brak logo

Reederei Strahlmann Branch Office Szczecin

Szczecin

Opinie o Reederei Strahlmann Branch Office Szczecin

spawacz 2010-02-14 20:11:54
Praca wyjazdowa za srednia krajowa nie jest satysfakcja,dlatego w firmie jest duza rotacja choc firma wyplaca pensje na czas
Alex 2010-03-13 20:26:20
Oprócz tego ( usunięte przez administratora )za nadgodziny.
JOKER 2010-05-05 11:01:49
witam jak jest tam teraz ?
conwest 2010-06-18 11:06:38
płaca krajowa a praca za granicą,( usunięte przez administratora )zycie cyganskie w Gdyni i nie tylko( usunięte przez administratora )
spawacz 2010-06-22 17:30:28
zwolnili mnie za to że narzekałem na firmie,ktos doniusł na mnie i papa. tam lepjej nic nie mówic bo to jedna( usunięte przez administratora )
kartofel 2010-12-08 21:25:28
Ja osmielilem sie powazyc opinie ( usunięte przez administratora )i tez juz nie pracuje,po 7-miu latach.( usunięte przez administratora )
1
bob 2011-06-07 17:53:56
Wszystko prawda, omijac ta Agencje i wszystko co zwiazane z tym Armatorem, naprawde jest bardzo duzo innych Agencji. POWIEDZ STRAHLMANN STOP.
anonim 2011-06-27 20:57:54
Jeden z najgorszych działów to pokładowy. Pracowałem tam prawie 3 lata. ( usunięte przez administratora )nie jest w stanie ustawić prac, ( usunięte przez administratora ) wszystko robi pod siebie, ( usunięte przez administratora ) cały dzień przechodzi z telefonem, i gra głupa. Omijajcie tą firme.
Kriss 2011-09-29 08:17:14
Pracowałem w tej firmie, ( usunięte przez administratora )Ogólnie firma jest kiepska
adi 2013-07-15 10:38:32
witam czy coś się zmieniło firma godna zaufania dajcie znać jak ktoś tam ostatnio pływał pozdr
1
blaa 2013-10-09 11:11:03
żadnego socjalu, żadnych podwyżek, żadnych premii, żadnych bonusów...nic generalnie. Nawet na Święta... Płaca bardzo niska. Chyba, że po znajomości dostałeś pracę.
blaa 2013-10-09 11:14:03
a jeśli chodzi o dodatki to są w postaci nowych obowiązków, co nie idzie w parze z kasą. Na awans też nie ma co liczyć, możliwości rozwojowe tym bardziej.
aaaa 2014-05-20 14:01:26
wiesz, internet nie jest anonimowy już od dawna, ale napiszcie konkretnie, czy warto aplikowac do tej firmy.
mietek 2014-06-09 18:51:00
czyli jest możliwość awansu, ale rozumiem, że samemu trzeba o nią walczyc, czyli iść bezpośrednio do przełożonego i powiedziec co się zrobiło ponad norme czy tam dodatkowo i wtedy ustalana jest podwyżka, tak? to działa jednorazowo za osiągnięcia? Jest jakaś oferta w Szczecinie, więc chyba będę tam startował
6
pracownik serwisu 2014-08-22 20:33:29
hmm Jeśli chodzi o pływanie na statkach to nie widzę lepszej firmy w okolicy.
żadnej odpowiedzialności,minimum wiedzy i juz sobie mustrujemy na stateczek(barkę)i po czterech miechach plywania schodzimy na zasluzone wolne.
Zarobki sa adekwatne do umiejetnosci i tak c/e 5keuro za umiejetnosc balastowania,o/s 1200 euro za podanie cumy,stary 5 keuro za umiejetnosc uruchomienia steru,kucharz 1300 euro za rosól z kostki rosolowej
Nie ma obaw o statki bo serwis wszystko naprawi i mozna plywac dalej za niezlą kasę
8
Łysy 2014-09-10 09:09:17
przepracowałem w tej firmie 14lat i o 14lat za dużo omijajcie ich z daleka......
jurekogórek 2014-09-10 19:47:53
ja nie narzekam placi na czas jak sie jest na kontrakcie , ale jak sie juz zejdzie z kontraktu to trzeba sie o kase upominac za te kilka dni miesiaca , ogolnie jest dobrze
jurekogorek 2014-09-11 20:35:54
3 mechanik ma 1945euro za 4 miesieczny kontrakt.
2
3off 2014-09-14 01:38:01
za miesiac 2050 euro
maszynowy 2014-09-15 21:13:55
Czy mieliście taką sytuację, że nie wypłacił wam kasy po zakończeniu kontraktu na początku miesiąca (za te kilka dni o które przedłużył się kontrakt)?
2
Serwis / Elektryk-Automatyk 2014-11-27 12:09:06
Witam,
Tak czytam Wasze opinie i wnioskuję, że "wszędzie dobrze tam, gdzie nas nie ma". Osobiście pracowałem tam przez dłuższy okres, były lepsze i gorsze dni ale dużo więcej tych lepszych. Złego słowa nie mogę powiedzieć bo w głowie same miłe wspomnienia zostały. Pieniądze, w zależności od doświadczenia - jak wszędzie. Można dużo się nauczyć na tych statkach jeżeli ktoś chce zdobywać wiedzę. Osobiście poleciłbym firmę innym, zwłaszcza jeżeli chodzi o serwis itp.
Pozdrawiam
1
os 2014-12-04 17:04:48
Troche kolego sie mijasz z tymi zarobkami. Ja tam za marynarza mam 1008E. AB zarabia tam 1260 E. Z tym podawaniem cumy tez troche przesadzasz. Jest ostra harowka nieraz po 25 godz na dobe. Z tego wzgledu ze jest tylko 2och marynarzy. Pozdrawiam marynarska brac
2
fru fru 2014-12-14 13:44:32
Kilka dni temu na jednym z waszych statków zmarł mechanik Darek Stankiewicz. Napisałem o tym na waszym portalu i po kilku godzinach mój post znikł. Wstyd moderatorze , wstyd. Cóż takiego złego zrobiłem że pożegnałem na waszym forum człowieka który pracował dla RES wiele lat. Nawet was nie stać na to aby na stronie agencji wyświetlić nekrolog.
4
fru fru 2014-12-17 12:46:55
A dlaczego nie? Forum to takie miejsce gdzie można napisać opinie o agencji, armatorze etc, wymienić się informacją . Darka znało wielu ludzi i nie sądzę aby mieli obiekcje czy pretensje że napisałem o śmierci kolegi.
Odnośnie info o pracy to bardzo ogólnikowo piszesz co chcesz robić. Jeśli chodzi o pokład to pamiętaj że z dużych statków łatwiej przejść na małe ale odwrotnie niekoniecznie. Ale jak nie ma wyboru to i to dobre. Na początek przynajmniej. Jeśli chodzi o maszynę to moim zdaniem nie masz szans na singla . Możesz ewentualnie wskoczyć na coś większego gdzie są wachtowi mechanicy. Odnośnie serwisu to możesz się coś nauczyć w zależności gdzie trafisz o budowie urządzeń itd. ale uwstecznisz się z wiedzą zdobytą na akademii. Tylko na statku możesz rozwinąć się i skonfrontować teorię z praktyką. Poza tym czas pracy , kasa , urlop etc. Przelicz i sam zobaczysz co wolisz. No chyba że nie chcesz pływać. Jak już pracować to lepiej za 3-4tys euro niż 3tys złotych.I mówię tu o takich świeżych offach jak ty.
off wacht 2015-01-05 14:30:13
Socjal jest słaby w sumie go nie ma, jedzenie tez. Dużo pracy bo port wychodzi baaaardzo czesto. Na wachtach nawet stary jezdzi a 3 robi całe safety + mapy wiec porazka a zarobki 2000 euro :) Więcej AB ma ba czasami nawet OS w innej firmie...
3
lol 2015-03-03 16:14:35
Takie mam pytanie dlaczego na stronie agencji w dziale ofert pracy nigdy żadna się nie pojawia. Aby się coś dowiedzieć trzeba zadzwonić . Nie wydaje mi się aby to było jakieś specjalnie trudne wrzucić krótkie info. W dobie internetu myślę że to bardzo wygodne i profesjonalne by było. Co państwo na to? Wiem że kiedyś firma miała dużą rotację mechaników ale teraz chyba się polepszyło.
ziom 2015-03-07 23:50:59
Wygląda na to Lol że firma ma to generalnie w jelicie grubym. Paniom wyraźnie się nie chce. Rzucą czasami coś na portal morski i jest ok. A może moderator zagląda tutaj tylko po to aby kasować wpisy .Chociaż wygląda to ostatnio tak jakby pies z kulawą nogą tu nawet nie zaglądał .... Ciekawe kiedy mnie wykasują heh
elektryk 2015-10-01 21:40:22
Niedlugo bedziecie uprawiac seks przez internet-wszystko internet
Chlopie -jedziesz i zalatwiasz robote indywidualnie-tylko nie zabieraj ze soba mamusi
(usunięte przez administratora)
elektryk 2015-10-18 22:58:54
mile widziany elektryk-automatyk
praca w mlodym fantastycznym zespole
1
Szpak 2015-12-04 01:02:26
A ja mam pytanie co do socjalu czy jest internet ?
oooxxx 2015-12-09 13:42:31
zapomnij o internecie a jesli chodzi o socjal to porazka totalna
elektryk 2016-01-11 20:39:54
Praca dla młodych, ambitnych i cierpliwych.
Na początek może nie ma kokosów ale za to po 20 latach sama wysługa to dodatek około 3000 pln.Powstała nowa siatka plac i zupełnie nowe regulacje więc ludzie sami będą pytać o pracę.
szmer 2016-01-14 12:42:59
jedz koles za kadeta to zobaczysz jakie luksusy i jacy ludzie ;]
mnbvcxz 2016-01-14 12:49:15
w pracy sie pracuje a do pracy przydaje sie net a po pracy korzysta sie z netu
elektryk 2016-08-02 19:53:01
Jestes elektronikiem,automatykiem ze znajomoscia urzadzen radiowo nawigacyjnych dostaniesz prace od zaraz.Kreatywni znajda poczte gdzie wyslac CV.
Anonim 2016-08-05 19:21:30
@elektryk - traktujac ludzi z pogarda, i ze kreatywni znajda adres email nikogo nie przyciagniesz do firmy ;p wrecz odwrotnie, radzilbym popatrzec na szanujace sie firmy i ich profesjonalne ogloszenia dotyczace poszukiwan pracowników;)
Fircyk 2016-09-02 14:52:10
Ja osobiście przekonałem sie na jakie warunki płacowe można liczyć na początku współpracy. I przyznam ze jeśli ktoś pisze o zarobkach rzędu kilku keuro to chyba nie miał przyjemności pracować na stanowisku automatyka w tej firmie. Mam mieszane odczucia co do dobrych zarobków nawet po kilku latach stażu. Być może życie będzie potrafiło zaskoczyć w tej kwestii. Tak czy siak żeby dyszkę zł przywieźć do domu to chyba będzie graniczyło z cudem. Proszę o opinie odnośnie moich przeczuć osób które są w temacie.
Fircyk 2016-09-06 08:36:33
Czytaj ze zrozumieniem, w poście powyżej jest zawarta odpowiedz na Twoje pytanie.
recruitment 2016-09-14 18:25:05
Do końca września jest nabór na elektronika serwisowego do działu radiowego.
Ktos 2016-09-23 08:34:13
Z jakim rozwojem ?Jakie znizki i na jakie zakupy ? O czym ty w ogole piszesz ? Pracowalem w tej firmie kilka lat i nie polecam nikomu. Atmosfera nie ciekawa, pieniadze jak na prace wyjazdowa to slabiutkie, brak szacunku do pracownika co związane jest z dużą rotacją. Weedendy pracujace oczywiscie nie platne. Za przepracowana sobote oddaja tylko pol dnia wolego. Mysisz byc dyspozycyjny i to nie ważne czy jest niedziela czy świata. Ogolnie dno totalne. Pozytywne opinie na tym portalu wystawiane sa przez osoby pracujące w tej firmie na kierowniczych stanowiskach
Byly marynarz w tej firmie 2016-10-13 11:30:34
Chyba ktoa z biura napisal. Co tam, brak jeleni do takiej pracy?
Stig 2016-10-14 20:20:37
Witam.
Pracuję w Strahlmanie już 2 lata. Złego słowa nie można powiedzieć. Uczciwa kasą itp. Socjalu brak, ale można sobie z tym poradzić. Trochę dużo biurokracji się zrobiło ostatnimi czasy, ale to znak że firma dobrze sobie radzi.
Stig 2016-10-14 20:21:12
Witam.
Pracuję w Strahlmanie już 2 lata. Złego słowa nie można powiedzieć. Uczciwa kasą itp. Socjalu brak, ale można sobie z tym poradzić. Trochę dużo biurokracji się zrobiło ostatnimi czasy, ale to znak że firma dobrze sobie radzi.
Agwy 2016-10-16 09:40:35
Uczciwa kasa ? Do pensji doliczany jest ryczal za nadgodziny. Co oznacza ze pracuje sie duzo i bardzo czesto nadgodziny przekraczaja ustalona przez kodeks pracy normę. Oczywiscie za ten nadmiar firma pracownikom nie placi. Ofert pracy w tej firmie jest sporo co zwiazane jest duza rotacja. Radze sie dobrze zastanowic przed podjeciem pracy.
bunkier 2016-10-19 13:46:36
Chciałbym się dowiedzieć bez "owijania w bawełnę" - ile zarobi kucharz na 1 kontrakcie w RS? Mam już doświadczenie na kuchni na statku i interesuję mnie podanie prawdziwych zarobków kucharza w RS. Spływają do mnie różne info i ciężko to uśrednić. I zgadzam się z przedmówcami, że do pracy jedzie się pracować a nie obijać h***em gruszki na wierzbie.
U 2016-10-19 17:25:29
Ogólnie to wydaje mi się, że Reederei Strahlmann Branch Office Szczecin powinien bardzo sensownie podejść do sprawy i przeanalizować Wasze wysłane CV pod kontem potencjalnych pracowników pozytywnie, uważam, że jest to na miejscu i trzeba o tym myślęć
bez nicku 2016-11-17 08:45:14
Firma bardzo dobra, pracuje tam i sobie chwalę. Poza tym każdy pracuje tam gdzie chce, jak znacie lepsze agencje to pracujcie tam.
Pracować trzeba wszędzie nikt pieniędzy za darmo nie daje .
Zostaw swoją opinię o Reederei Strahlmann Branch Office Szczecin - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Reederei Strahlmann Branch Office Szczecin