brak logo

Fabryka Mebli Ryś

Izdebnik

Opinie o Fabryka Mebli Ryś

Pracownik produkcji 2010-07-04 23:20:28
Według mnie to typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za pensję wegetacyjną. Standard to 11 godzin pracy czasami nawet więcej za nie całe 2 tyś miesięcznie w tym 2 przerwy w ciągu całego dnia po 15 minut.
Dotyczy fabryki w Krzywaczce. Nie wiem jak jest w Izdebniku.
3
mischalek88 2010-09-28 15:13:31
mam pytanie , ostanio skałdałem tm cv i sie zastanawiam czy przyjac prace am ??? ile dokładnie się zarabia i czy można wziąć nadgodziny ??
1
BYŁY 2011-09-28 21:00:28
Odnośnie kontroli, co za bzdury!!!!.Pracownicy musieli mówić to co im wcześniej kazano.Śmiechu warte.
2
anonim 2011-10-26 14:47:30
Czy ktoś wie coś na temat ewentualnych planów związanych z imieninami prezesa? (imieniny Tad. 28.10)
5
przyszły pracownik 2012-01-17 21:52:53
Staram się właśnie o pracę w Rysiu, ale moj znajomy mi mówił, że czasami jest dość niebezpiecznie w tej fabryce, no i często i gęsto coś się pali, albo psuje...a mnie interesuje czy często się zdarza, że meble są reklamowane producentowi ? Mam nadzieję, że jak mnie zatrudnią, pomogę Wam trochę wyjść na bezpieczną stronę;))))
2
szczery 2012-04-04 01:11:34
Dawno sie tak nie usmialem jak z czytania tego co napislal anonim ( ta dluzsza wypowiedz ) Naprawde ten tekst bije wszystkie na glowe ... hahahahha :D:D:D dno ...
Teściowa. 2012-12-01 21:05:26
Opóźnienia w wypłatach sa coraz częstsze.Wypłacane są jakieś smieszne zaliczki typu 100 pln. Nasze rodziny wkrótce zaczną głodować !! . Czy firma Ryś to już "trup" . Chyba tak
wierny pracownik 2012-12-16 22:45:49
Mam takie pytanko;czy na święta dostaniemy zaległą i bieżącą wypłatę?ponieważ nie wiem czy mam zamówić karpia, a może tylko paluszki rybne i czeska wódkę? P.s czekam na pozytywną odpowiedz. Wesołych Świąt!!!!!!!!!
elf 2012-12-24 23:15:53
Dziekujemy prezesie za wspaniale swiateczne paczki . Jak Ci nie Wstyd!!!
Prawdziwy Stolarz 2012-12-30 15:36:35
binekduży - 2012-12-28 14:50:06

duży szacunek dla p.Ryśia ,za to że stworzył rynek pracy /prawie azyl dla największych [usunięte przez moderatora] i psełdostolarzy z okolic Kalwari Zebrzydowskiej itp
Binekduży naucz się pisać po polsku. Pseudo się pisze a nie psełdo. i nie ośmieszaj się bo wszyscy prawdę znają.
gość 2013-10-27 20:24:48
Częściowo się zgadzam z tą opinią, ale jak prezes traktuje pracowników tak pracownicy pracują. Po co się starać skoro za urlop nie będzie kasy i w ogóle wypłata też jest opóźniona po kilka miesięcy. Ale za to nie daleko fabryki rośnie piękny dom prezesa.
3
limes 2014-03-23 15:52:14
nie wiecie może czy przyjmują do pracy studentów w Fabryce Mebli "Ryś"? jak wtedy wygląda sytuacja z umową?
1
opos 2014-09-10 23:27:26
w chwili obecnej do pracy w fabryce mebli ryś przyjmują już chyba kogo popadnie, albo przynajmniej niedługo zaczną do robić. Szukają obecnie 10 stolarzy, a więc pracy jest pełno i nie ma jej kto wykonywać. Jest oczywiście też kilka powodów dla których ludzi nie chcą tu właśnie pracować. Jeśli warunki się nie poprawią, to nie będzie miał kto na nich robić
nowy 2014-11-05 22:59:14
gdzie podziały się poprzednie bardzo niepochlebne opinie o tej firmie? Czyżby prawnik pana R. zadziałał? Po co zatem tworzyć taki portal skoro opinie negatywne są usuwane? Gowork nie powinno cenzurować wypowiedzi!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
KUBIK333 2014-11-08 23:45:43
JAK WAM SIĘ NIE PODOBA TO MOŻECIE SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ OTWORZYĆ TO NIE PROBLEM.PROBLEMEM WIEŚNIAKI JEST WASZA ZAZDROŚĆ.MACIE OCHOTE TO WY.....AĆ NA ZACHÓD ALE PROBLEM JEST JESTEŚCIE NIEUKI I TYLE.CAŁY TEN IZDEBNIK I OKOLICZNE WIOCHY TO SPUŚCIZNA NIE WIEM CZEGO.CHYBA TYLKO WIEŚNIACTWA I PŁYTKIEGO MYŚLENIA.KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU.JAK CHCECIE JEŻDZIĆ AUDI TO NA NIE ZARÓBCIE .NIEKONIECZNIE U RYSIA DEBILE
1
Andzrzej Kowalski 2014-11-15 15:49:57
Kubik 333 kim ty jesteś albo sługusem albo kimś z rodziny .Zobacz w ciąg kilku lat jacy pracownicy odeszli np technolog AW to była kura znosząca złote jajka dla fabryki a AS następny technolog według ciebie to byli też wieśniacy.Nie to były główne filary tej firmy ciekawe co ty prezentujesz swoją osobą.A tak na marginesie wiadomość z pewnego żródła zasiadającego wysoko na stanowisku w firmie Fabryka ma bądz miała zajęte konta przez komornika czyżby koniec był bliski Ciekawe czemu portal wykasował wiele komentarzy nawet kiedyś widziałem zadowolonego klienta to nie sprawiedliwe .
1
Andrzej Kowalski 2014-11-20 20:18:01
Wiem to na pewno Fabryka przegrała w sądzie dwie sprawy z soplem PT jedną o warunki szkodliwe w lakierni a drugą o dyscyplinarkę wyroki już są prawo mocne .
Nie lubiłem gościa to własnie był taki sługus rozdarta morda ale wygrać z Tr wielka rzecz widzę minę prezesa.
nieznany 2014-12-19 21:46:36
rys jest dobrym nauczycielem, idealnie wyuczeł swego zieńcia DANIELLO,ktory też nie płaci pracownikom za urlop wypoczynkowy,a od pracowników wymaga niewiadomo ile za 7 złotych przy produkcji obuwia a słowo podwyżka dla niego nie istnieje no i również umowa o prace kto może to niech stamtad wieje niech sobie pracuje sam z Agatka
jojo 2015-03-06 10:30:55
tam jest praca po min 10-12 godz a przelew minimalny
xz123 2015-07-01 23:57:27
Czy warto starać się o pracę u Rysia, czy wypłaty są płacone na czas? i jakie są zarobki? bardzo prosze o odpowiedż dzięki
1
Wąski 2015-07-13 14:44:21
@Kinia - w obecnych czasach na meblach dla osób prywatnych zarabiają tylko mali przedsiębiorcy :) Duża fabryka może tylko zarabiać na dużych zleceniach - hotele, pensjonaty, banki, biura, itd. A duże obroty nie są równoznaczne z dużymi zyskami :)
anonim 2016-06-03 15:40:50
Jestem zainteresowany podjęciem pracy u Rysia, ale doszły mnie słuchy, że pracownicy nie mogą doczekać się obiecanych umów o pracę, że pensje nie wpływają na czas i że nie respektuje się wypłacania wynagrodzenia za czas urlopu. Czy to prawda? Bo od pracowników znów słyszę, że z kasą nie ma problemów... Więc jak?
3
Fabryka Mebli Ryś 2016-06-06 14:01:10
Fabryka Mebli Ryś informuje iż zatrudni 10 osób na stanowisku stolarz z doświadczeniem w tym zawodzie, zapraszamy zainteresowanych do wysłania CV na adres mailowy info@rys.com.pl lub zgłoszenia się osobiście w siedzibie Fabryki w Krzywaczka 487, pierwsza umowa o pracę w zależności od kwalifikacji pracownika okres próbny, następnie umowa na 33 miesiące.
1
Anna Czarnota 2016-10-11 18:48:18
Witam

