brak logo

Plaza Food B. V.

Wijchen

Opinie o Plaza Food B. V.

Były \"szczur\" 2012-07-26 15:42:16
Pracowałem na Plaza Food/Orient Plaza przez pewien okres. To był najgorsza praca jaką miałem. Pojechałem do Nl z zamiarem zarobienia pieniążków, odłożenia czegoś. Może i by się dało gdybym nie trafił na Plaze Food. Ludzie są tam traktowani jak zwykłe zero. Brygadzistka [usunięte przez moderatora]- kobieta z mega kompleksami, gnębiąca, pastwiąca się nad innymi. Wielka pani która wyszła ze wsi, lecz wieś w niej pozostanie. Nigdy jeszcze nie poznałem tak chorej psychicznie osoby, która znajduje radość w gnębieniu i poniżaniu innymi.
Każdy na każdego donosi, zabijając się na zakrętach byle by pierwszym być. Dziewczyny pracujące na hali, wredne, nieuprzejme i szydzące a same nie są lepsze. Kolejne paniusie. NIkt Ci nic nie pokaże, nie opowie co do czego a samemu trzeba wszystko ogarnać, najlepiej jeszcze w domu przed wyjazdem trenować, by byli zadowoleni. Wiele osób odeszło z pracy, ponieważ praca w takim klimacie nie jest pracą a obozem pracy.
Z godzinami pracy też wesoło nie jest. Albo jest ich 6-7 dziennie albo 16-18. Przerwy co 3 godz i 30min przerwy, oczywiście nie są one płatne. Najgorsze są 2 zmiany jednego dnia. Pracujesz od godz 6 rano do niekiedy 23 w atmosferze wrednej, nieszczerej i szyderczej. Uważałem że wiele potrafię wytrzymać ale nie takie traktowanie jak śmiecia, szczura, zwykłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Nic Ci nie wolno, czasami nawet krzyki przez "piękną" Anie, ze rozmawiasz, bo tak najlepiej to patrzeć w swoją rynnę i bez słowa robić i czekać aż brygadzistka przyjdzie i zacznie Cię [usunięte przez moderatora] o byle co, aby tylko poprawić jej humor. Nie polecam nikomu, pieniądze wielkie z tego nie są, nie warto być tak poniżanym i wyszydzanym. Serdeczne pozdrowienia dla [usunięte przez moderatora] i jej męża równie świetnego jak ona, który tylko patrzy kogo tu by podpierniczyć i podlizać się [usunięte przez moderatora]
mike 2013-11-29 11:00:16
Pracowałem , 4 miesiące i uciekłem , dziwie się ludziom , że tam robią.Szczególnie polakom ,podlizującym się(usunięte przez administratora) Chora atmosfera.
ja2014 2014-08-14 15:57:09
witam... co mogę powiedzieć o firmie Orient Plaza hmmm tylko tyle że była to moja największa życiowa porażka... i na początku powiem wam że jeżeli maci wybór to darujcie sobie ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> więc od początku, jeśli chodzi o godziny to jeden wielki śmiech na sali... po 30 lub około 27 w tygodniu to wychodzi jeżeli mieszkasz na firmówce do 150 euro na tydzień jak dobrze pójdzie... a w pracy jest tak na wejściu jadą po tobie jak po gów.... jesteś tam nikim, totalnym zerem... prowadząca Martusia nałogowa alkoholiczka szuka tylko możliwości by się nad tobą pastwić a po pracy leci do domu wypija swoje piwka i wraca na kacu do pracy, krzyki i tempo to jedyne co tam jest... jest jeszcze jedna taka w zielonym czepku chyba ewelina prawdziwa chora psychicznie osoba swoje stanowisko osiągnęła przez łóżko sypiając z chińczykiem (wszystkiego dowiesz się na linii od dziewczyn)nie masz prawa jej się zbuntować jak wyrazisz grzecznie swoje zdanie od razu możesz wiedzieć że pracujesz ostatni dzień... nie ważne ile umiesz ważne jak dobrze i dokładnie liżesz im tyłki bo tylko w taki sposób możesz tam coś osiągnąć... ta cała ewelinka panoszy się po hali jak u siebie ma ksywkę PP (polska prostytutka) ha ha odpowiednie dla niej... dziewczyny też nie są lepsze, mówią do ciebie że ta to jest taka i taka obracają sie i obgadują ciebie co za nieporozumienie... wredne i chamskie tylko patrzą jak tu na kogoś donieść... same nie pracują a powiedzą że ty nic nie robisz... stojąc na linii nie możesz rozmawiać wręcz nie wolno ci tego robić bo z miejsca leci do ciebie prowadząca z piękną wiązanką... musisz pracować jak najszybciej żeby prowadząca dostała premię a ty nie masz za to nic tylko obolałe ciało... nie jestem panienką z bogatego domu wiem co znaczy ciężka praca ale to co tam się dzieje przechodzi ludzki pojęcie... czasami myślałam że Żydzi w Auschwitz mieli lepiej przynajmniej wiedzieli co i za co... tu nawet za twarz możesz wylecieć lub być odtrącona i wyśmiewana przez dziewczyny które buntuje martunia... a w ogóle są tam dwie prowadzące jeszcze tak iwona ona to zależy od humoru czasem krzyknie ale nie jest tak jak ta druga... śmieszne jest tylko to że razem się trzymają a nawzajem się obgadują... tak mała brzydka prawda o plazie... praca nie aż taka trudna stoisz i pakujesz makaron albo ryż do pojemników, ważysz odpowiednią ilość (o ile prowadząca ją powie) zazwyczaj trzeba się pytać dziewczyn bo prowadząca burknie coś pod nosem i idzie a jak kładziesz złą wagę to przychodzi i krzyczy na ciebie (są niektóre dziewczyny które specjalnie podają złą żebyś była rypana) bardzo się cieszę że już tam nie pracuję... to chore co tam się dzieje... nie wrócę tam za żadne skarby nikt mnie do tego nie zmusi... a Tobie jeśli chcesz tam pracować życzę powodzenia... tylko zastanów się czy warto niszczyć się dla 500 euro miesięcznie..
2
czarna 2014-11-03 19:14:26
zgadzam sie...jezeli chodzi o warunki mieszkaniowe to gorzej niz dla bydła!!!koordynatorzy wyjebane na wszystko!totalna patologia i kryminał na domkach gdzie wyzywaja sie na słabszych którzy sa zastraszani w Wijchen bylam swiadkiem tego!!!!!!tragedia!
zaciekawiona 2014-11-05 20:34:21
Bylaś świadkiem i co w takim wypadku zrobiłaś procz wspominania o tym na forum?
stare czasy 2015-01-28 15:28:49
haha widze ze nic sie tam nie zmienilo
myslalam ze jak aniusia z wadlusiem grube dupska nie beda mieli
takiej wladzy to bedzie troche lepiej
ale jak tu widze nikt niechce w orient plazie pracowac w lepszej atmosferze. tam to trzeba miec twarda psychike i zaufana osobe (przyjaiela) ktory cie nie zdradzi za plecami tak jak wszyscy tam robi
ja z moja przyjaciolka wytrzymalysmy tam 10 miesiecy i moglysmy robic dalej
ale mialysmy dosyc tego syfu i na pauzie poprostu wyszlysmy nikomu nic nie mowiacpodobno wszystkim szczeki opadly ale nie dalysmy sie i do tego zrobilismy im psikusa z czego do tej pory jestesmy dumne i zaluje tylko ze helen z josem nas nie zlapali jak za nami biegli bo ogarneli sie za pozno hehe
ale naprawde nikomu nie zycze zeby tam trafil a szczegolnie na hotfill
nie oplaca sie za malo placa pozniej na psychiatre moze zabraknac....
podrawiamy wszystkie fałszywe mordy z hotfilu i nie tylko :)
stare czasy 2 2015-01-28 16:56:33
W zupelnosci zgadzam sie z moja przyjaciolka wyzej :)
Chociaz nie powniem, ze czasami bylo zabawnie
From Amsterdam 2015-03-31 17:52:33
ladies and gentleman,

Plaza Foods BV is not good for polish people, they will threat you like a aninmal. in holland we call this MODERN SLAVERY.

THEY WILL ALSO TRICK YOU WITH MONEY. IT IS VERY DANGEROUS THERE. dO NOT FORGET THIS message!

everbody from poland is welcome in holland, but do not go to this place.
aaa34 2015-05-03 13:51:41
zgadzam się z każdą opinią w 100 [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to jest mało powiedziane i nie chodzi o to że praca jest ciężka fizycznie.. fizycznie da się przeżyć , ale psychika siada tam totalnie.. pracowałam tam trzy lata temu przez AŻ 3 miesiące.. już w pierwszy dzień od martusi usłyszałam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szybciej albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takie słownictwo i mieszanie z błotem jest na porządku dziennym faktycznie zarobki nie warte tego wszystkiego do tej pory niechce mi się wierzyć że takie rzeczy miały tam miejsce i z tego co widze dalej tam tak jest... naprawde szczerze odradzam to miejsce to piekło..
Name 2015-05-07 10:47:41
Czy w tej firmie rzeczywiście jest tak strasznie -czy jest ktos kto obecnie tam pracuje-byłbym wdzięczny za opinie i mozliwosć kontaktu-oczywiscie anonimowego .
Karol 2015-08-19 14:41:05
Słyszeliscie coś o pudełkach(kontrola mysli- kontrola snu) załozonych przez fabryke, słuchawki "klocki lego", pracowałem tam do października przez 4 lata na chłodni, jak ktoś ma takie słuchawki z pudełkiem, to niech sie odezwie na tym forum bo chce załozyć im sprawe.
2
bvbv 2015-10-18 09:15:52
na myjce maja od 300 do 400 eu i nie narzekają .
walczacy 2015-12-26 10:52:05
Praca jak praca tylko większość Polaków to konfidenci którzy przy nadarzacej się okazji strzelają z ucha albo jak kto woli z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Piotr 2016-06-16 11:23:37
Jest ciezko i jak masz slaby charakter to nie pociagniesz proste. Uitzenbureau oszukuje kazde i na kazdym kroku wiec to nowosc nie jest. Jak pracujesz dobrze to cie tam szanuja bo nie maja wyjscia. Konfidenci sa wszedzie. Nie bronie tej firmy ale wydaje mi sie ze nie rozni sie wiele od innych. Jest tam duza rotacja i stad ta niechec do nowych.
1
nowy 2016-07-16 07:20:37
Witam!

Proszę o informację Plaza Foods Wijchen. Czy są stałe godziny? Serio jest aż tak zle w tej firmie- chodzi o atmosfere, zarobki?
Ktos 2016-07-21 21:58:20
Nie jest az tak źle, kiedyś tak było, zmieniło się wiele. A jak by było tak źle to dlaczego tyle osób ma tam kontrakty i pracuje kilka lat? Nie jest źle no chyba, że ktoś idzie szukać intryg a nie pracować
Latający Holender 2016-10-08 12:43:38
Witam. Jeśli ktoś dostał oferte pracy na Plazie to szczerze odradzam.Ludzie którzy tam pracują to w wiekszości chamy ,konfidenci i ćpuny, co drugi chodzi tam naćpany. Godziny pracy są niestabilne tzn. jeden dzień 8 godzin a następny 5 lub wolne bo nie ma pracy. Najgorzej jest jak trzeba zostać na dwie zmiany 16 godzin bo jeśli odmówisz możesz wylecieć. Zdarzało się że pracowałem nawet 25 godzin . Ogólnie nie polecam bo bylem traktowany jak śmieć z resztą jak prawie każdy nowy , chamówa i nic wiecej.
ilek 2016-10-09 10:57:38
zależy przede wszystkim od ludzi jacy są tam zatrudnieni,podjerzewam,ze wyjezdzaja nie tylko polacy ale i inne narodowosci, oczekuja by znac jezyk obcy?
Peła 2016-11-24 19:33:05
Mi osobiście się podobało. Z tym że trzeba być przygotowanym na zapierdziel, przez pierwszy miesiac jest ciężko, ale jak ktoś sobie wszystko ogarnie to da się wytrzymać. Rotacja spora, to prawda, ale nie ma w tym nic dziwnego skoro przychodzą osoby które nie chcą/nie mogą przycisnąć. Takich tam w ciagu roku widziałem na pęczki ale bardzo szybko odchodzili.
Sumując jesteś robotny, silny fizycznie i psychicznie... dasz rade

Ściskam
Zostaw swoją opinię o Plaza Food B. V. - Wijchen
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plaza Food B. V.