brak logo

MEVIS S.C. - ANNA TABOR, MAREK TABOR

Bydgoszcz

Opinie o MEVIS S.C. - ANNA TABOR, MAREK TABOR

była klientka 2014-04-22 17:02:00
Kupiłam buty, w których po miesiącu przetarła się podeszwa. Oczywiście reklamacji nie uznali, dostałam lakonicznego smsa. Poszłam do federacji konsumentów, pani podyktowała mi wniosek, wysłałam i znów dostałam smsa o identycznej treści jak poprzednio, że reklamacja jest bezzasadna. Buty kupiłam w Zgierzu, róg ul Długiej i Popiełuszki. Firma ma klientów w nosie, mimo że mamy prawo do reklamacji to i tak ich nie uznaje. Piszcie, gdzie kupujecie ich buty, bo na sklepie w Zgierzu żadnego adresu właściciela. Niech ludzie wiedzą, gdzie nie kupować!!!
4
klient bydgoszcz 2014-04-25 11:48:23
Buty zakupione na drugi dzień chciałam oddać i nie mogę. Panie nie podały numeru telefonu do właścicieli, brak kontaktu i z kim tu rozmawiać.
2
Łódź 2014-04-28 15:05:30
Napisałam 2 razy adres w Łodzi i wpisy zostały usunięte. Łódź Piotrkowska przy A.Struga. NIE POLECAM
2
niezadowolona 2014-05-09 15:17:34
Kupiłam buty jesienne, w których w przeciągu 2 m-cy użytkowania przetarła się na wylot podeszwa pod palcami stóp. Reklamacji nie uznali. Wysłałam ponownie pismo, dali buty do opłaconego przez siebie rzecznika, który napisał, że buty są bardzo zużyte w sposób naturalny i że wada wynikała z mojego niedbalstwa, bo powinnam je dać do zelowania. Tyle, że nie chodziło o obcas, fleki itp. tylko o podeszwę pod palcami, na prawie całej szerokości obuwia. To nie jest część wymienna i trzeba by wymienić całą podeszwę, czego żaden szewc się nie podejmie a koszt wymiany przekroczy koszt butów. I z jakiej racji mam ja za to płacić, skoro wg. ustawy, jeśli coś się zepsuło w czasie krótszym niż 6 m-cy to przyjmuje się domniemanie, że było wadliwe już w momencie zakupu. Dzwoniłam, ale mnie spławili, klientów mają w d...e, bo doskonale wiedzą, że klient który kupił to badziewie już więcej u nich nic nie kupi. Uwaga! SKLEP W ZGIERZU, RÓG UL. DŁUGIEJ I POPIEŁUSZKI
5
nowa 2014-05-10 09:18:29
Ludzie reklamowac buty za 20-30 zł to dopiero obciach! Poza tym prawo jest takie, ze towaru nie można zwrócić- to dla zyjacych jeszcze w latach 90-tych i niedouczonych.
5
Łódź 2014-05-14 13:17:25
wg. ustawy, jeśli coś się zepsuło w czasie krótszym niż 6 m-cy to przyjmuje się domniemanie, że było wadliwe już w momencie zakupu.
NIE POLECAM KUPOWAĆ TAM BUTÓW.
Nawet jak koszt to 10 zł. konsument ma swoje prawo, jak coś jest bublem.
4
ewa12 2014-05-16 19:29:03
Ja pracowała w tej firmie i byłam zadowolona, pracy duzo, nie da sie nudzic, ale miła atmosfera i podejscie ludzkie szefów. jednym słowem praca dla tych co chcą pracowac, wtedy sa doceniani pracownicy i nagradzani ja nie narzekałam na wynagrodzenie, naprawde byly miesiace ze nigdzie nie dostałabym tyle i nigdzie nie dostawałam nalezne mi dni wolne. Ja osobiscie POLECAM ( ps jak odchodziłam to szczerze podziekowałam za współprace)
2
anonim 2014-05-18 11:05:44
Jeśli było ci tam tak dobrze to dlaczego odeszłaś?

2
Giena 2014-06-29 11:59:23
Kupiłem buty w maju, po niecałym miesiącu popękały na dziurkowanym licu. Reklamacji mi nie uznano. Jest to bardzo nierzetelna firma, nie polecam nikomu kupna butów tej firmy. Produkują najgorsze buble, gorsze od chińszczyzny!
1
hehe 2014-07-14 22:34:11
bo to jest hińszczyzna :-) pracowałam w tej firmie, płaca najniższą krajowa i jeszcze narzekaja, że pensje co roku rosną. Do tego masz włazić klientowi w du.. i co chwilę kontrole tajemniczego klienta oraz opr za to nie miałaś uśmiechu na twarzy. Sorry drogi pracodawco, jaka płaca taka praca!!! (usunięte przez administratora)
6
kama 2014-10-15 17:55:04
Proszę powiedzcie mi gdzie Będzinie na Piłsudskiego mieści się ten sklep obuwniczy? jaki numer?
1
anna 2014-11-07 14:36:33
Buty zakupione w MEVIS s.c. Anna i Marek Tabor w Łodzi na ul. Piotrkowskiej 24 po miesiącu użytkowania do kosza. W sklepie informacja przy kasie, że reklamacji nie przyjmują. Ja jednak oddałam buty do reklamacji, bo przesiąkały i całkowicie się odkleiło lico od podeszwy , w jednym i drugim bucie.Po ośmiu dniach dostałam list polecony z Bydgoszczy od państwa Tabor z opinią rzeczoznawcy bydgoskiego p. Zdzisława Perzyńskiego następującej treści; "Obuwie powszechnego użytku nie jest obuwiem wodoodpornym zastosowany materiał jest higroskopijny i przy podwyższonej wilgotności otoczenia chłonie wilgoć.Obuwie należy zakonserwować w celu zminimalizowania chłonięcia wilgoci." I tyle rzeczoznawca, śmiech na sali, nawet nie widział tych butów i jego wad. Byty nie powinny być produkowane z materiału, który absorbuje wilgoć. Badziew, badziew i jeszcze raz badziew i cwaniactwo właścicieli. Sprzedać i zainkasować pieniądze. Zero odpowiedzialności.
2
klient 2014-12-21 04:00:23
Ludziska, czego się spodziewacie po butach od 15zł, ja kupuje w tym sklepie i nie narzekam.
2
do mojo jojo 2015-01-04 18:27:42
Mojo jojo zwrotów nie trzeba przyjmować!!! ludzie proponuję lekturę o prawach konsumenta, gdzie jest wzmianka, że przyjęcie zwrotu towaru to tylko i wyłącznie dobra wola sprzedawcy!Przyjmijcie to wreszcie do wiadomości bo przez takich jak Wy niedouczonych można zepsuć sobie dzień w pracy.
1
g57 2015-01-12 20:09:42
Po miesiącu użytkowania stwierdziłem pęknięcie podeszwy w obydwóch butach. Zgłosiłem reklamację i dzisiaj otrzymałem odpowiedź: "reklamację uznano za niezasadną-reklamacja została odrzucona." Czyli pęknięte na przelot podeszwy to normalna sprawa.
2
konsument 2015-01-30 10:04:24
Oszuści ogłaszają się w PUP zatrudniają ... obiecują kokosy, buty sprzedają do kitu.... Rotacja pracowników sama powinna o czymś świaczczyć
1
bucik 2015-02-10 22:45:09
Witam. Pracowalam w tej firmie i wiem ze to z tym rzeczoznawca to nie tak do końca. Firma mevis każe sprzedawczyni samej oceniac te buty i tak naprawde brac winę na siebie. A jesli klient jest uparty i składa kilka razy to wtedy dopiero daja do rzeczoznawcy.
4
did 2015-06-02 22:08:11
miałam krótką styczność z tą firmą, ale odniosłam wrażenie, że należy wchodzić w du..., żeby coś mieć, nie wspomnę o kwocie najniższej krajowej a pracy tyle, że ho hoooo. Szkoda zdrowia.
4
Rysiek 2015-06-15 17:40:56
Czy ktoś miał problemy ze zdrowiem po pracy w tych sklepach z butami?
