logo Expateam

Expateam

Zgorzelec

Opinie o Expateam

egon13 2014-06-15 22:54
żal to mi ciebie [usunięte przez moderatora], że się udzielasz jak nie masz konkretów do zapodania w tej dyskusji!
1
wąsik 2014-07-24 11:27
kiedyś prezes przyjechał na dojarnie i oferował pomoc w sprawach podatkowych, ale mało kto chciał słuchać. Jeden nawet się chwalił, że pisma z niemieckiej skarbówki pali w piecu. Teraz pewnie też go ściga komornik - i dobrze, bo musi być przecież kara za głupotę
Ona 2014-08-18 19:25
Mąż pracuje tam już prawie rok. Faktycznie pierwszy tydz. jest za darmo. Jak Cię Gospodarz Niemiecki nie chce to wiozą Cię na następną farmę, no chyba ze już totalnie nawalasz to do domu i tyle. Jak narazie co miesiąc wypłata jest na koncie tylko szkoda ze biorą aż 40 %.. niby dojazd wliczony, za mieszkanie nie płacą , jedzenie w własnym zakresie . Jak masz do zapłacenia w polsce duży zus - 1000 zł plus życie , rachunki itd to szału nie ma biorąc pod uwage to że mąż zapieprza 14-16 h - 7 dni w tyg na pełnych obrotach.
Adi 2014-08-27 21:13
Czytam te opinie ze zdumieniem. Znam firmę , bo współpracuję już kilka lat . Jest część prawdy w tym co tu piszecie. Znam tą osobę , która darła papiery ze skarbówki niemieckiej osobiści. Chłopak dalej pracuje z nami i spłaca komornika.
Każdy przed wyjazdem jest poinformowany o zasadach współpracy itd. Sam osobiście wywaliłem kilku niby dojarzy po tygodniu , nie nadawali się nawet do gnoju . Czy ktoś z tych co piszą o koncie prezesa był z nim tak "Blisko" że je widział. 16-17 godz na dojarni to bzdura , chyba że ktoś inny zachlał i było zastępstwo.
ola1912 2014-09-08 15:19
A nie chcielibyście się nauczyć nowego zawodu? Bardzo fajną opcją dla ludzi, którzy męczą się w swojej pracy jest podnoszenie kwalifikacji. W Zgorzelcu można kwalifikacje podnosić bezpłatnie - w szkole Żak jest taka możliwość. Mają tam masę ciekawych kierunków bezpłatnych. Ucząc się tam możemy mieć też różne zniżki w wielu punktach w mieście - sklepach, aptekach itd. Co ważne - nie trzeba mieć matury . Polecam wszystkim!
dojony przez expateam 2014-09-11 17:32
Trzymajcie się z daleka od tej bandy oszustów jak już mają cię w garści ciężko się uwolnić od nich nigdy nie wypłacają całego zarobku tylko śmieszne zaliczki pracując na budowie musisz mieć swoje narzędzia dojazd do budowy często kilkadzieśąt km. w jedną strone też na swój rachunek pan D.Kir.powinien zacząć pisać bajki bo to mu najlepiej wychodzi.Przestrzegam wszystkich żeby nie popełnili tego samego błędu co ja!!!!!
7
Pita 105 2014-09-17 18:14
Witam wszystkich którzy mają coś do powiedzenia o pracy w firmie expateam ze Zgorzelca .Myśle o wyjeździe z nimi do udoju krów .napiszcie w miarę obiektywnie o co tam chodzi bo większość postów jest negatywna że nie płacą albo nie w terminie że oszukują na wypłatach itd.niech ktoś w końcu napisze co się tam dzieje o ile może napisać prawdę i tyko prawdę.jak tam jest z dojazdami ,zamieszkaniem ,no i pracą .
