brak logo

Sorter sp. j.

Radom

Opinie o Sorter sp. j.

Programista wyklęty 2017-05-24 22:01
taktyka podobna do tej z radwaga. mi 10 minut przed koncem pracy powiedziano (15.50 czy 16.50), że nie przedłużają umowy. Osobiście wierzę w każde Twoje słowo. Na przyszłość, nigdy, ale to nigdy w Radomiu nie wierzcie w obiecanki. Tylko umowa, ewentualnie NAGRANIE na dyktafon, ewentualnie kamera jak Wam pod ladą wypłacają pieniądze, bo niestety takie cyrki w tym mieście to standard.
Z dowodami lecicie do sądu. Warto również przystąpić do Solidarności.
Pozdrawiam poszkodowaną i życzę Ci wiele sukcesów, niestety tak jest w tym mieście i gratuluje, że odważyłaś się o tym napisać. Niech ludzie wiedzą.
Zwolniona 2017-05-26 11:51
Czy aby tego postu nie napisał ktoś z firmy? Jeśli tak ,to chyba jasno wyraziłam swoje zdanie na ten temat. Każdemu można zarzucić różne rzeczy jak się go chce zwolnić, zawsze można znaleźć pretekst. Niestety prawda jest taka jak napisałam. Myślę, że osoby, które odeszły lub zostały zwolnione z tego działu też mają takie samo zdanie, ponieważ w bardzo podobny sposób zostały potraktowane.
kot 2017-05-29 14:39
Ja zostałem zwolniony w trybie natychmiastowym ponieważ ująłem się za handlowcami i skrytykowałem system premiowy.
odprawę wypłacono mi tylko po kontroli Pi P. Powiem szczerze nawet mnie ta sytuacja nie zdziwiła . To wygląda na normę . Jedynie co mnie zdziwiło ze została Pani po odejściu chłopaków ale rozumie sytuację an rynku pracy. A ten bełkot który jest na tej stronie podejrzewam moderuje ktoś z firmy
Ciekawy 2017-05-30 21:57
Proszę napisać parę słów prawdy o wielkości sprzedaży przez te 2.5 roku Pani "Handlowiec" przez duże H. Kto dzisiaj zwalnia dobrego handlowca nie statystę.
Żal i szkoda czasu .
Ciekawy 2017-05-30 22:06
Uahaha ale mnie to rozbawiło. Gość który chcąc zarządzać DZ.H przez kilka miesięcy nie miał ochoty zapoznać się z asortymentem i produktem firmy, o innych rewelacjach nie wspomnę.

Ale kodeks pracy w swoją ... uuuu prefekt wyćwiczony, ta wiedza zgłbiona w 150 procentach --- to się należy i tamto, a w zamian - Wała!

Skąd Ci ludzie się zerwali , z choinki ?!
syndrom programisty z radwaga 2017-05-30 22:14
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/7,90443,21884969,idealne-miejsce-pracy-10-tys-zl-pensji-i-dobry-szef.html#BoxBizLink

a jak tam w sorterze, jak tam w radwagu?

Jak pisałem, że kierownik ma pomóc pracownikowi w osiągnięciu wysokiego poziomu to się śmialiście, pozostaje wam zatrudniać emerytów ha ha ha ha
marek 2017-06-02 18:11
Z tobą to zupełnie inne sprawy były przecież wiesz co o tej dziewczynie gadać z tobą to bylo. Co innego
były 2017-06-03 00:57
Widzę że sam Prezes szaleje na tym forum , to może się pochwali jakich słów wulgarnych używa wobec pracowników jakie nie przystojną na tym stanowisku. Czy ktoś widział firmę w której "naczalstwo" moderuje wpisy. to niech się pochwali dlaczego system premiowy pracownicy nie mają na piśmie a tylko "na gębę" dlaczego wywalił handlowca który miał najlepszą sprzedaż , Czego się boi jak jest tak wspaniale i siedzi wieczorami na tym forum i opowiada bajeczki
2
Andersen 2 2017-06-03 14:14
Dawno, dawno temu, a może nie tak wcale dawno...
żył sobie taki super-handlowiec, który "walił w rogi" firmę dogadując się na boku z klientami, że wyciśnie ze swojej firmy mega niską cenę produktu ... i dzielił on się potem z owymi klientami tym co wycisną na własnej "rodzicielce", a powiadam Wam było się czym dzielić.
A o tym co napisane w tej bajce wieść od klientów niosła..
Ale to oczywiście dawno i nie prawda jak to w bajkach bywa.

