logo PURATOS

PURATOS

Kostrzyn

Opinie o PURATOS

pracownik_2 2014-07-02 22:55:43
Coś w tym jest.
ser tomasz 2014-11-14 14:56:33
Domek z kart się sypie. Było 16 handlowców zostało 6 a to jeszcze nie koniec. Dyrektor sprzedaży, kierownicy regionalne, Kam-owie, KAR-owie, PH .....
ludzie uciekają a to jeszcze nie koniec. Na się kończy brak szacunku do ludzi i obietnice gruszek na wierzbie. Mam nadzieję że pójdziecie na dno.
8
pudliszek 2014-12-18 13:16:24
Nie polecam, radzę omijać szerokim łukiem!
1
pracownik 2015-02-06 21:01:28
Niestety powyższe opinie to cała prawda o firmie.Firma ma ogromny potencjał i za dawnych czasów pracowało się bardzo dobrze. Niestety "Królowa" rządzi i myśli ,że jest pępkiem świata.Całe szczęście ,że talenty w kadrze już odeszły może wkońcu się rozwiną. W jakiej normalnej firmie w ciągu roku odchodzi 9 ludzi ze sprzedaży.
Podobno nowa krew odświeży atmosferę. Omijajcie szerokim łukiem chyba ,że lubicie wykonywać ciężką pracę i nie dostawać za nią wynagrodzenia.PH jeżdzą corsami a managment furami z najwyższej półki. Kółko wzajemnej adoracji
5
ooooo 2015-02-08 18:50:55
nie podoba mi się , zapraszali mnie na rozmowę , to niech się pruja nigdzie nie idę
obserwator 2015-02-10 17:51:29
myślałem , że to porządna firma , ale nie ma co próbować
Ups 2015-02-17 18:57:58
Za chwile nie będzie miał kto tam pracować, ....nowi młodzi, tylko jak szybko sie zorientują ze coś tam nie gra... Wymagania z najwyższej polki, a szacunku ido ciezkiej pracy brak... Może czas na zmianę gory... Omijajcie te firmę szerokim łukiem...
1
JA 2015-02-18 15:12:39
GDZIE DAWNY PURATOS POLSKA ?????
1
krycha 2015-02-18 22:45:53
to se ne wrati
1
krycha 2015-02-18 23:04:34
to, że PH jeżdżą autami gorszymi od managementu to chyba nic niezwykłego. We wszystkich firmach tak jest. Nie spotkałem jeszcze sytuacji gdzie PH jeździ Passatem a GM Fordem Fiestą.
1
Xxx 2015-02-19 09:57:13
Pracowniku
Czyli jeżeli PH spadli polke niżej z Astry na Corse, to tym samym tropem GM czym powinien jeździć ??? Insignia a RKS Astra..... To chyba logiczne /a zmiany na gorsze z tego co sie orientuje dotyczą tylko PH/ czyli jednak kółko wzajemnej adoracji? Kam czym jeździ? Astra?
Anka 2015-02-19 10:06:21
Oszczędności zawsze na dole, a góra od siebie powinna zacząć, tak dla przykładu. Może nie maja sie czym pochwalić!
2
czołgiem_go 2015-02-19 11:33:37
Wszystkim kierownikom zostały odebrane samochody, więc zmiany nie tylko u "biednych" jak zawsze PH. Cięcia kosztów dotyczą większości...Anka
1
Anka 2015-02-21 21:19:19
Wszystkim kierownikom.... Czyli w firmie Puratos Kierownicy regionalni od sprzedazy jezdza rowerami.... Ponieważ inni niby kierownicy to raczej aut nie potrzebują....
1
wontłyq 2015-02-28 08:24:39
Jakoś mi się nie chce w to wierzyć, że kierownicy jeżdżaą rowerami. Tylko potem trzea poodkładać trochę kasy więc jak przyszlo co do czgo to go spedał. Jeżeli rzeczy zostąły sprzedane i aa. NIe wiadomo jaki to car rozpozna czy to jego kierowca xoterezz czy ktoś inny. Przydałoby się znakeźć i odpowiedzieć.
szopen 2015-03-11 14:27:08
wontłyq ty pisałeś to po pijaku??? lekkie brednie.