Chciałam się podzielić z potencjalnymi osobami zainteresowanymi podjęciem współpracy z Fabryka Mebli Ryś o zaistniałej sytuacji.

W sierpniu 2016 roku dostałam informacje z Urzędu Pracy w Myślenicach o prowadzonej przez firmę rekrutacji na stanowisko kosztorysant. Podczas spotkania rekrutacyjnego otrzymałam propozycję etatu na warunkach umowy o pracę i pensji 2000-2500 zł na stanowisku projektowym w dziale obróbki szkła w Polance. W związku z powyższym rozwiązałam współpracę z dotychczasowym pracodawcą. We wrześniu z kierownikiem działu obróbki szkła ustaliłam, że zacznę pracę 3 października 2016r. Na pytanie, czy wcześniej dostarczyć kadrom papiery do umowy, odparł, że nie ma potrzeby, bo razem to załatwimy. Pierwszego dnia zostałam przeszkolona z obsługi lasera. Drugiego i trzeciego dnia robiłam proste prace rysunkowe i wyceny. Trzeciego dnia kadrowa przyszła na halę szkła i poinformowała, że nie przygotowała umowy, a właściciele są na urlopie. Poprosiłam ją, by wzór umowy przesłała mejlem bo chciałabym się z nim wcześniej zapoznać. Odparła, że prześle najwcześniej w poniedziałek, gdy właściciele wrócą z urlopu. W związku z powyższym oświadczyłam kierownikowi, że nie mam umowy, a stanowisko komputerowe nie jest jeszcze przygotowane (do pracy dał mi swojego prywatnego laptopa, bo firmowy komputer nie miał podpięcia do internetu i nie mogłam sprawnie wykonywać przydzielonych zadań) więc zjawię się w pracy, gdy umowa i komputer będą gotowe. W poniedziałek rano, 10 października 2016 r., otrzymałam informację od kadrowej, że muszę zrobić nowe badania lekarskie, bo te którymi dysponuje chyba są niekompletne. W tym celu pojechałam do Krzywaczki po zaświadczenie lekarskie i na 15.50 miałam stawić się u lekarza medycyny pracy w Sułkowicach. Na spotkaniu z kadrowymi dowiedziałam się, że dostanę miesięczną umowę na okres próbny i pensję 1850 zł brutto. Panie stwierdziły, że w dziale szkła nie ma zbyt wiele pracy, więc może przerzucą mnie do innego działu. Powiedziały żebym nie jechała do lekarza na wizytę, bo nie wiedzą jeszcze na jakim stanowisku będę pracować. We wtorek 11 października otrzymałam telefoniczną informację od kadrowej, że firma nie podejmie ze mną współpracy, bo nie maja aktualnie zapotrzebowania na nowego projektanta.

No comment...
6
daniel 2016-10-12 12:53:13
Najważniejsze jest to, żeby wypłata jest terminowa.
1
Zostaw swoją opinię o Fabryka Mebli Ryś - Izdebnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Mebli Ryś