Księgarnia Matras

Warszawa

Opinie o Księgarnia Matras

jabba 2016-02-10 06:43:01
matras porządną siecią był, jak pracowali ludzie z pasją i miłości do książek, a nie znajomi znajomych i chołota z tesco myśląc,że książka jak chleb sama się sprzeda. Czasy porządnego matrasa minęły.
0
mm 2016-02-10 15:31:07
Do osoby wyżej: Bo taka prawda. Jak ma się sprzedać to się sprzeda, a bieganie za klientem i wpychanie na siłę przynosi odwrotny rezultat.
2
mm 2016-02-10 15:34:19
Pokazałeś kulturę. Myślisz że jak sprzedajesz książki a nie cokolwiek innego to jesteś lepszy? Myślisz że możesz pogardzać ludźmi i nazywać ich hołotą bo pracowali w Tesco? A swoją drogą to wielce kulturalny pan księgarz pogardzający innymi powinien wiedzieć jak się słowo "hołota" pisze.
0
agnes 2016-02-10 16:13:21
A Milenka w Rzeszowie się jeszcze trzyma pewnie tak jak zwykle lizi lizi
0
dora 2016-02-10 19:39:29
z tego co słyszałam złożyła wypowiedzenie. nikogo ze starych już nie ma.
dużo się zmieniło oj dużo.
0
mnb 2016-02-10 20:56:16
Milene monska zwolniła ponad tydzień temu
0
lbp 2016-02-10 21:07:00
I w warszawie też się zmieni regionalna podobno . Marta ta z Arkadii na zwolnieniu bo chcieli ją chyba zwolnić całkiem i pewnie będzie ktoś Tesco albo obecna kierowniczka Arkadii Iza. Mój kolega jest tam informatykiem ja też kiedyś pracowałam wiec info z centrali od niego -raczej za zwyczaj się potwierdzalo.
0
akp 2016-02-10 23:03:38
co za głupoty wypisujecie. dziewczyny same wypowiedzenia poskładały. kto mądry to znika z tej firmy. takie polty bo znajomy znajomego ma znajomego co tam pracuje. co was interesuje czy je wywalili czy się zwolniły patrzcie na swoją pracę żebyście wy nie stracili. zamiast zajmować się plotami i głupotami do roboty się weźcie.
0
edf 2016-02-10 23:36:04
No niestety nie do końca same. ... jest takie cudo jak wypowiedzenia zmieniające i właśnie je puknieto taką metodą. Ludzie na dole to akurat ostatnie ogniwo wiec my się nie mamy co martwić wiec o zwolnieniach innych można pogadać. ci kierownicy których zwolnili w ostatnim czasie to nie jest duża liczba Raczej to się na regionalnych zatrzymało. bo zapewniam was, że srogo im pomogli w kwestii tego, że nie pracują
0
estello 2016-02-11 14:21:55
Nie mogę podać, bo i tak zbanują to na stronie, ale sieci księgarskich w Polsce jest raptem kilka. Szukam w całej Polsce, nie tylko w Warszawie.
0
estello 2016-02-11 14:25:49
Jakość czego jest lepsza? Pracy? Patrząc na to forum - chyba nie. Oferty? Być może, ale tutaj ludzie wypowiadają się o pracy, a nie o ofercie. Oferta sklepu mnie nie interesuje. Może to i faktycznie słabe szukać pracowników na takim forum, ale zaintrygowało mnie, że w odpowiedzi na nasze ogłoszenie nie ma prawie w ogóle pracowników matrasa. A fama (i to forum) głosi, że tam jest mega źle.
0
Ewunia 2016-02-14 16:48:06
BYŁA KSIĘGARA.????? ZNAM TAKIE- TROCHĘ NOWOŚCI W DYREKCJI A WAM JUŻ SODOWA DOBIJA. SKOŃCZYŁY SIĘ CZASY- 5 PRACOWNIC, KIEROWNICZKA ROZKOCHANA W ZARZĄDZIE NIE ROBIŁA NIC!!!! TERAZ WYPISUJE NA FORUM BZDURY. A CO CI Z TESCO PRZESZKADZAJĄ. BOLI????LEPIEJ MYŚLĄ NIŻ TY?
0
a 2016-02-19 21:41:15
a co z D.M. i A.P. ?