Rozumiem, że twoja postawa roszczeniowa (tylko brać i narzekać na wszystko) Ci odpowiada??? Powodzenia w życiu dla Ciebie i zrozumienia podstawowych prawd rządzących światem...
Izmen 2015-03-14 16:32:22
Ewidentnie ktoś był na mocnej bańce. Zastanawiam się jak w rzeczywistości wygląda podjęcie pracy w Puratosie. Tematykę drzwi garażowych mam w małym palcu, więc pytanie tylko czy oferują w miarę sensowne warunki finansowe i socjalne aby mieć w ogóle jakąś motywację do tego co się robi. Dzięki za info.
szopen 2015-03-14 21:33:46
Puratos nie produkuje i nie handluje drzwiami garażowymi :)
Co do pracy,praca jak praca, ludzie są fajni...
koszerny 2015-03-21 06:56:47
Titanic... Nie ładujcie się w to.
2
Były 2015-04-03 08:55:14
To jak wygląda praca w Puratosie zależy w dużym stopniu od tego do jakiego kierownika traficie. Dużo jest prawdy w tym co pisaliście, że poziom zarobków i zaplecza socjalnego spadł bardzo. Kiedyś naprawdę można było zarobić naprawdę fajną kasę. Kosztowało to dużo pracy, ale naprawdę było to opłacalne. W ostatnich latach bardzo pozmieniali warunki premiowania, co uważam za mniej korzystne dla pracownika, choć dla firmy też to nie jest dobre. Kiedyś były tzw. "rolki" gdzie ludzie nie wstrzymywali sprzedaży, bo wiedzieli, że jak im się nie uda w danym miesiącu to mają szansę nadrobić to w innych miesiącach.
Co do podstawy to nie jest zła (też pewnie zależy jaką sobie wynegocjujecie na początku). Wzrosty z roku na rok są spore i dlatego ludziom ciężko jest realizować nałożone targety.
Oczywiście są też plusy: wzięli się w końcu za marketing, jakieś tam konkursy dla PH, nagrody roczne itp.
123 2015-05-21 14:56:18
Podstawa u PH od 1800 do 2400 na rękę (zależy ile wynegocjujesz na rozmowie, później ciężko o podwyżkę). Adekwatnie do wymogów jakie przed pracownikiem stawiają - totalnie nieopłacalne!
2
byczek 2015-06-30 21:20:34
totalne dno. ostatnio nikt nie może zagrzać tam miejsca. typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikomu nie polecam, a firmie życzę samych nieudaczników wśród pracowników, tak jak do tej pory:)
Messi 2015-07-01 08:06:38
Byczek, ty tam dalej pracujesz? Z nieudacznikami? Czy już dałeś sobie spokój ?
Noon 2015-07-01 20:33:45
Dno dna to już chyba osiągneli... Zmiany kadrowe to mistrzostwo swiata, chyba w tym sie teraz specjalizują. Awanse mega zaskakujace, ktoś sie musiał sporo naglowkowac!
byczek 2015-07-01 21:16:33
byczek tam nie pracuje i choćby to była ostatnia firma na świecie, to nie będzie. jeśli chodzi o pracę na produkcji, to typowy obóz pracy, masa godzin, weekendy, a spróbuj się sprzeciwić (choć oczywiście nikt nikogo nie zmusza), to zaraz stajesz się wrogiem publicznym i kandydatem do odstrzału.
anusia 2015-08-04 08:24:21
Czy może ktoś napisać faktycznie jak tam jest? chciałabym tam pracować jako technolog? jak kasa? i jakie doświadczenie trzeba mieć ? bo mam niewielkie.
czołgiem_go 2015-08-04 13:30:25
Technologiem w terenie? Jest rekrutacja, czy to tylko twoje marzenie? Jako technolog w terenie praca spoko, kasa zależy jaka sobie wynegocjujesz. Jest kilka programów premiowych. Atmosfera ok, ale wymagania i tak zwane "marchewki" cały czas, tylko gdziee jest inaczej?(mówię o korpo). Żeby zarobić trzeba się napracować. Ludzie fajni.
mlokos 2015-08-06 13:11:52
wiem ze wszystko zalezy jak pjda negocjacje na temat wynagrodzenia za prace. ale slyszlaam cos okolo 2200 zl za prace jako przedstawiciel handlowy. jak widacnie sa to kolosalne kwoty w firmie Puratos. no ale jak powyzej wspomnino jakies tam bonusy itd wystrepuja w firmie. wiec ze jakis czas temu poszukiwali osob na miejsce przedstawiciela handlowego ale ostnio cisza nafroncie.
xxx 2015-08-16 15:05:29
Witam,
Interesuje mnie opinia odnośnie współpracy na zasadzie prowadzenia 1 -os Działalności Gospodarczej - jako kierowca dostawca na firmowym busie kat B. Czy Firma terminowo rozlicza faktury?Czy ktoś już pracuje na takich warunkach i może wyrazić swoje zdanie? Jaki klimat panuje w firmie. Czy jest ktoś kto pracuje jako kierowca ale na podstawie umowy o pracę, z jakimi zarobkami?Jakim taborem dysponuje firma?
1
xxx 2015-08-16 15:10:57
Witam,
Interesuje mnie opinia odnośnie współpracy na zasadzie prowadzenia 1 -os Działalności Gospodarczej - jako kierowca dostawca na firmowym busie kat B. Czy Firma terminowo rozlicza faktury?Czy ktoś już pracuje na takich warunkach i może wyrazić swoje zdanie? Jaki klimat panuje w firmie. Czy jest ktoś kto pracuje jako kierowca ale na podstawie umowy o pracę, z jakimi zarobkami?
Edi 2015-09-06 12:09:28
Hej właśnie znalazłam ofertę pracy w firmie Puratos Polska może ktoś z was byłby zainteresowany..poszukują osoby na stanowisko młodszego kontrolera w dziale finansowym w Kostrzynie oferuja narzędzia do wykonywania pracy, system szkoleń, pracę w międzynarodowej firmie o ugruntowanej pozycji rynkowej, umowę o pracę, pakiet medyczny, ubezpieczeniowy i multisport
1
Wilk 2015-10-12 21:57:36
witam,

Czy możecie opowiedzieć jak pracuje sie obecnie w firmie Puratos: jaka jest atmosfera, jakie są zarobki, cele? Czy firma jest godna rozważenia itd?
Wiernik 2015-10-13 01:53:09
@Wilk, o to samo miałem pytać, kumpel kiedyś pracował i był mega zadowolony, przeprowadzał się, więc siłą rzeczy musiał zmienić pracę, ale jako przedstawiciel handlowy przyuczał się u nich w branży i swoje doświadczenie wykorzystał, żeby dalej rozwijać karierę, czy jak to tam chcecie ująć, jak dla mnie spoko atmosfera z tego co opowiadał
Halal 2015-10-13 23:15:58
Całe szczęście, że oferują narzędzia do wykonywania pracy :)
edeko 2015-11-13 17:51:59
widziałem u nich oferte pracy jako Technolog – Cukiernik i zastnawiam się czy wiecej pracy bedzie przy produkcji czy w cukierni, bo to chyba jest połączone stanowisko. Zarobki też są chyba wyższe, bo wyczytałem, że ok 2000 zł można zaorbić, ale jak ma się łącozne stanowisko to powinno się podwójnie liczyć.
nis 2016-01-18 21:38:38
@halal, gdyby tak nie było to na pewno nie byliby w tym miejscu co dzisiaj. Soporo robią pracownicy dołowi o których sięzwykle pisze naprawdę mają nie łątwy kawałek chleba.
karol 2016-02-07 20:20:59
Ja nie wyobrażam sobie, pracowac na swoich narzedziach pracy,poza tym pracodawca wie na jakie stanowisko musi je zapewnić, poki co na stonie nie posiadają zadnych nowych ofert pracy.
handlowiec 2016-02-07 20:33:44
może ktoś coś powiedzieć o pracy PH w tej firmie? Będe wdzięczny.
mopsik 2016-02-09 20:35:14
Widocznie wszystkim odpowiadają warunki zatrudnienia jak i zarobki jakie są teraz w firmie. A czy jest szansa, że niedługo się pojawi rekrutacja na przedstawiciela handlowego? Dzięki
Gallll 2016-02-13 20:55:41
Firmę omijać szerokim łukiem ! Jeżeli chodzi o produkcje naprawdę szkoda czasu! A jeżeli dojdzie do rozmowy na temat pracy uważajcie na obietnice składane przez AB które nie mają pokrycia w późniejszym czasie
1
szymi 2016-02-13 20:57:29
w puratosie na rozmowie był jeden z moich znajomych i przyznam szczerze że później chodził zadowolony z podejścia firmy. Aplikowł na PH bodajżę niedawno
qwerty 2016-02-15 16:05:29
Jeżeli jesteście przyparci do muru i naprawdę potrzebujecie pracy to można spróbować.Mowa oczywiście o PH. Nie polecam jak ktoś ma pracę, ale szuka czegoś innego. tutaj radziłbym omijać szerokim łukiem. Na początku wabią dobrą kasą, którą można zarobić. Niestety często jest to tylko na papierku. Nie bez przyczyny w ostatnich latach odeszło bardzo dużo pracowników z długoletnim stażem. Na rozmowach nikt przecież nie powie jaka jest rzeczywistość. Zawsze jest przedstawiane w superlatywach, tak jak my sami sprzedajemy się rozmowach.
1
Damian 2016-02-16 11:32:14
Puratos źle robi, wciskając ludziom kit. Jest wiele osób, które nie mają szczególnych wymagań co do zarobków, na pewno by kogoś uczciwie znaleźli na takich warunkach jakie mają.
1
Wiero 2016-02-23 15:07:36
w sumie to nie wiem o co teraz ta dyskusja się toczy, ponieważ firma już kogoś zatrudniła i ta oferta nie jest dłużej aktualna. uważam jednak, że firma ma rzetelne podejście i nie rozumiem waszych opinii.
byly 2016-03-07 23:49:22
Firma dno szkoda fatygi jeszcze zatrudnienie przez posrednika
2
wert 2016-04-07 22:32:42
hej hej pamietam ze jakis czas temu szukali przedstawieicli handlowcyh wiaodmo jak to tutaj jest ze te zarobki z miesiaca na miesiac moga byc jednak inne
były 2016-04-11 23:04:56
Dokładnie firmę omijać szerokim łukiem ,produkcja dno dna praca w systemie czterozmianowym ,za marne grosze.A "kierowniczka" AB obcina premie nawet za L4.
1
werto 2016-05-09 22:44:48
a na stanowisko przedstawiciela handlowego @były warto aplikować?? Na jakim stanowisku pracowałeś w Puratos i co Ci nie odpowiadało, że odszedłeś z tej firmy??
kandydat 2016-05-30 09:28:09
Firma szuka obecnie: Planisty
Firma nie cieszy się obecnie dobrą opinią z tego co czytam.
Warto zaryzykować jednak, czy nie?
3
karol 2016-06-28 13:20:38
@kandydat a gdzie widziałeś ofertę zatrudnienia na stanowisko planisty? Ja widzę tylko, że poszukują przedstawiciela handlowego na województwo świętokrzyskie.
Zostaw swoją opinię o PURATOS - Kostrzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PURATOS