Programista wyklęty 2017-06-03 18:44
Was to wszyscy okradają... Paranoję jakąś macie. Programiści za dużo chcą, handlowcy chcą zarabiać, znaczy, że kradną, w umowie nie mieli nic zagwarantowane, to rypali Was na pieniądze, pewnie czuli się pewniejsi, że dostaną od obcego niż od "rodzicielki". Się nie dziwie, że rypali.
Od razu zaznaczę, że kiedyś chcieli bym pracował w Sorterze, ale mieli wymagania, żebym już po studiach był biegły w programowaniu w OpenCV tak jak osoby, które już tam pracują. To dopiero rypanie programisty po kosztach (przenoszenie kosztów na programistę, a na siebie zysków).
Szkoda, że widzicie jak ktoś cwaniakuje, a nie widzicie jak Wy cwaniakujecie. Robicie dokładnie to samo na pracownikach co ta niby handlowiec na Was.
Ale cóż, to w końcu Radom, nic więcej.
I tak patrzę na Waszą stronę internetową... nie tylko handlowcy Was rypią, ale ja im rację przyznaję niestety.
Rypać Was cwaniaki z Radomia.
Jak prezio rypie to dobrze, jak prezia rypią to źle...
Nie pozdrawiam prezesa.
! 2017-06-04 12:41
Nie wpier....się w poważne tematy. Programujesz te swoje dzwonki gazowe i tyle Cię powinno interesować kasztanie.
2
Programista wyklęty 2017-06-04 14:38
zabolało hehehehe prawda w ślepka kole. bandyci z radomia grożą mi ukradkiem, bo napisałem prawdę o ich przekrętach
ten tir od tirówek coś tam jęczy, że mnie zbiją. musieli by umieć, ale oni tak się umieją bić jak programiści z sortera i radwaga programować, dlatego się boją mnie :D
tir 2017-06-04 14:50
Glupi jesteś beczysz i beczysz bobki kozie w pustym łbie i nic z tego nie wynika schizofrenia cię dopadła z tej samotności
1
antytroll 2017-06-04 17:22
Trzeba skończyć karmić trolla - niech zdycha w samotności.
4
Belemenda - penera z sortera 2017-06-04 20:23
zisiaj pijemy hopaki
ja jusz zisiaj nie mogem
ale z wami sie napijem
zzzzz zzzzz zzzzzzz
tir 2017-06-05 10:03
Oj cepie cepie udales się jak babce. Serek w skarpetce
Belemenda - penera z sortera 2017-06-05 15:00
ale sie wczoraj naalhoholowalem
zisiaj tesz bendem pic alhohol z chloposzkami pod sklepem na wsi.
nic mnie nie zatrzyma
tylko wroce z mordoru na kieleckiej
widzialem 2017-06-05 23:44
Wynosiles różne rzeczy z firmy niektórzy widzieli więc skończ pajacowanie
2
Programista wyklęty 2017-06-06 14:01
jak wy takie biedaki jestescie, ze nie ma co wynieść, ale klamstwo pierwsza klasa.
powinienem wynieść, za to jak okradacie pracowników płacąc im śmieszne grosze, wykorzystując swoją pozycję monopolisty i bycia w układzie z radomskimi firemkami.
to wy jestescie złodziejami, nie ja, ale popieram tych którzy was okradają, bo jesteście w zmowie, co jest zabronione
były 2017-06-06 15:44
Oczywiście bo system tak był zbudowany ze handlowiec od firmy mógł najwyżej dostać figę a od klienta coś konkretnego . Nikt nie pracuje za "Bóg zapłać". " Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie " Pracownik uczciwe wynagradzany nie pójdzie na układy z klientem bo mu się to zwyczajnie nie opłaca. Jak jest dymany to tylko kwestia czasu.
1
syndrom programisty z radwaga 2017-06-06 19:42
Brawo, pracodawcy nie widzą swojej winy, wszyscy naokoło im winni, źli niedobrzy pracownicy.
Ile opowiadają o tym, że jak nie mają pracownika, to podniosą pensję, mimo braku pensje nie rosną, bo po co, szukają latami frajera za grosze potem jest płacz, że się pracownikowi nie chciało.

