TACTICA Pharmaceuticals Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o TACTICA Pharmaceuticals Sp. z o.o.

Asd 2017-01-12 10:38
Odradzam
15
Marek 2017-01-15 19:47
Hey, sstaram się o prace jako przedstawiciel handlowy. Wlasnie mam przeprowadzic badanie rynku. Czy mógłbys powiedziec mi cos wiecej na ten temat? Z gory dZiękuję za odp
Jasiek 2017-01-18 14:13
Mam ochotę złożyć cv na PF do Tactici bo słyszałem, że to firma spoko!!. Ale chciałbym się dowiedzieć jakie macie zarobki? Czy dają samochód?, może jeszcze jakieś dodatki? Interesuje mnie rejon podkarpacki ostatecznie małopolska. Proszę o informacje?
Kaziczek 2017-02-14 12:04
Czyżby Tactica miała konkurencję? Dla mnie takie wpisy są bardzo podejrzane!! Może to człowiek, który jest na bakier z pracą musi wyleć całą złość z siebie na firmę? Pracuję w tej firmie już długo i to jest udana praca gdyż firma jest fajna godna polecenia.
2
Łukasz 2017-03-02 17:55
Byłem na pierwszym etapie, miły człowiek przeprowadził że mną rozmowę. Następnie dostałem tel. Że dostałem się na drugi etap. Pojechałem do Krakowa. Rozmowa w pseudo przyjaznej atmosferze. Następnie dostałem tel.(usunięte przez administratora)godzinach kolejny telefon z informacją że wszystkie rekrutacje zostały wstrzymane i niestety nie są w stanie powiedzieć kiedy coś się zmieni. Minęło już trochę czasu i cisza. Na rozmowie zapewniano mnie że firma zmienia się na plus i nie ma co patrzeć na opinie na gowork. Sami oceńcie profesjonalne podejście do ludzi tej firmy...
7
Alex 2017-03-06 18:39
Nierealne cele sprzedażowe,(usunięte przez administratora)małe zarobki. Stanowczo odradzam!
11
Iza 2017-03-14 11:32
@Łukasz Myślę, że powinieneś ponowić zapytanie na adres e-mail sekretariat@tactica.pl , zawsze mogą zdarzyć sie nieprzewidziane sytuacje.
Jarek 2017-04-11 20:45
Witam byłem na rozmowie rekrutacyjnej na teren Konin, Turek .Rozmowa dość przyjemna pani kierownik ok,spotkanie z dyrektorem ok. Zastanawiam się czy faktycznie jest w tej firmie tak dobrze ,bo dużo tu takich nieprzychylnych komentarzy.
2
dako 2017-04-12 17:41
hej hej, zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko PF czy możecie mozecie napisać jakie warunki finansowy, czy da się wyrobić premie??
stick 2017-04-12 18:06
Witam, Zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko PF, czy możecie mniej wiecej napisać jakie warunki finansowe, jakie narzędzia pracy, czy można jeżdzić autem prywatnie?
arek 2017-04-13 20:01
Byłem na rozmowie na teren Turek,Konin,Kalisz,województwo kujawsko pomorskie na Ph farmaceutycznego, zastanawiam się czy podjąć prace w tej firmie, podobno chcą mnie przyjąć przysyłają jakieś testy do wypełnienia tylko po co?
arturo 2017-04-15 20:34
zaproponowali mi 2.500 netto na początek na farmaceutycznego teren Konin okolice,wysyłają testy do rozwiązania jak tam jest naprawdę, proszę o rzetelne opinie.
