brak logo

Spektra security services

Katowice

Opinie o Spektra security services

S.J. 2011-08-12 09:47:42
Ragga Sunshine - 2011-05-04 12:12:11

Nieprofesjonalna, śmieszna firma \
Pani (usunięte przez administratora) pragnę Panią uświadomić, iż opisany rencista pracuje dłużej w firmie niż Pani całkowity staż w ochronie, natomiast emeryt ma dużo większe doświadczenie od Pani w tej branży. I zapewniam, ze doświadczeniem i zaangażowaniem w pracę tych osób Pani nawet do pięt nie dorasta i nigdy nie dorośnie. A przyczyną tego, ze już Pani nie pracuje jest fakt, iż kompletnie się nie nadaje do pracy w ochronie i nie tylko, czego dowodem jest fakt, iż w większości firm, w których Pani pracowała pani staż wynosił od kilku tygodni do trzech miesięcy. Czyżby trafiały się Pani same firmy „kogucik” z pseudo „szefami”?! Może należy zastanowić się nad sobą? Jednego nie mogę jeszcze zrozumieć, w jakiś czas po Pani odejściu ukazało się nasze ogłoszenie w portalu internetowym ( poszukujemy pracownika) i tu następnego dnia po ukazaniu się ogłoszenia przybiega Pani do biura ( tego, w którym mnie nigdy nie ma) z samego rana i zgłasza mi osobiście gotowość do podjęcia pracy od już?! Z „takim doświadczeniem” chciała Pani wrócić do firmy „kogucik”, w której cyt; „zamiast szefa jełop, cieć i dupek”???!!! Kolejne dwie opinie napisane na podobnym poziomie intelektualnym, więc nie ma sensu na nie odpowiadać. Na koniec życzę wszystkiego najlepszego w życiu osobistym, bo w zawodowym w Pani przypadku jest to nierealne.
1
evo 2012-05-08 23:02:14
Firma nie szanuje pracowników zero umów o prace , premii , o paczkach na święta można pomarzyć !
Tylko w Polsce tak można .
1
Porażka 2012-05-11 23:04:25
evo - 2012-05-08 23:02:14

Firma nie szanuje pracowników zero umów o prace , premii , o paczkach na święta można pomarzyć !

Tylko w Polsce tak można .
Pracuje w tej firmie sporo już i firma zaczęła w balona lecieć jesteśmy nie doceniani !!! (usunięte przez administratora) ma na wszystko (usunięte przez administratora) LICZY SIĘ SZTUKA !!
Może ktoś z Warszawy się wypowie ????
2
DXudekl 2012-05-11 23:33:52
Nie zalecam na śląsku tu się przyjmować szkoda waszych nerwów !!!
1
erwin 2012-05-26 19:50:27
ale pan (usunięte przez administratora) nie ma nic do gadania..o wszystkim decyduje warszawka..jeśli cos sie nie podoba to tam wyrażajcie swoje opinie.Zresztą gdzie w ochronie jest super??..jak sie skończyło podstawówkę to (usunięte przez administratora)
DXudekl 2012-08-31 13:59:11
erwin ty to się chyba z choinki urwałeś .
Sugerujesz że pracownicy ochrony to tępaki po podstawówce ??
Widać że o życiu mało wiesz , a jak ktoś chce robić dla skąpego (usunięte przez administratora) niech robi skoro nie ma perspektyw na godnego pracodawce .
adam 2013-06-29 12:37:34
taka jak wszedzie w ochronie
Prawda! 2013-09-25 21:55:51
Firma to po prostu porażka. Pan (usunięte przez administratora) udaje wielkiego prezesa ,który patrzy na swoich pracowników z góry a Kodeks Pracy to on zna tylko z okładki. Oczekuje ,że ludzie zatrudniający się za żenującą niską stawką będą harować dla tego niego przez całe życie! Panie (usunięte przez administratora), żyjemy w wolnym kraju i żadna lojalka nikogo nie obowiązuje i to żałosne oczekiwać ,że ludzie będą pana mróweczkami dzięki którym pan zarobi sobie! Proszę nie oczekiwać ,że ktokolwiek będzie Pana szanować jak Pan uważa się za kogoś lepszego mimo to ,że nie ma Pan tu temu żadnego powodu. Może Pan mieć kasę ,ale nawet najdroższy samochód nie zmieni pana prostackiego podejścia do ludzi!

Poza Panem (usunięte przez administratora) w siedzibie firmy pracuje jeszcze małżeństwo. Od powinien uczyć się kultury zachowania się! Serdecznie panu współczuje ,że musi Pan nadrabiać swoje braki dumnym zachowaniem w stylu jestem panem świata w czarnej koszuli! Pańska odpowiedź jednoznacznie wskazuje na Pana ignorancję! Każdy ma prawo do wypowiadania się na forum i proszę mi wierzyć ,że nikt traciłby czasu pisanie nieprawdy na forum tematycznym!

Prawda jest taka ,że umowa jest czymś na co pracownicy Spectry muszą naczekać się w momencie ,kiedy normalnie podejmą pracę.
Stawka za godzinę jest po prostu śmiesznie niska a oczekiwania wprost proporcjonalne! Zatrudniacie ludzi na umowę zlecenie i umowa o pracę jest wyłącznie przywilejem dla wybranych! Wypłaty nie przychodzą na czas ,ale oczywiście to wszystko nie jest ważne ,ponieważ liczy się tylko to ,żeby Pan (usunięte przez administratora) miał na nową koszulę ,żeby strugać wielkiego Pana a ludzie mogą żyć powietrzem!
Żal , żal i jeszcze żal! Zacznijcie szanować swoich pracowników!
Do czasu aż nie dacie poczucia bezpieczeństwa swoim pracownikom w formie stałego zatrudnienia to NIE IDIOTYZMEM JEST OCZEKIWAĆ OD PRACOWNIKA ,ŻE TEN BĘDZIE PRACOWAŁ U WAS DO GROBOWEJ DESKI!

Na szczęście już była pracownika Spectry!
hmm 2013-09-25 22:39:38
kobieto..a gdzies ty poczytała że (usunięte przez administratora) jest prezesem?? jest kierownikiem tylko i nie on ustala stawki i umowy...tys w tej firmie chyba tylko sprzątała...
Narzekacie a prawda jest taka, ze każda firma ochrony to takie same zarobki i taki sam wyzysk pracownika.Jak sie ma licencję to jest troche lepiej ale ogólnie DNO
obiektywny 2013-09-27 09:24:01
Witam, z tego co widzę, to wypowiadają się tutaj byli sfrustrowani pracownicy, którzy zapewne w oczy nie potrafią za wiele powiedzieć, natomiast teraz tak, bo bezpiecznie, bo bez obawy o stratę tej przecież tragicznej i żenującej pracy.. Pierwsza sprawa, stawki. Przecież nie jest tajemnicą za ile Cię zatrudniają już na samym początku. Dobrze wiemy, że są to stawki żenujące, ale też nie jest to niespodzianką ani w tej firmie, ani w branży. Wylewacie wiadro pomyj na (usunięte przez administratora), natomiast z tego co ja zauważyłem jeżeli ktoś nie stwarza problemów jemu, to on komuś tym bardziej. Warszawa i mniemanie najjaśniejszego to odrębna sprawa, więc nie będę się rozpisywał. Logicznym jest również, że DYREKTOR będzie miał większą pensję niż klasyczny "cieć". Poza tym wśród pracowników często znajdzie się osioł, który z zerowym nakładem sił, o jakiejś ogładzie intelektualnej nie wspominając chciałby zarabiać kokosy, przeważnie oprócz swojej niemałej emerytury...
1
Plejada Bytom 2013-09-27 23:18:56
Witam ludzie mało wiecie o ochronie pracowaliśmy na Plejadzie Bytom i kiedy pracował pan (usunięte przez administratora) robiło się super ta stara ekipa znała się na ochronie i jak otwierali silesie Pozdro dla wszystkich byłych Spektrowców. A teraz to wszyscy tylko z grupami i emeryci do składania długopisów a nie do ochrony robicie tylko wstyd nam normalnym pracownikom.
1
obiektywny 2013-09-30 10:48:28
Felek, przy pełnym etacie wychodzi w okolicach najniższej, więc wiadomo, trzeba nieco więcej godzin zrobić żeby jakoś to wyglądało.
Nora 2013-11-11 14:12:54
Hej:)
Jeżeli pracujesz na umowę zlecenie ,powiedźmy za 7 złotych za godzinę to łatwo sobie wyliczyć ile godzin musisz przepracować ,żeby zarobić na tyle dużo ,żeby jakoś funkcjonować. W Spectrze nie ma limitów godzin. Wiadomo ,że jeżeli masz umowę o pracę zgodnie z zapisami zawartymi w umowie powinieneś pracować 160 godzin miesięcznie ,ale specyfika pracy w tym zawodzie jest taka ,że będziesz musiał przepracować więcej.

Nie jestem sfrustrowanym pracownikiem ,który nie dał sobie rady w tym zawodzie. Nie mam wykształcenia podstawowego tylko wyższe ,ale obecnie nie ma to żadnego znaczenia jeżeli nie ma się w życiu trochę szczęścia. Pracowałam w firmie Spectra kilka dobrych miesięcy...praktycznie rok i odeszłam z pracy ,ponieważ firma ,która przejęła ochronę nad pewnymi obiektami okazała się niesolidna.
Mam tu na myśli właśnie firmę Spectrę w siedzibą w Katowicach. Wiadomo ,że do pracy przychodzi się pracować a nie odpoczywać i nie można się łudzić ,że stresu oraz trudnych dni nie będzie. Fakt ,że szanse awansu są żadne też nie jest taki straszny jeżeli wie się o tym od samego początku i gdyby ludzie zatrudnieni w Spectrze szanowali swoich pracowników to nie można narzekać. Grunt to mieć pracę i otrzymywać co miesiąc wypłatę:). Praca nie musi a nawet nie będzie super przyjemna, wystarczy ,że jest znośna:).

Odradzam wam pracę w tej firmie ,ponieważ pracownicy nie są w niej traktowani poważnie. Mam tu na myśli brak umów na czas a przecież nikt nie chce pracować na czarno ,ponieważ jeżeli coś pójdzie nie tak to możemy nie otrzymać wynagrodzenia za wykonaną pracą. Nie wierzcie w to co mówią wam na rozmowie kwalifikacyjnej. Dowiecie się ,że zapłacą wam za szkolenie ,ale prawda jest taka ,że tych pieniędzy nigdy nie zobaczycie. Mimo to ,że grafik zostanę ustalony to trudno cokolwiek zaplanować,ponieważ szefostwo firmy jest w stanie zwolnić praktycznie z dnia na dzień i wiadomo ,że trzeba się w tym momencie dostosować. Nikt nie jest pewny swojego stanowiska ,więc trudno oczekiwać jakiejkolwiek solidarności oraz szczerości od strony kolegów z pracy. Nie twierdzę ,że nigdzie nie ma zgranych ekip w której większość osób lubi się albo chociaż do pewnego stopnia toleruje. Niestety ludzie zatrudniający personel w firmie Spectra prowadzą dość nielogiczną politykę. Z jednej strony oczekują ,że pracujący ze sobą mężczyźni lub kobiety będą się dogadywać i współpracować ze sobą a jak przychodzi co do czego to okazuje się ,że za plecami mówią o czymś jednej osobie robiąc z tego tajemnicę. Zwolnić mogą pracownika praktycznie z dnia na dzień z racji tego ,że umowa zawiera pewne punkty ,które mogą w znacznym stopniu wpłynąć na wysokość ostatniej wypłaty. Nie można liczyć na to ,że zostanie docenionym a cv będzie można wpisać ciekawe stanowisko pracy. Pod nazwą ochroniarz ukrywa się typowy pracownik ochrony jak i pracownik administracyjno-biurowy! Za taką samą stawkę godziną wykonuje się pracę o wiele bardziej odpowiedzialniejszą w porównaniu do typowego ochroniarza zajmujące się wyłącznie ochroną obiektu. Nie oszukujmy się ,że pewnym firmom taki układ jest na rękę ,ponieważ mają dwa w jednym. Zarówno ochronę jak na przykład osobę zajmującą się obowiązkami recepcjonistki. Ludzie są różni i nie lepiej nie rozmawiać na ważne tematy z kolegami z pracy ,ponieważ nigdy nie wiadomo jak druga stronę może zrozumieć nasze słowa i już można mieć problemy z powodu plotki.

Osobiście odradzam wam pracę w tej firmie. Stracicie dużo nerwów i nie będziemy mieli pewności czy z dnia na dzień nie stracicie pracy. Oczekiwania duże , odpowiedzialność na pewnych stanowiskach duża a warunki zatrudnienia marne. Nigdy nie wiadomo kiedy kierownictwo Spectry nakaże wam iść na szkolenie na inny obiekt albo zostanie tam przeniesieni. Na początku wszystko jest super, mydlą wam oczy i opowiadają bajki a jak przychodzi co do czego to już tak kolorowo nie jest. Oczywiście w papierach Spectry wszystko zawsze będzie zgadzać się ,ponieważ co to za sztuka wystawić kilka tygodni po rozpoczęciu pracy umowy z wcześniejszą datą? Jeżeli nie musicie podejmować pracy w tej firmie to nie róbcie tego a jak już zdecydujecie się to weźcie pod uwagę fakt ,że takiego rodzaju firmy nie zmienią i będzie w nich traktowani jak pionki ,których w każdej chwili mogą pozbyć się. Nie chce was zniechęcać do pracy w tej firmie tylko przestawiam wam swoją subiektywną opinie. Inny pracownik zatrudniony w firmie Spectra może mieć diametralnie inne zdanie na jej temat.

Myślę ,że nikogo nie dziwi już fakt ,że firmy ochroniarskie zatrudniają emerytów, rencistów oraz studentów. Można skorzystać z pewnych zniżek, tacy pracownicy są raczej pewniejsi ,ponieważ w ich wieku trudno znaleźć pracę więc jeżeli będą mieli możliwość być stróżem nocnym to z pewnością do momentu osiągnięcia wieku emerytalnego będą siedzieć w ochronie. Studenci potrzebują pieniędzy na wynajem mieszkania/ kwatery i opłacenie uczelni więc są w stanie zgodz
warszawa 2013-11-14 09:11:33
Firma sie sypie przez inspektorow (usunięte przez administratora)
3
warszawa 2013-11-14 09:13:47
wymuszają nadgodziny siłą na warszawie inspekty tracą SWSZYSTKO nie potrafią dzialac racjonalnie
3
Rozczarowana 2014-07-03 23:17:50
Firma zaczyna zatrudniać pracowników do sprzątania w Wa-wie chciałam się tam przyjąć ale skutecznie ostudziliście mój zapał. Umowa z paragrafami na niekorzyść pracownika, wypłaty nieregularne. Ja dziękuję żadnej pozytywnej opini
1
matrix 2014-09-22 17:18:21
TA FIRMA TO DNO!!! OSZUŚCI I ZŁODZIEJE KŁAMIĄ W OCZY UMOWY ŚMIECIOWE STAWKI GŁODOWE LUDZIE NIE PRZYJMUJCIE SIĘ DO TEJ PSEUDO OCHRONY!!! STARY RZĄDZI A JEGO SYNALEK NIE MA NIC DO POWIEDZENIA!!! TAK JEST W WARSZAWCE!!!ZMUSZAJĄ DO PRACY PONAD SIŁY JAK SIĘ NIE PODOBA TO WYNOCHA!!! ZA WSZYSTKO ZABIERAJĄ KASĘ ZA DRELICHY KOSZULKI BUTY!!!STAWKA 6ZŁ
1
brow 2014-10-10 19:57:17
wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Labrador 2014-10-25 11:07:52
-niskie zarobki w ochronie są wszędzie;
-opinie na tym forum zamieszczają w 99,9% ludzie złośliwi,którym nie chce się pracować,albo zostali zwolnieni gdyż się nie nadawali do roboty.To oczywiste ,że nikt nikogo w firmie nie będzie trzymał dlatego ,ze ten źle pracuje a na rynku jest bezrobocie;
-w firmie Spektra nie ma miejsca na przechowywanie tych co do wszystkiego maja lewe ręce;
-jak ktoś chce pracować i zna trochę życie i realia to pracuje za 5 czy 6 zł bo takie sa stawki;
-w Spektrze są tacy liniowi pracownicy co pracują po kilka lat w tej firmie;
-nieudacznicy i lenie są zwalniani to oczywiste/no i później tworzą takie blogi/;
-pieniądze są w Spektrze wypłacane systematycznie nawet wcześniej;
-warunki do pracy jak na agencje ochrony oraz stosunki międzyludzkie co najmniej dobre;
-jak ktoś zna realia na rynku pracy to może śmiało zatrudnić się w Spektrze bo jest lepsza od wielu innych firm.
1
Browczyk 2014-11-17 14:43:10
Firma ma pracowników za nic i traktuje jak swoją własność, a jeśli się ktoś z tym nie zgadza to wylatuje w ciągu 15 minut i dostaje tylko połowę wynagrodzenia, bo takie jest widzimisię inspektora/kierownika.
2
kasia sztanga 2015-02-05 12:36:32
weroniko, wiesz że ludzie nie czytają w dzisiejszych czasach umów i sami są sobie winni. jeśli jest jednodniowy okres wypowiedzenia to każdego można nagle odesłać do domu na zawsze. kwestia umiejętności czytania i walki o swoje.ja chętnie pójdę do ochrony pracować w Spektra security services ale musze mieć umowę o pracę na czas nieokreślony, dadzą mi?
1
Bobi 2015-02-05 22:34:30
chloptasiu,chyba malo jeszcze widziales,by zabierac glos na temat tej firmy.Spektra o poczatku swojej dzialalnosci okazala sie firma nieuczciwa,nie majaca szacunku dla swoich pracownikow,ktorzy na nich haruja za glodowe stawki,az 5zl,tu taki standard.Tatus nadal rzadzi,mysla,ze jak utworzyli Guper"Spektra" to zyskaja cos w oczach klientow ? Nie sadze,to rodzinna prywatna spolka,gdzie synek i coreczka tez zarzadzajacy tam,sa bezczelnymi osobami,nieliczacymi sie kompletnie z pracownikami,sproboj podskoczyc,czy okazac sie madrzejszym od nich to od reki ci podziekuja i poczekasz sobie na kase z 3 mce.Za nim wdepniesz w to" [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; dobrze sie zastanow.
1
Odpowiadacz 2015-02-12 06:21:16
Nie.
1
Dede 2015-05-05 06:46:40
Na temat tej pseudo firmy napiszę krótko we Wrocławiu poj... jork rządzi i nikomu nie polecam pchać się do tej firmy bo się zdrowo przejedzie......
2
robinson 2015-07-22 02:45:40
Muszę niestety współpracować z katowickim oddziałem. Tragedia, pracownicy to niewolnicy, głodowe stawki, mundury jakby po wojnie, nawet po śmietnikach chodzą. Większość młodych pracowników jest zupełnie nie doceniana, pracują w ciężkich warunkach za psie pieniądze, a mimo to są bardzo uprzejmie nastawieni do człowieka, kulturalni i bardzo kompetentni, w przeciwieństwie do swojego przełożonego, który mimo tego że jest byłym policjantem, nie zna podstaw prawa, a o traktowaniu i wynagradzaniu pracowników nie wspominam. Pozdrawiam i serdecznie dziękuję pracownikom za bardzo dużo dobrej pracy.
2
robinson JP 100% 2015-08-07 03:35:46
Kto pod kim dołki kopie... Problemy... Problemy...
1
Rozmaryn 2015-09-06 23:29:53
Witam wszystkich ochroniarzy.Kiedyś pracowałem w Spektrze i było ok.Nadzór normalny i do zniesienia.Obecnie od kilku miesięcy pracuje w Spektrze mój kolega.Nic się nie zmieniło na gorsze.Stawki w porównaniu z innymi nie najgorsze i co ważne wypłacane na czas i w całości.Jak ja pracowałem też tak było.Zwalniają pijaków,tych co nie przychodzą do pracy itp.To normalka.Tak jest w każdej szanującej się firmie...a ty Robinson pomyśl o dwóch kwestiach.W tej Spektrze z tego co wiem nie jest nigdzie napisane w tym min.w umowie ZMUSZAMY DO PRACY ! no i rozejrzyj się może w Gliwicach jest coś lepszego do zatrudnienia się.
Hej ochroniarze.Wszystkim życzę lepszych stawek.
1
Robinson 2015-09-11 12:29:07
Witam, Rozmaryn o to mi między innymi chodzi. W umowie nie ma zapisu " ZMUSZAMY DO PRACY" ale jak tą "umowę" podpiszesz to poj***ani dowódcy będą do Ciebie dzwonić w dzień i w nocy, "musisz przyjść do roboty od zaraz, jak nie to cię zwolnimy", i za nic mają że jesteś po pracy, i w
„grafiku” masz wolne. Grafik jest tak robiony że prawie go nie ma, z dnia na dzień. Dowódcy wydzierają mordę na Ciebie jak coś zrobisz nie tak, a sami siedzą, nic nie robią, tylko drą ryja przez radio na pracowników. Już nie wspomnę o tym że dowódcy mają się na równi z prezesem. Mają prawo Cię obrażać za to że masz niekompletny mundur, nieregulaminowe buty, jak im coś powiesz to się Cię pozbędą mówiąc dyrektorowi że pijesz w robocie i za cały miesiąc pracy nie dostaniesz wypłaty. Co do alkoholu, powalony dowódca biega w nocy z alkomatem, a sam na dyżurce ma czteropak piwa w lodówce, niby na „po służbie”. Jak się zapytałem czy będę mógł rano zobaczyć czy tego piwa jest tyle samo, bo doniosę szefowi (chciałem tylko pożartować żeby rozluźnić atmosferę” to usłyszałem groźby skierowane w moją stronę. Taka porządna firma… a wpisy mani i rozmaryna są generowane przez pana Dyrektora. Pozdrawiam Panie MANIA.
SebQ 2015-09-14 08:56:01
Robinsonie, jak Spektra jest taka zła to powiedz jak się pracuje w innych firmach. Czyżby JUSTUS był ideałem? Może inna firma? Chcesz wiedzieć co to jest zmuszanie do pracy, obrażanie pracowników, straszenie i co to są głodowe stawki? ERA i PARASOL czekają na Ciebie. Wiem kim jesteś, jak miałeś jakieś obiekcje do dowódców to mogłeś zawsze iść do dyrektora, albo i zadzwonić do samej Warszawy, a jak byłeś straszony i obrażany to na to jest paragraf i prokuratura by Ci pomogła. A dowódca od tego jest żeby dowodził i kontrolował. W Spektrze dowódca musi też uzupełniać grafik, jak taki robinson zaleje pałę i nie przyjdzie do roboty. I dla tego dzwoni do pracowników co mają wolne. Na pewno nikt nie dzwoni w nocy, nikt nie straszy, nie obraża, nie szantażuje, NIKT NIE ZMUSZA DO PRACY! Grafik jest robiony na cały miesiąc. Czasem się nieznacznie zmienia ale to tylko jak się ktoś zwolni, zachoruje, albo są jakieś dodatkowe zlecenia.
Andrej 2015-09-20 19:42:29
Ja lubię, bo mogę telewizję oglądać. I tak jestem na zasiłku
anonimus 2016-05-13 10:14:25
mundury chodzą po śmietnikach czy co kuwa?
kondzzio 2016-06-20 02:16:17
szefa tej firmy tylko interesuje jakie kto nosi skarpetki wgóloe firma do baniniestać tej firmy na porżądne umundurowanie
1
kondzzio 2016-07-07 16:55:36
nie ale szef się nie przypierdala jakie kto nosi skarpetki
1
poldek 2016-08-22 11:50:18
Nikomu nie polecam pracy w SPEKTRA Katowice. Chyba że ktoś lubi być poniżanym. Co prawda pieniądze są wypłacane regularnie, ale nie są tego warte. (5 zł na godz.)
1
piter 2016-10-14 14:39:32
Hahaha! Szef miał nawet pseudonim Skarpeta! Stare czasy, firma do bani!
antonii 2016-10-14 14:42:15
No ale nie wiecie jak teraz sytuacja na rynku wygląda obecnie? Dajcie znac jeśli możecie, bo jestem naparwde ciekawy czy atmosfera jest lepsza u nich i jak ogólnie z rekrutacją wygląda sprawa w firmie.
wkur 2016-11-02 13:02:26
Złodzieje i krętacze. Nie polecam chyba że ktoś lubi być okradany.
wkur 2016-11-02 13:02:55
Złodzieje i krętacze. Nie polecam chyba że ktoś lubi być okradany.
Zostaw swoją opinię o Spektra security services - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spektra security services