brak logo

Fiege Sp. z o.o

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Fiege Sp. z o.o

My 2014-09-21 11:23:27
Tak czytam te opinie i czytam, dochodzę do wniosku że piszą to ludzie, którzy się zawsze rozstawali z firmą w złych stosunkach, tylko nigdy nie wiadomo z jakiego powodu. Powiem tak nie ma co tyle narzekać, pracujemy już długo w tej firmie i jak ktoś chce pracować i zależy mu na pracy, to będzie pracował, nie ma wtedy żadnych problemów. Wypłaty są zawsze na czas, ludzie wypracowują premie, mieszkania są w porządku, czyste, zadbane. Problem jest niestety z ludźmi, którzy przyjeżdżają do pracy, bo albo im się nie chcę od razu pracować i myślą że wszystko dostaną za darmo, że nie będą się musieli przemęczać bo to Niemcy, narzekają jak to ciężko jest itp. Albo traktują wyjazd za granicę jako wakacje i bardziej skupiają się na rozrywce niż pracy. W Polsce ludzie też muszą ciężko pracować a czasem i ciężej ale za ile mniejsze pieniądze. W dzisiejszych czasach trzeba szanować pracę. Było wielu chłopaków co rezygnowali z pracy, że nie będą w takich warunkach pracować a za pół roku lub krócej dzwonią i pytają czy mogą wrócić z powrotem, tylko zapominają że paląc za sobą mosty, nie mają szans wrócić. Przekonują się potem że jednak nie było tak źle, że praca była na stałe, wypłata na czas itp. W parę miesięcy po odejściu popracują w kilku miejscach po 2 tygodnie, po miesiąc i potem chcą wracać a to świadczy że się przekonali że wcale nie jest tak kolorowo gdzie indziej i nic łatwo nie przychodzi tak jak by chcieli. Nie mogę się nie raz nadziwić komentarzom ludzi, jakie to wymagania mają od pracy a sami nic od siebie nie dają, do pracy im się nie chce chodzić, w pracy nie chce się robić itp. Nie mówię że jest super, ale nie ma co narzekać, pracę zawsze można zmienić jak się nie podoba.
tatarata 2014-09-25 21:48:01
Zandamy powrotu Molika !!!!
miernota 2014-10-06 10:32:19
radze wybierać się w conajmniej 2 osoby najlepiej 3 bo jak jest ktoś sam to mu na głowę próbują wchodzić starzy wyjadacze. Firma jest wypłacalna reszta zależy od szczęścia bo na mieszkaniach jest po 7 osób. Wrzucają do jednego pokoju różne zmiany i ludzie są niewyspani. Trzeba się samemu dogadywać ze wszystkim. Pieniądze nie są zbyt duże Taka firma jest dobra na start w Niemczech ale wariatów tu nie brakuje którzy przeszkadzają w pracy. Firma dba jedynie o własny interes a pracowników ma gdzieś. Na początku z tą firmą są same problemy więc radzę ze sobą zabrać kartę z dostępem do większej gotówki . O księgowej na trokenie krążą już legendy ...nie liczcie na premie w tej firmie bo prędko jej nie dostaniecie lub wcale. Chyba jedna z najsłabszych firm obsługujących Rewe takich miernot nabrali że szkoda gadać ...
1
Pracowalem 2014-10-17 20:06:02
Praca jest ciezka, pieniadze sa marne. Nikt, kto zna w miare niemiecki, nie zostaje tam dluzej. Proste, nie znasz jezyka, nie masz wyboru, jedziesz i tam robisz. Co wiecej trzymasz sie tej roboty, bo bez roboty nic innego za bardzo nie znajdziesz. Praca typowo dla Polakow bez znajomosci jezyka, ktorzy stoja w potrzasku.
1
Wiocha 2014-10-18 13:14:20
Firma zaczęła wymagać zaświadczeń o niekaralności więc napewno będzie spokojniej i mniej przeprowadzek przez kryminalistów którzy prowokowali bójki. Zawsze był problem z kluczami. Ludzie stali pod klatkami schodowymi i czekali aż ich ktoś wpuści więc radze od razu kupić niemiecką kartę telefoniczną albo domagać się klucza. Praca dla silnych i zwinnych osób którzy nie umieją wynająć mieszkania więc są rzucani z miejsca na miejsce. Praca nie jest zbyt pewna szybko można wylecieć za błędy starając się szybko pracować. Wypłata bez żadnych dodatków 700 Euro. Dodatki są za pracę w nocy i wyrobienie normy.
1
desperat 2014-10-27 14:54:57
Firma działa na zasadzie agencji pracy. Ciągłe przeprowadzki powodują że nie możecie otrzymać korespondencji z urzędów ani z Polski więc nie dostaniecie pieniędzy na dziecko. Potrzebne też są przetłumaczone dokumenty na język niemiecki o związku małżeńskim. Podstawowe zarobki są takie jak w Polsce ok.2500 zł. Na lepsze stanowiska osoby są upychane po znajomości.
Obecnie doszło tam do zamieszek Ok. 2,5 tys. niemieckich kiboli pod silną policyjną eskortą, demonstrowało w Kolonii przeciwko islamistom. Jest tam niebezpiecznie. Wiele aut zostało zniszczonych z wybitymi szybami , przebitymi oponami. Możecie stracić sporo zdrowia oraz nerwów przez tę firmę. Tam przyjeżdżają desperaci a kto ma pieniądze ten ucieka. Giną pracownikom dokumenty a nawet jedzenie że trzeba wszystkiego pilnować. Alkohol i imprezy są na porządku dziennym. Łatwo zostać kaleką przez agresywnych pracowników. Omijajcie szerokim łukiem tę firmę bo oferuje same problemy. Przez miesiąc połowa pracowników się zmieniła. Nowi pożyczają i uciekają z waszymi pieniędzmi do Polski. Na zaliczki czeka się bardzo długo. Nie można się nawet wyspać bo ciągle ktoś hałasuje. Brakuje pracowników więc są często nadgodziny. Bez własnego auta będziecie czekać godzinami na dojazd albo wcale nie dojedziecie do pracy i będziecie stali na marne więc wrócicie siedzieć do przeludnionego mieszkania. Wszystko musicie sami załatwiać bo nikogo nie ma z obsługi firmy. Na wypłatę czeka się 1,5 miesiąca potem słychać o zdesperowanych pracownikach dewastujących mieszakania. Bez znajomości niemieckiego będziecie zdani na łaskę pracowników 4 gwiazdki tej firmy to dobry żart ;)
biurokracja 2014-11-04 15:47:18
Biurokracja w Niemczech jaka na was czeka i wszystko musicie sami załatwiać bo zwykle nie ma nikogo do pomocy z Fiege...Biuro które ociąga się z załatwianiem meldunku co w innych biurach jeszcze przed rozpoczęciem pracy załatwiają

Dokumenty potrzebne do złożenia wniosku o kindergelt na pierwsze dziecko przysluguje 180euro na drugie czy tam trzecie 190euro ile sie na to czeka niemam pojecia ale jedno jest pewne od daty zlozenia papierow nawet czekajac 6 mieciecy to wszystko jest pozniej nadplacane.
1. Akty urodzen dzieci europejskie
2. Akt małżeństwa europejski
3. Zswiadczenie o zameldowaniu w polsce dzieci i zony
4. Zaswiadczenie moje o zameldowaniu na terenie niemiec
5. Zaswiadczenie o zatrudnieniu na terenie niemiec.
6. Kserokopia umowy najmu mieszkania.
7. Kserokopia ubezpieczen zdrowotnego i emerytalnego na terenie niemiec
8. Kserokopia dowodu osobistego swojego i zony
9. Zaswiadczenie o (nie) pobieraniu zasilku rodzinnego w polsce
10.kserokopia nadania nr podatkowego niemieckiego
11. Zaswiadczeniu o zatrudnieniu i zarobkach zony w polsce
12. kseokopia umowy o prace z work serwis.lub innego pracodawcy
13. Dodatkowe zasiwdczenie z urzedu stanu cywilnego (zaświadczenie dotyczące składu rodziny)

Wszytkie dokumenty z polski lepiej przetłumaczyć na jezyk niemiecki przez tlumacza przysięgłego.
Hajamato 2014-11-09 14:08:47
Witam wszystkich. Praca w Niemczech za pośrednictwem Fiege Uniserv to bardzo dobry start aby zacząć żyć w tym państwie. Fiege zapewnia prace, umowę na dobrych warunkach, miejsce zamieszkania, pracę bez znajomości języka, a przede wszystkim możliwość rozpoczęcia nowego życia w Niemczech. Pracę można zmieniać w zależności od możliwości pracownika. Stałe wynagrodzenie z którego kawaler odłoży, a ojciec utrzyma dwa domy pozwala wiązać przyszłość z Fiege. Koordynatory płci żeńskiej umiejętnie zarządzają zasobem ludzkim, wspierają każdego pracownika który wykazuje potencjał, do ich obowiązków należy również dbanie o hotele pracownicze, remonty, przydzielanie mieszkań i najważniejsze, zapewnienie odpowiedniej pracy. Pracuję z Fiege trzeci miesiąc i nie narzekam a wręcz przeciwnie planuję się tu osiąść i sprowadzić tu rodzinę tak jak moi znajomi z pracy. Fiege jest dobrym pomysłem dla ludzi z pomysłem na życie to ważne. Jeżeli człowiek gardzi tym co los daje, nie korzysta z danych możliwości to proponuję powrót do Polski pod sklep Żabka aby dalej zapijać troski Harnasiem. Śle pozdrowienia i życzę sukcesów z Fiege.
Mitarbaiter 2014-11-09 14:52:34
Witam . Przeglądam to forum i zastanawiam się kto i po co pisze te bzdury ?!
Pracuje dla fiege uniserv od pewnego czasu i jedyne z czym mogę się zgodzić to to ze nie brakuje tu idiotów . Firma jest wypłacalna to po pierwsze a ponad to jesl braknie ci pieniedzy od reki dostaniesz zaliczke (no chyba ze idziesz pijany i drzesz sie po polsku daj mi na piwo). Po drugie koordynatorzy mówia po polsku dla twojego komfortu i ułatwienia spraw. Po trzecie wszystkie sprawy takie jak meldunek konto bankowe klasa podatkowa załatwi ci fiege wiec bez stresowo przejdziesz przez biurokracje .No i hotele .. . Firma non stop je odnawia maluje remontuje kupuje nowe sprzęty ale z polskim podejściem jak coś jest nie nasze to tego nie szanujemy ale ogólnie baza hotelowa firmy jest dobra ,a jesli sie starasz to koordynatorzy pomogą ci wynająć mieszkanie czy znajda odpowiedni hotel .Polecam fiege, jestem tu z moja rodzina i planuje osiasc tu na stałe. pozdrawiam
3
bez jezyka 2014-11-10 11:32:06
Gdy ktoś nie ma pracy niech jedzie i próbuje sił . Macie pracę w Polsce to siedzcie tam bo zima idzie itd... Strach brać dziewczynę a co dopiero mówić rodzinie... Szukają ludzi bez języka to mówi wszystko...Umową możesz się podetrzeć...klimat jest taki że Fiege chce oskubać was i pracownicy Fiege.
1
frajerstwo 2014-11-26 12:15:21
Musiałbym być ciężkim frajerem,żeby tyrać za frajerskie pieniądze i mieszkać jak pies w przepełnionym mieszkaniu,4 osoby to jest maximum,na jakie zezwala niemieckie prawo.Czterech ludzi jedna łazienka,pięciu i więcej dwie łazienki i dwie kuchnie.

Wy tam serio po 6-8 osób mieszkacie należy to zgłosić gdzie trzeba i zrobią z wami porządek hehe
bat 2014-11-30 10:56:48
Na owocach ostre zasuwanie brakuje bata do popędzania. Dodatki za nocki lub pracę w mrożonkach -25 stopni Celsjusza dają lepsze pieniądze ale kosztem zdrowia.
Nie wiadomo o której zacznie się pracę i o której skończy. Na 3 godziny przed rozpoczęciem pracy należy być przygotowanym do wyjazdu bo w ostatniej chwili dowiedzieć się można o tym lub wcale i być spóźnionym do pracy. O pracy przestaje się myśleć w dni wolne podczas których robione są mocno zakrapiane imprezy więc o odpoczynku zapomnijcie. W jednym pokoju zdarzają się osoby pracujące na różne zmiany to nie wyśpicie się. Jest dużo problemów na miejscu. Stała umowa ale w każdej chwili mogą zwolnić lub na was donieść.
1
schronisko ? 2014-12-01 17:40:45
Słyszałem że są tam mieszkania 3 POkojowe,a w nim POupychani ludzie jak psy w schronisku,PO trzech i PO dwóch w POkojach.Przecież to może być ,,TO NIELEGALNE''(w Niemczech 10 metrów kw POwierzchni mieszkalnej ma przypadać na głowę).

może ktoś się godzi na te warunki ale jak oni omijają te wszystkie przepisy ? Wynajmują mieszkania meldują POlaków a POtem przenoszą do innych ciągle to by się zgadzało ?

Bede sie tam wybierał bo sPOro osób zrezygnuje przed świętami i będą mnie tam załatwiać robote PO znajomości
spoko 2014-12-05 00:30:56
Trudno cokolwiek gadać o tej pracy. Nie ma nic pewnego ale myślę że warto spróbować wyjechać tam jak nic lepszego nie znaleźliście. Odchodzą tam różne numery ale jest w miarę spokojnie teraz. Zarobki różne w zależności gdzie się trafi. Ze znajomością j.niemieckiego napewno tam sobie poradzicie. Pojedyńcze osoby siedziały bez pracy na mieszkaniach ale to rzadkość. Co prawda obrabiają niektórym tyłek za plecami i mogą podkładać świnie ale da się przeżyć. Sporo osób skamle gdy rozwalą całą wypłatę ciągle słychać: Daj jedzenie lub Pożycz pieniądze to trochę denerwujące w kółko tych lamentów słuchać
ciułała 2014-12-10 14:20:39
Na miejscu nie podszkolisz niemieckiego bo tam nie ma warunków do tego za bardzo ważne abyś był w stanie się wyspać do pracy bo będziesz taki zmęczony . Dodatkowo trzeba być przygotowanym na 3 godziny przed rozpoczęciem pracy bo w każdej chwili może być wyjazd. Tam nie ma warunków do życia jedynie do wegetacji i ciułania groszy. Chyba że będziesz siedział na domku i nie miał kompletnie nic do roboty.
bylem tam 2015-01-04 17:24:54
800 euro do ręki to faktycznie dużo na początek jak niektórzy tu piszą to życzę im żeby pracowali tam do emerytury jak dla nich to tak dużo
1
wprowadzony 2015-01-19 18:12:37
Wiecie - tak się zastanówcie gdize w polsce dostaniecie 800 euro na rękę na początek. No pomyślcie sobie dokładnie gdzie to można dostać takie rzeczy. prosiłbym o informacje, które można jakoś rozwijąc i liczyć na większą kasę chociaż tutaj to i tak jak dla mnie jest bardzo dobrze płacone. Jesli cos wiecie piszcie !
autobania 2015-02-03 13:45:25
Byli tacy co starali się namawiać do podwożenia obcych osób które nie pracowały w firmie ale za to może być kara jak was złapią na autostradzie. Wypytują kto ma auto żeby podwieźć Turka. Wielu tam handluje złomiastymi autami którymi przyjechali z Polski. Same cwaniaczki
wozkasz 2015-02-10 19:07:09
U Niemca kto załorzył konto w Sparkasse ten wypłaca w tym samym oddziale dulary ,Przenioso was na drugi hotel wtedy bedzie trudno z wyplatom,Slyszolem o mlodych lepkach kturzy mają bmw w ciemnych szybach co robio zadymy wiec trzymajta sie

Najrobi 2015-02-23 16:20:30
Czy w Dąbrowie Górniczej magazynujecie towary niebezpieczne lub szkodliwe ? Jakie są tam warunki pracy, proszę dajcie znać.
Mlody 2015-02-25 01:19:18
Co masz namyśli niebezpieczne lub szkodliwe! Produkty spełniają odpowiednie normy pozwalające na składowanie w magazynie. Sprecyzuj swoje pytanie to dostaniesz odpowiedź! Co do warunków pracy to jest bardzo dobrze(na śmieciówce tego nie dostaniesz) Ubrania, szatnie, pomieszczenie socjalne do spożywania posiłków itp... Jeżeli już interesujesz się tą firmą to chcę przypomnieć, że w DG znajduje się magazyn obsługujący dwóch klientów. Napisz dokładnie gdzie chcesz iść do pracy to dostaniesz konkretną odpowiedź. Zapoznaj się z wirtualną broszurą.
des 2015-07-03 20:47:58
Witam ,mam pytanie za tydzień mam jechać do pracy przez pośrednictwo Fiege na magazynie koło Koblenz albo koło sttugart czy ktoś już tam jest może powiedzieć coś o tej firmie
3
kinia200 2015-09-23 11:04:45
Witam chciałabym podjąć prace w firmie Fiege na terenie Niemiec bez znjaomości języka Niemieckiego, na forum wyczytałam że jest to możliwe.Czy może podać mi ktoś jakiś kontakt? dziękuje za pomoc
kinia200 2015-09-23 11:55:46
Czy mógł byś podać jakiś kontakt? chciałabym podjąć prace w Niemczech bez znajomości języka tzn.porozumiem sie po niemiecku ale nie cuzje sie w tym dobrze.dziekuje
Gienek Loska PMI 2015-10-22 10:39:46
Ludzie nie idźcie do tej firmy pracuje na terenie Phillip Morris przez firmę fiege zaj.. jak nie wiem co nie ma się kiedy kawki napić a o papierosku już nie wspomnę. Nie wspomnę o śmiesznym wynagrodzeniu 2200 brutto 1600 na łape biorę. Nie popełnijcie tego błędu i nie idżcie tam na rozmowę prponują 2300 brutto za robotę magazyniera haha nie chcecie wiedzieć co trzeba umieć w PMI na magazynierze a oni dają 2300 brutto chore !!! Pisał LOSKA GENEK :)
hiszpan PMI 2015-10-22 10:43:40
LUDZIE NIE IDŹCIE DO PMI Kraków PRZEZ FIEGĘ WYKOŃCZĄ WAS TAK JAK MNIE !!! Wracam chyba znów na pomarańcze do Hiszpanii, pisał HISZPAN znany z PMI
dąbrowa 2016-02-21 21:28:27
drogi potencjalny pracowniku w dąbrowie w oddziale fiege możesz spotkać ludzi nie potrafiących pisać i czytać, ponieważ wymogiem jest posiadanie uprawnień na wózek i matematyka od 0 do 10, spotkać można też także ludzi którzy mówią do siebie, modlą się w czasie jazdy na wózku( jeżeli można to nazwać jazdą), użycie folii i taśmy klejącej to szczyt możliwości intelektualnych, przynoszą do pracy jedzenie ze śmietnika w najlepszym wypadku ich celem jest dobić wózkiem do jak największej ilości rzeczy w ciągu 8 godzin, najbardziej nienawidzą regałów i innych wózków które akurat znajdują się w zasięgu ich wideł czują wręcz potrzebę dobicia do nich, no cóż mogę to porównać jedynie do małpy która rozłupuje kokos kamieniem(choć nie wiem czy nie obrażam w tym momencie małp), jest także grupa osób które tak się wczuwają w pracę że po każdej zakończonej zmianie natychmiast się masturbują jest to tak zamknięta grupa ze być może robią to sobie nawzajem. Ale pociesze Cię potencjalny pracowniku nie wszyscy są tacy, jest tu także duża część normalnych ludzi z którymi się normalnie pracuje normalnie rozmawia, nie jedzą gówna na stołówce i coś tak oczywistego jak myślenie nie jest nam obce
3
xxs 2016-03-05 17:15:00
Wydaje mi się ze kolega, który pisze o gównie to pewnie sam te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przynosił, bo odkąd nie pracujesz to na stołówce nie śmierdzi. Pozdrawiam
2
bbbbb 2016-05-16 09:32:58
na ten magazyn zatrudniają każdego kto wyrazi chęć tam pracować a najgorzej jest na zmianie pana Cz. który po ukończeniu szkoły gimnazjalnej został kierownikiem, współczuję magazynierom z tej zmiany
człowiek sraczka 2016-05-21 03:13:45
Prawda. Cała prawda. Minimalna krajowa pod firme w dodatku człowiek warzywo ciśnie srake jakby to była jego firma. Nikt go nie lubi i nie szanuje bo jak można buraka o aparycji ziemniaka nazwać inaczej skoro ostatnie co ukończył to gimnazjum. Bez wyróżnienia z resztą. Żre ryż z kurczakiem i goni ludzi jak gebels w auschwitz zabierając i tak już marną premie za byle co. Lubi to bo lubi sobie zjechać pod biurkiem pełny satysfakcji że pracownik dostaje prawie gołą pensje. Najlepsze jest to że jak już sie uśmiecha to od tego ryżu uśmiech ma jak chciwy koreańczyk ze stadionie 10-lecia który cie wydymał na 50zł. Dla chcących podłapać doświadczenie jest ok do roku czasu. Potem to tylko zostają ci co lubią sado-maso w kiepskim wykonaniu. Aha. Pozdrawiam typa który notorycznie zatyka sraką kibel w szatni. Masz gościu fantazje. Półobrót i do przodu frajerzy.
10
Jurek 2016-09-22 21:47:58
Tym razem nie o pracy w magazynie, lecz w dziale spedycji międzynarodowej.
Praca dobra na sam początek kariery zawodowej, można zdobyć trochę doświadczenia i potem z odpowiednią wiedzą i umiejętnościami iść dalej. Startując od samego początku, czyli od stażu, nawet po jakimś czasie nie ma szans na płacę adekwatną do obecnych trendów na rynku, także najlepiej nauczyć się i uciekać. Najlepiej nie prosić o podwyżki, bo usłyszysz żenujące tłumaczenie że przecież są siatki płac, a refleksja osoby przełożonej jest dopiero jak człowiek decyduje się odejść - czyli najczęściej w momencie, kiedy jest już za późno na jakiekolwiek negocjacje. Jeszcze jeden drobiazg - faworyzowanie i niedostrzeganie niekompetencji niektórych osób w dziale przez osobę przełożoną woła o pomstę do nieba i niesamowicie demotywuje pozostałych.
Docenić trzeba za to fakt, że dali szansę człowiekowi bez doświadczenia, nauczyli różnych istotnych rzeczy, a wypłata zawsze była na czas.
5
Darek 2016-09-28 16:40:23
2200 brutto + 15%premi niestety, ale wyżej stawki już nie ma, więc najlepiej zdobyć doświadczenie i spadać dalej. tzn zależy na jaką zmianę trafisz, ja jestem u S. I jest w miarę w porządku. Najgorzej na transporcie i u Marcina. O tej firmie chodzą legendy! Najlepiej by było wymienić kierowników zmian, bo wprowadzają nie którzy niezły mobinng, ale karma podobno powraca!
5
Darek 2016-10-02 19:02:48
Powiedzenie do pracownika że ma 5min na wymianę bateria, jeżeli tego nie zrobi to cie zwolnie. No sory! Pan boczek Marcin czy jak mu tam wydaje mu się trochę jak by to była jego firma, moim zdaniem powinien być zwolniony za takie zachowanie..... Słyszałem dużo podobnych wersji jak straszy pracowników magazynu jak i administracji!!
1
Paweł job 2016-10-02 19:13:20
Odradzam firmę fiege przepracowalem tam 3miesiace przez agencje, nie ma żadnych socjali nic, ludzie chcieli założyć karty multisport, ale prezes oczywiście nie wyraził na to zgody, bo mniej kasy miałby w kieszeni. Buduje się tyle firm konkurencyjnych że ludzie na pewno znajdą coś ciekawszego. Bo drugie kolega Darek dobrze pisze, jest mobinng i tyle. Wymyślone są jakieś grafiki że w tyg masz wolne, a w sobotę idziesz za darmo do roboty.
Franek 2016-10-04 10:10:43
@koment: Wypłata jak najbardziej terminowa, czasem nawet dzień wcześniej przychodzi.
elmo 2016-10-09 18:58:47
Co z tego że terminowa jak niska bo znowu premia ucięta i to już nie pierwszy raz w tym roku
kup sobie helikopter 2016-10-10 08:24:30
oddziałem w Dąbrowie Górniczej rządzą 2 osoby Marcin C. kierownik zmiany który skończył tylko gimnazjum i Artur S. ten pan jakimś cudem został kierownikiem magazynu. Z tego co wiem dochodzi tam już do zastraszania pracowników którzy chcą się zwolnić wyżej wymienieni panowie straszą "dyscyplinarką" . największa wypłata jaką wziąłem tam z pełną premią to 1840zł, ogólnie wypłaty oscylują tam w przedziale (1450-1700) zaznaczam że nie pracowałem na najniższej startowej stawce. Kierownik Marcin C. wielokrotnie na mnie krzyczał, wygrażał pięściami, była nawet taka sytuacja że gonił mnie na terenie magazynu. Co do BHP nie dają ubrań roboczych miałem jedną koszulkę przez 15mcy, podarta bluzę kierownik zmiany kazał mi sobie(cyt. "scerować"). Na koniec kiedy zostałem zwolniony z wielkiej łaski dostałem urlop bezpłatny ponieważ dwaj w.wymienieni panowie chcieli abym na wypowiedzeniu pracował dla nich jeszcze przez miesiąc . Tam ręka rękę myje że już nie wspomnę o dziwnych układach pana Artura S. z byłym pracownikiem "Widlatexu" Adamem
2
skoczę z helikoptera 2016-10-10 08:54:20
a jakby panom M.C. i A.S. przyszło do głowy żeby z tym wpisem iść do sądu to niech się grubo zastanowią bo świadków ich zachowania mam tyle że niech sobie pieluchy założą :D:D
2
elmo 2016-10-10 16:42:59
Premia jest uznaniowa więc mogą ci dać wyższą lub niższą.
elmo 2016-10-12 16:43:12
Jak to od czego, od wydajności i absencji a tak naprawdę to teraz od widzi mi się góry. Zawsze znajdą jakiś dobry powód do jej obcięcia. Praca nie jest wcale od poniedziałku do piątku jak niektórzy myślą bo jest grafik więc pracuje się też w soboty za inny dzień wolny w tygodniu. Zdarza się też praca w święto np. majówka czy Boże Ciało i to nie są nadgodziny bo ich po prostu nie ma.
Tramwajarz 2016-10-12 19:37:15
I co byś jeszcze chciał
Krispin 2016-10-16 13:42:21
Ostatnio nie ma nadgodzin i raczej już nie będzie, a premie ucinaja.... Roboty coraz więcej, kasy coraz mniej. Firma ma takie obroty, a płacą bardzo mało. Jak na pierwszą pracę to polecam pracować Maks 3miechy i w tym czasie szukać czegoś lepszego.
kasa 2016-10-16 13:54:08
mówisz, że pracy coraz wiecej, ale poszukują nowych pracowników z tego co widzę nie wiem czy akurat do twojego miasta ale szukają spedytorów i nie tylko, poszukiwani są rownież pracownicy na stanowiska biurowe, wiec możesz podpytac kierownika kiedy zatrudnia kogoś
wolność123 2016-11-03 21:34:17
Po dziesięciu latach 2350 brutto czyli niespełna 1700 do ręki, o premii nie pisze bo szkoda pisać, dobrze się zastanów czy chcesz tu pracować, i zmarnować swój ceny czas. Pracownika maja za nic. Teoria kierownika magazynu na Twoje miejsce czeka juz dziesięciu za brama. Na umowie MAGAZYNIER, czyli od wszystkiego i od niczego jak to wygląda w CV.
Czy warto utknąć, byle by było?
7
Ciekawy 2016-11-13 14:57:37
To w takim razie ile jest na początek skoro po tylu latach tak mało??? Czyżby najniższa krajowa ?
Krispin 2016-11-13 15:28:21
Ponoć zachęcają i dają 2200brutto, ale według mnie to dalej lipa, ponieważ brak jakiegokolwiek socjalu. Teraz większość dobrych magazynów na start można dostać 2400brutto plus premia, socjal typu opieka medyczna, karta multisport itd.
3
Nieznany 2016-11-13 20:57:36
Być może jest 2200 brutto ale napewno nie na umowie tylko z dodatkami ( premia i dodatek nocny)
Tak to wygląda 2016-11-14 19:19:06
W firmie są tzw progi zarobkowe, 2200 jest całkiem prawdopodobne by zachęcić tzw "świeżakow" ale jeżeli nowym pracownikom dają tyle tzn ze starsi pracownicy są jeszcze bardziej oszukiwani, dlaczego ? bo ludzie którzy tam pracują 5..7 .. 10 lat mają stawkę 2350 brutto plus dodatek za nocki, za tydzień nocek wychodzi ok 80 90 zł brtt i ta żałosna premia która jest non stop systematycznie ucinana i oscyluje w granicach 10 /18 max procent od danej stawki jaką aktualnie masz , premia może być wyższa ale musisz zasuwac jak wariat klapki na oczy i może dostaniesz 20 albo 23 ale to musisz jeszcze kierownikowi powiedzieć co nieco o innych tak żeby innemu zabrał a tobie dał a jak nikt nic nie powie to kierownik albo ktoś inny wyżej znajdzie sobie powód do obcięcia premii. Podsumowanie jest bolesne bo starzy pracownicy magazynu zarabiają ledwo 2000 netto albo troszkę ponad. Atmosfera jest taka ze coraz więcej młodych ludzi tu pracuje, którymi się łatwo steruje, ale oni popracuja trochę zdobędą doświadczenie i nara ! A co do starych pracowników : ) to już się zwalniają i zwalniać się będą jak się nic nie zmieni w kwestii zarobków i podejścia do nich, bo w tej firmie nie ma nawet dobrego socjalu jest jeden marny bon na święta w tamtym roku było to 250 zł. Jest jeszcze premia roczna, wiecznie wielka niewiadoma czy będzie czy nie? wypłacana w KWIETNIU!! dobrze ze nie w listopadzie albo za dwa lata ha ha ha, jej wysokość jest zależna od absencji chorobowej i urlopów na żądanie, pełna premia roczna to coś ok 50 60 procent twojej stawki. I to by było na tyle w kwestii zarobków itp. co do tego jaka jest atmosfera firmie to hoho !!
4
wolność123 2016-12-02 12:24:35
Ciekawe ile jeszcze osób musi się zwolnic ze zmiany kierownika Marcina Cz. Żeby jego zwolnili i przejrzeli w końcu jakie metody stosuje łamiąc przy tym prawa pracy oraz prawa pracownika?
6
True 2016-12-02 16:46:26
Pracuje już jakiś czas w Fiege. Ogólnie było okej dopóki nie przyszedł nowy dyrektor i nie zaczął realizować swoich pomysłów.Wprowadzone zostały normy o które się teraz kierownicy czepiają. Wypłaty są zawsze na czas,nie sa to jakieś kokosy ale jak ktoś nie ma nic innego to na przeżycie chociaz jest do czasu znalezienia czegos innego. Praca zalezy od dnia raz jest lzej a raz gorzej. Do mojego kierownika nic nie mam,wiadomo czepia się jak dostaje zjebe z góry.Fakt faktem nie jestem na zmianie u ,,Karczka''- o którym opinie z forum są prawdą, wnioskuje tak po rozmowie z chlopakami z jego zmiany. Moja ogólna opinia o tym zakładzie jest średnia. Nie jest dobrze nie jest źle, są o wiele gorsze zakłady
3
Zostaw swoją opinię o Fiege Sp. z o.o - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fiege Sp. z o.o