Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: ATERIMA

zdjecie uzytkownika
ewcia - 2015-03-17 18:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hubertus, twój komentarz jest chyb a jedną z lepszych rekomendacji firmy aterima jaką widziałem. to że pracujesz tam już ponad rok to o czymś świadczy - warunki nie moga być tak złe jak się pisze, ba, są nawet bardzo dobre skoro jesteś tam już tyle czasu i nie narzekasz. ważne że kaska się zgadza. a łatwo się do nich na etat dostać?
zdjecie uzytkownika
olaaf - 2015-03-22 07:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hubertus - 2015-03-17 10:28:04]:
dzięki hubertus za info. właśnie w poniedziałek zaczynam i za miesiąc potwierdzę czy wypłata na czas.
zdjecie uzytkownika
natala - 2015-04-13 10:14:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma jak firma sa gorsze
zdjecie uzytkownika
anekin - 2015-04-17 02:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo, że zawsze się znajdzie jakaś gorsza firma, ale to nie jest żaden argument. Napiszcie może co takiego aterma oferuje w ramach systemu socjalnego, czy jest multisport, wczasy pod gruszą?
zdjecie uzytkownika
pardo - 2015-05-04 20:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o pracę w Aterimie to mają oni w tej chwili bardzo dużo ofert prasy. Z tych najciekawszych wymienić można na pewno stanowisko kelnerki oraz betoniarza, i to nie ze względu na to , że sama praca jest ciekawa ,ale dlatego , że jest ona we Fancji więc mówimy tutaj tym samym o innych pieniądzach
zdjecie uzytkownika
opiekunka 13 - 2015-06-03 20:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziś pojawiła się reklama Aterimy,która oburza,bulwersuje,a dotyczy pracy dla studentów. Opieka nad starym,schorowanym człowiekiem, to "kochana"Aterimo NIE JEST POMYSŁ NA WAKACJE,PODREPEROWANIE BUDŻETU,CZY PODSZKOLENIE JĘZYKA!!!!!!!!!!Jest to odpowiedzialna praca,wymagająca odpowiednich predyspozycji, wiedzy,doświadczenia i umiejętności zachowania się w stresujących sytuacjach.Nie pozbywajcie się dobrych opiekunek,walczcie o nie,gdy chcą odchodzić.Zapewniam,że przysyłając niedoświadczone z nastawieniem na dodatkowy zarobek opiekunki zaczniecie tracić rodziny niemieckie.
zdjecie uzytkownika
opiekunka 13 - 2015-06-03 20:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Drogie Opiekunki! Czy Wam też ZUS odmawia wydania druku A1? Zaczynają się schody, w związku z drugą umową.Poczytajcie w internecie,pytajcie w ZUS nt. pracy naprzemiennej:w Polsce i w Niemczech. Zus wyjaśnia,że w żaden sposób nie możemy udokumentować naszej pracy w Polsce i stanowi ona tylko margines całości,wiec składki powinny być odprowadzane w Niemczech. o na to Aterima?Milczy,gdy jest problem?
zdjecie uzytkownika
Roszpunka - 2015-06-04 08:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opiekunka 13 - 2015-06-03 20:50:45]:
opiekunka 13 ja zawsze dostawałam A1 i problemu nie było nigdy. Też miałam wątpliwości jak pojawiły się po nowym roku dwie umowy, ale ZUS przychyla się do interesanta – tak mi wytłumaczono i zawsze druk wydają.
zdjecie uzytkownika
opiekunka 13 - 2015-06-04 10:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Roszpunka - 2015-06-04 08:16:53]:
Droga Roszpunko!
