brak logo

Gimplast

Sosnowiec

Opinie o Gimplast

Były robotnik tego syfu 2012-10-06 07:11:33
Ale po co? Zamówienia mają być zrealizowane, żeby firma zarabiała więcej to biorą więcej zamówień, ty (usunięte przez administratora) za wszawy grosz, bo musisz, a biura i kierownictwo przyznają sobie dodatkowe premie za wykonanie pracy i pomysły które nigdy nie są trafione i są wręcz absurdalne. Więc pomyśle jak każą wam (usunięte przez administratora) na ich premie, was nawet po plecach nie poklepią że dobrze, a lecz (usunięte przez administratora) żeby było więcej zrobione, bo oni muszą za coś żyć. Pozdrawiam wszystkie równe osoby, a zostało ich na prawdę nie wiele ....
pianka 2012-10-14 09:05:51
Największy syf w jakim pracowałem.Wszyscy są (usunięte przez administratora), Dziękuje
1
B. 2012-10-22 15:20:55
Gimplast hmmm, praca bardzo fajna, miła atmosfera, wszyscy pomocni i przyjaźnie nastawieni do bliźniego, jeśli chodzi o zarobki- premii sporo więc jest co odłożyć z miesiąca na miesiąc a jesli chodzi o podstawę to tez nienajgorzej, ja pracuje na jednym automacie i zarabiam 4,300zł na ręke, mam godzinną przerwę i chwalą mnie na każdym kroku. Polecam każdemu! :D:D:D
2
A. 2012-10-22 15:49:53
B. - 2012-10-22 15:20:55

Gimplast hmmm, praca bardzo fajna, miła atmosfera, wszyscy pomocni i przyjaźnie nastawieni do bliźniego, jeśli chodzi o zarobki- premii sporo więc jest co odłożyć z miesiąca na miesiąc a jesli chodzi o podstawę to tez nienajgorzej, ja pracuje na jednym automacie i zarabiam 4,300zł na ręke, mam godzinną przerwę i chwalą mnie na każdym kroku. Polecam każdemu! :D:D:D
maszyna 208 =]
1
Operator X 2012-11-03 21:16:07
Pewnego czasu opuściłem ten zakład i nie żałuje, w nowej pracy nie dość że nie pracuje wśród nieudolnych ludzi to jeszcze normalne wynagrodzenie i premie a nie jak w Szajsplaście.. Kto naprawdę chce lepszej pracy to zawsze znajdzie, powodzenia.
dagmara 2012-11-07 14:49:33
zgadzam się za takie pieniądze to musi ktoś już całkiem przybity robić hahahahahhhah
Hahahahah 2012-12-01 12:48:12
CO ZA (usunięte przez administratora) TERAZ 6,7 NA ZMIANIE NA TYLE MASZYN BO NIE CHCĄ NIKOGO PRZYJĄĆ TANIA SIŁA ROBOCZA ROBIĄ PODWÓJNĄ ROBOTE ZA MARNE GROSZE JAK SIĘ MOŻNA DAWAĆ TAK WYKORZYSTYWAĆ WOLAŁBYM ULICE ZAMIATAĆ!!!!GŁUPIE I TYLE A DAWAJCIE SIĘ WYKORZYSTYWAĆ I PONIŻAĆ PRZEZ (usunięte przez administratora) ZA 1200 HAHAHHAAH WIĘCEJ BEZ KOM
babajaga 2012-12-09 10:58:51
.... a na jakich stanowiskach powinni być kierownicy ?
mirabella 2013-01-07 19:56:49
nic nowego nie piszecie?? ja tam lubie swoja prace... zawsze moglam trafic gorzej
nowy 2013-01-16 21:54:01
Jakie sa zarobki w gimplascie przez posrednika?
sraty 2013-01-16 21:57:59
Sa przyjecia na kontrole jakosci? Jacy sa wspolpracownicy? Czy praca przyjemna?
ja...to..ja..a Tyyy 2013-01-16 23:08:11
praca jest od pon do piątku czy w systemie 4 brygadowym? i ile jest dodatu za 4brygadówkę??
bzzz 2013-01-17 08:39:59
Praca w 4 brygady, i tu nie istnieje coś takiego jak dodatek, 1600 brutto i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
obiektywna 2013-01-31 15:19:01
Pracowałam na produkcji i na montażu ogólnie firma taka że nawet wrogowi nie polecam!!!!
Ale fakt jest taki że ci co są na produkcji maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i to za takie grosze są dni że nie wiesz za co się najpierw wsiąść żeby to ogarnąć musisz sam przynieść sobie palety które ważą dużo sam kartony wypełniać papiery sprzątać co chwile bo inaczej cię zjebią ważyć detale a taśmy cały czas idą i się nie miłosiernie zapełniają a nie ma się jednej czy dwóch tylko dużo więcej - po prostu pot leje ci się po (usunięte przez administratora)!!!!!
Nikt z montażu nie chce na produkcje boi się jej jak ognia bo prawda jest taka że na montażu stoisz przy swoim stanowisku masz swoją normę i robisz.
Dać kogoś z montażu na produkcje i na 90% nie ogarnie się i zacznie jej spadać z taśmy.
Dać kogoś z produkcji na montaż i normy idą w górę.
Ludzie na produkcji są nauczeni do ostrego(usunięte przez administratora)... i tu ode mnie respekt dla was podziwiam was za wytrwałość i mega ale to mega silną wole ....POZDRO
gggdgdgdg 2013-02-01 01:11:57
nie polecam nikomu, naprawdę nikomu, lepiej jest ulotki rozdawać, sprzedawać umowy z orange albo garnki,
w tym zakładzie panuje pomieszanie z poplątaniem,
jak nie masz pleców i nie liżesz (usunięte przez administratora) to choćby człowiek ponad normę robił i tkwił 8 godzin na stanowisku, to i tak może zostać zwolniony w każdej chwili, co jest śmieszne biorąc pod uwagę że płacą gorzej niż w kamieniołomach
t102 2013-02-01 08:38:15
Czy w tej firmie coś sie pozmienialo?
g 2013-08-04 16:01:22
(usunięte przez administratora) ale zadnego szacunku nie maja ,umowy do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o urlop trzeba prosic i dadza w terminie jak im pasuje,plaszczyc sie przed nimi o wszystko,odradzam prace ...zdecydowanie wole Polskie firmy ..niech Polacy sie wzbogacaja a nie wlosi
grrr 2013-08-04 16:27:09
w tym obozie widać jak włosi nienawidzą Polaków i niech wiedzą ze Polacy maja jeszcze gorsze zdanie od nich ....tyle stron internetowych jest które zawierają same złe opinie o tym kraju i ludziach, umieją się dorobić tylko na wyzysku ....do czego to doszło że Polacy muszą u takich (usunięte przez administratora) pracować przecież mieliśmy tyle firm Polskich i dobre warunki
kameleon 2013-08-06 08:28:33
beznadzieja, beznadziejny klimat ,kasa i ludzie, nie polecam
kameleon 2013-08-06 08:34:29
Beznadzieja, praca na niskim poziomie - dla desperatów...bo nikt normalny z własnej woli nie chwyci się takiej roboty... Zapowietrzeni ludzie, do tego mało komunikatywni, dziwna sucha atmosfera, nie wspomnę o inteligencji bo chyba tam mija się z celem ((usunięte przez administratora) - cofanie sie w rozwoju do czasów podstawówki). Niektórzy ludzie nie pasujący do swoich wyższych stanowisk ... ;/ wybrani po ciemku (usunięte przez administratora)?? Nie żebym był wybredny ale jak można się tak poniżać za takie grosze ... ?? Dziwi mnie fakt ze niektórzy pracują tak kilka lat ... brak większych perspektyw na życie ? Desperacja ? Z obserwacji ... wiele nowych ludzi szybko stamtąd (usunięte przez administratora). Brak tolerancji u kierownictwa , liderów i innych osób na układach. Jak komuś podpadniesz to masz już u niego przej...ne! 10 kierowników nie wiadomo po co i dlaczego ... Jedyne co wszystkim dobrze wychodzi to żucie gumy przez 8 godzin stania w pracy :| Nie polecam ...
1
Nimfa 2013-11-14 13:30:02
a słyszał ktoś o nowym romansie w Imielinie, chodzą plotki że Pani X-blond z biura mocno współpracuje z synem grubego ?? Ciekawe czy mężulek wie heh :-)
6
qweqasdqwe 2013-12-09 00:18:38
I jak tu ma być dobrze jak temat romansu jest ważniejszy dla niektórych niż poprawa warunków pracy? Tak cię to interesuje? To jedź i się zapytać o co chodzi, kto, z kim i gdzie.
5
;@ 2013-12-21 12:27:38
czy z okazji Świąt dostaliście jakieś paczki lub kasę w Gimplaście? poprawiło się coś w tym zakładzie???
belzebub 2014-02-11 17:55:16
Aldona lecę na Ciebie !
3
pracownik roku 2014-02-19 18:23:41
Jest tylko jeden powód, dla którego warto wstawać rano i tam iść... Dobry,kochany, emanujący spokojem... Która zna, to wie <3
2
pracownik roku 2014-02-19 18:43:21
ciepły, inny niż wszyscy... nie ma już takich mężczyzn... niestety...
9
zwykly 2014-03-03 21:48:41
Bardzo fajna firma
3
robol 2014-03-06 12:51:21
Takiego bałaganu jak jest teraz to Gimplast chyba jeszcze ne widział, dramat.
3
malla 2014-05-08 21:37:02
Ktory taki superowy?
1
była pracownica 2014-05-17 13:05:32
Pozdrawiam wszystkich pracowników i podziwiam was za to, że tam pracujecie, ja się cieszę że już się tam nie męczę i że nikt mnie już nie [usunięte przez admina]. Niestety nawet dyrektor który uważa się za pana i władcę naszego losu nie nadaje się na swoje stanowisko. Wszystkim chętnym którzy chcą się tam zatrudnić odradzam. Stawka nędzna, pracy od groma, kierownictwo i przełożeni uważający się za panów wszechświata oraz [usunięte przez admina] pracowników nie mówiąc już o żadnych premiach i dodatkach.Nie jeden pracownik uciekł już z płaczem. Jednym słowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie zakład pracy. Zero perspektyw na przyszłość.
2
sgsgsg 2014-06-29 22:04:19
Płace są na takim poziomie jakim były, czyli nędznym. Najniższa krajowa, plus parę osób ma wyższe stawki ale i tak niewiele więcej od najniższej. Piszę oczywiście o operatorach.
loka 2014-08-03 18:59:35
uciekłam stamtąd bardzo szybko... tu pracują tylko desperaci życiowi i patologia... po takiej pracy , ludziach warunkach idzie nabawić sie depresji :| Współczuje wam naprawdę
wujek 2014-09-11 22:52:48
Gdziekolwiek wejdziesz na jakieś inne forum opinie są tylko złe i plotkarskie. Zostanie pod budka z piwem bo i tak wszędzie będzie wam zle
marian-o 2014-10-11 01:43:45
zapraszamy potrzeba nam więcej niezawodnych
2
factor 2014-10-29 07:17:54
Przyjęcia są jedynie przez Sotera na umowę zlecenie.
żywy marian 2014-10-29 07:23:42
To, czego się spodziewasz a co zastaniesz to dwie różne rzeczy >:) RAZEM DO UPADKU ;-) tylko patrzeć jak gimshitplast podzieli los dawnego Segu...
żywy marian 2014-10-29 07:29:47
Ludzi nie obrażaj, chyba że mierzysz innych według siebie. Skoro jesteś patolem to nie znaczy że każdy nim jest. Kilka wiosen tam się bywało. Z wieloma Dobrymi Ludźmi kontakt pozostał. Spójrz w lustro i powiedz, czy napewno jesteś lepszy. Nie sądzę...
1
pracownik 2015-01-29 20:44:36
Witam, jest obecnie rekrutacja, na kierownika działu jakości, może mi ktoś powiedzieć coś o tym dziale, ile osób pracuje i co z poprzednim kierownikiem?
były pracownik 2015-01-30 14:38:44
Najgorsza firma jaka może być zwalniają pracowników po trzech miesiącach i zatrudniają nowych na ich miejsce !!!! A kierownik znalazł sobie nową pracę :)
nowy 2015-05-26 11:12:49
Oferta na kierownika działu jakości nadal jest dostępna na stronach internetowych dla poszukujących pracę. Aż tak u Was źle? Warto aplikować?
1
beetle 2015-11-18 20:04:17
Witam,
czy ktoś może powiedzieć jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna w firmie Gimplast? I jak nalezy się ubrać?( głownie kwestia obuwia, słyszałam,że w niektórych firmach tego typu robią odrazu testy "sprawnościowe")
Bożena D 2015-11-19 15:42:48
Wystarczy że będziesz trzeźwy, a pracę masz pewną
1
ggjgjgjgg 2015-11-21 18:46:55
Aż tak to nie. Aby dostać pracę należy: mieć poniżej 1,5 promila, mieć ręce (mogą być dwie lewe), nogi. Co do ubioru to najlepiej od razu przyjść w roboczym.
New 2015-11-24 23:28:11
tu jest umowa zlecenie?mozna w razie koniecznosci zrezygnowac z pracy z dnia na dzien?
loka 2015-11-30 17:13:10
widze ze sie nic nie zmienilo :D pozdrawiam patole co tam robi :) i ta liderke czarna co jest wiecznie zmeczona i wyzywa sie na wszytskich dookola ;D NEW - tam wszyscy normalni odchodza kiedy chca , zostaja tylko lemingi ktore umieja sie wpadowac w to zatrute towarzystwo :D pijoczki jakich mało zawsze w piatek integracja hahaha :D
tadam 2015-12-08 18:03:13
Dokładnie, sama szybko zwątpiłam. Kasa marna, stanie 8h (15 minut przerwy), i mimo wyrobienia ponad norme problemy,bo sprzątało się stanowisko pół h wcześniej,a nie robiło dalej.
Były zawodnik 2015-12-09 21:13:24
Zatrudnią każdego, który chce tam robić. A od Ciebie tylko zależy jak to długo będzie.
1
tadam 2015-12-14 19:05:05
9,50 brutto, czyli na ręke nawet nie 7zł..nocki/soboty odrobinę więcej. Jak lubisz pracować jak robot i żywisz się powietrzem -idealna praca.
NickT 2016-01-01 19:44:26
6 zł na godzine z hakiem do ręki, to dla nikogo nie będzie "dużo" o którym piszesz. Potwierdzam: pracując na produkcji jest monotonia a jak już dostaniesz do obsługi np. 3 lub 4 maszyny naraz, to ta monotonia zamienia się w pogoń za detalem i szeroko pojęty zapierdol. 8 godzin na nogach i 15 minut przerwa z zegarkiem w ręku. O przerwie nie decydujesz samemu. Zdarza się niestety, że czasem przerwe masz na dwie godziny przed końcem dniówki. Przerwa wygląda tak, że jak już się odbijesz, to chciałbyś iść po żarcie które masz w swojej szafce ale wtedy uświadamiasz sobie, że przecież nie masz szafki jak kilkadziesiąt innych osób a Twoje rzeczy walają się po tym syfie gdzie popadnie. Nikogo to nie interesuje, przecież jesteś tylko małym trybikiem. Docierasz na "stołówkę". Tam spoglądasz na zagrzybiony zmywak ze zwichrowanym kranem, zakamieniony stary czajnik, zwisające jak po huraganie drzwiczki od meblościanki i zniszczone krzesełka. Teraz zamiast jeść, chce Ci się rzygać. To nawet dobrze, bo nie ma tam miejsca, żeby klapnąć i w spokoju zjeść, ponieważ jest tylko 6/8 krzesełek a wszystkie zajęte bo zakład spory. Idziesz, czy tego chcesz czy nie, na palarnie i tam siedząc na podłodze jak żul, wsuwasz w pośpiechu chmurę dymu i kromke chleba z masłem bo na tyle Cie teraz stać. KONIEC PRZERWY! Książkowym przykładem pracy "jak robot" jest praca na tzw. OBLO. Tu o tempie pracy decydują Twoje rączki, rączki innych pracowników, to czy zadbano by było NA CZYM w ogóle pracować, czy detal jest (?!)(-co nie jest sprawą oczywistą) no i czy masz CZYM pracować - nikt sie za bardzo nie przejmuje, że są braki w tak podstawowych narzędziach jak "paleciak"/"wkrętarka"/"młotek"/"lampka"/"nożyk". Jeśli już takowego sprzętu korzystasz to widać, że powinien on zostać wywalony na śmietnik już dawno temu. Przypominam że nie muszą to być rzeczy drogie, stanowią klucz do efektywnej pracy a mimo to pracuje się tam narzędziami starymi, popsutymi, zardzewiałymi, połamanymi i wcale nie przesadzam. Na śmietniku znajdzie się pewnie lepsze a mowa przecież o dużym zakładzie. Atmosfera nie może być dobra jak płacą jałumużę / w pracy najlepiej nie gadać tylko skupić się na jeszcze szybszej robocie / rotacja na zakładzie jest ogromna więc ludzie się często zupełnie nie znają a część z tych co pracują to niezła patola. Odciski, rany, zmęczenie i depresja - tutaj to znajdziesz. Pracowałem tam pół roku. Pracę polecam dla niezorientowanych na godziwą płacę desperatów i frajerów z dobrą kondycją fizyczną, niską samooceną i dużą ilością wolnego czasu bo ten wykorzystasz na szukanie miejsca parkingowego przed zakładem. Sugeruję tam być już na 45 min. przed rozpoczęciem pracy, bo wtedy jeszcze coś znajdziesz. Z parkingiem w Gimplaście jak ze wspomnianą wyżej stołówką...
7
pik 2016-05-13 22:37:29
rl, to raczej nie nastąpi, ponieważ drastycznie zysk firmy by się zmniejszył
2
Zostaw swoją opinię o Gimplast - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gimplast