EmAjEs 2017-04-20 13:48
Za moich czasów, a było to w 2013 roku testy były tuż przed podpisaniem umowy i miały na celu sprawdzenie twojej wiedzy o preparatach - nie było żadnego szkolenia wstępnego - skład, stosowanie, itp itd trzeba było nauczyć się samemu. Ale to było w 2013 jak jest teraz nie mam pojęcia. Firma godna polecenia dla osób, które nie mają doświadczenie jako PF czy PM - warto zahaczyć się na przynajmniej rok, dwa. Zarobki faktycznie nie powalają jak ta branżę ale przynajmniej zdobędziecie doświadczenie, poznacie farmaceutów lekarzy na terenie - łatwiej potem będzie o pracę w innej większej firmie, która lepiej zapłaci. Samochód służbowy był oczywiście telefon też, narzędzia sprzedażowe do pracy z lekarzami i farmaceutami także - też nie powalający budżet - ale było ok - ja z perspektywy czasu polecam jako firme na start, max do 2 lat.
1
Były 2017-04-23 13:59
Jak czytam opinie takich flustratów to chce mi się śmiać. Pracowałem w Tactice ponad rok temu i wiem doskonale, że jest to firma wymagająca oraz która potrafi bardzo dużo nauczyć. Dodatkowo ma bardzo dobre produkty. Najlepiej jest narzekać a nie zabrać się do pracy. Zastanówcie się co daliście od siebie. Lepiej siedzieć na goworku i marudzić, że to nie jest dobrze i to.
1
Lol 2017-04-26 21:37
Hahahahah dobre sobie!!! To czemu juz nie pracujesz?
8
Realista 2017-04-27 14:35
Nauczyć to można sie było kiedyś jak byli dosw. Pracownicy w marketingu i w sprzedaży. Dzisiaj juz nie ma nikogo z tych co szkolili. Dzisiejsza kadra kierowników to przedstawiciele z innych firm którzy uczą sie pracy w aptekach od przedstawicieli którymi niby zarzadzaja:) żenujące sa stwierdzenia rks po podwójnych- "nie mam sie do czego przyczepić" i to jest podsumowanie wizyt- kiedyś nie do pomyślenia. w dziale marketingu juz nie ma nikogo- wszyscy odeszli
7
Benek 2017-05-02 23:23
Czasami bywa tak, że trzeba odświeżyć załogę i przy nowych osobach znacznie poprawia sie atmosfera w firmie. Jest to ważny element na który zawsze trzeba zwracać uwagę, zła atmosfera psuje chęci do pracy i pogarszają się wyniki finansowe. Ja lubię swoją firmę.
1
zxc 2017-05-09 20:04
Ile zarabia średnio PM/PF po okresie próbnym (premia + prowizja) ?

Nadal jest duża rotacja pracowników?

Z góry dziękuję za informację.
1
Leon 2017-05-09 21:40
TACTICA Pharmaceuticals ma bardzo dużą ofertę pracy czy to rozwój firmy?
2
Apollo 2017-05-10 10:51
Zależy czy masz doświadczenie w branży czy nie. Jak będziesz się rowijaj i realizował plany to po okresie próbnym bez doświadczenia możesz podstawy mieć w granicach 3k.

Nie jest już taka duża rotacja ( tylko gdzie jej nie ma), słyszałem, że wprowadzają nowe produkty czyli się rozwijają.
2
a po co? 2017-05-12 21:05
Wymagają zdjęcia w cv, co jest niezgodne z przepisami o ochronie danych osobowych.
3
KMarta 2017-05-14 11:38
Jakiego doświadczenia oczekuje TACTICA od kandydata na regionalnego kierownika sprzedaży? Może ktoś mógłby podpowiedzieć?
Leon 2017-05-18 22:52
Czyżby TACTICA Pharmaceuticals podpisała jakiś nowy kontrakt i potrzebuje tylu kierowników regionalnych oraz przedstawicieli medycznych.? To byłaby fajna perspektywa dla wszystkich pracowników. Pracuje tu już dość długo i mam dobrze, kasa też jest całkiem przyzwoita.
Xyz 2017-05-20 08:16
Nie polecam
3
zxc 2017-05-22 08:31
Dlaczego nie polecasz? Jaki jest powód?

Aplikuję do Tacticy i wolałbym wiedzieć :)
Tylko nie pisz, że stres i ciśnienie bo to akurat jest teraz wszędzie w sprzedaży.
1
A 2017-05-22 20:47
a dlaczego nowi PH zatrudnieni musza podpisywać jakieś śmieszne klauzule ze w razie odejścia wcześniejszego niż brzmi umowa..to musza kare płacić do 2 tysięcy. Czy to aby nie jest niepoważne, przecież jest demokracja chce robię nie chce nie robię. Dopiero zacząłem pracować a już mam wątpliwości.
8
arek 2017-05-22 20:49
ja tez nie polecam.zacząłem tam pracować i już mam wątpliwości
4
@ 2017-05-22 22:56
Jezeli chodzi o prace w firmie to :
2500 k na rękę na początek.
Samochód służbowy - do użytku prywatnego , oczywiście jest limit na miesiąc - weekendy, bo w tygodniu cały czas sa naliczane służbowe. Służbowych ma się w zależności od terenu ale najlepsze to ze jezeli przekroczysz limit miesięczny a nie przekroczysz prywatnych to płacisz za te slizbowe ze swoich pieniędzy !!!!
Brak benefitów. Niestety.
Tabelki; tabelki tabelki - turaj temat rzeka ... starta czasu i bezsensu praca po godzinach pracy . Normalny pracodawca zwolniłby pracowników 1/2h wczesniej ( aczkolwiek to i tak zabyt mało czasu na te cholerne tabelki) żeby sobie mógł w dzień wysyłania tabelek na spokojnie je uzupełnić. Tabelki - jednej największy minus ------!!!!!
Oczywiście najlepiej jakby się pracowało jeszcze nadgodziny w terenie . Dojazd oczywiście ma pierwsza wizytę liczy się od momentu zaraportowanoa jej czuli nawet jak masz 1 h drogi to niestety to Twój czas prywatny, tak samo jak po pracy .
Ludzie fajni byli/są - pomocni .
A wiec jeZeli firma to czyta to - zlikwidujcie te tabelki bądź pozwólcie wczesniej zjechać do domu żeby pracownicy mogli uzupełnić to o rozsądnych godzinach . INACZEJ WSZYSCY SIĘ POZWALNIAJĄ !!!!!!
13
Kasiula 2017-05-23 09:07
@A To jest bardzo ważne, ponieważ otrzymujesz wiele informacji zdobytych kosztem firmy i po kilku miesiącach pracy idziesz do konkurencji? Chyba nikt nie chciałby tak prowadzić swojej firmy? Wiadomo, że boimy sie takich zobowiązań ale konkurencja nie śpi.
arek 2017-05-24 20:02
do jakiej konkurencji, czy wy wszyscy tam myślicie ze jak PH dostał prace w waszej firmie czy to innej farmacji to zaraz będzie mówił jak to było u poprzedniego pracodawcy, każdy ma to gdzies,liczy się tylko kasa, jak dawaja więcej to idę gdzie indziej nie przyzwyczajam się ani do miejsca ani do klienta ani do firmy pracuje tylko i wyłącznie dla pieniędzy a nie dla jakiś informacji przekazywanych konkurencji, co to kogo obchodzi, widać biurokracja była za komunę i jest do dziś w niektórych firmach
4
arek 2017-05-24 20:03
do jakiej konkurencji, czy wy wszyscy tam myślicie ze jak PH dostał prace w waszej firmie czy to innej farmacji to zaraz będzie mówił jak to było u poprzedniego pracodawcy, każdy ma to gdzies,liczy się tylko kasa, jak dawaja więcej to idę gdzie indziej nie przyzwyczajam się ani do miejsca ani do klienta ani do firmy pracuje tylko i wyłącznie dla pieniędzy a nie dla jakiś informacji przekazywanych konkurencji, co to kogo obchodzi, widać biurokracja była za komunę i jest do dziś w niektórych firmach
3
K 2017-05-25 14:24
Pracowałem w Tactice i po jakimś okresie czasu mogę bez emocji napisać o plusach i minusach pracy w firmie:

Plusy pracy w Tactice:
-Nowa flota samochodów Kia Ceed/Hyundai i30/Ford Focus
-możliwość korzystania z samochodu w czasie prywatnym (limit 600km - liczy się tylko od piątki 19:00 do niedzieli 24:00)
-Fajni ludzie z którymi się pracuje
-Cyklówka w Zakopanem - w hotelu 4* z imprezą wigilijną
-część preparatów które można sprzedawać z czystym sumieniem(linia Gardimax medica)
-przyjmują bez doświadczenia w branży
-telefon służbowy
-bagażnik na akcje promocyjne
-jazdy podwójne i potrójne na których można wiele się nauczyć(w moim rejonie był doświadczony kierownik który pomagał na podwójnych) - południe polski
-mili i pomocni pracownicy z biura - super kadra między innymi flotowiec, dziewczyny z kadr, marketingu, produkt managerowie

Minusy pracy w Tactice:
-Pracuje się po 10-12h(pierwsza wizyta rozpoczyna dzień pracy, nie ważne czy zaczynasz 100km od domu czy pod domem - pracuje się po 8h w terenie bez doliczania czasu dojazdu) - jest to nadużycie z strony firmy i wszyscy dobrze o tym wiedzą jednak firma wymusza to na pracownikach
-Wypłata dla nowych pracowników 2300-2500zł na rękę
-plany sprzedażowe które są nie realne do osiągnięcia po za sezonem infekcyjnym(w sezonie infekcyjnym premię wzięło tylko 5 czy 6 osób na cały zespół PF i PM) - plany są tak skonstruowane żeby pracownik ich nie zrealizował - nie ważne czy zrobisz 100% wyniku total - jak nie masz minimum 85% w poszczególnych produktach nie dostajesz premii - możesz liczyć na maila z pochwałą za którego zupy nie ugotujesz.
-Sprzedaż produktów z 4 kanałów i konkurencja między pracownikami - Gardimaxy sprzedaje: PF, PM, telemarketing i KAS który robi promocje w hurtowniach
-Tabelki do wykonywania po pracy - między innymi stąd praca po 10-12h dziennie
-Ciągła inwigilacja GPS w samochodach, raporty dzienne o 13:00 i po pracy
-kara umowna za zerwanie umowy przed czasem - mnie nie dotyczyła ale wiem że obecnie jest stosowana
-brak pozytywnej motywacji
-brak socjalu (jest tylko najtańsze ubezpieczenie i "starzy pracownicy" dostali bony na święta)
-niski budżet marketingowy
-niektóre produkty z linii OTC są delikatnie mówiąc źle odbierane przez farmaceutów(skurcz bloker, goldes)
-PM promują 3 spraye które są na tą samą jednostkę chorobową - lekarze sami pytają się co mają pisać skoro są 3 produkty na to samo)
-duża rotacja pracowników
-małe możliwości rozwoju podwyżka dla nowych pracowników w granicach 200zł jeżeli ktoś jest posłuszny i poświęca się w 100% firmie.

Pracujemy aby żyć a nie żyjemy aby pracować - być może kiedyś w Tactice będzie lepiej
28
Aluś 2017-05-31 15:16
Ja po 3 miesiącach będę zwijał żagle, pracuje niecały miesiąc ale już widzę ze jest ciężko, pakiety na tych aptekarzy nie działają, za mało jest gratisów, w FMCG jest dużo lepiej, tam zawsze cos da się srzedac,tu bez układów i znajomości z aptekarzami jest bardzo ciężko.
6
Tofik 2017-06-01 15:20
ja też Aluś będę zmykał za dużo jazdy człowiek wiecznie zmęczony, w domu żona czeka a tu jeździć trzeba łatwiej by było jakby pozwolili dzwonić do klientów i załatwiać tematy przez telefon...,może takie czasy przyjdą jeszcze.
3
JA 2017-06-02 00:01
jeszcze nie usunięte? :)
4
JA 2017-06-02 00:02
nie przyjdą :)
3
JA 2017-06-02 00:03
Zaczęło się :)
7
Luidzi 2017-06-03 10:08
@arek Trochę to smutne co piszesz. Nigdy praca nie będzie dla Ciebie drugim domem przy takim nastawieniu. Dobre wyniki w pracy są uzależnione od Twojego nastawienia do pracy, brak wyników to brak dobrych pieniędzy. TACTICA daje możliwości zarobienia dobrej kasy.
alonso 2017-06-04 10:18
Jeszcze nie zacząłem pracować a już klauzula do podpisania, że jak odejdę w ciągu 6 miesięcy mam zapłacić firmie 2 000 zł :) HA HA HA. Jak widać firma musi się mocno starać w każdy możliwy sposób żeby z niej ludzie nie uciekali. A może tak po prostu zacząć płacić ludziom i traktować ich jak normalne osoby to przestaną uciekać do konkurencji?
11
Konrad 2017-06-06 21:13
@alonso Czy możesz napisać coś więcej na temat klauzuli i wirtualnej kary? Może w ten sposób firma zabezpiecza się że po szkoleniu pracownik musi przepracować 6 miesięcy. Jeśli tak jest to wcale się nie dziwię!
1
stach 2017-06-07 21:20
Pewnie tak jest , skoro już inwestują z pracownika i go szkolą ( jednak coś to kosztuję ) to nikt by nie chciał żeby po miesiącu za kilka złotych podwyżki odszedł do konkurencji i sprzedawał info jakie promocje itp ..
1
ela 2017-06-12 22:38
Słyszałam ze kierowniczka sie zwalnia tyle lat pracowala,pewnie przejdzie do konkurencji i zabierze ze sobą tych swoich przedstawicieli
5
Jacek 2017-06-13 12:47
W sumie cieszę się, że tam nie pracuję. Rekrutację na PM wygrałem ale ostatecznie widzę, że dobrze się stało(usunięte przez administratora)
3
Tom 2017-06-14 12:19
Przedstawiciele powinni zdecydowanie odwiedzać wiecej Aptek.12wizyt to stanowczo za malo,i przynajmniej skuteczność tych wizyt 70%.Płacić za wykonaną prace a nie za jeżdżenie bezcelowe autami.Kazdy powinien miec zaplanowane co w danym dniu chce zrobic.7 kroków sprzedaży sie klania.
Kaz 2017-06-19 09:50
TACTICA Pharmaceuticals jest fajna firmą, szkolą pracowników. Jak ktoś pracuje sumiennie i nie obija się to i finansowo nie narzeka. Mamy taki czas ludzi bardzo roszczeniowych i dlatego jest tyle złości i zawiści. Starzy pracownicy nie darzą zaufaniem młodych.
1
Były pracownik 2017-06-22 21:43
Hahaha, świetnie marketingowcy, ktoś kto nie pracował na pewno uwierzy :)
Kaz 2017-06-22 21:49
Zastanawiam sie dlaczego tak lubicie oceniać pracę zwierzchników? Jestem zwykłym szeregowym pracownikiem i nie zwracam uwagi na szefostwo jedynie wykonuje ich polecenia. Niech każdy zajmie się swoja pracą.
1
Franek 2017-06-25 21:58
Jestem zainteresowany pracą jako przedstawiciel medyczny. Czy tu można godziwie zarobić? Może ktoś podpowie?
Ja 2017-06-26 12:14
Tak i pracować po 12 h dziennie najlepiej + tabelki w domu za sama podstawę ????
Ja 2017-06-26 12:15
Tak i pracować po 12 h dziennie najlepiej + tabelki w domu za sama podstawę ????
Zostaw swoją opinię o TACTICA Pharmaceuticals Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TACTICA Pharmaceuticals Sp. z o.o.