ATERIMA

Kraków

Opinie o ATERIMA

wolbrom 2015-08-10 14:17:41
witajcie, pracuję w firmie T** P***** w której zostałam zatrudniona poprzez Aterimę, najbardziej nurtuje mnie fakt, że wszyscy pracownicy dostają wypłatę 4-6 następnego miesiąca, a Aterima wypłaca zawsze 10 każdego miesiąca.. późnym popołudniem.. Dlaczego Aterima nie może dogadać się co do dnia wynagrodzenia z firmą w której pracuję ????????
Nidzica 2015-08-10 16:07:38
Pewnie dlatego że jest pośrednikiem i firma w której pracujesz płaci najpierw Aterimie, a oni dopiero Tobie. Przelewy czasami idą jedną dobę, a biorąc pod uwagę, że może to wypaść w weekend, to dają margines kilka dni - każda firma pośrednicząca tak robi.
prawieasystentka 2015-09-07 20:25:25
@Nidzica - jeśli wypłata nie jest zawsze o czasie, to nic się na to nie poradzi, w każdej firmie się to zdarza. Najważniejsze to zarobki muszą być adekwatne do ilości pracy włożonej w tą firmę. Mają dużo ofert pracy, np. na asystenta ze znajomością języka niemieckiego. Dobre dla kogoś kto ma odpowiednie kwalifikacje.
Danka1 2015-09-09 19:52:00
Ja też pracuję dla "Aterimy" i wcale nie jest najgorzej.Cztery lata zmarnowałam dla "P....." a ile straciłam.Bardzo rzadko zdarza się,żeby opis chorego zgadzał się z rzeczywistością w innych firmach też tak robią i to nie jest też do końca ich wina.Bardzo często to rodziny ukrywają prawdziwe fakty.Co do zarobków to powinny być zawsze wyższe niż są.Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i tych mniej.
doris 2015-09-19 18:39:28
witam!zgadzam sie z toba i też sie zastanawiam nad zmiana firmy.ostatnio dostalam telefon z aterimy ze musze zostac na 2 miesiecznym urlopie przymusowym co to oznacz?ze za duzo przepracowalam w tym roku?moze ktos cos wie na ten temat wiecej!!!to prosze o napisanie.pozdrawiam serdecznie.
farbowana@wp.pl 2015-09-20 16:53:39
troche szkoda mi tej firmy bo jak tak dalej beda krecic i tylko na kase beda pazarni to sie to rozwali juz kilka kolezanek mówi ze nie chca wyjazdzac wiem ze 2 juz zrezygnowały .. za kilka tygodni sama zjezdzam i chyba juz podzekuje za współrace - szczerze oni z Nas bardzo ładna kase trzepia .. skoro my dostajemy 1200€ na reke a rodzina płaci około 2300 € to gdze tu jest sprawiedliwosc .. ok bilety ubezpieczenie .. max 300€ a resztta ??? a dalej nie moge z tej smiesznej AKADEMI.. czy wy wiecie ze za nia płacicie 100 € miesiecznie .. za to ze oni przesla wam te smieszne lekcie ?? ostatnio sie doczytałam w regulamini .. oczywiscie wy tego nie odczuwacie bo wam nikt tego do reki nie dam ..ale 100 € jest zabierane przy wypłacie .. i teraz UWAGA -- jesli ktos da wam do reki 100€ = 400zl a pożniej każe wam zapłacic za lekcje przez internet na tym ich profilu .. to wtedy juz BOLI prawda ///??
Cogito 2015-09-22 10:52:35
Doris o ile wiem, to obecne przepisy nakładają jakieś ograniczenia na opiekunki jeśli chodzi o ilość dni przepracowanych w roku. Podobno od stycznia ma się to zmienić. Ja sama jestem opiekunką długodystansową i trochę też mi to nie na rękę. Farbowana skąd masz takie informacje dotyczące tego ile firma zarabia?
farbwan@ 2015-09-22 12:04:19
Cogito to jest kwota orjentacyjna kazda rodzina łaci inndywidualnie ale takie sa reali . pracuje od kilku lat i zawsze iałam dobre kontakty z rodzina i po jakims czasie zawsze taka rozmowa sie pojawiała - zawsze bronilam firmy ze to ubezpieczenia ze bilety ze firma tez musi zarobic i ze mi starczy to co mam i rodzina to akceptowała i zawsze inaczej patrzyła na rachunki .. ale teraz przez ta akademie to szlak moze człowieka trafic . Przepraszam ale taka jest prawd. Widać bardzej cie interesuje co dostaje firma a nie co ty tracisz wiec tak na 80 % jestes z firmy i tylko udajesz zainteresowanie ..
Cogito 2015-09-22 12:17:58
farbwan@ tak ja też pracuję w Aterimie i też mi się nie podobają dwie umowy, ale co ja poradzę? Wiem że po nowym roku ma być znowu jedna - tak mi tłumaczyły panie w biurze. Co do tego ile zarabia firma, to ja też rozmawiam z rodzinami, trudno żeby nie poruszyć tego tematu jak się siedzi gdzieś przez dwa lata i człowiek z rodziną się zżyje. Ale 2300 to chyba przesadziłaś, bo nigdy nie słyszałam o kwocie wyższej niż 1800. Może rodziny mają różnie liczone, ale nie wierzę zeby było aż 500 euro różnicy?
farbwan@ 2015-09-22 14:09:08
widocznie moga byc takie róznice .. jedna z pacjentek płaciła 2100 a druga 2300 .. też chyba zalezy od stopnia niepełnosprawności .. ja osobiście nigdy nie słyszałam o mniejszej kwocie jak 2000 .. no chyba ze ty zarabiasz 900 € ??
Cogito 2015-09-23 08:19:31
Nie wiem czy to miała być jakaś próba zdyskredytowania mnie, ale słabo Ci wyszło.
Cogito 2015-09-23 08:19:43
Nie wiem czy to miała być jakaś próba zdyskredytowania mnie, ale słabo Ci wyszło.
farbwan@ 2015-09-23 08:47:10
Nie ..i przepraszam jeśli tak to odczułaś ... chodzi o ty ze im mniej zarabiasz ( zarabiamy - OPIEKUNKI )tym mniej płaci rodzina .. Logiczne jesli opiekunka ma podstawy niemieckiego to rodzina zapłaci 1800 € jeśli ma ju 2-1 to zapłaci więcej.. Przepraszam ze tam mogłaś sie poczuc urażona nie taki był zamiar .. chciałam tylko zaznaczyc to co opisałam teraz
Pomorzanka 2015-09-25 08:16:09
Farbowana chyba masz problemy z liczeniem. Weź kalkulator i sobie policz. W kosztach pracy udział podatku dochodowego i składek na ubezpieczenia społeczne wynosi w Warszawie średnio 51,2 % Stawka od rodziny 2300 euro - naprawdę musisz mieć bogate i nierozgarnięte rodziny, bo 2300e w Niemczech to lekarz zarabia.
farbwan@ 2015-09-25 17:52:17
Pomorzanka ..wez sobie rachunek od rodziny i zobacz ile za ciebie płaca a pożnij napisz ..nie obrażaj Mojej rodziny. a nie rozumiem co do tego że my płacimy 100 € za lekcje niemieckiego w internecie ma do podatku w Warszawie//
Kruszek 2015-09-25 22:22:36
farbwan chyba się trochę zakręciłaś w tym co piszesz. Sama sobie zaprzeczasz. Najpierw mylisz netto z brutto, a potem nie potrafisz policzyć zusu i podatku.
farbwan@ 2015-09-25 23:12:54
Widze że macie problem z czymś ..
sprawa wyglada tak że my płacimy 100€ za lekcje .. czy chcemy tych lekcji czy nie i tak płacimy .. i to was nie denerwuje tylko to co jest brutno netto ile rodziny płaca ile firma zarabia .. Ja się martwie o to że w razie czego moja składka chorobowa była wyliczna z około ( OKOŁO ) 200 zl .. i w razie czego ZUS ( PRZYKŁADOWO) bedze mi wypłacał 100 zl miesiecznie ,,, ale widze że to was nie obchodzi ze płacicie 400 zl skoro tak to spoko widocznie was stać
GdańskPanna 2015-09-26 13:32:27
Ja nie rozumiem .. 100e - za lekcje z strony czyli te testy które tam robimy czy te lekcje które dostajemy na maile?? To za nie się płaci? Ja coś czytałam ale nie zwróciłam uwagi. O co w tym chodzi?
Ja dostaje od Akademia Doradcy pieniądze Wy też?
Anastacia 2015-09-28 15:44:44
GdańskPanna dobrze myślałaś. Lekcje są darmowe, tej farbowanej się coś pomyliło. Pieniądze sa od akademia doradca to się zgadza. Jedyne co mnie ostatnio wkurza to ta papierologia dla zusu, która musimy wypełniać.
GdańskPanna 2015-09-28 16:27:15
czyli nie płacimy 100e za lekcje? to juz nie rozumiem skąd sie pojawiło to 100e .. płacimy je czy nie ??
farbwan@ 2015-09-28 17:00:57
ty anastacia - nie wiem gdze mi sie pomyliła .. ale jak tak cwan jesteś to może najpierw sprawdz czy rzeczywiście jest ci zabierane to 100€ a pożniej mów że komuś coś sie myli
GdańskaPanna przeczytaj sobie załącznik nr7 punkt 3 - Z tytułu organizacji Kursu Zleceniodawcy ( Aterma Med) należne będzie wynagrodzenie w kwocie 100( stu) EUR należne za każy miesiąc (...)
