brak logo

Tofama S.A.

Toruń

Opinie o Tofama S.A.

prawa ręka prezesa 2010-11-16 17:01:47
No pięknie czytam i niewierzę myślałem że w takim zakładzie pracują ludzie z przynajmniej zawodowym wykształceniem a tu nic z tego .Może lepiej by było przed wpisem przejść szybki kurs z języka polskiego,a co do opinii tak już jest na tym świecie a tym bardziej w tym zakładzie że szare robole są od roboty co najwyżej mogą pomarzyć że dostaną za nią jakieś pieniądze a my kadra jesteśmy tylko od tego żeby brać,czy to się komuś podoba czy nie ,w tej materi nic się nie zmieni . I nie ważne czy coś robimy czy nie , więcej nie musimy nawet myśleć bierzemy i basta a wy patrzcie i płaczcie.
Bolek Pindolek 2010-11-17 17:59:58
24 lata przepracowane mam i jest slabo.
Balbina 2010-12-16 23:10:08
Nie wiem czy Wy zwykli robole wiecie , ale prezes ( i chyba nie tylko), myśli co by tu jeszcze sprzedać z zakładu, a może jego część-nie wiem, ale szuka pieniążków. Myśl taka chodzi po głowie-po co siedzą np. konstruktorzy jak nic nowego nie jest wdrażane. Tu sa oszczędności a nie w naszym majątku .
Prezes gospodarzy jak eP7hK21G że Toruń jest na 1 miejscu w zadłużeniu w naszym kraju, he he he he.
anonim 2011-02-04 12:44:39
prawa ręka prezesa - 2010-11-16 17:01:47

No pięknie czytam i niewierzę myślałem że w takim zakładzie pracują ludzie z przynajmniej zawodowym wykształceniem a tu nic z tego .Może lepiej by było przed wpisem przejść szybki kurs z języka polskiego,a co do opinii tak już jest na tym świecie a tym bardziej w tym zakładzie że szare robole są od roboty co najwyżej mogą pomarzyć że dostaną za nią jakieś pieniądze a my kadra jesteśmy tylko od tego żeby brać,czy to się komuś podoba czy nie ,w tej materi nic się nie zmieni . I nie ważne czy coś robimy czy nie , więcej nie musimy nawet myśleć bierzemy i basta a wy patrzcie i płaczcie.

A ty niby prawa ręko prezesa taka wykształcona jesteś? nie wiem od kiedy pisze się "materi" przez jedno i?? cofnij się lepiej do szkoły podstawowej, a kasę zostaw osobom, które naprawdę na nia zasługują. Bys się wstydził wypisywać takie rzeczy i krzywdzić osoby, które ciężko pracują.
A.N.O.N.I.M. 2011-03-14 10:31:26
MASZ RACJĘ !!!ale myślę, że ona nie byłaby zdolna napisać czegoś takiego - nie potrafi.Najśmieszniejsze jest to, że oni nie maja romansu tylko od trzydziestu paru lat "bywają " w zakładzie zamiast pracować i tak do emerytury. Ci , którzy pracują około roku nie wiedzą nic i nie mają aspiracji na więcej ... widza tylko to, co chcą widzieć. Ogólnie poza wyjątkami została załoga nieudaczników i cichodupców, którzy boja się mieć własne zdanie. Ze złości niektórzy "wichrują" swoje nogi A złość piękności i żylakom szkodzi i nic Jej już nie odmłodzi:)
Piotr Kupczak \"Góral\" 2011-03-18 16:06:37
Kierując się złymi emocjami, ale równocześnie dbając o dobro firmy Tofama S.A. i swoje, paradoksalnie mogłem zaszkodzić (lub zaszkodziłem) mojemu zakładowi i jednemu ze współpracowników. Te złe emocje powstały na skutek źle ustalonego czasu pracy na pewien detal, który moim zdaniem mógł zaszkodzić zakładowi i mnie jako pracownikowi akordowemu. Teraz jestem świadomy tego, że wpis w dniu 9 listopada 2010 nie powinien się tu znaleźć.