Aterima jak dostaje z ZUS, to wydaje druk A1,ale problem w tym,że ZUS odmówił wydania.Zobaczymy,co Aterima wymysli,aby Zus wydał.
zdjecie uzytkownika
gaga2 - 2015-07-06 19:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przychylam się do opinii opiekunki 13 względem zamiany w tej chwili jestem w Pl a moja zmienniczka po przyjeździe na miejsce "uczepila" się mnie, miałyśmy 12 godz na rozmowy cały dzien jeszcze wykonywalam swoje obowiązki ,i mówię idz poznaj panią którą się będziesz zajmować ,a tu"zong",mówi mi ze słabo zna język, nie bardzo wie co babcia mówi tyle ile mogłam to tłumaczyłam z rodziną tej babci tez było jej się trudno porozumieć, szkoda dziewczyny bo to dodatkowy stres no i pierwszy raz w Niemczech. Ja wyjechalam odpocząć do domu a jak sobie radzi? Nie wiem! Mam nadzieje że zastane wszystko w porządku jak wrócę .kobiety które chcą zarabiać za granicą jako opiekunki to radzę naprawdę z całego serca uczcie się języka bo tam pieniądze nie leżą na ulicy. TO BARDZO CIĘŻKA PRACA I BARDZO ODPOWIEDZIALNA ,bo często się zdarza że zostajemy same przez np:5 dni w tygodniu a rodzina zjeżdża dopiero na weekend a jak się nie zna możliwie dobrze języka to bardzo trudno wezwać pogotowie albo przekazać informacje o stanie zdrowia lekarzowi, i wierzcie mi ja to przeszlam!!!!!Dzisiaj znam język na tyle dobrze że umialabym sobie poradzić
l
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-07-09 12:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak to jest z praktykami w firmie Aterima? bo mam zamiar załapać się na praktyki w zespole w Zespole Rekrutacji Niemieckiej. ciekawi mi czy po odbytych praktykach jest mozliwośc pozniejszego zatrudnienia w firmie. jestem po germanistyce i nie powiem ze zalezaloby mi aby moc pozniej rozwinac skrzydla juz na umowie.
zdjecie uzytkownika
Grzechu - 2015-07-10 07:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2015-07-09 12:44:35]:
Dziecko ta firma wysyła na kontrakty za granicę. Zadzwoń do nich i się zapytaj jakie mają warunki tych praktyk, bo tu to raczej piszą pracownicy o warunkach zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-07-27 19:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,byłam jedną z pierwszych opiekunek firmy @Aterima.To ona dała mi szansę na wyjazd do Niemiec,ponieważ języka wtedy nie znalam zbyt dobrze.
Od samego początku nie było problemu z wypłata(oczywiście w złotych).
Był kontakt osoby ,która mnie rekrutowala.Ogólnie Ok.!
Trudno opisać czy wszystkie opiekunki mają ciężko,bo to wszystko zależy od rodziny,moje drogie Panie i w dużej mierze od znajomości języka niemieckiego.
Po rozwiązaniu umowy z Aterima,pracę znalazłam prywatnie i pracuje legalnie na niemieckich warunkach.Plusem jest to,że wypłatę mam co tydzien+zwrot kosztów biletu w obie strony(ustalone warunki z rodziną)i zmiana ze zmienniczka co 6tygodni.
zdjecie uzytkownika
mała zo - 2015-07-27 21:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aterima proponuje pracę na okres 1 miesiąca za 8 zł netto. Totalne olewanie pracownika Pani wysyła sms-a potwierdzającego dalsze przedłużenie umowy nawet nie potrafią zadzwonic. Jak już się człowiek zgłosi żeby umowę podpisać bo dostał sms-a okazuje sie na miejscu że oni nie mają na liście mnie-pracownika żadnej inforacji o przedłużeniu umowy. Brak profesjonalizmu...
zdjecie uzytkownika
Niki - 2015-07-28 09:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Aterima rękami i nogami broni się, żeby płacić w euro, ale jak już wydębisz od nich wypłatę w euro, to pomniejszają ci o 100 euro, czyli wychodzi na to, czy w złotówkach, czy w euro jesteśmy stratne +- 400 zł. a odprowadzane składki emerytalne i chorobowe to już przekracza absurd, normalnie Bareja. Jestem po rozmowie z firmą, gdzie składki odprowadzane są w Niemczech, chociaż po wyrobieniu 5 lat dostanę około 170 euro, a to do naszej emerytury jest dobry zastrzyk. Aterimie mówię do widzenia, jak nie zaczną nas traktować po ludzku, a to przecież dzięki nam Aterima jest na rynku
zdjecie uzytkownika
salogo - 2015-08-08 17:20:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że przyjąć się do tej pracy nie jest jakoś strasznie ciężko. Najistotniejsze jest to aby znaleźć pasującą ofertę, bo z własnego doświadczenia wiem, że lepiej poczekać na sensowną ofertę niż łapać wszystko co się natrafi. Według mnie sporo jest osób, które za szybko chciały dokonać 'dobrego' wyboru, ale według mnie cierpliwość popłaca.
zdjecie uzytkownika
wolbrom - 2015-08-10 14:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witajcie, pracuję w firmie T** P***** w której zostałam zatrudniona poprzez Aterimę, najbardziej nurtuje mnie fakt, że wszyscy pracownicy dostają wypłatę 4-6 następnego miesiąca, a Aterima wypłaca zawsze 10 każdego miesiąca.. późnym popołudniem.. Dlaczego Aterima nie może dogadać się co do dnia wynagrodzenia z firmą w której pracuję ????????
zdjecie uzytkownika
Nidzica - 2015-08-10 16:07:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wolbrom - 2015-08-10 14:17:41]:
Pewnie dlatego że jest pośrednikiem i firma w której pracujesz płaci najpierw Aterimie, a oni dopiero Tobie. Przelewy czasami idą jedną dobę, a biorąc pod uwagę, że może to wypaść w weekend, to dają margines kilka dni - każda firma pośrednicząca tak robi.
zdjecie uzytkownika
prawieasystentka - 2015-09-07 20:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Nidzica - jeśli wypłata nie jest zawsze o czasie, to nic się na to nie poradzi, w każdej firmie się to zdarza. Najważniejsze to zarobki muszą być adekwatne do ilości pracy włożonej w tą firmę. Mają dużo ofert pracy, np. na asystenta ze znajomością języka niemieckiego. Dobre dla kogoś kto ma odpowiednie kwalifikacje.
zdjecie uzytkownika
Danka1 - 2015-09-09 19:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też pracuję dla "Aterimy" i wcale nie jest najgorzej.Cztery lata zmarnowałam dla "P....." a ile straciłam.Bardzo rzadko zdarza się,żeby opis chorego zgadzał się z rzeczywistością w innych firmach też tak robią i to nie jest też do końca ich wina.Bardzo często to rodziny ukrywają prawdziwe fakty.Co do zarobków to powinny być zawsze wyższe niż są.Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i tych mniej.
zdjecie uzytkownika
doris - 2015-09-19 18:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam!zgadzam sie z toba i też sie zastanawiam nad zmiana firmy.ostatnio dostalam telefon z aterimy ze musze zostac na 2 miesiecznym urlopie przymusowym co to oznacz?ze za duzo przepracowalam w tym roku?moze ktos cos wie na ten temat wiecej!!!to prosze o napisanie.pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
farbowana@wp.pl - 2015-09-20 16:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
troche szkoda mi tej firmy bo jak tak dalej beda krecic i tylko na kase beda pazarni to sie to rozwali juz kilka kolezanek mówi ze nie chca wyjazdzac wiem ze 2 juz zrezygnowały .. za kilka tygodni sama zjezdzam i chyba juz podzekuje za współrace - szczerze oni z Nas bardzo ładna kase trzepia .. skoro my dostajemy 1200€ na reke a rodzina płaci około 2300 € to gdze tu jest sprawiedliwosc .. ok bilety ubezpieczenie .. max 300€ a resztta ??? a dalej nie moge z tej smiesznej AKADEMI.. czy wy wiecie ze za nia płacicie 100 € miesiecznie .. za to ze oni przesla wam te smieszne lekcie ?? ostatnio sie doczytałam w regulamini .. oczywiscie wy tego nie odczuwacie bo wam nikt tego do reki nie dam ..ale 100 € jest zabierane przy wypłacie .. i teraz UWAGA -- jesli ktos da wam do reki 100€ = 400zl a pożniej każe wam zapłacic za lekcje przez internet na tym ich profilu .. to wtedy juz BOLI prawda ///??
zdjecie uzytkownika
Cogito - 2015-09-22 10:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doris o ile wiem, to obecne przepisy nakładają jakieś ograniczenia na opiekunki jeśli chodzi o ilość dni przepracowanych w roku. Podobno od stycznia ma się to zmienić. Ja sama jestem opiekunką długodystansową i trochę też mi to nie na rękę. Farbowana skąd masz takie informacje dotyczące tego ile firma zarabia?
zdjecie uzytkownika
farbwan@ - 2015-09-22 12:04:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cogito to jest kwota orjentacyjna kazda rodzina łaci inndywidualnie ale takie sa reali . pracuje od kilku lat i zawsze iałam dobre kontakty z rodzina i po jakims czasie zawsze taka rozmowa sie pojawiała - zawsze bronilam firmy ze to ubezpieczenia ze bilety ze firma tez musi zarobic i ze mi starczy to co mam i rodzina to akceptowała i zawsze inaczej patrzyła na rachunki .. ale teraz przez ta akademie to szlak moze człowieka trafic . Przepraszam ale taka jest prawd. Widać bardzej cie interesuje co dostaje firma a nie co ty tracisz wiec tak na 80 % jestes z firmy i tylko udajesz zainteresowanie ..
zdjecie uzytkownika
Cogito - 2015-09-22 12:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
farbwan@ tak ja też pracuję w Aterimie i też mi się nie podobają dwie umowy, ale co ja poradzę? Wiem że po nowym roku ma być znowu jedna - tak mi tłumaczyły panie w biurze. Co do tego ile zarabia firma, to ja też rozmawiam z rodzinami, trudno żeby nie poruszyć tego tematu jak się siedzi gdzieś przez dwa lata i człowiek z rodziną się zżyje. Ale 2300 to chyba przesadziłaś, bo nigdy nie słyszałam o kwocie wyższej niż 1800. Może rodziny mają różnie liczone, ale nie wierzę zeby było aż 500 euro różnicy?
zdjecie uzytkownika
farbwan@ - 2015-09-22 14:09:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widocznie moga byc takie róznice .. jedna z pacjentek płaciła 2100 a druga 2300 .. też chyba zalezy od stopnia niepełnosprawności .. ja osobiście nigdy nie słyszałam o mniejszej kwocie jak 2000 .. no chyba ze ty zarabiasz 900 € ??
zdjecie uzytkownika
Cogito - 2015-09-23 08:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy to miała być jakaś próba zdyskredytowania mnie, ale słabo Ci wyszło.
zdjecie uzytkownika
Cogito - 2015-09-23 08:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy to miała być jakaś próba zdyskredytowania mnie, ale słabo Ci wyszło.
zdjecie uzytkownika
farbwan@ - 2015-09-23 08:47:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ..i przepraszam jeśli tak to odczułaś ... chodzi o ty ze im mniej zarabiasz ( zarabiamy - OPIEKUNKI )tym mniej płaci rodzina .. Logiczne jesli opiekunka ma podstawy niemieckiego to rodzina zapłaci 1800 € jeśli ma ju 2-1 to zapłaci więcej.. Przepraszam ze tam mogłaś sie poczuc urażona nie taki był zamiar .. chciałam tylko zaznaczyc to co opisałam teraz
zdjecie uzytkownika
Pomorzanka - 2015-09-25 08:16:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Farbowana chyba masz problemy z liczeniem. Weź kalkulator i sobie policz. W kosztach pracy udział podatku dochodowego i składek na ubezpieczenia społeczne wynosi w Warszawie średnio 51,2 % Stawka od rodziny 2300 euro - naprawdę musisz mieć bogate i nierozgarnięte rodziny, bo 2300e w Niemczech to lekarz zarabia.
zdjecie uzytkownika
farbwan@ - 2015-09-25 17:52:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pomorzanka ..wez sobie rachunek od rodziny i zobacz ile za ciebie płaca a pożnij napisz ..nie obrażaj Mojej rodziny. a nie rozumiem co do tego że my płacimy 100 € za lekcje niemieckiego w internecie ma do podatku w Warszawie//
zdjecie uzytkownika
Kruszek - 2015-09-25 22:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
farbwan chyba się trochę zakręciłaś w tym co piszesz. Sama sobie zaprzeczasz. Najpierw mylisz netto z brutto, a potem nie potrafisz policzyć zusu i podatku.
zdjecie uzytkownika
farbwan@ - 2015-09-25 23:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze że macie problem z czymś ..
sprawa wyglada tak że my płacimy 100€ za lekcje .. czy chcemy tych lekcji czy nie i tak płacimy .. i to was nie denerwuje tylko to co jest brutno netto ile rodziny płaca ile firma zarabia .. Ja się martwie o to że w razie czego moja składka chorobowa była wyliczna z około ( OKOŁO ) 200 zl .. i w razie czego ZUS ( PRZYKŁADOWO) bedze mi wypłacał 100 zl miesiecznie ,,, ale widze że to was nie obchodzi ze płacicie 400 zl skoro tak to spoko widocznie was stać
zdjecie uzytkownika
GdańskPanna - 2015-09-26 13:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie rozumiem .. 100e - za lekcje z strony czyli te testy które tam robimy czy te lekcje które dostajemy na maile?? To za nie się płaci? Ja coś czytałam ale nie zwróciłam uwagi. O co w tym chodzi?
Ja dostaje od Akademia Doradcy pieniądze Wy też?
zdjecie uzytkownika
Anastacia - 2015-09-28 15:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GdańskPanna dobrze myślałaś. Lekcje są darmowe, tej farbowanej się coś pomyliło. Pieniądze sa od akademia doradca to się zgadza. Jedyne co mnie ostatnio wkurza to ta papierologia dla zusu, która musimy wypełniać.
zdjecie uzytkownika
GdańskPanna - 2015-09-28 16:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli nie płacimy 100e za lekcje? to juz nie rozumiem skąd sie pojawiło to 100e .. płacimy je czy nie ??
zdjecie uzytkownika
farbwan@ - 2015-09-28 17:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ty anastacia - nie wiem gdze mi sie pomyliła .. ale jak tak cwan jesteś to może najpierw sprawdz czy rzeczywiście jest ci zabierane to 100€ a pożniej mów że komuś coś sie myli
GdańskaPanna przeczytaj sobie załącznik nr7 punkt 3 - Z tytułu organizacji Kursu Zleceniodawcy ( Aterma Med) należne będzie wynagrodzenie w kwocie 100( stu) EUR należne za każy miesiąc (...)
zdjecie uzytkownika
Kloe - 2015-10-01 11:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anastacia ma rację.Farbowana Ty chyba umowy nie czytałas albo pracujesz w innej firmie.Odliczenie na akademię doradca to ominięcie mindestlohn przez polską umowę – tą drugą.To są pieniądze,których i tak byś nie zobaczyła i nie mają wpływu na Twoje wynagrodzenie,bo stawka na rekę i tak jest taka sama.
zdjecie uzytkownika
farbwan@ - 2015-10-01 13:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kloe - mylisz sie i to bardzo .. to jest cytat z umowu własnie wiec jak nie czytałam mówy .. chyba własnie ty jej nie czytałas
- teraz są 2 umowy - prawda ?
- jadna z nich jest zawrta z Akademia - prawda?