0
mistrz 2016-02-21 11:36:58
jak pracowałem w magazynie matras, było źle. Mała kasa, roboty dużo, często pytali czy moge zostać na nadgodziny. Zmieniłem robotę i okazało się że jest gorzej. Stawke godzinową mam większą, ale dużo mniej godzin w miesiącu, czyli i kasa wychodzi podobnie. No i brakuje mi tego matrasowego klimatu.
Gdyby nie te ich normy 650 i śmieszna stawka to pewnie bym tam wrócił. Tim Lider Roman spoko, asistent płacił na czas, babeczka z tej mojej agencji też taka ogarnięta. podsomowując, jak ktoś dopiero zaczyna robote i wystarczy mu 1500 żeby przeżyc w Warszawie to magazyn jest ok. Jak chcą mieć zadowolonych pracowników to niech dołożą kasy, resze w alkatrasie da się przeżyć.
0
grubas 2016-02-29 21:26:10
No wstyd. Żeby na nazwisko mieć bystra a robić do swojego gniazda. Toż to gupota jest.
Ale Pani się nie martwi. Są nowe możliwości. Może Pani z kiełbasą np stanąć przy dworcu, o!
0
łop 2016-03-02 20:42:02
dużo tu wiadomości totalnie nie na temat.. Wydawało mi się, że znajdę sporo ciekawych opinii o Matrasie. Sam jako klient mam dobre zdanie i ciekaw jestem czy jako sprzedawca też będę takie miał.
0
sówka matrasówka 2016-03-05 19:31:44
wysłać Ci moje CV?
2
Warsawman 2016-03-09 16:41:34
Obsługa reklamacji SKANDALICZNA !!!
0
Abdula 2016-03-14 13:18:34
Żadna nowość. Powiedz coś, czego nie wiemy. Bo na razie to samo dno co było. Kiedy zaczną traktować pracowników z godnością i za uczciwe wynagrodzenie. Chyba nigdy.
1
Czarnoczarni 2016-03-16 13:36:40
Szczerze odradzam, kiepska płaca, ludzie są różni jak wszędzie, przerwa 15 i 5 minut także na tej drugiej jak zdążysz wejść do szatni i z niej zejść to możesz wracać na hale.
Jak jesteś z agencji to jesteś murzynem i masz pseudoumowe z zabawnym punktem na temat minimalnej ilości przepracowanych dni - if you want a $$ - bo jak Ci zwisa, to czy w trakcie czy na koniec ( he he :-) ) szkolenia możesz podjąć rozsądną decyzję, zostać bohaterem w swoim domu i pierdzielnąć drzwiami. Szkolenie cóż... rozwija wyobraźnię, powoduje oczopląs i suchoty.
Możliwość skorzystania z "wodopoju" parter spoko a im wyżej tym gorzej a pragnienie rośnie.
Niektórzy pracownicy w wolnych chwilach przed albo w trakcie pracy korzystają z zacieszaczy albo siedza 24 h z lbem w monitorze bo oczy czerwone, specyficzny zapaszek może byc przecież perfumką a napady śmiechu efektem paranoi pourazowej.

Umowę zlecenie podpisujesz po szkoleniu a wiec jak cos Ci sie na nim przytrafi to powodzenia życzę.
Firma wyzysk, agencja wyzysk !odradzam! A sam więcej nawet u nich nie kupię.
Trzymajcie się.
0
emil 2016-03-17 11:30:59
nie rozumiem.. wiem, że w poniższym komentarzu mowa jedynie o magazynie, ale wydaje mi się, że Matras raczej dobrze do pracownika podchodzi. Ciekawe jak w sklepach, czy lepiej to wygląda
0
Karol 2016-03-17 14:09:24
Matras podchodzi dobrze do pracownika... Dobre sobie! Do klienta to może i tak, ale na pewno nie do pracowników, których traktuje jak tanią (dosłownie) siłę roboczą.
1
margaret 2016-03-20 13:08:47
nie wierze w to co mówisz, jak często odwiedzam icdh księgarnie to ludzie wydaję sięm zadowoleni ze swojej pracy i zaangażowani w nią, zapewne zarabiają sporo skoro to tak znana firma
0
Karol 2016-03-20 13:57:28
HAHAHAHA! Dużo? Minimalna krajowa, jeśli zasłużysz i przebiedujesz 2-3 miesiące na um-z za ok. 1000 zł na rękę. Niezła płaca, serio!
0
kafa 2016-03-21 19:58:37
a co sądzicie o pracy w Matras Piotrków?
0
nowy 2016-03-31 21:42:33
Wydaje mi się, że moża liczyć na wyższe zarobki, bo zwykle doliczana jest do tego opdowiednia premia. Ważne, żeby dodatkowo wypłata pojawiała się w terminie.
0
haha 2016-04-01 10:38:30
Pre co? :D
0
olga 2016-04-01 14:25:01
a ty co? z Rutowiczem też rządziłaś?tak seksownie jak większość pań ,które za nim tęsknią? TERAZ JEST SPRAWIEDLIWIE.Kto ucieka? właśnie Ci co boją się roboty.
0
Jeszcze raz 2016-04-01 15:22:58
Ok, bo ktoś usunął moją wypowiedź, była chyba zbyt krótka i zbyt treściwa ;) Premia? Jaka premia! Jeśli coś dostaniesz, to 100-200 zł raz na kwartał, to tyle co nic. O ile w ogóle uda się ją wyrobić
0
olga 2016-04-04 14:51:46
na premię trzeba zapracować,nie wypisuj bzdur,premie są i owszem nawet większe ale niestety trzeba ruszyć d.....
0
Jeszcze raz 2016-04-04 15:19:41
Olgo, widzę że bierzesz przykład z władzy i promujesz Dobrą Zmianę. Gratuluję i podziwiam! :) Pamiętaj tylko o tym, że nawet jeden, najlepszy pracownik-kierownik nie wyrobi premii, jeśli nie otrzyma dobrych pracowników. A niestety dużo ogarniętych osób bardzo szybko zraża się do tej pracy i znajduje coś lepszego (o co nie trudno, przy płacach w Matrasie).

Ach, no i pamiętaj o jeszcze jednym - nie wszyscy pracują w centrach handlowych. :)
0
Robal 2016-04-04 17:58:34
Książkowcy :) czy wiecie może czy w Warszawie poszukują kogoś do pracy chyba w sumie obojętnie na jakie stanowisko, potrzebuję dorywczej pracy ale nie widzę żadnych ogłoszeń
0
Jeszcze raz 2016-04-04 22:56:37
Olgo, widzę, że ktoś z "góry" aktywnie usuwa niepomyślne wpisy o tej firmie... Prawda jest taka, że premie wypracowują tylko nieliczne księgarnie. I myślę, że jako osoba bliska obecnemu zarządowi doskonale zdajesz sobie z tego sprawę.
1
olga 2016-04-07 10:17:48
nie mam żadnej bliskości z zarządem, nawet nie widziałam Pani dyrektor, pracujemy w małej tradycyjnej księgarni w załodze wciąż tej samej.
A prawda jest taka , ze zawsze możesz zmienić pracę i iść do Tesco.
0
cebula 2016-04-16 09:19:22
Dziewczyno to prawda w matrasie placa glodowe
0
olga 2016-04-18 18:44:22
WIĘCEJ NIŻ W TESCO !!!
0
bslx 2016-04-20 14:48:48
Absolutnie odradzam. Wiecznie absurdalne fochy regionalnych (głównie chyba o to, że nie mają pojęcia o tym co robią i muszą się na kimś wyżyć). Kretyńska nowomowa i propaganda sukcesu, której musisz wysłuchiwać. Premie są mitologiczne - ktoś, kiedyś podobno gdzieś dostał. Ale kto, kiedy, gdzie i ile to już niestety nie wiadomo. Na umowie o pracę, wiadomo, najniższa krajowa a przez okres próbny to w ogóle jakieś niedorzeczne pieniądze (ok. 900 - 1000 zł). I tak czy inaczej najgorszy fakt zatrudniania wszystkich na wyższych szczeblach po znajomości. Nie ma tam chyba jednej kompetentnej osoby - i było tak za M.R. i jest teraz. Przyszła p.A.M. i cały dream team z Tesco :) Także jeśli masz zamiar poleżeć gdzieś chwilę brzuchem do góry z założeniem, że po miesiącu czy dwóch cię zwolnią to jak najbardziej. A jeśli szukasz pracodawcy, który będzie cię traktował poważnie... to, cóż, szukaj dalej.
4
laszlo 2016-05-04 19:37:59
Z tego co słyszałem to pracować tu można na naprawdę fajnych warunkach zwłaszcza jeśli chodzi o te kwestie najbardziej sporne , czyli kwestie finansowe oczywiście. Niemniej brat pracował i jako magazynier kokosów nie zarobił
0
Łukasz 2016-05-07 20:11:08
hmm jako magazynier to chyba nigdzie tak zwanych kokosów nie zarobisz. Matras to ostatnio coraz bardziej znana księgarnia, warto się na tym opierać przy zatrudnieniu. Firma na pewno oferuje umowę o pracę.
0
ja 2016-05-15 23:43:20
"Firma na pewno oferuje umowę o pracę." tak? skąd ta pewność? pracuję tam od pół roku i z tego co się orientuję to umowę o pracę ma jakieś 10% pracowników, Ci którzy pracują tam ponad 2 lata nie otrzymali takiej propozycji, więc nie wiem skąd wymyśliłeś sobie takie informacje ;) Zatrudnienie na umowę zlecenie przez lepszą lub gorszą agencję, bo zatrudniają chyba ze 3 i lepsza od gorszej różni się tym że w lepszej masz normalną umowę i odprowadzane składki a gorsza kombinuje i podsuwa do podpisania umowę gdzie masz 1001 kar za coś tam i 2 kartki gdzie z większości stawki nie są odprowadzane składki ale masz drugą umowę na jakieś 80gr za godzinę i od tego już są odprowadzane, żałosne, ale trzeba po pierwsze czytać co się podpisuje. Praca jak praca, jak komuś nie chce się pracować fizycznie to nie ma czego tam szukać, bo żeby wyrobić normę trzeba po prostu zachrzaniać, ale to nie norma jest problemem tylko to że czasem pracy nie ma i odwołują zmiany więc z tego deczko powyżej najniższej krajowej nagle robi się 1100....

3
Mia 2016-05-22 19:13:59
Ludzie często odchodzą. Jednak "cenne nabytki" zostają z miłości do książek. Matras nie szanuje pracowników, Góra sama nie wie czego chce i zmienia zdanie raz w tygodniu, ale ludzie lubią pracę za książki. Atmosfera w pracy jest słaba, pensja jeszcze gorsza, a nawet śmieszna. Jeśli ktoś jakimś cudem wyrobi plan to na koniec miesiąca robią korektę planu i ludzie mogą się z premią pożegnać. Nie jest to dobra praca, ale można awansować i ma się ładny wpis w CV.
2
Roy 2016-05-30 22:02:07
Co do agencji to chyba Asistnet wypisuje te bzdury o pozostałych 2-ch agencjach bo nie moze sobie poradzić z konkurencja. To nie jest forum o agencjach tylko o Matrasie. O agencjach sa opinie gdzie indziej. Ja osobiście prace w Matras polecam.
0
beni0 2016-05-31 18:05:57
praca w magazynie wygląda tak ze jak chcesz to dorobisz premia jak ci się robic nie chce to nigdzie nie zarobisz bo cie wyrzuca. co do agencji pracy ja pracuje w jednej bo mają wiele ofert tez dorywczych sa na ul. ciołka. wiem ze jest też inna agencja na ulicy usypiskowej tez dobre opinie mają
0
anonimus 2016-06-04 13:29:02
A niech bankrutują ( usunięte przez administratora )edne jak nie płacą w terminie,
1
Joker 2016-06-06 23:14:25
Praca fajna była i się skończyła powodzenia byłej pani z okienka miłej pracy w biurze
1
Ramon 2016-06-16 18:21:32
Wiesz co, ale no nie ma co się za mocno rzucać, skoro praca fajna to trzeba się tego trzymac i tyle, moim zdaniem jest na tyle teraz dobrze, że trzeba tylko polecać ich i nie myślec o niczym innym no.
0
Ktoś 2016-06-24 20:18:37
Czy ktoś wie coś więcej dlaczego zamykają niektóre księgarnie?
0
amen 2016-06-24 22:27:17
z tego co się orientuję i wyborcza pisała to mają jakieś zatory płatnicze itsd. i mówi się że krąży nad nimi widmo upadłości, ale jednak firma nadal zatrudnia bp. na stanowisko Menedżer Działu Development więc chybna nie ma aż takiej tragedii raczej.
2
K. 2016-06-29 20:23:32
Ja pracuję w Matrasie od ponad 2 lat i u mnie w sklepie umowę o pracę ma 9 na 10 osób. Nie ma tylko jedna osoba, bo jej nie chce.
1
werfdfvgb 2016-06-29 21:57:02
@K. no to w sumie dobrze ze firma daje umowy o prace
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Księgarnia Matras