brak logo

Golden Life

Gniezno

Opinie o Golden Life

..... 2010-01-16 07:51:17
Marta - 2010-01-15 23:21:59

Zamierzam dalej sprzedawać i nie gówno i zamierzam dalej jak dotąd cieszyć się owocną sprzedażą bo sprzedawać to jeszcze trzeba umieć a nie brakiem swoich umiejętności obarczać wszystkich dookoła.

No własnie słyszałem o tej Twojej owocnej sprzedaży od tych którzy z Tobą jezdzili he,he...z 3 miesiące może była w miarę ,w miarę !! a reszta roku.....samo dno...
szczupły 2010-01-16 08:12:52
(usunięte przez administratora).z tego co wiem wywalili z Remesa i Bio-Verby bo była z słaba.W Golden raz poraz odebrała najwyższą krajowa pensję wiec samo przez sie widać,ze za wiele nie sprzedawała.Z reszta zapytajcie telemarketerek które z nia były na wyjezdzie w roli asystentki bo nie było kogo dać.W tej firmie nic nie jest tajemnicą.
Monia 2010-01-16 10:04:19
szczupły - 2010-01-16 08:12:52

(usunięte przez administratora).z tego co wiem wywalili z Remesa i Bio-Verby bo była z słaba.W Golden raz poraz odebrała najwyższą krajowa pensję wiec samo przez sie widać,ze za wiele nie sprzedawała.Z reszta zapytajcie telemarketerek które z nia były na wyjezdzie w roli asystentki bo nie było kogo dać.W tej firmie nic nie jest tajemnicą.

(usunięte przez administratora) jest najlepszym sprzedawcą w Golden, nawet na wyjazdach z telemarketerką robiła niezłe obroty.Dziewczyna zna się na rzeczy i wie że żeby zarobić to trzeba sprzedawać , inni widocznie tego nie rozumieli i chcieli zarobić kokosy na bimbaniu...Przestańcie oczerniać ludzi, którzy naprawdę robią coś w tej firmie i robią to dobrze!!!
Marta 2010-01-16 11:19:03
No widze ze nie masz za dobrych informacji a wiedzy kompletnie wcale , tłumaczyc sie nie muszę ale zmien informatorów bo ja w remesie nigdy nie pracowałam z BV sama odeszłam a co do moich zarobków to naprawdę mało, baaaaaardzo mało wiesz...i niech tak zostanie.I jesli robilam niby takie niskie obroty to czemu mnie tak dlugo tzrymaja i jeszcze nie zwolnili?? Nie trzyma sie kupy to co piszesz i widac że nie masz o tej branźy najmniejszego pojęcia, żal mi Ciebie tchórzu anonimie
Marta 2010-01-16 11:23:38
I właśnie teraz widac kto w tej firmie naprawdę pracował bo (usunięte przez administratora) też naprawdę się poświęcała i nie ma co się przejmować jakimis leserami (usunięte przez administratora) szkoda nerwów na nich, trzymaj się
lady 2010-01-17 11:04:06
wszystkich byłych i aktualnych pracowników GL-pozostaje mi współczuć-nie macie wiedzy, doświadczenia, umiejętności sprzedazowych. pewien Pan z (usunięte przez administratora) zrobi tam jazdę na maxa zwany szkoleniowcem. nie nauczy za duzo oprócz pozytywnego nastawienia nauczy.dopiero poczujecie co to znaczy praca
gosienka 2010-01-17 14:02:37
Narazie nie czujemy bo nie ma co sprzedawać,ha,ha,ha
hmmm.............. 2010-01-17 15:46:22
hahaha .....czyżby nowym szkoleniowcem byl Pan (usunięte przez administratora)?hahaha......znam go osobiście od paru lat i powiem tak.....niech lepiej Ci ktorzy beda szkoleni przeczytaja ksiazke np" potega podswiagomosci "wiecej sie dowiedza i bedzie to samo ........bo golden zaoszczedzi gdyz pan (usunięte przez administratora) jest drogi a i tak za wiele sie dowiedziec od niego nie mozna........aaaaaaa a Pan (usunięte przez administratora) coz czlowiek karierowicz , za wiele nie umie a innych chcial uczyc.....
:))) 2010-01-17 16:09:40
dobre,dobre :)))Nie GL na (usunięte przez administratora) nie stać.Teraz wzieli goscia z firmy konkurencyjnej z Słupcy.Ci ktorzy sa w temacie wiedza o jaka firmę chodzi
hmmm.............. 2010-01-17 16:24:49
no to GL moze juz sie pakowac naprawde...........nie dlugo Obama bedzie ich ratowac hahaha
:))) 2010-01-17 16:46:46
Najpierw trzeba miec kogo ratować....resztka tych którzy tam jeszcze cos sprzedają za chwilę tez odejdzie.Więc będa musieli zatrudnić nowych he,he jesli ktokolwiek zdecyduje się tam przyjść ...
szczupły 2010-01-17 19:08:09
Marta - 2010-01-16 11:23:38

I właśnie teraz widac kto w tej firmie naprawdę pracował bo (usunięte przez administratora) też naprawdę się poświęcała i nie ma co się przejmować jakimis leserami (usunięte przez administratora) szkoda nerwów na nich, trzymaj się

chyba za mało się poświęcała ze ja wyrabali.Gwziady...skoro takie super byłyście i takie doskonałe obroty robiłyście dlaczego was tam nie ma i nie ratujecie firmy super sprzedażami?
Monia 2010-01-17 20:49:28
szczupły - 2010-01-17 19:51:19

Gwiazdy....sory

A kto ci powiedział, że mnie wyrąbali? Skąd ty koleś bierzesz takie informacje? Posłuchaj rady (usunięte przez administratora) i zmień informatora, bo coś cie w konia robi!!!A dlaczego nas nie ma? Hmmm, wrócimy w swoim czasie!
ktoś 2010-01-17 21:11:56
Pozdrawiam pozytywnie myślących! Dziewczyny, tak trzymajcie! Zobaczycie, jeszcze chwila i wszystko się zmieni!Pozdrawiam!
realista-optymista;) 2010-01-18 09:48:40
do Sczupły,Lady i innych...
Ludzie!!!jestem bardzo ciekaw jak w chwili obecnej wygląda wasze życie zawodowe...bo wypisując takie bzdury i będą c tak przesiąknięci złością współczuje każdemu kto z wami współpracuje...nic dziwnego, że nie pracujecie już w Golden Life'ie, bo to nie firma dla Leserów waszego pokroju!!!Szkoda tylko , że kiedy was przyjmowano nikt tego nie zauważył! Co do waszych Informatorów, to tacy z nich Informatorzy jak z Was pracownicy i przedstawiciele. Ale bravo za chęci i starania;) idzie wam całkiem nieźle;) najważniejsze, że sami pod sobą dołki kopiecie, bo fakt, że logujecie się jako nieznajomi nie znaczy, że nie można sprawdzić kim jesteście;) Teraz to dopiero jest mi was żal, wiedząc kim byliście w tej firmie, jakie mieliście aspiracje i WYNIKI;) Dobra rada: idźcie wyżalić się do mamusi bo tutaj to nikogo nie rusza;)
Powodzenia;)
P.S.Pisząc kolejne wymyślone historyjki z cyklu: "jak było tutaj źle";) radzę zajrzeć do słownika ortograficznego.
Marta 2010-01-18 11:12:34
Widzę,że tutaj najwięcej mają do powiedzenia Ci,którzy powinni mieć najmniej...?? Dziwne,że nie wiecie dlaczego nie ma chwilowo mnie i (usunięte przez administratora) hahahah (usunięte przez administratora) pozdrawiam! :)
Marta 2010-01-18 11:28:02
Pozdrawiam ''realistę-optymistę''...
Marta 2010-01-18 23:12:12
Widzisz lady jak mało wiesz...od kiedy to w ogóle pracodawcy płacą zasiłki swoim pracownikom....hmm niezła teoria...poza tym ludzie poczytajcie swoje biedne intelektualnie wypowiedzi, ja nie wiem czy jesteście tak ograniczeni co niektórzy umysłowo pisząc takie bzdury czy tylko tak się Wam nudzi i robicie sobie jaja,większość z Was była w Golden Lif''ie dosłownie przelotem a zachowujecie się tak, jakbyście wszystko wiedzieli, i wiecie co..bardzo się ośmieszacie.Należy Wam życzyć naprawdę wiele szczęścia w poszukiwaniu nowej pracy - dobra rada - nie jako handlowca.I nie oczerniajcie mnie,że tak źle sprzedaję bo jakoś ja nadal w tej firmie jestem a po Was nie pozostało nawet wspomnienie.Proste i logiczne.
lady 2010-01-18 23:29:53
ten pracodawca nic nie placi,fakt .Nawet pensji.A co do zasiłkow L4,macierzynskich,wychowawczych polecam sie dokladnie zorientowac.Nikt tu ciebie nie oczernia,Twoj szef jedynie he,he
bezrobotny ... 2010-01-18 23:50:31
a czym wy sie tam trudnicie???
mieszkam od niedawna w gno i szukam pracy.Moze cos wiecej?
11111 2010-01-19 01:16:40
Bezrobotny mała rada- poszukaj INNEJ FIRMY ;)
Chyba, że chcesz pracować za free bo i tak to co zarobisz to Ci zabiorą za byle powód....Ale inspekcja pracy szybciutko wyjaśni nieprawidłowości w tej firmie hehe. W końcu to pieniądze które pracownikowi się należą....
realista- opytmista;) 2010-01-19 11:50:07
Wiec tak jak można było podejrzewać...nikogo nie było stać na sensowne wypowiedzi więc trzeba było posunąć się do używania wulgaryzmów hehe...no tak, ale nie ma się co dziwić przy tak ograniczonych możliwościach półkul mózgowych;)żal mi Was Prostaki, bo tak tylko można nazwać ludzi waszego typu Prostaki, żałosne!!!! Prostaki. A teraz odpisujcie jakie to bzdury, bezsensy i inne rzeczy dzieją się w tej firmie, bo przecież jesteście tutaj każdego dnia;) hehe
realista- opytmista;) 2010-01-19 11:56:05
A i jeszcze jedno, jeśli te obroty można nazwać zadowalającymi to rzeczywiście masz pojecie człowieku!!! weź się do roboty i rób dalej swoje szalone obroty, bo widocznie w innej firmie ten marny poziom, który reprezentujesz jest "ogień"...;) aha i na zakończenie jeden solidny pracownik lepszy niż reszta tego motłochu, z którym ta firma miała do czynienia...a którzy teraz nie potrafią nic innego jak anonimowo wyżalać się;)
Marta 2010-01-19 14:24:48
