brak logo

VF POLSKA(LEE, WRANGLER)

Łódź

Opinie o VF POLSKA(LEE, WRANGLER)

kriss 2012-10-16 20:07:51
Jeśli chodzi o prace w łódzkiej manufie to przestrzegam... to wszystko może pięknie wyglądać, ekspedientki początkowo uśmiechnięte, milutkie... to samo kierownictwo. Jak będziecie na okresie próbnym prawdopodobnie będą wam kazali sprzątać: odkurzać, zmywać podłogi, wyrzucać śmieci- i tu zostajecie po umówionym czasie pracy, po godzinach...BEZPŁATNIE. Ci którzy są nowi zapierdzielają za starą gwardię, podczas gdy ta ucina sobie rozmówki przy ladzie. W tej pracy najbardziej liczy się sprzedaż, jednak jeśli jesteś nowy, nie masz dostępu do kasy fiskalnej, choć jej obsługa jest prosta jak budowa cepa. Może tak być, że starsze ekspedientki, wliczają Twoją sprzedaż na swoje konto, z czego pod koniec miesiąca będą czerpać profity, za to uczący się dostanie podstawową stawkę za godziny, które wyrobił. Praca jest ciężka, w mętnej atmosferze, dodatkowo jeśli nie wyrobisz miesięcznej stawki, raczej przygotuj się na to, że Cię zwolnią. Pracowałem tam miesiąc i jest do kitu.
Nik 2012-10-22 11:32:53
Człowiek pracuje całe życie i buje coś od początku, stara się a tu przyjdzie byle [usunięte przez moderatora] i nasmaruje jakieś głupoty bo nie ma co w życiu robić .... ech. W domu też Ci płacą za sprzątanie i wynoszenie śmieci?? Czas na wypisywanie głupot może wzięty bo Cię nikt nie chce zatrudnić bo nie sztuką jest przyjść do pracy i ładnie wyglądać tylko trzeba się wykazać :) wpis świadczy raczej o Tobie a nie firmie.
2
swiezaczek 2012-10-22 19:28:16
co za prowokacja! tam nie pracował/pracuje żaden koleś! same dziewczyny. pewnie Cie nie przyjęli i teraz wylewasz swoje wypociny w necie. wyobraź sobie, ze każdy kto zaczął prace ma dostęp do kasy, pieniądze znikają, i co wtedy? Innych przykładów można podać ze sto. może wystarczy pomyśleć czemu taka jest polityka na początku, a nie robić z siebie idiote. każda sprzedaż jest zapisywana, wiec nie ma opcji, żeby ktoś \\\'nabił\\\' na kasę Twoją sprzedaż. oczywiście jeśli sobie nie radzisz, to Ci podziękują po jakimś czasie. szkolenie jest, ale jeśli sie nie nadajesz to sorry - z [usunięte przez moderatora] pączka nie zrobisz :/
Aaa co do tego sprzątania… co tu ma okres próbny? Każdy sprząta (szefowa tez) i jest to w godzinach pracy. Może to konkurencja chce zniechęcić, nie wiem, ale większych bzdur nie czytałam :)
pracuje tam od prawie 3 tyg. i nie narzekam, wiec jedyne co mogę to Ci współczuć. Jeśli ta praca jest wg. Ciebie ciężka, to mówiąc o Tobie, ze masz dwie lewe ręce będzie chyba komplementem…
Pozdrawiam
1
Ex 2013-07-10 15:52:01
Warunki - pracownicy sklepu robią wszystko do tego muszą włazić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludziom z biura i udawać że jest wszystko pięknie pracując za NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ.
Targety wyciągnięte z kapelusza nie do osiągnięcia jakaś totalna porażka !!
Wymagają, kontrolują a płacić to już nie chcą !! nie spotkałam się z firmą, która by tak mało płaciła pracownikom !! zero szans rozwoju więc radzę udać się gdzieś gdzie Cię docenią - bo tu o to ciężko.
kamila 2013-09-28 15:58:20
nie polecam:)
swiezaczek 2013-11-17 22:21:31
nick powinnam zmienić, bo już nie taki świeżaczek ze mnie ;) ponad rok pracuje dla tej firmy, sklep już nie ten sam bo dostałam awans. jak się ma chęci i predyspozycje, to nie można narzekać na pracodawcę. stawka na godzinę może szału początkowo nie robi, ale jest możliwość "wyjścia" z utargu i zarobienia wiele więcej, czego z tego co wiem w większości sklepów nie ma. dla tych co pytają - jest to umowa zlecenie, która może zmienić się w umowę o pracę, jeśli jesteś dobrym pracownikiem. ktoś napisał o wchodzeniu komuś tam w (usunięte przez administratora) nie wiem o co chodzi, większość pracowników nie ma nawet styczności z ludźmi jak to nazwał ktoś "z biura". pozdrawiam :))
misiu 2014-01-29 20:32:04
Mam kilka lat pracy call center za soba. Atmosfera super, benefity żadne a inne dzialy takie mają :( kasa - szkoda słów.
aaaaa 2014-02-10 21:07:31
