brak logo

P.U.H. GESEM GIZA STANISŁAW

Katowice

Opinie o P.U.H. GESEM GIZA STANISŁAW

ele 2012-03-10 06:21:47
Firma nie placi za bledy i zle wykonana prace, szybko weryfikuje znajomosc pracownika w zakresie pracy elektromontera. Wymagane myslenie nad wykonywanym zadaniem i odpowiednie zachowanie.
elektryk 2014-01-26 08:48:38
Do panow "elektryków" -kto placi za wasze poprawki i kto ma szukać waszych pomylek? Po prostu, albo sie cos umie albo trzeba sie tego dopiero nauczyc. Krew ludzi zalewa jak po nocach maja poprawiać za takich "fachowców" instalacje. Ta firma dokladnie sprawdza twoje kwalifikacje i o partactwie nie ma mowy. Albo jestes fachowcem albo uczniem.
kubit 2014-02-25 21:44:14
nie podejmujcie pracy w firmie GESEM to taktyka (usunięte przez administratora)zawsze będą poprawki (usunięte przez administratora)
puk puk 2014-04-08 15:34:39
Pomylki u fachowców? Dziwne. Szkoda ze nie ma branzowego wykazu pracownikow. Pracodawca wpisuje zawod, imie i nazwisko pracownika i ma opinie o jego wiedzy, przebiegu pracy, zachowania w pracy a także poza nią (na wyjazdach) a także możliwości w krztalceniu zawodowym. Dobra informacja dla rodzin, co pracownicy porabiają na wyjazdach. Kiedyś istnialo tkz. Swiadectwo Pracy, teraz w dobie informatyki taka elektroniczna porada bardzo by pomogla. Pracodawca wiedzialby kto jest do lopaty ,a kto do rozdzielni. Dluga i kosztowna jest droga weryfikacji tego co potenancjalny pracownik potrafi. Bo to co oplaca pracodawca w okresie obserwacji jest niczym ile kosztuje naprawa zniszczonej instalacji. Zgroza ze elektryk przychodząc do pracy nie potrafi określić przekrojow przewodów i ich zastosowania! O zgrozo instalacja do 1000V i taka wiedza!
puk puk 2014-05-14 21:44:43
Firma dba aby instalacja wykonana była prawidłowo. Przeraża brak wiedzy kolegów elektryków szukających pracy. To nic, będzie dobrze
puk puk 2014-05-14 22:45:56
Żałosna to jest praca ze stoperem w ręku. Pośpiech i stres, jest najgorszym co może spotkać elektryka.
elektryk 2014-05-23 12:43:14
Świetna firma. Porządnie wykonująca instalacje. A reszcie nieudaczników jedno: nauczcie się podstaw pracy.
Ohm 2014-11-05 18:17:49
Nie dajcie się nabrać,te ,,dobre" opinie to som od nich samych.Od 4 miesiency nie dostałem ani grosza,nie miałem umowy,miałem dostać potem.Nie muwię o traktowaniu pracownika!!!
1
add 2015-02-03 16:02:41
nie płaci
add 2015-02-17 10:40:29
daj sobie spokój, ja już zwątpiłem w to że dostane kasę
Inwestor 2015-03-06 02:37:46
ja nie wiem jak szef rozlicza się z pracownikami ale robili u mnie elektrykę w domu, która nie była standardowa (dom inteligentny) i wiem że Szef czyli Pan Staszek daje sobie radę i wcale się nie dziwię że odsiewa partaczy bo to odpowiedzialna robota
add 2015-03-11 14:56:38
a kiedy u Pana robili elektrykę, bo jak ktoś zatrudnia ludzi to powinien mieć kasę na wypłaty. Bierze pieniądze za zlecenie i uważa że pracownicy nie mają opłat, a dom inteligentny to żadna filozofia.
puk puk 2015-03-22 09:07:24
To dobrze ze firma dalej świadczy wysokie uslugi. Dużo pseudo-fachowców na rynku, co to niby wszystko wiedza. Potem wylacznika schodowego nie potrafia polaczyc. Odsiewac partaczy to dzisiaj podstawa i nie dopuszczać ich do wykonawstwa instalacji.
2
p.d 2015-03-23 09:43:43
to niech świadczy usługi na wysokim poziomie ale niech traktuje ludzi w sposób godny i niech wypłaca pieniądze w terminie
puk puk 2015-03-23 19:21:53
A jeżeli sam nie dostaje pieniędzy za kontrakt i musi sie sadzic o nie. W wielu firmach jest to samo- polskie budowy. Ja nigdy nie gnoilem kogoś kto tez nie dostal kasy. Ostatnio jak w GESEM pracowalem, to okrojono ich na spora kase. Syn który martwil sie o kontrakt, tez nie dostal kasy. A wyplacal ile mogl. Mogę dodać ze w tym czasie wysypalo sie 5 firm w tej branży. Musisz wiedzieć ze elektryka jest źle platna na budowach i trzeba zap... żeby cos zarobic. Niestety
Szukać, szukać i moze trafi sie pracodawca z jak z bajki
add 2015-04-08 19:31:40
Wtedy niezapłaconą robotę sprzedaje się firmie windykacyjnej i ma się kasę na wypłaty.
elektryk 2015-04-09 14:31:53
A kto do kogo ma sie w firmie dostosowywać? Szef do pracownika?! Pierwsze o tym slysze. Otworz firmę a chętnie popracuje jak chce i kiedy chce u Ciebie. Bezcenny
puk puk 2015-04-23 22:44:45
Budowa trwala cztery miesiące, a nie 6 tygodni. Po przepracowaniu 2-3tygodni trudno jest rzadac wynagrodzenia. Dziwne, bo wyplaty wyplaca sie przewaznie po miesiącu. Firma dostaje zazwyczaj dopiero po 2miesiacach. Za warunki pracy na budowie dba glowny wykonawca i trudno aby podwykonawca podwykonawcy ogrzewal budowę dla 50pracownikow z innych firm na wlasny koszt. Z tego co opisales to byl pocztek budowy i szefa na początku nie bylo. Wiec rozmowy wstępne prowadziles w Katowicach. Dojechal dopiero później, widocznie konczyl jedno zlecenie a zaczal nastepne w Rzeszowie. Normalna sytuacja w tej branży. Mnie tez to dziwi ze firmy zagraniczne budują w Polsce w innych warunkach placowo-socjalnych. Przecież generalnym wykonawca byla tam firma zachodnia, dziwne?(usunięte przez administratora) Kto zwróci pracodawcy zdrowotne za nerwice wynikle z takich sytuacji?! Ciezko sie wyspac przy takich "kolegach" elektrykach. Co do pracy w Polsce, to chętnie ja również popracuje w zachodnim standarcie, niestety duże zachodnie firmy nie kwapia sie do tego. Firmy jak GESEM są tylko podwykonawcami, nie maja wplywu i nie zmienia jakości pracy. Nie trudno byc fachowcem w Londynie, gdzie są inne stawki dla firm. Ciekawe czy te roznice kiedyś znikną, bo na razie to pomocnik w Niemczech ma wiecej niż kierownik w Polsce. Niestety są to roznice w stawkach dla firm, a następnie dla pracownikow.
elektryk 2015-04-23 22:59:18
Gesem instalowalo elektryke dla Tesco? Generalnym tez byla zachodnia firma. Ciekawe czy dostali stawki w funtach?