Proponuję czasowy bojkot firemek, które nędznie płacą, a wymagają nie wiadomo czego. Mam na myśli stanowiska dla wykwalifikowanych pracowników. Może jakiś wiec zrobimy? Trzeba by się z jakąś partią porozumieć i zrobić im kipisz pod siedzibami, może zrozumieją, że nie są panami rynku.
Psychiatra 2017-06-06 19:43
Japa tam chamie ze wsi
adam 2017-06-06 21:41
Musisz być ciężki wal że nie możesz dobrej pracy znaleźć
1
gorszy zapierdzielający sort 2017-06-06 21:42
Ludzie ogarnijcie się - patrząc na te wpisy toż to sama inteligencja najlepszego sortu, jak tak wam źle było-jest-ew jesteście niedoszłymi niedowartościowanymi pracownikami- otwórzcie firmę konkurencyjną. Czytając jakie macie kwalifikacje to powinna podbić rynek w miesiąc, pracownicy będą wasz szanować bo dacie im te 10.000,00 PLN najlepiej do ręki za 8 h pracy i jeszcze pogłaszczecie jako szefostwo po główkach za dobrą pracę i pokiwacie ze zrozumieniem jak pracownika szczyknie w kręgosłupie. Zostanę waszym pracownikiem z chęcią - będę nawet siedzieć po 10 h za te pieniądze !!! Ale zróbcie coś !!! I właśnie jest jedno ale...... nie macie pomysłu, nie chce wam się, nie macie siły przebicia, nie macie kwalifikacji, nie wiecie jak się postarać o fundusze i co najważniejsze nie macie zielonego pojęcia jakie koszty ponosi pracodawca zatrudniając pracownika i starając się utrzymać firmę ( tu nie mowa nawet o sorterze). Zdobyliście jakieś śmieszne licencjaty a może i nawet magistraty bez dalszego rozwoju w siebie, ograniczyliście się do śmiesznego papierka i oczekujecie, że świat stanie przed Wami otworem, ledwo poznaliście język angielski komunikacyjny i uważacie, że to wystarczy żeby zawojować rynki pracy .......... ogarnijcie się to jest prawdziwy rynek pracy !!! Jak zapierdalasz i nie jęczysz to pracodawca zauważy że jesteś co wart ..... ps nie jestem obecnym/byłym/przyszłym pracownikiem sortera ani radwagu - jestem tu totalnie przypadkiem
2
adam 2017-06-06 22:01
MASZ RACJE POPIERAM 100%
Programista wyklęty 2017-06-07 11:53
komunikacyjny angielki to masz ty i florek
nie, pracodawca nie zauważy, pracodawca widział i olał, naklamał, żeby zbić stawkę, to jest radomski pracodawca, może w warszawie jest normalnie, w tym mieście z układami psy tylkami szczekają, to patologia, kłamstwa, oszustwa, znajomości.
Owszem trzeba pieniędzy by utrzymać firmę i pracownika, trzeba też pieniedzy, by być na fali jako programista. Niestety za to co placą te mierne firemki radomskie sie nie da, dlatego aja kiepskch pracowników, kierowników, ktorzy klamią, zeby kupic prace tanio, równeiż wchodzą w uklady z innymi pracodawcami zamiast z nimi konkurowac o najlepszych pracowników.
syndrom programisty z radwaga 2017-06-07 12:07
Ja przynajmniej mam szansę otworzyć właną firmę, wy nie macie wcale, za malo wiedzy macie na ten temat.
Takie firmy jak sorter czy radwag zostaly otworzone przy przemianach systemowych, gdy wszystko bylo tanie (jak praca) oraz ryzyko bylo dosc male.
Dzisiaj sie trzeba naglowkowac z czym wejsc, zeby sie oplacalo, wejsc i wtopic to mogl twoj szwagier, bo chcial sprobowac i utopil pieniadze na chalupe i teraz mieszka pod mostem
pracownik 2017-06-07 21:59
To ciekawe ????, jakie przemiany systemowe masz na myśli z roku 2010 ? bo wtedy powstał sorter
Radwag ok, tu się zgodzę, jest na rynku już z ćwierć wieku, albo dłużej.
Raczej chodzi o pomysł, te niszowe w każdej chwili mają szanse zaistnieć i żadne dobre czy gorsze czasy nie maja z tym nic wspólnego.
Piszesz na forum firmy o której nic nie wiesz, nawet tego kiedy powstała.
1
syndrom programisty z radwaga 2017-06-08 00:40
z tym kiedy powstała może i się machnąłem. Odpisuje głównie deklowi belmondowi lub innej tego typu kanalii, generalnie sortera mam w poważaniu, jest mi obojętny
pytanie 2017-06-09 09:40
Jak swoją firmę otworzysz to dasz mi zarobić 500 zł dziennie i poleze na leżaku???
alek 2017-06-09 09:48
Przecież on jest głupszy niż worek kartofli !!!!!
Programista wyklęty 2017-06-09 17:20
Jeśli wygenerujesz dla mnie więcej to tak.
Takie firmy jak radwag sorter, one nie chcą zarabiać, one chcą sobie podporządkowywać ludzi, dla frajdy chyba, pisałem o tym na starym blogu.
Jeśli myślisz, to zarobisz leżąc na leżaku. Ja zarobiłem dzisiaj 200zł nie pracując, co daje około 700 zł w dwa dni. Da się żyć, ale żeby tyle zarabiać leżąc, musiałem się 10 lat czegoś uczyć.
Ty byś chciał pewnie jak to radomski biznesman i pracownik zarabiać tyle za nic. Tak nie ma.

@alek pisałeś do tego co mnie pyta? Bo jak do mnie, to znaczy, że jesteś z tych chamów radomskich z układu, oderwanych od flaszki, którzy umieją mniej od takich jak ja a obrażają, może jakiś leszcz typu ireneusz z radwaga da sie nabrać.
w radwagu pracują ci ktorzy umieją glosniej sie upomniec o swoje, ktorzy wiele gdakają, a malo robią, ale są jak to okreslil sam kierownik "medialni" czyli robią wokół siebie wiele szumu.
Dlatego kto coś umie, nie pracuje na to dziadostwo, omija to szerokim łukiem, jedzie do Warszawy, gdzie płacą pieniądze,a nie pieniążki i nie muszą pracować na chamstwo ze wsi, które umie tylko palić opony pod sejmem i w pracy obrzucać epitetami.

Było ostatnio spotkanie w sprawie radomskiej marki. Przez takie chamstwo jak belmond ze wsi, to miasto dostaje po doopie, gdyż żeby się dopchać do koryta, takie świnie jak belmenda są w stanie lepszych od siebie pomówić o bycie nieukami. Oprócz promowania ludzi zdolnych z naszego miasta, należy dziadostwo ze wsi tępić
gość 2017-06-09 22:55
Czemu w opiniach o sorterze ciągle wypowiadają się osoby, które nigdy w nim nie pracowały. Osobiście uważam, że osoba moderująca ten wątek powinna zwyczajnie usunąć te posty, które są nie na temat, ponieważ jedynie wprowadzają w błąd osoby zainteresowane prawdziwymi opiniami na temat tej firmy. A byli/obecni pracownicy Radwaga niech się wypowiadają w odpowiednim wątku czyli : opinie o Radwag.
3
sts 2017-06-11 17:51
Twoje również
1
ww 2017-06-11 19:19
LECE PO TYCH OPININIACH WSZEDZIE TEN WYKLETY SIE MĄDRZY CO TO ZA JEDEN NA WSZYSTKIM SIE ZNA TO JAKIŚ GOWNIARZ CO MU SIE NUDZI CHYBA!!
1
Programista wyklęty 2017-06-11 20:56
ziewek
sts 2017-06-12 21:24
Prrrrrrrruuuuuuuuuuut !!!
Programista wyklęty 2017-06-12 23:26
wieśmak
rebus 2017-06-13 15:19
Taki jest interes firmy , aby rozwodnić opinie
Belmondo 2017-06-13 20:19
Cześć.
Pracowałem w Radwag i miałem kontakt z Mateuszem czyli Programistą wyklętym. Nazwiska i adresu zamieszkania nie pamiętam ale mogę ustalić i publicznie ogłosić.
Ponieważ temat trochę się rozwinął, głównie za sprawą samego Mateusza, który chętnie mnie przypomina to winny jestem kilka słów wyjaśnienia. Pewnie będzie ciekawe.
Otóż nie znam dokładnego powodu z jakiego Mateusz znalazł się w Radwag ale znalazł się. Mateusz mieszka z mamą i jest uszkodzony po powikłaniach po grypie. Dokładnie uszkodzony ma słuch i nosi taki wielki aparat słuchowy który działa tak głośno że zagłusza u rozmówców to co on sam mówi. Po za tym jest nałogowym palaczem i cierpi na otyłość olbrzymią. Taki grubasek z aparatem słuchowym.
Dodatkowo lubi podszywać się pod nick innych i pisać sam ze sobą.
Co do kariery jego to mogę wspomnieć że nie chodzi o wielkość wynagrodzenia. Nie bardzo umiał programować to mu dano szansę pracować i się uczyć za względnie nieduże pieniądze. W końcu kaleka to aby tak od razu nie przekreślać a z czasem może coś będzie.
Ten z pozoru miły grubasek jednak dostał jakiejś tam manii wielkości i zażądał wynagrodzenia prawie dwa razy większego za coś czego jeszcze nie umiał robić. Pożegnali się z nim czym prędzej.
Pewnie stąd ta złość i pisanie o tym gdzie się da.
Mam nadzieję że trochę przybliżyłem postać zwłaszcza dla nieświadomych.

Wrócę teraz do głównego tematu czyli Firmy Sorter. Nie pracowałem tam ale zasłyszane opinie są pozytywne do tego stopnia że sam rozważałem złożenie papierów i staranie się o zatrudnienie. Może kiedyś się tak stanie. Mateusz zrobił mi taką reklamę iż chyba każdy właściciel firmy chciałby mieć takiego kogoś jak ja do pilnowania biznesu :)
2
gość 2017-06-13 20:30
Jeśli to prawda to jedynie potwirdziłeś moje przypuszczenia zwłaszcza z tą mamusią. Powodzenia !
sts 2017-06-13 21:32
MOZE GO TROCHE WYPROSTOWAC W KONCU TO KALEKA NIE Z WLASNEJ CHYBA WINY JA TAM BYM PODAL MU REKE TYLKO NIECH NIE BREDZI Z TYM WSZYSTKIM POGADAC MOZNA ALE PO CO PLUC NIE POTRZEBNIE MOZE ZROZUMIE I W KLATE PIESCIA UDERZY!!!!
Programista wyklęty 2017-06-13 21:55
Belmond to zwykły kłamca. Niech pilnuje biznesu na wsi sołtysowi. Tacy jak on umieją jedynie zatrudnić tanio, nie wnoszą nic do gospodarki.

Nie wiem o kim piszesz, mnie w radwagu chcieli wykorzystać, zapłacić jak najmniej. Nikt mi nie chciał pomóc. Raczej gdy nie chciałem podzielić się moją wiedzą spoza pracy, zaczęto mi dokuczać nawet w pracy - nie chciano mi udzielać odpowiedzi na pytania związane z pracą, co było obowiązkiem pracowników. Tak niestety jest w radwagu i ogólnie radomiu - masz się podporządkować, bo my jesteśmy w układzie, a ty jesteś poza nim to masz na nas pracować. Tak to działa. Do udowodnienia przed każdym sądem na podstawie wysokości wynagrodzenia na umowie o pracę i innych warunków. Pod stołem nie dostawałem nic. Nawet premii nie dostawałem, która była wpisana w umowę. Kierownik ją przyznawał wedle nikomu nieznanych kryteriów.

Każdy kto chce, może sobie sprawdzić, że w tej chwili jestem czołówka w radomiu (jeśli umie). Jeśli ktoś chce współpracować ze mną i płacić więcej za więcej wartą pracę niż tych nieuków, to zapraszam, resztę odsyłam do konkurencji od piwka. Belmond chciał łapówkę, bo to nieuczciwy człowiek, medialny jak większość ludzi w radwagu - przed publiczką ładnie udaje. Popytajcie w radomiu znajomych, którzy pracowali w radwagu jak tam jest, szczególnie na dziale IT, zobaczycie co Wam powiedzą.

Stawkę podałem dla osoby po studiach, Ireneusz Łęcki dał mi wybór albo pensja dla gimnazjalisty albo spadaj. I owszem bardziej się opłaca zbierać truskawki i tyrać w parku przy krzakach niż pracować w radwagu jako programista. Dziękujemy ireczku, niech ludzie wiedzą.
Gość 2017-06-13 22:42
Czytając tą wypowiedź niestety utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że to wszystko prawda. Życzę powodzenia i mniej wypisywania głupot na forach bo niestety ale ostatecznie pojawi się Twoje nazwisko i wtedy już nie będzie tak kolorowo. Znasz branżę IT dla chcącego nic trudnego, jak komuś zaleziesz za skórę to Ci uprzykrzą życie bardzo. Chwalisz się, że jesteś gdzieś tam na wysokich miejscach jako specjalista ale pamiętaj ktoś kiedyś może założyć Twój profil na gowork, facebook itp i zaczną się wypowiadać ludzie zwłaszcza Ci, którym podpadłeś ....a w internecie nic nie ginie.
1
Programista wyklęty 2017-06-14 01:18
Nie strasz nie strasz bo się zesrasz. Zakładaj sobie co chcesz i gdzie chcesz, ja założe również ireczkowi łęckiemu i jego bratu rafalkowi (a jak się wkurzę to i ich dzieciom jak ireczek ma), wiem gdzie mieszka i zobaczymy kto jest mocny. a jak nie pomoże to lewandowskiemu założe witoldowi.

Też się znam na informatyce i to lepiej od was, a jak mnie zdenerwujecie, to się poskarże moim kolegom i wtedy zobaczycie kto komu zycie uprzykrzy.

Możecie mi naskoczyć, w waszej sprawie już pisałem tu i tam i tylko dla mnie się dobrze skończyło, a was wydymali. A dowody skopiuje i zaniosę na policję jak mi się coś nie spodoba. Także hack the planet lamery.

i wiem gdzie macie siedzibę, to dla was najgorsze, chętnie będę wpadał i wam mordki obijał. To kiedy na rękawice się ustawiamy? Chętnie wam spuszczę łomot. Boicie się co lamery z radwaga? takie z was mocne pistki w gębie, jak mieliście przewagę nade mną, mogliście mnie zwolnić, bo nie dałem flaszki i obgadywaliście mnie, że nic nie umiem. Teraz strach przede mną. Cokolwiek mi zrobisz w internecie o ile wiesz kim jestem (a nawet jak nie mi, a stwierdzę, że to dla mnie zabawne to i tak to zrobię), ja zrobię łęckiemu i lewandowskiemu

Poza tym to nie ja głupoty piszę, tylko łęcki opowiadał, że nie umiem programować, było nie zaczynać z lepszym od siebie.

W radwagu dawali mi 3000 zł brutto, ja chciałem 3500 i to jest według belmonda 2 razy więcej. Kłamstwa, oszustwa, manipulacja, tym zajmuje się kierownictwo radwaga.

cała polska ma dość pracodawców wyzyskiwaczy, zobaczymy kto komu zalezie za skórę. Będę pisał do Pisu, będę opisywał co się stało w radwagu, że to przytułek platformy, że tam wyzyskują pracowników, ściągnę ci na łeb antifę, będziesz łkał za swoje kłamstwa faszysto
Psychiatra 2017-06-14 14:57
Tak właśnie wygląda w radomiu rynek pracy.
Ludzie tacy jak belmond, kierownik ireneucz itp chcą zarabiać, ale nie potrafią. Belmond udowadnia, że walczy po stronie majątku właściciela podsycając przez lata konflikt, tracą na tym wszyscy, a on chce zarabiać jak kierownik, bo się "troszczy" o majątek właściciela. Niestety większość pracowników jest jak belmond z prowincji - myśli, że coś umie, ale niestety nie ma to wiele wspólnego z odpowiednim poziomem wiedzy. Gdybyś studiował belmond na dobrej uczelni, wiedziałbyś, że konflikty należy rozwiązywać, a nie podsycać i pokazywać, kto więcej może. Obaj jesteście dobrzy - programista wyklęty i kierownictwo radwaga, które nie potrafiło przez lata zakończyć sporu. Ale czego się spodziewać po ludziach z układy - brak kompetencji, tylko przemoc, wyzwiska. Wierzę w to co piszę programista wyklęty, ale on też nie powinien się tak zachowywać. Wy z układu, to gorzej niż... a... szkoda gadać nawet.
Programista wyklęty 2017-06-16 22:04
słuchaj al bandi,
w radwagu jest kiepsko w dziale it.
wczoraj nie odpisałem, bo pracowałem 11 godzin, 2 godziny sport, reszta odpoczynek, a wy co robiliscie hakery z radwaga? Piwko pod sklepem? znowu?
dzisiaj też pracowalem, kaska niedlugo, szczegóły ustalone, stawka godzinowa lepsza niż w radwagu, za szablony allegro ;P mi tyle płącą. Jak to możliwe, że za szablony płacą więcej niż w radwagu za programowanie wag w windows embedded? Cud normalnie cud. Za HTML normalni ludzie płacą więcej niż radwag za C#. Belmond pielgrzymkę zorganizuje, bo nie jest w stanie objąć rozumkiem. I pretensje do mnie, że nie chciałem pracować za 3000 zł męcząc się przy algorytmach, skoro więcej mi dają za HTML :D.
Dzwoni kiedyś do mnie janusz i chce bym mu elektronikę programował w C++ za 20zł na godzinę a ja w brecht, bo 30zł biorę za wordpressa i za szablony do niego ewentualnie pluginy w PHP.
Zniszczyliście rynek pracy. To, że koleś spoza miasta Radom (tak, większość programistów z radwaga nie mieszka w Radomiu tylko na prowincji, generalnie nie znam żadnego programisty z Radomia,który pracował w radwagu) pracuje jako programista C++/Embedded C# za 3.000 zł, nie znaczy, że to jest stawka rynkowa.
I płaczą te firemki - sorter, radwag, że nie mają programistów za 3.000 zł. I fajnie, beka z was jest na całą Polskę januszki.
Ci co coś umieli wyjechali, bo dawali 2-3 razy więcej niż wy januszki biznesu. Ja robię zdalnie i mam z was beke, a ludzie niech wiedzą co się dzieje w radwagu
Programista wyklęty 2017-06-17 16:48
dużo prawdy,
( usunięte przez administratora ) > z tym, że uściślę

