logo Expateam

Expateam

Zgorzelec

Opinie o Expateam

2013-09-27 18:40:20
jak chcesz popracowac tydzień za darmo i usłyszeć że sie nie nadajesz itd to proszę bardzo
2013-09-29 15:54:18
szkolenie bezpłatne a raczej praca i w dodatku jak się nadajesz to dostaniesz po przeliczeniu na godziny około 5 euro
1
SPYCHU 2014-01-22 17:32:43
Jezeli potraficie liczyc to sprawa jest prosta.
przez miesiac zarobisz 1500-1800 eur. niby ok,ale trzeba dojechac na miejsce pracy 60 eur,zaplacic za nocleg 300eur,oplacic ksiegowosc 30eur,zaplcic ZUS 250eur,jedzenie 200eur,miesiac(skromnie) i wrocic 60eur.
czyli mamy koszty 900 eur. i w najlepszym wypadku zostanie nam 900eur. co przy wlasnej dzialalnosci jest porazka.
agnes08 2014-02-18 11:00:05
Szczerze nie polecam i jak wczesniej kolega mowil unikac jak ognia ,,,,nie placa na czas albo jak juz sie zdarzy to na raty mniejsze stawki niz obiecuja,atmosfera nie do przyjecia zjazdy do kraju jak sie kierownikowi spodoba,z reguly co 3 msc,pociagaja za nieudokumentowane powody kase co msc z twojej wyplaty,praca jako calkowity wyzysk nawet 16 godzin dziennie bez dnia wolnego,no i za pol darmo!!!!!!
1
anonim 2014-02-25 15:19:23
(usunięte przez administratora) UNIKAĆ JAK OGNIA. (usunięte przez administratora).
smardzik 2014-03-07 16:18:50
Pracowałem w Expateam kilka lat i jakoś zawsze wychodziłem na swoje. Owszem wypłaty bywały na raty jak ktoś prosił o zaliczki, wtedy dostawał pieniądze w ratach ale przed terminem. Sam kilka razy z tego skorzystałem. Wystarczyło zadzwonić do biura i za kilka dni kasa wpływa na konto.
Natomiast atmosfera w pracy jest taka jaką ludzie sami tworzą na budowach czy dojarniach. Wiadomo, że biuro w Polsce ma niewielki wpływ na takie sprawy.
Firma jest OK, a ludzie jak to ludzie wiadomo nie wszyscy są święci.
riki 22 2014-04-08 11:55:54
Odradzam ta firme i jej warunki pieniadze gdyby były takie jak w umowie i spełnione wszystkie warunki moze byc znosnie ale niestety wszystko mija sie z faktami a praca na dojarni oczywiscie tydz za darmo w ramach szkolenia jest prawda i duża selekcja możana w ciagu miesiaca trafic do 4 gospodarstw i rachunek prosty po powrocie do polski tel. milczy i brak pieniedzy .
adik 2014-04-30 03:59:17
W takim wypadku jest jeszcze wiele rzeczy, jakie expateam powinno poprawić, miejmy nadzieje, że to zrobią.
rotor102 2014-05-09 20:37:34
(usunięte przez administratora). Dadzą Ci kontrakt na "umowę wspólnego przedsięwzięcia" i przebiegły prezes naopowiada bajek jakie to zyski będą na roboczogodzinę i potem "bujaj się" radź sobie sam- a on swoją dole weźmie i to na pewno ok 50% sumy kontraktu.
Byłem nie raz więc wiem co pisze- nie dajcie się naciągać
3
egon13 2014-05-09 21:01:14
TAK! Prawda, płacą bo zawsze coś urobisz, ale ostatnio biorą takie kontrakty w Niemcach, że niedługo to za miskę ryżu będziesz robił i to swoimi gratami (drabiny ,elektronarzędzia,przedłużacze,rolprofile), a jak nie masz to żebrać trzeba u szkopów.Ogólnie te kontrakty na tych warunkach to pułapki bez wyjścia, bo jak idzie to i tak nie do końca a jak jes kicha od początku to i tak cię wszyscy z Expateamu w d.... mają. Prezes to kiczowaty oszust i uwaga na "spółki w spółce" tak zwany exklusive- to furtka na wyprowadzenie kasy uczestników kontraktu na zakamuflowane konto prezesa.
Znam ich też bardzo długo.
2
Fido 2014-05-29 22:54:58
Tu mijasz się z prawdą ,ja mam transport bezpłatny, mieszkanie również. Pracuję już kilka lat przy dojeniu krów i jest inaczej niż piszesz. Wyleciałeś pewnie za brak higieny lub kombinowałeś jak by tu szkopa oszukać przy dojeniu. Wiałem i uczyłem takich wielu.
1
nysk 2014-06-02 23:31:37
piszesz, że naciągacze, ale wyjeżdżałeś od nich nie raz?
A może cię więcej nie chcieli i teraz ci żal?
wyrolowany 2014-06-10 11:22:35
!!!UWAGA!!! Ostrzegam kazdego kto ma zamiar podjac wspolprace z ta firma. Opinie ktore tu czytam sa wyssane z palca albo oplacone przez firme. Pracowalem dla nich kilka lat temu i wrocilem do domu bez grosza glodny i na oparach paliwa. Znam sie na swoim fachu i robote robilem konkretna ale nie dostawalem za nia pieniedzy bo ciagle cos bylo "NIBY" nie tak. Wmawiali calej ekipie ze nie dotrzymujemy terminow itp. A najlepsze w tym wszystkim jest to ze jestem po rozmowie z komornikiem w polsce i mam za ta piekna prace do zaplacenia ponad 10 tysiecy zlotych podatku od zarobku mimo ze nie przywiozlem do domu ani grosza. Nie podpisywalem zadnych faktur tylko jakies papierki o zaliczkach na kilkadiesiat euro.uwierzcie mi ze wiem co pisze i to juz nie sa zarty i nie ma w tym nic smiesznego a ktos kto pisze ze mial tam dobrze poprostu klamie. (usunięte przez administratora)
egon13 2014-06-15 22:54:11
żal to mi ciebie [usunięte przez moderatora], że się udzielasz jak nie masz konkretów do zapodania w tej dyskusji!
1
wąsik 2014-07-24 11:27:00
kiedyś prezes przyjechał na dojarnie i oferował pomoc w sprawach podatkowych, ale mało kto chciał słuchać. Jeden nawet się chwalił, że pisma z niemieckiej skarbówki pali w piecu. Teraz pewnie też go ściga komornik - i dobrze, bo musi być przecież kara za głupotę
Ona 2014-08-18 19:25:10
Mąż pracuje tam już prawie rok. Faktycznie pierwszy tydz. jest za darmo. Jak Cię Gospodarz Niemiecki nie chce to wiozą Cię na następną farmę, no chyba ze już totalnie nawalasz to do domu i tyle. Jak narazie co miesiąc wypłata jest na koncie tylko szkoda ze biorą aż 40 %.. niby dojazd wliczony, za mieszkanie nie płacą , jedzenie w własnym zakresie . Jak masz do zapłacenia w polsce duży zus - 1000 zł plus życie , rachunki itd to szału nie ma biorąc pod uwage to że mąż zapieprza 14-16 h - 7 dni w tyg na pełnych obrotach.
Adi 2014-08-27 21:13:00
Czytam te opinie ze zdumieniem. Znam firmę , bo współpracuję już kilka lat . Jest część prawdy w tym co tu piszecie. Znam tą osobę , która darła papiery ze skarbówki niemieckiej osobiści. Chłopak dalej pracuje z nami i spłaca komornika.
Każdy przed wyjazdem jest poinformowany o zasadach współpracy itd. Sam osobiście wywaliłem kilku niby dojarzy po tygodniu , nie nadawali się nawet do gnoju . Czy ktoś z tych co piszą o koncie prezesa był z nim tak "Blisko" że je widział. 16-17 godz na dojarni to bzdura , chyba że ktoś inny zachlał i było zastępstwo.
ola1912 2014-09-08 15:19:44
A nie chcielibyście się nauczyć nowego zawodu? Bardzo fajną opcją dla ludzi, którzy męczą się w swojej pracy jest podnoszenie kwalifikacji. W Zgorzelcu można kwalifikacje podnosić bezpłatnie - w szkole Żak jest taka możliwość. Mają tam masę ciekawych kierunków bezpłatnych. Ucząc się tam możemy mieć też różne zniżki w wielu punktach w mieście - sklepach, aptekach itd. Co ważne - nie trzeba mieć matury . Polecam wszystkim!
dojony przez expateam 2014-09-11 17:32:06
Trzymajcie się z daleka od tej bandy oszustów jak już mają cię w garści ciężko się uwolnić od nich nigdy nie wypłacają całego zarobku tylko śmieszne zaliczki pracując na budowie musisz mieć swoje narzędzia dojazd do budowy często kilkadzieśąt km. w jedną strone też na swój rachunek pan D.Kir.powinien zacząć pisać bajki bo to mu najlepiej wychodzi.Przestrzegam wszystkich żeby nie popełnili tego samego błędu co ja!!!!!
4
Pita 105 2014-09-17 18:14:20
Witam wszystkich którzy mają coś do powiedzenia o pracy w firmie expateam ze Zgorzelca .Myśle o wyjeździe z nimi do udoju krów .napiszcie w miarę obiektywnie o co tam chodzi bo większość postów jest negatywna że nie płacą albo nie w terminie że oszukują na wypłatach itd.niech ktoś w końcu napisze co się tam dzieje o ile może napisać prawdę i tyko prawdę.jak tam jest z dojazdami ,zamieszkaniem ,no i pracą .
2
nieznajomy 2014-09-20 19:37:45
Przeczytaj jeszcze raz W/w posty i tyle!ja pracuje tam nadal ale odradzam oni naciągają!a nim cokolwiek podpiszesz z nimi idź do bardzo dobrej księgowej!bo ja zrobiłem to po fakcie i księgowa mi tylko powiedziała że w tych umowach jest tyle haczyków niekorzystnych dla mnie że dziwiła się iż ktokolwiek takie umowy z nimi zdecydował się podpisać!przyznam szczerze że jak tylko znajde jakąś inna prace to zostawiam tą MAFIE !jeśli nie mósisz to nie radzę tam podejmować zatrudnienia!
3
japonek12 2014-09-24 11:26:05
Tutaj anonimowo popluwacie, a potem znowu pójdziecie do expateamu prosić się o pracę, bo każdy z was wie, że chociaż kokosów nie zarobi, to pieniądze są pewne, a jak potrzebujesz to możesz dostać coś z góry a konto i zawiozą cię na dojarnię i do domu odwiozą i jak będziesz po piwie to oko przymkną, a jak cię Niemiec wywali to ci L.F. załatwi pracę na innej dojarni.
Adi 2014-09-24 14:53:36
Japonek to prawdę pisze, zawiozą za darmo, mieszkanie też, to co miesiąc 300 euro w kieszeni.. Jak prowizja za wysoka to po co podpisujesz. PIta - Expateam nie zatrudnia, mam gewerbe i OK.
Murzynów nie ma , są ludzie myślący i oszołamy pijackie. Chociarz nie jeden pijak to dobry dojarz. SZkoda żon i dzieci.... Ja mogę pisać za siebie, jest dobrze z Expa. mam wszystko na co byłem umówiony. Prowadzą papiery rozliczenia podatkowe itd. A tego co pisze oszuści to M.M. Dalej doi krowy. Wpis jego żony , 3 razy wyleciał z innych dojarni ale dostaje kolejne szanse. Czy warto...
1
Żona MM 2014-09-24 23:21:54
Wiecie co?systematycznie odwiedzam tą strone !mój mąż owszem M.M pracował na dwóch dojarniach !ale jakoś opinii dotyczących jego pracy nie wystawiałam!jeśli ktoś ma wątpliwości dotyczące pracy bądź umów w Expanteam jest proste rozwiązanie!można zadzwonić do Kierownika i po ludzku porozmawiać!rozwiać wątpliwości i zapytać o niezrozumiałe dla nas części umowy!ja w imieniu męża dzwoniłam do Pana Kierownika bardzo miły Pan!dokładnie odpowiedział mi na wszystkie pytania i rozwiał wątpliwości.I tak na przyszłość informacja dla pracujących i tych co chcieli by tam pracować!każdy może wypisywać głupoty anonimowo a tak naprawdę wystarczy jeden telefon do odpowiedniej osoby.A jeśli tam pracujesz i wypisujesz takie rzeczy jak "mafia,złodzieje,oszuści" itp.to po co tam pracujecie?przecież nikt nikogo tam na siłę nie trzyma i do niczego nie zmusza i to zapewniam was nie tylko moje zdanie!
2
Żona MM 2014-09-25 10:55:43
Poza tym prawda jest taka ,że jeśli pracujesz w expantem to w każdej chwili możesz zrezygnować nie ponosząc żadnych kosztów związanych z rezygnacją!do tego nieprawdą jest ,że nie płacą za pierwszy tydzień bo to jest liczone jako szkolenie!mojemu mężowi zapłacili!i pomimo wątpliwości jakie były po rozmowie z Panem Kierownikiem zostały one rozwiane i jest o.k!i zgodze się z jednym !większość negatywnych opinii wystawionych na ich temat to wypisy osób które nie dały rady w pracy lub swoją nie wiedzą w tym co podpisują dają upust na portalach internetowych wypisując negatywy!
3
achiles89 2014-10-03 17:39:42
Witam. Mam takie Pytanie. Jak jest z tym jezykiem i ile mozna zarobic w ciagu miesiaca?
Zona 2014-11-18 16:40:55
Mąż dzwonił i rozmawiał z osobą rekrutującą na dojarnie. Bylam ciekawa waszych opinii. Czytałam wczoraj te opisy , byłam zaniepokojona i dzisiaj zadzwoniłam osobiście. Dowiedziałam się wszystkiego o co pytałam. Rozmowa rzeczowa , że nie powiem zbyt szczegółowa co do przypadków i problemów z ludzmi , którzy podają się za nie pijących. Zdziwiło mnie to , że nie chcą wpłat i transport i mieszkanie dają za darmo i znowu wiele info , ale nie chcą zabrać męża bo zbyt gruby. Polecam wyczerpującą rozmowę . Już wiem dlaczego są takie wpisy.
2
luki 2014-11-28 22:21:36
Witam mialem zamiar dzwonic do nich o prace ale teraz sie wacham miewiem sam a czy moze ktos mi powiedziec ile tam mozna zarobic tak juz do rekia? Pozdrawiam
luki 2014-11-28 22:24:14
Witam mialem zamiar dzwonic do nich o prace ale teraz sie wacham miewiem sam a czy moze ktos mi powiedziec ile tam mozna zarobic tak juz do rekia? Pozdrawiam
Żona MM 2014-12-09 23:41:38
Długo terminowe kontrakty? to zależy w jakiej branży ? jeśli chodzi o dój to zależy na którą dojarnie trafisz ! a co do konsekwencji "wykruszenia "się to jeśli zrobisz to bez wcześniejszego powiadomienia to owszem są kary pieniężne!w Expanteam obowiązuje dwu tygodniowe wypowiedzenie członkostwa !jeśli chcesz dokładnie wiedzieć to na stronie Expanteam są do pobrania regulaminy spółdzielni w których znajdziesz odp. na swoje pytania!można też zadzwonić do kierownika (nr.tel na str.Expanteam)i zapytać !
Fatso 2014-12-13 22:11:46
Nie dajcie się ludzie robić w ciula. Poczytajcie najpierw co piszą ludzie o Expateam :)
geniu 2014-12-14 21:20:38
A może pozew zbiorowy bo ja też mam dużo do powiedzenia.Mam wydruki z konta jak udzielał mi zaliczke z prywatnego konta i potwierdzenie tego ile odciągli.I oczywiście 20% więcej.A kordynator proj zarabia na nas a wogóle go nie interesuje jak robota idzie a gdzie tu jeszcze pomagać w tłumaczeniach-sami sobie musielismy radzić.Za busa odciągają a jeździsz własnym autem
3
olka54 2015-01-28 16:27:48
Witam! Osobiście polecam wszystkim stałe zwiększanie swoich kwalifikacji! Nie ma nic lepszego, niż inwestycja w siebie i w przyszłość! Czasy są ciężkie, pracę utrzymać jest bardzo ciężko, nie ma dobrych zarobków! Dlatego też wszystkim serdecznie polecam naukę w szkole Żak w Zgorzelcu. W ofercie mają pełno bardzo ciekawych kierunków, dwuletnich, rocznych, bezpłatnych! Korzystajcie, postawcie na siebie! Sekretariat mieści się w Zgorzelcu na Warszawskiej, tam gdzie sanepid!
on 2015-06-26 17:50:50
kto usuwa te komentarze które nie są przychylne dla panów pośredników bo
lf 2015-06-28 10:11:34
jazda traktorem a w rzeczywistosci bedziesz byki doić z jego stałą ekipą która sie zmienia :)
gewerbiak 2015-12-31 13:04:41
Ja współpracuje Expatemem,już drugi rok. Jak zwykle prawda leży po środku.
Jeśli ktoś traktuje współpracę z tą spółdzielnią jak umowę o pracę, licząc że szef wszystko załatwi, opłaci wszystkie koszta, i wypłata wpłynie do dziesiątego, niech w to nie wchodzi !!!. Nie ma sensu, nie zrozumie zasad, nie pojmie rozliczeń, nie podoła trudnością. Niech więc zostanie w Polsce i pracuje na zasadach które zna i rozumie. Co prawda Polskie stawki są jakie są, ale zaoszczędzi nerwów sobie i innym. Natomiast jeśli ktoś traktuje to jak biznes i wie co to znaczy być przedsiębiorcą, zna się na robocie umie dogadywać się z innymi ludźmi w ekipie, to ma szanse całkiem nieźle zarobić. Wiadomo, interesu trzeba pilnować, czyli tak jak wspominałem, jeśli pracowałeś dotychczas na umowę o pracę i chcesz tak dalej, unikaj ekspatemu jak ognia, zrobisz sobie krzywdę. Natomiast ci co w Polsce mają działalności gospodarcze, odnajdą się w spółdzielni. Wypłacają zaliczki, można więc zachować płynność finansową, nie czekając niecierpliwie kiedy klient zapłaci. Można zdobyć kontakty w Niemczech, dogadując się z innymi można skompletować nawet drogi sprzęt,choć fachowcy powinni mieć swój bo co to za fachowiec jeśli sprzętu nie ma. Podsumowując, czytaj dokumenty ze zrozumieniem, poproś o cenniki, a na ich podstawie sam najpierw policz czy się opłaca czy nie bo widzę że ludzie tego nie robią i mają potem pretensje, jak zwykle nie do siebie tylko do kogoś. Po prostu zachowuj się jak przedsiębiorca nie jak pracownik najemny a nie będzie płaczu i zgrzytania zębów. Ja tak robię i jestem zadowolony, na późną jesień i zimę mam pracę w Niemczech przez Ekspatem, której nie miał bym w Polsce w tym okresie, a wiosna i lato to czas gdzie wykonuje prace w Polsce, i cały rok zarabiam bez przestojów sezonowych. Take tym co to pojmują polecam, tym co nie odradzam.
1
przemm 2016-01-05 21:29:00
A możesz napsiać ile wyciągasz miesięcznie już po odliczeniu wszystkich wydatków?
gewerbiak 2016-01-27 18:11:58
Najpierw co wypowiedzi użytkownika: mistzr . Gewerbiak to mój NICK na te, nie określenie sposobu i miejsca prowadzenia działalności gospodarczej.

A teraz do:przemm. Miesiąc miesiącowi nie jest równy, średnio miesięczny dochód na czysto to około 1560 Euro. Pięć dni pracy, po 7 godzin. W miesiącu 20 dni. To daje średnio 11 Euro na czysto za godzinę, które przywożę do polski.
egon13 2016-01-31 12:28:38
co z moją opinią którą tu dodałem??? Negatywna to się nie wyświetla??? To jakaś parodia i kpina- wycinają treści ze złych komentarzy i zatrzymują nieprzychylne opinie na temat Expateam- tej kiczowatej firmy i jej przekrętów
4
eee 2016-02-08 23:29:06
A jak to wyglada z mieszkaniem? Jakieś wposlne miejsce i codzienny dojazd do okolicznych dojarni czy wszystko daleko siebie i mieszkanie przy gospodarstwie? I Ile tak osób łacznie pracuje w jednym?
No i jeszcze jedno dojenie 2 razy dziennie po trochu czy 2 grupy?
Grigorijjj 2016-03-10 13:01:10
Ostrzegam! Miałem do czynienia z tą spółdzielnią nie raz, i nigdy nie było jak się należy! Za każdym razem, dostawałem grosze, a na koniec jeszcze pojawiały się jak grzyby po deszczu liczne koszta.Lipa i tyle. Tak to działa że godne pieniądze zarabiają tylko oni.
6
mikel 2016-03-16 17:29:10
mam okazje wyjechac do niemeic na farme.powiedzcie mi czy oplaca sie jechac i jak wkoncu tam jest?bezplatne zakwaterowanie oferuja i dojazd tylko dzialanosc polska.pracowalem dwa lata w angli na farmie wiec niewiem czy sprobowac tutaj.pozdrawiam
Grigorijjj 2016-03-21 10:02:14
Do milena.
A gdzie ty w mojej wypowiedzi widzisz stwierdzenie że stawki są polskie ???
Ale fakt, kto by wyjeżdżał za granice za marną stawkę ? Odpowiadam znam kilku takich, w tym jestem ja sam. Po prostu liczy się że będzie lepiej, a czas mija i nie jest! Biorą marne zlecenia, odcinają prowizję a na końcu poszkodowany jest tylko pracownik. Po raz drugi odradzam współpracę.
Hallo 2016-03-22 17:52:44
Jak to wyglada mieszkaniowo tam? Warunki w miare? I ile osób pracuje na jednej farmie tzn Polaków tam zatrudnionych?
hih 2016-05-08 08:25:54
Przecież tacy monterzy rusztowań co są poszukiwani do pracy w Niemczech mogą liczyć na na prawdę wysokie zarobki, bo oprócz podstawy zawsze jest jeszcze szansa na uzyskanie odpowiedniej premii. A bonusy?
Barto 2016-10-26 17:03:27
Stanowczo nie polecam. WIĘCEJ ODRADZAM!!!! Ostrzegam, unikajcie współpracy. Praca jest taka że jakieś pieniądze to można u nich zarobić w rolnictwie. Jakieś nie oznacza godne. W innych przypadkach jest lipa. Bo oni po prostu nic dobrego nie ogarniają. Śmieciowe kontrakty podpisują, bo co tam oni dadzą radę a ty pracuj i płacz.
6
Barto 2016-10-26 17:06:19
Stanowczo nie polecam. WIĘCEJ ODRADZAM!!!! Ostrzegam, unikajcie współpracy. Praca jest taka że jakieś pieniądze to można u nich zarobić w rolnictwie. Jakieś nie oznacza dobre. W innych przypadkach jest lipa. Bo oni po prostu nic dobrego nie ogarniają. Śmieciowe kontrakty podpisują, bo co tam oni dadzą radę a ty pracuj i płacz. Wiem znam ludzi którzy z nimi pracowali, także i ja się przyjechałem. A i tu pewnie kręcą sami piszą komentarze.
8
Tadzik 2016-11-04 00:08:55
Nie polecam! Obmawiać i ględzić to ja nie będę. Więc krótko. Pracowałem z nimi i już więcej tego błędu nie zrobię. Uważajcie na tą firmę!
7
Orfik 2016-11-17 13:29:43
Uwaga na nich !!!!!!!!!
Można sobie samemu z łatwością znaleźć coś godnego za lepsze pieniądze.
I nie jest to trudne
3
Leo 2016-11-17 15:54:21
Ja z doświadczenia widzę to tak. Sterta kwitów do podpisania na początku. Wygląda to w tedy na poważną spółdzielnię. Potem preleminaż do wglądu od przebiegłego Prezesa. Oczywiście bajka. Do tego liczna opowieści o przerobach. Normalnie fantastycznie! Ale co dalej. Dalej lipa. Ty pracujesz, ty masz własny transport i sprzęt. Ty lub kierownik się użera a oni co. A oni łapę trzymają na pieniądzach. A jak się coś rypnie, to mają to w nosie. Ni to pośrednik, ni firma ani nawet spółdzielnia dbająca o interes członków. To coś działa tak, max zysku minimum ryzyka, bo ryzyko zwalą na innych. Tak to pomyślane że realnie to Ty dla nich pracujesz nie oni dla Ciebie. A co dają w zamian. Tylko słabe zlecenia.
3
Zostaw swoją opinię o Expateam - Zgorzelec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expateam