TACTICA Pharmaceuticals Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o TACTICA Pharmaceuticals Sp. z o.o.

Kasiula 2017-05-23 09:07
@A To jest bardzo ważne, ponieważ otrzymujesz wiele informacji zdobytych kosztem firmy i po kilku miesiącach pracy idziesz do konkurencji? Chyba nikt nie chciałby tak prowadzić swojej firmy? Wiadomo, że boimy sie takich zobowiązań ale konkurencja nie śpi.
arek 2017-05-24 20:02
do jakiej konkurencji, czy wy wszyscy tam myślicie ze jak PH dostał prace w waszej firmie czy to innej farmacji to zaraz będzie mówił jak to było u poprzedniego pracodawcy, każdy ma to gdzies,liczy się tylko kasa, jak dawaja więcej to idę gdzie indziej nie przyzwyczajam się ani do miejsca ani do klienta ani do firmy pracuje tylko i wyłącznie dla pieniędzy a nie dla jakiś informacji przekazywanych konkurencji, co to kogo obchodzi, widać biurokracja była za komunę i jest do dziś w niektórych firmach
4
arek 2017-05-24 20:03
do jakiej konkurencji, czy wy wszyscy tam myślicie ze jak PH dostał prace w waszej firmie czy to innej farmacji to zaraz będzie mówił jak to było u poprzedniego pracodawcy, każdy ma to gdzies,liczy się tylko kasa, jak dawaja więcej to idę gdzie indziej nie przyzwyczajam się ani do miejsca ani do klienta ani do firmy pracuje tylko i wyłącznie dla pieniędzy a nie dla jakiś informacji przekazywanych konkurencji, co to kogo obchodzi, widać biurokracja była za komunę i jest do dziś w niektórych firmach
3
K 2017-05-25 14:24
Pracowałem w Tactice i po jakimś okresie czasu mogę bez emocji napisać o plusach i minusach pracy w firmie:

Plusy pracy w Tactice:
-Nowa flota samochodów Kia Ceed/Hyundai i30/Ford Focus
-możliwość korzystania z samochodu w czasie prywatnym (limit 600km - liczy się tylko od piątki 19:00 do niedzieli 24:00)
-Fajni ludzie z którymi się pracuje
-Cyklówka w Zakopanem - w hotelu 4* z imprezą wigilijną
-część preparatów które można sprzedawać z czystym sumieniem(linia Gardimax medica)
-przyjmują bez doświadczenia w branży
-telefon służbowy
-bagażnik na akcje promocyjne
-jazdy podwójne i potrójne na których można wiele się nauczyć(w moim rejonie był doświadczony kierownik który pomagał na podwójnych) - południe polski
-mili i pomocni pracownicy z biura - super kadra między innymi flotowiec, dziewczyny z kadr, marketingu, produkt managerowie

Minusy pracy w Tactice:
-Pracuje się po 10-12h(pierwsza wizyta rozpoczyna dzień pracy, nie ważne czy zaczynasz 100km od domu czy pod domem - pracuje się po 8h w terenie bez doliczania czasu dojazdu) - jest to nadużycie z strony firmy i wszyscy dobrze o tym wiedzą jednak firma wymusza to na pracownikach
-Wypłata dla nowych pracowników 2300-2500zł na rękę
-plany sprzedażowe które są nie realne do osiągnięcia po za sezonem infekcyjnym(w sezonie infekcyjnym premię wzięło tylko 5 czy 6 osób na cały zespół PF i PM) - plany są tak skonstruowane żeby pracownik ich nie zrealizował - nie ważne czy zrobisz 100% wyniku total - jak nie masz minimum 85% w poszczególnych produktach nie dostajesz premii - możesz liczyć na maila z pochwałą za którego zupy nie ugotujesz.
-Sprzedaż produktów z 4 kanałów i konkurencja między pracownikami - Gardimaxy sprzedaje: PF, PM, telemarketing i KAS który robi promocje w hurtowniach
-Tabelki do wykonywania po pracy - między innymi stąd praca po 10-12h dziennie
-Ciągła inwigilacja GPS w samochodach, raporty dzienne o 13:00 i po pracy
-kara umowna za zerwanie umowy przed czasem - mnie nie dotyczyła ale wiem że obecnie jest stosowana
-brak pozytywnej motywacji
-brak socjalu (jest tylko najtańsze ubezpieczenie i "starzy pracownicy" dostali bony na święta)
-niski budżet marketingowy
-niektóre produkty z linii OTC są delikatnie mówiąc źle odbierane przez farmaceutów(skurcz bloker, goldes)
-PM promują 3 spraye które są na tą samą jednostkę chorobową - lekarze sami pytają się co mają pisać skoro są 3 produkty na to samo)
-duża rotacja pracowników
-małe możliwości rozwoju podwyżka dla nowych pracowników w granicach 200zł jeżeli ktoś jest posłuszny i poświęca się w 100% firmie.

