Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ATERIMA

zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-09-18 20:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
aterima wysyła za granice ale nie walczy o prawa pracowników tam wysyłanych,wysłać jest łatwo człowieka a dalej co? jak powstaną jakies problem to oni umywają ręce,nie interesuje ich ze człowiek ponosi ogromne koszty wyjazdu,a po tygodniu musi zjechac bo sie frankowi odwidziało
zdjecie uzytkownika
zawiedziomy - 2014-09-19 12:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rozumiem ze zarabiajom na pracownikach,ale niech się interesują pracownikiem i walczom o ich interesy bo majom z tego kase,zawiedli moje zaufanie,będe szukał innych morzliwosci
zdjecie uzytkownika
Donia - 2014-09-23 09:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zgodzę się z powyższym. Ja pracuję jako opiekunka w niemczech. Miałam kiedyś problem z rodziną podopiecznego. Dziadek zapadał na zdrowiu coraz bardziej, a ja nie mogłam nic wskórać z jego rodziną żeby zabrali go do lekarza i ustalili nowe leki. Dziadek stawał sie coraz bardziej nie do zniesienia (demencja). Zgłosiłam do firmy, że stan podopienczego się pogorszył i przestał być zgodny co do stanu na jaki zgodziłam się wyjechać. Panie z biura od razu interweniowały u rodziny. W innych firmach raczej koordynatorki nie kwapią się do takiej pomocy. O mnie walczyły jak lwice i jestem za to wdzięczna.
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-09-23 11:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pisze jak było u mnie
zdjecie uzytkownika
telefon - 2014-10-04 21:32:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam..! mnie to ciągle przesladują ogłoszenia o pracę jako konsultant telefoniczny. Tym razem pojawiło się ogołoszenie dla konsultanta telefonicznego orange. dlatego tu się pojawiam, może jesteście mi w stanie poweidzieć czy to w ogóle sprawa warta zachodu i zgłaszania sięze swoim CV do aterimy ? dzk.
zdjecie uzytkownika
zofia50 - 2015-01-07 14:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Gudzia - 2014-07-23 09:37:49]:
Nie przesadzajmy z tymi dobrymi stawkami w Aterimie. Firma jak każda inna ,ja trafiłam na kiepskie warunki w rodzinie niemieckiej ,a z firmy kazali mi tam siedzieć.Oczywiście ,"oni sobie mogą kazać"
zdjecie uzytkownika
fon - 2015-02-12 22:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam informacji o tej agencji czy ktoś w tym roku skorzystał z ofert pracy i w jakich zawodach i jakie regiony wyjechał do Francji będe wdzięczny za informacje gdyż firma zbywa ludzi zainteresowanych współpraca chyba że mają stałych pracowników bo jak śię dzwoni to niemają ofert to jest standartowa odpowiedz/proszę czekać będziemy w kontakcie.Pochwalcie śię jak możecie może wtedy zmienie zdanie o agencji.
zdjecie uzytkownika
anka - 2015-03-03 15:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej dziewczyny! Czy wszystkie trafiacie aż tak źle? może jest ktoś kto trafił do normalnej rodziny, wszystko szło zgodnie z planem? Prosze o jakieś informacje bo już nie wiem co mam robić jedni piszą że firma dobra a inni, ze koszmarnie trafili i nie polecają. Moze to jest kwestia tych rodzin - ze po prostu źle się trafiło, przecież ludzie są różni. A firma pomaga jak już sie wyjedzie i coś idzie nie tak - można liczyć na wsparcie?
zdjecie uzytkownika
olaaf - 2015-03-12 23:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anka - 2015-03-03 15:44:10]:
za tydzień mam wyjazd do francji z aterimy, może i dobre opinie ale czy to prawda że oni płacą na prawdę tak na czas?? inne firmy z którymi byłem we fr nie zawsze, dlatego jak mnie agencja zapewnia że wynagrodzenie się nie spóźni to zaczynam być podejrzliwy...
zdjecie uzytkownika
Hubertus - 2015-03-17 10:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stary ja pracuję dla aterimy juz ponad rok i kasa na koncie się zawsze zgaedza, więc nie musisz panikować. Za 3 tygodnie wracam do polksi, ale stan konta się zgadza. Jeszcze mi sie nie zdarzyło żebym nie dostał kasy w terminie.
zdjecie uzytkownika
ewcia - 2015-03-17 18:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hubertus, twój komentarz jest chyb a jedną z lepszych rekomendacji firmy aterima jaką widziałem. to że pracujesz tam już ponad rok to o czymś świadczy - warunki nie moga być tak złe jak się pisze, ba, są nawet bardzo dobre skoro jesteś tam już tyle czasu i nie narzekasz. ważne że kaska się zgadza. a łatwo się do nich na etat dostać?
zdjecie uzytkownika
olaaf - 2015-03-22 07:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hubertus - 2015-03-17 10:28:04]:
dzięki hubertus za info. właśnie w poniedziałek zaczynam i za miesiąc potwierdzę czy wypłata na czas.