- to teraz sobie przeczytaj załącznik nr7 punkt 3- i wtedy sie wypowiadaj ..
to skąd oni zabieraja to 100€ ??? z kasy która MY zarabiamy I TAKA JEST PRAWDA
zdjecie uzytkownika
Iskra - 2015-10-01 17:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aterima wypłaca 15 każdego mieisąca anie 10.
zdjecie uzytkownika
65t - 2015-10-07 23:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, zastanawiam się właśnie dlaczego aktualnie nie ma żadnych ofert pracy od firmy ATERIMA SP. Z O.O. SP. K., kiedyś potrzebowali tak dużo pracowników na przykład na stanowisko technika/ serwisanta, przedstawiciela handlowego, specjalisty do spraw sprzedaży w wielu innych, mieli naprawdę ciekawe te oferty.
zdjecie uzytkownika
Tom - 2015-10-13 12:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iskra - 2015-10-01 17:17:17]:
Iskra ja pracuję we Francji i mam do 10 go.
ATERIMA
ATERIMA
"Wywiad z Wojciech Rzepka - Prezes zarządu Grupy w firmie ATERIMA"
Proszę opowiedzieć kilka słów o firmie ATERIMA? ATERIMA to firma stworzona przez przyjaciół, którym od zawsze przyświecało marzenie, żeby stworzyć przyjazne miejsce pracy, które pozwoli ludziom uwolnić ich talenty – to jest źródło naszego sukcesu. Nasze podejście sprawia, że nasi pracownicy są zaangażowani. Wspólnie tworzymy doskonałe usługi, które pomagają naszym klientom rozwiązywać problemy i realizować plany. Prowadząc firmę, nigdy nie zapominamy o zasadach, które zobowiązują nas do bycia odpowiedzialnym. Nasi pracownicy popierają to i chętnie dołączają się do inicjatyw, a nawet sami proponują nowe rozwiązania, wpisujące się w naszą koncepcję prowadzenia biznesu opartego na zasadach i wartościach. Z tego powodu dołączyliśmy do Koalicji na rzecz odpowiedzialnego biznesu stworzonej przez Pracodawców RP. Razem z zaprzyjaźnionym Stowarzyszeniem PoMOC od 2011 roku realizujemy ogólnopolski projekt „Bezpieczna praca za granicą”, którego celem jest walka z problemem współczesnego niewolnictwa. Poczucie odpowiedzialności za otoczenie, a w szczególności za pracownikó...
zdjecie uzytkownika
ATERIMA - 2015-10-15 09:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy internauci,
uprzejmie informujemy, ze wszystkie opinie nie dotyczące Agencji Zatrudnienia ATERIMA zgłaszamy do moderatora portalu z prośbą o przeniesienie ich do odpowiedniego wątku. Bardzo cenimy sobie wszystkie pochlebne i krytyczne opinie, jednak pod warunkiem, że dotyczą one naszej działalności, którą wyłącznie jest rekrutacja i oferty pracy tymczasowej w Polsce i Francji.

Opinie na temat oferowanej przez ATERIMA MED pracy w charakterze Opiekuna osób starszych w Niemczech prosimy zamieszczać w odpowiednim wątku tutaj: www.gowork.pl/opinie_czytaj,540685
zdjecie uzytkownika
petite - 2015-12-15 00:09:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostałam od nich ofertę na pieczarki do francji , są wypłacalni i płacą zus???
zdjecie uzytkownika
misia74 - 2016-01-01 13:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję z ramienia agencji ATERIMA i jestem zadowolona z firmy. Pieniądze zawsze na czas, rzetelna obsługa. Polecam
zdjecie uzytkownika
aga.nie - 2016-01-09 23:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [petite - 2015-12-15 00:09:02]:
hej, i jak ? pojechałaś na te pieczarki ? dajcie znać kto był na pieczarkach jakie warunki ? :)
zdjecie uzytkownika
Zofia - 2016-01-16 20:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałam z ATERIMA rok teraz nie podpisałam umowy z powodów zdrowotnych,zarejestrowałam się w pośredniaku i tu szok nie mam zasiłku,nie należy się.
zdjecie uzytkownika
Gerda - 2016-01-18 14:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zosiu przecież zasiłek dla osoby bezrobotnej należy się dopiero, jeśli ta osoba w ciągu ostatnich 18 miesięcy przepracowała przynajmniej 12 miesięcy otrzymując wynagrodzenie co najmniej minimalne oraz jeśli jej umowa się zakończyła. Trochę mamy chory system w Polsce. Ja kiedyś popełniłam podobny błąd co Ty. Co prawda pracowałam wtedy w innej firmie, ale chodziło o to samo. Chciałam sobie zoperować kolano na nfz (dokuczało mi już od dłuższego czasu) – lekarz stwierdził że hondromalacja rzepki. Oczywiście uprawiałam w niemczech lekkie ćwiczenia zalecane przez ortopedę, ale nie mogłam kolana przeciążać. Oczywiście brałam też leki przeciwzapalne – niesterydowe. Uwierz mi – wytrzymałam pół roku i dłużej się nie dało :-( Musiałam przedwcześnie zjechać od Polski. Oczywiście leczenie miałam przez nfz, ale potem jeszcze rehabilitacja, a z czegoś trzeba żyć – zasiłek nie przysługiwał. Wiadomo że na zdrowie nie ma ceny i z dwojga złego to i tak patrząc z perepektywy czasu miałam szczęście w nieszczęściu. Chirurg mi pokazał wyniki USG kolana i badania artroskopowego – jakbym została w pracy na dłużej, to już byłoby przekichane. Teraz staram się chodzić na basen i jeździć na rowerze stacjonarnym, oprócz tego lekka gimnastyka i jest dobrze. Aha – to było dwa lata temu, teraz znowu pracuję. Zosiu życzę Ci powrotu do zdrowia – pamiętaj że nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny – Bóg nie popełnia błędów i na pewno u Ciebie wszystko skończy się dobrze! Ściskam Cię i trzymam kciuki za Ciebie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Sama rekrutacja była bardzo sympatyczna.Przeprowadziła ją Pani rekrutująca najpierw telefonicznie w bardzo przemily sposob,że nawet nie wiedziałam,że zdaje egzamin.Potrafiła rozluźnić moje nerwy i dodać mi odwagi.Za 2dni jechałam do Krakowa podpisać umowe a za następne 2dni jechałam już do Niemiec pierwszy raz do pracy.Nie pamiętam dokładnie jak miała na imię ale chyba Agnieszka i miała na pewno dludie blond wlosy.Dziękuje za wspaniałą atmosferę jaką Pani stworzyla.To były początki powstania firmy Aterima.
Pytania: Nie miałam jakiś szczególnych dziwnych pytań,ponieważ umialam tylko dużo słowem niemieckich i byłam pod wrażeniem kiedy Pani rekutorka powiedziała mi,że zdalam egzamin na więcej jak 4+.To było dla mnie tak dużą motywacją, że zaczęłam się uczyc sama j.niemieckiego,kupując sterty książek z gramatyka,żeby poznać podstawy.Dzisiaj po 4 latach potrafię rozmawiać z niemieckim lekarzem domowym i niemieckimi Pflegedinst.Robię wiele błędów gramatycznych,ale zaczynam ich rozumieć i to jest sukces.
zdjecie uzytkownika
piotrr - 2016-02-02 23:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam! nie pisze często zdania o firmach ale tu musze przyznać ze dobra firma i nie tylko chodzi o kase.pozdr z alp francuskich
zdjecie uzytkownika
Basia - 2016-02-03 14:45:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale piszecie bzdety, aż glowa boli! Każda agencja musi zarobić na każdej oddelegowanej osobie,bo inaczej daleko by nie ujechala. Są plusy i minusy pracy przez agencję i tyle!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert