Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: ATERIMA


Oceniono 203 razy
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 43 osoby
zdjecie uzytkownika
Bogna - 2013-07-23 08:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-07-19 11:55:32

kto może mi powiedzieć jakie usługi prowadzi firma ATERMIA? czy jest to firma znajdująca pracę dla opiekunek?
Tak ta firma organizuje wyjazdy dla opiekunek. Z tego co czytam to jedna z najlepszych firm w polsce. Właśnie do nich zaaplikowałam i czekam.
zdjecie uzytkownika
pracus - 2013-07-23 12:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-06-26 11:16:23

anonim - 2013-06-24 18:35:23

@Grzesiek, a mógłbyś opisać na jakie wynagrodzenie można liczyć w tej firmie i jaką umowę się podpisuje?
Czesc wszystkim.Ja wlasnie wróciłem z pierwszego wyjazdu w Montpelier.Potwierdzam ze warunki są ok,nie wiem czy moge pisac o zarobkach,ale wczesniej bylem z jobs plus i aterima placi lepiej.Umowa - kontrakt - podpisalem w biurze w opolu bo mam najblizej.
Kontrakt czyli co zlecenie, czy dzialalność czy umowa o pracę?
10 euro netto wyciągniesz po opłaceniu mieszkania i ile godzin w tygodniu?
zdjecie uzytkownika
Tali - 2013-07-26 12:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracus - 2013-07-23 12:12:23

anonim - 2013-06-26 11:16:23

anonim - 2013-06-24 18:35:23

@Grzesiek, a mógłbyś opisać na jakie wynagrodzenie można liczyć w tej firmie i jaką umowę się podpisuje?
Czesc wszystkim.Ja wlasnie wróciłem z pierwszego wyjazdu w Montpelier.Potwierdzam ze warunki są ok,nie wiem czy moge pisac o zarobkach,ale wczesniej bylem z jobs plus i aterima placi lepiej.Umowa - kontrakt - podpisalem w biurze w opolu bo mam najblizej.
Kontrakt czyli co zlecenie, czy dzialalność czy umowa o pracę?

10 euro netto wyciągniesz po opłaceniu mieszkania i ile godzin w tygodniu?
Kontrakt. Jestem opiekunką i zakwaterowanie mam w domu podopiecznego, więc mieszkania nie płacę.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 10:34:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto może mi powiedzieć na jakie stanowisko można aplikować do firmy ATERIMA? jest tam szansa na późniejszy awans?
zdjecie uzytkownika
milena - 2013-10-18 22:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aterima szuka kelnerek i pokojówek, nie znam francuskiego ale mam doświadczenie w hotelarstwie, czy warto tam wysyłać CV i liczyć na pracę?
zdjecie uzytkownika
onaa - 2013-10-24 20:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też do nich wysyłałam cv i nie znam francuskiego ale sama babka z aterimy powiedziała ze nieraz wymagany jest tylko angielski, więc może szansa jest...
zdjecie uzytkownika
iwon1112 - 2013-10-25 12:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezdziłam juz z wielu firm,niektóre oszukiwały inne były niekompetentne innym zależało na pieniądzach a nie na moim doświadczeniu po waszych wpisach mniemam ze firma ATRRIMA jest wpożądku więc pokusze sie o współprace z nimi,pozdrawiam wszystkie ciężko pracujące opiekunki
zdjecie uzytkownika
Kasiuś - 2013-10-29 10:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałabym wyjechać na święta do niemiec.Jeszcze nigdy nie pracowałam jako opiekunka w niemczech.Język znam średnio,ale opiekowałam się chorym tatą przez siedem lat (stwardnienie rozsiane).Jestem gotowa jechać na zastępstwo za kogoś na święta np. na miesioąc - dwa.Powiedzcie czy mam szanse w tej agencji?
zdjecie uzytkownika
bogna - 2013-11-08 22:32:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [onaa - 2013-10-24 20:08:20]:
ona, raczej bez francuskiego nie mają teraz ofert, sama wysyłałam 3 razy CV i obecnie szukają tylko z francuskim. Bardzo chciałabym z nimi wyjechać jako pokojówka, jako że słyszałam o nich dobre opinie od znajomej ze studiów ale chyba nie mam szans bez francuskiego :(
zdjecie uzytkownika
natalia - 2013-11-13 18:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja pracowałam dla Aterimy ponad pół roku (byłam w 2 rodzinach po 2 m-ce u każdej). Pierwsza rodzina ok,ale bez rewelacji-aterima stanela na wysokości zadania, rozwiązała nieporozumienia-w prawdzie koordynatorka trochę flegmatyczna,ale każdy jest inny. Najważniejsze, że mi pomagała jak jej potrzebowałam. Druga rodzina-babcia super! Koordynatorka też fantastyczna! Po rozwiązaniu kontraktu/umowy zlecenie=bo tak się to nazywa, miałam jeszcze tel, czy jestem zadowolona ze współpracy i zachęcają, że jakby kiedyś coś to żebym się do nich zgłosiła. ZUS opłacany, nawet jak siedzisz w polsce. Podpisują kontrakt na czas nieokreślony i jak jest na wyjeździe to płacą ZUS od najniższej krajowej, a jak w Polsce masz "przerwe" to opłacają od 100zł,żeby była ciągłość ubezpieczenia. Są pomocni przy załatwianiu przejazdu i przy każdym problemie. Byłam wcześniej w innej firmie, gdzie jak zgłosiłam problem z babcią to koordynator najpierw mnie objechał, a później nie odbierał telefonów. Co do zarobków to Aterima jest pośrodku...są firmy które płacą 800 euro, a są też takie co płacą 1200 euro. Aterima przynajmnie mi, i babeczką, które poznałam, daje stawkę 1000 euro. Nie miałam ciężkiej pracy, więc uważam, że zarobki były adekwatne. W 100% polecam, firma sprawdzona, zaufana, pomocna. A od siebie mogę jeszcze dodać, że jak ktoś ma jakieś nieporozumienia z podopiecznym to nie warto się męczyć tylko po prostu zgłosić to a znajdą inną rodzinę. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2013-11-24 11:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego aterima nie informuje że delegować pracownika za granicę na (usunięte przez administratora) można tylko 2 lata a potem przerwa 2 miesiące to jest przepis unijny i tak jestwe wszystkich firmach wysyłających opiekunki info w Zus-ie
zdjecie uzytkownika
iwon1112 - 2013-11-25 22:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kasiuś - 2013-10-29 10:21:30]:
Na bank dostaniesz prace,wogole na swieta bardzo duzo osob potrzebują,powodzenia Kasiu
zdjecie uzytkownika
karoll - 2013-11-26 00:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
agencja jakich mało, od 3 miesięcy pracuję w metz we francj i żadnych opuźnień w wypłacie i gdy są problemy to agencja pomaga wiem to po sobie.
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2013-12-18 10:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
karoll a gdzie pracujesz? a czy agencja zapewnila Ci transport za granice i zakwatrowaniie ? pytam bo tez sie zastanawiam nad wyjazdem do pracy za granice i szukam sprawdzonej agencji - w razie jakis problemow to pomogą ???
zdjecie uzytkownika
Opiekunka z Aterimy - 2014-02-01 21:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta - 2013-06-13 17:47:15]:
Marta!Jesli piszesz o firmie negatywnie,to musisz uzasadnic.Inaczej jestes niewiagygodna,bynajmniej dla mnie.Ja mam o tej firmie jak najlepsze zdanie.Sprawna,wiarygodna,profesjonalna w calej rozciaglosci.Maja swietnych pracownikow i doskonale opracowana strone internetowa,wlacznie z nauka niemieckiego.Pozdrawiam serdecznie Aterime z Niemiec.
zdjecie uzytkownika
Kaba - 2014-02-19 15:08:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może niektóre panie miały jakieś przykre doświadczenie z rodzinami? Ciężko stwierdzić. Pod względem organizacyjnym aterima jest w porządku.
zdjecie uzytkownika
niewiarygodne - 2014-03-06 22:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Opiekunka z Aterimy - 2014-02-01 21:14:55]:
Niewiarygodne że Aterima ma same dobre opinie, chyba nie ma drugiej tak złotej firmy, która daje do podpisania umowę bez dat(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Jaga - 2014-03-07 09:46:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja umowę podpisałam i miałam ją w ręce od razu . Podobnie moje dwie koleżanki które z nimi pracują . Więc nie wiem skąd Twoje rewelacje , że Aterima wysyła umowe jak się jest dopiero w niemczech. Przecież to nielogiczne co piszesz . Umowe z nimi mozna podpisac na czas ieokreslony , jak skonczy ci sie stella to sobie mozesz wyjechac z inną firmą bez rozwiązaywania umowy z aterimą . Moim zdaniem dobrze pomyslane , bo inne firmy zachowują się jak pies ogrodnika i chca mieć pracownika na stałe uwiązanego tylko dla siebie .
zdjecie uzytkownika
Szyszka - 2014-03-10 13:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jago mam pytanie do Ciebie, a może i innych Pań z Aterimy. Siedzę w tej chwili w niemczech, ale z inną firmą. Czy jeśli firma, z która obecnie pracuję (mam umowę do końca roku) nie da mi zlecenia, to mogę przejść do Aterimy i mnie przyjmą?
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-03-20 11:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja ta lekceważy osoby, które starają się o pracę u nich - nie odpisują na maile a Panie które tam pracują są niemiłe i opryskliwe i dziwi mnie że tacy ludzie mogą tam pracować szczególnie dział Francuski razem z kierownictwem z tego działu, są lepsze agencje i ludzie bardziej skłonni do rozmów na temat pracy jak dla mnie agencja niegodna polecenia...
zdjecie uzytkownika
Dorota - 2014-03-21 15:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie odpisują na email oraz ciężko nawiązać kontakt, dziwni ludzie tam pracują raczej nie polecam...szukam lepszej agencji...
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-21
Żródło: infopraca.pl
Erlangen
(Zagranica)
numer referencyjny: OOS/DE/5.05Emiejsce pracy: Niemcy, Erlangen   Opis zlecenia: Podopieczny ma 78 lat (165 cm, 70 kg) i przeszedł operację amputacji kończyny dolnej. Pan porusza się na wózku. Potrzebuje pomocy przy siadaniu/wstawaniu z niego, jest...
zdjecie uzytkownika
zg - 2014-03-30 14:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma ktoś informacje o pracy we Francji jako mechanik Maszyn Rolniczych Pireneje Atlantyckie
zdjecie uzytkownika
Tessa - 2014-04-03 08:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szyszka - 2014-03-10 13:54:16]:
Jeśli nie podpisałaś z tą swoją firmą jakiejś lojalki to możesz. W aterimie mam tak, że jakby nie mieli dla mnie zleceń na dany okres, to nie musze rozwiązywac z nimi kontraktu, a mogę wyjechać z inną firmą. Ale nie wszystkie firmy niestety dają tyle swobody.
zdjecie uzytkownika
wera - 2014-04-03 21:53:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli podpiszę umowę z Aterimą i pojadę na stelle i jak wrócę i np. będę chciała w Polsce pracowac to trzeba z nimi rozwiązac umowe, tak słyszałam, czy to prawda, wiecie coś.
zdjecie uzytkownika
wirklich???? - 2014-04-12 00:08:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jaga - 2014-03-07 09:46:00]:
Większych bzdur w życiu nie czytałam. Zał. kary umowne...w wysokości dziesięciokrotności miesięcznego wynagrodzenia, ostatnio wypłacanego za każdorazowe naruszenie umowy o zakazie konkurencji...Nie można zawrzeć umowy o prace a co dopiero wyjechać z inną agencją. Skąd Pani takie rewelacje ma. Składki od 100 zł faktycznie wyróżniają Aterime na tle innych agencji. Za miesiąc niepełny składki na fundusz pracy oczywiście nieodprowadzone. Poza tym daja potwierdzenie zawarcia umowy a potem dosyłają na miejsce(opiekunkom) więc jeśli dana osoba nie dostała umowy to widocznie tak było i owszem potwierdzam. Zabezpieczają się w ten sposób. Przelicznik euro na złotówki wyjątkowo niekorzystny. Żerują na kursach walutowych dodatkowo. Nie polecam. Jakby tacy świetni byli to by przeliczali po kursie NBP albo w euro płacili. Niewiele różnią się od Promedic. Może to jedna z tych firm co mają zakaz prowadzenia działalności na terenie Niemiec i zmieniły nazwę bo tak się zabezpieczają że aż dziwne. Nie sa najgorsi ale podobnie działających firm na rynku bez liku. Niczym szczególnym się nie wyróżniają. Są lepsze np. Work Ekspres.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x