W dniu 9 listopada 2010 roku posługując się nickiem "brygida" zamiesciłem na forum wpis zawierający nieprawdziwe treści godzące w dobre imię TOFAMA S.A. i jednego ze współpracowników, za co przepraszam.
Piotr Kupczak
Jan Kowalski 2013-05-19 15:42:25
Pozytywnie:) Tylko słabe zarobki:( za to w pracy luz
Jan Kowalki 2013-06-22 12:14:04
Domyślcie się jaka teraz jest pensja pracowników produkcyjnych...chyba taka jak w całej Polsce wszędzie ta sama fachowcy zarabiają tyle samo ile sprzątaczki i mniej niż śmieciarze...minimum
Yogi Baby 2013-06-23 22:43:18
Pensje są niskie, ale kształtują się zależnie od stażu pracy i działu. Np stary wyjadacz z "mechanicznego" może zarabiać dzięki nadgodzinom więcej niż np młody handlowiec który ma 1400 na rękę.
Ogólnie nie pakuj się już do tej firmy bo został odsprzedany pakiet kontrolny akcji facetowi z Konwektora. Rozwiązano już umowę o prace z emerytami, widać oszczędności na każdym kroku. Nowy właściciel ma kilka spółek, niektóre są w upadłości. Obawiam się, że nasza też podzieli ich los, szczególnie przy tak niskiej sprzedaży.
pozdrawiam

zachęcam do pisania pracowników co myślą na temat obecnej sytuacji Naszej firmy, czy wiedzą coś o planach nowej rady nadzorczej
1
robol 2014-01-25 13:51:00
co myslicie o aktoalnych planach redukcji pracownikow fizycznych?
tomek 2014-01-30 10:45:12
a czy ktos wie co z akcjami?
PigPok 2014-03-15 22:40:50
no, no trochę się dzieje,kierownik marketingu i kierownik sprzedaży wypadli z gry
golfista 2014-03-23 23:39:30
Ciężko powiedzieć czy jest szansa na poprawę sytuacji. Sprzedaż żadna, cudów w dziale handlowym nie spodziewam się, nagle nie stanieje nasza roboczogodzina a co z tym idzie i cena wyrobów. Właściciel Nas samych ma w nosie, wiadomo liczą się tylko zyski, a te to i ze sprzedaży majątku można mieć.
Jedyna szansą dla tej firmy (moim zdaniem) to zmiana personelu na kierowniczych stanowiskach i dalsza redukcja administracji. pozdrawiam
porsche_fan 2014-04-04 22:53:23
No tak, już mierzą tereny,likwidują laboratorium, żadnych ruchów nowego zarządu, żadnych konkretnych posunięć. Jak było bez perspektyw tak jest, tylko sprzedaż spadłą do praktycznie zerowej. Długo nie pociągniemy, oj nie...
zbychurychu 2014-04-05 12:01:24
brak slow ludzi coraz mniej a robic za nich trzeba za minimalna krajowa!sami sobie pozwalamy fachowcy po 30 latach w firmie ze stawkami o ktorych wstyd sie przyznac chyba firma dązy do upadku niema juz w tofamie perspektyw na lepsze zycie kierownictwo w ostatnim czasie wymaga zbyt dozo za te pieniadze robic robic i jeszcze raz robic NIKT NIE DOCENI FACHOWCA ALE GDY COS (usunięte przez administratora)TO WTEDY TO TYLKO WIDZA
jogi 2014-04-08 14:32:39
na prosby o podwyzke zawsze przychodzi to samo pismo ze zmieniona data " firme nie stac na podwyzki"graza ze doprowadzi to do upadku zakladu.szkoda ze na innych zeczach nie oszczedzaja tylko na pracownikach a jaka praca taka praca zaloga napewno pracowala by wydajniej i dokladniej gdy by uczciwie zarabiali
jarek 2014-05-30 03:24:35
Na innym forum wyczytałem, że w Tofama pracuja ludzie po pięćdziesiątce, zweryfikuje to ktoś, młodych w ogóle nie przyjmują?
obserwator 2014-06-02 15:11:52
Myślę, że średnia wieku w firmie to 55+, najstarszy pracownik ma chyba 74 lata...
portier 2014-06-02 23:00:56
W firmie jest sporo starszych osób, ponad połowa, ale są i ludzie młodzi. Młode osobą też są przyjmowane.
2
obserwator 2014-06-03 22:21:41
Proszę o przykład, kiedy firma zatrudniła młoda osobę? Proszę nie wprowadza c ludzi w błąd. To nieprawda!!!!
portier 2014-06-04 22:36:45
Oczywiście że są przyjmowane nowe osoby w młodym wieku, nawet w ostatnich dniach przyjęto dwóch młodych spawaczy, a do tego dział sprzedaży, marketingu, zaopatrzenie i inne. Jeśli ktoś jest niezorientowany to proszę nie pisać bzdur.
Wszystkie osoby zainteresowane pracą najlepiej zrobią jak się przekonają same.
Firma jest ok.
6
obserwator 2014-06-06 18:22:09
Sam piszesz bzdury i nieprawdę!!! Firma na skraju upadłości oraz mentalnej i technologicznej "dziury" 100 lat za wysoko rozwiniętą technika i technologią. Poziom inteligencji wśród pracowników - 100... Prostactwo i siermiężne myślenie.
NIE POLECAM RAZ JESZCZE!!! Z DALEKA OD "TEGO" TRZECIEGO ŚWIATA!!!!
portier 2014-06-06 23:27:35
Oj widzę, że ktoś dostał wypowiedzenie w ostatnim czasie kiedy pozbywaliśmy się obiboków i teraz sączy jad. Aby nie wdawać się w polemikę z tym byłym pracownikiem, który najwyraźniej nie może się z tym faktem pogodzić zwracam się bezpośrednio do zainteresowanych.
Jak w każdej firmie są plusy i minusy pracy, ale firma jest OK, warunki pracy w porządku, szacunek dla ludzi, fajna atmosfera.
Jak na toruńskie warunki, to jest naprawdę porządna firma, stabilne zatrudnienie, gwarancja wypłaty. Szczerze mogą polecić Tofamę, jako miejsce pracy.
A wiadomo jak się komuś nie chce pracować , to zawsze znajdzie powód do narzekań.
5
obserwator 2014-06-08 22:47:14
I kto to to mówi? PORTIER? A jaką funkcję w tej firmie pełni portier? Czego strzeże? Przecież Pana koledzy już wszystko co wartościowe z firmy "wynieśli". O jakiej "fajnej" atmosferze Pan mówi? Niech Pan nie mąci ludziom w głowach. Firma na dłuższą metę, bez wsparcia technologicznego i zmiany "skrzatów" długo nie poegzystuje...A wypłata wynagrodzenia po wykonaniu pracy, to żadna łaska!!!! Oj chyba Pan Portier też należy do grona 50+ i nie zna dzisiaj panujących trendów, kultury pracy i kultury osobistej wobec pracowników. Pracowałem kiedyś w tej podrzędnej firmie i nikomu się nie przyznaję do "tej wpadki". A dziś z pewnej perspektywy mogę powiedzieć, że byłem i jestem wysoko wykwalifikowanym i wartościowym pracownikiem, zawsze sumiennie wypełniającym swoje obowiązki, ale dopiero moja obecna firma to doceniła. TOFAMA to "kolesi-owska" firemka. Bez przyszłości. Ile lat jeszcze będzie istniała???? Pozdrawiam tak czy inaczej i nie zamierzam już dalej strzępić sobie języka. Raz jeszcze odradzam wszystkim..........................
portier 2014-06-08 23:22:35
Jedna się nie pomyliłem co do osoby "obserwatora", jest to były pracownik Naszej firmy, a poznać to po zawistnych i niezgodnych z rzeczywistością komentarzach.
Aby wydawać opinie na temat Tofamy, dzisiejszej Tofamy trzeba tam pracować i co najwyżej obserwować zmiany tam zachodzące.
Ja w przeciwieństwie do "obserwatora" zamierzam strzępić klawiaturę i nie dopuścić do utrwalenia nieprawdziwego wizerunku Tofamy.
I jestem pewien, że osoby chcące zatrudnić się w Naszej spółce znajdą ciekawą pracę, możliwość rozwoju i zdobycia doświadczenia.
zenek 2014-06-10 23:35:00
atmosfera na nie ktorych działach jeden drugiego podpie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wynagrodzenie jalumuzna brakuje do minimalnej pensji brak perspektyw na podwyzki tony papierow jak za komuny na kazda srubke 200 przywieszek powinni zmienic ten system zajmuje sporo niepotrzebnego czasu...plus dla prezesa ktory widac zaczal spacerowac i chyba interesuje sie tym co sie w firmie dzieje
jhgki 2014-07-06 11:00:36
jedyny plus ze jest praca...w kamieniołomach ale jest.Czytam wypowiedzi portiera i bez komentarza...gdzie jest ten szacunek dla ludzi o ktorych pisze?Wystarczy zobaczyc na kwitek z wyplaty...ludzie....opamiętajcie sie tokarze spawacze ślusarze z takimi pensjami pracodawca wie że 50+ sam się nie zwolni bo nie znajdzie pracy i pensje stoją w miejscu.
pewienktoś 2014-07-30 15:47:22
Jeżeli chodzi o młodych pracowników to jest ich tylko paru, a dokładnie 4 hahaha jeden na aparaturze drugi na mechanicznym jako spawacz i dwóch na krajalni reszta to starsi panowie. W pracy jest zapierdol i niech nikt nie gada, że go nie ma portier niech się nie wypowiada bo cały dzień na tyłku siedzi i puszcza bąki. Do tego w pracy spora część osób pije alkohol są wtedy naprawdę nieznośni i strasznie nerwowi. Co do wynagrodzenia to jest to najniższa krajowa, a co niektórzy maja na umowie jeszcze mniej. Tak, że przyszłych niedoszłych pracowników serdecznie zapraszam :D
banderas 2014-09-22 15:58:30
Portier czy ty kiedykolwiek pracowałeś w Tofamie ? Ja jestem pracownikiem Tofamy i co nieco moge powiedzieć. Młodych ludzi jak nie widac tak nie widać. Kierownik "kubi...." w kółko lata i pogania niepotrzebnie jakby człowiek nie wiedział co ma robić. Jak na chwile człowiek przestanie robić bo na chwilkę nie ma pracy to zaraz ta krzywa morda Gabrych przylatuje i każe robić coś bez sensownego bo przecież człowiek nawet na chwilę nie może przestać pracować. Wynagrodzenie wygląda jak jałmużna. Jeden drugiego najlepiej by podpierdzielił bo czemu 2 miałby mieć lepiej. Z tego co zauważylem to część młodych, którzy się zatrudnili w tofamie to długo nie wytrzymali zostaja tylko staruszkowie co nie mają innej możliwości zatrudnienia.
1
człowiek 2014-10-14 17:36:46
na aparaturze jest AKORD za minimalną krajową ci co najmniej robią mają najwięcej do powiedzenia...jeden wielki mobing polecam
ooo 2014-10-27 19:02:06
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w Tofamie jak usłyszałem ile będę zarabiał to stwierdziłem, że wolę podjąć się pracy w supermarkecie wykładając towar na półki :D bynajmniej więcej zarobie. Za zarobki dam ocenę 1
Fizyczny 2015-03-23 17:48:10
Panie Prezesie gdy pracownicy dowiedzieli się że mają byc zwolnienia to atmosfera w pracy zrobiła sie okropna. Byli kierownicy czyli obecni mistrzowie zrobili sie paskudni!!!! Gdy zauważą pracownika ktory zamieni choć pare zdań z kolegą z działu to zaraz w jego kierunku lecą teksty typu ty tak nie stój bo będziesz na liście i tez cie zwolnią. Niech ci mistrzowie się za robote wezmą bo rąk do pracy brakuje w gadce to każdy jest mądry!! Za każdym razem tylko panem prezesem straszą np ty tak nie stoj bo jak prezes przejdzie to cie zwolni. Jaki jest sens wprowadzania do firmy takiej atmosfery !?! Przecież przez takie cos się odechciewa pracować
123 2015-07-02 18:18:26
tokarz, frezer, spawacz obojętne jaki pracownik ma najniższą krajową :D. Chcesz więcej musisz robić nadgodziny, które są rzadko :)
3
TOFAMA SA 2015-08-26 22:45:04
Witam, jeśli jest Pan spawaczem i szuka Pan pracy zapraszamy na rozmowę. Proszę o przesłanie swoich danych kontaktowych na sekretariat@tofama.eu.
2
TOFAMA SA 2015-09-25 14:28:17
Witam, dziękujemy za zainteresowanie. Niestety nie szukamy kierowców. Szukamy spawaczy, tokarzy, frezerów oraz pracowników działu marketingu. Warunki na zasadzie umowy o pracę, wysokość wynagrodzenia jest zależna od wielu czynników. Zapraszam do odwiedzenie firmy i złożenia dokumentów aplikacyjnych. O atmosferze pracy pisać nie będę, bo jak zawsze: jednemu się podoba a drugiemu nie. Bynajmniej na brak pracy nie narzekamy. Pozdrawiamy TOFAMA SA. AS
TOFAMA SA 2015-10-26 23:04:39
Witamy!Dziękujemy za zainteresowanie pracą w Naszej firmie. Szanujemy Pański urlop, jednak forum publiczne to nie jest najlepsze miejsce do ustalania wynagrodzenia. Bardzo prosimy aby przesłał Pan swoje CV na adres sekretariat@tofama.eu z dopiskiem "gowork" a na pewno oddzwonimy i porozmawiamy o wynagrodzeniu. Pozdrawiamy TOFAMA SA
3
pracownik 2015-12-05 17:37:44
Nie polacam. Atmosfera nie ciakawa prezesy chodza i sie czepiają. pensje jak sa niskie tak są niskie. Kierownicy dziwni nie mający pojecia o robocie. fizyczni mają wiekszą wiedze niz kierownik.co przyjmą nowego to coraz głupszy :D im głupszy tym ma wyższe stanowisko :D. Drogi przyszly pracowniku nie masz pojecia o robocie to złóz papiery moze zostaniesz dyrektorem :D hahahahaha
Kowal12 2015-12-13 12:49:05
Jak długo pracuję to tyle jeszcze nigdy nie zarobiłem. Dużo poniżej tego co napisałeś średnio o kilka stówek mniej.
paroletni pracownik Tofamy 2016-05-25 19:28:30
Widzę, że jest sam hejt, a ja wam powiem tak.
1. Gdzie pracuję się od poniedziałku do piątku?
2. Która Firma ma godziny pracy od 5:40 do 13:40 lub 6:30 14:30.
3. Która firma zatrudni i przyuczy pracownika większość firm tylko wymaga.
4. W jakiej firmie są wczasy pod gruszą ?
Panowie przestańcie stękać, a jak się komuś coś nie podoba to zmieńcie miejsce zatrudnienia.
6
Kowal12 2016-06-05 08:40:22
To co napisał „ paroletni pracownik Tofamy " to tak jest.
Osobiście wolałbym dostać zamiast dofinansowania do wczasów pod gruszą, taką stawkę, żeby zakład nie musiał dopłacać do najniższej krajowej.

Skoro jest tak dobrze, a jest dobrze, to pewnie Wiesz, że zwolniła się już kolejna osoba, tym razem z obrabiarek numerycznych. Jestem ciekawy dlaczego ???.
koala 2016-06-05 19:11:14
W każdej firmie osoby się zwalniają, przyjmują nowe, znów się ktoś zwolni, inny przyjmie itd. itd. Pojedyncze przypadki nie mogą mówić o sytuacji w firmie. U nas każdy dostał podwyżkę, może nie wielką , ale jednak, jest więcej na godzinę.
Najważniejsze że jest dużo roboty, nadgodziny, sytuacją moim zdaniem jest dobra.
spaw 2016-06-06 08:00:50
Zgadzam się z tym co powyżej. Jest dużo roboty. nie pamiętam w czasie ostatnich lat żeby było aż tyle. Jeszcze niedawno baliśmy się że Tofamy nie będzie, widać że jest ok. mamy nowe zlecenia, roboty końca nie widać. wypłata też lepsza. Pozdro
paro letni pracownik 2016-06-06 18:04:50
Kowal12 masz w 100% racji natomiast branża jest dosyć specyficzna i zanim się przyuczy nowego pracownika mija sporo czasu. Sęk w tym, że gdyby nie Ci dziadkowie z Tofamy, którzy mają ogromny staż i wielką wiedzę to młodzi nie mieli by czego szukać bo nie miałby kto ich przyuczać, a jak wiadomo o dobrego tokarza, frezera jest bardzo ciężko w większości przypadków te młode osoby, które niby maja wykształcenie kierunkowe to tak naprawdę gów## potrafią niejednokrotnie jest tak, że młodzi po technikum nie potrafią nawet czytać rysunku technicznego, a jedyne co z niego znają to rzuty. Dlatego dziwi mnie sytuacja gdzie nowo zatrudniony pracownik dostaje większą stawkę godzinową niż pracownik Tofamy z 25 letnim stażem pracy. To nie jest typowa produkcja gdzie skręca się śrubki i nie ma tak naprawdę znaczenia kto to będzie robił, parę ładnych lat trzeba pracować żeby się usamodzielnić.
Kowal12 2016-06-28 10:29:33
Paroletni nie dziw się, że tak się dzieje.
Nowo przyjęty pracownik nie może zarobić poniżej minimalnego wynagrodzenia, które wynosi w tym roku 2016 1850 zł brutto, a od kwoty minimalnego wynagrodzenia zależy wiele świadczeń pracowniczych
np.: Odszkodowanie za naruszenie zasady równego traktowania w zatrudnieniu,
dyskryminację, mobbing, wynagrodzenie za niezawiniony przez pracownika przestój, odprawa pieniężna z tytułu zwolnienia grupowego, itd..
Tutaj jest tak im dłuższy masz staż pracy tym mniejszą masz stawkę.
Tak czy siak muszą dopłacać do minimalnego wynagrodzenia, a propozycja
podwyżki stawki jaką ostatnio otrzymałem w wysokości AŻ 0,70 gr. brutto ( Super propozycja nie do odrzucenia ....) to jest po prostu......, no i wszystko jasne.
To jest Tofama ( i tyle) nie masz co się dziwić skoro jesteś paroletnim pracownikiem. Zaraz ktoś napisze, że tak nie jest, że przesadzam itp., to niech się zatrudni i wtedy sam się przekona jak jest. To tyle.
hammer 2016-06-28 21:54:19
Ja co prawda dostałem 1,2 zł więcej na godzinę, ale ...ludzie to są pierwsze podwyżki od 10 lat. denerwuje mnie ciągłe Nasze narzekanie, - źle, mało, nie uda się. Do tego dochodzą płatne nadgodziny - gdzie dziś płaca uczciwie za nadgodziny? Chyba tylko w Tofamie
asssss 2016-06-29 15:45:07
hammer specjalisto od plac a skąd ty możesz wiedzieć czy inne firmy płacą nadgodziny jak wieki siedzisz w Tofamie :D. My tu siedzimy juz z przyzwyczajenia i przed obawą zmiany pracy, ale młody i glupi jak przyjdzie ktory jest na utrzymaniu mamusi to bedzie mógl pozwolić sobie na ciagle zmienianie pracy az w końcu znajdzie to czego szukał i bedzie miał gleboko w nosie czy go sie zwolni . TU NIE CHODZI O PLATNE NADGODZINY JA CHCE NORMALNIE ZAROBIC W CIAGU 8 GODZIN !!!!!!!!!
Kowal12 2016-06-30 16:32:02
To co kolejna podwyżka będzie za 10 lat – Super, bardzo dobra wiadomość, już widzę
Światełko w tunelu: na przyszłość, dalszy rozwój, dobry zarobek i podwyżkę, zapomniałem o nadgodzinach, które są tylko w tym zakładzie.

Widziałem dzisiaj grupkę młodych osób stojących przed zakładem, pewnie chcą się tutaj zatrudnić. Dowiedzieli się , że są świetne warunki do pracy i nadzieja na szybką podwyżkę.
Krótko mówiąc Super Zakład, a my zamiast się cieszyć to tylko narzekamy.

Asssssss
masz 100 % RACJI.
Po to przychodzę do pracy, żeby zarobić, a nie siedzieć. Jest ciężka i odpowiedzialna praca, za którą chcę dostać odpowiednie wynagrodzenie, a nie cieszyć się taką podwyżką i żyć nadzieją, że może za jakieś 10 lat dostanę podwyżkę o 0.10 gr brutto więcej.
hammer 2016-07-01 00:19:19
Hej koledzy, kiedy mi nie odpowiadała poprzednia praca po prostu ją zmieniłem. Więc zamiast się denerwować, narzekać na złą płacę, pracę i w ogóle cały brzydki świat....po prostu się zwolnijcie. Idzie pracować do innych firm przemysłowych w Toruniu (chyba jeszcze jakieś są?? poza tą złą Tofamą), idźcie pracować do prywaciarza ...aha tylko nie zapomnijcie własnych narzędzi, własnych ubrań roboczych, nie narzekajcie na to, że pracujecie na czarno, że nie jesteście ubezpieczeni itd.
A grupka młodych ludzi to pracownicy innej firmy na terenie Tofamy, zatrudnieni przez agencję pracy... ale to i tak nieważne, niezrozumiecie . Bo tylko w Tofamie źle a wszędzie jest super.
Sracie we własne gniazdo, chociaż Tofama od wielu lat daje wam jakikolwiek byt, byli byście nikim gdyby nie Tofama .. ale to i tak nieważne, niezrozumiecie .
Kowal12 2016-07-01 16:02:05
Hammer

Nie gniewaj się, że zwrócę Ci uwagę, ale ja :

- nie napisałem, o której godzinie to było
- nie podałem również jaka to była pora dnia, gdy Oni stali przed zakładem

Skorzystam z Twojej rady i dołączę do grona tych co już to zrobili.

Oprócz tzw. " Prywaciarzy " to są jeszcze inne formy działalności gospodarczej np.:
- spółki osobowe
- spółki kapitałowe
- itd.

To tyle.

Życzę miłego dnia i udanego wypoczynku.
yyyy 2016-07-04 16:34:10
Hamer widze ze jako jedyny jestes zadowolony z zarobków. Skoro jestes anonimowy to pwoiedz ile zarabiasz? Nie mów gdzie pracujesz co robisz tylko ile dostajesz
Zostaw swoją opinię o Tofama S.A. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tofama S.A.