1
Kloe 2015-10-01 11:52:01
Anastacia ma rację.Farbowana Ty chyba umowy nie czytałas albo pracujesz w innej firmie.Odliczenie na akademię doradca to ominięcie mindestlohn przez polską umowę – tą drugą.To są pieniądze,których i tak byś nie zobaczyła i nie mają wpływu na Twoje wynagrodzenie,bo stawka na rekę i tak jest taka sama.
farbwan@ 2015-10-01 13:15:48
Kloe - mylisz sie i to bardzo .. to jest cytat z umowu własnie wiec jak nie czytałam mówy .. chyba własnie ty jej nie czytałas
- teraz są 2 umowy - prawda ?
- jadna z nich jest zawrta z Akademia - prawda?
- to teraz sobie przeczytaj załącznik nr7 punkt 3- i wtedy sie wypowiadaj ..
to skąd oni zabieraja to 100€ ??? z kasy która MY zarabiamy I TAKA JEST PRAWDA
Iskra 2015-10-01 17:17:17
Aterima wypłaca 15 każdego mieisąca anie 10.
65t 2015-10-07 23:32:14
cześć, zastanawiam się właśnie dlaczego aktualnie nie ma żadnych ofert pracy od firmy ATERIMA SP. Z O.O. SP. K., kiedyś potrzebowali tak dużo pracowników na przykład na stanowisko technika/ serwisanta, przedstawiciela handlowego, specjalisty do spraw sprzedaży w wielu innych, mieli naprawdę ciekawe te oferty.
Tom 2015-10-13 12:57:00
Iskra ja pracuję we Francji i mam do 10 go.
ATERIMA 2015-10-15 09:29:08
Drodzy internauci,
uprzejmie informujemy, ze wszystkie opinie nie dotyczące Agencji Zatrudnienia ATERIMA zgłaszamy do moderatora portalu z prośbą o przeniesienie ich do odpowiedniego wątku. Bardzo cenimy sobie wszystkie pochlebne i krytyczne opinie, jednak pod warunkiem, że dotyczą one naszej działalności, którą wyłącznie jest rekrutacja i oferty pracy tymczasowej w Polsce i Francji.

Opinie na temat oferowanej przez ATERIMA MED pracy w charakterze Opiekuna osób starszych w Niemczech prosimy zamieszczać w odpowiednim wątku tutaj: www.gowork.pl/opinie_czytaj,540685
petite 2015-12-15 00:09:02
dostałam od nich ofertę na pieczarki do francji , są wypłacalni i płacą zus???
misia74 2016-01-01 13:07:25
Pracuję z ramienia agencji ATERIMA i jestem zadowolona z firmy. Pieniądze zawsze na czas, rzetelna obsługa. Polecam
aga.nie 2016-01-09 23:18:27
hej, i jak ? pojechałaś na te pieczarki ? dajcie znać kto był na pieczarkach jakie warunki ? :)
2
Zofia 2016-01-16 20:29:01
Witam pracowałam z ATERIMA rok teraz nie podpisałam umowy z powodów zdrowotnych,zarejestrowałam się w pośredniaku i tu szok nie mam zasiłku,nie należy się.
Gerda 2016-01-18 14:19:21
Zosiu przecież zasiłek dla osoby bezrobotnej należy się dopiero, jeśli ta osoba w ciągu ostatnich 18 miesięcy przepracowała przynajmniej 12 miesięcy otrzymując wynagrodzenie co najmniej minimalne oraz jeśli jej umowa się zakończyła. Trochę mamy chory system w Polsce. Ja kiedyś popełniłam podobny błąd co Ty. Co prawda pracowałam wtedy w innej firmie, ale chodziło o to samo. Chciałam sobie zoperować kolano na nfz (dokuczało mi już od dłuższego czasu) – lekarz stwierdził że hondromalacja rzepki. Oczywiście uprawiałam w niemczech lekkie ćwiczenia zalecane przez ortopedę, ale nie mogłam kolana przeciążać. Oczywiście brałam też leki przeciwzapalne – niesterydowe. Uwierz mi – wytrzymałam pół roku i dłużej się nie dało :-( Musiałam przedwcześnie zjechać od Polski. Oczywiście leczenie miałam przez nfz, ale potem jeszcze rehabilitacja, a z czegoś trzeba żyć – zasiłek nie przysługiwał. Wiadomo że na zdrowie nie ma ceny i z dwojga złego to i tak patrząc z perepektywy czasu miałam szczęście w nieszczęściu. Chirurg mi pokazał wyniki USG kolana i badania artroskopowego – jakbym została w pracy na dłużej, to już byłoby przekichane. Teraz staram się chodzić na basen i jeździć na rowerze stacjonarnym, oprócz tego lekka gimnastyka i jest dobrze. Aha – to było dwa lata temu, teraz znowu pracuję. Zosiu życzę Ci powrotu do zdrowia – pamiętaj że nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny – Bóg nie popełnia błędów i na pewno u Ciebie wszystko skończy się dobrze! Ściskam Cię i trzymam kciuki za Ciebie.
1
piotrr 2016-02-02 23:26:54
polecam! nie pisze często zdania o firmach ale tu musze przyznać ze dobra firma i nie tylko chodzi o kase.pozdr z alp francuskich
Basia 2016-02-03 14:45:20
Ale piszecie bzdety, aż glowa boli! Każda agencja musi zarobić na każdej oddelegowanej osobie,bo inaczej daleko by nie ujechala. Są plusy i minusy pracy przez agencję i tyle!
1
ania 2016-02-16 12:11:30

Mam pytanie czy ta firma płaci w euro,jeśli tak to od kiedy?
Mirok 2016-02-17 17:34:13
Ania - w złotówkach!
Gudzy 2016-02-19 10:04:53
Ania pracuję we Francji i firma płaci w złotówkach. Jaką masz ofertę dla kobiety, bo chciałem sprowadzić tu swoją dziewczynę, ale na budowę jej przecież nie zatrudnią.
Tacziana 2016-02-25 19:16:25
Hej !! Aterima znowu ogłasza się na pieczarki.O co to chodzi? Praca się nie sprawdzila czy potrzebują kolejnych 6osob? Może ktoś tam pracuje ?Dajcie więcej infor?...
1
Ola 2016-03-23 12:49:23
Witam.Poszukuje osób które pracowały dla Aterimy na truskawkach od sierpnia 2015 pod Lyonem w st.Martin en Haut...
2
madmax86 2016-04-08 21:15:36
Pracuję przez Aterimę w Wolbromiu, polecam:)
1
Randy 2016-04-19 10:16:11
Jaką pracę mają w Wolbromii?
on 2016-04-19 13:29:43
:)
pracownk 2016-04-21 14:08:59
Każdy sobie rzepkę skrobie mam na myśli do pracowników którzy pracują dla powyższej firmy i przesłaniem przysłowia jest że każdy dba pracownik przede wszystkim o swoje własne interesy. Nikt niema zamiaru nikogo obrażać stąd nie wiem na jakiej podstawie regulaminu gowork czy artykułu usuwnay jest komentarz.
Daria 2016-05-10 00:33:10
Nie polecam z tej firmy wyjazdu na pieczarki norma jest 30kg a dział HR w agencji nic otym nie mówi pracownikowi przed podpisaniem ani w dniu podpisania umowy w Krakowie. Jak wiemy pieczarki są lekkie a trzeba nieżle charować aby uzbierać(usunięte przez administratora) .Nie polecam!
Roni 2016-05-10 21:17:18
Wyrobić normę nie jest tak trudno. Wyjechałem raz póki co i było spoko. Dobra fucha.
Daria 2016-05-13 16:24:34
A umowę jaką miałeś umowę o prace gdzie kwota była podzielona na pensję podstawy i kwotę uznaniową?
Wasyl 2016-05-16 08:11:59
Nie wiem trochę o co chodzi z tym dzieleniem bo w umowie nie było żadnej kwoty uznaniowej . Robota dobrze płatna , ale męcząca , jak ktoś chce dorobić to jak najbardziej .
Daria 2016-05-20 11:19:09
Podaj mi jakiś namiar wyślę skan umowy wyjaśniając tutaj nie mogę nawet linka wysłać do wirtualnego dysku bo Administrator usuwa za prośbą Aterimy niewygodne wiadomości pomimo że są prawdziwe nie szkalowanie miana firmy.
Zbój 2016-05-20 13:31:08
Witam . Też nie widze w umowie nic o premiach uznaniowych . Zarobiłem dobrze , szkoda że to praca sezonowa , mam nadzieje że coś jeszcze będzie w sezonie przy jakichs zbiorach .
Asiutek 2016-05-30 20:10:16
cześć Daria, czy też byłaś na pieczarkach? Moja mama wyjeżdża za 2 tygodnie i trochu się martwię ponieważ to jej pierwszy wyjazd z aterima. Czy możesz mi wysłać tą umowę na maila bo panie w biurze nic nie mówią o żadnych premiach?? asiutek1990@gmail.com
Zostaw swoją opinię o ATERIMA - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA