferuje umowę o pracę." tak? skąd ta pewność? pracuję tam od pół roku i z tego co się orientuję to umowę o pracę ma jakieś 10% pracowników, Ci którzy pracują tam ponad 2 lata nie otrzymali takiej propozycji, więc nie wiem skąd wymyśliłeś sobie takie informacje ;) Zatrudnienie na umowę zlecenie przez lepszą lub gorszą agencję, bo zatrudniają chyba ze 3 i lepsza od gorszej różni się tym że w lepszej masz normalną umowę i odprowadzane składki a gorsza kombinuje i podsuwa do podpisania umowę gdzie masz 1001 kar za coś tam i 2 kartki gdzie z większości stawki nie są odprowadzane składki ale masz drugą umowę na jakieś 80gr za godzinę i od tego już są odprowadzane, żałosne, ale trzeba po pierwsze czytać co się podpisuje. Praca jak praca, jak komuś nie chce się pracować fizycznie to nie ma czego tam szukać, bo żeby wyrobić normę trzeba po prostu zachrzaniać, ale to nie norma jest problemem tylko to że czasem pracy nie ma i odwołują zmiany więc z tego deczko powyżej najniższej krajowej nagle robi się 1100....

3
Mia 2016-05-22 19:13:59
Ludzie często odchodzą. Jednak "cenne nabytki" zostają z miłości do książek. Matras nie szanuje pracowników, Góra sama nie wie czego chce i zmienia zdanie raz w tygodniu, ale ludzie lubią pracę za książki. Atmosfera w pracy jest słaba, pensja jeszcze gorsza, a nawet śmieszna. Jeśli ktoś jakimś cudem wyrobi plan to na koniec miesiąca robią korektę planu i ludzie mogą się z premią pożegnać. Nie jest to dobra praca, ale można awansować i ma się ładny wpis w CV.
4
Roy 2016-05-30 22:02:07
Co do agencji to chyba Asistnet wypisuje te bzdury o pozostałych 2-ch agencjach bo nie moze sobie poradzić z konkurencja. To nie jest forum o agencjach tylko o Matrasie. O agencjach sa opinie gdzie indziej. Ja osobiście prace w Matras polecam.
beni0 2016-05-31 18:05:57
praca w magazynie wygląda tak ze jak chcesz to dorobisz premia jak ci się robic nie chce to nigdzie nie zarobisz bo cie wyrzuca. co do agencji pracy ja pracuje w jednej bo mają wiele ofert tez dorywczych sa na ul. ciołka. wiem ze jest też inna agencja na ulicy usypiskowej tez dobre opinie mają
anonimus 2016-06-04 13:29:02
A niech bankrutują ( usunięte przez administratora )edne jak nie płacą w terminie,
2
Joker 2016-06-06 23:14:25
Praca fajna była i się skończyła powodzenia byłej pani z okienka miłej pracy w biurze
1
Ramon 2016-06-16 18:21:32
Wiesz co, ale no nie ma co się za mocno rzucać, skoro praca fajna to trzeba się tego trzymac i tyle, moim zdaniem jest na tyle teraz dobrze, że trzeba tylko polecać ich i nie myślec o niczym innym no.
Ktoś 2016-06-24 20:18:37
Czy ktoś wie coś więcej dlaczego zamykają niektóre księgarnie?
amen 2016-06-24 22:27:17
z tego co się orientuję i wyborcza pisała to mają jakieś zatory płatnicze itsd. i mówi się że krąży nad nimi widmo upadłości, ale jednak firma nadal zatrudnia bp. na stanowisko Menedżer Działu Development więc chybna nie ma aż takiej tragedii raczej.
5
K. 2016-06-29 20:23:32
Ja pracuję w Matrasie od ponad 2 lat i u mnie w sklepie umowę o pracę ma 9 na 10 osób. Nie ma tylko jedna osoba, bo jej nie chce.