Bo ja poszukuje i poszukuje pracy, wszędzie co proponują to w zlotowkach tak 1600-1800zl na reke.
puk puk 2015-04-24 07:34:46
Wiem teraz po kim poprawialem instalacje w Rzeszowie. Ciekawe ze opinie wpisujesz zawsze w godzinach pracy. No ale w Anglii mozna, ktoś placi w funtach.
elektryk 2015-04-25 10:30:20
Co zdziwiony?! Nie wiesz nawet w którym roku byla budowa k. Rzeszowa. Byli tacy, którzy w takim stanie rano stawiali sie do pracy, po nocnym pijanstwie, na szczęście szef wylapal ich w porę. Moze tez byles w tej grupie? Moze sprawa komornicza, której nie zglosiles? Kto wie. Potem na szczescie byl juz spokój.
elekyryk 2015-04-28 06:50:15
Ja tez pracowalem na zlecenia i umowy o dzielo. Moja opinia jest taka, ze jak uczciwie podchodzisz do pracy i chcesz prawidlowo wykonać instalacje, to nie ma to żadnego znaczenia. Jak mi warunki nie odpowiadaja to rezygnuje na drugi, gora trzeci dzien sam. Gdy sie jednak podejme zadania- wykonuje do końca i rzetelnie. Deklaruje co potrafię szczerze na początku rozmowy i nigdy sie nie zdarzylo podczas pracy, nie tylko w firmie GESEM, abym mial problemy. Umowy obowiązują dwie strony- ciebie rowniez, wiec nalezy sie z nich wywiazywac. Tak mi sie wydaje, to jest moja opinia i prywatne zdanie. A to ze pracownik nic nie umie jest duzym problemem dla szefa, a nie pracownika. Szczególnie gdy jest to delegacja. Piszesz ze dostales umowę, nie po swojej mysli, a i tak pomimo tego podejmujesz wykonanie danej pracy... Jakas niekonsekwecja... i brak logiki... niewiedza, a moze brak umiejętności wlasnych.
Ja jestem zdeklarowany co do wlasnych umiejętności i rodzaj umowy nie ma dla mnie osobiście znaczenia.
1
puk puk 2015-04-28 07:45:48
Oj, panie p.d. Brak kultury z pana wyłazi. Widać w Wielkiej Brytani pana tez niczego nie nauczono. Co do fachowosci ma wiek!!!! 50-kikuletni-letni dziadek, tez takim kiedys będziesz. A firma GESEM w pierwszym rzedzie stawia dokladnosc a nie szybkość.
1
puk puk 2015-04-28 08:36:51
Moze ten stary dziadek montowal osprzęt na twoich wpadajacych puszkach do ścianek.
11111 2015-04-28 15:22:18
I co tak bronisz GESEM, według wpisów od lat nie płaci za prace a jak zapłaci to wtedy gdy mu się przypomni i do tego grosze. Przecież ludzie mają opłaty a przede wszystkim rodziny na utrzymaniu. Co przez takiego wyzyskiwacza mają ich z domu wyrzucić. jaka płaca taka praca nie ma płacy to ludzie się obijają.
p.d 2015-04-28 17:59:29
Mam pytanie czy ktoś w firmie Gesem dostał stałą umowę o pracę????
p.d 2015-04-28 18:06:07
puk puk - 2015-04-28 07:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj, panie p.d. Brak kultury z pana wyłazi. Widać w Wielkiej Brytani pana tez niczego nie nauczono. Co do fachowosci ma wiek!!!! 50-kikuletni-letni dziadek, tez takim kiedys będziesz. A firma GESEM w pierwszym rzedzie stawia dokladnosc a nie szybkość.

to właśnie ci świetni fachowcy posikani hi coś kłamiesz p.Elektryk
gregor 2015-04-28 22:14:57
On ma to w życi bo skasował nie swoje pieniądze
elektryk 2015-04-29 07:41:01
Nie wszystkie "dziadki" to nieroby i nie wszyscy takimi byli. A ze jesteśmy w UE, to nie znaczy ze będziesz zarabial w €. Umowy o dzielo i zlecenia wprowadzilo państwo polskie, tak samo jak obietnice zielonej wyspy. Myslisz ze do Polski naplynal zachodni kapital i od razu prywatna polska firma da takie same warunki jak ta na zachodzie?! Daje takie jakie moze. O tym sie trąbi ze polskie male firmy nie maja szans, bo nie maja żadnej pomocy ze strony panstwa jak na zachodzie.