w informatyce to jest tak : albo idziesz do pracy (na UoP) za 3000 zł brutto (w Radomiu, w dobrych firmach w Polsce za 4.000-6.000 zł) albo jesteś freelancerem za 30-50 zł za godzinę jak ja ( w końcu jestem dość dobry, nie super dobry, super dobrzy zarabiają 50-70zł na freelance).
Super dobrzy freelancerzy nie są już freelancerami, raczej są kontraktorami za 50-120zł za godzinę B2B za te pieniądze jak bierze mniej, to jest zwykłym pracownikiem, który po prostu zamiast umowy o pracę, dostał umowę B2B, żeby firmie się bardziej opłacało :P. Jak masz firmę informatyczną (porządną agencję multimedialną z dobrymi klientami, nie takimi jak radwag czy sorter, bierzesz znacznie więcej za godzinę pracy programisty.

Co do tego, że jestem cały czas w pracy - bzdura. Więcej uprawiam sportu niż pracuje. Czasem w czasie treningu dzwoni klient, ale to się prosi, by zadzwonił za godzinę. No ale nie można być przeciętnym. Jedna z firm radomskich próbowała łapać zlecenia tam gdzie ja i się spaliła w atmosferze, ja mam coraz więcej zleceń za coraz lepszą kaskę, ale to trzeba być dobrym.
Zwolniona 2017-06-20 17:31
Widzę że ktoś z pracowników a moze i sam szef broni reputacji firmy. Mam tylko pytanie. Czy w ogole ktoś cos sprzedał w tym czasie ? Ja tak. Nikt mi nic nie wypłacił bo nagle sie zmieniły zasady. Na handlowca sie nie pchalam. Przychodząc do pracy miałam robić cos innego i na to się zgodzilam. Wyjazdy miały być od czasu do czasu. A propos. Prosze wskazać takiego super handlowca który tyle sprzedał? Ciągle jest rotacja. Teraz mam za to lepsza prace za lepsze pieniądze.
1
Programista wyklęty 2017-06-20 19:07
Jestem z Tobą, trzymaj się. Zazwyczaj tak właśnie bywa, ze w tych firemkach każdy jest od wszystkiego. Ja poszedłem do radwaga na programistę, chcieli mnie przenieść na testera/gościa od omijania praw patentowych. Nie zgodziłem się, stwierdziłem, że albo programista, albo dziękuję. Swoją drogą to było miłe z ich strony, że zaproponowali coś innego, ale prawda jest taka, że gdyby zaproponowali mi od razu kwoty jakie chciałem i dobrze zarządzali projektem informatycznym, to by problemów nie było lub było mniej.
Ten kto broni firmy, to zapewne lizus belmond, niestety tacy ludzie w tym mieście awansują, są od wszystkiego, bo tu nie trzeba mieć kwalifikacji, wystarczy przylizać. A jak ktoś ma kwalifikacje i chce postawić na swoim to papa. Teraz minimalna wzrosła, weszła minimalna dla umowy zlecenie, szybciej rosną pensje minimalne, a za nimi i inne, więc może zaczną myśleć i przepraszać dobrych pracowników.
Do mnie kierownicy z radwaga i sortera proszę nie dzwonić w sprawie pracy, trzeba było myśleć wcześniej
Zostaw swoją opinię o Sorter sp. j. - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sorter sp. j.