Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Toya S.A.

Pracowałeś w firmie Toya S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
piotr454 - 2010-01-06 13:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
polecam gorąco.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2010-09-23 18:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko wporządku, możliwości duże, super przełożeni. Polecam jak najbardziej. Głogowski tak dalej
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-02-21 20:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
nie polecam tej firmy
zdjecie uzytkownika
ktos - 2012-11-29 15:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam. Mam pytanko na jakie wynagrodzenie może liczyć Regionalny Koordynator Sprzedaży. Z góry dziękuję za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
aa - 2012-11-29 17:42:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Jaka jest atmosfera w firmie? Czy ludzie tam pracujacy sa w porzadku? A w szczegolnosci kadra zarzadzajaca....z gory dziekuje za informacje.:-)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-20 09:52:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
TOYA S.A.na rynku sobie radzi chyba całkiem nieźle (poszperałem trochę w necie) ale może ktoś by się wypowiedział na temat samych warunków zatrudnienia?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2013-07-08 14:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Naucz sie najpierw pisać po polsku, a pózniej wypowiadaj sie na forum. Ja jestem zadowolona. Jak ktoś nie jest zawsze można zmienić prace, a nie obrażać ludzi.
zdjecie uzytkownika
kolega - 2013-07-22 09:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Ponoć warunki całkiem niezle. Mój znajomy z Zamościa właściwie nic nie robi, nie sprzedaje, tylko kawkę z klientami pije, a kasę zarabia.
zdjecie uzytkownika
faja - 2013-07-25 12:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
do kolegi: a nie wiesz czasem, na jaką umowę Twój kolega pracuje? czy to jest może zlecenie czy jest szansa na umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
snikers007 - 2014-04-25 09:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ostatnio byłem w Toya Wrocław na rozmowie: stanowisko magazynier. Proszę niech ktoś napisze jakie są zarobki czy są jakieś dodatki oraz warunki pracy?
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Andy - 2014-04-28 13:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie
Pojawiły się ostatnio oferty pracy na stanowisko PH. Może ktoś coś bliżej napisać na temat warunków pracy tzn. zarobki, atmosfera, warunki itp? Byłbym bardzo wdzięczny za komentarze.
zdjecie uzytkownika
bbv - 2014-04-28 16:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wie ktoś jakie dają warunki na PH gdyż mam teraz spotkanie?
zdjecie uzytkownika
wolinks - 2014-05-23 17:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i jak to spotkanie poszło? masz jakieś nowe informacje? stanowisko PH jest wysoko cenione to i warunki powinny być dobre i atrakcyjne jeśli zależy im faktycznie na fachowcach i profesjonalizmie
zdjecie uzytkownika
dawid - 2014-05-29 20:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serio stanowisko PH jest tak bardzo wysoko cenione, bo przedstawicielstwo handlowe to może nie łatwy kawałek chleba, ale dośc powszechny.
zdjecie uzytkownika
Kacy - 2014-08-11 12:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest szansa aby ktoś napisał jakie warunki ma PH?
- jakie wynagrodzenie
- jakie auto
- jakie warunki dodatkowe ?
zdjecie uzytkownika
bary - 2014-10-04 15:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
TOYA S.A. jest jednym z czołowych producentów i dystrybutorów elektronarzędzi i narzędzi ręcznych. Powstała ponad dwadzieścia lat temu w Polsce. Dziś jest firmą o zasięgu międzynarodowym, w której większościowy udział mają polscy inwestorzy. Zdolność do budowania silnych marek takich jak YATO, FALA, FLO, POWER UP, STHOR, VOREL, LUND jest jednym z najważniejszych atrybutów wyróżniających firmę na tle konkurencji.
zdjecie uzytkownika
warszawiak - 2014-11-11 18:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bary - 2014-10-04 15:49:32]:
ale peny piszesz-napisz coś normalnie
zdjecie uzytkownika
Ryba - 2014-12-16 16:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
Miałem przyjemność pracować w firmie Toya.
Szczerze, Toya jest jak szczepionka.
Dajesz się zarazić jakimś g..nem, żeby później być na to odpornym i tak zadziałało to u mnie.
Doświadczenie jakie zdobyłem w tej firmie jest zerowe... Jedyne co zobaczyłem to fakt, że jak jesteś doby i ud Ci się coś osiągnąć zaraz dostajesz takie plany, których nie jesteś fizycznie w stanie uzyskać. Realny wzrost 30-40% zmienia się na minimalny 100% bo Dyrektor Sprzedaży tak powiedział. Serdecznie pozdrawiam Pana Jerzego. Olewanie ludzi, wykorzystywanie oraz doskonały pokaz braku szacunku to trzy najmocniejsze cechy Dyrektora.