2
werfdfvgb 2016-06-29 21:57:02
@K. no to w sumie dobrze ze firma daje umowy o prace
qwerty 2016-07-08 01:09:42
Ta... z najniższą krajową
1
goniec 2016-07-08 09:03:01
ponawiam poprzednie pytania, jak z firmą i czy rzeczywiście ma problemy jak mówi internet?
olga 2016-07-25 15:23:26
bo- otwierają bardziej dochodowe!!!
1
aha 2016-07-26 14:56:38
Dobrze, że taki specjalista ds. obsługi klienta może liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. To zdecydowanie rzadkość w dzisiejszych czasach, a pewnie jakieś socjale normalnie się trafiają do podstawy zarobków, czyż nie? Z góry dzięki za odpowiedź.
stachu 2016-07-27 18:13:19
A czy jest tu ktoś kto pracował w Matrasie w Elblągu? Jeśli tak, bardzo proszę o wyrażenie swojej opinii. Z góry dziękuję.
32Idol 2016-07-27 18:38:12
Matras akurat nie wiem czy w Elblągu, bo Matrasów jest bardzo dużo, daje sobie radę zdecydowanie lepiej niż inne księgarnie, atmosfera naprawdę wyjątkowa
3
rozczarowany 2016-08-11 21:11:10
Region Poznań. Poprzednia kierownik regionalna do rany przyłóż, podchodziła do pracownika jak do człowieka. Niestety, nie zagrzała długo miejsca, bo ta firma ma alergię na ludzi kompetentnych. Obecna - szkoda gadać, wysokie mniemanie o sobie, a nawet maila poprawnie po polsku nie umie napisać. Na wejście wymyśliła ręczne liczenie książek na każdym regale i przekładanie całej księgarni co tydzień. Ze wszystkiego dokumentacja fotograficzna. Słyszałem, że podobno zaczęła też zwalniać ludzi. Do tego dochodzą ogólnopolskie bolączki tej firmy, czyli głodowe stawki i niemożliwe do wyrobienia budżety, nacisk na sprzedawanie słabych pozycji i pierdółek na tak zwanym "nakasie", codzienne rozliczanie z tego.
Co do doniesień prasy - problemy finansowe to prawda widoczna gołym okiem. Wystarczy pójść do Empiku czy Świata Książki i porównać liczbę dostępnych nowości. Do Matrasa niewiele tytułów dojeżdża na czas, niektóre dopiero dłuuugo po premierze, często w jednym egzemplarzu.
6
werfdfvgb 2016-08-11 21:29:22
ale teraz to oni maja tylko oferte dla specjasity do spraw obslugi klienta i to praca jest w Warszawie oferuja tutaj m .in stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o prace oraz atrakcyjne wynagrodzenie
tzn 2016-08-14 14:07:02
@werfdfvgb - to atrakcyjne wynagrodzenie to najniższa krajowa, nie łudź się. o premii też zapomnij, budżety są wzięte z kosmosu i do wyrobienia tylko w święta.
3
hm 2016-08-14 14:11:28
A jak tu jest z możliwością awansu? Czy jest realna? W sumie to ciekawi mnie również, czy ewentualnie jest opłacalna?
Krzysztof 2016-08-19 20:07:39
Słyszałem, że ta nowa to córka kogoś z firmy stąd pracę dostała. I ponoć jakaś młoda bez doświadczenia to jej pierwsza praca. Ogólnie to źle się dzieje w każdym regionie. Brak kompetentnych i doświadczonych pracowników na wyższych szczeblach, nic dziwnego że ta firma upada.
1
ania 2016-08-20 15:41:28
Hej w sumie wasze komentarze wydają się ok ;) ulga... Zatem pytanie za milion czy ktoś wie czy oni prowadzą teraz jakąś rekrutację? Szukam ofert u nich ale niestety nic nie ma. Będę wdzięczna za pomoc ;)
Matrasiątko 2016-08-21 09:06:22
Regionalna z Poznania to osoba, która wróciła z macierzyńskiego, pracowała już wcześniej w Matrasie. Z tym liczeniem książek na półce to był pomysł nowego dyrektora szkoleniowca (czy jak to jego stanowisko się nazywa) z Warszawy. Nie wiem czy już się wykazał czy będzie więcej takich absurdów ;) a region Wrocław od 2 mscy bez regionalnej. Jeden wielki bałagan.
3
pelr 2016-08-21 09:13:10
a powiedz mi jak to wszystko wyglada na stanwosiku spejalisty obslugi klienta, bo w takiej ksiegarni dodam ,ze znanej bardzo ,jako takiej obslugi klienta nie ma no chyba ze tylko przy kasie, raczej przychodza zdecydowani klienci ktorzy wiedza za czym przyszki i co kupic
ZuzannaDelRey 2016-08-22 20:49:41
pracownicy zarabiają po 7 zł na godz a są zadowoleni bo inaczej to zwolnienie, a żyć jakoś trzeba ;)
ZuzannaDelRey 2016-08-22 20:50:19
pracownicy zarabiają po 7 zł na godz a są zadowoleni bo inaczej to zwolnienie, a żyć jakoś trzeba ;)
danuta 2016-08-22 22:00:55
w sumie wielkich wymagań nie ma tego specjalistę do obsługi klienta bo już Średnie ogólnokształcące wystarczy wykształcenie jak ogłoszenie nam mówi.
elektryczne gitary 2016-08-23 00:26:31
Będzie więcej absurdów, szczególnie po to aby zagłuszyć to, co faktycznie sie dzieje :-(
Im więcej pracy, tym mniej czasu na dostrzeganie faktów...
damiano 2016-08-23 08:09:30
Super, że fajna jest firma @Wolność, a skoro nie ma u nich żadnych problemów z zarobkami, to się nie dziwię, że ich oferty są tak popularne. Opłacalne zatrudnienie to podstawa zadowolenia pracowników, bo to się odpowiednio przekłada na ich wkład do firmy.
tzn 2016-08-23 14:29:17
Nie za krótki ten macierzyński przypadkiem?
zz 2016-08-23 14:34:23
hmm, w sumie jaka praca taka płaca, taki doradzca wiecej pewnie nie zarobi, no moze zalezy w jakim miescie, jak w wiekszym to moze maja wiecej, a umowy macie zlecenie czy o prace? jakies szkolenia musisz przejsc z towarow, asortymentu ksiegarni? czy na miesjcu sam ogarnac musisz?
tzn 2016-08-23 14:44:31
Wszystkie miasta mają tak samo, 9 zł brutto i haruj. Premie poblokowane.
Szkolenia? Śmiech na sali, albo ogarniasz rynek wydawniczy sam, najczęściej po godzinach, bo przecież to nie należy do Twoich bezpośrednich obowiązków, albo po miesiącu wylecisz, bo okażesz się niekompetentny.
bajgu 2016-08-23 15:45:37
ja bym to traktowała jako samodoskonalenie i świetną możliwość samorozwoju, nie ma na co narzekać uważam - jest ogłoszenie tertaz na pracę dla specjalisty ds. obsługi klienta, jedna z lepszych takich ofert
Krzysztof 2016-08-24 17:13:34
Tak to się teraz nazywa? Specjalista ds obsługi klienta? Za moich czasów to po prostu był księgarz sprzedawca i bywało że nawet barista.
Bardzo źle w matrasie. Zarobki cały czas takie same, premii jak nie było tak nie ma. Obiecanki cacanki, zwolnienia i brak kompetentnych osób- to problem.
P.S
Od kiedy kakaś regionalna z Poznania na macierzyńskim była? Poznań ma młodą Niunie córkę gościa od zabezpieczeń. Tak się pracę teraz dostaje. Całe szczęście ma czas uciekłem rok temu jak tylko wszystko zaczęło się zmieniać na gorsze.
bucu 2016-08-24 20:37:09
@ Krezystzof no to skoro uciekłes rok temu to skąd wiesz jak sie teraz powodzi w tej firmie? Przez rok mogło się bardzo, bardzo wiele pozmieniać :-))
Zostaw swoją opinię o Księgarnia Matras - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Księgarnia Matras