2
zagloba 2015-09-04 15:42:08
zlodziejska firma
5
lila 2015-09-14 00:49:05
Praca bardzo nie przyjemna. Pracowałam tam przez pewien okres czasu. Na szczęście wyrwałam się stamtąd. Jeśli chodzi o kasę to nie jest aż taka zła. Ubezpieczona jesteś. Niestety wymagania kierowników oraz szefostwa są na miarę sklepu luksusowego, a jest to zwykły rynkowy sklep z naprawdę słabymi butami. Kierowniczka, z którą miałam okazję współpracować ma chore ambicje, żeby być najlepszą spośród wszystkich. Do tego tajemniczy klient. Pomimo, że obsłużysz go odpowiednio zawsze coś na Ciebie znajdą, że np. Nie otworzyłas wieczka od kartonu. A prawda jest taka ze masz milion innych klientów do obsluzenia i starasz się każdemu pomoc. Ja nie boje się pracy, ale ta praca wykończy Cię psychicznie i fizycznie. Musisz ogarnąć ślepy, zaplecze a w wolnej chwili biegaczy ze szmatką i miota nie mając czasu zjeść. Reklamacje i rzeczoznawca to fikcja. Jedyny plus to pensja na czas. Ciesze się ze tam nie pracuje
4
bylapracowniczka 2015-09-25 17:14:39
Witam.
Bardzo milo wspominam swoja współpracę z firma MEVIS.
Panie które prace w sklepie wyobrażają sobie jako wypoczynek muszę rozczarować..Pracy tutaj nie brak. Kierownicy kładą nacisk na podejście do klienta oraz porządek (jednak dbałość o sklep przynosi korzyści) Zdarzają się nadgodziny w przypadku dostaw, inwentaryzacji lub prac porządkowych (pieniądze za nadgodziny są normalnie wypłacane pracownikom) Atmosfera w pracy jest bardzo dobra (jednak jest to indywidualne dla każdego sklepu) a kontakt pracodawcy z pracownikiem wyjątkowy- tak wielki szacunek z jakim podchodziła do nas kierowniczka prawdopodobnie już nigdy mnie nie spotka. Wyplata na czas, umowa o prace, szacunek pracodawcy, premie, domować ogólną opinia gdyż większość negatywnych ocbra płaca, stabilność, brak przeszkód w urlopach oraz cudowna atmosfera- Takie właśnie są warunki pracy w mevisie.
Proszę się nie przejen dotyczy jakości butów bądź bierze się z narzekań na obowiązki (jak pisałam tutaj ich nie brak). Niestety z przyczyn osobistych musiałam zrezygnować z pracy (czego żałuje) jednak mogę śmiało napisać ze i ze zwolnieniem problemow nie było.
Szczera 2015-10-03 14:45:27
nie polecam pracy w tej firmie. Jedno wielkie szambo i wygórowane oczekiwania jakby był to jakiś luksusowy butik z markową odzieżą a nie bublowaty sklep ze słabej jakości pouszkadzanym obuwiem.
1
Pracownica 2015-10-11 21:53:03
Pensja zawsze jest na czas !!!!!!!narzekaja tylko ci ktorym sie nie chce pracowac !!!!
1
DAna 2015-10-12 11:33:29
Radzę omijać tę nieuczciwą firmę szerokim łukiem!Obuwie tam wytwarzane jest bardzo kiepskiej jakości,-po dwukrotnym włożeniu butów -dosłownie sie "rozleciały".Oczywiscie ,owa firma nie uwzględniła reklamacji.Śmiało mozna powiedzieć,ze to oszuści zarabiajacy na ludziach .Ostrzegam przed zakupem obuwia produkowanego przez tę firmę MEVIS w Bydgoszczy.
2
Aktualna Pracownica 2015-10-26 21:22:25
Przez 10 lat pracowałam w chłodni...praca po 10h na zmiany w temperaturze w granicach -20 do -30 stopni...za najniższą krajową...powiecie pewnie: jak głupia byłaś to tak miałaś....tylko ze wychowuję samotnie dwójkę dzieci, mój mąż zmarł po 5 latach małżeństwa.. zostałam bez niczego...
