logo Fiege Sp. z o.o.

Fiege Sp. z o.o.

Mszczonów

Opinie o Fiege Sp. z o.o.

autobania 2015-02-03 13:45
Byli tacy co starali się namawiać do podwożenia obcych osób które nie pracowały w firmie ale za to może być kara jak was złapią na autostradzie. Wypytują kto ma auto żeby podwieźć Turka. Wielu tam handluje złomiastymi autami którymi przyjechali z Polski. Same cwaniaczki
wozkasz 2015-02-10 19:07
U Niemca kto załorzył konto w Sparkasse ten wypłaca w tym samym oddziale dulary ,Przenioso was na drugi hotel wtedy bedzie trudno z wyplatom,Slyszolem o mlodych lepkach kturzy mają bmw w ciemnych szybach co robio zadymy wiec trzymajta sie

Najrobi 2015-02-23 16:20
Czy w Dąbrowie Górniczej magazynujecie towary niebezpieczne lub szkodliwe ? Jakie są tam warunki pracy, proszę dajcie znać.
Mlody 2015-02-25 01:19
Co masz namyśli niebezpieczne lub szkodliwe! Produkty spełniają odpowiednie normy pozwalające na składowanie w magazynie. Sprecyzuj swoje pytanie to dostaniesz odpowiedź! Co do warunków pracy to jest bardzo dobrze(na śmieciówce tego nie dostaniesz) Ubrania, szatnie, pomieszczenie socjalne do spożywania posiłków itp... Jeżeli już interesujesz się tą firmą to chcę przypomnieć, że w DG znajduje się magazyn obsługujący dwóch klientów. Napisz dokładnie gdzie chcesz iść do pracy to dostaniesz konkretną odpowiedź. Zapoznaj się z wirtualną broszurą.
des 2015-07-03 20:47
Witam ,mam pytanie za tydzień mam jechać do pracy przez pośrednictwo Fiege na magazynie koło Koblenz albo koło sttugart czy ktoś już tam jest może powiedzieć coś o tej firmie
5
kinia200 2015-09-23 11:04
Witam chciałabym podjąć prace w firmie Fiege na terenie Niemiec bez znjaomości języka Niemieckiego, na forum wyczytałam że jest to możliwe.Czy może podać mi ktoś jakiś kontakt? dziękuje za pomoc
kinia200 2015-09-23 11:55
Czy mógł byś podać jakiś kontakt? chciałabym podjąć prace w Niemczech bez znajomości języka tzn.porozumiem sie po niemiecku ale nie cuzje sie w tym dobrze.dziekuje
Gienek Loska PMI 2015-10-22 10:39
Ludzie nie idźcie do tej firmy pracuje na terenie Phillip Morris przez firmę fiege zaj.. jak nie wiem co nie ma się kiedy kawki napić a o papierosku już nie wspomnę. Nie wspomnę o śmiesznym wynagrodzeniu 2200 brutto 1600 na łape biorę. Nie popełnijcie tego błędu i nie idżcie tam na rozmowę prponują 2300 brutto za robotę magazyniera haha nie chcecie wiedzieć co trzeba umieć w PMI na magazynierze a oni dają 2300 brutto chore !!! Pisał LOSKA GENEK :)
hiszpan PMI 2015-10-22 10:43
LUDZIE NIE IDŹCIE DO PMI Kraków PRZEZ FIEGĘ WYKOŃCZĄ WAS TAK JAK MNIE !!! Wracam chyba znów na pomarańcze do Hiszpanii, pisał HISZPAN znany z PMI
dąbrowa 2016-02-21 21:28
drogi potencjalny pracowniku w dąbrowie w oddziale fiege możesz spotkać ludzi nie potrafiących pisać i czytać, ponieważ wymogiem jest posiadanie uprawnień na wózek i matematyka od 0 do 10, spotkać można też także ludzi którzy mówią do siebie, modlą się w czasie jazdy na wózku( jeżeli można to nazwać jazdą), użycie folii i taśmy klejącej to szczyt możliwości intelektualnych, przynoszą do pracy jedzenie ze śmietnika w najlepszym wypadku ich celem jest dobić wózkiem do jak największej ilości rzeczy w ciągu 8 godzin, najbardziej nienawidzą regałów i innych wózków które akurat znajdują się w zasięgu ich wideł czują wręcz potrzebę dobicia do nich, no cóż mogę to porównać jedynie do małpy która rozłupuje kokos kamieniem(choć nie wiem czy nie obrażam w tym momencie małp), jest także grupa osób które tak się wczuwają w pracę że po każdej zakończonej zmianie natychmiast się masturbują jest to tak zamknięta grupa ze być może robią to sobie nawzajem. Ale pociesze Cię potencjalny pracowniku nie wszyscy są tacy, jest tu także duża część normalnych ludzi z którymi się normalnie pracuje normalnie rozmawia, nie jedzą gówna na stołówce i coś tak oczywistego jak myślenie nie jest nam obce
4
xxs 2016-03-05 17:15
Wydaje mi się ze kolega, który pisze o gównie to pewnie sam te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przynosił, bo odkąd nie pracujesz to na stołówce nie śmierdzi. Pozdrawiam
2
bbbbb 2016-05-16 09:32
na ten magazyn zatrudniają każdego kto wyrazi chęć tam pracować a najgorzej jest na zmianie pana Cz. który po ukończeniu szkoły gimnazjalnej został kierownikiem, współczuję magazynierom z tej zmiany
człowiek sraczka 2016-05-21 03:13
Prawda. Cała prawda. Minimalna krajowa pod firme w dodatku człowiek warzywo ciśnie srake jakby to była jego firma. Nikt go nie lubi i nie szanuje bo jak można buraka o aparycji ziemniaka nazwać inaczej skoro ostatnie co ukończył to gimnazjum. Bez wyróżnienia z resztą. Żre ryż z kurczakiem i goni ludzi jak gebels w auschwitz zabierając i tak już marną premie za byle co. Lubi to bo lubi sobie zjechać pod biurkiem pełny satysfakcji że pracownik dostaje prawie gołą pensje. Najlepsze jest to że jak już sie uśmiecha to od tego ryżu uśmiech ma jak chciwy koreańczyk ze stadionie 10-lecia który cie wydymał na 50zł. Dla chcących podłapać doświadczenie jest ok do roku czasu. Potem to tylko zostają ci co lubią sado-maso w kiepskim wykonaniu. Aha. Pozdrawiam typa który notorycznie zatyka sraką kibel w szatni. Masz gościu fantazje. Półobrót i do przodu frajerzy.
11
Jurek 2016-09-22 21:47
Tym razem nie o pracy w magazynie, lecz w dziale spedycji międzynarodowej.
Praca dobra na sam początek kariery zawodowej, można zdobyć trochę doświadczenia i potem z odpowiednią wiedzą i umiejętnościami iść dalej. Startując od samego początku, czyli od stażu, nawet po jakimś czasie nie ma szans na płacę adekwatną do obecnych trendów na rynku, także najlepiej nauczyć się i uciekać. Najlepiej nie prosić o podwyżki, bo usłyszysz żenujące tłumaczenie że przecież są siatki płac, a refleksja osoby przełożonej jest dopiero jak człowiek decyduje się odejść - czyli najczęściej w momencie, kiedy jest już za późno na jakiekolwiek negocjacje. Jeszcze jeden drobiazg - faworyzowanie i niedostrzeganie niekompetencji niektórych osób w dziale przez osobę przełożoną woła o pomstę do nieba i niesamowicie demotywuje pozostałych.
Docenić trzeba za to fakt, że dali szansę człowiekowi bez doświadczenia, nauczyli różnych istotnych rzeczy, a wypłata zawsze była na czas.
6
Darek 2016-09-28 16:40
2200 brutto + 15%premi niestety, ale wyżej stawki już nie ma, więc najlepiej zdobyć doświadczenie i spadać dalej. tzn zależy na jaką zmianę trafisz, ja jestem u S. I jest w miarę w porządku. Najgorzej na transporcie i u Marcina. O tej firmie chodzą legendy! Najlepiej by było wymienić kierowników zmian, bo wprowadzają nie którzy niezły mobinng, ale karma podobno powraca!
5
Darek 2016-10-02 19:02
Powiedzenie do pracownika że ma 5min na wymianę bateria, jeżeli tego nie zrobi to cie zwolnie. No sory! Pan boczek Marcin czy jak mu tam wydaje mu się trochę jak by to była jego firma, moim zdaniem powinien być zwolniony za takie zachowanie..... Słyszałem dużo podobnych wersji jak straszy pracowników magazynu jak i administracji!!
2
Paweł job 2016-10-02 19:13
Odradzam firmę fiege przepracowalem tam 3miesiace przez agencje, nie ma żadnych socjali nic, ludzie chcieli założyć karty multisport, ale prezes oczywiście nie wyraził na to zgody, bo mniej kasy miałby w kieszeni. Buduje się tyle firm konkurencyjnych że ludzie na pewno znajdą coś ciekawszego. Bo drugie kolega Darek dobrze pisze, jest mobinng i tyle. Wymyślone są jakieś grafiki że w tyg masz wolne, a w sobotę idziesz za darmo do roboty.
Franek 2016-10-04 10:10
@koment: Wypłata jak najbardziej terminowa, czasem nawet dzień wcześniej przychodzi.
elmo 2016-10-09 18:58
Co z tego że terminowa jak niska bo znowu premia ucięta i to już nie pierwszy raz w tym roku
kup sobie helikopter 2016-10-10 08:24
oddziałem w Dąbrowie Górniczej rządzą 2 osoby Marcin C. kierownik zmiany który skończył tylko gimnazjum i Artur S. ten pan jakimś cudem został kierownikiem magazynu. Z tego co wiem dochodzi tam już do zastraszania pracowników którzy chcą się zwolnić wyżej wymienieni panowie straszą "dyscyplinarką" . największa wypłata jaką wziąłem tam z pełną premią to 1840zł, ogólnie wypłaty oscylują tam w przedziale (1450-1700) zaznaczam że nie pracowałem na najniższej startowej stawce. Kierownik Marcin C. wielokrotnie na mnie krzyczał, wygrażał pięściami, była nawet taka sytuacja że gonił mnie na terenie magazynu. Co do BHP nie dają ubrań roboczych miałem jedną koszulkę przez 15mcy, podarta bluzę kierownik zmiany kazał mi sobie(cyt. "scerować"). Na koniec kiedy zostałem zwolniony z wielkiej łaski dostałem urlop bezpłatny ponieważ dwaj w.wymienieni panowie chcieli abym na wypowiedzeniu pracował dla nich jeszcze przez miesiąc . Tam ręka rękę myje że już nie wspomnę o dziwnych układach pana Artura S. z byłym pracownikiem "Widlatexu" Adamem
2
skoczę z helikoptera 2016-10-10 08:54
a jakby panom M.C. i A.S. przyszło do głowy żeby z tym wpisem iść do sądu to niech się grubo zastanowią bo świadków ich zachowania mam tyle że niech sobie pieluchy założą :D:D
2
elmo 2016-10-10 16:42
Premia jest uznaniowa więc mogą ci dać wyższą lub niższą.
elmo 2016-10-12 16:43
Jak to od czego, od wydajności i absencji a tak naprawdę to teraz od widzi mi się góry. Zawsze znajdą jakiś dobry powód do jej obcięcia. Praca nie jest wcale od poniedziałku do piątku jak niektórzy myślą bo jest grafik więc pracuje się też w soboty za inny dzień wolny w tygodniu. Zdarza się też praca w święto np. majówka czy Boże Ciało i to nie są nadgodziny bo ich po prostu nie ma.
Tramwajarz 2016-10-12 19:37
I co byś jeszcze chciał
Krispin 2016-10-16 13:42
Ostatnio nie ma nadgodzin i raczej już nie będzie, a premie ucinaja.... Roboty coraz więcej, kasy coraz mniej. Firma ma takie obroty, a płacą bardzo mało. Jak na pierwszą pracę to polecam pracować Maks 3miechy i w tym czasie szukać czegoś lepszego.
kasa 2016-10-16 13:54
mówisz, że pracy coraz wiecej, ale poszukują nowych pracowników z tego co widzę nie wiem czy akurat do twojego miasta ale szukają spedytorów i nie tylko, poszukiwani są rownież pracownicy na stanowiska biurowe, wiec możesz podpytac kierownika kiedy zatrudnia kogoś
wolność123 2016-11-03 21:34
Po dziesięciu latach 2350 brutto czyli niespełna 1700 do ręki, o premii nie pisze bo szkoda pisać, dobrze się zastanów czy chcesz tu pracować, i zmarnować swój ceny czas. Pracownika maja za nic. Teoria kierownika magazynu na Twoje miejsce czeka juz dziesięciu za brama. Na umowie MAGAZYNIER, czyli od wszystkiego i od niczego jak to wygląda w CV.
Czy warto utknąć, byle by było?
9
Ciekawy 2016-11-13 14:57
To w takim razie ile jest na początek skoro po tylu latach tak mało??? Czyżby najniższa krajowa ?
Krispin 2016-11-13 15:28
Ponoć zachęcają i dają 2200brutto, ale według mnie to dalej lipa, ponieważ brak jakiegokolwiek socjalu. Teraz większość dobrych magazynów na start można dostać 2400brutto plus premia, socjal typu opieka medyczna, karta multisport itd.
3
Nieznany 2016-11-13 20:57
Być może jest 2200 brutto ale napewno nie na umowie tylko z dodatkami ( premia i dodatek nocny)
Tak to wygląda 2016-11-14 19:19
W firmie są tzw progi zarobkowe, 2200 jest całkiem prawdopodobne by zachęcić tzw "świeżakow" ale jeżeli nowym pracownikom dają tyle tzn ze starsi pracownicy są jeszcze bardziej oszukiwani, dlaczego ? bo ludzie którzy tam pracują 5..7 .. 10 lat mają stawkę 2350 brutto plus dodatek za nocki, za tydzień nocek wychodzi ok 80 90 zł brtt i ta żałosna premia która jest non stop systematycznie ucinana i oscyluje w granicach 10 /18 max procent od danej stawki jaką aktualnie masz , premia może być wyższa ale musisz zasuwac jak wariat klapki na oczy i może dostaniesz 20 albo 23 ale to musisz jeszcze kierownikowi powiedzieć co nieco o innych tak żeby innemu zabrał a tobie dał a jak nikt nic nie powie to kierownik albo ktoś inny wyżej znajdzie sobie powód do obcięcia premii. Podsumowanie jest bolesne bo starzy pracownicy magazynu zarabiają ledwo 2000 netto albo troszkę ponad. Atmosfera jest taka ze coraz więcej młodych ludzi tu pracuje, którymi się łatwo steruje, ale oni popracuja trochę zdobędą doświadczenie i nara ! A co do starych pracowników : ) to już się zwalniają i zwalniać się będą jak się nic nie zmieni w kwestii zarobków i podejścia do nich, bo w tej firmie nie ma nawet dobrego socjalu jest jeden marny bon na święta w tamtym roku było to 250 zł. Jest jeszcze premia roczna, wiecznie wielka niewiadoma czy będzie czy nie? wypłacana w KWIETNIU!! dobrze ze nie w listopadzie albo za dwa lata ha ha ha, jej wysokość jest zależna od absencji chorobowej i urlopów na żądanie, pełna premia roczna to coś ok 50 60 procent twojej stawki. I to by było na tyle w kwestii zarobków itp. co do tego jaka jest atmosfera firmie to hoho !!
4
wolność123 2016-12-02 12:24
Ciekawe ile jeszcze osób musi się zwolnic ze zmiany kierownika Marcina Cz. Żeby jego zwolnili i przejrzeli w końcu jakie metody stosuje łamiąc przy tym prawa pracy oraz prawa pracownika?
8
True 2016-12-02 16:46
Pracuje już jakiś czas w Fiege. Ogólnie było okej dopóki nie przyszedł nowy dyrektor i nie zaczął realizować swoich pomysłów.Wprowadzone zostały normy o które się teraz kierownicy czepiają. Wypłaty są zawsze na czas,nie sa to jakieś kokosy ale jak ktoś nie ma nic innego to na przeżycie chociaz jest do czasu znalezienia czegos innego. Praca zalezy od dnia raz jest lzej a raz gorzej. Do mojego kierownika nic nie mam,wiadomo czepia się jak dostaje zjebe z góry.Fakt faktem nie jestem na zmianie u ,,Karczka''- o którym opinie z forum są prawdą, wnioskuje tak po rozmowie z chlopakami z jego zmiany. Moja ogólna opinia o tym zakładzie jest średnia. Nie jest dobrze nie jest źle, są o wiele gorsze zakłady
3
Górka 2017-01-04 16:55
Słyszałem że firma jest wporzo i chciałbym się zatrudnić. Może ktoś wie czy są teraz przyjęcia i jakie są zarobki ?
Franek 2017-01-05 10:29
Przyjęcia są cały czas wystarczy wejść na pracuj.pl
LLLLl 2017-01-12 18:20
Dostałem ofertę pracy na magazyniera w fiege Dąbrowa Górnicza.
Chciałbym się zapytać jak wygląda praca, jakie są zarobki i jacy są ludzie i atmosfera w pracy.
Z góry dzięki .
Piotrek85 2017-01-13 19:49
Witam
Ostatnio dostałem propozycję pracy w firmie FIEGE/ACTION na stanowisko Operator wózka widłowego w Niemczech - Biblis. Proszę o jakieś informację na temat zarobków i atmosfery w pracy.
Niko 2017-01-15 20:32
Goścu tu jest forum dla pracowników w Dąbrowie Górn. a nie w Niemczech więc te pytania gdzie indziej rozumesz!
1
Zagłębiak 2017-01-15 20:57
Przyjdź, przekonaj się jak jest. Zobaczysz co będziesz robił, z kim i za ile. A i jeszcze jaki będzie twój przełożony. Zarobki nie są powalające, chociaż w tym roku się szarpneli i dali konkretniejsze podwyżki ( chyba wkońcu dostrzegli że coraz więcej ludzi odchodzi właśnie z tego powodu ). Nie ma funduszu socjalnego i żadnych benefitów tak jak to jest w innych podobnej wielkości firmach. Mam na myśli pakiet multisport i pakiet medyczny. Jest tylko raz w roku karta na świetą na średnią kwotę . Mając 4 osobową rodzine jest to bardzo niewiele. Co do roboty to nie jest zła, ale jest jej coraz więcej szczególnie dla doświadczonych pracowników. Szczególnie na exportach. Ale kto ma to robić jak świeżaki nawet dobrze palety w regał nie potrafią wstawić czy pobrać towaru z palety.
1
Luk 2017-01-16 09:21
Widać Gościu że burak z Ciebie, nawet grzecznie opisać nie potrafisz rozumiesz!
Ryszarda 2017-01-23 13:50
Mam zgłosić się na rozmowę w sprawie pracy jako specjalista ds personalnych. O co pytają na rozmowie, czy są jakieś trudne pytania?
Karo 2017-02-10 16:36
Dostałem ofertę pracy na stanowisko magazyniera/operatora wózka widłowego w firmie Fiege w Dąbrowie Górniczej. Mam przyjść na magazyn i spotkać się z kierownikiem Arturem S. i moje pytanie jest takie czy warto przyjść czy od razu sobie odpuścić bo widzę tutaj opinie nie najlepsze i jestem zmieszany trochę , jak jest na prawdę aktualnie w tej firmie ?
Grażka 2017-02-14 13:29
Świetna firma, tylko szkoda że nie ma nowych ofert.
Sami 2017-02-22 12:22
Jest spoko, Artur normalny czlowiek, zarobki na start 2250zl brutto plus premia okolo 18%
Sami 2017-02-22 12:23
Jest spoko, Artur normalny czlowiek, zarobki na start 2250zl brutto plus premia okolo 18%
OPeratoor 2017-02-26 18:42
Ciekawe że 18% premii , bo od roku nie było takiej premii wyjściowej na magazynie. Premia miesięczna waha się pomiędzy 12 a 16 procent. I nic nie wskazuje na to by coś się zmieniło na lepsze a wręcz odwrotnie.
to ja 2017-02-27 00:01
Praca na oplu nawet ok. Małe zarobki brak premii przez tego pseudo kierowniczka Andzejka. Gość jest głupi a uważa się za nie wiadomo kogo.
Hanna 2017-02-27 14:15
@Grażka nowe oferty pracy pojawiają się cały czas. Obecnie Fiege Sp. z o.o. poszukuje osób m.in. na stanowisko Business Development Manager. Jakie macie doświadczenia z tą firmą?
Operator 2017-03-01 22:48
3 lata pracuje w tej firmie, a dokładnie w Dąbrowie Górn. I powiem tak, z roku na rok jest coraz gorzej a szczególnie jak przyszedł ten nowy kierownik. Który żeby wszystko było idealnie co mu raczej sie nie uda bo logistyka a produkcja to są dwie różne branże.
Hanna 2017-03-02 08:29
@Operator, dlaczego gorzej? Co się zmieniło?
Zostaw swoją opinię o Fiege Sp. z o.o. - Mszczonów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fiege Sp. z o.o.