brak logo

PKO TFI

Warszawa

Opinie o PKO TFI

kilkuletni pracownik 2014-07-08 20:27:37
Z roku na rok coraz gorzej w tej firmie. Szczególnie dlatego, że zatrudnia się ludzi bez doświadczenia lub z niewielkim doświadczeniem a nie docenia się dobrych pracowników z ogromną wiedzą. Szefostwo fatalne - słoma z butów. Niektórzy są zatrudnieni na preferencyjnych warunkach, bo ktoś kogoś zna albo z kimś sypia. Wtedy można nic nie robić i zarabiać gigantyczne pieniądze. Jak się trochę zna rynek TFI to wiadomo o kim mowa. Reszta musi siedzieć cicho i zasuwać do ciemnej nocy bez złotówki płaconej za nadgodziny i żebrząc o dzień urlopu. Oczywiście na rozmowie kwalifikacyjnej mówią, że nadgodzin w tej firmie nie ma.
Jak się tam zatrudnisz możesz być pewien, że nie powinieneś wyrażać swojego zdania na żaden temat (negatywnych opinii w ogóle nie można wypowiadać na głos - od razu szefostwo bierze cię na rozmowę dyscyplinującą), bo zostaniesz wpisany na listę do zwolnienia albo przynajmniej do uprzykrzania ci życia. Pracowników często straszy się i szantażuje zwolnieniem.
Podsumowując: wszędzie lepiej niż w PKO TFI.
15
pracownik 2 2014-07-26 22:18:33
Ku przestrodze! Jeden z najgorszych pracodawców na rynku firm finansowych. Absolutnie zgadzam się z tym co napisał "kilkuletni pracownik". Układy i układziki. Zamknięte sitwy, kliki i koterie, do których są dopuszczani wyłącznie „wybrańcy” i z którymi mimo, że wszyscy o nich wiedzą nikt nic nie robi. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Szefostwo fatalne? To mało powiedziane. Tragiczne, psychodeliczne i mroczne niczym klimat serialu „Miasteczko Twink Peaks”! Panowie dyrektorzy zarządzający szkoda gadać. Jeden z Pionieera, a drugi wyrachowany naturszczyk ściągnięty z Legg Masona. Klapki i bielmo na oczach. Co innego mówią, co innego robią. Przymykają oczy na rażące błędy i niekompetencje. Prześcigają się jeden przed drugim, który zrobi większe porządki w firmie (czytaj zwolni więcej ludzi pod pretekstem redukcji kosztów, a potem zatrudni swoich). Promuje się lizusów i osoby niekompetentne. Pracownicy z doświadczeniem są pomiatani lub zwalniani/degradowani. Lepiej omijać tę firmę z daleka. Atmosfera pracy fatalna. Na porządku dziennym jest podpieprzanie jeden drugiego. Jedni pracownicy nie mają w co ręce włożyć, inni udają, że pracują (jest w tym „wybitna” szczególnie jedna „gwiazda”) i w godzinach pracy załatwiają swoje prywatne sprawy. Ci co pracują wiedzą o kogo chodzi. Nikt z tym nic nie robi. Niestety rynek pracy jest ciężki i póki nie znajdę nowej, muszę męczyć się dalej. Mam nadzieję, że już niedługo. Zdecydowanie nie POLECAM! Wykańczalnia! No chyba, że jesteś znajomym królika. Wtedy raj na ziemi.
15
darek 2014-09-09 19:39:27
Kłamcy i oszuści, nie liczą się z ludźmi. Ogromna rotacja pracowników od marketingu po it, gdzie panuje moda zatrudniania najtańszych i pozbywania się ich po jakimś czasie. Kto ma trochę głowy ten sam rezygnuje. Te miejsce jest jak puszka pandory, albo będziesz bez własnego zdania pracował po 10-12h albo wypad.
11
pracownik 2014-09-29 18:28:46
Potwierdzam to co jest napisane w poprzednich opiniach. Najlepiej trzymać się jak najdalej od tego pracodawcy. To co tam się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Kilka lat mobbingu, kłamstw i układów mi wystarczyło. Każdy kto odchodzi jest szczęśliwym człowiekiem.
10
Piotrek 2014-09-30 12:38:03
Co tu dużo ukrywać, opinia w kręgach finansowych o tej firmie jest gorzej niż zła, na rozmowie rekrutacyjnej obiecują, malują kolorową rzeczywistość, a jak pytałem o konkrety to zmieszanie i podsumowanie - nic nie mogę dać ci na piśmie... aha obiecanki cacanki, a głupiemu radość odradzam, szkoda czasu i nerw.
11
Szukajacy pracy 2014-10-16 09:46:16
Byłem na rozmowie niedawno i od razu widać że ma się do czynienia z cwaniaczkami, nie polecam, szkoda czasu.
11
zniechęcony 2014-10-22 20:19:34
Też byłem na rozmowie. Wymagania takie, że szkoda mówić. Z tego co wiem to ci co tam pracują to praktycznie nic nie potrafią. Szukają parobków do roboty.
10
Ex Director 2014-12-07 17:15:53
Jeśli chcesz zmarnować lata swojej pracy w tej firmie to szczerze polecam.
11
Worker 2015-03-25 14:03:37
Najlepszy jest ten niskiego charakteru. Zwalnial ludzi pod pretekstem oszczednosci i tego, ze ma koncepcje vel wizje przed prezesem. Ale plan sie rypl, bo po 1 pozatrudnial tzw. "znajomych krolika", a po 2 jak widac nie udalo sie zaimponowac preziowi, bo ten do zarzadu sciagnal swojego. A tak chcial samemu wejsc na stolek vice i miec cala sprzedaz pod soba. Nie wazne jak, wazne, ze po trupach, kosztem ludzi, ich karier, aby do celu. Slyszalem takie okreslenie korposzuja.
10
tfi 2015-05-03 19:41:43
a czego mozna sie spodziewac po osobie, ktora chwali sie wszem i wobec, ze ma wicej motorow niz izb/pokoi w mieszkaniu? jaka firma, taki zarzad. jaki zarzad taki dyr zarzadzajacy. jaki dyr zarzadzajacy taki styl zarzadzania. w sumie teraz jak juz firma outuje regionalsow, to moze i dyr zarzadzajacy okaze sie nieprzydatny. za te kaske?
13
do eklerki 2015-09-03 13:49:02
@eklerka komu robisz dobrze i za ile, że piszesz takie opinie?
Myślę, że wszyscy przedmówcy i spora większość pracowników tej firmy zgodzą się, że tylko zadowoleni z siebie zarządzający tą firmą mogą pisać równie głupie opinie jak TY!
5
do bambo 2015-09-29 12:26:23
@bambo zastanów się jeszcze milion razy nad pomysłem pracy w PKO TFI, bo to będzie najgorsza decyzja w życiu
6
score 2015-12-16 14:50:07
Wszyscy zapomnieliscie o snieznobialej, "zlotowlosej" smerfetce, pieknosci polnocy, ktora majac piecdziesiatke kreuje sie na nastke. Chyba nie ma w tej firmie osoby, ktorej by ta larwa nie obrobila tylka. Dziwne, ze zarzad wciaz ja trzyma. Wiecej plotkuje, niz pracuje.
10
@oni 2016-02-10 14:46:00
@oni a ty te premie kiedyś widziałeś?
Bo ja akurat z doświadczenia wiem, że z roku na rok są coraz mniejsze. Kiedyś to w tej firmie były premie a teraz to jest tylko jedna wielka kpina. Na dodatek szefowie udają, że nie znają słowa podwyżka (nawet inflacyjna!) i przez lata pracuje się za te same pieniądze!
3
Bing 2016-03-20 18:12:14
Nie polecam pracodawcy jesli sie nie jest osobą z polecenia. Chyba, że ktoś jest jeszcze bardzo młody I chce tą pracę potraktować jako trampolinę po czym po dwóch latach znaleźć sobie cos lepszego. Normalny, ciezko pracujacy pracownik nie dostanie ani awansu ani nie zostanie doceniony premią.
1
do @mika 2016-05-12 13:19:27
@mika czy Ty w ogóle wiesz na temat jakiej firmy wpisujesz opinie? PKO TFI nie jest firmą ubezpieczeniową a już na pewno nie ma żadnych placówek w całym kraju. Proponuję się trochę douczyć na temat pracodawców a nie pisać bzdury gdzie popadnie.
1
do @olka 2016-07-19 12:24:32
@olka - poczytaj wątki na samej górze, będziesz wiedziała jak wygląda tam praca, której zdecydowanie NIE POLECAM. TO PRACA DLA CIEBIE TYLKO WTEDY, gdy lubisz zasuwać po godzinach bez płacenia za to ani złotówki i mieć szefów, którzy będą cię dręczyć psychicznie i udawać, że w firmie nic złego się nie dzieje.
5
marek j 2016-07-19 12:28:05
e tam, przesadzasz, ja od kilku osób już słyszałam że tutaj wszystko jest uczciwie płacone cop do grosza, ja również uważasz ich za naprawdę solidne towarzystwo funduszy inwestycyjnych i osobiście nie miałbym problemów z powierzeniem im swoich oszczędności życia
2
Zostaw swoją opinię o PKO TFI - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKO TFI