Od 2 lat pracuję w firmie Mevis i porównując ją do ubiegłej pracy to tak jakby porównać mercedesa do fiata...Owszem pracy jest dużo, to sklep z tanim obuwiem także i klientów jest więcej niż w luksusowych butikach... a wiążą się z tym dostawy które są raz w tygodniu.. Sa miesiące gdzie jest ciężej typu wrzesień, październik natomiast są miesiące gdzie siedzisz i nie wiesz co z sobą zrobić...Co do podejścia pracodawców, z Szefostwem mam bardzo mały kontakt, natomiast z kierowniczką mam kontakt na bieżąco, mimo młodego wieku bardzo wyrozumiała,nigdy nie usłyszałam od niej słowa NIE: choroby dzieci, wywiadówki, zawsze mogłam wyjść i wszystko załatwić, do tego bardzo dużo pomaga ( nawet towar z nami przyjmuje, martwi się o nasze życie prywatne i zawsze wysłucha, nawet gdy potrzebowałam zaliczkę od razu mi ją załatwiła, a tyle co od niej butów dostaję to od 2 lat nie kupiłam butów dla siebie i dla moich dzieci!!
Co do pensji to jest ona zawsze na czas, najniższa krajowa + za soboty + premia + buty średnio para na 2 miesiące czasem nawet co miesiąc
Wychodzę w granicach 1900zł takze około 700 zł wiecej niż w chłodni!
Urlopa wakacyjny - bez problemu od 2 do 3 tyg
Urlop zimowy - bez problemu od 2 do 3 tyg
Dziś była u mnie kierowniczka i powiedziała że możemy wziąść sobie po tydzień wolnego w okresie świąteczno - sylwestrowym , tylko mamy się dogadać między sobą. I co tu narzekać??
Naprawdę jeśli ktoś uczciwe przychodzi do pracy po to by pracować i się zaangażuje to nie ma możliwości by się nie zaklimatyzował.
Ja naprawdę nie mogę narzekać na pracę w tej firmie i współprace z kierownikiem, biurem czy magazynem.
A co do reklamacji...ludzie, przecież ta firma nie ma swojej produkcji!!! Te buty sa zakupywane!! Jeżeli trafia się felerny model to nie z winy właścicieli!!
W CCC są czesto te same modele.. tyle ze dwa razy droższe! Czego się spodziewać po butach za 50 zł, że 5 lat bedzie się w nich chodzić???
Ja na co dzień obcuję z klientami i wiem jacy potafią być złośliwi, trafiają się okropni ludzie,tacy co laczki za 4zł przychodzą reklamować.
Sa tacy co dostają decyzję WYMIANA to też nie pasuje.
A czasem jak niektórzy przyniosą buty do reklamcaji to nie da się ich dotknąć, bo są one tak brudne, upocone i co tylko.
Mam nadzieję, że inne pracownice również wejdą na tą stronę i poprą moją opinnię.
2
do aktualna pracowniczka 2015-11-03 10:30:33
Wszysko o czym napisalas jest prawda. Warto wspomniec o tym ze w pracujac w sklepach markowych czesto zatrudniaja wylacznie na 1/2 lub 3/4 etatu! Ciezko jest gdziekolwiek w branzy handlowej otrzymywac taka pensje jak w mevisie. A gdziekolwiek indziej czy ktoras kobieta moze az tyle zarobic? Nie sadze. Sklep sprzadaje tanie obuwie (nie produkuje go!) wiec nie ma wyzokiej marzy i musi walczyc o jaknajwyzsza sprzedaz by miec zysk. Szanujcie swoje kierowniczki te kobiety pracuja jeszcze ciezej od was! Jesli otwwierany jest nowy sklep to buty sie same tam nie pojawiaja. Nie dziwie sie ze porzadek jest dla nich tak wazny (przeciez nikt nie chce by jego praca poszla na marne). Dbajac o to by sklep dobrze wygladal nawet pomimo niskiej sprzedazy kierownik cie nagrodzi (premia lub butami) O ten sklep trzeba dbac jak o swoj wlasny to jedyna recepta na to by przynosil zyski przy niskiej marzy.
Ola 2015-12-03 19:43:23
A czy zamierzają otworzyc ten sklep w Gdańsku?
Ola 2015-12-07 18:36:47
A wiadomo kiedy beda szukac? Bo sama bylabym zainteresowana praca w tej firmie
m pracow 2016-01-25 22:14:33
co za brednie najnizsza krajowa soboty do odioru praca jak w ksiegowosci
to jest wasza firma wiem to z autopsji
1234 2016-04-20 13:08:54
ja kupiłam już uszkodzone a niemiła obsługa myślała że mnie spławi kazała mi wymienić na numer mniejsze,ale to nie koniec zgłosiłam sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta
Gość 2016-04-26 18:50:54
Dziwne, że w necie nie ma namiarów na kontakt np. telefonu. Ponadto prawie każda parę reklamuję,ale uznają.Fakt, że to sklep bardzo tanich butów, no ale się uszkadzają. Obsługa grzeczna, uczynna.
klientka 2016-08-02 21:41:03
kupiłam klapki letnie pod koniec sezonu 2015 w Toruniu przy ul. Królowej Jadwigi za 40 zł, miałam może dwa razy na nogach, zimą leżały, w 2016 roku ubrałam kilka razy i obie podeszwy pękły na połowę, złożyłam reklamację w czerwcu 2016, oczywiście została odrzucona . właściciele liczą że nikt nie trzyma paragonów, sprzedają buble, jednorazówki. Mam nadzieję że za oszustwa ludzi kiedyś zapłacą
Sylwia 2016-08-14 14:49:30
Cześć kupiłam kozaczki w tamtym roku przechodziłam całą zimę i myślę że tą też przechodzę są świetne i nie ma co narzekać bo ceny są niskie a jak chcecie aby się nie rozwalały to kupujcie lepszej marki obuwie. Obuwie kupione w Mevis Bolesławiec ul Zgorzelecka 4 ;-)
1
karolina 2016-09-12 13:02:58
Macie moze numer do tego sklepu w elku ?
Zawidziony 2016-09-13 12:59:43
Nie polecam kupować butów ze sklepów tej firmy. Sprzedają same buble nadające się tylko dla nieboszczyków w trumnie. Kupiłem u nich buty które po krótkim okresie używania popękały, składałem reklamacje ale mi nie uznali odpisując że buty zostały poprzecinane i nie były należycie konserwowane co jest bzdurą. Odwołałem się poprzez Dział ochrony konsumentów urzędu miejskiego i polecono mi złożyć następną reklamację ale i ona nie została uwzględniona tylko zamiast poprzecinania napisali popękanie spowodowane niewłaściwą konserwacją obuwia i przemoczeniem co też nie jest prawdą ponieważ buty byly codziennie konserwowane ze względu na to że używałem ich w pracy i byłoby niemozliwe bym w pracy chodził w brudnych butach jak też nie zostały przemoczone ponieważ nie pracuję na polu tylko w biurowcu a tam deszcz nie pada by mógł zamoczyć buty ale pomijając to to buty chyba powinny być na każdą pogodę nawet i tą deszczową bo nie wyobrażam sobie bym mógł zadzwonić do pracy i powiedzieć że nie przyjdę ponieważ pada deszcz i mogą zamoczyć mi się buty.Reasumując to te buty mogą być dobre tylko dla nieboszczyków w trumnie.
goscc 2016-09-20 07:53:00
Ta girma kupuje na hurtowniacg a nie produkuje. Jak kupiles za 40zl to sory co wymagasz...
1
goscc 2016-09-20 07:55:53
Ta girma kupuje na hurtowniach a nie produkuje....
Sylwia 2016-09-23 08:28:36
Nie radze pracować w tej firmie Państwo Tabor to ludzie chamscy wykorzystują pracowników pracowałamu nich rok szefostwo kłamie i obraża pracowników w śród klientów. A buty reklamowane przez nich .. karzą pracownikom znosić do szewca. . Każą pracownikom zostawać po godzinach a i tych licho z wynagrodzeniem
1
gosia 2016-09-24 12:01:37
właściciele uważaja sie za pępek swiata pracując tam musisz byś szprzedawcą obsługą klienta sprzątaczką i Zawsze na koniec dnia ksiegową tyle papierów do wypełnienia a i tak nażekaja a dostawy to trzeba po godzinie robić.. Szefowa nie miła pracuje u nich i psychika siada ... Już nie długo odchodze z tej pracy .A pracownica Monika rządzi się i pomiata pracownikami..
1
ania krr 2016-10-01 09:36:03
Pracowalam w tej firmie PRZESTROGA szefostwo chamskie masz nad godziny to nie wyplacaja za nie Kierownictwo stosuje mobing a buty ktore klient wykupił kaza p acownikom zanosic do szewca .. Taka jest unich procedura reklamacji .A jak sie nie da naprawic obuwia reklamowanego to kaza pracownika odrzucac reklamacje .
1
Pracownik 2016-10-02 19:38:42
A ja w tej firmie pracuje 4 lata i nienarzekam a co tu wejde to widze tylko mobbing , nie polecam ,ostrzegam ludzie co wy potraficie tylko narzekac pracy jest pełno to trzeba zmienic a nie ciagle oczerniac
gorekkxv 2016-10-09 15:03:48
Jako konsument widziałem jak szefostwo traktuje pracownice zjebani szefowie.złodziejska firma zal pracownic jak ochrzaniał je przy klientach
basia 2016-10-09 22:41:26
Co z tą firmą? Na bytomiu otwarli sklep w czerwcu i wisiala kartka kogos przyjeli ale ku mojemu zaskoczeniu w lipco wisi to samo ogloszenie .
Teraz juz jest pazdziernik i dalej wisi nowe ogloszenie znowu przyjecia.
Serio jest az tak zle?? Chce tam aplikowac .serio szefostwo stosuje mobing? Dziwne ze juz poraz kolejny wisi ogloszenie chyba pracodawcą jest cos nie tak albl jest idiotą
Danka 2016-10-11 12:52:48
Własnie co z tą firmą nie tak? Bo po komentarzach widze że jest coś nie tak..
adam 2016-10-11 22:52:16
Byłem swiatkiem jak szefostwo pomiata pracownikami wstyd za takie szefostwo szkoda personelu ta praca wykańcza
1
A.S 2016-10-14 19:20:34
Firma Mevis s.c jest nie kompetętna i wyzyskują swoich pracowników
1
stokrotka50@vp.pl 2016-10-20 14:35:29
Ja kupiłem buty i po dwóch dniach odlepiły się spody . Od dałem do reklamacji i wróciły w jeszcze gorszym stanie co prawda spody podklejone ale skóra uszkodzona a i resztki kleju bardzo widoczne :) Oczywiście butów nie odebrałem i ponowna reklamacja czyli dwa tygodnie czekania :) Dla mnie to skandal :) Pani ekspedientka wielce obrażona bo musiała pisać reklamację :) Pytam co się dzieje z tą firmą ?? Do tej pory było wszystko fajnie ale ostatnio traktuje się klienta jako zło konieczne :) Sklep o którym piszę jest w Lesznie na ul Leszczyńskiej :)
Ezo 2016-11-05 07:58:25
Skandal! Firma nie kompetentna szefostwo wykorzystuje pracownice nawet za nad godziny nie wyplacaja a obiecali.. Szefostwo pomiata pracownikami zenada..
1
Lala 2016-11-12 20:39:29
Chyba żartujesz... Dobrze robią Ci co wchodzą i piszą jaka jest prawda!
W końcu jeszcze jest ta niby demokracja.
Nie ma się co patyczkować, prywaciarze myślą że im wszystko wolno. Niech więc ludzie dowiedzą się z jaką firmą mają do czynienia.
Karma powraca więc i tak prędzej czy pózniej dostaną za swoją <uczciwość>
1
Zostaw swoją opinię o MEVIS S.C. - ANNA TABOR, MAREK TABOR - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEVIS S.C. - ANNA TABOR, MAREK TABOR