Firmę polecam jako krok w CV jednak nie spodziewajcie się czegoś wielkiego. Zresztą sami pracownicy pozywają firmę i dyrektora za rzucane na wiatr obietnice... Usłyszysz wszystko co chcesz ale nie zobaczysz tego na wypłacie. Jedynie mobing, mobing, wyciskanie wszystkiego z pracownika (póki mu się chce ) no i "menagerowie" z łapanki...
zdjecie uzytkownika
Yatowiec - 2015-01-30 16:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Na szczęście Pan Dyr Jerzy pożegnał się z firmą. Chyba nikt nie będzie tęsknił za tym Panem.
Praca w tej firmie jest całkiem fajna, jedynym minusem są niektórzy pseudo Menadżerowie. Zalicza się do nich Pan Jacek K, człowiek wyjątkowo nie kompetentny,spychologia to jego sposób na życie, nie dość że nie ma pojęcia o zarządzaniu ludźmi to jeszcze jest wyjątkowo kłamliwy i dwulicowy. Dziwię się że góra nie widzi jakich ludzi zatrudnia.
zdjecie uzytkownika
dżejdżej - 2015-02-23 14:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
Pracowałem w tej firmie blisko dwa lata.
Szczerze mówiąc takiej patologi i niekompetencji jeszcze w swojej karierze zawodowej nie widziałem. Na początku liczyłem na jakiś rozwój i poszerzenie własnej wiedzy i kompetencji zawodowych. Szybko jednak okazało się, że czeka mnie tam co najwyżej niedorozwój. Mało tego, jakiekolwiek logiczne próby wytłumaczenia Panu Jerzemu potrzeb rynkowych, strategii rozwoju produktu czy choćby zapotrzebowania na analizy rynkowe, wytłumaczenie czym jest sprzedaż utracona spełzły w czarnej dziurze.

Pomimo tego jakoś udało mi się zrealizować plany sprzedażowe (bez jakiegokolwiek wsparcia marketingowego, które leży i kwiczy na całej linii). Zostałem tak bardzo doceniony za ten czyn, że po otrzymaniu premii nie wiedziałem czy mam się śmiać, czy płakać.

To jedna z tych pozycji w moim CV do których nawet nie chcę się przyznawać.
zdjecie uzytkownika
geranium - 2015-02-26 17:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
napisałeś drogi dżejdżej że nie spotkałeś się jeszcze z taką patologią i niekompetencją - trochę to ogólnikowe oskarżenie i w sumie karalne jeśli ktoś bardzo się obrazi - czy w takim razie możesz bardziej konstruktywnie rozwinąć swoją ofensywną wypowiedź? a tak ogólnie jest tam teraz praca do wzięcia?
zdjecie uzytkownika
peha - 2015-03-03 15:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
joanna ty sie nie wyglupiaj
zdjecie uzytkownika
majster - 2015-03-22 21:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w tej firmie, co mogę powiedzieć... odradzam pracę w serwisie, to tak jakbyś wskoczył na taśmę produkcyjną, przerób, przerób, przerób, (chyba że ktoś lubi tak) jak czegoś nie naprawisz w miarę szybko to kasacja, liczy się czas i tak na okrągło, obłęd. Bardzo frustrujące jeśli masz w genach robienie dobrej roboty tzn. chcesz coś naprawić co da się ale za mało czasu albo nie ma części. Kasa - ile wynegocjujesz na początku tyle masz... potem trudno to podwyższyć. Plusy ... paczki na święta, socjal... bilety na koncerty, imprezy firmowe itp itd. Umowa o pracę i wszystko co się z tym wiąże. Wypłata zawsze na czas na koncie, jeśli 1-wszego wypada w niedzielę to kasę masz na koncie w piątek. Zarobki hmmm raczej poniżej średniej. Atmosfera w firmie: da się wytrzymać.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-03-25 09:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mógł by ktoś napisać coś o pracy na magazynie w Młochowie?
zdjecie uzytkownika
do geranium - 2015-03-27 10:18:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Jeśli ktoś się obrazi - to ja bardzo chętnie rozwinę, nawet publicznie! :) Jeśli będzie trzeba - nawet przed sądem! :) Chętnie podejmę dyskusję i zadam bardzo trudne pytania na które pewnie nie doczekam się odpowiedzi :)
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-04-17 23:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Czy ktoś może napisać ile zarabia przedstawiciel handlowy do spraw handlu w sklepach wielkopowierzchniowych typu "Castorama" w Toya S.A Wrocław.?
Z góry dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-23 19:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-05-07 10:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.ponawiam pytanie poprzednika.jak wyglada placa na stanowisku PH sieci.dzieki
zdjecie uzytkownika
gruponek - 2015-06-05 17:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2015-05-07 10:24:14]:
słyszałem że coś koło 2500 netto min.
zdjecie uzytkownika
Gedet - 2015-07-14 00:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jak w innych firmach. Bo właśnie 2500 złotych netto podstawy to jest w Polsce standard, można ewentualnie jeszcze mieć jakieś premie uznaniowe ze sprzedaży co zawsze podniesie tą sumę. Także 3000 złotych na rękę jest jak najbardziej możliwe w tej frimie, no i nie robią o byle co problemów w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Gedet - 2015-07-14 00:02:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jak w innych firmach. Bo właśnie 2500 złotych netto podstawy to jest w Polsce standard, można ewentualnie jeszcze mieć jakieś premie uznaniowe ze sprzedaży co zawsze podniesie tą sumę. Także 3000 złotych na rękę jest jak najbardziej możliwe w tej frimie, no i nie robią o byle co problemów w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Kajojek - 2015-09-29 14:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam na reklamacji zarobki 1600zł na śmieciówce. Zero możliwości negocjacji.
zdjecie uzytkownika
kaniaa2 - 2015-09-29 17:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Gedet , czy miałeś doświadczenie z tą firmą? Piszesz o zarobach jakich można się w tej firmie spodziewać. Uważam, że jak na polskie realia są ok. Właśnie widziałam oferty pracy w tej firmie, jestem studentka wiec umowa zlecnie przez nich oferowana jest dla mnie w sam raz, i te zarobki o których wspominasz w polscie rownież , czy możesz napisać coś więcej.
zdjecie uzytkownika
handlujemy24.pl - 2015-10-25 02:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwalniamy od problemu byciem pracobiorcą. Spróbuj z nami, a już po kilku miesiącach współpracy będziesz sam/sama zatrudniać. Uwaga, tylko handlowcy - grupa narzędzia, tarcze.
zdjecie uzytkownika
gratka - 2015-10-29 21:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, znalazłam ogłoszenie na stanowisko specjalisty ds. obsługi telefonicznej. wymagają średniego wykształcenia, dykcji i komunikatywności. proponują umowę o pracę, pracę w trybie zmianowym itd. mam pytanie co do zarobków, bo jest podstawa i prowizja, czy ta premia jest możliwa do wyrobienia tak realnie.
zdjecie uzytkownika
to ja - 2015-10-29 23:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gratka, to nie ta Toya - pomyliłeś "S.A" z "sp. z o.o".
zdjecie uzytkownika
binia - 2015-11-09 17:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to fakt lekki blad. akurat do TOYA S.A. poszukuja aktualnie osoby na stanowisko Eksport Manager na rynki niemieckojęzyczne i tam oferuja umowe o prace, narzędzia pracy laptop, komórka, możliwość odbywania częstych wyjazdów zagranicznych, czy tez wynagrodzenie uzależnione od osiąganych wyników. wyglada to calkiem niezle
zdjecie uzytkownika
bili - 2015-11-11 21:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@binia - fajnie, że każdy pracownik ma swojego laptopa do pracy, a jak jeszcze jest dana mu umowa o pracę, to już bajka.
zdjecie uzytkownika
cika - 2015-11-14 02:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że wszystko przed tobą. Jeżeli pracodawcy uzasadnisz i udowodnisz swoją wartość to czemu nie dostać dobrej umowy..
zdjecie uzytkownika
bułeczka - 2015-11-16 15:10:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@cika to zobacz ofertę pracy do działu Eksport Manager na rynki niemieckojęzyczne, tutaj wg. oferty dają umowę o pracę od razu
zdjecie uzytkownika
e344 - 2016-02-16 17:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzialem ze wlasnie na chwile obecna takze @bułeczka szukaja specjalsity do spraw sprzedazy na rynki zagraniczne(niemieckie) trzeba znac tutaj ten jezyk
zdjecie uzytkownika
powodzenia - 2016-02-20 11:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście, że trzeba znać język niemiecki jeśli chce się zatrudnić na stanowisku, gdzie się tego języka używa dość często. Jednak ten język nie wystarczy. Trzeba jeszcze wykształcenia wyższego ekonomicznego i doświadczenia w handlu B2B.
zdjecie uzytkownika
jestok - 2016-02-23 17:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
handel B2B i niemiecki to myślę, że główny wymóg w tym przypadku bo branża internetowa jednak tego wymaga, a to praca na rynku niemieckim. ja startuję po prostu na przedstawiciela handlowego i tutaj potrzebne są wszelkie niezbędne narzędzia do pracy, więc spoko
zdjecie uzytkownika
boks - 2016-03-05 19:56:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podoba mi się, że Toya oferuje możliwość wyboru: "zatrudnienie w ramach umowy o pracę lub też umowy cywilnoprawnej". Jak dla mnie to bardzo korzystne rozwiazanie
zdjecie uzytkownika
majul - 2016-03-09 16:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba najbardziej korzystna dla pracownika w tym przypadku @boks będzie umowa o pracę, tym bardziej, że nie ma większych problemów aby ją dostać. A tak w ogóle to i premie są.
zdjecie uzytkownika
kaniaa2 - 2016-03-11 17:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tym bardziej, że wielu studentów chce znalesc pracę i dla nich umowy cywilno-prwne są czasem dobrym rozwiazaniem, tym bardziej, ze zaraiasz na czystko ale teraz są ozusowane wiec to plus dla młodych.
zdjecie uzytkownika
456 - 2016-05-06 13:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozna w dalszym ciagu sie u nich zatrudnic jako specjalsita do spraw sprzedazy tylko trzeba angielski znac

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Toya S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toya S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert