Fiege Sp. z o.o.

Mszczonów

Opinie o Fiege Sp. z o.o.

Niko 2017-01-15 20:32
Goścu tu jest forum dla pracowników w Dąbrowie Górn. a nie w Niemczech więc te pytania gdzie indziej rozumesz!
1
Zagłębiak 2017-01-15 20:57
Przyjdź, przekonaj się jak jest. Zobaczysz co będziesz robił, z kim i za ile. A i jeszcze jaki będzie twój przełożony. Zarobki nie są powalające, chociaż w tym roku się szarpneli i dali konkretniejsze podwyżki ( chyba wkońcu dostrzegli że coraz więcej ludzi odchodzi właśnie z tego powodu ). Nie ma funduszu socjalnego i żadnych benefitów tak jak to jest w innych podobnej wielkości firmach. Mam na myśli pakiet multisport i pakiet medyczny. Jest tylko raz w roku karta na świetą na średnią kwotę . Mając 4 osobową rodzine jest to bardzo niewiele. Co do roboty to nie jest zła, ale jest jej coraz więcej szczególnie dla doświadczonych pracowników. Szczególnie na exportach. Ale kto ma to robić jak świeżaki nawet dobrze palety w regał nie potrafią wstawić czy pobrać towaru z palety.
3
Luk 2017-01-16 09:21
Widać Gościu że burak z Ciebie, nawet grzecznie opisać nie potrafisz rozumiesz!
Ryszarda 2017-01-23 13:50
Mam zgłosić się na rozmowę w sprawie pracy jako specjalista ds personalnych. O co pytają na rozmowie, czy są jakieś trudne pytania?
Karo 2017-02-10 16:36
Dostałem ofertę pracy na stanowisko magazyniera/operatora wózka widłowego w firmie Fiege w Dąbrowie Górniczej. Mam przyjść na magazyn i spotkać się z kierownikiem Arturem S. i moje pytanie jest takie czy warto przyjść czy od razu sobie odpuścić bo widzę tutaj opinie nie najlepsze i jestem zmieszany trochę , jak jest na prawdę aktualnie w tej firmie ?
Grażka 2017-02-14 13:29
Świetna firma, tylko szkoda że nie ma nowych ofert.
Sami 2017-02-22 12:22
Jest spoko, Artur normalny czlowiek, zarobki na start 2250zl brutto plus premia okolo 18%
Sami 2017-02-22 12:23
Jest spoko, Artur normalny czlowiek, zarobki na start 2250zl brutto plus premia okolo 18%
OPeratoor 2017-02-26 18:42
Ciekawe że 18% premii , bo od roku nie było takiej premii wyjściowej na magazynie. Premia miesięczna waha się pomiędzy 12 a 16 procent. I nic nie wskazuje na to by coś się zmieniło na lepsze a wręcz odwrotnie.
to ja 2017-02-27 00:01
Praca na oplu nawet ok. Małe zarobki brak premii przez tego pseudo kierowniczka Andzejka. Gość jest głupi a uważa się za nie wiadomo kogo.
Hanna 2017-02-27 14:15
@Grażka nowe oferty pracy pojawiają się cały czas. Obecnie Fiege Sp. z o.o. poszukuje osób m.in. na stanowisko Business Development Manager. Jakie macie doświadczenia z tą firmą?
Operator 2017-03-01 22:48
3 lata pracuje w tej firmie, a dokładnie w Dąbrowie Górn. I powiem tak, z roku na rok jest coraz gorzej a szczególnie jak przyszedł ten nowy kierownik. Który żeby wszystko było idealnie co mu raczej sie nie uda bo logistyka a produkcja to są dwie różne branże.
Hanna 2017-03-02 08:29
@Operator, dlaczego gorzej? Co się zmieniło?
D. G. 2017-04-30 15:04
Tablice, tablice i jeszcze raz tablice.
Gośka 2017-05-03 19:19
Czy może ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi tablicami? Ale interesuje mnie ogólnie atmosfera w firmie, mam zamiar aplikować na stanowisko specjalisty ds.BHP. Może ktoś orientuje się jakie wymagania ma firma na początek? Czy do pensji są jeszcze jakieś dodatki? Może coś socjalnego?
Szo... 2017-05-04 08:29
"scenka sytuacyjna z Fiege 2"
karczek: stachu mam problem z kilkoma magazynierami
stachu: o co chodzi?
karczek: zauważyłem ostatnio że ci starsi potrafią pisać, czytać i liczyć powyżej 10
stachu: to w czym problem?
karczek: no bo wiesz że ja nie potrafię
stachu: ale ogarniasz wszystko w tej firmie
karczek: bo dobre gimnazjum skończyłem
stachu: szkoda że za moich czasów nie było takich szkół też bym takie gimnazjum skończył jak ty
karczek: no ja kończyłem profilowane, z zawodu jestem kierownikiem
stachu: marcin ty to jesteś ale dobra nie będę ci przeszkadzał bo przegapiłeś już 5 minut na kamerach
2
. 2017-05-04 08:35
jeżeli chcesz pracować w biurze to musisz umieć pisać, czytać i liczyć do 10, pracownik fizyczny w fiege nie musi tego umieć jest tam kilku starszych magazynierów którzy to potrafią ale ogólnie nie są to konieczne umiejętności potrzebne do podjęcia pracy w tej firmie
Hanna 2017-05-04 12:12
Wiecie, że Polacy wytypowali pracodawców marzeń? Firma Fiege znalazła się na 4 miejscu w kategorii 'Transport, spedycja, logistyka'! Więcej przeczytacie pod linkiem: http://hrstandard.pl/2017/04/26/polacy-wytypowali-pracodawcow-marzen-jednak-oczekuja-nich-coraz-wiecej/
hahaha 2017-05-04 15:37
chyba karczki :D:D:D:D:D:D
1
s 2017-05-04 15:44
fiege w tym rankingu ma tylko 6% więc chyba kadra kierownicza głosowała sama na siebie hahahhahahahahahahahah:D:D:D:D:D:D
1
Gośka 2017-05-09 19:21
Każdą firmę można przedstawić w złym świetle, tylko zastanawiam się w jakim celu ludzie to robią? Jak można tak ośmieszać swoje miejsce pracy i współpracowników?
Benek 2017-05-17 16:28
Fiege można przedstawić w dobrym i złym świetle
zalety pracy na magazynie:
1) - 1 REGAŁ KTÓREGO KAMERA NIE OBEJMUJE CZYLI MIEJSCE NA BAJERE
2) - brak
wady
1) karczek - gosc ma nasrane w glowie jak cholera pozwalniał ludzi myśląc ze go podpieprzyli a my nadal tu pracujemy i podpieprzamy go dalej :)
2) straszenie wyzwiska poniżanie i zmuszanie do pracy niezgodnej z zasadami bhp (karczek bo od początku u niego na zmianie robie)
3) co kilka tyg wysyłąmy pisemka do PIPU chyba dzięki temu poniekąd dostaliśmy podwyzki by nam mordy zamknąć ale... nie da sie
4) Artur S mogę powiedziec że jest w porządku ale ślepy jak kret
nie widzi co karczek dowala za jego plecami, nadal myśli że jest karczek jest ok i ze jest po jego stronie a podkopuje Artura do nowego kiera dosłownie ze wszystkim aż dziwne ze mimo to go jeszcze zostawili w pracy
Artur nie martw się Karczek dopnie swego :) ty będzies zszukał nowej roboty a karczek cieszył sie z nowego stanowiska
5) Kiero Karczek siedzi wyłącznie przy kompie- jeden z niewielu ludzi ktorzy przjerzeli cały internet i to ze 2 razy

Pozdro dla zwolnionych przypadkiem przez nas na przestrzeni ostatnich 2 lat wybaczcie ze padło na was ale nie taki był plan ale nic nie tracicie, a my w koncu dobierzemy sie temu Mobbingowemu maniakowi do skóry z pomocą Pipu i wszystkich innych organizacji walczacych z mobbingiem

jak wygląda praca
Nowi maja mało czasu by wszytkiego się nauczyć są ciagle gnębieni ale ci któzy żyją w zgodzie z Karczkiem... zgadnijcie dlaczego sprzedaja wszytkich jak leci dzięki czemu nei musza prawie nic robic a dostaja wyzsze premie

roboty jest coraz więcej i wiecej zarobki po podwyzce zrownaly sie z tymi jakie razem z podstawowa premią byly 3-4 lata tem... cos dodac?
coś kosztem czegoś
systematycznie obnizali premie, nie dawali podwyzek lub symboliczne 50zł brutto
teraz poszła wieksza ale premie spadaja w dół

wymogi rosną kasa stoi w miejscu mimo ze na papierze widac cos innego
mobbing do przesady bo karczek mysli ze sie nas pozbyl :) jest chroniony przez Artura S mimo ze dolki pod nim kopie
to sie z dnia na dzien coraz bardziej rozjusza i na coraz wiecej pozwala
zamykanie jadalni w celu kopulacji z pracownicami koopakingu (pryzpuszczenia ale po dluugim czasi e wychodza razem) w zasadzie obrabia ponoc 3 ale plotki plotkami przylapnay byl z jedna :)
1
Górka 2017-05-23 22:25
Uważa, że Fiege jest dobra firmą jedynie powinni zrobić wietrzenie kadry pracowniczej.
Szo... 2017-05-24 09:43
wywietrz sobie mózg, sorry zapomniałem ze nie masz czegoś takiego
Górka 2017-06-01 11:14
Fiege jak każda firma musi borykać się z hejtem. Szkoda, że ludzie którym praca tu nie odpowiada jeszcze tak się udzielają zamiast wziąć się za coś innego! Może ktoś was inspiruje to tego oczerniania?
D. G. 2017-06-02 07:04
Tak, mnóstwo tych tablic które nam wiszą nad głowami. I wiele innych rzeczy które zostały w ostatnim czasie zrobione na magazynie. Spora część ich pomysłów idzie potem do kosza bo się nie sprawdza. Mają ich mnóstwo co chwile jakiś nowy. A to wszystko kosztuje,więc firma ma pieniądze ale nie dla pracowników. Konkurencja lepiej motywuje swoich pracowników dając m.in. benefity i fundusz socjalny. Więc niech oni się nie dziwią że mają braki kadrowe na magazynie. Czy Ukraincy wypełnią im tą sporą luke to się sami przekonają. Owszem ludzie nieraz przesadzają z opiniami o firmie na tym forum ale jest tu też sporo prawdy w tym co piszą. To co się dzieje ostatnio w firmie nie jest dla mnie żadną inspiracją tylko motywacją do zmiany pracy. I myśle że nie nie jestem jedyną osobą która tak chce zrobić.
2
BHP 2017-06-19 11:38
Widzę, że Fiege ma ofertę pracy dla specjalisty ds.BHP. Słyszałem o nich dobre opinie i chcę aplikować. Może ktoś miałby czas i podzielił się info o firmie i atmosferze pracy?
W końcu 2017-06-22 15:02
I stało się. Artur S zostanie zdegradowany. Czyżby firma zaczęła stawiać na wykształcenie. Kierownicy zmian radze zainwestować w wykształcenie wyższe :-) Machina już ruszyła.
Górka 2017-06-22 20:52
Taka cisza na forum chyba musi być dobrze i mają dużo pracy dlatego nikomu nie chce się pisać! O jakich tablicach piszecie i dlaczego jest to problem. Byłem pracownikiem i trochę się interesuję firmą.
BOMBA 2017-07-16 19:26
Fiege Dabrowa Gornicza tragedia i jeszcze raz tragedia.Wykorzystywanie ludzi.Coraz wiecej by chcieli a kasa stoi w miejscu.Dziwie sie tylko tym co pracuja tam min od 3 do 8 lat.Za taka kase to juz dawno mnie by tam nie bylo.Ale ukraincy sa to dadza rade przeciez w zmniejszaniu normy hehe Podobno tylko jeden kierownik zmiany jest w porzadku Grzesiek.Ludzie uciekajcie z tej firmy szkoda zdrowia na tych nie doksztalconych kierownikow.Zadnych socjalow i brak podwyzek a firma do biednych nie nalezy.Dla nich liczy sie tylko norma.Pracownicy Polscy juz od paru miesiecy nie przychodza tylko sie zwalniaja.Pozdro
2
Omelia 2017-07-18 22:53
Rozumiem, że nie każdy nadaje się do pracy w Fiege ale po co zaraz namawiać ludzie żeby uciekali z tej firmy? Firma jest bardzo dobra ale dla osób pracowitych i myślących. Niezadowoleni nie muszą tu pracować
Myśląca 2017-07-23 20:23
Może faktycznie lepiej będzie w firmie jak niezadowoleni odejdą?
D. G. 2017-07-25 05:47
Kto w takim razie będzie pracował skoro niezadowolonych jest coraz wiecej?
Szo... 2017-08-06 12:03
to czemu już tam nie pracujesz jaki Ci tak dobrze było i tak chwalisz tą firmę i "super inteligentną" kadrę zarządzającą?
Hanna 2017-08-08 13:50
Możecie wytłumaczyć skąd wynika niezadowolenie pracowników @D.G. w konkretach z przykładami? Nikt nie pisze dokładnie o co chodzi, a patrząc na wynagrodzenia można się zdziwić bo Fiege oferuje umowę o pracę, szkolenia i pracę od pon do pt już na stanowisku magazyniera.
Paula 2017-08-16 12:49
Będzie znacznie lepiej jak osoby którym nie odpowiada charakter pracy w firmie Fiege odejdą. Niech się nie zamartwiają ponieważ to dobra firma. Jeśli firma płaci pracownikom to wymaga świadczenia pracy za którą otrzymujecie pieniądze! Czy chcecie poprawiać sobie humor ?
Zagłębie 2017-08-19 08:11
Weź skończ!!! Siedzisz w biurze to nie masz pojęcia o pracy magazyniera. Na przykład picker jest operatorem czy nie jest? W umowie wszyscy jesteśmy magazynierami, a na tablicy w "marchewkowym polu" operatorami. Więc na umowie powinno być magazynier - operator wózka widłowego. Jeździmy wózkami,a nie mamy tego w umowach.
Darecki 2017-08-20 09:56
Szukam pracy w logistyce i słyszałem o Fiege sporo dobrego. Nie wiem co mysleć po lekturze opinii. Niektórzy są niezadowoleni ale właściwie nie wiem z jakiego powodu bo dla mnie to zwykłe czepianie się!
Hanna 2017-08-20 14:35
@Załębie czyli Twoim zdaniem w Fiege podział obowiązków nie jest zbyt wystarczająco jasno opisany? To bardzo ważne, gdyż odpowiedni ich podział zmniejsza ilość konfliktów w pracy. Czy ktoś próbował zwrócić na to uwagę kierownictwu?
Zagłębie 2017-08-21 07:45
Mógłbym tu dużo problemów napisać,ale wiesz co wisi mi to !!!
Zagłębie 2017-08-21 07:45
Mógłbym tu dużo problemów napisać,ale wiesz co wisi mi to !!!
Stella 2017-08-23 19:44
Spółka odebrała „Gazelę Biznesu" dla najbardziej rozwijających się firm, została wyróżniona „Gepardem Biznesu" za dynamiczny rozwój. Jak to się ma do tych opinii?
Co- picking 2017-08-24 07:00
Nijak! Jasne rozwija sie chyba kosztem magazyniera. To magazynierzy są filarem tej firmy, a im się najwięcej zabiera. Premie miesięczną się ucina nawet do 10%, daje się większą podwyżkę to zabiera się całkowicie premie roczną. I tylko dokłada się obowiązków, normy na linie, na kartony. Jak się naucze angielskiego, to pewnie mi się przyda- w nowej pracy.
1
Hanna 2017-08-29 08:51
@Co- picking ale jaki powód podaje firma, kiedy obcina premie? Co jest przyczyną takiego postępowania? Premia jednak jest po to, aby motywować i nagradzać - jej ucinanie zazwyczaj jest wynikiem jakieś spadku w firmie. Czy w Fiege działa to inaczej?
Marek 2017-09-08 21:01
Filarem każdej firmy są dobrzy Managerowie potrafiący pozyskać i utrzymać Klienta. Przykro mi to stwierdzić ale operatorzy mają jedynie wykonywać w sposób uczciwy prostą, powtarzalną robotę- tak długo jak nie zastąpią ich automaty, które nie chodzą co chwilę na fajkę lub siusiu, nie sieją hejtu w necie pomstując na Pracodawcę płacącego regularnie i powyżej minimum.
Hanna 2017-09-09 10:40
@zagłębie, ale takie wyjaśnienie liczy się dla innych użytkowników, którzy w Fiege Sp. z o.o. liczą na zatrudnienie. @Marek, takie przedmiotowe traktowanie osób z produkcji, na pewno nie wpływa dobrze na atmosferę, praca wymaga należnego szacunku, to że ktoś narzeka na wypłatę i inne warunki pracy, może powinno skłonić zarządzających do refleksji na ten temat?
BOMBA 2017-09-09 12:17
Ten temat jest prosty.Firma Fiege w DG wykorzystuje tylko ludzi i nie placi nalezycie.Coraz wiecej by chcieli a kasa stoi w miejscu.Premie sa marne bo kierwnictwo w firmie tez jest marne.Co chwile tylko jakies zmiany.To trzeba linie przemalowac bo sa zle to naklejki przeklejic bo nie tak to pacholki zle stoja i co chwile cos trzeba zmieniac.A pieniadze ida na to wszystko z nie przyznanych premii.Ludzie obudzcie sie.Jest tyle firm gdzie cos lepszego oferuja.Jak to jeden pan stwierdzil polakow mozna zamienic na ukraincow.Bardzo dobrze niech zamieniaja i te straty ktore robia.A pozniej nie ma premii.
2
Grzesiu 2017-09-12 11:40
Fiege nie jest ideałem, może powinniście rozmawiać z dyrekcją i wskazywać co źle funkcjonuje w firmie, i poprawiać.
Avatar 2017-09-16 20:27
W tej firmie wszystko zle funkcjonuje.Od kiedy dyrektorem zostal Pan ktory byl dyrektorem w firmie produkcyjnej. Magazyn logistyczny to nie firma produkcyjna.Chyba pomylil sie z powolaniem.
benek 2017-09-18 21:42
Fiege oferuje umowe o prace i prace od poniedzialku do soboty :)
zadnych szkolen
Zostaw swoją opinię o Fiege Sp. z o.o. - Mszczonów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fiege Sp. z o.o.