Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ATERIMA


Oceniono 206 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
ATERIMA
Puszkarska 7F
30-644 Kraków
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2014-07-01 17:03:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, guten tag! :) Opiekowałam się kiedyś pewną panią w Monachium i spróbowałabym znowu, ale interesuje mnie czy w firmie podpisywane są wszystkie potrzebne dokumenty czy praca jest na sto pro cent legalna?
zdjecie uzytkownika
Arabrab - 2014-07-02 13:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opiekunka - 2014-07-01 17:03:47]:
Jeździłam z Aterimą dwa razy. Zawsze wszystko było na sto procent legalnie. Dobra umowa, firma działa legalnie i jest legalną agencją pracy. Kasę też wypłacają w terminie. Obydwa moje wyjazdy były na tej samej stelli w Monachium. Niestety moja podopieczna zmarła, więc kolejny wyjazd będę miała pewnie w inne miejsce. Na razie w lipcu wypoczywam w Polsce, a od sierpnia mają mi znaleźć nowe miejsce.
zdjecie uzytkownika
Ewex - 2014-07-03 10:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie . Mam pytanie do opiekunek, przeczytałam na stronie aterimy że mają konkurs fotograficzny (jestem fotografem amatorem :) ). Jezdziłam z nimi ale dostałam pracę w Polsce i teraz ją straciłam i znowu musze wyjechac. Jam miałam z nimi umowe to moge znowu wyjechać, czy musze znowu przechodzic cały proces rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2014-07-03 14:10:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Arabrab - 2014-07-02 13:02:14]:
teraz to ja w Polsce wnuki bawię i, wierz lub nie, ale odpoczywam przy tym. Ale to wiadomo jak jest w pracy przy opiece nad osobami starszymi - to nie są wakacje. Czyli przyjęcia raczej pod koniec wakacji, a jak język trzeba znać?
zdjecie uzytkownika
Diana - 2014-07-04 08:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opiekunka - 2014-07-03 14:10:06]:
Chyba tak jak w każdej firmie - im lepszy język, tym większa kasa. Ja do nich wysłałam papiery wczoraj po południu - czekam na telefon, mam nadzieję że dzisiaj zadzwonią.
zdjecie uzytkownika
Mysza - 2014-07-07 08:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Diana - 2014-07-04 08:32:22]:
I jakie wieści? Dostałaś telefon? Była rozmowa? Zatrudnili Cię?
zdjecie uzytkownika
Diana - 2014-07-07 13:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmowa była, język ocenili dobrze. Jutro spotkanie w biurze w Krakowie, zobaczymy co z tego wyniknie.
zdjecie uzytkownika
sinolog - 2014-07-07 14:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam nadzieje, ze nie widzieliscie tej oferty pracy dla przedstawiciela handlowego z jezykiem chinskim. jestem po sinologii, to bylaby moja pierwsza praca, ale nie wiem czy duzo wiem o rynku chinskim. ale z drugiej strony znam sie na grach komputerowych bo cale studia przesiedzialem w akademiku grajac na kompie :).
zdjecie uzytkownika
Diana - 2014-07-08 11:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem po, podpisałam umowę. Czekam na decyzję rodzinki. Sinolog - jakiej oferty żesmy miały nie widzieć? Do pracy do Chin?
zdjecie uzytkownika
sinolog - 2014-07-08 15:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie do Chin :) chociaż z drugiej strony to fajna perspektywa. No szukają Przedstawiciela handlowego z językiem chińskim.
zdjecie uzytkownika
Passi - 2014-07-09 09:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sinolog - 2014-07-08 15:00:05]:
A jak Ci weryfikowali znajomość języka chińskiego? Mają kogoś w biurze kto zna ten język?
zdjecie uzytkownika
sinolog - 2014-07-09 13:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mieli jeszcze czego weryfikowac, zobacz sobie w necie oferty - sa dalej aktualne. dopiero chce zlozyc, teraz badam teren.
zdjecie uzytkownika
Diana - 2014-07-10 10:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i rodzinka mnie zaakceptowała. Jadę w poniedziałek do Dusseldorfu. Jest tam ktoś żeby się spotkać w razie czego?
zdjecie uzytkownika
Jestem sobą - 2014-07-11 09:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Diana - 2014-07-10 10:06:26]:
Gratuluję! Ja niestety jestem gdzie indziej. Życze szczęścia!
zdjecie uzytkownika
Halina - 2014-07-11 13:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Diana - 2014-07-10 10:06:26]:
Ja jestem dopiero na etapie składania oferty, ale do pracy jestem chętna od zaraz. Napisz pilnie czy opieka nad osobą z demencją jest trudna. "Moja" seniorka z ogłoszenia ją ma.
zdjecie uzytkownika
Lisica - 2014-07-14 12:27:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Halina - 2014-07-11 13:48:27]:
Zależy jaki jest stopień tej demencji. Jak jest lekka, a podopieczna spokojna, to będziesz mieć jak u pana boga za piecem. Gorzej jak to jest jakaś ostra demencja i babcia Cię będzie zapominac co chwilę.
zdjecie uzytkownika
Halina - 2014-07-14 15:30:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lisica - 2014-07-14 12:27:11]:
dziękuję. Jest w internecie kilka porad jak sobie radzić z pacjentami z lekką i ciężką demencją. Syn mi wydrukował i mam je w notesie. :) Ty jakie masz doświadczenia?
zdjecie uzytkownika
Jestem sobą - 2014-07-15 08:11:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Halina - 2014-07-14 15:30:04]:
Cześć! To może i ja się wypowiem odnośnie tych pacjentów z demencją. Porad jest tyle ile osób zajmujących się dementywnymi pacjentami. Z pewnością też nabierzesz jakichś własnych doświadczeń. Ale jest jeden wspólny mianownik - trzeba się wykazać świętą cierpliwościa, bez tego ani rusz.
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-07-15 12:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Proszę o napisanie czegoś więcej na temat oferty pracy asystenta ds. rekrutacji we Wrocławiu. Skończyłem germanistykę, mieszkałem w Niemczech dwa lata w dzieciństwie, mam nadzieję, że to może być pierwsza praca po studiach.
zdjecie uzytkownika
=xx= - 2014-07-17 09:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karol - 2014-07-15 12:29:08]:
Może do nich zgłoś się to Ci powiedzą. Skoro potrzebują do swojego biura, a tutaj same opiekunki piszą na forum chyba.
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-07-17 13:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [=xx= - 2014-07-17 09:59:42]:
do xx: nie za bardzo jestem obcykany w takich stronach internetowych, ale mam nadzieję że jest tu ktoś pomocny. Interesują mnie dwie rzeczy w tej sprawie: umowa jakaś i jak się pracuje.
zdjecie uzytkownika
Kacha78 - 2014-07-22 09:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjeżdżałam tylko prywatnie. Mój podopieczny wczoraj wylądował w szpitalu i już raczej z niego nie wyjdzie. Jest w ciężkim stanie, dostał wylewu, ma 92 lata. Siedzę tutaj w jego mieszkaniu i czekam na informację ze szpitala. Nie mam innych zleceń. Opłaca się jechać z Aterimą?
zdjecie uzytkownika
Gudzia - 2014-07-23 09:37:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kacha78 - 2014-07-22 09:05:20]:
Ja nie rozumiem jak Ty mogłas pracowac na czarno? Oczywiście że się opłaca. Aterima ma przyzwoite stawki i dobrą umowe.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-25
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Document Controller   Location: Kraków Reference:  DC/KRK/07/2014   Requirements: at least 3 years’ experience in a position involving widely understood documentation (international company will be an asset) graduate or student (preferable technical profile) fluent in Polish and English communication skills ability to work well as part of a Project Team pay attention to detail and accuracy professional experience in t
zdjecie uzytkownika
Kacha78 - 2014-07-24 10:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ano nie mogłam pracowac inaczej i wolałam w taki sposób. Co to znaczy "dobra umowa"?
zdjecie uzytkownika
na magazyn - 2014-07-24 13:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemanko. Trafiłem na to forum, bo szukam aktualnie jakiejś pracy na wakacje bo mam wolne na uczelni. Napiszcie coś więcej o tej ofercie na magazyniera, pracowałem w sklepach budowlanych, ale tam się zupełnie nie opłacało. Przenosisz mega ciężkie kawały żelastwa na wysięgnikach kilkumetrowych. Jeden zawrót głowy i lecisz na dół. Praca dla osób bez lęku wysokości - serio. A tutaj widzę, że lekka robota przy karmie dla zwierzaków. Jakby co mam książeczke sanepidowską, ale nie aktualną, więc proszę napiszcie czy warto się przejsc do lekarza i placic mu półtorej stówki za podbicie czy obędzie się bez tego. Prosze o pilną odpowiedź, bo jak widzę, oferta jest na 2-3 tygodnie i na krótki okres, a ja akurat w taką celuję żeby sobie dorobić przed wyjazdem nad morze.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x