Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Księgarnia Matras

Opinie o Księgarnia Matras

Pracowałeś w firmie Księgarnia Matras i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ani - 2015-10-26 22:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam 9 października na rozmowie w sprawie pracy w magazynie księgarni Matras. Czy tylko ja łudziłam się, że zadzwonią do mnie i poinformują o terminie szkolenia? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
karo - 2015-10-27 21:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mnie zadzwonili. ALe nie poszłam na szkolenie bo jak naczytałam sie opini w necie to aż sie odechciało...
zdjecie uzytkownika
ZZ - 2015-10-29 12:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzi mają za robotów, a i tak mało kogo docenią. Rotacja ogromna, ale NORMA MUSI BYĆ!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-11-10 20:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Matras to gułag, nagorsze jest to, że nie potrafią właściwie zarządzać zasobami ludzkimi.
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2015-11-15 18:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja pracuję sporo ponad 10 lat i sobie chwalę. Fakt, zarobki niezbyt wysokie ale nie zawsze pieniądz najważniejszy, atmosfera i satysfakcja z pracy jest ważna.
zdjecie uzytkownika
pracownik jak śmieć - 2015-11-16 10:14:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
omijać szerokim łukiem
zdjecie uzytkownika
bzdet - 2015-11-17 23:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik jak śmieć - 2015-11-16 10:14:18]:
A co porabia były prezes Matras ?
zdjecie uzytkownika
kumaty - 2015-11-19 05:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bzdet - 2015-11-17 23:46:40]:
Pan M.R. jest członkiem Rady Nadzorczej "Porozumienie Kultura sp.z o.o." Wpis do KRS 16.07.2015
zdjecie uzytkownika
grubasek - 2015-11-20 21:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ściug mi ten wpis wyżej bo aż siadłem na fotel i znowu kółko odpadło :-(
zdjecie uzytkownika
King - 2015-11-21 21:39:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jest ok ale pracują tam przewaga sami cwele ruscy Ukraina aż się chce w mordę dać huj z tym że trzeba co dziennie wyrabiać swoją normę i tak połowa nie daje rady co dziennie nowi pierdoleni ruscy w pracy kradną huj robią z tym tylko praca na miesiąc aby zarobić na coś i wypierdalać z pracy polecam pojebanym ci którzy lubią zapierdalać z parteru na trzecie piętro 8 godzin i 550 wyrabiać
zdjecie uzytkownika
basia - 2015-11-25 16:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, piszcie prosze jesli nie polecacie jakieś argumenty, bo może przeskadzały Wam tu rzeczy, które np. mi by zupełnie nie przeszkadzały. W ogóle mam pytanie co to za normy i czy to w ogóle chodzi o stanowisko księgarza sprzedawcy. Bowiem u mnie Matras szuka osób do pracy i myśle, że jak na pierwsza prace byłoby ok.
zdjecie uzytkownika
księkarka - 2015-11-27 22:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [basia - 2015-11-25 16:48:05]:
Nie zaciągaj informacji na tej stronie, ponieważ wypowiadają się tu sami niezadowoleni. Musisz sama przekonać się na własnej skórze, podejmij pracę a sama ocenisz. Ja pracuję bardzo długo i nie narzekam. Faktem jest to, że pracy dużo i nie ma czasu czasami podrapać się po głowie ale kontakt z ludźmi i z książką wszystkie niezadowolenie i zmęczenia wynagrodzi....Ja polecam pracę w księgarni. Trzeba mieć trochę wiedzy by tu pracować i się sprawdzić.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2015-11-28 13:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [księkarka - 2015-11-27 22:52:49]:
Wiedza jest potrzebna, by pracować w Matrasie? Skądże! Trzeba umieć wciskać ludziom kit i być odpornym na idiotyzmy płynące z góry. Kontakt z ludźmi wszystko wynagrodzi tylko wtedy, gdy pracuje się w niszowej księgarni albo takiej, do której przychodzą w miarę ogarnięci ludzie. A jak trafi się na klienta snoba, debila lub roszczeniowca, to cały dzień idzie w diabły. Niestety takich klientów jest całkiem sporo...
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-12-03 20:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wina klientów tylko tzw.księgarzy. myślą , że jak pracują w księgarni
to kultura. sami jesteście snobami i de.... dlaczego nie pójdziesz do innej pracy. dużo takich znam co z matrasem od dawna związani a teraz w tych nowych innych dla nich czasach nie odnajdują się, widać po tym jak regionalne uciekają jak szczury z tonącego statku. co inna dyrekcja to robić się nie chce?
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-12-03 20:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wina klientów tylko tzw.księgarzy. myślą , że jak pracują w księgarni
to kultura. sami jesteście snobami i de.... dlaczego nie pójdziesz do innej pracy. dużo takich znam co z matrasem od dawna związani a teraz w tych nowych innych dla nich czasach nie odnajdują się, widać po tym jak regionalne uciekają jak szczury z tonącego statku. co inna dyrekcja to robić się nie chce?
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2015-12-04 13:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ewa - 2015-12-03 20:39:36]:
Misiaczku kolorowy, winą klienta jest, że burak-klient podchodzi do ciebie i drze mordę: "Kupię tę książkę ale za połowę ceny, wezwij mi kierownika. Ty jesteś kierownikiem? To ja żądam rozmowy z szefem Matrasa, to skandal, żeby książki były droższe niż w internecie!". Widać, że klakierzysz i ślepo przyklaskujesz swojemu pracodawcy, nie masz za grosz własnego zdania. Tak się składa, że w kilku księgarniach się pracowało i niemiła obsługa zazwyczaj bardzo szybko wylatywała. Prości księgarze to największa zaleta tej firmy, szkoda że ich trud nie jest właściwie doceniany. Ale co ja tam wiem, snobem jestem i debilem, który tylko uśmiecha się do seryjnych złodziei i z uśmiechem na twarzy rozmawia z klientem, który obraża mnie i moich współpracowników. :)
zdjecie uzytkownika
kumaty - 2015-12-05 02:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ewa - 2015-12-03 20:40:43]:
Nie pisz Ewo o sprzedawcach w Matrasie nawet tzw.księgarze,bo są to ludzie zatrudnieni najczęściej tylko dlatego,że gdzie indziej ich nie zechcieli.Takie są fakty niestety.Jako bywalec od czasu do czasu w księgarniach tej sieci mam na to wiele przykładów.
zdjecie uzytkownika
Fabu - 2015-12-05 20:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Maciek no historia dobra. Do takiej pracy to widać dużo cierpliwości trzeba, jak to chyba do każdej takiej posady sprzedawcy. Nigdy nie wiesz na jakiego klienta trafisz.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2015-12-11 16:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bylam szis w matrasie w Poznaniu na ul.szwajcarskiej,obsluga bardzo nie uprzejma wrecz opryskliwa pani klaudyna tzw.kierowniczka od siedmiu bolesci,nie polecam tej ksiegarni.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-12-11 19:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fabu - 2015-12-05 20:07:50]:
Wiesz, wszystko byłoby do zniesienia, gdyby nie płaca - najpierw tyrasz 2-3 miesiące na nie-do-końca-legalnej umowie zlecenie i pracujesz 160h za niecały tysiąc złotych, a jak w końcu dostaniesz umowę o pracę, to możesz co najwyżej liczyć na minimalną krajową. A premie to mrzonka, nagroda, której niektóre księgarnie niemal nigdy nie zobaczą.
zdjecie uzytkownika
Fabu - 2015-12-15 23:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to okej, rzeczywiście sytuacja nie jest najlepsza...Ale z tego co się orientuję, to w księgarniach nie da się dużo zarobić i ludzie, którzy w nich pracują robią to raczej z pasji do książek, bo mają jakieś zniżki. Nie wiem natomiast jak z tym jest u was. Mam nadzieję, że jednak sytuacja się poprawi :)
zdjecie uzytkownika
Alex - 2016-01-03 15:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fabu - 2015-12-15 23:11:38]:
Jak tam pracowałam to zniżki pracownicze były takie, że taniej wychodziło kupić w księgarni internetowej;) ale i tak kupowało się u siebie żeby zrobić utarg. Już nie wspomnę o kupowaniu zakładek żeby wyrobić normę- jak się nie wyrobiło był ochrzan a jak się wyrobiło to w sumie nic się nie działo. W ciągu jednego roku raz wyrobiłyśmy premię i to po awanturze bo nam 3 dni przed końcem miesiąca podnieśli limity, które akurat wyrobiliśmy. Premia kwartalna 30 zł...
zdjecie uzytkownika
kasa - 2016-01-03 19:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja jestem bardzo zadowolona klienta stała ksiegarni, przychodzę zawsze po ksiazki, płyty,kupuje również online, obsługa jest super! Zawsze ktoś słuzy mi pomocą
zdjecie uzytkownika
olga - 2016-01-17 17:30:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciek - 2015-12-04 13:11:17]:
masz rację, starzy pracownicy matrasa( oczywiscie stażem) nie odnajdują się, skończyła się sielanka nic nie robienia, siedem osób a klientów przez cały dzień może 25-30. teraz krzywda wielka, niech idą do marketów. baj baj
zdjecie uzytkownika
Ramon - 2016-01-18 14:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem firma jest dobra i radzi sobie dobrze, to że klientów mało to może wina chwilowego zastoju, albo dużej konkurencji, ale nic złego się nie dzieje
zdjecie uzytkownika
elkamelka - 2016-01-19 12:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja sobie chwalę pracę w Matrasie , premia normalna adekwatna do pracy i wypłaty na czas. Ale wiadomo narzeka ten co nic nie robi a potem żale niestety wylewa na firmę. Jeżeli ktoś chce pracować to praca mu się spodoba. :)
zdjecie uzytkownika
Ramon - 2016-01-21 12:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokładnie tak @alkamelka szkoda tylko że zamknęli taki super oddział w Warszawie, w którym pracowałem dłuższy czas, to było dziwne posunięcie, ale praca ok
zdjecie uzytkownika
Jajka na kilo - 2016-01-26 17:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Drodzy Pracownicy Matras S.A!Mam kilka uwag, pytań i wątpliwości. Zastanawiam się czy tylko jest tak w księgarni w ktorej pracuje czy w każdej ?!
Otóż my pracownicy mamy problem z P.Kierownik:/
nasza kierowniczka pozwala sobie według nas na zbyt wiele. wraz z innym pracownikiem byłam zasięgnąc informacji w pip'ie i tam pani powiedzieła ze to co wyprawia nasza kierowniczka to mobbing.
Ciągłe trzaskanie drzwami, szufladami, rzucanie paczek internetowych pod nogi pracowników gdzie ci stoją tyłem(i nie widzą). Wygłaszanie osobistych uwag typu " ja jestem po studiach więc sie nie odzywaj" ubliżanie pracownikom iż mają nierówno pod kopułą, przeinaczanie faktów i ciągłe wygrażanie zwolnieniem dyscyplinarnym, wychodzenie wcześniej z pracy o co najmniej 10 minut i notoryczne spóźnianie się, niewypełnianie obowiązków pracowniczych, nie zgłaszanie manka policji i regionalnej, i obarczanie pracowników różnicą w kasie, zostawianie poniżających kartek na szafkach na zapleczu do wiadomości WSZYSTKICH pracowników, zamiast danej osoby do której została skierowana reprymenda,ciąguł używanie telefonu na księgarni w trakcie obsługi klienta oderwanie się od kasy by odebrać owy telefon. Dość dosadna nieuprzejmość w stronę klientów momentami przekształcające się aż w krzyki. Szastanie na lewo i prawo zniżką pracownicza oraz rabatem pkp, jednocześnie odmawiając rabatu pracownikowi zatrudnionemu na umowę zlecenie. Przykładów jest wiele z dnia na dzień sytuacja się pogarsza, Pani Kierownik pozwala sobie na uwagi typu jesteś głupia, niezrównoważona, psychiczna zarzuca nam bycie egoistami bo według kierownik gdy jesteśmy 10 minut przed rozpoczęciem pracy to w zasadzie jesteśmy już spóźnieni. Zatem podzielcie się swoimi uwagami.
zdjecie uzytkownika
Małgosia. - 2016-01-27 18:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lubiłam pracę w Matrasie , rabaty spoko , promocje też. Zniżka nie była zła . Jak się zrobiło target to i premia była , dla mnie na plus. Pracowałam w momencie studiów na pół etatu. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bra - 2016-01-28 13:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żenująca firma. Nie polecam. Dyrektor personala Pani Jolana Porada jest osobą nie kompetentną. Nie dotrzymuje terminów, do których się zobowiązuje.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-01-29 23:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bra - 2016-01-28 13:14:48]:
Co do tej pani, to faktycznie nie dotrzymuje terminów, przekonałam się na własnej skórze, reszta ok.
zdjecie uzytkownika
szok - 2016-01-29 23:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jajka na kilo - 2016-01-26 17:17:56]:
Nie mogę w to uwierzyć, że kierownik księgarni może w ten sposób się zachowywać. Ja na waszym miejscu opisałabym to wszystko i wysłała do pani dyrektor. Jest to osoba kompetentna i załatwia wszystko od ręki. Na pewno ta kierowniczka nie byłaby już na tym stanowisku, to jest niedopuszczalne. Swoją drogą, sama o sobie wystawia opinie i jaką posiada kulturę osobistą. Pracuję długo w Matrasie, ale nie spotkałam się nigdy z takim personelem w mojej księgarni.
zdjecie uzytkownika
niemamnicdgadania - 2016-01-30 20:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prawdę mówiąc firma stacza się na dno od chwili kiedy tesco zaczęło nią zarządzać. dyrektor operacyjna to jakieś nieporozumienie, brak jakiejkolwiek wiedzy. nowe regionalne to jakieś nieporozumienie a ta z wrocławia to szkoda gadać. przyjmują po znajomości swoje kumpele z tesco bądź rodzinę przyjaciół. szukać daleko nie trzeba, kto wie to wie. kto ma jeszcze trochę oleju w głowie niech sam zwiewa, zanim go sami wywalą. Oszczędzają na wszystkich sami sobie kupują nowe fury komóry laptopy i premie dają. urodziny sobie za matrasowe urządzają a premii dla pracowników żałują. Planów dalej nie ma, a ty rób za najniższą krajową daj sobą pomiatać żeby na sam koniec powiedzieli Ci nie że wyrabiasz normy. pip od poł roku prześwietla tą firmę i mandaty sypią się na prawo i lewo.firme podzielili na mniejsze spółki i sprzedawać będą. gdzie rutowicz który trzymał wszystko żelazną ręką? tęsknię za nim.
zdjecie uzytkownika
pryvilege - 2016-02-02 07:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Matras, Matrasowi nie równy. Moim zdaniem atmosfera pracy i warunki pracy zależą od zespołu, z którym się pracuje. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Znacie to powiedzenie? W jakiejkolwiek pracy człowiek by nie był to zawsze znajdzie jakieś " ale". Nie ma tutaj sielkani i czytania książek w czasie pracy, ale tragedii tez nie ma. Miewają trudne sytuacje, konfliktowe i nie jasne, ale wszystko zależy od podejścia do tych spraw. Ludzie nie przesadzajcie z tymi opiniami. Ciekawe jak Wy byście zarządzali firmą. Narzekacie, że pracujecie za najniższą krajową, ale to Wy podjęliście pracę. Nikt Was przecież do tego nie zmuszał. Macie wybór, albo nadal pracować i użalać się nad sobą albo zwolnić się i mieć święty spokój. Moim zdaniem warto najpierw spojrzeć na samego siebie, w ilu procentach człowiek pracuje, jest uczciwy i miły dla współpracowników nie tylko księgarnianych, ale i centralnych. Niestety, żyjemy w czasach takich, że chcąc coś dostać trzeba najpierw dać coś od siebie. Nie ma nic za darmo.

Mi się dobrze pracuje, jestem księgarzem, pracuję za najniższą krajową, bo takie są polskie realia. Przejdźcie się do Urzędów Pracy i sprawdźcie jakie jest bezrobocie.
zdjecie uzytkownika
XX - 2016-02-02 09:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szok - 2016-01-29 23:17:22]:
Pani dyrektor ?Masz na myśli p.Mońską? Załatwia od ręki zwalnianie ludzi, których nie lubi i którzy mają większe pojęcie od niej o sytuacji. Nepotyzm, cwaniactwo i brak podstawowej kultury pracy i współpracy z ludźmi. O buractwie nie wspomnę. Babę weźmiesz ze wsi ale wsi z baby nigdy.
zdjecie uzytkownika
huehue - 2016-02-03 14:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Racja. Wies nigdy z człowieka nie wyjdzie nawet mając wysokie stanowisko. Ona to dobry przykład. Kultura poziom poniżej ziemi bekanie obgryzanie pazurów i plucie nimi. Drze ryja jakby ludzie głusi byli. Cyrk na kółkach.wystarczy popatrzeć na nią by wiedzieć że inteligencją nie grzeszy.
zdjecie uzytkownika
olga - 2016-02-03 21:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty ukryta pod Nickiem-XX ,to chyba niezle podpadłaś, pewnie jak nasza kierowniczka,lenić się jak za czasów Sieradzkiego albo Rutowicza to teraz wielka krzywda. A co ci P.Mońska kazała pracować i to cię wkurzyło????
zwolnij się i zasil szeregi pracy info za 4,50 do marketow, ale upewnij się ,że tam też trzeba pracować.
zdjecie uzytkownika
xx - 2016-02-04 09:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mylisz się.Nie pracowałam za Sieradzkiego, Rutowicza ni zdążyłam poznać.Nie jestem jedną z regionalnych, które poleciały na bruk (a zostały zwolnione lub zmuszone o tego wszystkie).Po prostu widzę co się dzieje i nie jest to działanie z dobrem da firmy, klienta i pracownika .Cieszę się, że już nie pracuję w Matrasie i nie polcam innym.
zdjecie uzytkownika
była ksiegara - 2016-02-05 12:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie 8, 9 zł to płacą brutto. sama byłam kiedyś kierownikiem to niestety wiem. Kierownik nie zarabia dodatkowo kilkaset zł więcej tylko ma dodatku 150 zł brutto albo jak się mu powiedzie i jest gdzieś w warszawie to moze z 400 zł dodatku do oczywiście najniższej 1750 zł brutto, ale nawet w Warszawie nie wszyscy mają "tak dużo".
raczej nic się nie zmieni bo z tego co obserwuję jak wymieniają kadre, jak zwalniają regionalne i że juz nawet nowy prezes nie jest prezesem tylko właściciel to ciężko nadążyć i raczej pensje pracowników to ostatnie o czym myślą, raczej o tym jakie nowe stanowisko utworzyć aby ktoś po Tesco miał robotę....
zdjecie uzytkownika
m - 2016-02-05 13:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poniżej ktoś pisał aby zachowanie kierownika zglosić do pani dyrektor :) niestety ostatnią rzeczą, którą ona chciałaby słyszeć jest to że kierownik źle potraktował pracownika skoro sama robi podchody jak ludzi pozwalniać.
Z nową kadrową, która robi nie wiadomo co mają zagrywkę zwolnienie z powodu utraty zaufania do pracownika i wszystko pod to podciągają. W moim mieście tak własnie zwolnili kierowniczkę bo nie chciała przejść na inny sklep bo daleko od domu.... moja siostra u niej pracowała także stąd wiem...sama postawa pani dyrektor wobec pracowników w księgarniach dość mocno słaba a sama nawet jednego autora nie potrafi wymienić bo w 2015 roku przeczytała jedynie dziewczynę z pociągu :) nie polecam pracy ponieważ jest bardzo dużo obowiązków za które ani nie dostaniesz pensji (najniższa krajowa) a już premii to tym bardziej
zdjecie uzytkownika
estello - 2016-02-05 18:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Małgosia. - 2016-01-27 18:59:04]:
Dziwi mnie tylko jedno. Skoro jest tak źle, to dlaczego nie zmieniacie pracy? Nie ma więcej sieciówek w których można się zatrudnić i dalej pracować z książką?
zdjecie uzytkownika
nieźle - 2016-02-05 22:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była ksiegara - 2016-02-05 12:08:24]:
Człowiek,który był założycielem firmy Matras nazywał się S( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
blabla - 2016-02-06 06:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I ot, definicja firmy Matras. Brawo.
zdjecie uzytkownika
nieempik - 2016-02-06 16:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [estello - 2016-02-05 18:13:42]:
Nie ma. Jak skończysz szkołę i zaczniesz szukać pracy, to sam się przekonasz. No, chyba, że tata już zaklepał ci ciepłą posadkę w firmie.
zdjecie uzytkownika
r_bak - 2016-02-08 07:24:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najnowsze wieści z Matrasowego podwórka....zwolnili Panią Lidie Barteczko
zdjecie uzytkownika
jaga - 2016-02-08 11:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [r_bak - 2016-02-08 07:24:03]:
po prostu świetnie. zwalniają samych dobrych i wieloletnich pracowników. Żadnej regionalnej ze starej ekipy nie ma. nawet kierowników docenionych przez Rutowicza brak bo zwolnili. boją się, że mają większe doświadczenie od nich bo w tesco raczej książek nie sprzedawali.
zdjecie uzytkownika
estello - 2016-02-08 16:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nieempik - 2016-02-06 16:58:28]:
Jestem rekruterem. I wiem, że takie ogłoszenia są, bo szukam pracowników dla jednej z sieci księgarskich ogłaszającej się min. na wiodących portalach rekrutacyjnych. I jakoś nawału CV-ek od ludzi z doświadczeniem po Matrasie nie widzę, a to dla mojego zleceniodawcy byłby cenne nabytki. Po tym co tu jest pisane to powinno ich być krocie, a nie ma prawie w ogóle. Czyli albo nie jest tak źle, albo ludzie się boją odchodzić, bo... no właśnie, bo co?
zdjecie uzytkownika
anna - 2016-02-09 20:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [estello - 2016-02-08 16:50:36]:
Podaj nazwę tej sieci księgarskiej, bo ja jakoś od pół roku szukam pracy i nie widzę żadnych ogłoszeń z innych sieci księgarskich. Chyba, że to tylko Warszawa.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pani bardzo mila. Pierwsze pytanie jakie zadala to ile mam kilometrow do miejsca pracy i czy nie bedzie problemu tam dojechac. Pytania o poprzednia prace, o to, czy lubie czytac, najlepsza ksiazka, najgorsza,co bym komu polecila, znani wspolczesni autorzy. poinformowala o warunkach pracy i obiecala, ze sie skontaktuje, nawet jesli odpowiedz bedzie na nie.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
epikur - 2016-02-09 20:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słaba akcja @estello szukać tak pracowników na konkurencyjnym forum innej księgarni. Matras to porządna sieć księgarni i chyba wie to każdy.Ceny są wyższe, ale jakość lepsza.
zdjecie uzytkownika
jabba - 2016-02-10 06:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [epikur - 2016-02-09 20:29:43]:
matras porządną siecią był, jak pracowali ludzie z pasją i miłości do książek, a nie znajomi znajomych i chołota z tesco myśląc,że książka jak chleb sama się sprzeda. Czasy porządnego matrasa minęły.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Księgarnia Matras!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Księgarnia Matras

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert