Eniro Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Eniro Polska Sp. z o.o.

pola 2016-12-14 13:09
Zgadzam się z Panem (usunięte przez administratora) to mało powiedziane potrzebuje dokumenty o zerwanie umowy dzwonie dzwonię i nic cisza albo proszę dzwonić pod innym numer telefonu i znów dzwonię i znów cisza wysyłam maila codziennie jeden a odpowiedzi brak a jeżeli chodzi o podpisanie umowy to nawet przedstawiciel się pojawi w domu sprawa do telewizji takie jest moje zdanie
6
Ewcia 2016-12-15 09:13
Ja wysłałam im wiadomośc przez fejsbuka Panoramy Firm i załatwili reklamację w ciagu dnia. Moze tak sprubuj?
5
nikt_inny 2016-12-16 13:37
Eniro posiada biura nie tylko w Warszawie. Można pracować w Gdański, Katowicach Krakowie Łodzi i Poznaniu.
4
Tele-Mele 2016-12-20 22:55
Tele jest w Gdańsku, Katowicach, Poznaniu, Krakowie, Warszawce i Łodzi. Szczecin, Lublin czy Bydzia to małe biura, tylko bezpośrednia.
3
Olaf 2016-12-27 11:20
Ale jaja, reklamacja przez facebooka! Hahahaha może to zgłosić jako Rekord Guinessa!
A co z pkt. 8 Ogólnych Warunków Umowy z eniro?
6
eselka 2017-01-08 21:54
Przepracowałem w Eniro łącznie 11 lat, 8 lat w Wawie i 3 w Gdańsku. Jak zaczynalem bylo inaczej i jak konczylem bylo inaczej. Przez lata zmienil sie produkt, sama firma, i pokolenie ludzi skladajace tam cv. Zaczynalem na sluchawkach jak wiekszosc, ale po 3/4 miesiacach praxy zobaczylem, ze to, fajna praca. Rozmawia sie z ludzmi z calego kraju, nawija im sie makaron na uszy sprzedajac ramke do katalogo, ktory nigdy do nich nie dojedzie, bo to wioska na koncu Polski, albo ksiedza z dzwonnicy sie sciagalo zeby 3 kilm rowerem jechal na poczte podpisac fax. Stopniowo przechodzilem do innych grup, gdzie byly inne fiszki no i kasa. Kase to dopiero czlowiek zaczal robic w sprzedazy bezposredniej i na wyjazdowych kampaniach. W Plocku czy Bialymstoku robilo sie po 4/6 tys dziennie. Z czasem produkt sie zmienial na lepszy, ale firma tracila wizerunek zatrudniajac idiotow w dziale windykacji. Sama polityka firmy po zmianie zarzadu wizerunkowo na +, ale dzialania pozostaly te same. Co trzeba powiedziec o Eniro, na czas kasa, w dobrych miesiacach grubo ponad 10 tys w slabych 5/7 tys, auto systematycznie wymieniane na nowe, tak samo tel czy laptopy, imp firmowe itp. Czyli firma dawala wszystkie narzedzia do pracy tylko trzeba bylo cos dac od siebie. Jedna wazna rzecz dla wszystkich narzekajacych jaka ta firma jest chu..wa, co wy daliscie od siebie zeby tam zarobic kase? Ja jak poszedlem na rozmowe do innej firmy i powiedzialem ze chce podstawy 8 tys na reke, to zaczeli sie usmiechac, troche mi sie glupio zrobilo. Okazalo sie ze z moim doswiadvzeniem handlowym dostalem 12 tys podstawy + prowizje i premie od wynikow mojego dzialu. Dzis zarzadzam grupa marketingowcow w jednej z Gdynskich firm. To wlasnie dala mi praca w PF.
5
Kick 2017-01-09 20:01
W Łodzi szukają osobę na stanowisko: Office Managera. Jak wygląda atmmosfera w tym oddziale?
3
oselka 2017-01-20 00:06
@eselka, to Ty dyrektorem byłaś?
2
Maciej 2017-03-30 19:45
Zdecydowanie odradzam marnowanie czasu na rozmowie rekrutacyjnej. Rozmowy składają się z dwóch etapów. Po pierwszym zaprosili mnie na drugi...po czym na godzinę przed spotkaniem napisali sms że muszą przełożyć spotkanie na następny tydzień po czym już się nie odezwali. Bardzo nie kompetentni ludzie. Aż strach pomyśleć co się dzieje po zatrudnieniu! Specjalnie nie żałuję praca jakich pełno.P.S. zatrudniając się pamiętaj że przerwę trzeba opracować a za L4 nie dostaniesz premi.
4
gość 2017-04-12 15:31
W Łódzi straszne rotacje a firma liberalnie podchodzi do zwolnien pracowników z byle powodu i powrotów kiedy mają ochotę. Nawet tych pracowników którzy jawnie mając muchy w nosie chodzili na zwolnienia i odeszli bo taki mieli kaprys.
Widocznie braki kadrowe robią swoje ... a starzy i nowi pracownicy uczą sie bardzo szybko.
1
gość 2017-04-12 15:34
Jak w każdej korporacji. Obecnie firma jest bardzo liberalna i jak się komuś praca znudzi to odchodzi i wraca kiedy chce ;)
2
Kolo 2017-04-13 20:35
W warszawie nie ma czegos takiego jak powroty - chyba ze w wyjatkowych sytuacjach :)
1
Michu 2017-04-18 15:57
Słodko gadają przez telefon, opiekun opowiedział mi pół życia prywatnego zaprzyjaźnił się naciągnął i więcej się mną nie zainteresował… nie licząc Pani z windykacji po tygodniu spóźnienia z opłatą. (usunięte przez administratora)
2
Klaudia 2017-04-20 09:45
Dla ludzi o mocnych nerwach he he mi nie polecali ale postanowiłam podjąć pracę i.... (usunięte przez administratora) to mało trzeba wiać jak najszybciej.
1
pracownik 2017-04-25 11:11
Firma Eniro w łodzi prowadzi obecnie bardzo ciekawa politykę, mam wrażenie że biorą wszystkich. Eniro jest bardzo liberalne teraz. Pracownicy chodzą na długie zwolnienia np od psychologa po czym się zwalniają a kiedy mają ochotę wrócić są przyjmowani z otwartymi ramionami. Zaskakujące i ciekawe poparte wieloma faktami ale widocznie firma kiepsko stoi więc takie sytuacje uchodzą.Firma dla osób które się nie wiążą jednocześnie zawsze przecież można odejść i wrócic więc super sprawa. Stali Pracownicy i nowe osoby szybko się uczą " zwyczajów" i jakoś się wszystko kręci .
2
Niki 2017-04-25 21:00
To prawda! Miły na początek (usunięte przez administratora) i radź sobie sam.
2
wella 2017-05-04 15:32
Pracowałam w tej firmie 4 miesiące, była to moja pierwsza 'prawdziwa praca", ludzie mili, ale atmosfera ciężka. kierowniczka, której imię i nazwisko pamiętam do dzisiaj miała wahania humorów - jak ludziom szła sprzedaż to była miła i słodka jak cukierek, jak nie szło to była bardzo niemiła i chamska. sama grzebała w Internecie szukając sukni ślubnej, umawiała się na wizyty lekarskie...a my nie mieliśmy nawet komputerów tylko słuchawki i telefony. jak chodziłam tuż przed przerwą do wc to miała pretensje, że nie idę na przerwie, a wtedy do toalety była duga kolejka.zero profesjonalizmu, trzeba wspierać pracowników a nie się na nich drzeć. mówiła, ze to nie jest normalne aby nie móc sprzedać dwóch reklam dziennie( taka była norma). do tego zarobki z podstawą 1000 zł, nawet dla osoby tuż po studiach to bardzo mało, pieniądze z prowizji wpływały kiedy chciały...kuchnia piętro niżej, brak pomieszczenia socjalnego, zanim się zeszło to tej kuchni to kolejka do mikrofali, nie dało rady zjeść nic na ciepło w ciągu 15 min przerwy. a przerwy były dwie w ciągu dnia, na akord - czy to fabryka?!więc choć dostałam przedłużenie umowy, to odeszłam, bo dla mnie dobra atmosfera to podstawa zadowolenia z pracy. polecam tylko tym, co mają twardą d.... niewyparzony język i koniecznie potrzebują kasy. bo tam przyjmują niemal każdego, przynajmniej na telemarketerów.
3
nowy niestety - ale już niedługo :) 2017-05-05 20:13
Zapożyczam tekst od AaaaD: z taką zmianą, że nie w Gdańsku, a Katowicach jest tak: materiał lepszy da komu chce..., bo ktoś musi jechać na wycieczkę...,wygrać konkurs... Tak się pompuje kilka osób, bo trzeba pokazać, że można Nowym też na początek lepsze firmy, żeby się za szybko nie zniechęcili.. Twój przełożony sam sprzedawał jakieś 4 lata temu, ale wie najlepiej co i jak. Co dzień na zebraniu słyszysz, że ten i ten/ta i tamta jest super, ale firm takich jak ma ten i ten nigdy nie zobaczysz. Ci co sobie radzą najlepiej są podkręcani lepszymi firmami -obrastają w piórka, a tak generalnie to wysłowić się za bardzo nawet nie potrafią- :) Reszta to szaraki... Co jakiś czas usłyszysz, że jak Ci się nie podoba możesz się zwolnić i oczywiście powie Ci to sam kierownik, a za chwilę jak mu to wypomnisz, to wmawia, że nic takiego nie powiedział. Generalnie dobre miejsce dla tych trochę mniej inteligentnych co za swój atut uważają duży spryt :) (usunięte przez administratora)
2
Tele 2017-05-05 22:40
Ktoś sciemnia albo tu stare dzieje wspomina na formum - komputer ma każdy, podstawa w tele to 3 tysie brutto, w repach bezpośredniej nawet wiecej. W centrali jest spora jadalnia, ale przerwa jets z góry ustalona .Jak dla mne spoko, ale moze kiedyś różnie bywało.
1
internauta 2017-05-16 15:32
Skro bywało kiedyś, czyli przez lata to niby dlaczego miało się zmienić?
- komputer ma każdy i łatwo sprawdzić opinie.
1
enopinia 2017-05-17 18:11
Komputer jak komputer sam nie zarobi.
Faktycznie roszady strasze co chwilę ktoś przychodzi i odchodzi.
Powroty? Jak tylko Twoj szef ma zastępstwo wracaj śmiało nie ważne jak odszedłes tu niema czegoś takiego jak solidarność są tylko dołki które każdy kopie pod każdym byle samemu do celu.
Współpraca nie istnieje bo każdy patrzy tylko na sobie. Nie licz na prawdziwą pomoc bo to korporacja typu zrób to sam.
2
Ania 2017-05-17 18:32
Ale bzdury tu są wypisywane. To jasne ze patrzy sie na wynik i że jeśli ktoś nie przynosi zysku to z całym szacunkiem ale żaden przedsiębiorca takiego pracownika utrzymywać nie będzie. Co nie zmienia faktu że firma zwraca OLBRZYMIĄ uwagę na to aby konsultanci sprzedawali faktycznie reklamę która będzie działać w danej branży. To ze jest jakiś pracownik który ma w nosie klienta i zależy mu tylko na tym żeby podpisać i iść do domu to nie znaczy że firma jest zla. Taka osoba długo w tej firmie się nie utrzyma bo w dzisiejszych czasach Klientowi zależy na jakości a jak będzie chciał posłuchać bajek to sobie słuchowiska dla dzieci puści. Jak dla mnie to wypowiadają się tutaj negatywnie tylko te osoby które nie potrafiły sprzedać bo sprzedawały reklamy które nie były odpowiednie do branży danego klienta lub takie które sprzedawały ale miały gdzieś jak to będzie dzialac. To czy cos jest dobre czy zle jest zależne od tego czy dobierze sie reklamę która odpowiada strategii firmy i wiedzielibyscie to gdybyście byli po jakichkolwiek studiach reklamowych lub gdybyście byli w ich trakcie . Jak dla mnie firma mega ok. Wypłaty na czas, szkolenia i wsparcie ale jak sie komuś nie chce pracować to efekt jest powyżej.
2
pracawe 2017-05-18 18:22
Każdy kto tam teraz pracuje widzi bałagan.
Chaos i brak współpracy jak kierowcy na siebie nadają i podejmują sprzeczne decyzje.
Przyjmują ludzie którzy kopneli te firmę w dx i to z hukiem - dlaczego? Bo widocznie nowych którzy się utrzymują dłużej niż miesiąc czy dwa jest jak na lekarstwo naiwnie myśląc ze dzięki temu jakiś Franek czy Zenek będzie miał lepszą " grupę " . Finalnie to bardzo źle i świadczy o firmie.
1
den 2017-05-18 18:29
Najlepiej powiedzieć że się nie chce pracować. Strasznie to płytkie bo fakt jest taki że wyniki były i to najlepsze w regionie ale widać najlepsza obroną jest atak nie merytoryczna odpowiedź może jej po prostu niema?
2
Ania 2017-05-19 18:18
O jakim oddziale mówimy i o tele czy bezpośredniej? Ja sie mogę wypowiadać za siebie i na temat tego co sama widzę.
3
pattttt 2017-05-24 11:42
Właśnie dzwonili do mnie z eniro zapraszając na pierwszy etap rekrutacji. Czy ktoś mógłby opowiedzieć jak wygląda ten etap? Jakie pytania są zadawane? Jak wyglądają następne etapy? I czy jest to praca stała czy raczej coś na obecną chwilę kiedy nie ma się innej opcji?
2
Rep 2017-05-24 23:19
Rekrutacja w Eniro to głównie rozmowa i symulacje sprzedazowe - żadne cuda wianki. Jak masz pojęcie o sprzedazy, to bez problemu udowondnisz że się nadajesz do tej roboty. Można zaczepić się na dlużej, bo zawsze dają umowa o pracę, a podstawa to 3-4 tysie. Do tego spore premie, tylko że w praktyce nie dostaniesz ich od razu, ale dopiero jak rozkręcisz włąsną bazę klientów.
3
Zaint 2017-05-27 10:35
Czytając komentarze to naprawdę cięzko szukać pozytywow.
Proszę o informację jak teraz wygląda praca jako handlowiec w bezposredniej? Warto tam iść? Jak z traktowaniem pracownika ?
2
Tom 2017-05-27 10:37
Czyli dla kogos kto chce pracowac powinno byc ok ?
2
MN 2017-05-29 14:14
Prowizja po okresie próbnym jest jeśli masz kilkanaście sprzedanych reklam w miesiącu inaczej masz z tego 1%. Zależy na jaką osobę trafisz tak będzie z traktowaniem. Łatwo się dostać bo z tego co widać są deficyty osobowe.
1
Ania 2017-05-29 18:38
dokładnie to musi być 8 na 10%
2
XXX 2017-05-29 22:37
Można zarobić ale trzeba mieć do tego smykałe... Kumpela z tele (u nas w Tricity) po 2 latach w Eniro miała podstawę do zasiłku macierzyńskiego na poziomie 12 tysiaków, więc chyba ma lepiej niż ziomy w jakimś call centre czy na kasie w Biedrze ;-)
3
Xx 2017-06-05 18:06
Nie wiem gdzie i w której tele można zarobić takie pieniadze haha
Chyba lepiej żeby nowe osoby wiedziały na co się szykują naprawdę a nie odchodziły po tygodniu czy miesiącu.
Aby mieć prowizję powyżej 1% z całości sprzedaży w danym m-cu po okresie próbnym trzeba sprzedać kilkanaście reklam w tym podstawą jest ten klient który nie miał jej wcześniej lub przerwał współpracę.
Inaczej jest 1%. * sprzedaży jest na okresie próbnym tylko,później jest inaczej.
1
ew 2017-06-06 13:14
Wiadomo że niema co porównywać z pracą w biedronce na kasie,ale szczerze nigdy tam nie pracowałam to nie wiem ile i jak płacą.
1
Ja 2017-06-21 19:48
Witam.Zastanawiam się nad pracą w Eniro w Katowicach. Ile trwa szkolenie? Czy odbywa się w Katowicach czy w Warszawie? Płacą za szkolenie? Pozdrawiam
Alojz 2017-06-23 22:50
Szkolenie w Katowicach trwa kilka dni (2-3) i odbywa się właśnie w tym mieście. Nie płacą za szkolenie.
Romek 2017-06-29 20:40
Hej, mam pytanie, w jakim mieście znajduje się ogólny dział rekrutacji firmy?
Czy jej pracownicy posługują się adresami meilowymi nie @eniro.pl tylko z bezpłatnych skrzynek?
xxxxx 2017-06-30 16:13
Witam, czy ktoś może powiedzieć jak wygląda praca na stanowisku Fakturowanie ?
1
abc 2017-07-04 09:49
Czy ktoś może napisać jak wygląda praca w Eniro, przy Postępu w Warszawie. Chodzi o stanowisko sprzedawcy telefonicznego. Jutro idę na rozmowę kwalifikacyjną, ale po przeczytaniu powyższych opinii, zastanawiam się czy to nie strata czasu.Czy rzeczywiście podstawa to 3 tyś.brutto od początku pracy? I ile jest przerwy na 8 godzin?
Vox 2017-07-04 13:01
Tak podstawa w Tele to 3 tysie brutto, zawsze dają umowę, nie zostajesz w robocie, weekendy zawsze wolne. Przerwy sa dwie - śniadanie 15 min i lancz pół godziny. Teraz jest noew szefostwo w warszafce, nowi superwajzerzy i ogolnie atmosfera lepsza. Na plus tez to że poprawili jakość szkoleń - ostatni był np. ogarniety gośc od seo.
MM 2017-07-04 16:49
Przyjdź na rozmowę i przekonaj się sam. Ja pracuję tu 8 lat i nie pojmuję dlaczego niektórzy tyle jadu zostawiają na tym forum i po prostu kłamią. Cóż, hejt dzisiaj w modzie.
Pracownik 2017-07-23 17:56
Jedna z pracownic oferowała w ramach reklamy nieistniejące "złote gwiazdki na fejsbuku", czy wkręcała że klient płacił w ubiegłym roku inną kwotę niż naprawdę, żeby wkręcić go w droższy pakiet na kolejny rok. Firma ma w nosie, czy pracownik ma możliwość przygotować usługę dla klienta, liczy się tylko podpisanie nowego kontraktu (usunięte przez administratora)
1
Ja 2017-08-13 18:25
Czy przedstawiciele handlowi też rozpoczynają pracę od szkolenia wstępnego, za które Eniro nie płaci ? Jak atmosfera pracy w oddziale katowickim ?
Sławomir 2017-08-21 09:55
Stabilna firma, pensja na czas, wysoka kultura osobista mojego szefa (nie wiem jak gdzieś indziej)
Wz 2017-08-21 12:24
Witam, zostalem zaproszony na drugi etap chcialem dopytac czy to jest ostatni juz etap? Czy podczas drugiego etapu bedzie odrazu odpowiedz czy tak czy nie?
Rekrutacja Eniro Polska 2017-08-22 09:48
Dzień dobry! Tak, to ostatni etap. Po spotkaniu i rozmowie otrzyma Pan odpowiedź z decyzją (maksymalnie w ciągu 2 dni roboczych). Zapraszamy!
2
aspirujący 2017-09-03 14:03
@Wz to jak tam po drugim etapie? czytając kilka poprzednich stron tego forum zastanawiam się czy tam pracujesz.
Pytajnik 2017-09-15 18:06
Prawda to z tym zwrotem kosztów za szkolenie w przypadku odejścia z pracy ?
Konkretnie idzie mi o Gdańsk ?
Jak warunki ,ludzie .
Trochę mitów i przekłamań jest ,więc warto by było naprostować co większe przegięcia .
kiki 2017-09-17 12:48
U nas w Gdańsku za szkolenie żadnej kasy się niezwraca. A faktycznie dużo szkolą, ciągle coś, konkursy. Wszsycy na umowie, pensja 3 tys a nietkórzy podobno wiecej do tego premie, z tym że wynik musi byc.... Tele z Gdańśka spoko, jestesmy jedna z mocniejszych ekip
Nowy 2017-09-18 08:27
Zwrot kosztów za szkolenie???????? Od 3 i pół roku nic takiego nie ma. Włąsnie pytałem key accounta który pracuje tu z 15 lat to mówi , że faktycznie kilkanaście lat temu coś takiego było. Ludzie ale macie aktualne info wow
Zostaw swoją opinię o Eniro Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eniro Polska Sp. z o.o.