I widzicie co niektórzy jakie macie pojęcie...?? W każdej tego typu firmie ( a trochę ich znam) kary finansowe są na porządku dziennym i wcale się nie dziwię...wielu pracownikom po prostu nie można zaufać...niestety...a za darmo pracował chyba tylko ten co kradł - no taka prawda - i za to też co niektórzy tutaj obwiniają wszystkich dookoła zamiast siebie...a najprościej Szefa...któremu nawet nie wiecie jak bardzo zależało na tej firmie...no ale..piszcie co chcecie...najlepiej anonimowo ludzi oczerniać zamiast wziąć się do roboty...Szkoda tylko,że w GL tylu Leserów się przewinęło bo było tam naprawdę fajnie - choć niełatwo - ale to w końcu to praca a nie wakacje...
Monia 2010-01-19 19:37:25
Jak się tak czyta te wasze żałosne opinie, to naprawdę, aż żal co nie których!!! Inteligencji mało, a wstydu zero! Szkoda, że dał się nabrać i zatrudnił takie osoby w firmie! Żeby tak oczerniać kogoś, kto przez jakiś czas ratował wam tyłki zatrudniając was w Golden? Zajmijcie się lepiej czymś pożytecznym, a nie siedzicie cały czas przed komputerem i wypisujecie bzdury o firmie, o której nie macie zielonego pojęcia! !!!
... 2010-01-20 12:26:58
Nie watpię że zależalo ale to nie wszystko.Sama atmosfera w firmie tez całkiem fajna.Na tym biznesie trzeba sie znać.
11111 2010-01-20 14:32:41
Firma zatrudniła????hehehe
Desperacko poszukiwała pracowników z których większość sama odeszła. Dlaczego???? Nie dlatego, że kradli bo o tym nawet nic mi nie wiadomo ale dlatego ,że pani [usunięte przez administratora] miała taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papierach. Sama nie potrafiła dojść do tego kto i ile czego powinien mieć na aucie. Ale ta firma to temat rzeka... Najważniejsze, że nie prowadzi jej już Wielki ZEGAREK heehe
bezrobotny 2010-01-20 20:58:33
tak was czytam i zastanawiam się jakie macie wynagrodzenie.Musi być
całkiem przyzwoite skoro zniżacie się do takiego poziomu oczerniając siebie nawzajem.
Hmm....zastanawiające.
bezrobotny 2010-01-20 21:05:14
Właśnie mam w ręku przemiany o i proszę co my tu mamy :Firma Golden Life przyjmie Prelegentów i Asystentów ,Doradców Handlowych
Miła i sympatyczna atmosfera trele morele ooo!!! i prosze telefon i samochód służbowy.Chyba się skusze
111 2010-01-20 21:47:51
A co mają napisać,źe nie ma juz tam kto sprzedawać,ze zostalo dwóch handlowców,ze telemarketing wyleci bo nie ma komu spotkan umawiać,że towar szmelc,ze nie ma wyplat,ze rozwalone auta ,ze nawet opon zimowych nie mają,że nie ma umów o prace i nawet szans na nie..Zapraszam,przekonaj się sam
Marta 2010-01-20 23:08:47
W tej firmie stałych umów nie mają naprawdę wybitni..[usunięte przez moderatora].ja tam cieszę się umową...
telemarker 2010-01-20 23:23:38
umowa to problem najmnieszy...idzie sie dogadac ale długo rozmowy trwają..[usunięte przez moderatora]
... 2010-01-21 14:17:38
przyznam racje asystenci w tej firmie do kitu.[usunięte przez moderatora]Wina jest polityka firmy gdzie nie ma jasno okreslonych zasad i wszyscy musza robic wszystko.
marianek 2010-01-21 16:06:01
Witam
Miałem do czynienia z tą firmą.Miałem przyjemność poznać pana [usunięte przez moderatora].Ludzie całkiem sympatyczni ale na tym się kończyło.Na początek szkolenie z panem [usunięte przez moderatora]-wydaje się zachwycać, robić dobre wrażenie jak to można sobie dobrze zarobić.Sprawia wrażenie dobrego handlowca.Ale niestety nim nie jest. [usunięte przez moderatora] jak dla mnie brak profesjonalizmu którego innych chciał uczyć i wymagał.[usunięte przez moderatora] Ogólnie praca polega na sprzedaży pościeli wełnianych i ma się od tego prowizję.Na allegro ok 1tys.- w firmie wełniarskiej z garnkami za jakieś 300 zł gratis ta pościel wychodzi ok 5-6tys.[usunięte przez moderatora]Zarobić może i można ale nie przy tak kiepskim systemie szkoleń handlowców oraz kiepskiej pracy telemarketingu oraz osób organizujących pokazy. [usunięte przez moderatora]
xxx 2010-01-21 20:47:46
firma dno do potegi kadra dno do potegi . [usunięte przez moderatora]
Monia 2010-01-21 21:13:44
[usunięte przez moderatora] Skoro nie pracowałeś w Golden to skąd możesz wiedzieć jak działam telemarketing???Oceniasz to po jednej prezentacji? Jeśli tak to chyba kiepski z ciebie handlowiec...
Telemarketing to chyba najtrudniejsza działka w tym wszystkim, bo to ludzie w telemarketingu wyciskają ostatnie poty, żeby tych ludzi umówić, żeby przyszli na pokaz, żebyście mieli komu sprzedać! Oczywiście, nie mówię, że zawsze były tłumy, ale jak ja pracowałam to wydaje mi się,że frekwencja była nie zła! I nie pozwolę żebyście krytykowali moją ciężką prace! [usunięte przez moderatora]
xxx 2010-01-22 15:21:20
golden life firma bez kasy na nic ich nie stac jezdzisz starymi zardzewiałymi autami [usunięte przez moderatora]
gangsta zxr 2010-01-22 18:17:06
ja powiem tak pracowalem prawie 3 msc i nie dostalem wyplaty [usunięte przez moderatora]
lady 2010-01-22 18:23:07
gangsta zxr - 2010-01-22 18:17:06

ja powiem tak pracowalem prawie 3 msc i nie dostalem wyplaty [usunięte przez moderatora]
Marcin.J 2010-01-22 18:59:48
[usunięte przez moderatora] nie polecam nikomu golden life kiepska firma i bez zasad załoga[usunięte przez moderatora]
Marcin.J 2010-01-22 19:09:04
-ta firma to dlamnie przeszłosc pracuje w innej i jestem zadowolony jest wiele firm w których jest sympatycznie i obroty sa inne.Każdy ma prawo wyboru i opini proste
a... 2010-02-17 22:15:29
pracowałam jakiś czas temu w gl. i zgadzam się z niektórymi opiniami. [usunięte przez moderatora] to dobra prelegentka, która w pracę wkładała całe serce, a wyniki miała raz lepsze raz gorsze jak każdy.[usunięte przez moderatora]. Za moich czasów telemarketing był ok i zgadzam się z opinią,że od tego działu firmy zależy bardzo dużo (a właściwie bez telemarketingu firmy tego typu nie istnieją). Moim zdaniem jednak najlepszym prelegentem był [usunięte przez moderatora].
co do aut i asortymentu to lepiej nie mówić....
a co do wyników pana [usunięte przez moderatora] to całkiem nieźle w porównaniu do [usunięte przez moderatora]któremu udało się przywieźć z jednego wyjazdu aż 250 zł!!!
[usunięte przez moderatora]
Ania 2010-03-17 22:59:38
Wiadomo.Własnie mi dzis oznajmiono,że nie wypłaca mi prowizji za prezpracowany miesiąc.[usunięte przez moderatora] Masakryczna firma.Faktycznie jedyna osobą z która mozna było się dogadać to był [usunięte przez moderatora].
..... 2010-04-08 16:51:20
[usunięte przez moderatora] Obrotów brak,szkoleniowcy do kitu....
Były klient 2010-08-24 13:59:02
Jako klient mam bardzo złe wrażenie musiałem się prosić przez 3 miesiące o uzupełnienie towaru, [usunięte przez moderatora]ZDECYDOWANIE NIE POLECAM skoro koleś tak postępuje z klientami to co dopiero z pracownikami..
były pracownik 2010-08-24 14:16:59
Były klient - 2010-08-24 13:59:02

Jako klient mam bardzo złe wrażenie musiałem się prosić przez 3 miesiące o uzupełnienie towaru, [usunięte przez moderatora]ZDECYDOWANIE NIE POLECAM skoro koleś tak postępuje z klientami to co dopiero z pracownikami..

Ja do dziś dnia walczę o pensję za miesiąc czerwiec. Gdy dzwonie do firmy nikt nie odbiera, na maile nikt nie odpowiada. [usunięte przez moderatora] odradzam każdemu pracę w tej firmie. Takiego [usunięte przez moderatora] jak tam jest to jeszcze nie widziałem, a pracowałem już wcześniej w innych formach Z tej branży. [usunięte przez moderatora]
Monika 2010-08-25 19:43:36
[usunięte przez moderatora]Witam!
Ja nie dostałam za obrót majowy.....Myślałam, że ta firma będzie inna od for life,ale niestety myliłam sie...Pozdrawiam byłych pracowników.
anonim 2011-01-31 13:38:53
Ta firma jeszcze istnieje?
cisza to tez info 2015-01-31 22:40:55
pamietajcie ze cisza to tez informacja jakas ;) jak dla mnie to cisza moze pokazywac ze nie ma za bardzo co szukac zmian. chyba ze po prsotu nikomu sie nie chce jakis zmian wprowadzac. i tyle ... ja to zawsze mowie ze taka cisza to cisza przed burza. moze macie infomacje jakies nowsze na temat pracy tam?
Dom 2016-05-12 19:56:25
Wiesz co, no ja nie wiem dokładnie, bo przyznam się szczerze, że byłem tak potrzebny akurat, że tej rozmowy nie maiłęm,a le kaśka mi mówiła, że dość przyjemnie (to koleżanka, któa później się dostała do nich) i że naprawdę nie ma się czym przejmować.
Zostaw swoją opinię o Golden Life - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Golden Life