może ktoś powinien sprecyzować, że to nie jest KASA FISKALNA, tylko na kompie jest program do sprzedaży, stąd NIE KAŻDY MOŻE MIEĆ OD TAK DOSTĘP, bo oczywiste jest że jest tam WIELE więcej innych rzeczy nie dostępnych dla szarego pracownika. Poza tym firmą zatrudniającą nie jest VF Polska. Co za ignorant w ogóle zrobił ten temat?!
adum 2015-01-13 14:55:55
a czy możecie rozwinąć wątek dotyczący rekrutacji i zarobków? To dla mnie ważne :-) Proszę o porady jak wypaść korzystnie na rozmowie kwalifikacyjnej, pracodawcy często zadają pytania, które mają pokazać w jaki sposób radzimy sobie z trudnościami oraz jak zachowujemy się w sytuacjach stresowych. Czego mam sie spodziewać idąc do tej firmy?
Poniek 2015-03-25 08:16:09
Podejrzewam, że zarówno Lee jak i Wrangler w Łodzi nie mają zbyt szczegółowych wymagań odnośnie zatrudniania pracowników do swojej firmy. Tylko czy cała firma składa się ze studentów, którzy w miarę braku zajęć na uczelniach przychodzą i pracują czy większa szansę na pracę mają osoby mające już doświadczenie w handlu... dzięki za info.
gosc 2015-09-16 19:08:57
Witam! Pracowałam w VF we Wranglerze w Leclercu w Lublinie przez miesiąc, niestety zwolniono mnie, powodu nie podano, a dodatkowo szef nie raczył mi o tym powiedzieć osobiście, więc poinformowała mnie o tym kierowniczka (pozdrawiam). Wiele moich znajomych pracowało w tej samej firmie, także wszystkie opinie składam "do kupy" i tutaj opisuję. Praca sama w sobie dosyć nudna, mimo, że przychodzisz do pracy na 6h, to człowiek czuje się jakby tam siedział conajmniej 20. Wynagrodzenie? W sumie nie narzekałam, premie do 300zł, pieniądze do ręki zawsze na czas, za to duży plus. Z pozytywnych rzeczy to by było na tyle ;) Szef? Bardzo małomówny, nie zwróci uwagi pracownicy w twarz, lecz na wszystko skarży się kierowniczce. Rodzina szefa, która w porównaniu do jego samego wpada bardzo często musi być przez nas traktowana jak królowie i władcy całego świata. Nie wolno się odzywać, nie wolno się patrzeć, nie wolno oddychać. Przy nich nie wolno nic! Największe parcie jest na klienta. Ledwo wszedł do sklepu a sprzedawca MUSI lecieć do niego z jezykiem na mordzie, zmuszać bezczelnie do kupna produktów, zachęcać chamsko do wzięcia udziału w promocji itd. Zespół? Na początku było okej, później kilka osób pokazało swoją prawdziwą twarz i do pracy chodziło się jak do więzienia. Jedna dziewczyna uważa się za drugą kierowniczkę, rządzi się, rozkazuje i uważa, że jest najważniejsza (pozdrawiam również). Pracę zdecydowanie NIE POLECAM, zwalniają z dnia na dzień bez podania jakiegokolwiek powodu, traktują pracownika bez szacunku a szef ma dosłownie wszystko gdzieś. Pozdrawiam całą firmę i ich pracowników ;)
1
Port 2016-10-15 08:53:37
Pracowalam w Lodzi, wlascicielem sklepu jest przedsiebiorstwo, ktore ma wszystkie sklepy w Lodzi, Lublinie i outlet w Warszawie. Zdecydowanie NIE polecam! Atmosfera w sklepie swietna, zgrany zespol, ale gdy tylko pojawialo sie szefostwo strach sie odezwac czy nawet oddychac. Pani E. (Szefowa) ciagle oskarzala o tworzenie konspiracji, poniewaz wg niej powinna byc miedzy nami konkurencja a nie kolezenstwo, popychanie na klienta, ciagle powtarzanie jakie jestesmy beznadziejne, parcie na skutecznosc, wciskanie ludziom produktow na sile. Mobbing to codziennosc. Szefostwo cale dnie spedza na kamerach, w weekendy przyjezdzaja do sklepow i gdy tylko cos sie im nie spodoba dzwonia/leca z awantura, a tlumaczenie, ze np. klient nie chcial pomocy (co jest bardzo czesto spotykane) nie jest uznawane za jakikolwiek argument.
Czesto w internecie jak i w sklepach wisi ogloszenie o poszukiwaniu pracownikow, poniewaz malo kto wytrzymuje indywidualna obsluge klienta wg kontretnych standardow i nacisk ze strony szefostwa. Wytrzymalam pol roku, co uwazam za duze osiagniecie, poniewaz duzo dziewczyn rezygnowalo po miesiacu, tygodniu, a niekiedy po kilku dniach.
2
Ola 2016-10-15 10:16:46
Jeżeli chodzi o jakoś niektórych produktów głownie jeansów to ja jestem zadowolona są nie do zdarcia,dosłownie. Ja szczerze polecam.
Zostaw swoją opinię o VF POLSKA(LEE, WRANGLER) - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VF POLSKA(LEE, WRANGLER)