obserwer 2015-04-29 10:05:40
A kto was zmusza do siedzenia u pracodawcy, którego nie lubicie? Macie luzna umowę i nawet mozna po kilku dniach zrezygnowac. A tutaj piszecie ze jeden nawet wrocil po jakims zdarzeniu z rusztowaniem do pracy i dalej ochoczo pracowal. TEGO NIE ROZUMIEM? NIE ODPOWIADA MI UMOWA , PRACA I SZEF A TAM CIAGLE SIEDZE !!!! GDZIE TU LOGIKA!!!! Macie wolnosc, możecie wybierac, jak Pan Tusk wybral i podjal prace w krajach UE. Macie takie samo prawo w poszukiwaniu pracy w calej UE, granice sa otwarte dla wszystkich. DRUGA SPRAWA: SAMI PODPISUJECIE UMOWY, KTORE WAM NIE ODPOWIADAJA?!!!! O ZGROZO!!!! TO JAKIS IDIOTYZM!!!! PO CO TO ROBICIE?! Chcecie naprawić rynek pracy, bo uważacie ze jest nieuczciwy, to sami go stwórzcie i nie podpisujcie nigdy smieciowek. PROSTE JAK BUDOWA CEPA!!!!! NIKT NIE BEDZIE PRACOWAL NA WPROWADZONYCH PRZEZ PANSTWO POLSKIE UMOWACH ZLECEŃ I DZIEŁO, TO SAMOISTNIE ZNIKNA Z RYNKU. DZIEKI WAM, KTORZY PODEJMUJA PRACE NA TYCH UMOWACH NIGDY TEGO PANSTWO POLSKIE NIE WYCOFA!!!!!!
puk puk 2015-04-29 10:31:32
Ja nigdy nie pisalem ze to dziadak sie posikal. Ty powiazales pijaka z dziadkiem. Czego ja nigdy nie wiąże. Co siedzi w czlowieku, wyjdzie tak po ok miesiącu do dwóch. I to jest taki termin na sprawdzenie osoby względem umiejętności, kultury i tego co napisal w C.V. Kiedyś byl okres próbny tak 3miesiace na sprawdzenie pracownika, na ale wtedy byla panstwowka. Dzisiaj ma szczescie to jest krotko. Strach pomyśleć o męczarni z nierobem przez 3miesiace. Przesiewać, przesiewać i jeszcze raz przesiewac
teś- czeć lelekitipa 2015-04-29 22:01:25
Wrócił po zdarzeniu do pracy bo nie dostał ani grosza wypłaty to było w Zabrzu
obserwer 2015-04-29 22:26:02
Teraz to juz zbaranialem! Wrocil do pracy, bo nie dostal ani grosza. KTO WRACA I PRACUJE DO PRACODAWCY KTORY NIE PLACI!!!!!!! Szkoda dalej czasu na pisanie. Jakiś belkot
cobit 2015-04-30 06:56:05
Przesadzacie jesteście kmioty Polskie was rozpoznają na kilometr tylko umiecie skomlić i ujadać nie chce się pracować co ręce w kieszeni i papieros to Ci odpowiada Cześ nierobie
elektryk 2015-04-30 11:26:27
Widzę ze opinie zaczynaja byc nie na temat. A forma pozostawia wiele do życzenia... bardzo niegrzeczne.
Dyskusje o życiu prywatnym lub spolecznym mnie osobiście nie interesuja. A moze są to jedynie PROWOKACJE.
Nie wieze aby firma nic nie wyplacala pracownikowi który pracowal. Mozliwe ze nie spelnila oczekiwan pracowniczych. Piszesz ze wrocil po kase i nie dostal, no to po co dalej pracowal. Syn nie mogl przedstawiać żadnych propozycji wynagrodzeń. Z tego co ja wiem to mial i chyba nadal ma zabronione poruszanie spraw placowo-kadrowych w firmie. To szef rozmawia w sprawie pracy i tylko on ustala forme pracy i placy. Nie rozmawial nigdy o pieniądzach, bo mu zabroniono i zawsze kieruje takie sprawy do szefa. Z tego co widzialem to byl od roboty i tez wykonywal ja osobiście. Nawet zaliczkę, ktora musial komus wyplacic uzgadnial z ojcem. Surowy ale solidny.
Piszecie tez ze kilkadziesiat osób mialo styczność z GESEM. Przez 10 lat, co daje kilka osób rocznie. Bo taki okres waszej stycznosci podajecie. To niewiele jak na firmę, jakieś średnio kilka osób rocznie, przewaznie weryfikowanych nie dluzej niż 2miesiace. Zreszta tak swietnie robia instalacje sami, ze prawde mówiąc po co im taki spęd, który ewidentnie synowi przeszkadzal, no ale rzadzi ojciec. Tak na koniec to sklaniam sie za tym, ze szukali porządnego, zaangazowanego i jednego elektryka. Bezskutecznie zresztą.
teś- czeć lelekitipa 2015-04-30 11:45:40
No teraz to nie robie załatwiam rentę
teś- czeć lelekitipa 2015-04-30 11:45:41
No teraz to nie robie załatwiam rentę
1111 2015-04-30 16:23:13
Przez ten okres czasu na pewno znaleźli porządnego, zaangażowanego elektryka i to nie jednego, tylko taki pracownik jak nie dostał wypłaty to ich olał.
elektryk 2015-04-30 21:16:28
No to instalacja moze byc spaprana, czy nie? Jeżeli ktoś stwierdza ze jest, to co dalej? Poprawki, a kto placi. A jak na pomiarach będzie trzaskać instalacja. A jak bedzie awaria?
Panowie, zajmujecie sie elektryka, ktoś odpowiada za to co robicie i do czegoś to zobowiązuje. Moze ty sie nie przejmujesz, wielu ludzi tak.
Gliwiczanin 2015-04-30 22:19:37
Panie Elektryk tu pełną zgoda
Gliwiczanin 2015-04-30 22:38:58
Za fachową pracę należy się godne wynagrodzenie a tak jak w tej firmie to mnie nieodpowiada i Tak to jest ptawda w takiej sytuacji należy szybko zrezygnować z pracy i ja tak zrobiłem tylko nie wiem dlaczego szef zwlekał z wypłatą 3 miesięcy za møje przepracowane godziny przecież wykonałem instalację prawidłowo w końcu dostałem marne grosze więc zostałem orżnięty nieprawdą jest że pracowało niewiele ludzi była ciągle rotacja tak relacjonowali pracownicy zreszczą wpisy o tym świadczą oczywiście Elektryk ma rację część to partacze nieprzygotowanii do wykonywania zawodu Cześć pracowników firmy Gesem nie miała uprawnień sęp więc nierozumie ogólnie atmosfera była zwykle podtruwana przez Syna szefa P.Gizy praca w takiej atmosferze stawała się męczarnią nie do przyjęcia a później stosowano odpowiedzialność zbiorową dlatego odradzam pracę w tej firmie
kt 2015-05-01 09:54:14
A zaznaczyles w pośredniaku, ze nie chcesz delegacji? Przecież to sie określa. Potem nikogo nie wysylaja po kraju ani za granice. A jak co to reklamuje i sprawdza czy firma to podala. Ja zaznaczylem ze chce na miejscu prace i tyle.
Gliwiczanin 2015-05-01 09:57:10
Weryfikacja pracownika to normalna przyjęta forma podczas zatrudnienia na czas określony trzeba również weryfikować firmy pod względem wypłacalnośći firma Gesem to typowy podwykonawca tak jak pisze któryś z Panów podwykonawca podwykonawcy to takie firmy zawsze koszty opóźnienia płatności przeżucą na pracowników by najpierw mieć na podatki i koszty tylko o tym trzeba informować pracowników na takiej samej zasadzie jak firma weryfikuje nowoprzyjetych więc reasumując praca w takiej firmie w jakiej kolejek formie zatrudnienia pracowników etatowych się nie opłaca tak to sprawdziłem będąc zatrudniony w różnym okresie w takich firmach podwykonawczych
od roku Ja osobiście mam jednoosobową działalność i teraz mogę powiedzieć że Elektryk ma rację że małe firmy mają najgorzej
Ja jednak nie zatrudniam ludzi po prostu nie stać mnie na pracowników wspolpracuje natomiast z firmą z Gliwic i oni zawsze dają kogoś do pomocy to zależy od układu warunków i dogadania oczywiście wówczas zlecenie jest za mniejsze pieniądze ale to się i Tak opłaca wykonując instalację elektryczną i teleinform. np.dla firmy Flytronik z Gliwic producenta dronów
Wracając do firmy Gesem w r.2012 proponowalem P.Gizie wspolprace na zasadzie podwykonawcy żeby tą pracę wycenił i dał część prac naszej brygadzie wówczas dwóch naszych kolegów ma działalność i byśmy wszyscy zarobili Jednak Pan Giza się nie zgodził na taką współpracę i to w momencie jak rozmowa weszła w temat spisania umowy i warunków Pan Giza stwierdził że szuka tylko etatowych pracowników no Tak! Jest właścicielem firmy i może robić co chce
Najlepiej w tej branży mieć wycenioną pracę oczywiście że nie zawsze się tak da ale wówczas ostateczną weryfikacją wykonanygo zlecenia są pomiary wówczas przyjeżdża np.znana firma z Siemianowic Śl i weryfikuje wykonawce instalacji
glut 2015-05-01 10:18:27
Swieta racja, od razu trzeba to zastrzec. Bo urząd wysle Cię gdzie chce.
elektryk 2015-05-01 17:51:07
Oprócz podwykonawstwa robią też bezpośrednie inwestycje dla klienta. Tam swietnie sobie radzą sami. Jestem teraz pewien ze syn nie byl informowany o sprawach osobowo-finansowych.
Udany pomysł z tym wsparciem kilku jedno lub dwuosobowych firm dla wykonania inwestycji.
Bardzo praktyczne, z tym że musi mieć możliwość prawną.
Może wtedy jej nie było albo już za dużo było tych podwykonawców.
Alternatywa dla skomplikowanego i kosztownego zatrudniania pracowników.
Może nawet przyszłość gdzie każdy będzie miał swoją działalność gospodarczą i wykonywał dany odcinek.
add 2015-06-22 07:51:20
Pewnie jesteś kimś z rodziny skoro piszesz coś takiego, ja do dzisiaj nie dostałem wypłaty, a komentarze o gesem są tylko na tej stronie i dokładnie je poczytaj zanim coś napiszesz.
teś- czeć lelekitipa 2015-07-15 17:35:32
Ta firma oszukuje pracowników nie płaci w terminie albo wogole wykorzystują ludzi nie podpisują umowy o pracę
p.d. 2015-07-21 11:58:24
Ta firma od lat poszukuje pracowników obiecuje gruszki na wierzbie bo ta wielka fifirma GESEM to ojciec i syn Stanisław Giza i jego syncia Michał zawsze im coś nie pasuje przyjmują ludzi do pracy po tozżeby zrobili ciężkie roboty a potem powiedzą że wszystko jest źle więc nikt nie dostanie pieniędzy Pozatym Michał syn szefa ptowokuje konflikt żeby skłonić do odejścia bo ludzie tego nie wytrzymują wiect jest argument żeby nie wypłacić pieniędzy
add 2015-09-02 19:37:59
Cały czas szukają tylko nigdy pod nazwą firmy
bejbe 2016-05-14 12:41:00
a czy sprzedawcy/ ph na prowizjach sprzedaż sprzętu i artykułów przeciwpożarowych, medycznych, weterynaryjnych, ogrodniczych sie opłaca? bo może i bym spróbowała
Zostaw swoją opinię o P.U.H. GESEM GIZA STANISŁAW - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.U.H. GESEM GIZA STANISŁAW