Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PURATOS

Pracowałeś w firmie PURATOS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-06-14 14:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bardzo dobra i prężna firma, bardzo przyjemna i miła atmosfera między pracownikami.bardzo dobre zaplecze socjalne
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-06-22 08:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Za czasów Marka Depuydt firma zmierzała w jakimś kierunku. Jednak za rządów "Królowej" mamy pozory strategii, promowanie "swoich", manipulację ludźmi. Zdobyła tytuł coacha i wdaje jej się, że to wystarczy by prać ludziom mózgi w świetle prawa. No cóż, też się musi gdzieś uczyć. po trupach do celu. Firma zdecydowała się zainwestować w kogoś, kto nie zasmakował wcześniej władzy.

Typ poszukiwanego pracownika: najniższe oczekiwania finansowe, brak własnego zdania lub zdanie zgodne z opinią kierownictwa.

Poza tym w kadrze wiele talentów, które jednak nie mają za bardzo perspektyw wzrostu w tym środowisku.
zdjecie uzytkownika
pracownik_2 - 2014-07-02 22:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coś w tym jest.
zdjecie uzytkownika
ser tomasz - 2014-11-14 14:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Domek z kart się sypie. Było 16 handlowców zostało 6 a to jeszcze nie koniec. Dyrektor sprzedaży, kierownicy regionalne, Kam-owie, KAR-owie, PH .....
ludzie uciekają a to jeszcze nie koniec. Na się kończy brak szacunku do ludzi i obietnice gruszek na wierzbie. Mam nadzieję że pójdziecie na dno.
zdjecie uzytkownika
pudliszek - 2014-12-18 13:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, radzę omijać szerokim łukiem!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-06 21:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Niestety powyższe opinie to cała prawda o firmie.Firma ma ogromny potencjał i za dawnych czasów pracowało się bardzo dobrze. Niestety "Królowa" rządzi i myśli ,że jest pępkiem świata.Całe szczęście ,że talenty w kadrze już odeszły może wkońcu się rozwiną. W jakiej normalnej firmie w ciągu roku odchodzi 9 ludzi ze sprzedaży.
Podobno nowa krew odświeży atmosferę. Omijajcie szerokim łukiem chyba ,że lubicie wykonywać ciężką pracę i nie dostawać za nią wynagrodzenia.PH jeżdzą corsami a managment furami z najwyższej półki. Kółko wzajemnej adoracji
zdjecie uzytkownika
ooooo - 2015-02-08 18:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie podoba mi się , zapraszali mnie na rozmowę , to niech się pruja nigdzie nie idę
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-02-10 17:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślałem , że to porządna firma , ale nie ma co próbować
zdjecie uzytkownika
Ups - 2015-02-17 18:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za chwile nie będzie miał kto tam pracować, ....nowi młodzi, tylko jak szybko sie zorientują ze coś tam nie gra... Wymagania z najwyższej polki, a szacunku ido ciezkiej pracy brak... Może czas na zmianę gory... Omijajcie te firmę szerokim łukiem...
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-02-18 15:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
GDZIE DAWNY PURATOS POLSKA ?????
zdjecie uzytkownika
krycha - 2015-02-18 22:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [JA - 2015-02-18 15:12:39]:
to se ne wrati
zdjecie uzytkownika
krycha - 2015-02-18 23:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-02-06 21:01:28]:
to, że PH jeżdżą autami gorszymi od managementu to chyba nic niezwykłego. We wszystkich firmach tak jest. Nie spotkałem jeszcze sytuacji gdzie PH jeździ Passatem a GM Fordem Fiestą.
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2015-02-19 09:57:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowniku
Czyli jeżeli PH spadli polke niżej z Astry na Corse, to tym samym tropem GM czym powinien jeździć ??? Insignia a RKS Astra..... To chyba logiczne /a zmiany na gorsze z tego co sie orientuje dotyczą tylko PH/ czyli jednak kółko wzajemnej adoracji? Kam czym jeździ? Astra?
zdjecie uzytkownika
Anka - 2015-02-19 10:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oszczędności zawsze na dole, a góra od siebie powinna zacząć, tak dla przykładu. Może nie maja sie czym pochwalić!
zdjecie uzytkownika
czołgiem_go - 2015-02-19 11:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Xxx - 2015-02-19 09:57:13]:
Wszystkim kierownikom zostały odebrane samochody, więc zmiany nie tylko u "biednych" jak zawsze PH. Cięcia kosztów dotyczą większości...Anka
zdjecie uzytkownika
Anka - 2015-02-21 21:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkim kierownikom.... Czyli w firmie Puratos Kierownicy regionalni od sprzedazy jezdza rowerami.... Ponieważ inni niby kierownicy to raczej aut nie potrzebują....
zdjecie uzytkownika
wontłyq - 2015-02-28 08:24:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakoś mi się nie chce w to wierzyć, że kierownicy jeżdżaą rowerami. Tylko potem trzea poodkładać trochę kasy więc jak przyszlo co do czgo to go spedał. Jeżeli rzeczy zostąły sprzedane i aa. NIe wiadomo jaki to car rozpozna czy to jego kierowca xoterezz czy ktoś inny. Przydałoby się znakeźć i odpowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
szopen - 2015-03-11 14:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wontłyq - 2015-02-28 08:24:39]:
wontłyq ty pisałeś to po pijaku??? lekkie brednie.

Rozumiem, że twoja postawa roszczeniowa (tylko brać i narzekać na wszystko) Ci odpowiada??? Powodzenia w życiu dla Ciebie i zrozumienia podstawowych prawd rządzących światem...
zdjecie uzytkownika
Izmen - 2015-03-14 16:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ewidentnie ktoś był na mocnej bańce. Zastanawiam się jak w rzeczywistości wygląda podjęcie pracy w Puratosie. Tematykę drzwi garażowych mam w małym palcu, więc pytanie tylko czy oferują w miarę sensowne warunki finansowe i socjalne aby mieć w ogóle jakąś motywację do tego co się robi. Dzięki za info.
zdjecie uzytkownika
szopen - 2015-03-14 21:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Puratos nie produkuje i nie handluje drzwiami garażowymi :)
Co do pracy,praca jak praca, ludzie są fajni...
zdjecie uzytkownika
koszerny - 2015-03-21 06:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Titanic... Nie ładujcie się w to.
zdjecie uzytkownika
Były - 2015-04-03 08:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak wygląda praca w Puratosie zależy w dużym stopniu od tego do jakiego kierownika traficie. Dużo jest prawdy w tym co pisaliście, że poziom zarobków i zaplecza socjalnego spadł bardzo. Kiedyś naprawdę można było zarobić naprawdę fajną kasę. Kosztowało to dużo pracy, ale naprawdę było to opłacalne. W ostatnich latach bardzo pozmieniali warunki premiowania, co uważam za mniej korzystne dla pracownika, choć dla firmy też to nie jest dobre. Kiedyś były tzw. "rolki" gdzie ludzie nie wstrzymywali sprzedaży, bo wiedzieli, że jak im się nie uda w danym miesiącu to mają szansę nadrobić to w innych miesiącach.
Co do podstawy to nie jest zła (też pewnie zależy jaką sobie wynegocjujecie na początku). Wzrosty z roku na rok są spore i dlatego ludziom ciężko jest realizować nałożone targety.
Oczywiście są też plusy: wzięli się w końcu za marketing, jakieś tam konkursy dla PH, nagrody roczne itp.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PURATOS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PURATOS?
Zadaj pytanie