2
nieznajomy 2014-09-20 19:37
Przeczytaj jeszcze raz W/w posty i tyle!ja pracuje tam nadal ale odradzam oni naciągają!a nim cokolwiek podpiszesz z nimi idź do bardzo dobrej księgowej!bo ja zrobiłem to po fakcie i księgowa mi tylko powiedziała że w tych umowach jest tyle haczyków niekorzystnych dla mnie że dziwiła się iż ktokolwiek takie umowy z nimi zdecydował się podpisać!przyznam szczerze że jak tylko znajde jakąś inna prace to zostawiam tą MAFIE !jeśli nie mósisz to nie radzę tam podejmować zatrudnienia!
4
japonek12 2014-09-24 11:26
Tutaj anonimowo popluwacie, a potem znowu pójdziecie do expateamu prosić się o pracę, bo każdy z was wie, że chociaż kokosów nie zarobi, to pieniądze są pewne, a jak potrzebujesz to możesz dostać coś z góry a konto i zawiozą cię na dojarnię i do domu odwiozą i jak będziesz po piwie to oko przymkną, a jak cię Niemiec wywali to ci L.F. załatwi pracę na innej dojarni.
Adi 2014-09-24 14:53
Japonek to prawdę pisze, zawiozą za darmo, mieszkanie też, to co miesiąc 300 euro w kieszeni.. Jak prowizja za wysoka to po co podpisujesz. PIta - Expateam nie zatrudnia, mam gewerbe i OK.
Murzynów nie ma , są ludzie myślący i oszołamy pijackie. Chociarz nie jeden pijak to dobry dojarz. SZkoda żon i dzieci.... Ja mogę pisać za siebie, jest dobrze z Expa. mam wszystko na co byłem umówiony. Prowadzą papiery rozliczenia podatkowe itd. A tego co pisze oszuści to M.M. Dalej doi krowy. Wpis jego żony , 3 razy wyleciał z innych dojarni ale dostaje kolejne szanse. Czy warto...
2
Żona MM 2014-09-24 23:21
Wiecie co?systematycznie odwiedzam tą strone !mój mąż owszem M.M pracował na dwóch dojarniach !ale jakoś opinii dotyczących jego pracy nie wystawiałam!jeśli ktoś ma wątpliwości dotyczące pracy bądź umów w Expanteam jest proste rozwiązanie!można zadzwonić do Kierownika i po ludzku porozmawiać!rozwiać wątpliwości i zapytać o niezrozumiałe dla nas części umowy!ja w imieniu męża dzwoniłam do Pana Kierownika bardzo miły Pan!dokładnie odpowiedział mi na wszystkie pytania i rozwiał wątpliwości.I tak na przyszłość informacja dla pracujących i tych co chcieli by tam pracować!każdy może wypisywać głupoty anonimowo a tak naprawdę wystarczy jeden telefon do odpowiedniej osoby.A jeśli tam pracujesz i wypisujesz takie rzeczy jak "mafia,złodzieje,oszuści" itp.to po co tam pracujecie?przecież nikt nikogo tam na siłę nie trzyma i do niczego nie zmusza i to zapewniam was nie tylko moje zdanie!
2
Żona MM 2014-09-25 10:55
Poza tym prawda jest taka ,że jeśli pracujesz w expantem to w każdej chwili możesz zrezygnować nie ponosząc żadnych kosztów związanych z rezygnacją!do tego nieprawdą jest ,że nie płacą za pierwszy tydzień bo to jest liczone jako szkolenie!mojemu mężowi zapłacili!i pomimo wątpliwości jakie były po rozmowie z Panem Kierownikiem zostały one rozwiane i jest o.k!i zgodze się z jednym !większość negatywnych opinii wystawionych na ich temat to wypisy osób które nie dały rady w pracy lub swoją nie wiedzą w tym co podpisują dają upust na portalach internetowych wypisując negatywy!
3
achiles89 2014-10-03 17:39
Witam. Mam takie Pytanie. Jak jest z tym jezykiem i ile mozna zarobic w ciagu miesiaca?
Zona 2014-11-18 16:40
Mąż dzwonił i rozmawiał z osobą rekrutującą na dojarnie. Bylam ciekawa waszych opinii. Czytałam wczoraj te opisy , byłam zaniepokojona i dzisiaj zadzwoniłam osobiście. Dowiedziałam się wszystkiego o co pytałam. Rozmowa rzeczowa , że nie powiem zbyt szczegółowa co do przypadków i problemów z ludzmi , którzy podają się za nie pijących. Zdziwiło mnie to , że nie chcą wpłat i transport i mieszkanie dają za darmo i znowu wiele info , ale nie chcą zabrać męża bo zbyt gruby. Polecam wyczerpującą rozmowę . Już wiem dlaczego są takie wpisy.
3
luki 2014-11-28 22:21
Witam mialem zamiar dzwonic do nich o prace ale teraz sie wacham miewiem sam a czy moze ktos mi powiedziec ile tam mozna zarobic tak juz do rekia? Pozdrawiam
luki 2014-11-28 22:24
Witam mialem zamiar dzwonic do nich o prace ale teraz sie wacham miewiem sam a czy moze ktos mi powiedziec ile tam mozna zarobic tak juz do rekia? Pozdrawiam
Żona MM 2014-12-09 23:41
Długo terminowe kontrakty? to zależy w jakiej branży ? jeśli chodzi o dój to zależy na którą dojarnie trafisz ! a co do konsekwencji "wykruszenia "się to jeśli zrobisz to bez wcześniejszego powiadomienia to owszem są kary pieniężne!w Expanteam obowiązuje dwu tygodniowe wypowiedzenie członkostwa !jeśli chcesz dokładnie wiedzieć to na stronie Expanteam są do pobrania regulaminy spółdzielni w których znajdziesz odp. na swoje pytania!można też zadzwonić do kierownika (nr.tel na str.Expanteam)i zapytać !
Fatso 2014-12-13 22:11
Nie dajcie się ludzie robić w ciula. Poczytajcie najpierw co piszą ludzie o Expateam :)
geniu 2014-12-14 21:20
A może pozew zbiorowy bo ja też mam dużo do powiedzenia.Mam wydruki z konta jak udzielał mi zaliczke z prywatnego konta i potwierdzenie tego ile odciągli.I oczywiście 20% więcej.A kordynator proj zarabia na nas a wogóle go nie interesuje jak robota idzie a gdzie tu jeszcze pomagać w tłumaczeniach-sami sobie musielismy radzić.Za busa odciągają a jeździsz własnym autem
4
olka54 2015-01-28 16:27
Witam! Osobiście polecam wszystkim stałe zwiększanie swoich kwalifikacji! Nie ma nic lepszego, niż inwestycja w siebie i w przyszłość! Czasy są ciężkie, pracę utrzymać jest bardzo ciężko, nie ma dobrych zarobków! Dlatego też wszystkim serdecznie polecam naukę w szkole Żak w Zgorzelcu. W ofercie mają pełno bardzo ciekawych kierunków, dwuletnich, rocznych, bezpłatnych! Korzystajcie, postawcie na siebie! Sekretariat mieści się w Zgorzelcu na Warszawskiej, tam gdzie sanepid!
on 2015-06-26 17:50
kto usuwa te komentarze które nie są przychylne dla panów pośredników bo
lf 2015-06-28 10:11
jazda traktorem a w rzeczywistosci bedziesz byki doić z jego stałą ekipą która sie zmienia :)
gewerbiak 2015-12-31 13:04
Ja współpracuje Expatemem,już drugi rok. Jak zwykle prawda leży po środku.
Jeśli ktoś traktuje współpracę z tą spółdzielnią jak umowę o pracę, licząc że szef wszystko załatwi, opłaci wszystkie koszta, i wypłata wpłynie do dziesiątego, niech w to nie wchodzi !!!. Nie ma sensu, nie zrozumie zasad, nie pojmie rozliczeń, nie podoła trudnością. Niech więc zostanie w Polsce i pracuje na zasadach które zna i rozumie. Co prawda Polskie stawki są jakie są, ale zaoszczędzi nerwów sobie i innym. Natomiast jeśli ktoś traktuje to jak biznes i wie co to znaczy być przedsiębiorcą, zna się na robocie umie dogadywać się z innymi ludźmi w ekipie, to ma szanse całkiem nieźle zarobić. Wiadomo, interesu trzeba pilnować, czyli tak jak wspominałem, jeśli pracowałeś dotychczas na umowę o pracę i chcesz tak dalej, unikaj ekspatemu jak ognia, zrobisz sobie krzywdę. Natomiast ci co w Polsce mają działalności gospodarcze, odnajdą się w spółdzielni. Wypłacają zaliczki, można więc zachować płynność finansową, nie czekając niecierpliwie kiedy klient zapłaci. Można zdobyć kontakty w Niemczech, dogadując się z innymi można skompletować nawet drogi sprzęt,choć fachowcy powinni mieć swój bo co to za fachowiec jeśli sprzętu nie ma. Podsumowując, czytaj dokumenty ze zrozumieniem, poproś o cenniki, a na ich podstawie sam najpierw policz czy się opłaca czy nie bo widzę że ludzie tego nie robią i mają potem pretensje, jak zwykle nie do siebie tylko do kogoś. Po prostu zachowuj się jak przedsiębiorca nie jak pracownik najemny a nie będzie płaczu i zgrzytania zębów. Ja tak robię i jestem zadowolony, na późną jesień i zimę mam pracę w Niemczech przez Ekspatem, której nie miał bym w Polsce w tym okresie, a wiosna i lato to czas gdzie wykonuje prace w Polsce, i cały rok zarabiam bez przestojów sezonowych. Take tym co to pojmują polecam, tym co nie odradzam.
4
przemm 2016-01-05 21:29
A możesz napsiać ile wyciągasz miesięcznie już po odliczeniu wszystkich wydatków?
gewerbiak 2016-01-27 18:11
Najpierw co wypowiedzi użytkownika: mistzr . Gewerbiak to mój NICK na te, nie określenie sposobu i miejsca prowadzenia działalności gospodarczej.

A teraz do:przemm. Miesiąc miesiącowi nie jest równy, średnio miesięczny dochód na czysto to około 1560 Euro. Pięć dni pracy, po 7 godzin. W miesiącu 20 dni. To daje średnio 11 Euro na czysto za godzinę, które przywożę do polski.
egon13 2016-01-31 12:28
co z moją opinią którą tu dodałem??? Negatywna to się nie wyświetla??? To jakaś parodia i kpina- wycinają treści ze złych komentarzy i zatrzymują nieprzychylne opinie na temat Expateam- tej kiczowatej firmy i jej przekrętów
8
eee 2016-02-08 23:29
A jak to wyglada z mieszkaniem? Jakieś wposlne miejsce i codzienny dojazd do okolicznych dojarni czy wszystko daleko siebie i mieszkanie przy gospodarstwie? I Ile tak osób łacznie pracuje w jednym?
No i jeszcze jedno dojenie 2 razy dziennie po trochu czy 2 grupy?
Grigorijjj 2016-03-10 13:01
Ostrzegam! Miałem do czynienia z tą spółdzielnią nie raz, i nigdy nie było jak się należy! Za każdym razem, dostawałem grosze, a na koniec jeszcze pojawiały się jak grzyby po deszczu liczne koszta.Lipa i tyle. Tak to działa że godne pieniądze zarabiają tylko oni.
9
mikel 2016-03-16 17:29
mam okazje wyjechac do niemeic na farme.powiedzcie mi czy oplaca sie jechac i jak wkoncu tam jest?bezplatne zakwaterowanie oferuja i dojazd tylko dzialanosc polska.pracowalem dwa lata w angli na farmie wiec niewiem czy sprobowac tutaj.pozdrawiam
Grigorijjj 2016-03-21 10:02
Do milena.
A gdzie ty w mojej wypowiedzi widzisz stwierdzenie że stawki są polskie ???
Ale fakt, kto by wyjeżdżał za granice za marną stawkę ? Odpowiadam znam kilku takich, w tym jestem ja sam. Po prostu liczy się że będzie lepiej, a czas mija i nie jest! Biorą marne zlecenia, odcinają prowizję a na końcu poszkodowany jest tylko pracownik. Po raz drugi odradzam współpracę.
Hallo 2016-03-22 17:52
Jak to wyglada mieszkaniowo tam? Warunki w miare? I ile osób pracuje na jednej farmie tzn Polaków tam zatrudnionych?
hih 2016-05-08 08:25
Przecież tacy monterzy rusztowań co są poszukiwani do pracy w Niemczech mogą liczyć na na prawdę wysokie zarobki, bo oprócz podstawy zawsze jest jeszcze szansa na uzyskanie odpowiedniej premii. A bonusy?
Barto 2016-10-26 17:03
Stanowczo nie polecam. WIĘCEJ ODRADZAM!!!! Ostrzegam, unikajcie współpracy. Praca jest taka że jakieś pieniądze to można u nich zarobić w rolnictwie. Jakieś nie oznacza godne. W innych przypadkach jest lipa. Bo oni po prostu nic dobrego nie ogarniają. Śmieciowe kontrakty podpisują, bo co tam oni dadzą radę a ty pracuj i płacz.
10
Barto 2016-10-26 17:06
Stanowczo nie polecam. WIĘCEJ ODRADZAM!!!! Ostrzegam, unikajcie współpracy. Praca jest taka że jakieś pieniądze to można u nich zarobić w rolnictwie. Jakieś nie oznacza dobre. W innych przypadkach jest lipa. Bo oni po prostu nic dobrego nie ogarniają. Śmieciowe kontrakty podpisują, bo co tam oni dadzą radę a ty pracuj i płacz. Wiem znam ludzi którzy z nimi pracowali, także i ja się przyjechałem. A i tu pewnie kręcą sami piszą komentarze.
13
Tadzik 2016-11-04 00:08
Nie polecam! Obmawiać i ględzić to ja nie będę. Więc krótko. Pracowałem z nimi i już więcej tego błędu nie zrobię. Uważajcie na tą firmę!
11
Orfik 2016-11-17 13:29
Uwaga na nich !!!!!!!!!
Można sobie samemu z łatwością znaleźć coś godnego za lepsze pieniądze.
I nie jest to trudne
7
Leo 2016-11-17 15:54
Ja z doświadczenia widzę to tak. Sterta kwitów do podpisania na początku. Wygląda to w tedy na poważną spółdzielnię. Potem preleminaż do wglądu od przebiegłego Prezesa. Oczywiście bajka. Do tego liczna opowieści o przerobach. Normalnie fantastycznie! Ale co dalej. Dalej lipa. Ty pracujesz, ty masz własny transport i sprzęt. Ty lub kierownik się użera a oni co. A oni łapę trzymają na pieniądzach. A jak się coś rypnie, to mają to w nosie. Ni to pośrednik, ni firma ani nawet spółdzielnia dbająca o interes członków. To coś działa tak, max zysku minimum ryzyka, bo ryzyko zwalą na innych. Tak to pomyślane że realnie to Ty dla nich pracujesz nie oni dla Ciebie. A co dają w zamian. Tylko słabe zlecenia.
11
Romek 2016-12-05 17:33
Zgadzam się z przedmówcą Leo maksimum zysku minimum ryzyka.Zostałem oszukany , uważajcie na tą firmę a zwłaszcza na kierownika bardzo podstępny lisek.Omijajcie tą górę z daleka bo się można bardzo zmęczyć i z długiem zostać.
7
Sajmon 2016-12-06 10:03
CZYTAJ: Nie wierzyłem w te opinie i postanowiłem podjąć tam pracę ze swoją brygadą,
Na spotkaniu obiecują stawkę ponad 20e/h w rzeczywistości za 3 miesiące pracy zapłacili każdemu po 2 tys euro w sumie. Trzeba się prosić o zaliczki, tam nie ma wypłaty tam są wieczne zaliczki ok tysiąca euro na miesiąc. Maksymalnie 5 euro /h tam się da zarobić i długo czeka się na jakiekolwiek pieniądze, Musieliśmy wziąść pożyczki żeby tam przeżyć i w ogóle się wymiksować z tej umowy nie jest możliwe bez adwokata...
NIE POLECAM!!!!!!!!!!
TRZYMAJCIE SIĘ JAK NAJDALEJ OD TYCH OSZUSTÓW!!!!!!!
7
Raz tam byłem już nie będe 2017-01-12 14:18
Mam przerwę w swoich robotach i tak się rozglądam, po opiniach. Z dwa lata temu pracowałem z nimi. Ostrzegam was, uwieżcie w opinie i nawet tam nie zachodzie. Prezes jest bardzo cwany i inteligentny, ale to nie znaczy że załatwia dobre zlecenia i kontroluje kontrakty. Swoje zalety wykożystuje by całą odpowiedzialnością obarczać innych jak jest źle. A jak jest dobrze to oczywiście jego zasługa. Płyną pieniądze korzysta, nie płyną umywa ręce. A ty płacz, on sobie radę da. Znajdzie innych i interes się kręci.
6
Maro 2017-01-12 15:45
Do Sajmon. Czytam te opinie o długiego czasu. Miałem nic nie pisać. Po prostu moja współpraca z Expatem to historia do której nie chce się wracać. Bo ani to śmieszne ani pozytywne. Po prostu lipa. Ale mam chwilę to piszę. Nie będę krytykował. Po prostu to wygląda tak. Najpierw jest rozmowa z Prezesem, etap bajery. Potem preleminaż czylim plan finansowy, nic tylko lep na muchy. Potem pełno papierów. A następnie lipa z kasą. Umowy biorą jak leci, mieszkania z agencji, rozliczenia robią jak im wygodnie, jeszcze składki członkowskie potrącą. Ty jedziesz z ekipą, masz sprzęt i tyrasz poza domem. Oni dostają zlecenia które ty wykonujesz z innej agencji a ty za to płacisz. Księgowość jest taka że nasz kierownik musiał dostarczać kwity na czas, nic tylko wymagania a oni i tak nam zaświadczenia o dochodach nie wysłali. Prezes dostaje zlecenie od agencji, robi ofertę taką by robotę dostać. Ty jedziesz, twój kierownik walczy z Niemcami, a Prezes liczy wpływy, płaci tamtej agencji, płaci innej agencji za mieszkanie sobie potrąca, a ochłap dostajesz ty. Właściwie by wysłać brygadę to on nie musi jej wyposażyć więc co ryzykuje. A gdy są kłopoty w płatności od Niemców też nie walczą. Co więc oferuje Expatem. Pośrednictwo w kontrakcie od innego pośrednika. Pośrednictwo w wynajęcia mieszkania od innego pośrednika. Nie pewny kontrakt na obmiar. Wystawianie rachunków, które wpływają na ich konto więc nawet nie zobaczysz czy zapłacone. I zaliczki z których trudno przeczyć w Niemczech. Tak było w moim przypadku. No i oczywiście mnóstwo zmieniających się w zależności od potrzeby i sytuacji argumentów Prezesa.
4
Zdezorientowany 2017-01-12 19:31
Mam pytania do osób, które pracują/ pracowali jako dojarze na farmie w Niemczech. Pierwsze się nasuwa samo: Jak to wygląda na prawdę? Zakwaterowanie, dojazd, stawki pieniężne? Ile osób (Polaków) pracuje na farmie razem ? Czy da się tam pracować normalnie ? Czy osoby tam zatrudnione są ciężkie do współpracy tzn, alkoholicy itp, ?
Grzebolog 2017-01-18 12:18
Miałem się do nich zgłosić, poczytałem opinie ale ludzie to tylko ludzie, każdy ma swoją więc sam pogrzebałem. Na ich stronie są dokumenty, poczytałem je. Innym też polecam. Jadąc do pracy, jedziesz jako członek spółki. Czyli nie pracownik, ale przedsiębiorca. Nie dostajesz pensji ani od Expatem, ani od Niemców, tylko udział w zyskach. Jak zyski będą. Jak ich nie będzie masz udział w stratach. Ty pracujesz, Niemcy płacą do Expatem. Następnie oni płacą koszta, i jak jest zysk to pewnie wypłacają zaliczkę. Na końcu się okazuję czy trzeba ją zwracać, czy jest ostateczny zysk. Czyli pracuje się tak naprawdę jako jednoosobowa firma, tylko nie ma się wpływu na rozliczenia, stawki, koszta, wszystko jest poza Tobą. W sumie to nie jest złe, mam tylko pracować, ale i tak muszę prowadzić jakąś księgowość swojej firmy, bez wpływu na wystawiane rachunki. Czyli realnie pracuję dla Expatem, a formalnie dla spółki i dla siebie. Więc nie jest to przejrzyste, i można tu nieźle manipulować. A to mi się nie podoba. Do tego najprawdopodobniej, namawiają aby zostać członkiem spółdzielni, albo jakiegoś stowarzyszenia. Tu też trzeba płacić składki, a jak jest stowarzyszenie to na pewno obstawione przez pracowników Expatem, i kółko się zamyka. Ludzie namawiam grzebcie, to unikniecie nieprzyjemności o których tu piszecie.
3
Romek 2017-01-18 18:44
Właśnie tak postępuje lider umywa ręce cwaniak jeden i obarcza wymyślonymi kosztami kontrakt na obmiar jakieś szacunki w skali półrocza takie myki z ameryki ręce opadają.Ogólnie omijać z daleka im dalej od tej nieludzkiej firmy tym lepiej.Straciłem czas i pieniądze.
6
Gorący 2017-01-20 15:02
Szukam pracy w Niemczech jako mechanik samochodowy. Wiem że Expateam wysyłał do Niemiec ludzi. Może ktoś opisze jak tam było, czy pracowali z nim polacy? Ile można zarobić, jakie kwatery? Wszystko sie może przydać
Unikać spółdzielni 2017-01-23 09:31
Do Gorący, szczera rada poszukaj innego pośrednika. Jeśli mówisz po niemiecku nie będzie problemu, jeśli nie to inny na pewno zaoferują lepsze warunki. Inni to znaczy pośrednicy a nie zagmatwane zasady w spółdzielni.
5
Dudek 2017-01-26 15:19
Mam zamiar jechać do pracy w Niemczech za pośrednictwem Expateam-u i dlatego mam pytanie czy jest praca dla lakiernika?czy coś z branży samochodowej?
Patrycja 2017-03-01 08:59
Jakie są warunki dotyczące transportu?
Albert 2017-03-01 22:17
Potwierdzam jak poprzednicy - unikać jak ognia. Oszustwo grubymi nićmi szyte. W kontrakcie podane macie inne stawki podziału % zysków niż w rzeczywistości. Prezes twierdzi iż pobiera tylko 15 % dla Spółdzielni, a w rzeczywistości kwota ta oscyluje w granicach 50 %. Przelewy spóźniają się o miesiąc, albo i dłużej.
2
Patrycja 2017-03-07 14:11
Jak wygląda kontakt z firma po wyjeździe na kontrakt w razie problemów?
Zostaw swoją opinię o Expateam - Zgorzelec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expateam