Pracujemy aby żyć a nie żyjemy aby pracować - być może kiedyś w Tactice będzie lepiej
34
Aluś 2017-05-31 15:16
Ja po 3 miesiącach będę zwijał żagle, pracuje niecały miesiąc ale już widzę ze jest ciężko, pakiety na tych aptekarzy nie działają, za mało jest gratisów, w FMCG jest dużo lepiej, tam zawsze cos da się srzedac,tu bez układów i znajomości z aptekarzami jest bardzo ciężko.
6
Tofik 2017-06-01 15:20
ja też Aluś będę zmykał za dużo jazdy człowiek wiecznie zmęczony, w domu żona czeka a tu jeździć trzeba łatwiej by było jakby pozwolili dzwonić do klientów i załatwiać tematy przez telefon...,może takie czasy przyjdą jeszcze.
3
JA 2017-06-02 00:01
jeszcze nie usunięte? :)
4
JA 2017-06-02 00:02
nie przyjdą :)
3
JA 2017-06-02 00:03
Zaczęło się :)
7
Luidzi 2017-06-03 10:08
@arek Trochę to smutne co piszesz. Nigdy praca nie będzie dla Ciebie drugim domem przy takim nastawieniu. Dobre wyniki w pracy są uzależnione od Twojego nastawienia do pracy, brak wyników to brak dobrych pieniędzy. TACTICA daje możliwości zarobienia dobrej kasy.
alonso 2017-06-04 10:18
Jeszcze nie zacząłem pracować a już klauzula do podpisania, że jak odejdę w ciągu 6 miesięcy mam zapłacić firmie 2 000 zł :) HA HA HA. Jak widać firma musi się mocno starać w każdy możliwy sposób żeby z niej ludzie nie uciekali. A może tak po prostu zacząć płacić ludziom i traktować ich jak normalne osoby to przestaną uciekać do konkurencji?
12
Konrad 2017-06-06 21:13
@alonso Czy możesz napisać coś więcej na temat klauzuli i wirtualnej kary? Może w ten sposób firma zabezpiecza się że po szkoleniu pracownik musi przepracować 6 miesięcy. Jeśli tak jest to wcale się nie dziwię!
1
stach 2017-06-07 21:20
Pewnie tak jest , skoro już inwestują z pracownika i go szkolą ( jednak coś to kosztuję ) to nikt by nie chciał żeby po miesiącu za kilka złotych podwyżki odszedł do konkurencji i sprzedawał info jakie promocje itp ..
1
ela 2017-06-12 22:38
Słyszałam ze kierowniczka sie zwalnia tyle lat pracowala,pewnie przejdzie do konkurencji i zabierze ze sobą tych swoich przedstawicieli
8
Jacek 2017-06-13 12:47
W sumie cieszę się, że tam nie pracuję. Rekrutację na PM wygrałem ale ostatecznie widzę, że dobrze się stało(usunięte przez administratora)
6
Tom 2017-06-14 12:19
Przedstawiciele powinni zdecydowanie odwiedzać wiecej Aptek.12wizyt to stanowczo za malo,i przynajmniej skuteczność tych wizyt 70%.Płacić za wykonaną prace a nie za jeżdżenie bezcelowe autami.Kazdy powinien miec zaplanowane co w danym dniu chce zrobic.7 kroków sprzedaży sie klania.
1
Kaz 2017-06-19 09:50
TACTICA Pharmaceuticals jest fajna firmą, szkolą pracowników. Jak ktoś pracuje sumiennie i nie obija się to i finansowo nie narzeka. Mamy taki czas ludzi bardzo roszczeniowych i dlatego jest tyle złości i zawiści. Starzy pracownicy nie darzą zaufaniem młodych.
1
Były pracownik 2017-06-22 21:43
Hahaha, świetnie marketingowcy, ktoś kto nie pracował na pewno uwierzy :)
1
Kaz 2017-06-22 21:49
Zastanawiam sie dlaczego tak lubicie oceniać pracę zwierzchników? Jestem zwykłym szeregowym pracownikiem i nie zwracam uwagi na szefostwo jedynie wykonuje ich polecenia. Niech każdy zajmie się swoja pracą.
1
Franek 2017-06-25 21:58
Jestem zainteresowany pracą jako przedstawiciel medyczny. Czy tu można godziwie zarobić? Może ktoś podpowie?
Ja 2017-06-26 12:14
Tak i pracować po 12 h dziennie najlepiej + tabelki w domu za sama podstawę ????
7
Ja 2017-06-26 12:15
Tak i pracować po 12 h dziennie najlepiej + tabelki w domu za sama podstawę ????
3
nick 2017-06-26 22:15
na tabelki nie miałaś czasu za to na hejt masz. najlepiej wszystko krytykować
Moniek 2017-06-30 12:04
Każdą firmę oceniamy z własnego punktu widzenia i jeśli ktoś ma na pieńku z firmą to możemy się domyślać jaką napisze opinie. Niestety można mnożyć przykłady z jakości pracy, wydajności czy zaangażowania które pozostawiają wiele do życzenia. Firma jest ok!!
Tampobiegl 2017-07-19 12:24
W Warszawie/mazowieckim rynek jest mega zepsuty. Nie warto. Nie ma uregulowanych spraw u klientów, premie to marzenia. Kasa spoko, ale nadmiar tabelek do wypełniania co tydzień. Raporty 2 razy dziennie do RKS bo inaczej bunt na pokładzie.
Jedyne co było fajne w tej firmie to zespół i flota aut
1
NickJakKażdy 2017-07-20 00:25
Praca ok, produkty pozytywnie odbierane w aptekach (gardimax medica ma swoich pacjetnów),
z plusów flota samochodowa, możliwość postawienia pierwszych kroków w farmacji, ciekawe doświadczenia/ możliwości rozwoju - szkolenia , i tak zwany samorozwój podczas pracy:). Wymaga dużo zaangażowania, solidności i podjęcia rękawic - jak to w życiu. .
Minusy jak i wszędzie są, trochę organizacyjnie jest zamieszanie, rotacja pracowników, plany sprzedażowe poza sezonem infekcyjnym ciężkie do osiągnięcia. To tak z grubsza.
Monia 2017-07-20 11:56
TACTICA to dobra, spokojna firma dla ambitnych ludzi.
Monia 2 2017-07-21 12:28
Hahahahah dobre:) spokojna i dobra to zupełne przeciwieństwa akurat:) możecie pisać sobie a jak ktoś popracuje miesiąc to bedzie miał swoje zdanie jak zawsze to samo co wszyscy czyli wyzysk mobbing i brak szacunku aaa i obłuda
5
Nickonick 2017-07-22 22:42
Na początku rozmowy o pracę, warto zapytać rekrutującego ile wynosi średni czas zatrudnienia na stanowisku pm i pf w firmie Tactica?
A potem zadac sobie pytanie czy aby na pewno warto, wbrew zapewnieniom ze oczywiście ze warto:)?
Panowie na górze, zacznijcie od ustalenia standardów zatrudnienia i traktowania pracownika, bo nikt was poważnie nie potraktuje, poza młodą siłą roboczą, która chce gdzieś rozpocząć w branży i myśli ze tak musi być , a później sie przekona jak jest , jak w ogóle zdąży:)
Pozdrawiam.
5
Ewel_89 2017-07-23 00:28
Dobra i spokojna firma, lecz jedynie na start w branży. Prawdziwa szkola zycia. Na plus flota, mlody zespol, mozliwosc zdobycia doswiadczenia. Praca idealna jesli nie posiadasz rodziny lub nie potrzebujesz czasu wolnego. Praca zdecydowanie ponad 8 godzin, duzo niepotrzebnych tabelek po pracy. Ciagly stres, czy przypadkiem dzien dzisiejszy nie jest twoim ostatnim dniem pracy. Byle do urlopu, potem jakos to bedzie. Ciagla rotacja, brak informowania o zmianach, czesto irracjonalnych. Praca wymaga duzej samomotywacji, poniewaz musisz miec swiadomosc ze pracujesz za podstawę. Plany sa oderwane od rzeczywistosci. Ciagla rotacja powoduje rok rocznie utrate kolejnych, zrezygnowanych zmianami aptek czy lekarzy. Do polecenia jedynie na start
5
Norbi 2017-07-23 19:09
Jeśli ktoś po miesiącu pracy wystawia opinię o firmie to powinien pracować jako psycholog a nie w TACTIC-e. W tym czasie inni muszą poświęcać czas żeby szkolić młodego a tu proszę taki kwiatuszek wyrasta!!!
sambero 2017-07-24 19:09
Brakuje ludzi do szkoleń i zarządzania regiony bez RKS-ów samowolka totalna już po miesiącu można wyciągnąć wnioski na temat tej firmy.
2
Artur 2017-07-24 20:23
zgadzam się z tobą Norbi młodzi przychodzą i psuja atmosferę, sieja ferment, po 2-3 miesiące pracują oczekiwania maja wielkie i zarobki by chcieli na poziomie osób które pracują kilka lat., uważam ze jeśli ktoś nie daje rady to szkoda jego czasu, i paliwa które zużywa, niech szuka w innej branży.
Ewel_89 2017-07-25 20:36
Nowi pracownicy trzymaja Tactice przy zyciu, przychodza nieswiadomi tego balaganu organizacyjnego i szczesliwi z otrzymanej szansy. Pracuja wiecej i dluzej, bo chca sie pokazac. Sa bardziej "plastyczni". I to jest taktyka Tacticy i taka jest ich strategia. Firma bardzo dobrze o tym wie, stad ciagle i nieustanne rotacje pracownikow. Takze moim zdaniem nowi pracownicy sa zatrudniani m.in. dla poprawy atmosfery
8
Patryk 2017-07-31 11:39
Niestety wielu młodych nie identyfikuje się z firmą tylko z kasą bez względu na firmę. Taka jest prawda
Iza 2017-08-09 11:44
@Ewel_89 co dokładnie masz na myśli mówiąc o rotacji pracowników? W niektórych firmach jest to naturalne, szczególnie na niektórych stanowiskach. W jakich działach w TACTICA Pharmaceuticals rotacja występuje? Jak duża jest jej skala?
Bolek 2017-08-09 13:51
We wszystkich działach - nawet w biurze gdzie ludzie siedzą jak myszy pod miotła a atmosfera jest gęsta bo każdy boi sie spojrzeć a za plecami jada równo na siebie - tutaj milusi a za plecami z zazdrości nóż wbija. W terenie dłużej niż rok to pracuje kilka osób to chyba o czymś świadczy?
8
Ewel_89 2017-08-10 17:28
Jeśli chodzi o pracownikow terenowych to skala rotacji jest bardzo duza, na palcach jednej reki mozna policzyc pracujacych dluzej niz 1 rok. Najczesciej w ciagu roku na danym terenie przewinie sie min. 2 przedstawicieli. W biurze tez zmiana goni zmiane.
3
Mania 2017-08-13 11:23
Nie zgadzam się z niektórymi opiniami, dla mnie to fajna firma.
1
kjhfskjdh 2017-08-16 21:25
Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka co DJ? ;)
7
Luiza 2017-08-17 08:37
Nie znając do końca przyczyn rotacji nie można oceniać firmy!!
Tactica 2017-08-17 11:09
Bardzo dobra decyzja zarządu , wyjdzie to na lepsze i firmie i pracownikom. Człowiek psuł atmosferę i wszystko dookoła.
5
MonikaDziewczynaRatownika 2017-08-17 14:15
Rotacji kilkudziesięciu pracowników (20+) pf/pm w przeciągu jednego roku ? ilu pracowników ze stażem powyżej 1 roku zostało aktualnie, pracuje ?
Jakie zatem mogą być przyczyny ? proszę o odpowiedź bo jestem niesamowicie ciekawa :).
uje się nie kreskuje... 2017-08-17 18:06
Jeżeli chcesz wiedzieć to musiałabyś zapytać pracujacych albo w zasadzie to wystarczy przeczytać post nad Twoim... będzie dużo lepiej...
1
Ewel_89 2017-08-17 19:00
Szkoda ze polowa pracownikow zdążyła odejsc w tym czasie
2
Rudi Szubert 2017-08-17 21:19
Moniko....płaca.Ludzie nie chcą przychodzić tylko po doświadczenie- bo to na słabę w dłuższej perspektywie czasu ze strony zarządu. Żoładki wszedzie sa takie same,a jesli pracownik dostaje ofertę lepsza zdecydowanie finansową to nad czym się zastanawiać???nie mówię o 100,200 więcej bo to żadna różnica ale 500,700...to już jest czysz zapłacony. Mądra zasada jak posmarujesz tak pojedziesz ;)braki organizacyjne a raczej chaos...
1
Tactica 1 2017-08-18 17:32
@Tactica

Dokładnie, dwóch najlepszych regionalnych odeszło Gdańsk/Warszawa... za nimi pójdzie reszta PM'ów... taka prawda. z drugiej strony DJ marionetka Andrzeja i Tomka... tak chyba będzie zawsze. Szkoda Chłopaków RKSÓW,
2
pracownik 2017-08-19 17:19
W niektórych zespołach osoby pracujące po 6 mcy są najstarszymi w swoich zespołach więc to już mówi samo za siebie. Ostatnie działa jak zwalnianie Regionalnych oraz przedstawicieli medycznych/farmaceutycznych bardzo mocno poszargały opinią firmy. Ogólnie dj miał niewdziecznie zadanie i sam na koniec został zjedzony na deser. Dodatkowo obiecane były podwyżki przy przedułzaniu kolejnych umów co jest całkowitą bzdurą.. Firma mimo na prawdę dobrych produktów to jest jedno wielkie dno chyba, że ktoś chce na samym początku zdobyć cenne doświadczenie.
1
Darek 2017-08-20 16:35
Czyżby jakieś zmiany poważne zaszły w firmie? Mam zamiar aplikować na przedstawiciela medycznego i dopytują. Czy może mi ktoś podpowiedzieć w temacie?
Zostaw swoją opinię o TACTICA Pharmaceuticals Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TACTICA Pharmaceuticals Sp. z o.o.