Fiege Sp. z o.o.

Mszczonów

Opinie o Fiege Sp. z o.o.

elmo 2016-10-09 18:58
Co z tego że terminowa jak niska bo znowu premia ucięta i to już nie pierwszy raz w tym roku
kup sobie helikopter 2016-10-10 08:24
oddziałem w Dąbrowie Górniczej rządzą 2 osoby Marcin C. kierownik zmiany który skończył tylko gimnazjum i Artur S. ten pan jakimś cudem został kierownikiem magazynu. Z tego co wiem dochodzi tam już do zastraszania pracowników którzy chcą się zwolnić wyżej wymienieni panowie straszą "dyscyplinarką" . największa wypłata jaką wziąłem tam z pełną premią to 1840zł, ogólnie wypłaty oscylują tam w przedziale (1450-1700) zaznaczam że nie pracowałem na najniższej startowej stawce. Kierownik Marcin C. wielokrotnie na mnie krzyczał, wygrażał pięściami, była nawet taka sytuacja że gonił mnie na terenie magazynu. Co do BHP nie dają ubrań roboczych miałem jedną koszulkę przez 15mcy, podarta bluzę kierownik zmiany kazał mi sobie(cyt. "scerować"). Na koniec kiedy zostałem zwolniony z wielkiej łaski dostałem urlop bezpłatny ponieważ dwaj w.wymienieni panowie chcieli abym na wypowiedzeniu pracował dla nich jeszcze przez miesiąc . Tam ręka rękę myje że już nie wspomnę o dziwnych układach pana Artura S. z byłym pracownikiem "Widlatexu" Adamem
3
skoczę z helikoptera 2016-10-10 08:54
a jakby panom M.C. i A.S. przyszło do głowy żeby z tym wpisem iść do sądu to niech się grubo zastanowią bo świadków ich zachowania mam tyle że niech sobie pieluchy założą :D:D
2
elmo 2016-10-10 16:42
Premia jest uznaniowa więc mogą ci dać wyższą lub niższą.
elmo 2016-10-12 16:43
Jak to od czego, od wydajności i absencji a tak naprawdę to teraz od widzi mi się góry. Zawsze znajdą jakiś dobry powód do jej obcięcia. Praca nie jest wcale od poniedziałku do piątku jak niektórzy myślą bo jest grafik więc pracuje się też w soboty za inny dzień wolny w tygodniu. Zdarza się też praca w święto np. majówka czy Boże Ciało i to nie są nadgodziny bo ich po prostu nie ma.
Tramwajarz 2016-10-12 19:37
I co byś jeszcze chciał
Krispin 2016-10-16 13:42
Ostatnio nie ma nadgodzin i raczej już nie będzie, a premie ucinaja.... Roboty coraz więcej, kasy coraz mniej. Firma ma takie obroty, a płacą bardzo mało. Jak na pierwszą pracę to polecam pracować Maks 3miechy i w tym czasie szukać czegoś lepszego.
kasa 2016-10-16 13:54
mówisz, że pracy coraz wiecej, ale poszukują nowych pracowników z tego co widzę nie wiem czy akurat do twojego miasta ale szukają spedytorów i nie tylko, poszukiwani są rownież pracownicy na stanowiska biurowe, wiec możesz podpytac kierownika kiedy zatrudnia kogoś
wolność123 2016-11-03 21:34
Po dziesięciu latach 2350 brutto czyli niespełna 1700 do ręki, o premii nie pisze bo szkoda pisać, dobrze się zastanów czy chcesz tu pracować, i zmarnować swój ceny czas. Pracownika maja za nic. Teoria kierownika magazynu na Twoje miejsce czeka juz dziesięciu za brama. Na umowie MAGAZYNIER, czyli od wszystkiego i od niczego jak to wygląda w CV.
Czy warto utknąć, byle by było?
10
Ciekawy 2016-11-13 14:57
To w takim razie ile jest na początek skoro po tylu latach tak mało??? Czyżby najniższa krajowa ?
Krispin 2016-11-13 15:28
Ponoć zachęcają i dają 2200brutto, ale według mnie to dalej lipa, ponieważ brak jakiegokolwiek socjalu. Teraz większość dobrych magazynów na start można dostać 2400brutto plus premia, socjal typu opieka medyczna, karta multisport itd.
3
Nieznany 2016-11-13 20:57
Być może jest 2200 brutto ale napewno nie na umowie tylko z dodatkami ( premia i dodatek nocny)
Tak to wygląda 2016-11-14 19:19
W firmie są tzw progi zarobkowe, 2200 jest całkiem prawdopodobne by zachęcić tzw "świeżakow" ale jeżeli nowym pracownikom dają tyle tzn ze starsi pracownicy są jeszcze bardziej oszukiwani, dlaczego ? bo ludzie którzy tam pracują 5..7 .. 10 lat mają stawkę 2350 brutto plus dodatek za nocki, za tydzień nocek wychodzi ok 80 90 zł brtt i ta żałosna premia która jest non stop systematycznie ucinana i oscyluje w granicach 10 /18 max procent od danej stawki jaką aktualnie masz , premia może być wyższa ale musisz zasuwac jak wariat klapki na oczy i może dostaniesz 20 albo 23 ale to musisz jeszcze kierownikowi powiedzieć co nieco o innych tak żeby innemu zabrał a tobie dał a jak nikt nic nie powie to kierownik albo ktoś inny wyżej znajdzie sobie powód do obcięcia premii. Podsumowanie jest bolesne bo starzy pracownicy magazynu zarabiają ledwo 2000 netto albo troszkę ponad. Atmosfera jest taka ze coraz więcej młodych ludzi tu pracuje, którymi się łatwo steruje, ale oni popracuja trochę zdobędą doświadczenie i nara ! A co do starych pracowników : ) to już się zwalniają i zwalniać się będą jak się nic nie zmieni w kwestii zarobków i podejścia do nich, bo w tej firmie nie ma nawet dobrego socjalu jest jeden marny bon na święta w tamtym roku było to 250 zł. Jest jeszcze premia roczna, wiecznie wielka niewiadoma czy będzie czy nie? wypłacana w KWIETNIU!! dobrze ze nie w listopadzie albo za dwa lata ha ha ha, jej wysokość jest zależna od absencji chorobowej i urlopów na żądanie, pełna premia roczna to coś ok 50 60 procent twojej stawki. I to by było na tyle w kwestii zarobków itp. co do tego jaka jest atmosfera firmie to hoho !!
5
wolność123 2016-12-02 12:24
Ciekawe ile jeszcze osób musi się zwolnic ze zmiany kierownika Marcina Cz. Żeby jego zwolnili i przejrzeli w końcu jakie metody stosuje łamiąc przy tym prawa pracy oraz prawa pracownika?
8
True 2016-12-02 16:46
Pracuje już jakiś czas w Fiege. Ogólnie było okej dopóki nie przyszedł nowy dyrektor i nie zaczął realizować swoich pomysłów.Wprowadzone zostały normy o które się teraz kierownicy czepiają. Wypłaty są zawsze na czas,nie sa to jakieś kokosy ale jak ktoś nie ma nic innego to na przeżycie chociaz jest do czasu znalezienia czegos innego. Praca zalezy od dnia raz jest lzej a raz gorzej. Do mojego kierownika nic nie mam,wiadomo czepia się jak dostaje zjebe z góry.Fakt faktem nie jestem na zmianie u ,,Karczka''- o którym opinie z forum są prawdą, wnioskuje tak po rozmowie z chlopakami z jego zmiany. Moja ogólna opinia o tym zakładzie jest średnia. Nie jest dobrze nie jest źle, są o wiele gorsze zakłady
3
Górka 2017-01-04 16:55
Słyszałem że firma jest wporzo i chciałbym się zatrudnić. Może ktoś wie czy są teraz przyjęcia i jakie są zarobki ?
Franek 2017-01-05 10:29
Przyjęcia są cały czas wystarczy wejść na pracuj.pl
LLLLl 2017-01-12 18:20
Dostałem ofertę pracy na magazyniera w fiege Dąbrowa Górnicza.
Chciałbym się zapytać jak wygląda praca, jakie są zarobki i jacy są ludzie i atmosfera w pracy.
Z góry dzięki .
Piotrek85 2017-01-13 19:49
Witam
Ostatnio dostałem propozycję pracy w firmie FIEGE/ACTION na stanowisko Operator wózka widłowego w Niemczech - Biblis. Proszę o jakieś informację na temat zarobków i atmosfery w pracy.
Niko 2017-01-15 20:32
Goścu tu jest forum dla pracowników w Dąbrowie Górn. a nie w Niemczech więc te pytania gdzie indziej rozumesz!
1
Zagłębiak 2017-01-15 20:57
Przyjdź, przekonaj się jak jest. Zobaczysz co będziesz robił, z kim i za ile. A i jeszcze jaki będzie twój przełożony. Zarobki nie są powalające, chociaż w tym roku się szarpneli i dali konkretniejsze podwyżki ( chyba wkońcu dostrzegli że coraz więcej ludzi odchodzi właśnie z tego powodu ). Nie ma funduszu socjalnego i żadnych benefitów tak jak to jest w innych podobnej wielkości firmach. Mam na myśli pakiet multisport i pakiet medyczny. Jest tylko raz w roku karta na świetą na średnią kwotę . Mając 4 osobową rodzine jest to bardzo niewiele. Co do roboty to nie jest zła, ale jest jej coraz więcej szczególnie dla doświadczonych pracowników. Szczególnie na exportach. Ale kto ma to robić jak świeżaki nawet dobrze palety w regał nie potrafią wstawić czy pobrać towaru z palety.
3
Luk 2017-01-16 09:21
Widać Gościu że burak z Ciebie, nawet grzecznie opisać nie potrafisz rozumiesz!
Ryszarda 2017-01-23 13:50
Mam zgłosić się na rozmowę w sprawie pracy jako specjalista ds personalnych. O co pytają na rozmowie, czy są jakieś trudne pytania?
Karo 2017-02-10 16:36
Dostałem ofertę pracy na stanowisko magazyniera/operatora wózka widłowego w firmie Fiege w Dąbrowie Górniczej. Mam przyjść na magazyn i spotkać się z kierownikiem Arturem S. i moje pytanie jest takie czy warto przyjść czy od razu sobie odpuścić bo widzę tutaj opinie nie najlepsze i jestem zmieszany trochę , jak jest na prawdę aktualnie w tej firmie ?
Grażka 2017-02-14 13:29
Świetna firma, tylko szkoda że nie ma nowych ofert.
Sami 2017-02-22 12:22
Jest spoko, Artur normalny czlowiek, zarobki na start 2250zl brutto plus premia okolo 18%
Sami 2017-02-22 12:23
Jest spoko, Artur normalny czlowiek, zarobki na start 2250zl brutto plus premia okolo 18%
OPeratoor 2017-02-26 18:42
Ciekawe że 18% premii , bo od roku nie było takiej premii wyjściowej na magazynie. Premia miesięczna waha się pomiędzy 12 a 16 procent. I nic nie wskazuje na to by coś się zmieniło na lepsze a wręcz odwrotnie.
to ja 2017-02-27 00:01
Praca na oplu nawet ok. Małe zarobki brak premii przez tego pseudo kierowniczka Andzejka. Gość jest głupi a uważa się za nie wiadomo kogo.
Hanna 2017-02-27 14:15
@Grażka nowe oferty pracy pojawiają się cały czas. Obecnie Fiege Sp. z o.o. poszukuje osób m.in. na stanowisko Business Development Manager. Jakie macie doświadczenia z tą firmą?
Operator 2017-03-01 22:48
3 lata pracuje w tej firmie, a dokładnie w Dąbrowie Górn. I powiem tak, z roku na rok jest coraz gorzej a szczególnie jak przyszedł ten nowy kierownik. Który żeby wszystko było idealnie co mu raczej sie nie uda bo logistyka a produkcja to są dwie różne branże.
Hanna 2017-03-02 08:29
@Operator, dlaczego gorzej? Co się zmieniło?
D. G. 2017-04-30 15:04
Tablice, tablice i jeszcze raz tablice.
Gośka 2017-05-03 19:19
Czy może ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi tablicami? Ale interesuje mnie ogólnie atmosfera w firmie, mam zamiar aplikować na stanowisko specjalisty ds.BHP. Może ktoś orientuje się jakie wymagania ma firma na początek? Czy do pensji są jeszcze jakieś dodatki? Może coś socjalnego?
Szo... 2017-05-04 08:29
"scenka sytuacyjna z Fiege 2"
karczek: stachu mam problem z kilkoma magazynierami
stachu: o co chodzi?
karczek: zauważyłem ostatnio że ci starsi potrafią pisać, czytać i liczyć powyżej 10
stachu: to w czym problem?
karczek: no bo wiesz że ja nie potrafię
stachu: ale ogarniasz wszystko w tej firmie
karczek: bo dobre gimnazjum skończyłem
stachu: szkoda że za moich czasów nie było takich szkół też bym takie gimnazjum skończył jak ty
karczek: no ja kończyłem profilowane, z zawodu jestem kierownikiem
stachu: marcin ty to jesteś ale dobra nie będę ci przeszkadzał bo przegapiłeś już 5 minut na kamerach
2
. 2017-05-04 08:35
jeżeli chcesz pracować w biurze to musisz umieć pisać, czytać i liczyć do 10, pracownik fizyczny w fiege nie musi tego umieć jest tam kilku starszych magazynierów którzy to potrafią ale ogólnie nie są to konieczne umiejętności potrzebne do podjęcia pracy w tej firmie
Hanna 2017-05-04 12:12
Wiecie, że Polacy wytypowali pracodawców marzeń? Firma Fiege znalazła się na 4 miejscu w kategorii 'Transport, spedycja, logistyka'! Więcej przeczytacie pod linkiem: http://hrstandard.pl/2017/04/26/polacy-wytypowali-pracodawcow-marzen-jednak-oczekuja-nich-coraz-wiecej/
hahaha 2017-05-04 15:37
chyba karczki :D:D:D:D:D:D
1
s 2017-05-04 15:44
fiege w tym rankingu ma tylko 6% więc chyba kadra kierownicza głosowała sama na siebie hahahhahahahahahahahah:D:D:D:D:D:D
1
Gośka 2017-05-09 19:21
Każdą firmę można przedstawić w złym świetle, tylko zastanawiam się w jakim celu ludzie to robią? Jak można tak ośmieszać swoje miejsce pracy i współpracowników?
Benek 2017-05-17 16:28
Fiege można przedstawić w dobrym i złym świetle
zalety pracy na magazynie:
1) - 1 REGAŁ KTÓREGO KAMERA NIE OBEJMUJE CZYLI MIEJSCE NA BAJERE
2) - brak
wady
1) karczek - gosc ma nasrane w glowie jak cholera pozwalniał ludzi myśląc ze go podpieprzyli a my nadal tu pracujemy i podpieprzamy go dalej :)
2) straszenie wyzwiska poniżanie i zmuszanie do pracy niezgodnej z zasadami bhp (karczek bo od początku u niego na zmianie robie)
3) co kilka tyg wysyłąmy pisemka do PIPU chyba dzięki temu poniekąd dostaliśmy podwyzki by nam mordy zamknąć ale... nie da sie
4) Artur S mogę powiedziec że jest w porządku ale ślepy jak kret
nie widzi co karczek dowala za jego plecami, nadal myśli że jest karczek jest ok i ze jest po jego stronie a podkopuje Artura do nowego kiera dosłownie ze wszystkim aż dziwne ze mimo to go jeszcze zostawili w pracy
Artur nie martw się Karczek dopnie swego :) ty będzies zszukał nowej roboty a karczek cieszył sie z nowego stanowiska
5) Kiero Karczek siedzi wyłącznie przy kompie- jeden z niewielu ludzi ktorzy przjerzeli cały internet i to ze 2 razy

Pozdro dla zwolnionych przypadkiem przez nas na przestrzeni ostatnich 2 lat wybaczcie ze padło na was ale nie taki był plan ale nic nie tracicie, a my w koncu dobierzemy sie temu Mobbingowemu maniakowi do skóry z pomocą Pipu i wszystkich innych organizacji walczacych z mobbingiem

jak wygląda praca
Nowi maja mało czasu by wszytkiego się nauczyć są ciagle gnębieni ale ci któzy żyją w zgodzie z Karczkiem... zgadnijcie dlaczego sprzedaja wszytkich jak leci dzięki czemu nei musza prawie nic robic a dostaja wyzsze premie

roboty jest coraz więcej i wiecej zarobki po podwyzce zrownaly sie z tymi jakie razem z podstawowa premią byly 3-4 lata tem... cos dodac?
coś kosztem czegoś
systematycznie obnizali premie, nie dawali podwyzek lub symboliczne 50zł brutto
teraz poszła wieksza ale premie spadaja w dół

wymogi rosną kasa stoi w miejscu mimo ze na papierze widac cos innego
mobbing do przesady bo karczek mysli ze sie nas pozbyl :) jest chroniony przez Artura S mimo ze dolki pod nim kopie
to sie z dnia na dzien coraz bardziej rozjusza i na coraz wiecej pozwala
zamykanie jadalni w celu kopulacji z pracownicami koopakingu (pryzpuszczenia ale po dluugim czasi e wychodza razem) w zasadzie obrabia ponoc 3 ale plotki plotkami przylapnay byl z jedna :)
1
Górka 2017-05-23 22:25
Uważa, że Fiege jest dobra firmą jedynie powinni zrobić wietrzenie kadry pracowniczej.
Szo... 2017-05-24 09:43
wywietrz sobie mózg, sorry zapomniałem ze nie masz czegoś takiego
Górka 2017-06-01 11:14
Fiege jak każda firma musi borykać się z hejtem. Szkoda, że ludzie którym praca tu nie odpowiada jeszcze tak się udzielają zamiast wziąć się za coś innego! Może ktoś was inspiruje to tego oczerniania?
D. G. 2017-06-02 07:04
Tak, mnóstwo tych tablic które nam wiszą nad głowami. I wiele innych rzeczy które zostały w ostatnim czasie zrobione na magazynie. Spora część ich pomysłów idzie potem do kosza bo się nie sprawdza. Mają ich mnóstwo co chwile jakiś nowy. A to wszystko kosztuje,więc firma ma pieniądze ale nie dla pracowników. Konkurencja lepiej motywuje swoich pracowników dając m.in. benefity i fundusz socjalny. Więc niech oni się nie dziwią że mają braki kadrowe na magazynie. Czy Ukraincy wypełnią im tą sporą luke to się sami przekonają. Owszem ludzie nieraz przesadzają z opiniami o firmie na tym forum ale jest tu też sporo prawdy w tym co piszą. To co się dzieje ostatnio w firmie nie jest dla mnie żadną inspiracją tylko motywacją do zmiany pracy. I myśle że nie nie jestem jedyną osobą która tak chce zrobić.
1
BHP 2017-06-19 11:38
Widzę, że Fiege ma ofertę pracy dla specjalisty ds.BHP. Słyszałem o nich dobre opinie i chcę aplikować. Może ktoś miałby czas i podzielił się info o firmie i atmosferze pracy?
W końcu 2017-06-22 15:02
I stało się. Artur S zostanie zdegradowany. Czyżby firma zaczęła stawiać na wykształcenie. Kierownicy zmian radze zainwestować w wykształcenie wyższe :-) Machina już ruszyła.
Górka 2017-06-22 20:52
Taka cisza na forum chyba musi być dobrze i mają dużo pracy dlatego nikomu nie chce się pisać! O jakich tablicach piszecie i dlaczego jest to problem. Byłem pracownikiem i trochę się interesuję firmą.
BOMBA 2017-07-16 19:26
Fiege Dabrowa Gornicza tragedia i jeszcze raz tragedia.Wykorzystywanie ludzi.Coraz wiecej by chcieli a kasa stoi w miejscu.Dziwie sie tylko tym co pracuja tam min od 3 do 8 lat.Za taka kase to juz dawno mnie by tam nie bylo.Ale ukraincy sa to dadza rade przeciez w zmniejszaniu normy hehe Podobno tylko jeden kierownik zmiany jest w porzadku Grzesiek.Ludzie uciekajcie z tej firmy szkoda zdrowia na tych nie doksztalconych kierownikow.Zadnych socjalow i brak podwyzek a firma do biednych nie nalezy.Dla nich liczy sie tylko norma.Pracownicy Polscy juz od paru miesiecy nie przychodza tylko sie zwalniaja.Pozdro
2
Omelia 2017-07-18 22:53
Rozumiem, że nie każdy nadaje się do pracy w Fiege ale po co zaraz namawiać ludzie żeby uciekali z tej firmy? Firma jest bardzo dobra ale dla osób pracowitych i myślących. Niezadowoleni nie muszą tu pracować
Zostaw swoją opinię o Fiege Sp. z o.o. - Mszczonów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fiege Sp. z o.o.