zdjecie uzytkownika
natala - 2015-04-13 10:14:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma jak firma sa gorsze
zdjecie uzytkownika
anekin - 2015-04-17 02:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo, że zawsze się znajdzie jakaś gorsza firma, ale to nie jest żaden argument. Napiszcie może co takiego aterma oferuje w ramach systemu socjalnego, czy jest multisport, wczasy pod gruszą?
zdjecie uzytkownika
pardo - 2015-05-04 20:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o pracę w Aterimie to mają oni w tej chwili bardzo dużo ofert prasy. Z tych najciekawszych wymienić można na pewno stanowisko kelnerki oraz betoniarza, i to nie ze względu na to , że sama praca jest ciekawa ,ale dlatego , że jest ona we Fancji więc mówimy tutaj tym samym o innych pieniądzach
zdjecie uzytkownika
opiekunka 13 - 2015-06-03 20:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziś pojawiła się reklama Aterimy,która oburza,bulwersuje,a dotyczy pracy dla studentów. Opieka nad starym,schorowanym człowiekiem, to "kochana"Aterimo NIE JEST POMYSŁ NA WAKACJE,PODREPEROWANIE BUDŻETU,CZY PODSZKOLENIE JĘZYKA!!!!!!!!!!Jest to odpowiedzialna praca,wymagająca odpowiednich predyspozycji, wiedzy,doświadczenia i umiejętności zachowania się w stresujących sytuacjach.Nie pozbywajcie się dobrych opiekunek,walczcie o nie,gdy chcą odchodzić.Zapewniam,że przysyłając niedoświadczone z nastawieniem na dodatkowy zarobek opiekunki zaczniecie tracić rodziny niemieckie.
zdjecie uzytkownika
opiekunka 13 - 2015-06-03 20:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogie Opiekunki! Czy Wam też ZUS odmawia wydania druku A1? Zaczynają się schody, w związku z drugą umową.Poczytajcie w internecie,pytajcie w ZUS nt. pracy naprzemiennej:w Polsce i w Niemczech. Zus wyjaśnia,że w żaden sposób nie możemy udokumentować naszej pracy w Polsce i stanowi ona tylko margines całości,wiec składki powinny być odprowadzane w Niemczech. o na to Aterima?Milczy,gdy jest problem?
ATERIMA
ATERIMA
"Wywiad z Wojciech Rzepka - Prezes zarządu Grupy w firmie ATERIMA"
Proszę opowiedzieć kilka słów o firmie ATERIMA? ATERIMA to firma stworzona przez przyjaciół, którym od zawsze przyświecało marzenie, żeby stworzyć przyjazne miejsce pracy, które pozwoli ludziom uwolnić ich talenty – to jest źródło naszego sukcesu. Nasze podejście sprawia, że nasi pracownicy są zaangażowani. Wspólnie tworzymy doskonałe usługi, które pomagają naszym klientom rozwiązywać problemy i realizować plany.  Prowadząc firmę, nigdy nie zapominamy o zasadach, które zobowiązują nas do bycia odpowiedzialnym. Nasi pracownicy popierają to i chętnie dołączają się do inicjatyw, a nawet sami proponują nowe rozwiązania, wpisujące się w naszą koncepcję prowadzenia biznesu opartego na zasadach i wartościach. Z tego powodu dołączyliśmy do Koalicji na rzecz odpowiedzialnego biznesu stworzonej przez Pracodawców RP. Razem z zaprzyjaźnionym Stowarzyszeniem PoMOC od 2011 roku realizujemy ogólnopolski projekt „Bezpieczna praca za granicą”, którego celem jest walka z problemem współczesnego niewolnictwa. Poczucie odpowiedzialności za otoczenie, a w szczególności za pracown...
zdjecie uzytkownika
Roszpunka - 2015-06-04 08:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opiekunka 13 - 2015-06-03 20:50:45]:
opiekunka 13 ja zawsze dostawałam A1 i problemu nie było nigdy. Też miałam wątpliwości jak pojawiły się po nowym roku dwie umowy, ale ZUS przychyla się do interesanta – tak mi wytłumaczono i zawsze druk wydają.
zdjecie uzytkownika
opiekunka 13 - 2015-06-04 10:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Roszpunka - 2015-06-04 08:16:53]:
Droga Roszpunko!
Aterima jak dostaje z ZUS, to wydaje druk A1,ale problem w tym,że ZUS odmówił wydania.Zobaczymy,co Aterima wymysli,aby Zus wydał.
zdjecie uzytkownika
gaga2 - 2015-07-06 19:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przychylam się do opinii opiekunki 13 względem zamiany w tej chwili jestem w Pl a moja zmienniczka po przyjeździe na miejsce "uczepila" się mnie, miałyśmy 12 godz na rozmowy cały dzien jeszcze wykonywalam swoje obowiązki ,i mówię idz poznaj panią którą się będziesz zajmować ,a tu"zong",mówi mi ze słabo zna język, nie bardzo wie co babcia mówi tyle ile mogłam to tłumaczyłam z rodziną tej babci tez było jej się trudno porozumieć, szkoda dziewczyny bo to dodatkowy stres no i pierwszy raz w Niemczech. Ja wyjechalam odpocząć do domu a jak sobie radzi? Nie wiem! Mam nadzieje że zastane wszystko w porządku jak wrócę .kobiety które chcą zarabiać za granicą jako opiekunki to radzę naprawdę z całego serca uczcie się języka bo tam pieniądze nie leżą na ulicy. TO BARDZO CIĘŻKA PRACA I BARDZO ODPOWIEDZIALNA ,bo często się zdarza że zostajemy same przez np:5 dni w tygodniu a rodzina zjeżdża dopiero na weekend a jak się nie zna możliwie dobrze języka to bardzo trudno wezwać pogotowie albo przekazać informacje o stanie zdrowia lekarzowi, i wierzcie mi ja to przeszlam!!!!!Dzisiaj znam język na tyle dobrze że umialabym sobie poradzić
l
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-07-09 12:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak to jest z praktykami w firmie Aterima? bo mam zamiar załapać się na praktyki w zespole w Zespole Rekrutacji Niemieckiej. ciekawi mi czy po odbytych praktykach jest mozliwośc pozniejszego zatrudnienia w firmie. jestem po germanistyce i nie powiem ze zalezaloby mi aby moc pozniej rozwinac skrzydla juz na umowie.
zdjecie uzytkownika
Grzechu - 2015-07-10 07:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2015-07-09 12:44:35]:
Dziecko ta firma wysyła na kontrakty za granicę. Zadzwoń do nich i się zapytaj jakie mają warunki tych praktyk, bo tu to raczej piszą pracownicy o warunkach zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-07-27 19:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,byłam jedną z pierwszych opiekunek firmy @Aterima.To ona dała mi szansę na wyjazd do Niemiec,ponieważ języka wtedy nie znalam zbyt dobrze.
Od samego początku nie było problemu z wypłata(oczywiście w złotych).
Był kontakt osoby ,która mnie rekrutowala.Ogólnie Ok.!
Trudno opisać czy wszystkie opiekunki mają ciężko,bo to wszystko zależy od rodziny,moje drogie Panie i w dużej mierze od znajomości języka niemieckiego.
Po rozwiązaniu umowy z Aterima,pracę znalazłam prywatnie i pracuje legalnie na niemieckich warunkach.Plusem jest to,że wypłatę mam co tydzien+zwrot kosztów biletu w obie strony(ustalone warunki z rodziną)i zmiana ze zmienniczka co 6tygodni.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Sama rekrutacja była bardzo sympatyczna.Przeprowadziła ją Pani rekrutująca najpierw telefonicznie w bardzo przemily sposob,że nawet nie wiedziałam,że zdaje egzamin.Potrafiła rozluźnić moje nerwy i dodać mi odwagi.Za 2dni jechałam do Krakowa podpisać umowe a za następne 2dni jechałam już do Niemiec pierwszy raz do pracy.Nie pamiętam dokładnie jak miała na imię ale chyba Agnieszka i miała na pewno dludie blond wlosy.Dziękuje za wspaniałą atmosferę jaką Pani stworzyla.To były początki powstania firmy Aterima.
Pytania: Nie miałam jakiś szczególnych dziwnych pytań,ponieważ umialam tylko dużo słowem niemieckich i byłam pod wrażeniem kiedy Pani rekutorka powiedziała mi,że zdalam egzamin na więcej jak 4+.To było dla mnie tak dużą motywacją, że zaczęłam się uczyc sama j.niemieckiego,kupując sterty książek z gramatyka,żeby poznać podstawy.Dzisiaj po 4 latach potrafię rozmawiać z niemieckim lekarzem domowym i niemieckimi Pflegedinst.Robię wiele błędów gramatycznych,ale zaczynam ich rozumieć i to jest sukces.
zdjecie uzytkownika
mała zo - 2015-07-27 21:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aterima proponuje pracę na okres 1 miesiąca za 8 zł netto. Totalne olewanie pracownika Pani wysyła sms-a potwierdzającego dalsze przedłużenie umowy nawet nie potrafią zadzwonic. Jak już się człowiek zgłosi żeby umowę podpisać bo dostał sms-a okazuje sie na miejscu że oni nie mają na liście mnie-pracownika żadnej inforacji o przedłużeniu umowy. Brak profesjonalizmu...
zdjecie uzytkownika
Niki - 2015-07-28 09:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Aterima rękami i nogami broni się, żeby płacić w euro, ale jak już wydębisz od nich wypłatę w euro, to pomniejszają ci o 100 euro, czyli wychodzi na to, czy w złotówkach, czy w euro jesteśmy stratne +- 400 zł. a odprowadzane składki emerytalne i chorobowe to już przekracza absurd, normalnie Bareja. Jestem po rozmowie z firmą, gdzie składki odprowadzane są w Niemczech, chociaż po wyrobieniu 5 lat dostanę około 170 euro, a to do naszej emerytury jest dobry zastrzyk. Aterimie mówię do widzenia, jak nie zaczną nas traktować po ludzku, a to przecież dzięki nam Aterima jest na rynku
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ATERIMA?
Zadaj pytanie
alert